ben 13 finishing, 12 heading ve 14 jumping tercih ederim
ben 13 finishing, 12 heading ve 14 jumping tercih ederim
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
13 finishing'in yüksek olduğunu düşünüyorum çünkü 13-14 finishing benim Bobo için ideal olduğunu düşündüğüm bir rakam. Batuhan'ın bu yaşında bu rakamları henüz haketmediğini düşünüyorum. 14 jumping de biraz düşük çünkü biliyorsun ki jumping değeri oyuncunun boyu + zıplama yeteneği yani toplamda yerden ne kadar yüksekte olduğudur. Batuhan zaten uzun boyuyla hiç zıplamasa bile 14 jumping değerini alabilir.
alemde tekiz, hepinize yeteriz..
Serdar Özkan centilmenliği Beşiktaşlı oyuncu, PFDK'ye gönderdiği raporda, "Saha içinde böyle olaylar olur. Ben de hatalıydım" dedi. Türk futbolunda bir ilke imza attı.
<DIV class=articoloTesto><DIV class=articoloFoto>zoom - galleria
<DIV class=banner300>on error resume next if (plugin
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
arkadaşlar serdar ile ilgili bir haber gönderdim ama nedense tam çıkmadı düzeltiyorum...
serdar özkan bursaspor maçında egemenle aralarında yaşanan olaya ilişkin PFDK ya gönderdiği raporda kendi kusurunun da olduğunu kabul etmiş ve egemenin 3 maç ceza almasını engellemiş..
genellikle disiplin kuruluna gönderilen savunmalarda futbolcular hep kendilerini sütten çıkmış ak kaşık gibi gösterip karşı tarafı suçlarlar...
serdarın kendi kabahatini de kabul edip futbolcu meslektaşının cezasının inmesine sebep olması bu alanda bir ilk ve son derece centilmence bir davranış...
serdar özkanın centilmenlik puanının artırılmasını öneriyorum. koraya...tabi bu davranışlarında büyük bir değişiklik olmaz ilerliyen zamanda hırçınlaşmaz sa...
bir de batuhan için olabilecek en iyi finishing şuan için 9-10 dur ama en az -8 lik bir gelişme hızını hak ettiğinide düşünüyorum...
Last edited by OMANA : 14.Aralık.2007 at 16:21 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
-9 o zaten, ki gayet yerinde.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
batuhana cok var, ondan once ibrahim toraman, hakan arikan gibi buyuk yanlislara bakacaginizdan eminim...
Koraycım eğer müsait olduğun bir ara Cisse hakkında görüşlerini yeniden yazmanı rica ediyorum.
Herkes yeniden görsün senin onun hakkındaki görüşlerini
Bazı arkadaşlar Cisse'yi sıradan bir önliberodan farksız kılmıştı.Senin o tecrübene güveniyorum.
Bana CİSSE'yi anlat Koray abim...![]()
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
@ xxestergonxx
Serdar Özkan konusunda haklısın. Serdar'ın bu davranışını oyunda yansıtabileceğimiz bölüm futbolcu karakterindeki sportsmanship özelliğidir. Ki bu özellik aynı zamanda futbolcunun sahada ne kadar sportmen olduğuyla da ilgilidir. Serdar saha içinde de oyunu çirkinleştirmeye yönelik hareketlerde bulunmayan bir futbolcu, yani sadece sahaya çıkıp topunu oynamayla ilgilenen birisi.
@ yusufislam
İbrahim Toraman ve Hakan Arıkan hakkındaki yanlışlarımızı da belirtirsen bu yanlışları düzeltmemize yardımcı olursun.
@ Murat Özdemir
Muratcığım, Cisse'yi tartıştığımız günden bu güne benim de fikirlerimde ufak da olsa değişimler oldu, bazı şeyleri daha iyi görebildim, o yüzden şöyle ufak bir özet çekelim;
Cisse'nin öncelikle çok istikrarlı bir oyuncu olduğunu söyleyemeyeceğim. Yani Cisse vasat bir oyuncu ve her maç bu kapasitesi dahilinde oynayan bir futbolcu değil. Cisse bence kaliteli bir futbolcu ama istikrarsız, yani iyi günündeyse iyi fakat kötü günündeyse vasat bir futbolcu.
Fiziksel açıdan ele alacak olursak, klasik güçlü, dayanıklı bir önlibero değil aksine zayıf ve kırılgan bir önlibero.
