Tebrikler hocam Chelsea'den deplasmanda galibiyet almak her babayiğidin harcı değil![]()
Tebrikler hocam Chelsea'den deplasmanda galibiyet almak her babayiğidin harcı değil![]()
hocam takım kendıne mı gelıyor acaba![]()
Adım adım şampiyonluğa![]()
Transferler çok iyi olmus hocam maşallah![]()
Premier Lig
5.HAFTA
5.Hafta Sonuçları
6.HAFTA
6.Hafta Sonuçları
Puan Durumu
West Ham Menajerinden Övgü
Yorum: Wolves maçını bir kaza olarak görüyorum. Çok daha üstün oynadık, erken 10 kişi kaldık, penaltı kaçırdık. Özellikle ikinci yarıda 10 kişiyle müthiş baskı kurduk ancak olmadı.
Bu sezon deplasmanda daha iyi oynuyoruz. West Ham maçında bunu bir kez daha gördük. Lige fırtına gibi giren ve gol krallığında zirvede olan Dean Ashton ile Oscar Cardozo gibi çok etkili forvetleri var. Lige de iyi başladılar ve bu maç öncesi 3. sıradaydılar. Formda bir rakip karşısında üstün oynadık ve 2-0 öne geçtik. Ancak aşağıda da göreceğiniz gibi 2 klasik 9.0.1 golü yedik. Alttaki ekran görüntüsünde 2 asisti yapan isme bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
Bu maçta Evans'ın attığı gol muhteşemdi. Bu golle birlikte 4 maçta 3 gole ulaştı ve isabetli bir transfer görüntüsü çizdi. Rafael Carioca'da -gol attığı için değil- müthiş oynadı. Asıl mevkisi orta sahanın ortası olan ve sağ kanatta oynama özelliği olmayan bu oyuncunun özellikleri onu defansif yada ofansif istediğim bölgelerde kullanabilmemi sağlıyor. O da görev verdiğim her bölgede başarıyla mücadele ediyor. Attığı golde çok klastı...
Ligin genel görüntüsüne gelince; şampiyonluk yarışının Man Utd, Arsenal ve Man City arasında geçeceğini düşünüyorum. Man City uyum dönemini aştıktan sonra zirveyi baya zorlayabilecek bir kadro kurdu.
Takımımın bu sezon ilk 10'a gireceğine inanıyorum. Maçlarda şans faktörü biraz lehimize dönse Uefa'ya katılmayı bile zorlayabiliriz. Sonuçlara karşın takımımın oynadığı futbol bana çok umut veriyor...
Bu hafta zorlu Arsenal deplasmanına çıkıyoruz.
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
Arsenal maçı 3-2 biter tahminimce
bu arada hocam küsücem size
hiç benim kariyere uğramıyosunuzsıkıldım kariyerimi devam ettirmekten
![]()
Last edited by Walter Sakana : 13.Eylül.2009 at 07:30 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
wolwes maçına çok üzülmüşsündür![]()
abi wolves maçında dribbling yapan 2 oyuncuyu da 75. dakikada oyundan çıkarmışsın bence çıkarmasaydın hiç olmazsa 1 puan çıkarabilirdin o maçtan
2-2 lik maç ise tam fiyasko işte 9.0.1 saçmalıkları ve genel olarak fm'nin inatçı yapısı..
örnek vermek istiyorum en az bir trilyon defa yaşadım bu durumu :
ilk yarı süper oynuyo takım ve 2-0 , 3-0 gibi net skoru yakalıyor..abi ikinci yarı bir başlıyor , hooooooop başladığı gibi bitiyo maç..tam hevesleniyorum işte süper fark yapıcam şimdi diye ama hevesim kursağımda kalıyor...
başka bir örnek bunu da en az bir trilyon defa yaşamışımdır :
hangi maç hangi koşulda olursa olsun , maç başında aniden 2-0 yakalayan takım o maçta mutlaka zorlanıyor..asla skoru korumak yok , mutlaka karşı takım çeviriyor maçı..
