Sayfa 92 / 1204 İlkİlk ... 428290919293941021421925921092 ... SonSon
2,731 ile 2,760 arası toplam 36115 sonuç

Konu: Galatasaray Transfer Haberleri | Ryan Donk

Nesil
    2006
    Yer
    MeRSiN

Eğer Nonda'ya teklif varsa hemen satılsın..

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Going Going GoNe bence Nonda satılsın hemen gitsin yerinede Cardozo geLsin
    Screw you guys, I'm goin' home

Yalan haberdir o. Nonda'yı alıp da Vassel'in yanına koymazlar herhalde

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

bence nonda gitmez ankaraya

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Aykut ankaraya giderse ankara için iyi transfer olur
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

G.Saray Elano'yu alırsa kimse şaşırmasın...

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Quote Originally Posted by anilton View Post
    G.Saray Elano'yu alırsa kimse şaşırmasın...

anıl bey sağlam kaynak herhalde bu yoruma göre? cidden soruyorum yanlış anlaşılmasın.. çünkü yavaştan geliyor elano haberleri..

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    anıl bey sağlam kaynak herhalde bu yoruma göre? cidden soruyorum yanlış anlaşılmasın.. çünkü yavaştan geliyor elano haberleri..
    Haber çıktıysa kesin yalandır Galatasaray'la haberi yapılan hiç bir futbolcu daha gelmedi GS'ye
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2006
    Yer
    MeRSiN

Quote Originally Posted by AirJeT View Post
    Haber çıktıysa kesin yalandır
    Ya böyle demiyelim insanın hevesi kalmıyo

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Şu an gündemimizde transfer yok, oyuncu arıyormuş gibi yaparak hedef şaşırtıyoruz,rakiplerimizin konsantrasyonu üzerimizde oluyor doğru düzgün çalışamıyorlar

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

AMC'ye ihtiyacımız yok zaten .
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Tabi Elano başka mevkide oynayabiliyorsa onu bilmem
    Last edited by King_91 : 30.Temmuz.2009 at 00:32 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bu arada yürü aslan Fotomaç , Mutu için Fiorentina'ya kiralik teklifi yapmışız kabul etmemişler 25 milyon eurocuk istiyolarmış görüşmeler tıkanmış o yüzden Babel'e dönmüşüz

Babel olabilir belki de 500. atamasyonda tuttururlar

Nesil
    2006
    Yer
    MeRSiN

Quote Originally Posted by King_91 View Post
    AMC'ye ihtiyacımız yok zaten .
    Nasıl yok asıl oraya ihtiyacımız var

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Rijkaard teknik direktör olduğuna göre Gullit'i bize getirsin ileri de Van Basten tamamdır. Bu kadar karizma kaç yaşında olursa olsun ilk11'de sahaya çıksa kalecimizin bile kalede durmasına gerek yok

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by MaTRaKaN View Post
    Nasıl yok asıl oraya ihtiyacımız var

433 te , ne AMC si? iki yönlü bir MC gerekiyor bu takıma, DMC ve AMR-AML tamam, 1 tane MC gerekir Arda 'nın yanına. Emana gibi, Nuri Şahin gibi, Aurelio gibi..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Nuri Şahin çok iyi olur aslında cidden de hayal yani

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bi de şu 4-3-3 lafına bitiyorum. Kırk yılın 4-5-1 i oldu 4-3-3.Gerçekten de kırk yılın 4-5-1'i

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by Baba Hamdi View Post
    Bi de şu 4-3-3 lafına bitiyorum. Kırk yılın 4-5-1 i oldu 4-3-3.Gerçekten de kırk yılın 4-5-1'i

şimdi yaşça büyüksünüz öğretmek gibi olmasın, yanlış anlaşılmasın ama bu harbiden de kırk yılın 433 ü. hatta en reeli en ayrıntılısı; 4-1-2-2-1. 4-3-3 telaffuzu kısa olduğu için kullanılıyor. 4-5-1 apayrı birşey, öyle değil mi?..

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

433 te , ne AMC si? iki yönlü bir MC gerekiyor bu takıma, DMC ve AMR-AML tamam, 1 tane MC gerekir Arda 'nın yanına. Emana gibi, Nuri Şahin gibi, Aurelio gibi..
    Mesele AMC mevkiisi değil. Takımda oyun kuracak biri lazım. Xavi'nin defansı çok mu iyi acaba? Ayhan'dan Xavi yaratmaya çalışacağımıza kaliteli bir oyun kurucu alalım.

