Sayfa 9 / 22 İlkİlk ... 789101119 ... SonSon
241 ile 270 arası toplam 647 sonuç

Konu: FM 2009'dan Beklentileriniz

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bence biraz daha amatör ruhlu olmalı. Mesela Bir kara tahtadan taktik tahtası olmalı ve üstüne tebeşirli yazılar ile oyuncuların gideceği yerler olmalı hani ileri doğru kanat oyuncularına ok veriyoruz ya. Ve menajer yanında bunu gibi bir şey daha iyi olabilir gibi

yeni transferleri stadyum da basına tanıtalım forma satışlarını falan görelim kimin daha çok satılıyo ucak kazası otobüs kazası falan olsun oyuncular antrenman yaparken istersek izleyelim---her sene nasıl bir forma giyeceğimize biz karar verelim---bayanlar futbol ligi olsun ---maçların bilet fiyatlarını belirleyelim---deplasman takımı için kaç kişilik yer ayırcaz biz belirliyelim daha aklıma geldikçe yazarım

abi bir kere % 100 türkçe olsun bide bütün şehir takımlarını yönetebilelim mesela sinopspor amatör ligde ya onu yönetip süper lige çıkarabileyim bööle bişey mümkünmüdür acaba

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbuL

Klubünde Mutsuz olan Futbolcuları Gösteren Bi filtre olsun.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul- Samsun- Isparta

Önceki seçtiğin ligi silebilme yada yenisini alabilme. Örneğin 2.Ligi seçtiniz, Daha sonra bu ligden takımı 1. lige yükselttiniz. Sonra ki sezon 2. Ligi silebilsek çok güzel olur...

bence de takımdan aldığımz maaşı kullanabilelim.kontrat onerildiğinde en dusuk maaşı istıorum ben hep takım az para harcasın dıe yane o parayı kullanıp oyuncu fln alabılırız.ne bılım menajer su oyuncuyu getırdı fln yazabılır hihi

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Özellikleri iyi olmayan kaleciler bana karşı 8-9 la oynayıp maçı kazandırmasın.Aynı şekilde özellikleri iyi olmayan forvetler bana iki gol birden atmasın.Bakıyorum sezon sonu adamın attığı gol sayısına 5 gol atmış 3'ü bana.Aynı şekilde kalecileri de takip ediyorum bana 8 ile oynayan adam bir dahaki maçta 4 tane yiyor.Birde maçlarda umulmadık bir isim çıkıyor yani adam etkili bir adam değil ancak benim maçta adam sanki üst düzey topçu gibi oynuyor.

Kaleciler aut atışından kenardan atılan topların nerdeyse hepsini kaçırıyor tekrar koşuyor yakalıyor sıktı bu görüntü özellikle gerideyken zaman kaybı gibi duruyor.

Mantıklı oyun olsunda kapağında Fatih Ürek olsun hiç sorun olmaz vallah

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by ultraslanerdem View Post
    Önceki seçtiğin ligi silebilme yada yenisini alabilme. Örneğin 2.Ligi seçtiniz, Daha sonra bu ligden takımı 1. lige yükselttiniz. Sonra ki sezon 2. Ligi silebilsek çok güzel olur...
    Böyle bir şey olsa çok harika olur gerçekten.

Quote Originally Posted by Coupet View Post
    oyunda transfer sistemi değişsin. oyuncu menejerleri olsun ve bize oyuncu teklif edebilsinler. örneğin bir futbolcu menejeri gelsin ve desin ki oyuncumun özellikleri şunlar, kulübünde mutsuz ve ayrılmak istiyor ilgilenir misin. hatta bazen menejerin dediği özelliklerde çıkmasın oyuncu zarar edelim. bu sistem özellikle süper lig'e yeni çıkmış takımlarda işe yarar. çok sayıda yabancı alınacağından oturup bin tane adam araştırana kadar bize başvurup futbolcu önermiş menejerler işimize yarayabilir.

transfer yaparken önce kulüple sonra oyuncuyla değil isteğimize göre önce oyuncuyla da görüşebilelim. hatta oyuncuya önerdiğimiz maaşa göre huzursuzluk çıkarabilsin ve hatta kontratının sonuna yaklaşıldıysa yeni sözleşme imzalamak istemesin.