Teknik olarak ne teknik özelliği ne ilk kontrolü ne de pas yeteneği vasatın üstünde değil(12-13)
Top kapma özelliği savunmada oynayan ve defans oyuncusuyum diye geçinenlerden hiç de eksik değil yani 14-15.
Cisse'yi benim gözümde kaliteli bir futbolcu yapan özellikleri agresiflik, cesaret, ön sezi, konsantrasyon ve yaratıcılık özellikleri.
İyi olan top kapma yeteneği agresiflik, cesaret, ön sezi ve konsantrasyon özellikleri ile birleşince savunma anlamında çok iyi bir oyuncu görüyorum. Hücum yönünde ise iyi bir yaratıcılığı var fakat pas yeteneği yaratıcılığına ayak uyduramıyor yani çok iyi noktaları görüp oyunda sorumluluk alıp atamadığı pasları görebiliyoruz.
Bugünkü Ankaragücü maçını izlediysen Cisse'nin sıradan bir futbolcu olmadığını anlamışsındır. Bu Cisse çok tartışıldı fakat bugünkü maçı gözümüzün önüne getirecek olursak;
ortasaha: solda Tello sağda Serdar Özkan ortada Cisse ve Delgado
Serdar Özkan ve Delgado'nun ortasahada takımın mücadeleci yönüne yaptıkları katkılar ortada, zaten bu oyuncular kaybedilen toplarda hep ileride kalan geriye dönemeyen oyuncular, Cisse'ye yardımcı olmaya çalışan bir tek Tello var ki o da gerçek bir önlibero olmadığından onun da yaptığı katkılar pek fazla değil. Cisse çoğu zaman tek başına kalıyor ortasahada ve rakip takımın hücumlarını ilk etapta karşılıyor. İşin enterasanı bu 1 maç değil 2 maç değil, şampiyonlar ligi dışında tüm maçlarda tek önlibero oynadı. Bu şartlar altında eleştirilmesi çok normal, ilerleyen dönemde yanına gerçek anlamda bir ortasaha daha alınır ve sistem gereği ikisi beraber oynarsa çok daha etkili olacaktır, ortasahadan top geçirmez.
Çok teşekkür ederim Koray abim.
Cisse'de son 2-3 maçta oldukça gelişme gözlemledim bende.Dediğin gibi bu her zaman olmuyor.Gününde olduğu zaman çok iyi olmadığında ise vasat bir önlibero görüntüsü çiziyor.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
ya ben batuhan hakkında yorum pek göremedim. Batuhan ümit millide attığı gerçek goller ile oyundaki goller arasında dünya kadar fark var. Buna bir el atın. Türk futbolu adam gibi oyuncu yetiştiremez mi ?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
arkadaş bana 76 tane gol attığını söylemişti.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
5 Temmuz 2007Gürcistan karşısında 4 rakibe, 1 de kendi kalesine gol attı, dikkatleri çekti. 86 maçta attığı 226 gol ile kırılması güç bir rekora imza atan 16 yaşındaki 1.92 m’lik Batuhan, geleceğin en büyük yıldız adayı.
O, bir gol kralı, o bir rekortmen... Ona ikinci Hakan Şükür diyorlar. Karadeniz Oyunları’nda Genç Milli Takım’ın golcü santrforu Beşiktaşlı Batuhan Karadeniz, 86 maçta attığı 226 gol ile kırılması güç bir rekora uzandı. 9 yıldır Beşiktaş’ın alt yapısında oynuyor ama milli maçlardan siyah beyazlı formayı giymeye pek zamanı kalmıyor. Batuhan’ın, 37 milli maçta 32 golü bulunuyor. Batuhan Karadeniz, Karadeniz Oyunları’nda Gürcistan ile oynanan açılış maçında 5 golün sahibi oldu. Dördünü Gürcü kalesine, birini bizim kaleye attı. Gol krallığında ilk maçta zirveyi kaptı.
Rakiplerini eziyor
Batuhan’ın nasıl bir futbolcu olduğunu Milli Takım Antrenörü Şenol Ustaömeroğlu şöyle anlattı:
"Batuhan, Hakan Şükür’den sonra Türk futbolunun en büyük santrfor adayıdır. Henüz yaşı 16. Kulübü Beşiktaş’ın bu çocuk üzerinde gelişiminde, büyümesinde çok büyük rol oynayacağını ümit ediyorum. Biz milli takım kamplarında bir şeyler öğretmeye çalışıyoruz.
