Log in

View Full Version : Erken Uyanma Teknikleri

Ralph
13.Mart.2012, 02:27
Özellikle bu sene bu konuda çok sıkıntı çekiyorum. İyice salmış durumdayım kendimi. Çoğu dersin yoklaması da alınmıyor okulda, bu da iyice gevşetti beni. Sabahları çok tatlı geliyor uyku. "Amaaan gitmeyeyim bugün de ne var" diyorum ve yatıyorum. Sonra uyanınca çok pişman oluyorum ve akşama kadar vicdan azabı duyuyorum yattığım için.

Bir de 7-8 saatten az yatarsam bütün gün ölü gibi geziyorum. Ciddi bir uyku sorunum var. Mesela sabah 7.30 - 8'de kalkacaksam gece 12 oldu mu yatmaya çalışıyorum. Yoksa gözlerim kızarıyor ve bütün gün uyukluyorum. Sağda solda arkadaşlarım hep sabahladıklarını ya da gece 3'de, 4'te yattıklarını söylüyorlar. Bu olay nasıl oluyor ben anlamadım. Ben nerede hata yapıyorum? :icon_biggrin:

Corpus
13.Mart.2012, 02:38
Vücudun bir süre sonra alışıyor diyelim :) Mental olarak kendini adapte etmen de önemli aslında :) Herşey kafada bitiyor. Sen kendini uykun olmadığına ve az uykuyla kendine gelebileceğine inandır sıkıntı olmaz. Ha birde kafeini vücuttan eksik etme :D

futureless
13.Mart.2012, 02:45
Vücudunu dinç tutacak birşeyler öneririm Zafer'in söylediklerine ek olarak.

Ralph
13.Mart.2012, 02:46
Sorun biraz da düzensiz uyumamda sanırım. Pazartesi okulum yok. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 2-3 gibi yatıyorum, sabah 11-12 gibi kalkıyorum. Pazartesi akşamı da ölüm oluyor benim için.

Vücudunu dinç tutacak birşeyler öneririm Zafer'in söylediklerine ek olarak.

Mesela ne olabilir?

LaigLeNoiR
13.Mart.2012, 02:48
Ah ah hiç merak etme.

2-3 senedir fazla zaman geçiriyorum geceleri ve sabah 5'den önce uyuyamıyordum. Neyse kendimi şimdi biraz zorladım ve 2'ye kadar ancak oturuyorum.

Ayrıca geç yattıktan sonra istersen öğlen 1 de kalk yine yorgun ve uykulu olursun. En güzeli 12 de yatıcaksın, sabah erken kalkıcaksın.

futureless
13.Mart.2012, 02:51
Mesela ne olabilir?

Mesela spor olabilir , dans olabilir . Meyve yemeni öneririm ayrıca önemli miktarda.Uyandığında vücudunda bir uyuşukluk veya bir ağrı gibi birşey oluyor mu ?

sarianet
13.Mart.2012, 02:52
Özellikle bu sene bu konuda çok sıkıntı çekiyorum. İyice salmış durumdayım kendimi. Çoğu dersin yoklaması da alınmıyor okulda, bu da iyice gevşetti beni. Sabahları çok tatlı geliyor uyku. "Amaaan gitmeyeyim bugün de ne var" diyorum ve yatıyorum. Sonra uyanınca çok pişman oluyorum ve akşama kadar vicdan azabı duyuyorum yattığım için.

Bir de 7-8 saatten az yatarsam bütün gün ölü gibi geziyorum. Ciddi bir uyku sorunum var. Mesela sabah 7.30 - 8'de kalkacaksam gece 12 oldu mu yatmaya çalışıyorum. Yoksa gözlerim kızarıyor ve bütün gün uyukluyorum. Sağda solda arkadaşlarım hep sabahladıklarını ya da gece 3'de, 4'te yattıklarını söylüyorlar. Bu olay nasıl oluyor ben anlamadım. Ben nerede hata yapıyorum? :icon_biggrin:

sana önerebileceğim en iyi teknik 2.öğretim :D

Ralph
13.Mart.2012, 02:52
Ah ah hiç merak etme.