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    şimdi yaşça büyüksünüz öğretmek gibi olmasın, yanlış anlaşılmasın ama bu harbiden de kırk yılın 433 ü. hatta en reeli en ayrıntılısı; 4-1-2-2-1. 4-3-3 telaffuzu kısa olduğu için kullanılıyor. 4-5-1 apayrı birşey, öyle değil mi?..
    FM'de 4-5-1 attacking taktiğine basınca 4-1-2-2-1 karşımıza çıkıyor. Özünde 4-5-1 yani.
    Last edited by gerrrard : 30.Temmuz.2009 at 01:33 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    MeRSiN

DMC oyuncumuz bi hayli fazla iki yönlü oyuncuya ihtiyacımız yok iyi pas yapabilen bi AMC lazım..

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by gerrrard View Post

Mesele AMC mevkiisi değil. Takımda oyun kuracak biri lazım. Xavi'nin defansı çok mu iyi acaba? Ayhan'dan Xavi yaratmaya çalışacağımıza kaliteli bir oyun kurucu alalım.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

FM'de 4-5-1 attacking taktiğine basınca 4-1-2-2-1 karşımıza çıkıyor. Özünde 4-5-1 yani.
    ben ne dedim ? MC gerekiyor dedim, iki yönlü. xavi nin yaptığı savunmayı tsl de yapan bir-iki DMC sayabilirsin ayrıca. xavi-iniesta oyunu iki yönlü oynayan adamlar.

ha bir de, FM beni ilgilendirmez gerçek futbol terimleri anlamında, lakin zaten 4-3-3 seçince dediğin sistem çıkıyor

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Bu konuda Mehmet Demirkol'un katıldığım bir yazısı vardı;

4-3-3 de ne ola ki!

-3-3 diye tek ve özel bir sistem yoktur. Bu diziliş 4-5-1’in hücum varyasyonudur. Sistemin adı ancak 4-3-3/4-5-1 varyasyonu olabilir.
    Son günlerde en çok bu konuşuluyor. Bu sistem Türkiye’de uygulanabilir mi? Rijkaard’ın takımına uyar mı vs. Cevap kolay. Zaten uygulanıyor. Yıllardır hem de... Fatih Terim tarafından milli takımda uygulandı. Daum Fenerbahçe’de uyguladı. Ersun Yanal zaman zaman uyguladı.

Mesele bu sistemi uygulamak değil. Mesele oyun stratejisini doğru oturtabilmek. Siz istemli ya da - çoğunlukla olduğu gibi mecburiyetten - istemsiz olarak stratejinizi defansif seçtiyseniz takımınız 4-5-1 oynuyor gözükecektir. Oyunu ileri yıkmadan, ya da yıkamadan oynarsanız 4-3-3’ünüzün ileri uçtaki kanatları orta sahanın bir parçası olarak görülecektir. Türkiye’de genelde bugüne kadar hep bu olmuştur. Böyle olduğunda da biz hep aynı tartışmaya hapsoluruz: BJK /FB/ GS tek forvetle oynar mı? Bu ülkenin son 10 yıldaki büyük futbol tartışmaları hep bu kısırdöngüye hapsolmadı mı?
    Halbuki Manchester United, Chelsea, Barça, Real sıklıkla böyle oynar. Tek santrforla. 4-3-3/4-5-1 varyasyonuyla. Halbuki mesele kaç santrforla oynadığınız değil. Topu ne kadar hızlı dolaştırabildiğiniz.

4-3-3/4-5-1 varyasyonunun çoğunlukla 4-3-3 olarak algılanabilmesi için savunma kanatlarının orta saha ve hücum özelliklerinin sağlam olması gerekir. Çünkü aslında oyunu savunmanın değil orta sahanın bir parçası olarak oynamak zorundadırlar. Aynı zamanda orta 3’lünün en az 2’sinin sağlam 2 yönlü oyuncular olması şarttır. Bir çapanın da gerçekten öndeki libero olması lazım. Yani savunmayı önden tutan adam. Çünkü kanatlar orta sahanın bir parçasıdır ve savunma göbeğine buradan destek gerekir. Real’de bir üçlü savunma söz konusudur.

