Selamlar millet, yeni serinin betası yayınlandı ama sanırım herkes uyuyor. Araştırmacı abilerimin dikkatine! Emeklerinizi bilmeyen twitter gençliği oyuncu profilleri nedeniyle sizleri eleştiriyor.
Feneri ne şişirmişler be... öyle diyorlar. ben anlamam.
Boy boy fotoğraflarınız çıkıyor abi aman şdfnhşksdgfh
steam : aytekin79
Forum neden bu hale geldi? Aslında bir ekşi sözlük kullanıcısı taa 2017 yılına ait bir yazısında bunu belirtmiş. Hiç lamı cimi yok, adam yerden göğe kadar haklı. İşte o yazı;
şimdi üzerinden epey zaman geçti arkalarından konuşmak gibi olacak lakin yönetici kadrosu berbat bir sitedir.
senelerce dirsek çürüttüm ben o forumda. birkaç farklı üyelik kullandım falan.
son üyeliğimde yöneticilerden bir tanesi bana mesaj atıp yönetici olmam hususunda fikrimi sordu.
ben de olur dedim sıkıntı yok.
velhasıl böyle başladı yöneticilik kariyerim keh keh.
uzun yıllar oraya hizme... şaka lan şaka 1 hafta mı ne sürdü. sonra tartıştık ve beni görevden aldılar.
belki ben haksızdım belki kol kırılacak ve yen içinde kalacaktı lakin bir forum sitesinde olmaması gereken katı kurallar işletiyorlardı.
sanki oradaki userlar adamların maaşlı çalışanı da otorite ile site yönetimi yapılıyordu. otoriteni ekstrem durumlar için kullanırsın insanlar sitendeyken kendilerini rahat hissederler. fakat durmadan devam eden bir tahakküm ile yaparsan bunu, sana herhangi bir bağımlılığı olmayan kitleyi yok eder kendinden uzaklaştırırsın.
ben de buna karşı çıktım işte. kuralların esnetilmesini istedim. geçmiş zaman tam hatırlamıyorum ama kısacık yöneticilik deneyimimde moderatörler sadece mesaj silmek ile uğraşıyorlardı. keh keh.
velhasıl bütün yöneticiler bir ben tek kalmıştım admin odasında. üstüme geliyorlar falan. diğer şakşakçı modlar da bana atar yapıyor hehe. lakin adana çocuğu yer mi o atarları. hepsine laf yetiştirdik ve kovulduk yöneticilikten.
ben üyeliği de silerler diye düşünmüştüm o zaman ama silmemişlerdi. normal user yaptılar beni. sonra baktım bazı forumlarda hâlâ yetkim var. silinen mesajları falan görebiliyorum orada. mesaj silmekten usanmadılar yani. buraya gülücük gelecek.
her neyse. beddua okumuyorum ama basiretsizlerin elinde harcandı o platform. umarım eski performansına kavuşur ne diyelim.
özetle patron olmak ve yönetici olmak arasında dağlar kadar fark vardır !
Bizlerin de hataları olmuştur muhakkak ama kişisel kanaatim genel anlamda forumların bittiği yönünde. O kadar çok kullanıcıyı seviyeli bir tartışma ortamında tutabilmek için bazı kurallar gerekiyordu, dediğim gibi belki bizim abarttığımız noktalar da vardır ama sadece süreci belki bir tık hızlandırmışızdır. Kaldı ki bu platformdan, ortamdan memnun olan da bir çok kullanıcı vardı, herkes büyüdü, işinde gücünde, evli evinde, köylü köyünde durumuna geldi. Kaldı ki benim gibi, bu sitede büyüyenler 20 yılından fazlasını burada geçirenler var (benim gibi çok az tabii ) ama bizler bile artık gelip gidemez, zaman ayıramaz olduk zaman içerisinde. Birde şöyle bir gerçeklik var ki, içerik üretip koyulmazsa yeni insanların gelmesi de sağlanamıyor. Belli bir zamandan sonra gönüllü içerik üreticileri bulmak zorlaştı, hatta kendimiz de dahil buna zaman ayıramadık. Belki profesyonel destek alınabilir di ancak bu da herhangi bir gelir, yada yeterli bir gelir daha doğru olur, elde edilmediği sürece devamlılığı olması mümkün değil di. Mobil platformların ve sosyal medyanın gelişmesi insanların birşeyler üreterek zaman geçirmesinden daha az zahmetli bir zaman geçirme ortamı oluşturdu. Eskiden Türkiye'de onlarca FM platformu varken, şu an hiç kalmadı. Bildiğim kadarıyla Türk FM forumu şu an hiç yok.
Yani o 1 hafta yöneticilik yapan arkadaş artık her kimse, öyle olmuyor o işler, öyle olsaydı onlarca fm forumundan en azından 1 tanesi hala olurdu bugün.