2-3 senedir fazla zaman geçiriyorum geceleri ve sabah 5'den önce uyuyamıyordum. Neyse kendimi şimdi biraz zorladım ve 2'ye kadar ancak oturuyorum.

Ayrıca geç yattıktan sonra istersen öğlen 1 de kalk yine yorgun ve uykulu olursun. En güzeli 12 de yatıcaksın, sabah erken kalkıcaksın.

Bende aynen öyle yapmaya çalışıyorum ama sağımda solumda yığınla insan gelip bana 2-3 saat uykuyla duruyorum deyince bir tuhaf hissediyorum. Adamlar enerji hapı mı alıyor ne yapıyor anlamıyorum ben. Hayır çocuk da değiliz ki artık kazık kadar olduk. Adam bana gelip "5-6 saat uyusam bana yetiyor" deyince ben orada aciz hissediyorum kendimi :icon_biggrin: Çözemiyorum adamları. Metabolizma olayı mıdır nedir anlamadım.

sana önerebileceğim en iyi teknik 2.öğretim :D

Keşke konservatuarda olsa.

Night_Mare17
13.Mart.2012, 02:56
Bende yattım mı uyuyamıyorum ne sorunlar var arkadaş :D

Corpus
13.Mart.2012, 02:57
Ayıptır söylemesi 5-6 uyusam bana yetiyor :D

Yatmadan önce sabah kalktığında yapacağın şeyleri programla ve saatlerini de düşün. Mesela 8 de kalkarım 8.30 da evden çıkarım gibi. Programım yok diyorsan da kendine iş uydur ona göre saat bul :)

Bu hafta vizelerim var haliyle 3 gündür adam akıllı uyuyamıyorum ve önümde daha uykusuz 5 gün var. Pazar günü akşama kadar uyumayı planlıyorum :D

futureless
13.Mart.2012, 03:00
Bende yattım mı uyuyamıyorum ne sorunlar var arkadaş :D

Ben de öyleyim yahu bir de çok hafiftir uykum çıt sesine uyanıyorum.Son 2 senedir oldu bu.Annem uyuyamıyorum diye okuduğum yere geldi bi ara , uyku ilacı almış benim haberim yoktu sürekli içtiklerime katmış :D Ona rağmen uyuyamıyordum ben yuh diyordu artık bana :D

Ralph
13.Mart.2012, 03:00
Ayıptır söylemesi 5-6 uyusam bana yetiyor :D

Yatmadan önce sabah kalktığında yapacağın şeyleri programla ve saatlerini de düşün. Mesela 8 de kalkarım 8.30 da evden çıkarım gibi. Programım yok diyorsan da kendine iş uydur ona göre saat bul :)

Bu hafta vizelerim var haliyle 3 gündür adam akıllı uyuyamıyorum ve önümde daha uykusuz 5 gün var. Pazar günü akşama kadar uyumayı planlıyorum :D

Çok planlıyımdır aslında. Gideceğim yere asla geç kalmam, erken giderim ama geç kalmam. O bakımdan sorunum yok. İmrendim şimdi sana bak.

Ben de öyleyim yahu bir de çok hafiftir uykum çıt sesine uyanıyorum.Son 2 senedir oldu bu.Annem uyuyamıyorum diye okuduğum yere geldi bi ara , uyku ilacı almış benim haberim yoktu sürekli içtiklerime katmış :D Ona rağmen uyuyamıyordum ben yuh diyordu artık bana :D

Çıt sesine uyanma olayı bende de var. Acaip hafiftir uykum.

sarianet
13.Mart.2012, 03:01
uyanmak için geçerli ve seni bağlayıcı bi sebebin olmalı
ama bak bi tane fikir daha geldi aklıma
kendine sabahın 7sinden günaydın yazarak cevap vermediğinde de uyanmamaktan beter eden bi sevgili bul bu her halukarda uyandırır :D
ama ilk satırda dediğimi ciddi ciddi dikkate al

