PDA

View Full Version : Artık uçakta su bile yasak

Ralph
19.Ocak.2012, 14:53
Uçuş sırasındaki güvenliği artırmak için yeni kısıtlamalar getiriliyor. Uçağa dışarıdan su bile getirmek yasaklanıyor.

http://img52.imageshack.us/img52/9885/ekranalntsni.png (http://img52.imageshack.us/i/ekranalntsni.png/)

Havayolu ile seyahat edecek yolcuların, seyahatleri sırasında uçak içinde yanlarında bulunduracakları el ve kabin bagajlarında taşıyabilecekleri sıvılara kısıtlama getiriliyor.

Uygulama Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları’nda 1 Mart tarihinden itibaren başlatılacak.

Buna göre yolcuların taşıyamayacağı eşyalar şöyle:
El bagajlarında su, şurup, içecekler dahil her türlü sıvı, kremler, losyonlar, yağlar, kolonya, parfümler, maskara ve her türlü makyaj malzemesi tıraş köpükleri, deodorantlar, diş macunu dahil her türlü macun kıvamındaki maddeler, reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi tam katı olmayan yiyecekler ve jeller, kontak lens sıvıları, şampuanlar, sprey ve aerosolleri.

NTVMSNBC

Nedvedmania
19.Ocak.2012, 16:50
Zaten her türlü sıvı yasaktı. Yeni birşey değilki bu :)

Ralph
19.Ocak.2012, 16:53
Ben yanıma su alıyordum diye hatırlıyorum. Aynı şekilde parfümde el bagajımda oluyordu. Bazı şeyler çok abartı geldi bana.

Nedvedmania
19.Ocak.2012, 16:56
Parfüm yasaktı yahu el bagajında. Abim kaç kere uyarmıştı beni :D

Ralph
19.Ocak.2012, 16:58
Mesela bi sırt çantasıyla gidiyorum. İçerisine laptop falan koyuyorum genelde. Küçük bir valiz alıyorum yanıma birde. Onun içinde de kıyafet vs şeyler oluyor ama bagaja vermiyorum çıkarken beklemeyeyim diye. O valizin içerisinde oluyor parfüm vs şeyler. Sorun olmuyor hiç :icon_biggrin:

barahir
19.Ocak.2012, 17:48
Valla bırakın uçağı, bekleme salonuna bile almıyolar suyu, için öyle girin diyolar.. Kaldı ki el bagajında nice parfümler, şampuanlarım gitti.. Hatta arkadaşımın jölesine bile el koydular..

Ve bu dediklerim yeni değil 1-2 yıl öncesinden beri yaşıyorum bunu..

Nedvedmania
19.Ocak.2012, 17:53
Mesela bi sırt çantasıyla gidiyorum. İçerisine laptop falan koyuyorum genelde. Küçük bir valiz alıyorum yanıma birde. Onun içinde de kıyafet vs şeyler oluyor ama bagaja vermiyorum çıkarken beklemeyeyim diye. O valizin içerisinde oluyor parfüm vs şeyler. Sorun olmuyor hiç :icon_biggrin:

Normalde yanına sıvı birşey alamazsın. Bavula koyman lazım parfümü joleyi vs. Sende nasıl öyle olmuş anlamadım :D

Addolorato
20.Ocak.2012, 20:29
Ben cebimde çakmakla giriyorum yahu uçağa :D.

El Barto
20.Ocak.2012, 20:51
Sonra uçakta yarım litre suyu 15 liraya satıyorlar. Susuzluktan ölmeyi tercih ederim.

Ralph
20.Ocak.2012, 20:55
Sonra uçakta yarım litre suyu 15 liraya satıyorlar. Susuzluktan ölmeyi tercih ederim.

Aynen şaka gibi. Bir de küçük suyunda küçüğünü veriyorlar bazen.

sarianet
20.Ocak.2012, 21:44
valla kami koçta su bedava :D