Alternatif az

Vereceğimiz örnek Galatasaray ise savunmanın önünde oynayacak adam sayısı fazlasıyla varken 2 yönlü orta saha oyuncularında bir kıtlık var. Misal Arda maalesef kanatta gösterdiği performansı en azında fizik açıdan bu bölgede yeterli olabilecek seviyeye çıkaramadı henüz. Ona sınıf atlatacak olan bu aslında. Oyunu süratlendirecek bir tek top otomatiğinin kaynağı olamadı. Olmaya aday hâlâ tek adayımız. Bugün olsaydı zaten hala 1 milyon euroya oynamazdı. Ve Butragueno’ya onu soruduğunuzda İspanyol cevap vermekte duraklamazdı.

Zaten memleketteki durum bu olduğu için her ne form durumunda olursa olsun Emre Belözoğlu milli takıma çağrılıyor. Aslında hücuma dönük bir orta saha olan Emre’nin kariyerinin hemen başında buraya kaydırılış sebebi de bu görevi yapabilen ender oyuncularda biri oluşu. Peki nedir bu iş? Hızlı top kullanabilme, bölgesinin stoperi, markajcısı olabilme. Bizim yetiştirdiğimiz orta saha oyuncularının eksiği bu. Eksik olduğu için Ernst geçen yıl yarım sezonda lige damgasını vurdu. Ve Aurelio hâlâ milli takımın vazgeçilmezi.
    Eksik olan 4-3-3’ün son 3’ü değil.

Yani ofansif bir 4-3-3 için genelde ileri 3’lü her takımda tam:
    Holoko-Nobre-Serdar mesela
    Kazım-Semih - Güiza mesela
    Arda-Baros-Keita mesela...
    Ama kimsede ne ortadaki üçlü tam, ne de kanattaki ikili.
    Böyle olunca da biz takımları 4-3-3 değil de 4-5-1 görüyoruz sahada.
    Dolayısıyla da tartışma hep aynı noktaya geliyor:
    BJK /FB/ GS tek santrforla oynar mı?
    3 santrforla oynasanız ne olacak ki ? Arkası yine aynı olduktan sonra...
    Bu oyunun temeli hızlı tek top oynayabilmedir. Topu sürekli boş alana taşıyabilmedir.

Türkiye’deki oyun temposuyla 4-3-3 varyasyonunu sıklıkla kullanmak zor.
    Hep Barça’nın nasıl hücum ettiğinde gözümüz. Nasıl savunma yaptıklarına bakmıyoruz hiç. Önde nasıl bastıklarına. Geniş alana topu nasıl anında aktarabildiklerine.
    Mesele bu. Zaten bunu yaptıktan sonra kimse nasıl dizildiğinizle ilgilenmez. Aslında gözle görülür bir diziliş de kalmaz.
    Bu oyunun adı sayılarla verilmez zaten.
    Total, hatta neo-total futbol der geçersin...

Nesil
    2006
    Yer

@ anilton;

terimlere takılıp kalmamak lazım, rinus michels in, johan cruyff un ürettiği, oynadığı sistemler; 4 defans, 3 ana orta saha, 3 tane de forvet meyilli oyuncudan oluşur. irdelemenin , çokça tartışmanın manası yok. siz messi-henry ikilisine orta saha dersiniz, ben forvet derim. veya ronaldinho-giuly ye siz orta saha dersiniz ben forvet derim. ama bu ufak farklılığa ille de bir kılıf uydurmak gerekmiyor. onun için transfer haberlerine devam..

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

ben ne dedim ? MC gerekiyor dedim, iki yönlü. xavi nin yaptığı savunmayı tsl de yapan bir-iki DMC sayabilirsin ayrıca. xavi-iniesta oyunu iki yönlü oynayan adamlar.

ha bir de, FM beni ilgilendirmez gerçek futbol terimleri anlamında, lakin zaten 4-3-3 seçince dediğin sistem çıkıyor
    Xavi'nin defansı kötü demedim. Xavi doğru düzgün koşmuyor bile maçlarda AMC den daha farklı oynamıyor kendisi.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Söze gerek kalmadı Anılcım.

Bu arada Rinus Michels öğretileri hafif hafif geriye doğru çekilerek 4-5-1'e dönüştü ve buna hucüm oyuncuları eklenerek 4-3-3 sistemiymiş gibi irdelendi. Eskiden 4 3 3 sol for vet sag forvet santrafordan oluşurdu ya da eski stil 3 santrafor yanyana ikisi hızlı biri kuvvetli .