Kaka Leite
13.Mart.2012, 03:01
Çoğu zaman yatmadan okula gittiğimi bilirim.Herhangi bir teknik yok tamamen alışkanlık,geneldede geç yatıyorum zaten yinede sabah kalkıp rahatla gidiyorum. :)

Ralph
13.Mart.2012, 03:04
uyanmak için geçerli ve seni bağlayıcı bi sebebin olmalı
ama bak bi tane fikir daha geldi aklıma
kendine sabahın 7sinden günaydın yazarak cevap vermediğinde de uyanmamaktan beter eden bi sevgili bul bu her halukarda uyandırır :D
ama ilk satırda dediğimi ciddi ciddi dikkate al

Uyanmak için önemli bir sebebim var sanırım; okul :icon_biggrin:

Çoğu zaman yatmadan okula gittiğimi bilirim.Herhangi bir teknik yok tamamen alışkanlık,geneldede geç yatıyorum zaten yinede sabah kalkıp rahatla gidiyorum. :)

Hobitsin olum sen :icon_biggrin:

Corpus
13.Mart.2012, 03:45

Üniversite de devamsızlık sorunu olmayınca işler değişiyor. :)

futureless
13.Mart.2012, 03:46
Çıt sesine uyanma olayı bende de var. Acaip hafiftir uykum.

Bir iki sabah gözlerini açınca direk fırlamayı dene yataktan :D Alışkanlık olur belki.

Corpus
13.Mart.2012, 03:59
Bir iki sabah gözlerini açınca direk fırlamayı dene yataktan :D Alışkanlık olur belki.

Tavsiye etmem :) Sağlık problemine yol açabilir

Aydin
13.Mart.2012, 04:16
2004 senesinden beri bana 5-6 saatlik uykular yeterdi. ama ilk o dönemde bu periyoda alışırken gözlerim yanardı kırpınca. kızarırdı falan. ondan sonra alışınca geçti.

5 aylık askerlik dönemi boyunca uyku düzeni ve yemek olayı sağlıklı insan standartlarına erişince şimdi eskisi gibi sağlıksız yaşamak istediğimde vücut tepki veriyor. yine gözlerim hafif yanıyor kırparken. ayrıca 5-6 saatlik uyku da yetmiyor eskisi gibi ama yavaş yavaş alıştırıyorum kendimi.

olay alışmaya bakıyor yani ama bünye meselesi tabii. kişiden kişiye göre değişir.

Kaka Leite
13.Mart.2012, 04:21
http://picturf.com/i/3Lrhttp://picturf.com/i/3Lshttp://picturf.com/i/3Lt

Gecenin bu saati bana bunları çizen adam yatıp uyumazsa daha çok bekler kalkmayı,bana laf söylüyor kendi kim bilir ne git yat arkadaşım :icon_biggrin:

Edit : Bir yenisi daha geldi :D

Ralph
13.Mart.2012, 04:24
:icon_biggrin::icon_biggrin: Can sıkıntısı.

Kaka Leite
13.Mart.2012, 04:24
Yalnız şaka maka sonuncusu tam bir yapıt :yildiz: :icon_biggrin:

Deus Dominus
13.Mart.2012, 04:41
Günde ortalama 8 saat uyuyan bir insan ömrünün de 1/3'ünü uykuda geçiriyor demektir. 24 yaşındayım, 8 yılım uykuda geçmiş, ne kadar kötü değil mi? :D Vakit kaybı, uyuma boş ver :D Arada bir için geçse, sızsan yeter :p

futureless
13.Mart.2012, 06:04
Tavsiye etmem :) Sağlık problemine yol açabilir

Fırlamaktan bahsettiğimiz havalara uçması değil yahu :D Uyandıktan sonra tekrar uyuma hissini duymamak için hareketlenmek , psikolojik olarak etki yaratacak birşey olacaktır bence.Bir iki gün yaptıktan sonra, konuya ilk cevap olarak yazdığın gibi, kafasında bitecektir tekrar uyuma fikri :)