bir de daha önce söylendiği gibi yaz tatilleri, devre araları biraz daha renklendirilsin. yani yaz tatili oluyor düşük bütçeli takımda zaten daha önceden kontratı biten adamlarla anlaşılıp imza atıldığından bütün yaz sadece devam et'e basarak geçiyor. bu uzun tatillerde ilgilenebileceğimiz yeni şeyler konsun. örneğin turnuva gibi bir şey yapalım kulüp bünyesinde, yaşı küçük oyunculardan takımlar kurulup turnuva yapılsın biz de onu izleyip geleceğin yıldızlarını bulmaya çalışalım. böylece bir yıldızı 13-14 yaşındayken ortaya çıkarmanın keyfini yaşayalım. hazırlık kampı da olsun. sadece hazırlık maçları değil de seçenekler arasından bir kent seçip orada kamp yapalım. kamp iyi ya da kötü geçsin bu da performanslara etki etsin.
    Öncelikle 1.cisinden başlayalım.Bilmiyorum 08 de böyle bir olay var mı (Çünkü çok fazla oynamadım) ama 07 dede menajerler sana haber gönderip bir oyuncu önerebiliyordu.Aşağıdaki seçeneklerden teklif yap ve kaseti izle seçenekleri oluyordu.

2.dediğin için ise FİFA gerçekte kulübü ile anlaşmadan bir oyuncu ile transfer görüşmesini yasakladı.Gerçekci bir oyun istiyorsak böyle bir şey olmaması lazım ama zaten oyuncu ile ilgilendiğini belirtip oyuncunun aklını çelebilme imkanına sahibiz.

3.dediğine katılıyorum.En azından gerçekteki gibi kamp yerlerini bizim seçmemiz gerekiyor.Böyle bir özellik mutlaka olmalı.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Kamp yerlerini seçebilsek..Biz de insan gibi olsak(özel hayat,karı-kız,araba,ev vs. önemli olsa) çünkü bu oyunda para alıyosun ama hiçbir işe yaramıyor..Bir de saha kenarından oyunculara bağırabilsek..Koşun vs. pres vs. vs. böyle şeyleri kısaca yapabilsek.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bizde Teknik Direktörler olarak hastalansak fena olmazdı grip olsak falan sonra kalli gibi maça gidemesek

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

total club manager'da yıllar önce wardı.maç oynanırken sinirli bir şekilde talimat ver.sessizce maçı izle.ayağa kalk gibi seçenekler.maç ortasında da takımı motive edebilsek güzel olurdu.

bir de kupa töreni istiyorum ben böyle oyuncular platformdan sırayla geçse falan ilginç olurdu

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by King_91 View Post
    total club manager'da yıllar önce wardı.maç oynanırken sinirli bir şekilde talimat ver.sessizce maçı izle.ayağa kalk gibi seçenekler.maç ortasında da takımı motive edebilsek güzel olurdu.

bir de kupa töreni istiyorum ben böyle oyuncular platformdan sırayla geçse falan ilginç olurdu
    bu kupa torenı olayı bende ıstıyorum ıyı olur bencede

14. Default

%100 Türkçe
    her takımın logosu,formaları ve oyuncuların resimleri

bence yukardakiler olursa oyun tamamıyla süper olur

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Aslında tek tek saymak sadece heyecanımızı katlıyor yoksa başka bir anlamı yok. Çünkü aslında oyunun her karesinde daha fazla ayrıntı istiyoruz. Kim istemez sadece belli yerlere değil sahanın her noktasına oyuncuyu koyabilmeyi, maç motorunun çok daha geliştirilmesini ayrıca sizi daha da heyacanlandıracak bazı isteklerimi de yazayım. :P

1. Yedekleri ısındırmaya gönderebilmek ve sadece gönderdiğimiz oyuncuları taç çizgisi yanında ısınırken görmek.

2. Haftanın "en"leri bölümünün genişletilmesi. Yani sadece haftanın 11'ini değil, haftanın takımı, menajeri, futbolcusu, asisti vs. gibi şeyleri görmeyi çok isterim.
    Bence bu bölüm yıllardır geliştirilmiyor hep aynı..

3. Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu'nu 2 satırda geçiştiren haberlerden bıktık. Şampiyonluklardan sonra bir takım istatistikler olabilir. Mesela "Şampiyon buraya nasıl geldi" diye bir bölüm olabilir ve maçların sonuçları veya benzer istatistikler verilebilir.