Eğer bozulmaz, sadece futbolu düşünürse Türk futbolunun yıldızı olur. Çok iyi bir golcü. Kafa topları yanı sıra çok iyi bir teknik kapasiteye sahip. Bulunduğu yaş itibariyle fizik üstünlüğü ile rakiplerini eziyor. Ancak fazla şımartmaya gelmiyor. Haddinden fazla kendine güveni var. Nobre’den daha iyi oynuyorum diyebilecek kadar. Çok bencil. Takımın neşe kaynağı ama bazen sululaşıyor. Fırçayı yiyince oturuyor. İyi çalışırsa Hakan Şükür’den sonra Türkiye’nin en iyi santrforu olur."
Allah gol için yaratmış
Şimdi söz Batuhan’da...
á Milli Takım antrenörlerin seni G.Saray’ın efsane yıldızı Hakan Şükür’e benzetiyor. Ne diyeceksin?
"Hakan abim kızmasın ama ondan iyi olacağım."
á Futbolcu kimliği ile Batuhan nasıl bir oyuncu?
"Fazlaca agresifim. Ama kart görecek kadar değil. Oyuna kendimi kaptırdım mı hiçbir şey düşünmüyorum. Tek düşüncem gol atmak. Abi, Allah beni sanki gol atmak için yaratmış. 7 metrelik kaleyi gördüm mü patlatıyorum. Gürcü maçında dört gol attım. Hocam (geriye gel arkadaşlarına yardımcı ol) diye bağırdı. Gitmez olaydım. Ceza sahası içinde ters bir vuruş yaptım topu kalemize attım. Hiç yakışmadı ama kaza oldu."
á Saha dışında nasıl bir Batuhan’sın?
"Çok gevezeyim... Bir kere Karadeniz çocuğuyum. Espriyi severim. Hep hareket halindeyim. Bir dakika yerimde durmam. Oturmayı sevmem. Bu röportaj için beni en çok sen oturttun sandalyeye abi. Çok güler yüzlüyümdür. Sahada ne kadar agresifsem sokakta o kadar uysalımdır."
Hakan’dan sonraki yıldız
Şenol Ustaömeroğlu (Antrenör): Batuhan, Hakan Şükür’den sonra Türk futbolunun en büyük santrfor adayıdır. Henüz yaşı 16. Kulübü Beşiktaş’ın bu çocuk üzerinde gelişiminde, büyümesinde çok büyük rol oynayacağını ümit ediyorum.
Babamdan çok korkarım
"Ben babamdan çok korkarım. Bana elini kaldırmaz ama bakışı yeter. Yıllar önce bir boyacı dayağı yemiştim. Ondan beri her şey güzel gidiyor."
![]()
![]()
Last edited by zzzeeeggg : 18.Aralık.2007 at 22:06 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Arkadasim sanirim oyunu pek uzun vadeli oynamiyorsun Batuhan'in PA -9 yani ilerde cok buyuk gelisme gostericek belki de dunya capinda oyuncu olucak demektir bu. Ayrica Batuhan ne zaman Umit Milli'de oynadi? Genc milliler (U-19, U-17, U-16) ile karistiriyor olmayalim. Bence Batuhan'in oyundaki gorunumu gayet iyi koray_capello'nun da verdigi degerler gayet yerinde gorunuyor yalniz Jumping 17 biraz fazla olabilir, 15 daha uygun gibi. Bu yaslardaki oyuncularin yuksek teknik ozellikleri 10-12 arasini pek gecmemeli.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu konu daha once konusuldumu bilmiyorum ama Besiktas ile profesyonel kontrat imzalamis oyunda bulunmayan veya eski takimlarinda olan oyuncular mevcut bu oyuncularin listesini yapicam altlarinda da TFF resmi sitesinden kontrat bilgilerinin linklerini koyicam:
Atilla Ozmen:
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=412201
Cumali Bisi:
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=929616
Erdem Kose:
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=714455
Hacimehmet Eyiol:
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=703547
Korcan Celikay:
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=692475
Riza Burak Kahraman:
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=409504
Sahin Kayali:
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=694062
Ufuk Er:
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=898126
Yalniz sanirim yas konusunda bi kac oyuncu cok ufak olabilir ama profesyonel kontratlari var. Mesela Muhammed Demirci ile yasit oyuncular var bu listede ama kendisin profesyonel kontrari yok bu da ilginc. oyuna aktarilabilinen en kucuk yas 14 mi?
