Log in

View Full Version : 11 Yıllık sevda - Wolves

Steven Berguson
15.Temmuz.2011, 14:35
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. Bu forumdaki ilk mesajım sizlere. Aranıza yeni katıldığım için ortamı pek bilmesem de paylaşım her yerde paylaşımdır ve birilerinin elbette işine yarayacak bir iki cümle çıkacaktır.

Bir kaç kariyeri baştan sona okudum ve belirtmem gerekir ki ben 'usta' bir oyuncu iddiasıyla burada değilim. Dediğim gibi öncelik bilgileri paylaşmak. Ardından tabi ki zevk almak. Sonuçta bu bir oyun ve amacı da eğlenmek.

Aşağıda Wolves geçmişimi anlatıyorum. Biraz uzun oldu sanırım. Sıkılacak olanlar direk atlayabilir.

11 Yıllık Sevda - Neden WOLVES?
FM'nin geçmişini araştıranlar yada benim gibi biraz küflenmiş! olanlar Championship Manager'i bilirler :) Ben ilk defa CM'3 ile tanışmıştım.

Tarihleri tam olarak hatırlamadığım için ufak tefek yanlışlıkları maruz görün. Sanırım 99-00 sezonuydu. Fatih Terim sayesinde Fiorentina'ya sempatilerden, Türkiye'deki sevdamız Galatasaray'a, babamın 70'lerde profesyonel olarak oynadığı Eskişehirspor'a (CM 00-01 olabilir emin değilim) kadar aralarında hayal takımlar olan Barca, Milan, ManUtd gibi bir çok kulübün tadını çıkarttım haliyle.

Bir süre sonra sıkıntıdan ötürü bir fantazi olarak (CM 00-01) Peterborough takımını alıp üstlere taşımak hayaliyle yola çıktım. 2nci sezonda zar zor üst lige çıktık. Para yok, oyuncular yaşlı. Maksimum elde edebileceğim başarı ligde kalmak olacağını farkettim ve biraz soğudum açıkcası ama devam ettim.

Sezon sonu yaklaştığı bir gün (hiç unutmam QPR maçıydı :)) ağır bir yenilgi alan 1. Lig (Championship) takımı Wolverhampton Wanderers teknik direkrörü kovuldu. Bu arada benim ligde kalma ihtimalim 80% onlar 7-8 maç sonra benim lige düşecek gibi gözüküyor.

Yahu dedim en kötü ihtimal bu takım düşer ama oyuncuları var, parası benden iyi. Bari buna geçeyim en kötü ihtimal seneye Peterborough'la aynı ligde daha iyi bir durumda olurum. We hemen 'apply job' tuşuna tıkladım. Ne olduysa öyle oldu zaten :)

Moukoko Tonton Zola (Eskilerin yüzündeki tebessümü görür gibiyim:)), Julius Aghahowa, N'Diaye gibi yıldız isimlerle anlaştım hemen.

Ligde kalmayı zor da olsa becerdik. Evet, Premier Lig'e yükselme şansımız devam edecekti bir sonraki sezon. O oyundaki ücretler, transfer kolaylıkları falan şimdiye göre daha çok şans tanıyordu bizlere. Gereken yerlere gereken kişileri aldık. Ama bir isim vardı ki Wolves sevdamı ateşleyen o oldu sanırım.

Bir efsane: Robbie Keane

1. Lig maçları yeni takviyelerimle birlikte yüzümü güldüren sonuçlar doğurdu. Ve en önemli faktör Wolves'un bana göre yakın geçmişteki en efsane isimlerinden biri olan Robbie Keane sayesinde oldu. Gol ortalaması yanlış hatırlamıyorsam 2,8'di yani her maç neredeyse 3 gol attı adam. 100 golü geçmiştim sezon bittiğinde.

Ve premier ligdeydim. Tabi orada bu şekilde bir ivme yakalayamadım. Ama oynadığım 6 wolves sezonu sonunda 3 Lig (1 tanesi champ.) şampiyonluğu, 1 ya da 2 lig kupası (emin değilim) 1 uefa kupası aldım 1 de Şampiyonlar Lig finali oynadım.

Buradaki ustaların 'O kadar abartılacak bişey değil ki' dediğini duyar gibiyim. Haklısınız belki de. Dediğim gibi kendimi usta olarak görmüyorum. Ama bu benim için bir başarıydı ve bu sayede ilk devraldığımda renklerine gıcık kaptığım Wolves'un formasıyla yapıyorum halı saha maçlarımı :)

Yeter arkadaşım özet geç :)
Neyse, bu FM11'i ilk defa oynuyorum. Palyer Agent gibi atraksiyonlar güzel ama zorlayıcı olmuş. Lige tutunmak isteyen bir Wolves, 230k-310k (şampiynoluk hedefinde!!!) bütçeye sahip bir Wolves'u ağır ağır nerelere getirebileceğimize bakalım hep birlikte. Takıldığım kısımlarda tavsiyelerinizle destek olursanız sevinirim.

Championship Manager'e (eskiler için) ya da Football Manager'e ne kadar gönül versek de unutmamak lazım: Bu bir oyun ve eğlenmek için oynayalım.

Hepinize tekrar selamlar.

GeNç KaRTaL
15.Temmuz.2011, 15:31
Kariyerinizde başarılar dilerim.Umarım uzun soluklu,zevkli bir kariyer olur.

namocuq
15.Temmuz.2011, 16:07
Başarılar Dilerim. Wolves Sempati Duyduğum ( Ambelimi Yüzünden. NBA de de Minnesota Timberwolves hayranıyım ) Bir Takımdır. Takipçinim.

faylozof
15.Temmuz.2011, 16:08
Başarılar dilerim.