son bir örnek :
oyuncumun bütün defansif özellikleri harika , form grafiği müthiş..maçta karşı takımın vasat forvetini marke etmesini istiyorum..arkadaş o kazma forvet öyle fuleli dribblingler atıyor , öyle uzaktan bazuka gibi şutlar çekiyo ki inanamıyorum..2 veya 3 gol banko atıyor ve pozisyonların hiçbirinde benim defans adamın çevresinde değil..yahu markaj verdim nefes aldırmaması lazım marking 19 olan adamın..sonra forvetin özellikle bi giriyorum : bitiricilik 12 , hız-hızlanma 11 , dribbling 13 vs.. hadi buyur çıldır..
umarım fm2010'da oyunun bu inatçı yapısından arınmıştır sports interactive..
Oyundan çıkarma sebebim kondisyonları %69'un altına düşmüştü. Bide maçtan önce penaltıcıları baştan düzenlemiş, ilk penaltıcıyı Fleck yapmıştım. Maçta da penaltı olup Fleck kaçırınca sinirlendim
Bende maçlarda ilk yarıyı 2-3 farkla önde kapayınca tedirgin oluyorum. Çünkü devre arasında takım konuşmasında motive edici bir seçenek olmuyor. Memnun kaldım desen gevşiyorlar hele de maç kendi sahandaysa. Performansınızın düşmesine izin vermeyin desen sadece zayıf rakiplere karşı işe yarıyor. Büyük takımlara karşı ters tepiyor. E takım takır takır oynarken memnun değilim de diyemiyorsun. 2-3 farkla önde kapatılan ilk yarılardan sonra ikinci yarılardaki düşüşün sebebi bu bence. Oyun maç konuşması seçeneklerini skora göre değilde sürekli tüm seçenekleri seçilebilir bıraksa daha mantıklı olur. Dikkat et 1-0 önde kapamışsan "encourage" (türkçe versiyonda nasıl çevirmişler bilmiyorum) konuşması oyuncuları çok iyi motive ediyor. Bu yüzden hep 1-0 öndeyken devre öyle bitsin başka atmayalım istiyorum
O trilyon defa yaşadıklarını hepimiz yaşıyoruzHatırlatma şimdi sinirim bozuluyor
Özellikle son örneğindeki olay beni de deli ediyor. Markaj dışında 1.70 lik ve zıplaması düşük bir adam, 1.93'lük markajı 19 zıplaması 18 pozisyon alma, önsezi, konsantrasyon özellikleri 17-19 arası olan stoperimin üstünden kafa vurduğu zaman monitör cam çerçeve indiresim geliyor (idç kariyerimden örnek)
Bu kariyerimde de aynı durumu yaşadım. Owen 1.73 zıplaması 11 ve Tevez 1.68 zıplaması 11. Bu oyuncular gelip stoperlerimin üstünden kafa vurdular Tevez'in öyle bir golü var geçen sezon bana. Hani boşa kaçıp kafayı vururlar tamam ama, bildiğin.. adamın üstünden zıplayıp vuruyor :S
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu konuda uyardığın iyi oldu. Geçen kırmızı kart gördüğünde ceza verecektim sonra Brezilyalıların sağı solu belli olmaz diye son anda vazgeçtim![]()
Last edited by Walter Sakana : 13.Eylül.2009 at 08:01 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
bu arada leo nun üstüne gitme ayaklanma çıkarabilir![]()
Abi bu sezon takımın alışamamasından dolayı mı bi istikrar yakalayamadın??
E kolay değil 22 oyuncu aldıkGeçen sezonki kadrodan kimse kalmadı nerdeyse.
Bide şanssızız, iyi oynuyoruz ama olmayacak goller yiyoruz. Benim için ilk 10 haftada skorlardan çok takımın oyunu önemliydi, takım iyice oturunca skorlar gelir zaten. Oyun olarak bana umut veriyorlar...