4. Transferleri kendi adımıza yürütmesi için bir kişiyi görevlendirebilsek çok güzel olur ya. Mesela o kişinin yetkilerini belirleyebilsek ve de bütçesini ona göre transfer yapsa. Tabi transferin özelliklerini de söyleyeceğiz. SI Games için çok zor şeyler değil bunlar.

5. Oyuncular bizden hiç izin istemiyor şimdiki oyunda. Sadece arasıra antrenmana gelmiyorlar. Ama izin isteseler, işte "babam rahatsız", "ev taşıyacağım" gibi şeyler söyleseler.

6. Bizden izinsiz transfer görüşmesi yapsa oyuncular ve biz de ceza verebilsek.

7. Fifa Manager'daki gibi oyuncularla birebir konuşup onu motive edebilsek.

8. Finansa çeşitli yollarla müdahale edebilsek..

9. Oyuncu kiralama daha kolay olsa..

10. Orta hakem yardımcıya danışıp kararını değiştirebilse ve biz de itiraz edebilsek.

11. Kurallara uymayan hareketler olsa (hatalı taç atışı, hatalı penaltı)

12. Kart cezalısı bir oyuncuyu yanlışlıkla oynatabilsek ve ceza alabilsek.

13. Oyuncular sakatlıklarla boğuşup futbolu bırakabilse. Ama bu kısmen var galiba.

14. Taktik ekranı son derece ayrıntısız.. Bu konuda çok fazla ayrıntıya girilmelidir. Mesela oyuncu taktiklerinde "şu oyuncuya yardım et" diye bir seçenek olabilir. Oyuncuların atak yapacağı yön "tek" okla gösteriliyor ama bu ok sayısı PES'teki gibi 2 olmalıdır. Oyuncular farklı iki yöne atak yapabilmelidir. Mevkilere özel oyuncu komutları olmalıdır. Mesela DM'ye "savunmaya yaklaş" komutu; MC'ye "dikine paslarla oyna" gibi komutlar verilebilmelidir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Gördüğünüz gibi benim beklentilerim çok ama çok büyük ihtimalle 2009'da da birkaç ufak değişiklikle geçiştirecekler.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Aslında arkadaşın da dediği gibi TCM'deki gibi sahadaki oyunculara bağırma olsa mesela bir tuşa basınca koş[Sprint] diye bağırsa daha etkileyici olur

Nesil
    2007
    Yer
    Amasya

Quote Originally Posted by THEFM View Post
    Aslında arkadaşın da dediği gibi TCM'deki gibi sahadaki oyunculara bağırma olsa mesela bir tuşa basınca koş[Sprint] diye bağırsa daha etkileyici olur
    mesela W tuşu hızlı koşturaca. yön tuşlarıyla hakemin yanına gidip silahlı oyunlardaki gibi CTRL tuşuna basında da hakemle münakaşa'ya girecek. (dövüşecek yazacaktında federasyondan ceza yer diye demeidm)

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

kuLüpLerde biraz daha mantık oLsa meseLa bir oyunumda ben Laziodayım beşiktaştan serdar özkana soruşturma gönderdim degeri 3MN 7MN istiyorLar ama beşiktaştayım bir futboLcuma soruşturma geLiyor degeri 5.5MN ben 5MN istiyorum tekLifi geri çekiyorLar böyLe bir saçmaLık yok bunLar oLmasın birde tribünLer oLsun yeter zaten

Nesil
    2007
    Yer
    i bilmiyor..

Teknik bakımından Türkçe olması tek isteğim

Oynanış bakımından ise ;

1. Oyuncular sakatlık geçirdiğinde geçmiş olsun mesajı vb. şeyler verilebilse , medyaya ve oyuncuya..

2. Oyuncunun özel hayatı olsa ve bununla ilgili ona uyarı yapabilsek..

3. Mesela bir maçta bilmem ne adındaki teknik direktör bilmem ne adlı oyuncuyu izlemeye geliyor , biz de öyle izlemeler yapabilsek ve yazsa güzel olurdu..

Ayrıca o ceza alma gibi durumlar , oyunun ayarlarında ''on-off '' şeklinde olabilir bana göre . Ha bir de duran toplarda kaleciye veya oyuncuya topu rakip takımdan birisi veriyor kenarda top toplayıcılar olsa topu atsalar güzel olabilirdi..

