kaan kural memphis 4-2 alır demişti![]()
![]()
kaan kural memphis 4-2 alır demişti![]()
![]()
bu tim duncan bildigimiz benjamin button yıllar geçtikçe daha iyi oynuyo![]()
Biraz sonra Miami'nin maçı var acaba uyanık olupta maçı izleyecek olan var mı?
Pacers önde götürüyordu maçı ancak ilk yarının sonlarında Heat dengeyi kurdu.Böyle giderse Heat bu maçıda alır gibi duruyor.
Indiana maçı kazanıcakta hakemler izin verecek gibi durmuyor.
İndiana kazandı.Maçın sonu çok duraksama oldu.Lebron 6 faulle kenarda kaldı.Seri 2-2 ye geldi.En az iki maç daha oynanacak seri.
Bu bizim için iyi oldu takım fazlasıyla dinlenecek daha iyi hazırlanmamız açısından iyi oldu.Pacers'in bu maçı kesin alması gerekiyordu öyle oldu.Şimdi Miami'de tekrar kazanıp evlerinde işi bitirmek isteyeceklerdir ancak kolay değil.Bu arada Bosh yine sakatlandı.Sakatlanmasaydı Heat alabilirdi 5. maçta oynamazsa avantaj tekrar Pacers'in eline geçebilir.
Hocam dün Heat naparsa yapsın maçı alamazdı. Pacers 3. maçta basit hatalar yapmıştı ama çok iyi derslerine çalışmışlar ki bu hataları tekrarlamadılar. Ayrıca çok iyi hücum ribaundu aldılar hemde en kritik dakikalarda. Ayrıca Bosh sakatlanması tabiki de etkendir ona sözüm yok fakat yine de çok etkili olamadı zaten maç içerisinde.
Hakem de berbattı zaten o ayrı bir dava. Şunu söylemeyelim ki Spurs hem tecrübesi hem de dinlenme avantajını kullanırsa bence şampiyonluğa en yakın takım olarak duruyor. Hadi bakalım neler olucak.
Dediğin gibi Pacers geçen maçta gerçekten çok kötüydü her anlamda bundan iyi ders çıkartmışlar.Bosh'un sakatlanması önemli bir etkendi bence çünkü o sakatlanınca yeri dolmadı sıkıntı yaşandı 5. maçta o olmazsa Pacers'in alma şansı daha yüksek olacaktır bence.Bu arada serinin 5. maçı Cuma 3:30'da oynanacak.
Game 5: IND at MIA | Thu., May 30, 8:30 PM ET | TNT
bize göre Cuma 3:30 oluyor.Valla bizim için sorun yok oynasın 7 maça uzasın güzel olur iyice yorulsunlar.
![]()
Erik Spoelstra,Miami Heat'in sonunu getirecek.Joel Anthony'nin oyunda kaldığı süre içinde Roy Hibbert'ı nasıl iyi savunduğuna bir bakın.Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.Bu pota altı oyuncularıyla Miami Heat ancak şansıyla finallere yükselebilir.
Miami Heat,İndiana Pacers'i 90-79 yenerek seride 3-2 öne geçti.Maçın ilk yarısını izleyebildim ve İndiana müthişti 2. yarıda kopmuş film.Şimdi özetten baktığım kadarıyla Lebron'un 2. yarı öncesi konuşması takımı ciddi anlamda etkilemiş 3. çeyrekte zaten 30-13'lük bir fark yaratmışlar.Yani maç 3. çeyrekte kopmuş Pacers'te West-George-Hibbert üçlüsüne yardım eden olsaydı bu maçı alabilirlerdi.Pacers'te 1-2 isim daha ön plana çıkmalı bu 3'lü dışında yoksa işleri zor 6. maçta.Ben serinin 7. maça gideceğini düşünüyorum.
Gündemimiz çok yoğun.İlgilenecek vakit bulamıyoruz ama ben yinede bir hatırlatma yapayım.Bugün heat-pacers serisinin son maçı oynanacak.Büyük ihtimalle Heat işi bitirecek gibi geliyor içimden.
Maçı izleyeceğim zaten bi NBA ve TBL kaldı izlenecek.Heat tabi ki daha yakın finale ancak İndiana'da seriyi son maça taşıyarak ne kadar iyi bir ekip olduğunu gösterdi.Heat hep Lebron'un eline baktı yine bakacak.Tabi biraz da diğerlerinden katkı gerekecek.Gelmezse zaten İndiana Pacers finale çıkacaktır umarım da çıkarlar Spurs olarak onları da Memphis gibi süpürebiliriz.Bu arada izlemeyenler vardır 6. maçta ki Paul George vs Lebron kapışması mükemmeldi çok güzel şekilde birbirlerine cevap verdiler hep.Paul George üstelik daha 23 yaşında daha uzun seneleri var NBA'de çok büyük oyuncu olabilir o potansiyel görünüyor onda şimdiden.
