Trabzonspor'dan 100 bin euro için gitmişti zaten Fenerbahçe'ye. Tabi orda Özkan Sümer'in de hatası vardı.
Trabzonspor'dan 100 bin euro için gitmişti zaten Fenerbahçe'ye. Tabi orda Özkan Sümer'in de hatası vardı.
Abi sanıyorumki, opsiyon çift taraflı kabul edilip Bayram Tutumlu tarafından Aurelio adına imzalanmış.. Yani en azından ben okuduğumdan ve açıklamaları yapan kurumun resmi kurum olmasından böyle düşündüm, yani resmi kurum, olmayan bir hak konusunda bu şekilde bir açıklama yapmaz diye düşünüyorum..
Ribery olayı farklı diyorsunuzda aynı olan bir nokta var oda şudur. Şimdi yönetim ne söylese doğru kabul edip böyledir diyoruz. Oysa zamanında Galatasaray yönetimide bir sürü açıklama yapmıştı. Daha sonrasında haberler çıkmıştı vs. Marsilya hep bunu yapıyor. Şu kadar para ödeyecek diye. Ribery alacağının olmadığına dair imza atmıştı ve buda federasyona gönderilmişti. Ancak sonunda hiçbirşey yapamadık. En sonunda da şunu düşündüm. Dedim Marsilya ve Ribery bu işten zarar edecek olsalar bu işe girerlermiydi diye. Şimdi düşünüyorum Betis ve Aurelio bile bile kendilerini yakarlar mı? Tabi gönül isterki Fenerbahçe kayıp yaşamasın. Çünkü ben böyle ufak hesaplar peşinde olmam. Aman kaybetsin paraları zarar etsin gibi. Herkes birşeyler söylüyor. İşin içeriğini bilmiyoruz. Belki gerçektende Aziz Yıldırım hatalı ve çıkıp ben hatalıyım demeyecektir. Belkide Aurelio ve menajeri hatalıdır ki onlarda çıkıp biz hatalıyız demeyeceklerdir. Herşeyi bu süreç sonunda göreceğiz.
Gazetedeki röportajı okudum resmi siteyi okudum,bizde haklı olsak bence olay bitti,Aurelio orada oynayacak.
Mesele Bayram Tutumlu ile kişisel olaya döndü..
Etme bulma dünyası
11.7.2008
Şu sıralar spor kamuoyunun gündeminde, Brezilya asıllı Türk vatandaşı Milli futbolcu Marco Aurelio’nun Real Betis’e transferi var. Bir süredir vizyonda olan bu filmi gördükçe biraz gerilere, aynı oyuncunun, aynı menaceriliyle Trabzonspor’dan Fenerbahçe’ye getirilişini anımsadık.
Menajeri, o dönemde Aurelio’yu Türkiye’ye getirip kendisini tanıtan Trabzonspor Başkanı Özkan Sümer’in elinden alıp, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a nasıl vermişse şimdi de aynı yöntemi Real Betis için izliyor.
Hukuki boşlukları kendi çıkarları için kullanıp, etik değerleri menfaatleri söz konusu olduğunda rafa kaldıranlara yönelik çok güzel ve sık kullanılan bir cümle vardır, hepimiz biliriz; “Bu boşluklar gün gelir sizi de vurabilir” derler. Doğrudur da...
Şimdi bakıyoruz Yıldırım ve hukukçu Asbaşkanı, Aurelio’nun gidişini engellemek için hukuk üzerinden yol arıyorlar. Menaceriyse uzaktan kamuoyunu Real Betis’e imza konusunda bilgilendirmekle zamanını geçiriyor.
Tıpkı 2003 yılında Trabzonspor’a yaptığı gibi...
Biraz arşivi karıştırıp dönemin Başkanı Sümer’in malum menajer için neler söylediğine baktık:
“Menaceri, Aurelio’yu ayartıp, bizden intikam almaya çalışıyor. Oysa bize Aureilo’yu 3 milyon dolara getireceğini söylemişti. Biz onu 600 bin dolara aldık. Şimdi de Aureilo’yu kendisini aracı etmeden transfer ettiğimiz için intikam peşinde. Aurelio kupa maçından sonra Trabzon’da kalmak istediğini söyledi. Ama gitmek isterse kendi bilir. Trabzon, Aurelio’dan ibaret değildir’’
Ne kadar da bugüne benziyor değil mi?
Fenerbahçe Aurelio’yu bağıra bağıra elinden kaçırıyor , işin acısı ele geçirdiği yöntemle. Birileri hukuk arıyor, yönetmeliklere sığınmaya çalışıyor. Hukuk böyledir işte, gün gelir herkese lazım olur...
Yıldırım’a bile...
Ergun Ata
Eğer unuttuysa büyük bi fiyasko olur B.T nin hareketi..