Premier Lig
7.HAFTA
7.Hafta Sonuçları
Yorum: Bu maça yorum yapmayacağım. Onun yerine maçın özetinin videosunu ekledim. Zamanınız varsa izleyin (8 dakika) ve yorum sizin...
Sadece golleri değilde özeti eklememin sebebi, görüntüleri izleyerek takımımın ve oyuncularımın nasıl oynadığı hakkında da bir fikriniz olacak.
İzleyenlerin özellikle;
- Arsenal'in 2. golüne (şans faktörünün ne kadar uzağımızda olduğu)
- Ched Evans'ın golüne (muhteşem bir gol)
- Arsenal'in 3. golüne (Fabregas)
- ve 45. dakikadan sonra sergilediğimiz performansa dikkat etmelerini tavsiye ediyorum.
Bu görüntüleri izledikten sonra neden sürekli "şans biraz yanımızda olsa" diye yakındığımı çoook daha iyi anlayacaksınız.
dikkatli ol seçeneğini kullan hocam.Şımarma gibi bir anlama gelio büyük takımlara karşı küçüklerede düşmesini istemiom dion zatenBende maçlarda ilk yarıyı 2-3 farkla önde kapayınca tedirgin oluyorum. Çünkü devre arasında takım konuşmasında motive edici bir seçenek olmuyor. Memnun kaldım desen gevşiyorlar hele de maç kendi sahandaysa. Performansınızın düşmesine izin vermeyin desen sadece zayıf rakiplere karşı işe yarıyor. Büyük takımlara karşı ters tepiyor. E takım takır takır oynarken memnun değilim de diyemiyorsun. 2-3 farkla önde kapatılan ilk yarılardan sonra ikinci yarılardaki düşüşün sebebi bu bence. Oyun maç konuşması seçeneklerini skora göre değilde sürekli tüm seçenekleri seçilebilir bıraksa daha mantıklı olur. Dikkat et 1-0 önde kapamışsan "encourage" (türkçe versiyonda nasıl çevirmişler bilmiyorum) konuşması oyuncuları çok iyi motive ediyor. Bu yüzden hep 1-0 öndeyken devre öyle bitsin başka atmayalım istiyorum![]()
![]()
neden "daha da atın , çıldırın , gol olup yağın , kemik sesi duymak istiyorum" gibi takım konuşmaları yok ki ?
![]()
Abi Evans'ın şutu resmen imkansıza gitmiş yaaaaa
Gerçekten yazık olmuş giden puanlara
Evans bir önceki West Ham maçında da çok benzer bir gol attı. Hatta ayın 2. golü mü ne seçildi. Uzaktan şutu 13 ama iyi vuruyor kerata
Arsenalin 2. golü nasıl ama...beni düşünebiliyor musun o anda
Paloschi'nin karşı karşıya kaçırdığı, Tiago Gomes'in direkten dönen şutu ve Wallace'ın kaçıırdığı...biri gol olsaydı puan çıkarırdık
Geçen seneki kalecim Coman olsaydı maçlar çok farklı olurdu. Gitti Barcelona'da yedek şimdi
İşin ilginci milli takımda Lobont ilk kaleci, Coman yedeği :S
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
He bide takımın oyununu nasıl buldun? pres, üçgenler, paslar... deplasmanda arsenal karşısında iyi değil mi?
Last edited by Walter Sakana : 13.Eylül.2009 at 09:08 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Ya abi bende Kasper Schmichael vardı , güzel bi yedek olsun diye Ufuk Ceylan'ı aldım ucuz bi paraya..İnanır mısın Ufuk 2 kat daha iyi performans gösterdi ve Kasper'in yediğinin yarısı kadar gol yedi
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Valla ne yalan söyliyim ben Tottenham'la oynarken devamlı fark yiyodum bu deplasmanlarda..Sen maşallah kolay maçlardan çok bu maçlara asılıyosun
İyi sabahlar herkese , abi kolay gelsin Allah sabır versin![]()
Last edited by erebosss : 13.Eylül.2009 at 09:30 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
iyi sabahlar kardeşim..sağolasın![]()
Premier Lig
8.HAFTA
Pozisyonları daha iyi değerlendiren taraf kazandı.
