Yasaklar masaklar bi kenara, beni en çok üzen şey Yolcu veya diğer arkadaşlara "'Siz' öylesiniz
'Siz' böylesiniz" diye hitap edilmesi. Ciddi anlamda karşı görüşteki kişilere kin besleme yolunda gidiyoruz.
Yasaklar masaklar bi kenara, beni en çok üzen şey Yolcu veya diğer arkadaşlara "'Siz' öylesiniz
'Siz' böylesiniz" diye hitap edilmesi. Ciddi anlamda karşı görüşteki kişilere kin besleme yolunda gidiyoruz.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Kişinin çıkarı varsa o işten oy atar sonrada atmadım der. Ülke kimin umurundaki artık insanlar sadece kendi çıkarlarını düşünüyor. Şu an iktidara toz kondurmayan çoğunluğun geçmişten çıkarı olmuştur. Ülkede her makama kendi adamlarını yerleştirdiler. Orduya bile kendi adamlarını atayıp orduyu yıpratmaya çalışıyorlar.
Fakat adam bize zaman sordu demiyor ki, direk açıklama yapıyor.
Zaman' ın sorduğuna dair kanıt var mıdır? Kanıt dediğim; adamın sitesinden veya facebook official dan açıklaması veya görüntülü kaydı
Ayrıca hiç resmi analiz raporu gördün mü ?
Benim gördüklerimin hiçbiri bu A4te yazılan gibi değildi çünkü
Football is simple,but Football Manager is not
Anlamadım ne demek istediğini
Yarın öbür gün bir iç savaş çıksa bu forumdan bile kişilik olarak iyi insan olarak tanıdıklarımız kişiler ölümüne savaşır. Abartı demiyorum. Cidden bu yolda gidiyoruz. Biraz daha hoşgörülü olmamız lazım. Zaten ikna olacak veya olmayacak kişiler bariz belli oluyor. Olmayacak kişilere cevap vermeyin, tartışmaya girmeyin.
Bazı kişilerde ciddi anlamda bilgi alışverişi sağlayabiliyor. Onlarla gerekirse saatlerce karşılıklı konuşun. Ama bazılarıyla konuşmak sinirlerinizi hoplatır gereksiz yere. Demek istediğimi anladınız. Çok içten bi şekilde söylüyorum lütfen hoşgörülü olun.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Şuradaki haberi okumanı tavsiye ederim.
http://www.zaman.com.tr/medya_amerik...i_2202128.html
Diyorum ki Yolcu ve diğer arkadaşlar da karşıt görüşlere gayet kin besliyor,siz-biz diye ayrılıyor.Sanki sadece bunu iktidara karşı kişiler yapıyormuş gibi yazmışsın.
Gerçi bunların hepsini iktidarın başında ki beyefendi başlattı ama yok toz kondurmuyorlar.Tartışmayı bıraktım zaten ben.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Biz gittik sorduk demiyor. Facebook'ta yapılan açıklamayı haber yapmışlar.
Ayrıca star'da yapılan raporu tamamen okudun mu ?
Ben az önce okudum ve sadece 5 ayrı konuşmanın birleştirildiği ve o 5 ayrı konuşmada ayrı ayrıca montaj var diyemediklerini söylüyor. E zaten videoda 5 ayrı konuşma uç uca ekleniyor.
Yani star'daki haber doğru olsa bile videoların doğru olduğu dışında birşeyi ispatlamıyor.
Football is simple,but Football Manager is not
Diyelim zaman gidip JMM'ye sormuş JMM yalanlamış, adam kendi hesabından da resmi olarak yalanlamış. Ben verdiğin linkte sadece bir yazı görüyorum, bir resmiyet yok, imza yok mühür yok, resmi bir twitter, face hesabından yapılan bir açıklama yok. Bunların aynısını herhangi biri yazamaz mı ?
Burak
'Bunlar solcu, bunlar ateist, bunlar terörist.' diyerek başbakan kutuplaştırıyor insanları. Bu kadar hakaret yerse toplumun belli bir kısmı doğal olarak kutuplaşma olur. Hükümet yanlısı, başbakandan gazı alıyor terörist, çapulcu vb laflar ediyorlar, hükümet karşıtı da koyun, cahil vs falan diyor.
Başımızda "halkı kin ve nefrete sürünlemek"ten ötürü hapis yatmış biri varken buradaki ayrışmalar da normaldir. Bu kin ve nefretten ötürü şurada adam gibi tartışamıyoruz.
Sakary ali ne güzel söyledin. Bu operasyonların asıl amacı "yolsuzluklar ortaya çıksın" değil. Bunu biliyoruz. E ama yolsuzluk çıktı ortaya. Onu ne yapacağız?
Kasetler çıktı boy boy. Dünya lideri dediğiniz kişi önce montaj dedi. Sonra düblaj dedi. Sonra "devletin kriptolu telefonlarını dinlemişler" dedi ki bu itiraf sayılır zaten.