LOOKiE
15.Temmuz.2011, 16:08
Başarılar..

leventb12
15.Temmuz.2011, 16:11
Wolves ile CM 00-01 Sezonunda ŞL finali oynadıysan önünde saygı ile eğilirim takipçinim , başarılar..

yigitgk
15.Temmuz.2011, 16:13
Başarılar dilerim. Hikayen güzelmiş. Takip edeceğim..

Osmanli12
15.Temmuz.2011, 16:55
Ben en son cm 07 oynamıştım ondada fenerbahceyei nağmalup şampiyon tuncayı 41 golle gol kralı Şl kazanmıştım :D

Steven Berguson
15.Temmuz.2011, 17:02
Hepinize teşekkürler arkadaşlar. Konunun onaylanmasını beklerken bir anda mesajlarınızı görüp mutlu oldum. Kısmet bakalım en iyi şekilde bitirebilmek için bişeyler yapmaya çalışacağız. Özellikle ilk defa oynuyor oluşumdan ötürü oyuncular konusundaki eksikliğimi de göz önüne katarsak çok büyük beklentiler içerisine girmeyin derim :)

@leventb12: 00-01 sezon olark değil kardeş. Championship Manager 00-01 oyununda Wolvesdaki son senemde oynadım finali. Zaten 2000'de Wolves Championship'deydi :)

Edit: @Namocuq: Kardeş sorma, Wolves logosunu yenilemek için bir şirketle anlaşmış diye bir söylenti var ortada. Değişmesinler be yaw :)

Steven Berguson
15.Temmuz.2011, 17:16
Evet, takımın başına geçtik. Geçtik geçmesine de yönetimle biraz işimiz var gibi :) Maaş konusunda yıllık $20 M bir bütçe olmasıyla beraber transfer için seçeceğim hedeflere gore $280-330K arası bir para ayırıyorlar. $1M’luk kaliteli transferlere bile gerçekci bulmadıkları için yanaşmıyorlar. Nerede $78M bütçeli Wolves’um benim :P

Hedeflerim:
Bu işin ucunda kovulmakta var tabi. Ama en iyi ihtimalleri göz önünde bulundurarak kendime 4 sezonluk bir ön hedef belirledim.

1.Sezon:
Orta sıralarda ligi bitirmek. Tabi yönetime küme düşmeme sözü verdim. Zaten arada maddi bir fark olmadığı için en düşük hedefle başlayarak daha iyisini sağlamak sanırım güven olarak daha fazla şey katacak aynı zamanda aksiliklere karşı baskı riskini azaltacak.

Transfer: Pek bir hedef yok açıkcası. Mümkün olduğunca çok ve kaliteli genç kazandırıp ileriye yönelik bir yatırım sağlamak. Sezon sonunda başta scoutlar olmak üzere staff düzenlemeleri yapılacak.

2.Sezon:
Üst ortada ligi bitirmek. Yönetime de aynen bu şekilde bildirilecek. Kısmetse avrupaya da bir bilet alabiliriz. Artı kupada en az çeyrek final istiyorum.

Transfer: 30 yaşlarında, seneye de oynayabilecek ve takımın gençlerine ön ayak olacak en az 3 tane kaliteli isim. En az 4 yıldızı olan gençlerde kadroya dahil edilecek. Oyuncu satışı yoğun olacak gibi bu sezon.

3.Sezon:
Artık ligde üst sıralarda yer almak lazım sanırım. Önceki sezonlarda biriktirebildiğim tüm paraları bu sezon en akıllı şekilde kullanarak en az 2 yıldız almak, taraftarın yüzü gülsün.

4.Sezon:
56 yıl süren hasreti sona erdirelim arkadaşlar. Her konuda başarılı, dünya yıldızlarının öncelikli tercihlerinden, yıldız adaylarının kalplerinde yatan bir Wolves yaratmak için gerekli olan tüm adımları atmak istiyorum bu sezon.

Mevcut Durum:
Kadro nasıl? Fena değil. Kesinlikle ligde tutunmaya hatta fazlasına yetecek bir takımım var. Gençlerim de ilerisi için ortalama bir seviyede.

Kale: Hennessey / Ikeme. Bu iki isim as ve yedek olarak kadroda yer alacaklar. Fakat Hahnermann ilk fırssatta satılarak 3-5 kuruş getiri sağlayacak. Mükemmel bir kalem yok. Enyeama’yı da alamıyorum ama 2 sezon sonar gereken fazlasıyla yapılacak.

Defans: Foley, Zubar ve Berra FM2010’da da severek oynattığım oyuncular. Kadroya DL takviyesi olarak Anderlecht’ten Van Damme’ı almışlar. Bir defans için ironik bir isim :D Oyuncu gerçekten iyi. $4.7 M bir fiyat ödenmiş ama olsun. Zubar’I da DCR oynatmayı düşünüyorum, yeri güzel oluyor. Fakat bunu yapabilmek için Yakubu (ücretsiz işte napalım :)) veya muadili bir sağ beke ihtiyaç var. Kısıtlı bütçeme uygun öneriniz varsa seve seve dinlerim.

Ortasaha: Milijas! Bu adamı seviyorum arkadaş. FM10’da orta sahamı iyi şekilde control edebilyordu. Sağ kanadımdaki Kightly yine beğenerek oynattığım bir başka isim. Özellikle FM10’da solda Elia sağda Kightly harikalar yaratıyorduk. Yine Milijas’ın yanıbaşındaki Karl Henry, onlara alternative olan David Edwards ve David Jones görevlerini laiki ile yerine getirebilir.