Bence öncelikle türkçe olsun ve oyunculara bonserviste ev,araba teklif edilebilsin.Korner sorunları düzeltilsin ve taraftarların futbolcuları ateşlemesi gibi bir şey örn:Çarşı en kötü futbolcular yıldız yapar

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by DeNiZ_1903 View Post
    Teknik bakımından Türkçe olması tek isteğim

Oynanış bakımından ise ;

1. Oyuncular sakatlık geçirdiğinde geçmiş olsun mesajı vb. şeyler verilebilse , medyaya ve oyuncuya..

2. Oyuncunun özel hayatı olsa ve bununla ilgili ona uyarı yapabilsek..

3. Mesela bir maçta bilmem ne adındaki teknik direktör bilmem ne adlı oyuncuyu izlemeye geliyor , biz de öyle izlemeler yapabilsek ve yazsa güzel olurdu..

Ayrıca o ceza alma gibi durumlar , oyunun ayarlarında ''on-off '' şeklinde olabilir bana göre . Ha bir de duran toplarda kaleciye veya oyuncuya topu rakip takımdan birisi veriyor kenarda top toplayıcılar olsa topu atsalar güzel olabilirdi..
    Sanırsam eski serilerde Oyuncu etkileşiminden oyuncuya geçmiiş olsun diyebiliyordun karıştırmıyorsam eğer. Düzeltin..

3. seçenekte sanıyorsam hangi maçı izlemek istiyorsan o maça başlamadan önce skor kısmına tıklayınca Attend[Katıl] diye bir seçeneke geliyor. ve maç başlarken sende maça girip izleyebiliyorsun.

4. Seçeneğine katılıyorum. Ben maçları Önemli pozisyonları gösterde yapıyorum ama oyuncunun uyuz uyuz topu gidip almasını izlemek zorunda kalıyorum. Düşünün Şamp. Ligi'nde en iyi topçular 50 metre öteden top almaya gidiyor. Bazen oluyor ki 2-3 kere vuruyor gitmiyor top tekrar topun yanına gidiyor kaleciye veriyor sonra kaleci topu düzeltiyor geriliyor ama tekrar bişeyler yapıyor uyuz oluyorum

Nesil
    2007
    Yer
    çanakkale

b milli takımlar da olabilir aslında

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

1-türkiye liginin finansı baştan aşağı gözden geçirilmeli

2-avrupada başarılı oldukça ligin popülaritesi artmalı

3-takıma aldığımız yıldız oyuncular daha çok ilgi çeksin başka oyuncular da bizim kadromuza göre gelmeyi düşünsün

Nesil
    2008
    Yer
    fm

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Böyle bir şey olsa çok harika olur gerçekten.

Öncelikle 1.cisinden başlayalım.Bilmiyorum 08 de böyle bir olay var mı (Çünkü çok fazla oynamadım) ama 07 dede menajerler sana haber gönderip bir oyuncu önerebiliyordu.Aşağıdaki seçeneklerden teklif yap ve kaseti izle seçenekleri oluyordu.

2.dediğin için ise FİFA gerçekte kulübü ile anlaşmadan bir oyuncu ile transfer görüşmesini yasakladı.Gerçekci bir oyun istiyorsak böyle bir şey olmaması lazım ama zaten oyuncu ile ilgilendiğini belirtip oyuncunun aklını çelebilme imkanına sahibiz.
    1.sinde benim dediğim bir değişim olsun. bize şimdi kulüpler şu futbolcuyu ister misin diye haber yolluyorlar. oyuna menejerlik sistemi eklensin ve futbolcu menejerleri eklensin. biz o menejerlerle temas içinde olalım. yani eğer bir kişiyle ilişkilerimiz çok iyi ise kontratının sonuna gelmiş kendisinin menejerliğini yaptığı ve bize gelebilecek futbolcular hakkında bizi uyarsın veya mutsuz olan adamı bize bildirsin bak alabilirsiniz bu oyuncuyu diye. tabi bu sistem de ilk çıktığında kötü olup bizi bezdirebilir. örneğin menejer bize gelir bak şu futbolcu mutsuz der biz 2. lig takımıyken adamın bonservisi 30 milyon dolar olur. onun için bize gelebilecek ve kulübümüzün bütçesine uygun adamları önermeleri lazım. bu özellik de açılıp kapanabilir bir özellik olsun. yani menejerlere bana şu tarihe kadar futbolcu önerme diyebilelim yoksa bu olay da medya olayına döner.

2.de FIFA yasağını bilmiyordum ama futbolda yapılıyor bunlar. şu anki oyun sisteminde kulübü ikna etmek için haftalarca uğraşıyoruz ondan sonra futbolcuya gidiyoruz adam diyor gelmek istemiyorum. bu da zaman kaybı oluyor ve belki de yararlı olacak başka bir transferi kaçırıyoruz.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Maç esnasında oyuncuya şuraya git buraya git boşa çık gibi anlık komutlar verilebilirse çok güzel olur
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Menajerler Aldıkları Ücretleri Kullanabilmeli,
    Türkçe Olmalı,
    Küçük Detay Olsada Eşin Ve Çocuğun Olmalı,
    Maç Motoru Değiştirilmeli (Yani Seyirci Vs...),
    Oyuncu Kampları Kurulmalı Ve Menajerler Vasıtasıyla Önerilen Genç Futbolcuları İzleyebilmeli (Afrika Ülkesi, Asya Ülkesi Vs..),
    Almanya Ve Hollanda Telif Hakkı Sorunları Düzeltilmeli,
    Futbolcu Alırken Sağlık Kontrolü Vs..,
    Yönetimle Daha Sıkı İrtibat (Bu Çok Önemli Bence)

Bazı Arkadaşlarda Yazmışlardır Eminim Bunları Umarım İstediğimiz Gibi Olur...

Default !!

Taraftar TezahÜratlari , YÖnetİmle Manager İlİŞkİlerİ , Futbolcu YetİŞtİrme Antrenman Sekmesİ GenİŞletİlmelİ , BaĞli Kluplerle İlİŞkİler , Tİcarete El Atma Olmali Fİnans GelİŞmİyor Bu Şekİlde !! Formalar Her Yil DeĞİŞİyor , Stadi GÖrmelİyİz ! MaÇlara Stad DiŞindan Tepeden GÖrÜntÜyle GİrİŞ Olmali World Cup Fİfa Da Oldugu Gİbİ !!!!!!!!!!!!!1 En Önmlİsİ TÜrkÇe Artik Turkİyede Satis Payi Artti Bunu Yapsinlar Artik

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

ben 21 şut çekmiş adamlar 1 şut çekmişken maç benim mağlubiyetimle ya da beraberliğimle bitmesin.bitsin ama kırk yılda bir.boyle her hafta her hafta olmuyo.abartısız her sezon 10 maç böyle bıktım artık.

Quote Originally Posted by King_91 View Post
    ben 21 şut çekmiş adamlar 1 şut çekmişken maç benim mağlubiyetimle ya da beraberliğimle bitmesin.bitsin ama kırk yılda bir.boyle her hafta her hafta olmuyo.abartısız her sezon 10 maç böyle bıktım artık.
    Katılıyorum bu görüşe.Tabiki gerçekcilik açısından ara sıra olabilir ama en azından adamlar geldiği ilk atakta golü bulması.

Benim ekleyeceklerim ise ilk başta belki biraz zor demek gibi olacak ama amacım asla bu değil.Yani bir takımla lige başlıyoruz taktik adam gibi olmadımı bocalıyorsun.Yani bir ligin favorisi olsan bile bir takımı ne kadar kötü yöetirsen yönet o takım yine ilk 3 veya 4 te bitirir.FM de o seriye bi başladınmı bi anda ön sıralardan kopuyorsun.Yani bi takımın taktiği ne olursa olsun küçük takımlara bu kadar kolay yenilmemessi gerektiğini düşünüyorum.FM de şu ana kada bu denge hiç olmadı.Belki 2009'da gerçekçilik konusunda biraz atılım yaparlar...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

u23, u21, u19, u17 gibi milli ve alt takımlarda antrenör, ya da asistan menejer, antrenör, fitness koçu, kaleci koçu, gözlemci , görevlerinde oynayabilmek,
    bu şekilde kariyer yapıp yükselmek çok keyifli olacak

Sayfa 9 / 22 İlkİlk ... 789101119 ... SonSon

Mesaj Yetkileri