Ligde istikrarsız bir form grafiği çizen rakibimiz karşısında daha iyi bir sonuç bekliyorduk. Tam iyi oynarken aleyhimize verilen ucuz penaltı tüm planlarımızı bozdu.
8.Hafta Sonuçları
Takım Toplantısı
Aston Villa mağlubiyetinin ardından takım kaptanı Kilbane'i yanıma çağırarak takımla kötü gidişat üzerine bir toplantı yapacağımı söyledim.
Toplantıda oyuncularımdan daha iyi konsantre olmalarını ve bir an önce toparlanmalarını istedim.
9.HAFTA
Dişli rakibimiz karşısında beraberliği zor kurtardık.
Korner golüyle yenik duruma düştüğümüz maçta taktik denememiz olumsuz sonuç verdi ve ikinci yarıda taktik değişikliğe giderek biraz toparlandık.
9.Hafta Sonuçları
10.HAFTA
Büyük Maçların Takımıyız !
Chelsea'ye ligdeki tek yenilgisini tattıran oyuncularım bu maçında ikinci yarısında coştular. İkinci yarıda yaptığımız oyuncu ve taktik değişiklikleri ile önce 2-0 ardından 3-1 yenik duruma düştümüz maçtan muhteşem bir zaferle ayrıldık. Skor 3-3'e geldiğinde ve rakip 4 forvete geçtiğinde geriye çekilmeyerek 4. golü de bulduk.
İkinci yarıda oyuna dahil olan Paloschi 2 gol 1 asistle maçı çeviren oyuncu oldu. Aslında diğer golünde asistini o yaptı ancak rakip savunma oyuncusu topa değdiği için asist kendisine yazılmadı.
Tabi Evans'ı da unutmamak gerekiyor. 1 gol 2 asistle o da çok büyük paya sahip.
10.Hafta Sonuçları
Puan Durumu
Oyuncu İstatistikleri Genel Bakış
Ched Evans : Manchester City'den kiraladığımız genç golcü takıma büyük katkı sağladı. Sezon başında takımdan ayrılan Keirrison ile Lewandowski'nin yerlerini nasıl dolduracağımızı kara kara düşünürken ve almaya çalıştığımız oyuncular için yaptığımız tekliflerden olumlu sonuç alamazken son anda kiraladığımız 20 yaşındaki bu genç yıldız şu ana kadar mükemmel bir performans sergiledi. Gol krallığında zirveyi paylaşan Evans'ın bu formunu sürdürmesi en büyük dileğimiz.
Ched Evans Form Raporu
Son maç çok iyi olmuş ama takım formsuz sanırım...Ama merak etme takım toplantısı biraz işe yarayacaktır![]()
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
hayırlısı olsun![]()
Ched evans , ched evans , ched evansBirazda şans olsa uefaya rahat gidersin
![]()
Football is simple,but Football Manager is not
17.'sin ve 6. ile aranda sadece 6 puan var.Takımının uyum sağlaması ile rahatça gidersin UEFA'ya.
Hull City toparlanmışa benziyor![]()
Son Haberler :
- Hull City'nin yıldızı parlayan genç golcüsü Ched Evans son dönemdeki formuyla Premier Ligde Ekim ayının en iyi genç oyuncusu seçildi. Ekim ayı boyunca oynadığı 4 maçta 3 gol atan ve 7.50 puan ortalamasıyla oynayan Galli yıldız bu ödüle layık görüldü. Takımın bir başka başarılı ismi Nicolas N'Koulou'da ayın en iyi 3. genç oyuncusu seçildi.
- Ched Evans ayın genç oyuncusu seçildi.