Forvet: Doyle, Fletcher ve Ebanks-Blake. Ana rotasyon bu üçlü arasında döneceğe benziyor. Fakaaaat!!! Ben Doyle ya da Fletcher’dan bir tanesini iyi bir ücret karşılığı satma taraftarıyım. Burnley’de geçtiğimiz sezon 35 maçta 8 gol atmış bir hücuma $11M vermek bana biraz abartı gözüktü ama bilemiyorum. Sanırım yönetim ligden düşen oyuncuların kontratlarındaki açıkları değerlendirmiş..

Şu an kiralık olan Vokes ileride yüzümü güldürek diye hissediyorum..

Tesislerim gayet iyi, altyapı mükemmel. Değil Premier, dünyada sayılı altyapılardan biri*.
Stadım Molineux 29bin kişilik ve bir önceki deneme oyunumda gördüğüm kadarıyla 98% dolulukla oynuyorum. Yani taraftar takıma oldukça bağlı.
Kısmet olursa önümüzdeki sene Molineux'da bir W.B.A. derbisi izlemeyi planlıyorum. :)

ToRoSKaPLaNı
15.Temmuz.2011, 17:18
kolay gelsin.oyuna bir ısındın mı arkası çorap söküğü gibi gelir.ben fm 2011 oynamayı bıraktım.2012 yi bekliyorum artık.onu beklerkende buradaki kariyerleri takip ediyorum.Bakalım cm de yakaladığın başarıları fm 11 de de yaşayabilecek misin

Steven Berguson
15.Temmuz.2011, 17:26
kolay gelsin.oyuna bir ısındın mı arkası çorap söküğü gibi gelir.ben fm 2011 oynamayı bıraktım.2012 yi bekliyorum artık.onu beklerkende buradaki kariyerleri takip ediyorum.Bakalım cm de yakaladığın başarıları fm 11 de de yaşayabilecek misin
Dostum FM10 oynadım zaten. 5 sezonluk bir wolves maceram da orada var. CL finalini orada da gördüm. Ama çeyrek finalde kaybedince inat ettim tekrar yükleyip devam ederek görebildim. Biraz hile yaptım yani :D ama merak işte. Zaten sonrası içime sinmedi kapattım oyunu.

Bakalım bu kariyerde hile hurda olmadan nerelere gidebileceğiz ;)

Rais
15.Temmuz.2011, 17:33
takipcinim . sevdiğim takımlardan birisi.

KaRaBükLü KraL
15.Temmuz.2011, 17:33
Başarılar dilerim.Eğer bu kadar seviyosan muhakkak uzun soluklu bir kariyer olacaktır:)

musakaan
15.Temmuz.2011, 17:58
Başarılar .

Steven Berguson
15.Temmuz.2011, 18:04
Transferlerimizden bahsedelim arkadaşlar biraz:

http://ressim.net/s/upload/2a67a1eb.jpg

Sakat olan Kightly iyileşene kadar sağ kanadımı Selim'e emanet etmeyi düşünüyorum.
Fuseini kadro sıkıntısı yaşadığım zamanlar için geçici bir çözüm yaratabilir. Ayrıca genç bir oyuncu.
Livaja! Bu forum içerisinde de bir muamma anladığım kadarıyla. Bir çok kişi bu transferi saçma buluyor sanırım. Ama cebimizden para çıkmadı değil mi? :) Belli olmaz. Ummadık taş baş yarar.

Pires(34) ve Yakubu (28) ile görüşmelerimiz devam ediyor. Özellikle Pires yaşı yüzünden herkesin kafasında bir soru işareti fakat bu sene ona ihtiyacımız var gibi hissediyorum. Alternatifler arasında deneyimli Türk futbolcu Yıldıray Baştürk'ün de adı geçiyor.

Staff kadromuzda da 3 değişiklik yaptık. Onları da sizlerle paylaşacağım.

Bu arada asistanımıza teslim ettiğimiz takımımız 3 hazırlık karşılaşmasında da beklentileri veremedi. Gerçi kadromuz yedek ve genç takımla kurulduğu için o kadar önemsemiyoruz.
http://ressim.net/s/upload/31f585a0.jpg

lofthei
15.Temmuz.2011, 22:25
Başarılar kardeşim, giriş ve hedefler çok güzel. Takipçinim :)

Addolorato
15.Temmuz.2011, 22:49
Steven Fletcher'ı sakın satma ! Bu arada böyle hikayeli anlatımı olan kariyerleri çok seviyorum. Başarılar dilerim :).

Steven Berguson
16.Temmuz.2011, 02:17
Teşekkürler arkadaşlar. Sizleri eğlendirebilyorsam ne mutlu. Umarım sezon sonu daha da çok güzel eğleniriz :)

Mesaimizi bitirip tekrar dönüyoruz oyunumuza. Hazırlık maçlarındaki sıkıntıdan bahsetmiştim size. Asistanımızın gazabına uğradım azıcık. İpleri biraz elime alıp oynatmayı planladığım as kadromu sürdüm sahaya.

İlk maçımı Blue Square'in Cambridge ile yaptım. Doyle, Jarvis ve Berra'nın golleriyle 3-0 aldım. Gerilimi arttırmak adına maç öncesi soyunma odasında oyuncularımdan 'Neden kadroya dahil olmaları gerektiğini kanıtlamaları' ile ilgili yaptığım konuşma hazırlık maçı rehavetini kırmak adına etkili olduğu inancındayım.

Takımın başındaki ikinci maçımda ise Kuzey İrlanda temsilcisi Cliftonville'e konuk olduk. Fletcher, Doyle ve Jarvis'in golleriyle 70. dakikada skor 0-3 olmuştu.
Bu saatten sonra takımda rehavet belirtileri görmeyi bekliyordum fakat 5 dakika geçmeden genç yıldızım Zeli İsmail'in şık ortasını 19 yaşındaki Hemmings ağlarla buluşturdu ve yedek kulübesini sevince boğdu.