Aureilonun gelmesini istemem zaten geri de gelmez söyle 5-6 mn € falan alsak bi de Tutumlunun 1 mn€ komisyonuna el konulsa ne isterim baska be![]()
Aurelio'nun geri dönmesi gibi birşey olamaz bence Olacak en iyi şey yüklü bir tazminat alma olur ...
F.Bahçe'den yalanlama
Fenerbahçe Kulübü, İspanya'nın Real Betis kulübüyle sözleşme imzalayan Mehmet Aurelio ile yüz yüze görüşmeyi bile denemediği şeklindeki iddiaları yalanladı.
Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, bugün bir gazetede Aurelio ve menajeri Bayram Tutumlu ile yapılan bir röportajda, Fenerbahçe'nin Aurelio ile yüz yüze görüşmeyi bile denemediği iddia edildiği belirtilerek, ''Mehmet Aurelio'nun, bu ifadeleri eğer kullandıysa, menajerinin yanında ve onun etkisi altında kullandığı son derece açıktır'' denildi.
Açıklamada, Aurelio ile bizzat kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın görüştüğü vurgulanarak, şu görüşlere yer verildi:
''Mehmet Aurelio transfer görüşmeleri ile ilgili olarak kulüp binamıza çağrılmış ve başkanımız Aziz Yıldırım kendisi ile bizzat yüz yüze görüşerek kulübümüzün teklifini kendisine iletmiş ve detaylı bir görüşme yapmıştır. Aynı görüşmede kulübümüz idari menajeri Volkan Ballı ve tercüman Fatih Sönmez de yer almışlardır. Ayrıca sözleşmedeki opsiyon hakkını kullanarak 1 yıl daha sporcumuz olan Mehmet Aurelio bu sebeple sezon sonunda ülkesine gitmek için uçak biletini de yine kulübümüzden almış ve bu biletleri de bizzat kulüp binasına gelerek kendisi teslim almıştır. Bu haber de yine menajer Bayram Tutumlu'nun sporcularına nasıl ve ne şekilde davrandığını ve onları kullandığını açıkça ortaya koymaktadır.''
AA
AURELIO’NUN YERİ BÖYLE Mİ DOLACAK?
11 Temmuz 2008 16:12
AURELIO’NUN YERİ BÖYLE Mİ DOLACAK?
İspanya Milli Takımı'nın hocası ve golcüsünden sonra şimdi de orta saha oyuncusu Xabi Alonso'nun Fenerbahçe'nin gündeminde olduğu iddia edildi.
Fenerbahçe’nin Türk vatandaşlığına geçirdiği Aurelio’nun Real Betis’e imza atmasıyla orta sahada çok önemli bir değerini kaybettiği gibi Türk statüsünde oynayan bir yabancısını da yitiren Fenerbahçe bu kaybını telafi etmenin peşinde.
Avrupa’nın önemli transfer haberi portallarından TMW’nin haberine göre sarı-lacivertli ekip Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olan takımın hocası ve golcüsünden sonra bir futbolcusuna daha göz dikti.
Kim mi? Xabi Alonso!..
Juventus’un da uzun zamandır peşinde olduğu Liverpoollu yıldız, İtalyan ekibin Sevillalı Poulsen’e yönelmesiyle müsait durumda kalmıştı.
MARATON.COM.TR
DERLEYEN: ALP KOPARAL
İsmi hiç gündeme gelmeden önce Xabi Alonso'yu ne kadar çok istediğimi belirtmiştim, şimdi de haberi çıkmış, umarım bu haber doğrudur, eğer gerçekleşecek olursa harika bir transfer olur zira Aurelio'dan misli misli daha kaliteli bir oyuncu.
![]()
Vala Gelmemesi için hiçbi neden yok..
Hatta gelmesi için neden var..
R.Carlos - Güiza - Aragones..
Sanırım ikna edebilirler![]()
Gelirse güzel olur tabi ama kontenjan ne durumda tabi oda var..
Edu, Lugano, Roberto Carlos, Maldonado, Deivid, Kezman, Güiza, Alex zaten 8 etti.. Appiah var daha, onun durumu hakkında bir bilgim yok.. Bu arada o ne durumda?
FIFA boşadı ya iki tarafı da.. Api serbest durumda şu anda.. Ancak Yine de Dosya FIFA'nın önünde tazminat konusunda.
Xabi Alonso ile ilgili yabancı medyayı araştırdım da, orada da haberler var, kopyalıyorum.
JUVENTUS, Also Fenerbahce for Xabi Alonso
11.07.2008 12.34 by Redazione TMW read 321
Source: Studio Sport
After Aragones, after Guiza, Fenerbahce want to add another champion of Europe to his line up: For the turkey club we speak of Xabi Alonso, Target also of Juventus, midfielder of Liverpool. Rumors coming from Studio Sport said that Juventus would have definitively chosen Poulsen.Juventus, anche il Fenerbahce per Xabi Alonso
11.07.2008 13.24 di Andrea Losapio articolo letto 4944 volte
Fonte: Studio Sport
Dopo Aragones, dopo Guiza, il Fenerbahce vuole aggiungere un altro campione d'Europa alla propria rosa: per il club turco si parla di Xabi Alonso, obiettivo anche della Juventus, centrocampista del Liverpool. L'indiscrezione è stata riportata all'interno di Studio Sport. Indiscrezioni raccolte dagli addetti ai lavori sostengono che la Juventus avrebbe virato definitivamente su Poulsen.