- Yönetimden ekstra transfer kaynağı.
- Stad seyirci kapasitesi arttırma çalışmaları tamamlandı.
- Hull menajeri yeni yıldızların peşinde.
Ödül sonrası; Kiralık olarak forma giydiği bu dönemin kendisi için oldukça güzel geçmesinde kendisine yardımcı olan tüm Hull City'liler ve taraftarlara teşekkür eden Ched Evans "Klüpteki mükemmel ortam ve arkadaşlık havası bu ödülü kazanmamdaki en büyük etken oldu." dedi.
Ayrıca; Hull'un artık kendisi için çok özel bir yere sahip olduğunu ve bu klüpte her zaman seve seve oynayacağının altını çizdi...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Geçen sezon tarihinde ilk kez Premier ligde mücadele eden Hull ligde kalmayı başarmış ve gelişim planının ilk safhasını istediği şekilde tamamlamıştı.
Lig gelirleri, Tv yayın hakları gelirleri, iyi günde de, kötü günde de takımın yanında olan taraftarlarının sayesinde stad gelirleri ve diğer yan gelirler ile finansal açıdan önemli gelişim gösteren klüp, bu gelişimde büyük payı olan genç menajeri Gabi Huri'ye de jest yapmayı ihmal etmedi.
Klübün finansal gelişiminden memnun olduklarını belirten yöneticiler, transfer bütçesini 12 milyon euro daha arttırma kararı aldılar.
Bu sezonki gelirler ve gelişim sonrasında Hull City finansal açıdan "zengin" kategorisindeki klüplerden birisi olurken, yaklaşık 88 milyon euroluk değeriyle ülkenin en zengin 13. takımı konumunda.
-----------------------------------------------------------------------------------
- Sezon başında stadın mevcut oturma kapasitesini 12.702 koltuk arttırma kararı alan yönetim, bu çalışmaların bitim tarihini 15 Kasım 2009 olarak açıklamıştı. Ve 15 Kasım sabahı tam planlanan günde seyirci kapasitesinin arttırıldığı açıklandı.
Böylece Hull City'nin iç saha maçlarını oynadığı The Circle stadyumunun yeni kapasitesi tamamı koltuklu olmak üzere 38.106 oldu.
-------------------------------------------------------------------------------------------
- Hull menajeri Gabi Huri bir yandan takımını bu sezon başarıya taşımaya çalışırken diğer yandan da önümüzdeki sezonlarda transfer edilebilecek veya alınıp yetiştirilebilecek genç yetenekleri önceden keşfedebilmek için yoğun mesai harcıyor.
Dünyanın dört bir yanında dikkat çeken yeni yıldız adaylarını gözlemcileriyle sürekli irtibat halinde olarak takibe alan Türk menajerin ilk etapta dikkatini çeken isimler şunlar:
1- Adriano (Corinthians) - Brezilyalı 20 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu genç menajeri en çok etkileyen isim oldu. Bu oyuncunun aynı zamanda Avusturya vatandaşı olması çalışma izni alınmasına gerek bırakmadığından çok büyük bir avantaj. Eğer klübüyle anlaşılabilirse Adriano'yu ara transfer döneminde Hull'da görebiliriz...
2- Mikheil Gochashvili (Dinamo Tbilisi) : Henüz 18 yaşında olan ve savunmanın solu ile orta alanda oynayabilen Gürcü yıldız milli takıma kadar yükselerek dikkat çekti. Avrupadan birçok klübün listesinde yer alan genç oyuncu kontrat konusunda henüz klübüyle anlaşamadığı için serbest durumda. Hull çalışma izni çıkmasının çok zor olduğunu bilmesine karşın bu hafta içinde oyuncuya teklifte bulundu. Oyuncuyla anlaşmaya varan kaplanlar beklendiği gibi çalışma izni alamadılar ve bu transfer şimdilik yattı.
3- Hull menajerinin dikkatini çeken diğer genç oyuncular: