Bu yaptıklarını baskın olarak nitelendirenler baskın New York saatine göre olmaz sabah bekleriz.
Bu yaptıklarını baskın olarak nitelendirenler baskın New York saatine göre olmaz sabah bekleriz.
Takımına destek olmak, takımının yanında olmak başkadır, bu yapılan başkadır. Dün gider Galatasaray tesislerinin önünde Galatasaraylı taraftarlar toplanır ve deste olur ve buna kimse garip gözüyle bakmaz.
Ama ülkemizde, hiç kimsenin, herhangi bir yere gitmesine engel olabilecek bir durum yokken, özgürce ülke içerisinde istediğim yere gidebiliyorken, bir yere bir grubun gitmesine baskın demek? Bana saçma gelen bu ve bu şekilde yine özgürce herkesin gidebileceği yere gidildi diye bundan gurur duymak, bunu sanki savaşta kazanmış gibi göstermek hayli hayli ilginç.
Birilerinin bir yere gitmesine de gerek yok, belki de adam Kadıköy'de oturuyor, evinden çıktı 100 m yürüdü ve oraya geldi, zaten orada oturuyorsa bu neyin baskınıdır? Galatasaraylı olanların sanki Kadıköy'e ya da Fenerbahçe tesislerine gitmesi imkansızmış gibi, gidildiğinde zafer kazanıldı edası niyedir? Ben şimdi çıksam Galatasaray'ın tesislerinin önüne ya da stadın önüne gidemem mi? Bunu engelleyen var mıdır? Ya da böyle bir mantık var mıdır, Galatasaraylılar gecenin üçünde gelebilir diye uyumamak, sebep? Baskın yememek neymiş sosyal medyada dalga geçilmemek.
Bu olayı dalga geçme unsuru olarak görenlere gülüyorum ben asıl, sanki 2 ayrı ülke, sınırları var ve bir taraftan diğer tarafa geçmek yasak, geçince büyük zafer kazanılmış oluyor ve gururla anlatılıp dalga geçiliyor. Ha bi gidin işinize ya, aynı evde 2 kardeş yok mu Galatasaray ve Fenerbahçe'yi tutan, ne yapacaklar düşman mı olacaklar takım için, aynı evde yaşayabildiğine göre 2 taraftar aynı mekanlara gitmesi de garip karşılanmamalı...
"YÜCE ATATÜRK"
Galatasaray taraftarı da anlamış anca gece böyle birşey yapabileceklerini. Gereksiz, boş işler. Hangi taraftar grubu yaparsa yapsın.
eto'o bitmiş.
İşte bu taraftar zihniyetine karşıtım ben, bu nedenle çok severek keyifle stadda maçını izlediğim Karşıyaka maçlarına gitmiyorum çünkü soğuttular beni, orada gördüklerimle.
Derbilerde rakip sahaya gidersin, koltukları kırarsın, tuvaletleri yıkarsın, bundan keyif alır, maharetmiş gibi orda burda paylaşırsın ama o masrafların bedeli zaten senin kulübün tarafından ödenmektedir.
Grup halinde maça gidiyorsundur, yolda karıya kıza laf atarsın, gördüğün dükkanın camını çerçevesini indirirsin, arabaların dikiz aynalarını kırarsın sonra da hava atarsın nasıl da geldik yıktık baskın yaptık diye ama bilmezsin milli servettten gittiğini sonra da aybaşına neden para yetiştiremiyorum dersin.
Şu kendini bir şey sanan, ancak bir grup haline geldiğinde bir şey yapabilen, tek kalsa o cesaretin onda birini gösteremeyecek ve bu saydıklarımı da yaparken bunu takım aşkına, taraftarlığa bağlayanlardan ne kadar tiksindiğimi anlatamam.
A takım B takım ayırt etmiyorum ha, bu nedenle Karşıyaka örneğini en başta verdim.
"YÜCE ATATÜRK"
Herşeye rağmen iyi ki varsın Fenerbahçe iyi ki varsın Galatasaray
Biri olmazsa bu haftanın koca heyecanı, beklentisi, eğlencesi olur mu ?
...
İşte bunu yaşabilsek, biri olmazsa diğerinin anlamının olmayacağını bilsek. İşyerindeyim, işçiler mola verdi, dışarıdan sesleri geliyor, akşamki maç hakkında atışıyorlar, öyle güzel ki, Fenerbahçe lehine olsun aleyhine olsun söylenenlere gülmemek elde değil.
Ama bu saflığı, bu saflıkla yaşanacak bir derbiyi tüm toplumdan beklemek hayalden öte sanırım, gerçekleri görmek ve buna boyun eğmek gerek.
"YÜCE ATATÜRK"
derbi günü konu açılacaktı niye açılmadı?
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Bence maç konusunun açılması yerine en azından bu maç için tarafların kendi sohbet alanında bunu değerlendirmesi daha makul gibi maçtan günler önce açılan bir başlığın saatler içinde kapandığını düşünürsek bu yol bir nebze iyi olabilir, en azından karşılıklı atışmaların ve bir anlık heyecanla gelen yazıların/onlara verilen cevapların sonu kötü yerlere varmaz bı bir fikir tabi.
...
Kendine taraftar diyenlerin özellikle zarar faaliyetleri içinde olmasına bende çok kızarım, Stadın içinde stada, dışarıda da özellikle kamu malına verdikleri zarar akıl işi değil, kendi gözlerimle gördüm, acil hasta taşıyan ambulansa bile taş attılar. Bunlar değil taraftar insan bile olamaz. Onun için çevremdeki insanlara her zaman söylerim, sakın! böyle insanları özellikle sosyal medya içinde övmeyin, onları daha da teşvik eder, bu yapılanlara çanak tutmuş olursunuz. (not: burada a takım taraftarı, b takım taraftarı yapıyor demiyorum, ne yazık ki aşırı fanatik duygular taşıyan bütün kitleler böyle)
...
HAYDİ ASLANLARIM yazsalardı bari
Roberto Carlos @Oficial_RC3
Hoje tem FENERBAHCE x GALATASARAY tenho amigos nos dois times! Mas que o fenerbahce faca um grande jogo e ganhe! Sorte aos meu parceiros!
(Bugün Fenerbahçe-Galatasaray maçı var, Her iki takımda da arkadaşlarım var ama ibre Fenerbahçeden yana iyi şanslar yazmış kabaca Roberto Carlos)
...
André Santos!!! @Andre_Santos27
Fenerbahceye tum kalbimle basarilar ve iyi sanslar dilerim.. Haydiiii
2 dk André Santos!!! @Andre_Santos27
Bugun dunyanin en buyuk derbilerinden birinde eski takim arkadaslarima destek icin yanlarinda olmak isterdim.. Haydiiii
...
Niye taraftarlar böyle hiç bir akıla hizmet olmayan enteresan enteresan işler yapıyorlar. Bir türlü anlayamadım. Bir gün forumda bunları ve bunun gibileri eleştirdiğim için ceza bile aldım. Boş işler.
biiriside şunu çevirse
Fabio Luciano @fabioluciano3
I cannot go to the match vs Galatasaray tomorrow but I will cheer for FENER to win!!I will go in Playoffs!!
Mamadou Niang @mamadniang11
Today is a great day for Fenerbahce with all my heart I am with them
Lucianonun yeri ayrıdır bizde![]()
@Yolcu
Ahmet yanılmıyorsam Bugünkü maça gelemeyeceğini ama playofflara gelebileceğini söylemiş Luciano çarpık ingilizceyle bu kadar : )
...
Luciano çok iyi topçuydu be![]()
harbi maç başlıgı neden kapalı hala yahu?
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Sanırım asıl tartışmamız gereken konu 'Dünya Derbisi' dediğimiz bu derbiyi hiçbir yabancı kanalın yayınlamayacak olması.Biz burda derbiyle övünürken yurtdışında hiçbir kanalın vermemesi geldiğimiz noktayı gösteriyor.
40-50 Kişi Samandıra'ya gitmiş bu kadar laf söylemişsiniz. Heralde Galatasaray yense forumu yakacaksınız. Biraz sakin olmakta yarar var sanırım. Eğlenmemize bakalım bugün savaş günü değil bugün futbol bayramı var.
Football is simple,but Football Manager is not
Dediğin gibi bu ola abartılacakbirşey değil.Fakat bunun abartılmasının sebebi Fenerbahçelilerin(KFY) dün gece yalan yere ortaya attıkları şeydir.O olmazsa bu kadar forumda laf söyleneceiğini olay olacağını sanmıyorum.Twitter dan takip ettiyseniz eğer Fenerlilerin o 1 resimden sonra ne kadar dalga geçtiğini neler söylediğini görebilirdiniz.
Deplasmana Fenerbahçe formasıyla gelip,kendi forma ve atkılarını içine saklayan taraftarın ' baskın ' anlayaşının bu olduğuna şaşırmadık.
Madem resimler konmuş bizde bir iki koyalım,videoyu koyacaktım ama sunum küfür içerikli o yüzden koymadım merak edene pm den gönderilir.
![]()
Deplasman tribününün usulü odur zaten. Aynısını Fenerlilerde yapıyor Beşiktaşlılarda ,diğer anadolu klüpleride. Kadıköy deplasmanına Galatasaray forması giyerek yürüye yürüye gidilebileceğini mi sanıyorsunuz ? (Aynısı İnönü veya TT Arena içinde geçerli)
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Bu fotoğraflar bugünden mi?
Sadece büyük takımlar değil anadolu takımları için de geçerli.Deplasmanda formayla sokakta gezmek kolay iş değil. Ama çok kalabalık grupla gelinir o ayrı mesele.
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Fotoğraflar yüzünden problem çıktı dediğim gibi ben çıkıyorum uzamasın muhabbet.Ama Yetkili arkadaşlar görecektir neden çıktığını tartışmanın ondan önce tartışma yoktu.İyi günler.