Ayrıca Görkem , sen uyuma yahu uyanık kal hep o çizimler ne öyle hepimiz isteriz :D

Sekopej
13.Mart.2012, 10:41
Askere git, kesinlikle düzene girer.:D

sui generis
13.Mart.2012, 13:04
Gorkem ne yazdıysan su konuda hepsi eksiksiz bende de var. Etrafımda insanlar 2-3 saat diyo çıldırıyorum. Devam zorunlulugu da yok. Mesela bugun gitmedim. Suan vicdan yapmıs durumda ders çalışmaya çalışıyom :)

Ralph
13.Mart.2012, 13:50
Fırlamaktan bahsettiğimiz havalara uçması değil yahu :D Uyandıktan sonra tekrar uyuma hissini duymamak için hareketlenmek , psikolojik olarak etki yaratacak birşey olacaktır bence.Bir iki gün yaptıktan sonra, konuya ilk cevap olarak yazdığın gibi, kafasında bitecektir tekrar uyuma fikri :)

Ayrıca Görkem , sen uyuma yahu uyanık kal hep o çizimler ne öyle hepimiz isteriz :D

Cenker'le konuşuyorduk MSN üzerinden de can sıkıntısı çizdim. Yoksa pek uğraşmam öyle :icon_biggrin:

Askere git, kesinlikle düzene girer.:D

Aynen bende böyle düşünüyorum. Anca öyle düzelir zaten. Disiplin şart :icon_biggrin:

Gorkem ne yazdıysan su konuda hepsi eksiksiz bende de var. Etrafımda insanlar 2-3 saat diyo çıldırıyorum. Devam zorunlulugu da yok. Mesela bugun gitmedim. Suan vicdan yapmıs durumda ders çalışmaya çalışıyom :)

O vicdan olayı bitiriyor işte. Çok pişman oluyorsun gitmeyince. Aslında baktığın zaman, uyuduğun süre büyük bir kayıp oluyor hayatında. Şu ana kadar yaşamış olan büyük isimler hep az uyku uyumuş. Ben "Sadece aptallar günde 8 saat uyur" isimli bir kitap okumuştum. Lise birinci sınıftaydım o zaman. Tam hatırlamıyorum ama Picasso'muydu neydi günde 2-3 saat uyurmuş. Yalan olmasın Picasso olmayabilir. Kitapta yazdığına göre eline metal bir şey alırmış, yorulduğunda koltuğa uzanır ve o eline metal şeyi aldığı kolunu sarkıtarak gözlerini kapatırmış. Tam daldığında eli serbest kalarak elindeki metal gereç yere düşünce uyanırmış onun sesine. Bu şekilde geçirmiş hayatının büyük bir bölümünü. Maksat sadece gözleri dinlendirmek. Bana pek inandırıcı gelmemişti bu ama yazılan aşağı yukarı bu şekildeydi. Aslında benim sorunum 1-2 saat değil. 6-7 saate de razıyım. :icon_biggrin:

sui generis
13.Mart.2012, 14:17
ben de öyle 1-2 saat değil de şöyle 6 saate dinç olsam mükemmel olur. okul 8.15 te başlıyor. en geç 12 de yatmam lazım ki kalkabileyim yoksa olmuyor. sınav dönemi 5 saati mecburen kabul ediyorum ama etrafta hayalet gibi dolaşıyorum :)

Gncl1905
13.Mart.2012, 14:27
Bende az uyumak için çabalıyorum ve sonunda ritim tutturdum gibi :) Ortalama 6 saat uyorum yetiyor.Şunu farkettim insanın uyudukça uyuyası geliyor.Bende erken uyanıyorum işim olmasa bile maks. 9'da normalda 7-8 gibi kalkarım.Yatarkende 12'den önce yatmam, 3'e kadar yolu var :D

Geç kalkınca sanki gün bitmiş gibi geliyor bana uyuşukluk basıyor etrafımı tekrar uyumak istiyorum bilmem herkese de öyle oluyor mu ama bana böyle geliyor gün içinde :D 12 saat uyumuş olsam bile geç kalktığım gün uykum oluyor :) O yüzden erken kalkıyorum daha dinç oluyorum günde heba olmuyo :D

Herşey alışkanlığa bağlı, vücut alışırsa 6 saat de yeter 4'de(benim arkadaşta 4 saat uyuyomuş günde).

Trabzonspor
13.Mart.2012, 14:28
Bendede var aynı sorun ama bendeki gece yattığımda uyuyamadığım için oluyor sanırım.Yatağa 12'de giriyorum uyumam ancak 2'yi buluyor.Sonra sabah uyanmak ızdırap oluyor.

Ralph
13.Mart.2012, 14:29
Bende az uyumak için çabalıyorum ve sonunda ritim tutturdum gibi :) Ortalama 6 saat uyorum yetiyor.Şunu farkettim insanın uyudukça uyuyası geliyor.Bende erken uyanıyorum işim olmasa bile maks. 9'da normalda 7-8 gibi kalkarım.Yatarkende 12'den önce yatmam, 3'e kadar yolu var :D

Geç kalkınca sanki gün bitmiş gibi geliyor bana uyuşukluk basıyor etrafımı tekrar uyumak istiyorum bilmem herkese de öyle oluyor mu ama bana böyle geliyor :D 12 saat uyumuş olsam bile geç kalktığım gün uykum oluyor :) O yüzden erken kalkıyorum daha dinç oluyorum günde heba olmuyo :D

Bende günün öldüğünü düşünüyorum çok uyuduğum zaman. Aslında hafta içi ya da hafta sonu farketmez, her gün erken kalkmak lazım.

Alicanfmfan
13.Mart.2012, 15:11
Bende aynı şeyden muzdaribim. Yani aynı şey derken ben mesela bir gün bilemedin bir buçuk gün uyumuyorum ondan sonra bir yatıyorum 16 saat uyudugumu hatırlarım yahu.:D Ama yavaş yavaş düzene girdim mesela , artık saat gece 1 'i geçirmemeye çalışıyorum. Uykum geldiği anda uyumaya çalısıyorum , kaçırırsam o saati sabaha kadar laptop başında kalırım.

Kısacası 4-5 saat bir insana yeter. Zaten bence bir insanın normal uyku saati 4-5 saattir bana kalırsa ancak anne ve babaların ağlayan bebeği uyutma alışkanlığı giderek bünyeye yerleştiği için 9-10 saatlere çıktı ben kesinlikle inanıyorum buna.

Birde erken kalkmak için kesinlikle sabah yapacağın işi beynine yerleştir , senin elinde olmadan bilinçaltı uyandırıyor seni direk.

Trabzonspor
13.Mart.2012, 15:26
Birde erken kalkmak için kesinlikle sabah yapacağın işi beynine yerleştir , senin elinde olmadan bilinçaltı uyandırıyor seni direk.

Şuna yürekten katılıyorum önemli işlerim olduğunda saati kurarım ama hep saat çalmadan kalkmış olurum.

nekop
13.Mart.2012, 16:53
Sabah 5-6 gibi yatıyorum ve bazen akşam 5:30'daki dersime geç kalıyorum. :D Beterin beteri var yani haline şükretmelisin. :D

berkay123456
13.Mart.2012, 19:23
Ortalama 8 saat uyuyacakmışız, öyle diyor bu işi bilenler :D Çok az uyku veya çok fazla uyku, ömrü azaltıyormuş.Alışmasına alışırsın 4 saat 5 saatlik uykuya da bi günde en az 7 en fazla 10 saat uyumak gerekiyor.