Bu arada belirtmeden geçmek istemem. Matt Jarvis 2si benimle olmak üzere çıktığı 3 hazırlık maçında 3 gol, 2 asist yaparak her 3 maçtada MoM oldu. Bu bir teknik adama moral veren en önemli unsurlardan biri bence. İstikrar. Umarım bu formu korumaya devam eder.

Bu arada taraftarlarımıza bir müjde. Avrupa'nın isim yapmış kulüplerinden Osasuna, Fiorentina ve Fransız Olympiqe de Marseille'i Molineux'da konuk ediyoruz. Lig öncesi bu heyecanı yaşamak isteyen taraftarlarımız biletlerini kısa süre için 20% indirimli olarak www.wolves.co.uk adresinden temin edebilirler. Maç programımızı merak edenler:
http://ressim.net/s/upload/9c8110a2.jpg

Kaan Souza
16.Temmuz.2011, 02:22
Grafikler baya iyi başarılar :)

yigitgk
16.Temmuz.2011, 05:32
Biraz kötü başlamışız ama toparlarız :)

Estranged
16.Temmuz.2011, 14:49
Anlatımıyla şimdiye kadar bu seride gördüğüm en iyi kariyerlerden biri, umarım erken sonlanmaz. Başarılar :)

Steven Berguson
16.Temmuz.2011, 17:49
@kaansouza, @Estranged: Sağol arkadaşlar, elimden geldiğince eğlenceli bir sunum yapmaya çalışıyorum. Amaç bu değil mi? :)

@yigitgk: ah kardeş ah sorma :) Devamı aşağıda.

Wolverhampton şehri 1 hafta boyunca futbola doydu:

1-7 Ağustos 2010 tarihleri arasında evimizde konuk ettiğimiz 3 büyük takımla yaptığımız hazırlık maçları ile birlikte 2010-2011 sezon hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz. Her ne kadar karşılaşmaların sonuçları pek iç açıcı olmasa da genel olarak oynadığımız oyunla taraftarlarımızı eğlendirdiğimize inanıyorum. Konuk ekiplerin vakit darlığı sebebiyle maçlarımızı ideal saatlerde geçekleştiremesekte taraftarlarımızın bizleri yanlız bırakmaması sevindirici oldu.

Osasuna karşısında aldığımız beraberlik ve 2 yenilgimize rağmen takım olarak özellikle atağa çıkma konusunda yeterli bir performans sergilediğimizi düşünüyorum. Defansif yönden hala daha eksik yönlerimizin olduğu da gözümüzden kaçmadı. Bir kaç düzenleme ve yeni transferimiz Yakubu'nun da takıma adapte olmasının ardından bu sorunları da aşacağımıza inanıyoruz.

TRANSFER GÜNDEMİ
Seni özleyeceğiz Milijas.

Bütçe konusunda sıkıntı yaşadığımız şu dönemde forvet hattında yapmayı düşündüğümüz fedakarlığı yoğun ilgi ve $8.25M tutarındaki teklif yüzünden ortasahamızda geçtiğimiz sezon gösterdiği performansı ile göz dolduran Milijas konusunda yapmak durumunda kaldık. Bizimle geçirdiği süre boyunca takıma verdiği emek ve güzel oyunu için Milijas'a yeni takımında başarılar dileriz.

Transfer masasında yoğun mesai.

Milijas'ın gidişinden elde ettiğimiz gelirden $6.5M dolayında bir transfer bütçesi yaratarak Premier Lig'de kalıcı olacak bir takım kurmak için kolları sıvadık. Sezon boyunca 3 kulvarda mücadele edecek takımımızda özellikle sağ bekte yaşadığımız kadro darlığına çözüm için bonservisi elinde olan Yakubu'yu renklerimize katarken orta sahamızda görmek istediğimiz Pires'in bir başka kulüple anlaşması ile diğer isimleri görüşme masasına çağırdık.

Milijas'la yollarımızı ayırmamızın ardından ortasahada açılan boşluğu kalite olarak onu aratmayacak bir isimle doldurmak için çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bütçemiz diğer Premier Lig kulüplerine nazaran kısıtlı olsa da elimizdekini en etkin şekilde kullanmak için tüm ekibimiz fazla mesai harcıyorlar.

Teknik kadromuzda da ufak çaplı bir iyileştirme çalışmasında olduğumuzu da bilmeniz gerekir. Dünya standartlarındaki tesislerimizi daha efektif kullanabilmek adına bir kaç isimle görüşüyoruz.

Gizlilik açısından daha fazla bilgi vermek istemesek te bu akşam TSİ ile 20:30 sularında nihayi sonuçları bildireceğimiz bir basın toplantısı düzenleyeceğiz.

NOT: Şu an işte olduğumdan ötürü durumu idare edin arkadaşlar :) Akşam burada görüşmek üzere.

Addolorato
16.Temmuz.2011, 20:55
Milijas'ı satman kötü olmuş ama eğer Milan Badelj'i alırsan yerini fazlasıyla doldurur.

Steven Berguson
16.Temmuz.2011, 22:23
WOLVES BASIN TOPLANTISI

Kadroda hissedilen eksiklerin giderilmesi adına ekibimizle birlikte yaptığımız yoğun çalışmalar meyvasını vermiş bulunmaktadır. Başta, geçtiğimiz günlerde yollarımızı ayırdığımız Nenad Milijas'ın yerine transfer ettiğimiz Rapid Bucherest'in yetenekli ortasaha oyuncusu Costin Lazâr, Moen, Yakubu ve Cisovski bu akşam itibari ile resmi sözleşmelerini imzalayarak Wolves ailesine katılmıştırlar. Kendilerine yeni evlerine hoşgeldin diyerek buradaki futbol hayatlarında başarılar dilerim.

http://ressim.net/s/upload/3d2e1337.jpg

Milijas'ın yerine takıma katılan Costin Lazâr'ın kıyaslaması.
http://ressim.net/s/upload/d660b337.jpg

lofthei
16.Temmuz.2011, 22:26
Costin Lazar'ı biliyorum, gerçekten çok kaliteli bir oyuncu. Mükemmel bir transfer olmuş.