Son olarak Ibrahim Kas gibi bir genc icin PA: 127 bana cok dusuk gibi geldi ya -8 PA olmali ya da en kotu 140-145 arasi.
Last edited by licentia : 19.Aralık.2007 at 22:02 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
@licentia
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim, yama için kısıtlı zamanımız vardı pek inceleme fırsatım olmadı ama en kısa zamanda inceleyeceğim ve oyuna aktarılacak genç oyuncular varsa onları aktarırız.
İbrahim Kaş'ın PA'sını -7 olarak girdik. -8 ve -7 arasında biraz düşündük ve Türkiye'de yetişen iyi defans oyuncuları çok nadir olduğu için -7de karar kıldık.
Bunlari anliyorum zaten elestiri olarak degil yardim amacli yazdim bunalari Turkiye DB'si en gecekci haline gelebilmesin icin herkez hep birlikte calismali gerek arastirmaci ya da gerek benim gibi oyunu zevkle oynamak isteyen kisilikler. Bu Turkiye'de defans oyuncusu yetismiyor tartismasini cok duydum her ne kadar cok sik kalitlei defans oyunculari yetismesede genc yasta gelecek vaad eden siyrilan defans oyuncusu olmicak anlamina gelmez tabi bu bennim sahsi fikrim. Yani eger ki -8 PA 130-160 arasi ise cok da abarti degil bence cunku -7 oldu mu 110 a kadar dusme ihtimali varsa bu da Ibrahim Kas'i yasiti olan diger defans oyuncularindan ayirmaz gibime geliyor. Yani ailerde Turkiye icin iyi bi defans oyuncusu olucak ama vasati pek asamicak oyuncular ile gelecek vaad edip Turkiye'de ortalamanin ustunde olucak bi oyuncu arasinda fark olmalidir. Mesela GS'de bi Serdar Kesci var onun da PA -7 her ne kadar paf ligin'de ve genc millilerde su ana kadar forma sansi bulmus ve olumlu performans gostermis olsa da gerek fizigi yuzunden (cok kisa boylu) gerek baska nedenlerden bu oyuncunun Ibrahim Kas'dan kesinlikle daha ustun bi oyuncu olucagini sanmiyorum ama iste bu durumda oyunda olma ihtimali var. Yani yorumu bunu dusunerek yaptim.
İbrahim Kaş'ın iyi bir defans olacağını ben de düşünüyorum, en azından bir İbrahim Toraman kadar rahat rahat olabileceğini düşündüm o yüzden bir ara PA'sına 145 civarı net bir rakam girmeyi de düşündüm. Ama bizler genç oyunculara net rakamlar girmektense -9 -8 -7 gibi rakamlar girmeyi daha çok tercih ediyoruz. Çünkü bugün için gelecek vaadeden bir oyuncunun ileri de gerçekten yıldız olup olamayacağını tam bilemiyoruz, İbrahim Kaş ileride Toraman'dan iyi de olabilir fakat Toraman kadar da olamayabilir. O yüzden -7 vererek kiminin oyununda yıldız olacak kimin de vasat bir defans oyuncusu olarak kalacak.
batuhan hakkında yorumu araştırma yaparak verdim. batuhanın PA'sı 176 gözküyor oyunda
Simdi zaten neyi tartisdigimiza pek karar veremedim. Birincisi 176 olarak oyuna girilmis olsa da bu gayet iyi bi rakam ki -9 PA ile bazi oyunlarda 150 olma ihtimali da var cunku oyuna bole girimistir Batuhan bi editor'e bakman bunu anlaman icin yeterli. Ayrica 176 PA, -9 PA olan bi oyuncu icin ulasabilicegi en ust rakamlardan birisi. Bunu dusuk mu buluyosun simdi? Batuhan bir suru gol atmis ne yapalim yani? 198 PA mi verilmis Messi gibi?
Koraycım, eski oturduğum sokakta bir kendisinin Batuhan'ın okul arkadaşı bir tandığım var, kendisi çok disiplinsiz biri olduğundan bahseder ve kendisi de Beşiktaş'lıdır.
Ondan gerçekten çok ümitli, fizikli,iriyarı hava hakimiyeti çok iyi ama bırak onu son vuruş var diyor, ki bence hepimizden fazla izledi onu (okul takımı neticesinde)
Ben de bir uyuşukluk ve rahatlama görüyorum, kendisini anlatmaya çalıştığının meali şeklinde kaf dağında görüyor demek istiyordu.Demek istediğim bir çözülme var, sanırım Hakan Şükür ile ilgili bir demeci de vardı.Fazla yetenek biraz gevşetmiş, hoş değil ben de çözemiyorum daha 17 yaşındasın..