Şimdi şöyle dense mesela AML ve AMR mevkine iki tane defans oyuncusu konsa 6 3 1 mi olacak yani.

Neyse burası transfer haberi yeri.Çok karışmasın.Transferleri çok goremiyoruz.Gerekirse mesajlarımı silebilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

@ anilton;

terimlere takılıp kalmamak lazım, rinus michels in, johan cruyff un ürettiği, oynadığı sistemler; 4 defans, 3 ana orta saha, 3 tane de forvet meyilli oyuncudan oluşur. irdelemenin , çokça tartışmanın manası yok. siz messi-henry ikilisine orta saha dersiniz, ben forvet derim. veya ronaldinho-giuly ye siz orta saha dersiniz ben forvet derim. ama bu ufak farklılığa ille de bir kılıf uydurmak gerekmiyor. onun için transfer haberlerine devam..
    Sistemin aslı 4-5-1'dir diyorum.Barca'nın ve ya onun gibi oynayan takımların oynadığı sistem 4-5-1 demiyorum...

Beşiktaş'tan örnek vereyim;

İleri üçlüde Holosko-Tello-Bobo oynadı geçen sezon...

Top rakipteyken Holosko ve Tello orta sahayı beşliyor 4-5-1'e dönülüyordu...

Hücumdayken Tello ve Holokso forveti üçlüyor 4-3-3'e dönülüyordu...

Barca'nın ve onun gibi takımların oynadığı sistem tabiki 4-3-3.Henry ve Messi döünüşü olmayan oyuncular çünkü...

Nesil
    2006
    Yer

Sistemin aslı 4-5-1'dir diyorum.Barca'nın ve ya onun gibi oynayan takımların oynadığı sistem 4-5-1 demiyorum...

Beşiktaş'tan örnek vereyim;

İleri üçlüde Holosko-Tello-Bobo oynadı geçen sezon...

Top rakipteyken Holosko ve Tello orta sahayı beşliyor 4-5-1'e dönülüyordu...

Hücumdayken Tello ve Holokso forveti üçlüyor 4-3-3'e dönülüyordu...

Barca'nın ve onun gibi takımların oynadığı sistem tabiki 4-3-3.Henry ve Messi döünüşü olmayan oyuncular çünkü...

işte bu yüzden keskin yorumlar yapmamak gerek, bundan bahsediyorum. 433 ya da 451, ileride 3 ana hücumcu, gerisinde defans ile de bağlantılı 3 lü, onun gerisinde 4 lü defans. illa bir tanıma sokmamak gerek bunları.
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Bence ortadaki 2 MC de arda nın yanına oyunu iki yönlü oynayabilecek biri gerekir. emana gibi biglia gibi nuri gibi. inşallah bu yönde transfer olur. elano ters köşedir diye ümitlenerekten bir MC bekliyorum haldun üstünel'den ..

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Elano geldiği taktirde zaten Arda göbekte oynamaz.Sol ofansa geçer.Göbekteki üçlüden en az biri tam anlamıyla önlibero olmalı.Bu M.Topal olur.Göbekteki üçlünün diğer ismi Ayhan ya da Barış olur...

Nesil
    2006
    Yer
    MeRSiN

Arda ne mc oynar ne de amc.Arda bir kanat oyuncusu her seferinde başka bir yere konulmaya çalışılıyor bende bunu anlamıyorum.Kendi azı ile bile söyledi kanatta oynamak istiyorum diye.

Nesil
    2006
    Yer

Elano geldiği taktirde zaten Arda göbekte oynamaz.Sol ofansa geçer.Göbekteki üçlüden en az biri tam anlamıyla önlibero olmalı.Bu M.Topal olur.Göbekteki üçlünün diğer ismi Ayhan ya da Barış olur...

kewell ne olacak? kaş yaparken göz çıkıyor böyle, arda alışır o bölgeye, bunların örneğini çok gördük. orta sahamız defans-ofans-pas dengesini iyi ayarlayacak adamlardan oluşmalı.

---------M.Topal-------
    y.transfer------Arda

bence böyle bir kurgu ile oynamalıyız. ki rijkaard ın kanısı da tahminimce bu yöndedir.

Mesaj Yetkileri