Burak
Kim kaldı 2003-2007 arasından
Ooo Taşkın'da buradaymış, ateş alıp gidenler hariç ben ve bir kaç kişi buradayız
Burak
Selam millet, tam geçen yıl Kasım ayında yine yazmışım bu foruma mesaj. Kan çekti herhalde Steam'da dolanırken FM23 e gözüm çarptı, fiyatına baktım, bunu bu fiyata kim alır vs derken forum geldi aklıma. Senede 1 de olsa bir mesajımızı bırakalım buraya, adet yerini bulsun.
FM'siz 2. senem olacak. Zaten ondan önceki 2 3 yıl da sırf merak ettiğimden alıp duruyor ama bir iki gün içinde sıkılıp siliyordum oyunu. Yani aslında neredeyse 5 yıldır oynamıyor sayılırım. Kaldı ki futbol bile izlemiyorum artık. A milli takımından bile 1 futbolcu sayamayacak kadar futboldan uzağım son 4 5 yıldır. Ama bu durumdan inanılmaz derecede mutluyum. Geçmişe dönüp baktığımda FM'ye harcadığım tüm zamanlarıma acıyorum. Futbol izlediğim tüm zamanlarıma acıyorum. Meğer gençliğimi çok daha güzel geçirebilecekken kendimi bilgisayar başına boşuna hapsetmişim senelerce.
FM'nin bana kattığı tek pozitif diyebileceğim şey burada güzel arkadaşlıklarımızın, güzel dostluklarımızın olması. Hani burada kurduğumuz o samimi ortamı hiçbir forumda, hiçbir sosyal medya platformunda kuramadım. O yüzden FM'yi hiç özlemeyeceğim ama buradaki sıcak ortamı hep özlemle anacağım. FM'siz nice senelere inşallah
FM yeni nesil için popüler bir oyun olmaktan çıktı, yeni üyeler gelmedi -ki ben en yeni üyelerden sayılırım artık yaşım 26-27 oldu, benim bile bu oyunu oynayan bir arkadaşım yoktu çevremde - eski nesil bir noktada hayat telaşına kapılmaktan siteden koptu, böylelikle forumun aktifliğinin sonu geldi. Tabii ki ekstra olarak sosyal medyanın Twitter, Instagram, Tik-tok tarzı yönlere kaymasıyla insanların ilgisi de yön değiştirmiştir, ayrıca her geçen gün artan oyun fiyatları orta okulda, lisede okuyan genç kardeşlerimizin FM, Fifa vb. para ile satın alınan oyunlara erişimlerini kısıtlayarak onları mobil cihazlara ve oynaması ücretsiz oyunlara yönlendirdi. Bundan sonra bu forumun eski aktifliğini kazanması imkansız, belki devam eden ikili ilişkiler hatrına arada bir gelip burada nostalji yaparsınız, yaparız.Gerek futbol, gerek hayat konusunda bana yeni bakış açıları sunan bu ortama birkaç yıl dahil olma şansını bulduğum için mutluyum, umarım herkes iyidir.FM'ye dönecek olursak hala oynuyorum, artık benim kişiliğimin bir parçası gibi oldu, eskisi gibi oynamıyorum tabi ama hiç kopmadım seriden, en son FM 21 satın aldım, FM 22'yi ise Amazon Prime sağ olsun verdiği için onu da oynadım, oynuyorum. FM 23 çok pahalı olduğu için almadım, almayı da düşünmüyorum, yine Amazon falan verirse oynarım.Şu pro üyeliği de iptal edin artık siteden FM 13 aldık diye pro üye yaptınız 1 yıllık, 10 yıl geçti hala proyuz
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
onu bunu bırakın gençler. uzun zamandır beklenen yeni site geliyor, çok yakında. çalışmaların sonuna geldik.
Birileri demiş öldü, şimdi de yazsınlar kral geri döndü...
"YÜCE ATATÜRK"
Yanlız mesajlardaki yaşlara bakıyorum da forumca hacca gitme zamanımız gelmiş ey cemaati müslimin
Yanlış hatırlamıyorsam forumun son dönemlerinde (Sanırım maddi sebeplerden dolayı) görsellik çok azaltılmıştı. Önce imzalar kısıtlandı, sonra avatarlar kaldırıldı, bir de bi ara forum teması değiştirildi sanırım. Bunlar da etkilemişti o dönem aktifliği. Senin dediklerin de var tabi ama forumda bir küçültmeye gidince hevesler kaçmıştı o dönem. Kavga gürültü de burayı canlı tutan şeydi. Futbol kısmında katı kurallar konulunca aktiflik bitti
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Herkese selamlar efendim... Bayadır yazmamışım ben de oldu bir süre ::sigara:: diyerek kendi moda ikonumu belirteyim ahahah Yakın zamanda Amsterdam'a taşındım temelli hayat şartları herkesi farklı yönelimlere vuruyor gibi ben bile 25 oldum yahu
Tekrardan selamlar
Last edited by TaşkınMahmut : 20.Aralık.2022 at 14:38
Herkese selamlar, çook uzun yıllar buralarda bulunmuş birisi olarak az evvel aklıma geldi forım, kullanıcı adımı bile unutmuşum ne sohbetler ne mubabbetler ne görüşmelerimiz olmuştu hatırlayan eden olursa herkese saygılar sevgiler.