GeNç KaRTaL
13.Mart.2012, 20:12
Ben uyanıyorum ama tekrar uyuyorum,yataktan kalkamama problemim var yani.Bir de bir kaç senedir uyumakta acayip zorlanıyorum.Bi yarım saat-45 dakikadan önce uyuyamıyorum genelde.Çok uykum olduğu zamanlar bile böyle oluyor.Bu çok can sıkıcı bir durum gerçekten.

sui generis
13.Mart.2012, 20:54
benim öyle bir sorunum yok da kafayı yastığa koyunca gidiyom :) ben de uyanıyorum ama yataktan kalkamıyorum :)

GeNç KaRTaL
13.Mart.2012, 20:59
benim öyle bir sorunum yok da kafayı yastığa koyunca gidiyom :) ben de uyanıyorum ama yataktan kalkamıyorum :)

Kıymetini bil Muhammet,gerçekten on numara bir özelliğe sahipsin.:icon_smile: Yatağın içinde dön dolaş,eziyet gibi vallahi.

sui generis
13.Mart.2012, 21:04
Şemsi bir de az uyusam iyi olacak ama yok. herşey den kısarım uykudan asla.. bir ara ben de uyuyamazdım hemen koyun say :D faydasını gördüm ciddiyim bak :)

GeNç KaRTaL
13.Mart.2012, 21:06
Benim sıkıntım zaten odaklanamama sıkıntısı.Sürekli bir şeyler düşünüyorum kafamda (gün içerisinde yaşadıklarım,diğer gün yapacaklarım vs.) ve bu yüzden uykuya dalamıyorum.

sui generis
13.Mart.2012, 21:09
o zaman başka. ona bir çözümüm yok, Allah yardımcın olsun :)

RasAnt
13.Mart.2012, 21:20
Benim sıkıntım zaten odaklanamama sıkıntısı.Sürekli bir şeyler düşünüyorum kafamda (gün içerisinde yaşadıklarım,diğer gün yapacaklarım vs.) ve bu yüzden uykuya dalamıyorum.

Tek çözümü dediğin gibi kafaya birşeyleri takmıcan anca o zman geçiyor.Bu sene bu dertten çok çekiyorum yatakta 2-3 saat kıvranmadan uykuya dalamıyorum ah şu sınavlar ah şu eğitim sistemi

Ralph
13.Mart.2012, 23:08
Ben uyanıyorum ama tekrar uyuyorum,yataktan kalkamama problemim var yani.Bir de bir kaç senedir uyumakta acayip zorlanıyorum.Bi yarım saat-45 dakikadan önce uyuyamıyorum genelde.Çok uykum olduğu zamanlar bile böyle oluyor.Bu çok can sıkıcı bir durum gerçekten.

Şemsi o sorun bende de var. Ben de böyle yastığa kafamı koyduğum an uyuyamam. Şöyle bir en az 15-20 dakika turlarım yatağın içinde.

Night_Mare17
13.Mart.2012, 23:14

Aynı durum bende düşünüyorum ama düşünmemem imkansız içim içimi yiyor öyle bir durum :D Yatağı kırasım falan geliyor bazen fm bile aklıma geliyor.

darkkobal123
13.Mart.2012, 23:27
Bende bu sorun bir tek bende mi var diyordum meğer tek değilmişim. :D

Ralph
13.Mart.2012, 23:29
Anlaşılan yarasını deşmişim bir çok kişinin.

Trabzonspor
13.Mart.2012, 23:34

Ohoooooo sende yine iyi 45 dk şemis bu saydıklarını ben 2 saat düşünüyor planlıyorum uyuyana kadar aklan karayı seçiyorum :) Kardeşim yatağa giriyor ve 4-5 dk sonra uyumuş oluyor nasıl yapıyorlar bunu merak ediyorum açıkçası.

Ralph
13.Mart.2012, 23:37
Ohoooooo sende yine iyi 45 dk şemis bu saydıklarını ben 2 saat düşünüyor planlıyorum uyuyana kadar aklan karayı seçiyorum :) Kardeşim yatağa giriyor ve 4-5 dk sonra uyumuş oluyor nasıl yapıyorlar bunu merak ediyorum açıkçası.