Steven Berguson
17.Temmuz.2011, 03:34
Evet arkadaşlar. Son olarak transferlerle ilgili gelişmeleri paylaşmıştım sizinle. Ağırdan aldığımı düşünen arkadaşlar olabilir. Forumu daha yeni yeni inceliyorum ve kariyerlerdeki sezonların 3 gün içerisinde tamamlandığını gözlemledim. Malesef benim vaktim ve oyundan aldığım tad açısından bu şekilde ilerlemem mümkün değil. Artı takdir edersiniz ki yaptığım sunumda gerek yazım olarak gerekse görsel olarak nacizane bir emek söz konusu. Sürekli screenshot almak yerine daha cazip gelebileceğini düşündüğüm şekilde sunumlar hazırlamak için uğraşıyorum sizler için. Beklentilerinizi karşılayamadıysam affola. Ama zevkini böyle çıkartıyorum diyelim :)

Evet sıkıntılı sayılabilecek bir hazırlık döneminin ardından öğrencilerimle birlikte ilk resmi sınavıma çıkıyorum. Hani lige başlamanın stresi bir yana ilk maçım resmen TTnet Arena açılış maçını Fenerbahçeyle yapmak gibi bir durum. Bilmeyenler için söyleylim; West Bromwich Albions GS için Fener, Barça için Real, City için ManU demek taraftarımız gözünde. O yüzden hem bir gerginlik hem de tatlı bir heyecan vardı haliyle.

Kadroma (yeni gelenler de dahil) güveniyorum ama en çok ateşli Wolves taraftarına güveniyorum. En büyük şansımız maça kendi mabedimizde çıkacak olmamızdı. 29bin kişilik staddan yükselecek olan tezahüratlarla Wolverhampton kentine yer yerinden oynayacak.

İlk resmi maçım, ilk Premier Lig maçımız, ilk derbimiz: WBA
WOLVES 2 - 0 WBA

Screenshotlarla doldurma taraftarı değilim açıkcası sayfamı Ama kural gereği de zorunluluk. O yüzden bir siteye yükleyip görüntü değil sadece link olarak vereceğim. Aşağıdaki gibi detayları eksik görenler olursa linklere tıklayıp bakabilirler. Onun yerine birazcık vakit harcayarak böyle basit görsel sunumlar yapmayı tercih ediyorum eğer yönetimin de sorunu olmazsa. Sizlerin de görüş ve önerileri doğrultusunda sunumlarıma yenilikler katabilirim arkadaşlar. En baştan beri dediğim gibi amaç eğlenmek.

Bu büyük derbimizden izlenimler:
http://ressim.net/s/upload/13955da5.jpg
Doyle'un Fletcher'la yaptığı verkaç sonuç veriyor ve takımımız ezeli rakipleri karşısında 1-0 öne geçiyor.

http://ressim.net/s/upload/895849cb.jpg
Jarvis'in arka direğe doğru kullandığı serbest vuruşu iyi gören Berra'nın rakip savunmadan sıyrılıp kayarak vurduğu top bir kez daha ağlarla buluşuyor. Bu gol aynı zamanda skoru da belirleyen gol oluyor.

Kaka Leite
17.Temmuz.2011, 04:02
Anlatımıyla şimdiye kadar bu seride gördüğüm en iyi kariyerlerden biri, umarım erken sonlanmaz. Başarılar :)

Katılıyorum,harika bir anlatım hele maçlarda ki golleri gösterme o daha bi güzel tebrik ederim :) umarım erken bitirmezsin :)

DenizlispoR
17.Temmuz.2011, 04:19
Anlatım mükemmel ve bana " Walter Sakana " Gabi abiyi hatırlatıyor :D. Hem takımların rengi de aynı . PS ile yaptıklarınız ise çok başarılı.

Ayın Kariyeri için ilk defa oy kullanacağım , bu kariyer için :D .

Steven Berguson
17.Temmuz.2011, 04:33
@cenker07 & DenizlispoR: Teşekkür ederim arkadaşlar. Sizlerin beğenmesi benim de hoşuma gidiyor. Güzel sözleriniz de cabası. Kariyerim ne gerçek zamanda ne de oyun süresiyle kısa sürmeyecektir kovulmadıkca. Buna emin olabilirsiniz.

Daha canlı, daha heyecanlı bir sunum için istek ve önerilerinizi dikkate aldığımı unutmayın!

Steven Berguson
17.Temmuz.2011, 05:23
Ezeli rakiplerimiz olan WBA karşısında aldığımız 2-0'lık galibiyetin ardından konuk olduğumuz Tottenham karşısında zorda olsa 1 puan koparabilmek morallerimizi biraz olsun yerine getirmişti.

Bu güvenle çıktığımız Millwall deplasmanında rahat bir galibiyet bekliyordum. Fakat işler çok aksi gitti, isbie adeta kabus oldu çıktı.. İki defa geriye düşmememizin ardından sağladığımız denge sayesinde zor da olsa penaltılara kalabildik. Rakibin kaçırdığı penaltılara karşı Zeli Ismail'in şık vuruşunu gole çevirmesi turu atlayan taraf olmamaızı sağladı. Savunmamızın son iki maçta yaptığı amatör hatalar çok düşündürücü. L

Premier League: Tottenham 1-1 Wolves "Hennesey Mom - 8.4"
League Cup: Millwall 2-2 Wolves "Penaltılarda turu atladık."