1. Makale
İnşallah doğru bi haberdir..Aragones ve Güiza'dan sonra Fenerbahce, Avrupa Şampiyonunun Kadrosundan birisini daha kadrosuna katmak istiyor: Türk klübü için konuşulan isim Juventus'un da gündeminde olan Liverpool'un orta sahası Xabi Alonso. Studio Sports'un yorumlarına göre Juventus Poulsen'i seçmiş durumda..
Deivid'i de göndermek lazım. Ne forvette oynar artık nede sağ açıkta.. Onun yerine Alonso'yu ne pahasına olursa getirmeliyiz. Bakın o zaman şampiyon nasıl olunuyor.
Forvet: Kezman, Semih, Güiza (Burak),
Sağ: C.Kazım, Ali Bilgin, Burak
Bence sağ tarafı Türk oyuncular ile kapatabiliriz. Forvette zaten kaliteli topçular var. Deivid'e gerek yok.
Yanlışsam söyleyin beyler. Benmi mantıksızz düşünüyom yoksa![]()
F.Bahçe'de Xabi Alonso sesleri
Fenerbahçe, Aurelio'nun boşluğunu doldurmak için süratle çalışmalara başlarken tercihini teknik direktör Aragones'in isteği doğrultusunda İspanyol futbolculardan yana kullanmayı hedefliyor.
Lig TV'nin haberine göre İspanya Milli Takımından Senna ile görüştüğü bilinen Fenerbahçe Yönetiminin bugün de bir başka İspanyol Xabi Alonso'yu gündemine aldığı iddia edildi. İtalya'da Seria A'dan haberler veren "Tuttomercato" isimli internet sitesi, Fenerbahçe'nin Juventus ile birlikte Xabi Alonso'nun peşinde olduğunu ancak İtalyan Kulübünün bu transferden vazgeçmesi ile sarı lacivertlilerin yanlız kaldığını yazdı. 2004 yılında Liverpool ile 8 yıllık anlaşma imzalayan ve bu tarihten beri ingliliz kulübünde ön libero mevkiinde forma giyen Xabi, 1.83 boyunda ve 26 yaşında. Teknik Direktör Aragones tarafından İspanya Milli Takımına da çağrılan başarılı oyuncunun Liverpool ile 2012 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.
Lig TV
Belki Aurelio'dan iyi para gelirse (6-7 milyon €) bu transfere harcayabilirler..
Zamanla onu da göreceğiz. Bence gelir. Hemde iyi para gelir![]()
Arkadaşlar tartışmaya gerek yok bekleyip göreceğiz. Elbet birisinden birisi olacak. Çünkü ortada belgeler var. Fenerbahçe bu kadar sert konuştuğuna göre boş değil. Ben inanıyorum başkanımıza ve kurmaylarına. Bu işten parasız ayrılmamalıyız.
Eğer yeteri kadar bütçemiz bulunuyorsa Xavi Alonso'yu alabiliriz.Umarım gerçekleşebilir bu transfer.
Arkadaşlar Aziz yıldırm 2 haziranda transfer bütçesini 40 milyon € olarak açıklamadımı?
Emre'ye 4.5 Güza'ya ise taksitle 14 Milyon € vereceğiz yani toplasan 20 milyon bile etmiyor.Anlayacağınız Xabi Alonso'yu ikna ettikten sonra oyuncuyu transfer edebiliriz.Ama ikna etmesi o kadar kolay olmaya bilir.
30 milyon Euro bütçemiz var diye biliyorum, Kezman'ı satarsak biraz daha kaynak sağlamış oluruz ve kalan bütçe galiba 10 milyon Euro civarında. Kezman'dan da gelecek parayla Xabi Alonso'yu transfer edebiliriz.
Belki de daha ucuz bir isim alırız, belki de hiç almayız, bu Aragones'e bağlı.
Konu içinde hiç kimse kişisel tartışmalara giremez.Var ise beğenmediğiniz mesaj bize bildirin gerekeni yapalım.Siz kendiniz uyarma yöntemini seçmeyin zira gereksiz yere konunun uzamasından başka bir işe yaramıyor.
Bu uyarım Pişekar ve kaanali'nin silinen mesajlarından yola çıkarak herkesedir..
So what?
Saike
Ben Aurelio'nun yerine kim gelirse gelsin, Aurelio'dan daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum gelecek oyuncunun.
(/s)
Xabi Alonso ile Aurelio farklı tipte oyuncular.Biri Pirlo ise diğeri Gattuso.