Vay güzel maç olacak izlerim.İndiana affetmez!
İlk periyodu Pacers önde kapadı 2 sayıyla yalnız bu kadar basit hata yapılmaz yani.Farkı çok daha fazla açabilirdi ama top kayıpları yüzünden oyun dengeli gidiyor.Miami bu kadar hata yapan bir takıma karşı hala uyanamadı.Serinin bu son maçının önemini 2 takımda henüz anlayamadı sanırım.Bir takım basit top kayıpları yapıyor diğer takım organize olamıyor.Bakalım gelecek periyodlar ne gösterecek.Pacers bu hatalarını düşürürse ve ribaund ları Miami ye kaptırmazsa işi götürebilir.
İkinci periyodda Miami cephesi işi götürdü.Maç koptu mu bilinmez ancak buradan Pacers ın geri maça ortak olması çok zor olacak.
Last edited by ToRoSKaPLaNı : 04.Haziran.2013 at 05:41
İlk yarı 52-37 bitti.Toroskaplanı'nın dediği gibi Heat ilk çeyrekte organize olamadı Pacers zaten saatli bomba tarzında oynuyordu ve Heat 2. çeyrekte çok iyi toparladı işleri ve 15 sayılık bir farkla ilk yarıyı önde kapattı.İkinci yarıda Pacers'e bir mucize lazım bu saatten sonra işleri çok çok zor Heat-Spurs finali oldu diyebiliriz.
Miami bu agresifliğini sürdürüp, klasik ilk yarı fark açıp ikinci yarı geri düşme yani rehavet hastalığına kapılmazsa sağlam bir son performansla finale çıkacak gibi. Ama ben yine de bu kadar istekli olmaları için 7 maç beklememelerini tercih ederdim.
Finalin adı Miami-Spurs oldu.Çok zevkli bir final olacağı kesin.Finallerde hep şampiyon olduk ve bunları tekli yıllarda başardık.Bu geleneğimizi sürdüreceğiz inşAllah.Takım bayadır dinleniyor umarım bu bizim için bir dezavantaj olmaz.Saha avantajı Miami'de gibi gözükse de Miami'de kazandığımız takdirde avantaj tekrar bize geçecektir çünkü 3 maç üst üste sahamızda oynayacağız.Umarım ilk 2 maçtan en az 1 tanesini kazanabiliriz.
Bu arada maç tarihleri şöyle :
Game 1: SAS at MIA | Thu., Jun. 6, 9:00 PM ET | ABC(Bize göre Cuma 4'te.)
Game 2: SAS at MIA | Sun., Jun. 9, 8:00 PM ET | ABC(Bize göre Pazartesi 3'te.)
Game 3: MIA at SAS | Tue., Jun. 11, 9:00 PM ET | ABC(Bize göre Çarşamba 4'te.)
Game 4: MIA at SAS | Thu., Jun. 13, 9:00 PM ET | ABC(Bize göre Cuma 4'te.)
Game 5: MIA at SAS | Sun., Jun. 16 | ABC | If Necessary(Bize göre Pazartesi)
Game 6: SAS at MIA | Tue., Jun. 18 | ABC | If Necessary(Bize göre Çarşamba)
Game 7: SAS at MIA | Thu., Jun. 20 | ABC | If Necessary(Bize göre Cuma)
Bütün maçları CNN Türk verecek.
Final çok iyi oldu.Rekabet açısından Pacers in finale kalmasını istemiyordum çünkü Spurs için çok kolay bir rakip olabilirdi.Şİmdi ise iki çok güçlü ekip finale kaldı ve 7 maç oynanmasını bekliyorum.Seri ne kadar uzarsa ne kadar mücadele artarsa biz seyirciler için o kadar keyif verir.