Gökyüzünü Molineux'a gömdük: Wolves 3 - 2 Man City
Premier ligdeki 3üncü, evimizdeki 2nci karşılaşmamızı basının en çok takip ettiği takımlardan olan yeni yönetimin akıttığı paralar sayesinde yıldızlar topluluğuna dönüşen Manchester City ile yaptık.

Manchester City'nin 2010-11 sezonuna bomba gibi başlayan, gerek hazırlık, gerek lig ve uefa maçlarında 7si galibiyetle sonuçlanmış 10 maçlık yenilmezlik serisi coşkulu taraftarımız önünde son buldu. Renkleriyle gündüz kadrosundaki yıldızlarıyla gece gökyüzünü andıran Man City takımımızın üstün performansı ve taraftarımızın yoğun tezahuratları karşısında ne kadar çırpınsa da fayda etmedi.

İşte o muhteşem anlar:
http://ressim.net/s/upload/0a934cc7.jpg
Doyle'un kafasından çıkan sert top Bridge'inüzerine çarparak ağlarla buluştu. City'nin maçın başlarında yaptığı büyük hata oyunun kaderini etkiledi.

http://ressim.net/s/upload/08dbb54e.jpg
Kalecinin açıldığını gören Doyle'un akıl dolu aşırtma vuruşunda direkde patlayarak geri dönen topu takip eden Ebanks-Blake şık bir kafa vuruşuyla topu Karl Henry'nin ayağına indirdi. Topa gelşine sert bir şekilde vuran Henry bu mükemmel volesi sayesinde takımımızın soyunma odasına güzel bir skorla gitmesini sağladı.

http://ressim.net/s/upload/3d54569a.jpg
İkinci yarıya başlarken en büyük endişem oyuncuların gereksiz güven içerisinde sahaya çıkıp bu muhteşem oyunu berbat etmeleriydi. Ancak endişelerim yersiz çıktı. Henüz 4. dakikada sahneye çıkan Doyle, Henry'nin verdiği güzel pası şık bir çalımla süsleyip ceza sahası yayından sert bir şutla sonlandırdı ve meşin yuvarlak 3. kez rakip fileleri havalandırdı.

Her ne kadar 3. golümüzün sonrasında 2 gol yesekte kontrolün hala daha bizde olduğu her şekilde belliydi. Bitmek bilmeyen pres ve ataklara göğüs geren savunmamız sayesinde 90 dakika sonunda gülen taraf olarak sahadan ayrıldık.

Tribünleri dolduran 20bin i aşkın taraftarımız Molineux'u City için adeta bir cehenneme çevirdi.

Börk
17.Temmuz.2011, 05:24
Bu ne kadar güzel bir sunum böyle tebrik ederim :)

Kaka Leite
17.Temmuz.2011, 06:39
Uzun sürecek olması beni sevindirdi ama tabiki uzun olması senin elinde olduğu kadar bizimde elimizde :) Çünkü bir süre sonra bu yaptıkların karşısında yorum az olursa yapmamak isteyeceksin ki umarım böyle bişey olmaz böyle güzel bi kariyere yorum atılmaması beni üzer :)

Steven Berguson
17.Temmuz.2011, 07:00
Bu ne kadar güzel bir sunum böyle tebrik ederim :)
Teşekkür ederim dostum.

Uzun sürecek olması beni sevindirdi ama tabiki uzun olması senin elinde olduğu kadar bizimde elimizde :) Çünkü bir süre sonra bu yaptıkların karşısında yorum az olursa yapmamak isteyeceksin ki umarım böyle bişey olmaz böyle güzel bi kariyere yorum atılmaması beni üzer :)

Onun farkındayım zaten kardeş :) Şimdi çekici gelen kısmı varsa o da biraz renkli oluşudur. Fakat dediğim gibi öyle 3 günde bir bitecek sezonlar yapmamın imkanı yok. Hem çok aşırı vaktim yok, hem de oyunda geçirdiğim süreyi 'continue'dan başka tuşlara da basarak geçirmeyi seviyorum.

FM11'i ilk oynayışım. Oyuncu, teknik adam vs. bilgim neredeyse sıfır. Artı bilsem de sürekli aynı isimleri alarak bişeyleri garantileme çabasına girmeyi pek sevmiyorum. G.Scout diye bişey varmış biraz önce bu forumda öğrendim mesela :) O tarz şeylerin taraftarı değilim pek işin açığı.

Başarı konusuna gelirsek sizler gibi iddiam da yok bunu başta belirttim. Ben hiç bir zaman aldığım takımı ilk sezondan şampiyon yapamadım. (Bir iki kez aldığım, GS, Inter, Arsenal gibi kulüpler hariç) Hep kendi yağında kavrulmaya çalışşan mütevazi takımları tercih ettim. Bu da sırf uzun soluklu olması adına.

Özel taktikler olsun, oyunun açıkları olsun (Kornerden gol olayı da varmış detayına girmedim şeytanla yüzleşmeyeyim diye :D) bu tarz şeyleri yapmadan gerçek hayatta olması gerektiği gibi ilerlemeye çalışıyorum. Mesela bu kariyerimde olduğu gibi yönetim bana $300,000 transfer ücret iayırdığı için bir risk alıp elimdeki en iyi oyunculardan birini gözden çıkartmak gibi.