Bir dünya lideri bu kadar mı acizdir? yolcu, bana dediğin şey iddia makamı suçluyu ispatlamakla yükümlüdür dedin. iyi de ortada iddia yok ki. bunu mahkemeye ulaştıracak olan savcılar sürüldü. engellendi. önleri kesildi. "paralel yapı" diye. ama sonuçta nereden geldiği ve niye geldiği çok belli olan kasetler var. amaç nedir? karalamak. ve karalanıyorsun da.
twitter'ı kapamaya harcanan mesainin 10'da 1'ini kendini aklamakla harcasa şu an kahraman olmuştu. Ki düşünün, size burada "dini istismar ediyorlar" diyoruz. Okyanus ötesinin bu operasyonunun yalancı çıkartılması, bunun ispatlanması şova dönüşürdü, şova. Oylar katlanırdı. Dünya liderine böyle çamur atılacak ve dünya liderinin yapabileceği tek olay twitter'ı kapatmak olacak öyle mi? sonra da "twitter'ı dize getirdik" diyeceğiz öyle mi? pardon "yahudi elindeki twitter'ı dize getirdik" olacaktı. çünkü yahudilerin elindeyse bir olay zafer katsayısı yükseliyor.
Cidden komik. Acizlik bu. Başka bir şey değil.
Benim merak ettiğim, siz hangi kafadasınız? Buraya koyduğum videodaki gibi anlamadan dinlemeden "kompolo onlor" mı diyorsunuz yoksa aklınızdan hiç geçmiyor mu "dünya liderim, ezsene şunun kafalarını, açıklasana tek tek" diye?
Azıcık şüphe, azıcık düşünce.
Hangisi hoşgörülüydü ki ? Gezi parkında sadece oturan insanlara şiddet uygulayan mı ? Ali İsmail'i canice linç eden mi ? Yada sadece ekmek almaya giden Berkin'i öldüren mi ?
Bütün bu olaylara rağmen sürekli hoşgörülü olduk(provokatörleri saymazsan). Halen daha da hoşgörülüyüz. Ama bunu yaparken de susmamızı veyahut tartışmamamızı isteme benden. Zaten Türkiye'nin bu durumda olmasının asıl sebebidir susmak.
1. si montaj olup olmadığını sadece gürültünün anlık genlik değişikleriyle anlaması kolay madem neden amerikada inceletmişler madem profesyönelce yapılmamış herhangi bir digital speech proccessing dersi alan birisi bunu anlar amerikalara gitmesine gerek yok (dublaj olup olmadığınıda frekanstan görürsün (konuşmalardaki frekanslar kişiye özgündür dublajla filan kopyalanamaz), tonlamalardaki genlik değişiminin çok keskin olması lazım montajsa, en önemlisi ses dijital olarak üretilemez)
2. si hiç bir mühendis öyle rapor hazırlamaz raporda neyi incelediğini bile yazmamış ne bu orta okulda ödevmi teslim ediyor adam
Yapılan bu ilk tespitler neticesinde; bu kayıt üzerinden, ses kaydının hangi dakikalarında kesme, yapıstırma, dublaj ve/veya montaj işlemlerinin yapıldığının teknik olarak belirlemenin mümkün olmadığı sonucuna ulaşılmıştır.
- Bu ses kaydının üzerinde yapılan maskeleme işleminden dolayı teknik olarak "bu görüşme gerçektir ya da montajdır" demek bilimselliğe aykırıdır. (Burası uzmanların raporundaki en çarpıcı yer olarak dikkat çekiyor)
- Grafiklerde, bu tek parça hale getirilen ses kaydında Diyalog 2 ve Diyalog 4 de (REC2 ve REC4 de) aynen bir kayıttan diğer kayıda geçerken oluşabilecek ses boşluğu ve ses patlaması olduğu tespit edilmiştir. Bu izlerin de mavi noktalar ile marke edildiği açık bir şekilde anlaşılmaktadır.
Evet doğrumuymuş anlamı çıkıyor buradan?
Sizin dediğiniz niye inceletmiyorlar, dediniz ya onu cevapladım.
Sıkıntı da bu zaten. "ilkokul şiirini okudu" diyorsun. ne güzel yumuşaklaştırıyorsun. O şiirin okunma niyeti, okunduğu güruh, okunma zamanı vs. gibi kıstasları göz ardı ediyorsun.
Ben gerçeklerden bahsediyorum yolcu. Doğrulardan değil. Doğrular kişiden kişiye göre değişir. Ama gerçekler değişmez.
tayyip erdoğan bu yüzden hapis yatmış mıdır? yattı. bu kararı desteklediğimi veya bunun doğru olduğunu söylemedim. bu bence de yanlış. lütfen olayı olayı yumuşatmayalım ve yanlış yerlere çekmeyelim![]()
Yahu inceletmiyor demedik, ispatlamıyor dedik(ki bu incelemelerde çok inandırıcı dumuyor). Bunu ispatlamanın bir sürü basit yolu varken neden bunları yapmıyor? En basitinden neden o saatlerde nerede olduğunu baz istasyonu sinyallerinden çıkarıp insanların gözüne sokmuyor, neden bu hırsız damgasını(en azından halkın yarısından, ki bence şu an daha fazlasından) yiyor? Ben kullandığım operatörün sitesine girip hangi saatte kiminle kaç dk. konuştuğumu 1 dk içerisinde çıkarabilirim benimle ilgili böyle bir iddaası olan varsa.
Burak