Seriyi tamamiyle Spurs'un savunma direnci belirleyecek. Miami sezon içerisinde ve playoffta kaybettiği maçları rakibin harika hücumlarından dolayı kaybetmedi, savunma direnci yüksek olan maçlarda kaybetti. ( İstisnalar dışında ) Keza pacers da öyle, onların savunma anlayışı gerçi biraz da Miami'nin oyun yapısına da ters, iyi bölge kapatabiliyorlar üçlüğe çok şans tanımadan, içerde de Hibbert olunca yine savunma ile miami'yi aşağıda tutmayı başardılar, Lebron'ın üstün insanlık dışı sayıları belki de seriyi getirdi. SAS hem savunmasını iyi tutar hem de organize olma işini iyi yaparlarsa ( ki bunu eskisi kadar mükemmel bir şekilde yapamıyorlar ama hala NBA'de bu konuda en iyiler tabi, orası gerçek ) finalde kazanma şansı yüksek olur, ancak ortalama bir savunma bile Miami Heat gibi zaten öküzümsü bir ekibi tutmaya yetmez. SAS'ın özellikle savunma çalışmış olması lazım, 4-0 süpürdükten sonra Miami'yi nasıl çalıştılar artık bilmiyorum. Yıpratılmaları zor olduğu bir gerçek ama, Miami fiziksel olarak rakibi yıpratma oyunu yapmasın boşuna.
Skor tahminim 4-2 Miami olur, bir de Miami'nin kazanmasını da istemem etken bu skor tahmininde ehueheu
Miami Heat'in Indiana Pacers karşısında bu kadar zorlanacağı belliydi. Erik Spoelstra pota altını güçlendirmek adına hiçbir çaba sarf etmeyerek Pacers'ın işini bir hayli kolaylaştırdı. Buna rağmen Lebron'un özel çabaları zor da olsa Heat'i finallere taşıdı. Çok keyifli mücadeleler izleyeceğimizi düşünüyorum.
SAS bırakmaz gibi geliyor bana. Miami pota altı TD21'i zor durdurur. Bence bu seriyi belirleyen karakterler D-Wade ve Tony Parker olur.
Gönlüm SAS'tan yana![]()
Last edited by anil luque : 07.Haziran.2013 at 12:55
Bugün uyumak yok bize.Güzel bi maç olacak takımı özledik yahu Memphis'i süpürünce Miami maçlarını izlemekle yetindik.Miami'de her zamanki gibi Lebron şovunu yapacaktır bizim amacımız diğer isimleri durdurmak olmalı bunu başaracağımızı düşünüyorum.Biz zaten hemen hemen herkesten katkı alabilen bir takımız Parker,Duncan,Ginobili süper 3'lüsüne bir şampiyonluk daha şart.Leonard'ı da unutmamak lazım mükemmel bir oyuncu ondan da çok şey bekliyorum ben serinin gizli kahramanı olabilir.İlk maçı alırsak çok güzel olacak inşAllah alırız.
Gönlümüz SAS'dan yana.
Üst üste şampiyonluk egomonyasını sevmediğim için benimde gönlüm SAS tan yana olacak.Ancak taraftar gözüyle değilde seyirci gözüyle maçı izleyip çekişmeli bir serinin olmasını istiyorum.Ne kadar mücadele o kadar keyif mantığı ile izleyeceğim bu seriyi.Sonunda beklediğimiz o meşhur NBA finali geldi çattı.Uykusuz geceler bizleri bekliyor.
Mükemmel bir final oluyor.İlk yarı 52-49 Heat'in üstünlüğüyle sona erdi.Bi Spurs coştu bi Heat coştu karşılıklı cevaplarla güzel bir ilk yarı oldu.İkinci yarıda da bu sürecektir.Duncan,Ginobili ve Parker ne kadar büyük oyuncu olduklarını bugün bir kez daha gösteriyorlar.Heat'te Lebron her zamankinin aksine kötü ilerliyor Wade muazzam bugün.Bu arada Duncan 12 Sayı ve 9 Ribaund yaptı ilk yarıdan double-double yaptı resmen o yaşta bu büyük başarı helal olsun valla.
Umarım her maç böyle geçer.Duncan ilk periyod sıkıntıdaydı ama faul problemi nedeniyle kenara gelince aklı başına geldiEv sahibi avantajıyla Miami bir tık önde ama Spurs hiç beklenmedik bir patlama da gösterebilir.Spurs için kenar katkısı çok önemli.Özellikle Ginobili nin nasıl oynadığı maçı şekillendirecek bir unsur.Miami cephesinde Andersen in ne yapacağını merakla bekliyordum ama Duncan karşısında zorlanıyor zaten hemen de faul problemine girdi.Bosh oyunda olduğu sürece Duncan üzerinden oynarsa Spurs için faydalı olur.Çünkü Duncan atmasa bile faul yaptırıyor.Bosh da epey kritik durumda faul bakımından.Kenardan gelecek Andersen de zaten faul yapmaya hazır bir oyuncu Anthony i zaten saymıyorum bile
İkinci yarı spurs dan Duncan üzerinden oynamaya kurulu bir sistem görebiliriz.
Uzun lafın kısası sonuç ne olursa olsun ilk yarıdaki gibi çekişmeli olsun.Uykusuz kalıyoruz bari buna değsin![]()