Sizlerin takip etmesi olayına gelirsek :) Elbette insanlar yaptıkları şeylerin beğenilmesini isterler. Benim için de farklı değil. Ama bu 'Aha bak ben yaptım nasıl panpa?' gibi algılanmasın. Zevk aldığım bir şeyi benzer zevklerin paylaşıldığı bir ortama yansıtmak amacım. Yani takip edileyim gibi bir ısrarım yok. Gelirseniz memnun olurum ama ilgi kopar giderse de canınız sağolsun. Öyle bir durumda sunumlardaki emek azalır belki ama takıma verdiğim emekten asla taviz vermem.

İlginiz için tekrar tekrar teşekkürler :) İyi sabahlar bu arada...

Steven Berguson
17.Temmuz.2011, 07:03
Sağolasın dostum. Mesaj yazdığım için görmemişim. Buradayız bekleriz :)

Lim10
17.Temmuz.2011, 07:05
Şimdiye kadar gördüğüm en profesyonel ve heyecan verici kariyer anlatımı.Lige başlangıç çok iyi.Takipçinim.

Teşekkür ederim dostum.

hem de oyunda geçirdiğim süreyi 'continue'dan başka tuşlara da basarak geçirmeyi seviyorum.

Artı bilsem de sürekli aynı isimleri alarak bişeyleri garantileme çabasına girmeyi pek sevmiyorum. G.Scout diye bişey varmış biraz önce bu forumda öğrendim mesela :) O tarz şeylerin taraftarı değilim pek işin açığı.

Hep kendi yağında kavrulmaya çalışşan mütevazi takımları tercih ettim. Bu da sırf uzun soluklu olması adına.

Özel taktikler olsun, oyunun açıkları olsun (Kornerden gol olayı da varmış detayına girmedim şeytanla yüzleşmeyeyim diye :D) bu tarz şeyleri yapmadan gerçek hayatta olması gerektiği gibi ilerlemeye çalışıyorum. Mesela bu kariyerimde olduğu gibi yönetim bana $300,000 transfer ücret iayırdığı için bir risk alıp elimdeki en iyi oyunculardan birini gözden çıkartmak gibi.

Oyun mentalitenide beğendim bu arada.Aynı kafada insanların olduğunu bilmek beni sevindiriyor:)

Steven Berguson
17.Temmuz.2011, 07:09
Eyvallah L.Scout :) Okudum hakkındakileri. Arada bir çift tıklayabilirim shortcut'ına :)

William Rookwood
17.Temmuz.2011, 16:45
Kevin Doyle müthiş bir performans göstermiş, kariyer anlatımında harika. :)

görkemm
19.Temmuz.2011, 20:55
sunum çok güzel umarım uzun seneler devam edersin kariyere. takip edicem bende, şimdiden başarılar. tom cairney ve matt james', ileriki sezonlar için düşünebiliesin. ingiltere'de yetişmiş olmaları kontenjan için önemli bir artı

deniz.91
19.Temmuz.2011, 21:46
Kariyer anlatımın çok güzel gerçekten takip edeceğim şuana kadar çok iyi performans sergilemişin transferlerinde pek bilinmeyene isimler olması daha ilgi çekici oluyor

gimli234
19.Temmuz.2011, 22:20
Kariyerinde başarılar dilerim.Umarım güzel bir kariyer olur takipçinim.

Steven Berguson
20.Temmuz.2011, 02:06
Arkadaşlar tekrardan merhaba. Geçen süre içerisinde hem forumun hem de oyunun azizliğine uğradım :)
Ctrl+S yaparak oyunu kaydedemediğim için ManCity maçını tekrardan yapmak zorunda kaldım. Sanırım ilk maçlarını kaybetmek oyunun algoritması gereği olacak ki ikinci karşılaşmamda 2-1'lik bir galibiyet daha aldım. Bu yüzden yukarıdaki Sonuç yakında değişecek bilginiz olsun. Kaldığımız yerden devam ediyoruz. İlgilenen ve beğenen tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim.
Aynı zamanda forumda yaşanan (sadece bende olmasdı sanırım) sorun benim yazımı yazıp da Gönder tuşuna bastığım zaman farkettim. İş işten geçmişti. Geri almaya çalışsamda yazılanlar malesef kayboldu. Olsun, tekrar yazıyoruz ve kaldığımız yerden tekrar devam edelim isterseniz.

http://ressim.net/s/upload/4996ec5b.jpg
TARAFTAR UMUT DOLU: Wolverhampton Wanderers tarihinin en yoğun transfer sürecini yaşıyor.

Morgan, Moxey ve Berguson düzenledikleri basın toplantısında bilgilendirmede bulunup basının sorularını yanıtladılar. İlk sırada söz alan kulüp başkanı Steve Morgan kulübü devraldıktan sonra yakalanan başarının uzun sürede artan bir ivmeyle devam etmesi ve Wolves'u dünya çapında bir kulüp yapabilmek için yoğun bir şekilde ve özveriyle çalıştıklarını ifade etti. Kalıcı başarının temelinde fedakarlık yattığını belirten Morgan; "Wolves'un gelişmesi ve sayılı kulüpler arasında yer alması için elimizden gelenden fazlasını yaptığımızı bilmenizi isteriz" dedi. Yapılan transferler sonucu kulüp bütçesinin durumuyla ilgili bir soruya karşılık "Kimse endişe duymasın, zannedildiği gibi £10'luk bir bütçemiz yok" diyerek salondakileri güldürdü. Bilindiği gibi Morgan kulübü 2007 yılında Sir Jack Hayward'dan 10 pound gibi sembolik bir rakam karşılığı satın almıştı.