Çok yetenekli -8,9u rahat hakediyor ama çıkar mı orasını bilmem, Sergen'i örnek alsın biran önce..
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Proffessionalism ile alakalı bir husus.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Cengiz doğru söylüyorsun, Batuhan'da o anlattığın şekilde bir hava ve gevşeme olduğu gerçek ama bu çocuk henüz 17 yaşında yani çocuk sayılacak bir yaşta, fiziğine bakıp aldanmayalımyani ileride bu düşünceleri bırakabilir en azından öyle ümit ediyoruz.
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş, Vestel Manisaspor'dan transfer edilen Filip Holosko'ya, forma giyeceği sezonun ikinci yarısı için 400 bin Euro ödeneceğini İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) bildirdi.
İMKB'ye gönderilen yazıda, Slovak futbolcuya 2008-09 sezonu için 800 bin, 2009-10 sezonu için ise 850 bin Euro ödeneceği kaydedilirken, anlaşmanın 2.5 yıl artı 2 yıl opsiyonlu olduğu da belirtildi.
kaynak: ntvspor ve ajanslar
HoLosko bizde oLduğuna göre artık bu konuda onun hakkındaki görüşLerimi beLirtebiLirim. Bence HoLosko oyunda ki hız,hızLanma ve top sürme değerLerinin biraz daha üstünde değerLeri hakediyor kanısındayım.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Hız değil de, hızlanma hususunda iyi. Top sürme özelliği üst düzey değil bence.
ceviklikte 1 puan arta bilir
öncelikle herkese selamlar siteye yeni üye oldum
benim düşüncelerim tuttugum takım beşiktaş hakkında bobonun bitiriliciği 15 olmalı
serdar özkan da arttırıma gidilmeli gercekten cok kötü
delgado da değişim olmamalı son zamanlarda cok ilerledi
hakan arıkanın refleksleri iyi olmalı ama yan topları mümkünse 0yapın ve topları sektirsin
cisse ve tello arttırılmalı ricardinho düşürülmeli
koray arkadaşımın dediği gibi serdarın positioning özelliği bencede cok iyi
şimdilik aklımda kalanlar bunlar iyi oyunlar
dip not:örnek veriyorum bobonun bitiriliciği 20 olmamalı 20 sadece dünyada en iyilerin olmalı bobonun bitiriciliği 20 luca tonin de 20 ikisinin aynı olamaz düşüncesi bence mantıksız
tamamen şahsi fikrimdir
iyi oyunlar
bu arada da gene solicem Nihat Kahveci'nin bile bitiricilig 14 bunu unutmayalim gerci bu da ispanyol arastirmacilarin sucu ama genede su durumda Bobo'nun bitriciligi 14'u gecmemelidir. En fazla 13 hatda.
nihata 14 verilmiş die biz 14 ü geçemicez mi böyle bir şey olması mümkün değil cok yanlıs bir mantık bence
Bobo için 15 finishing yüksek olur diye düşünüyorum. Zaten 20 lerden filan hiç bahsetmiyoruz çünkü onlar dünya çapındaki son vuruş yapabilen forvetler için ama 15 değerinin de Türkiye içinde en iyi finishingi olan forvetler için olması gerektiğini düşünüyorum. Örneğin bir Ümit Karan benim gözümde 15 finishinge sahip olabilir. Bobo benim gözümde bir Ümit Karan gibi finishing ile ön plana çıkan bir forvet değil, her özellikten belli bir seviyede var ama hiç biri üst düzey değil.
Serdar Özkan oyunda gerçek ile alakası olmayan bir durumda fakat çıkacak yamada gerçekçi olacak.
Evet Delgado aslında şuan oyundaki değerleri haketmeyen bir oyuncuydu fakat bu sezon oynadığı futbol ile hakettiğini gösterdi. Delgado da büyük değişiklikler olmayacak.
Yine katılıyorum, Hakan Arıkan refleksleri ve birebirleri iyi olan fakat yandan yapılan ortalarda zaafı olan, topları ilk hamlede tutamayan, sektiren bir kaleci olacak.
Evet, Cisse ve Tello arttırılacak, çok gerçekçi olacaklarını garanti edebilirim, Ricardinho da düşürülecek.