Morgan'dan sonra söz alan As Başkan Jez Moxey ise çok fazla konuşmayarak özet olarak kulübün idari ve mali yapısının yeterince sağlam olduğunu belirtti. Sezon başından beri kafaları kurcalayan teknik adam değişikliğine de değinen Moxley;

"Bazı haber kaynaklarında belirtildiği gibi bir çekince kesinlikle söz konusu değildir. Takımımızı uzun süredir başırıyla idare eden McCarthly ile geleceğe yönelik vizyonumuzun uyuşmaması yüzünden kulüp hakkında daha büyük düşünebilecek bir isim gerekliydi. Bu başarıyı getirebilecek vizyona sahip olduğuna inandığımız için Steven bizlerle birlikte. Sanırım buraya bu sıkıcı mevzulardan çok 3 gündür heyecanla beklediğiniz transferlerimizi öğrenmek için bulunuyorsunuz. Bu yüzden sözü direk Steven'a bırakıyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Başkan ve as başkana ayrı ayrı teşekkür eden Berguson ise

"Öncelikle bizlere inanan, desteklerini esirgemeyen taraftarımızdan yakın gelecekte eski görkemini yakalamış bir Wolves görecekleri konusunda inançlı olmalarını isterim. Yenilikci vizyona sahip olan yönetimin bu hayali gerçekleştirebilmemiz için tüm imkanlarını seferber etmiş olduğunu bilsinler. Bizlerde teknik kadro olarak aynı özveriyi gösteriyoruz. Bu sezon başından beri bizlere katılan ve birazdan açıklayacağımız isimlerden de anlaşılabilir.

Tabi bu süreç içerisinde haliyle inişler ve çıkışlar yaşanacaktır. Ama istikrarlı bir gelişim sırasında oluşabilecek bu gibi durumlarda desteğinizi bizlerden eksik etmeyeceğinize inanıyorum. Hedefimiz öncelikle Premier Lig'deki yerimizi sağlamlaştırarak yavaş yavaş Avrupa futbolunda isim yapmak. Ayrıca en kısa sürede özlemini çektiğimiz o kupayıda tekrar sizlere getirmek istiyoruz. Umudumuz yakın bir gelecekte dünya yıldızlarının can atarak katılacağı bir Woves oluşturmak. Yeni bir gelecek bizleri bekliyor." diyerek yeni transferleri açıkladı.

http://ressim.net/s/upload/32c17e1f.jpg

Berguson'un verdiği isimler basın mensupları tarafından takdir görürken yapılan genel yorumlar ise böyle giderse açıklanan hedeflerin çok uzun zaman almadan gerçekleşebileceği yönünde. Kuzey Avrupa futbolunun yakın zamanda yetiştirdiği en önemli gol ayaklarından biri olan IFK Göteborg'un şimdiden efsaneleşmiş ismi Tobias Hysen bütçe olarak bakılmazsa Premier Lig'in en büyük transferlerinden biri olarak yorumlandı. İngiliz futbolunun yıldız adaylarından biri olan Alex Chamberlain ile geleceğe yönelik büyük bir adım atıldığı da konuşulanlar arasında.

Toplantı çıkışı transferleri kendi aralarında değerlendiren basın mensuplarının yanına yaklaşan Berguson muzip bir ifadeyle " 17 yaşındaki Arjantili yıldızımız konusunda da bir ara misafir edeceğiz sizi.." diyerek gülümsedi. Livaja ve Chamberlain'in kalitesi düşünüldüğünde sır gibi saklanan bu Arjantin'li isim uzun süre kamuoyunu meşgul edecek gibi.

Steven Berguson
20.Temmuz.2011, 02:30
Biraz'da ligden bahsedelim isterseniz. İyi bir şekilde başladık. 7 maç sonunda puan olarak maç fazlamız olsa da liderle aynı puandayız. Yaptığımız maçların sonuçlarını ve puan tablosunu koyalım önce.

http://ressim.net/s/upload/dd4a7ea6.jpg

Çok büyük gibi gözükmesin çünkü önceki deneyimlerime göre böyle başladık mı ani bir düşüş yakalıyoruz hep :) Ben yakalıyorum ya da bilemem. Ama önemli değil. Zaten ilk 3de falan değil gözümüz. Ama bu tabloda en çok önem verdiğim iki nokta var.

Birincisi gol atmada sıkıntı yaşamıyorum. Birazdan Maç görüntülerini de sunacağım o zaman bir kaç istatistik daha veririm. Ligin en çok gol atan 2nci takımıyız. Güzel bir olay. Özellikle tek forvetle oynadığımı düşünürsek sevindirici bir durum.

İkinci nokta ise gol atmada sıkıntı yaşamadığımız gibi maşalah gol yemede de aynı güzelliğimiz var. Defans inanılmaz açıklar veriyor. Rakip oyuncular kimi zaman yağ gibi süzülüp aralarından geçiyorlar. Yani oyunun 3D motorunun azizliği mi yoksa gözlerimle gördüğüm kadar berbat bir savunmamız mı var anlamadım.

Bu arada yaptığım transferler de nazar değmesin ama şimdilik fazlasıyla yerine getiriyor görevlerini. Bu tempo çok fazla düşmezse ligi ortalarda bitirebiliriz.

gimli234
20.Temmuz.2011, 02:55
Transferler güzel umarım güzel bir galibiyet serisi yakalarız.

Steven Berguson
20.Temmuz.2011, 03:03
STOKE CITY 1-2 WOLVES
http://ressim.net/s/upload/0401b61b.jpg
Asistler: Hysen (7.2), Doyle(7.5)
Performans: Vaagan Moen (7.7), Cisovski (7.4), Fletcher (7.5)

WOLVES 3-2 BIRMINGHAM
http://ressim.net/s/upload/37fd0e8a.jpg
Asistler: Vaan Moen(7.6), Hysen x2 (7.7 - MoM)
Performans: Jarvis (7.5), Berra (7.4)

Lim10
25.Temmuz.2011, 09:36
Gidişat müthiş.Yeni ssler bekliyoruz.