Benim kuzenimde öyle. Misafirliğe gidiyorum bazen, aynı odada yatıyoruz. Bir bakıyorum adam uyumuş. 2 dakika da nasıl dalar bir insan.

RaSenGan
13.Mart.2012, 23:46
Günde 8 saatten az uyursam kafayı yiyorum.Şu an 7 saatlik uykuyla duruyorum mesela ve doğru düzgün düşünemiyorum hareketlerim falan acayip yavaşladı :D Uykusuz kaldığım zamanlar çok oluyor ama uyuduğumda da sağlam uyurum.Sabahları kalkmak işkence gibi bir şey.Zar zor kalkıyorum.Ama bazen nasıl bir düzen kuruyorsam sabahları bir uyanırdım 30 saniye içinde alarm çalardı.Tabii iki üç gün sürerdi en fazla bu olay :) En sevmediğim şeylerden birisi erken kalkmak ve kalkmaya mecburum başka çarem yok.Bunun tekniği falan da yok :D

darkkobal123
13.Mart.2012, 23:51
Ayağa kalkmayan Fenerli, Beşiktaşlı, Cimbomlu vs. diye telefonunuzu kurun, bakın bakalım nasıl kalkıyorsunuz erkenden. :D

nekop
14.Mart.2012, 01:01
Günde 8 saatten az uyursam kafayı yiyorum.Şu an 7 saatlik uykuyla duruyorum mesela ve doğru düzgün düşünemiyorum hareketlerim falan acayip yavaşladı :D Uykusuz kaldığım zamanlar çok oluyor ama uyuduğumda da sağlam uyurum.Sabahları kalkmak işkence gibi bir şey.Zar zor kalkıyorum.Ama bazen nasıl bir düzen kuruyorsam sabahları bir uyanırdım 30 saniye içinde alarm çalardı.Tabii iki üç gün sürerdi en fazla bu olay :) En sevmediğim şeylerden birisi erken kalkmak ve kalkmaya mecburum başka çarem yok.Bunun tekniği falan da yok :D
Keşke elimizde imkan olsada seni günde 24 saat uyutabilsek. :D

footballer33
14.Mart.2012, 01:32
Ayağa kalkmayan Fenerli, Beşiktaşlı, Cimbomlu vs. diye telefonunuzu kurun, bakın bakalım nasıl kalkıyorsunuz erkenden. :D
Bunun üstüne diyecek bir şey yok. En güzel yöntem budur. :D

RaSenGan
14.Mart.2012, 01:38
Keşke elimizde imkan olsada seni günde 24 saat uyutabilsek. :D

Sen niye hep bana bir şeyler demek için mesaj yazıyosun arkadaş :D

ToRoSKaPLaNı
14.Mart.2012, 01:51
Eskiden uylu sorunum olmazdı.Çok hafifti uykum bir fısıltıya uyanırdım ve 3 4 saatlik uyku zinde olmam için yeterdi ancak şu sıralar psikolojik bazı ilaçlar kullanıyorum 14 15 saat uyku bile yetmiyor artık.Kaldırmasa kimse 24 saat hiç yataktan kalkmak istemiyorum.:D İlaçları kullansam bir dert kullanmasam bir dert.Bakalım konuda bana da yardımcı olacak bir öneri çıkacak mı

hakankor
14.Mart.2012, 02:14
Genelde uykum gelmez , yatınca 1-2 saat uyuyamam , genelde tabi. 6-7 saat yetiyor bana. Sabahta kalkamam kalkarsam yatmaya çalışırım, yatarsam uyuyamam. Bende ki durum karışık :n:

GeNç KaRTaL
14.Mart.2012, 02:47
Ben de bir de şu var.Eğer kalkıp yapmam gereken bir iş varsa (mesela okula gitmek gibi) uyanıyorum ama acayip bir tekrar uyuma hissi oluyor.Ben genelde otobüsün hareket saatine 10 dakika falan kalınca uyanıp hızlı bir şekilde hazırlanıp ancak yetişiyorum otobüse.Bugün gitmeyeyim dediğim zaman uykum kaçıyor ve yatakta geçirdiğim vakitten dolayı otobüse de yetişemeyeceğimden yine bir süre yatakta cebelleşiyorum uykuya dalmak için.:icon_biggrin: Uyandıktan sonra kalkamama ile ilgili şöyle bir çözümüm var benim.Eğer başarabilirsem telefonumu alıyorum elime ve internete giriyorum biraz.Böylece uykum açılıyor ve yataktan kalkıyorum ama bunu her seferinde yapamıyorum.:icon_biggrin:

Kaka Leite
14.Mart.2012, 02:49
Sen niye hep bana bir şeyler demek için mesaj yazıyosun arkadaş :D

Şimdi arkadaşa katılmamakta elde değil. :icon_biggrin:
Bende yattığım gibi uyuyamıyorum maalesef ancak 10-15 dakikada düşünmüyorum,5 dakika düşünüyorum sora dalıyorum :D

Kaka Leite
14.Mart.2012, 02:51
Ben de bir de şu var.Eğer kalkıp yapmam gereken bir iş varsa (mesela okula gitmek gibi) uyanıyorum ama acayip bir tekrar uyuma hissi oluyor.Ben genelde otobüsün hareket saatine 10 dakika falan kalınca uyanıp hızlı bir şekilde hazırlanıp ancak yetişiyorum otobüse.Bugün gitmeyeyim dediğim zaman uykum kaçıyor ve yatakta geçirdiğim vakitten dolayı otobüse de yetişemeyeceğimden yine bir süre yatakta cebelleşiyorum uykuya dalmak için.:icon_biggrin: Uyandıktan sonra kalkamama ile ilgili şöyle bir çözümüm var benim.Eğer başarabilirsem telefonumu alıyorum elime ve internete giriyorum biraz.Böylece uykum açılıyor ve yataktan kalkıyorum ama bunu her seferinde yapamıyorum.:icon_biggrin:

Bende tekrar uyuma hissini geçtim,kalkıp hazırlanıyorum ardında oturuyorum bir yere ancak bir daha kalkasım gelmiyor,5 dakika 5 dakika derken ilk dersi kaçırdığımı bilirim.Kalkıncada sorunum bitmiyor :smismileyiw2:

Redrum
14.Mart.2012, 13:29
Valla bende de bu sorun vardı ama tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum benimkinin Görkem. Mesela okulda eğlenceli arkadaşlarım falan olmadığı zamanlar, haftanın 1-2 günü gidiyordum okula zar zor. Ama haftanın 5 günü sabahın 5.30'unda kalkıp okula gittiğim günleri de biliyorum ve kız arkadaş falan meselesi değil hakikaten sıkılmayacağım eğleneceğimi düşündüğüm zaman kalkabiliyorum ben. Psikolojik.

darkkobal123
14.Mart.2012, 15:19
Bunun üstüne diyecek bir şey yok. En güzel yöntem budur. :D
Denemeyen kalmasın. :D

RaSenGan
14.Mart.2012, 15:23
Gece 12'de yattım ve 13.00'da kalktım.Hiç uykum yok herkese tavsiye ederim :D

Trabzonspor
14.Mart.2012, 15:26
Bırakta olmasın Aygün.

Ralph
14.Mart.2012, 15:34
Valla bende de bu sorun vardı ama tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum benimkinin Görkem. Mesela okulda eğlenceli arkadaşlarım falan olmadığı zamanlar, haftanın 1-2 günü gidiyordum okula zar zor. Ama haftanın 5 günü sabahın 5.30'unda kalkıp okula gittiğim günleri de biliyorum ve kız arkadaş falan meselesi değil hakikaten sıkılmayacağım eğleneceğimi düşündüğüm zaman kalkabiliyorum ben. Psikolojik.

Psikolojik olduğuna katılıyorum. Mesela ertesi gün heyecan duyacağım bir olay olacaksa ve ben o olayı bekliyorsam, saat gece 2-3'de de yatsam sabah dinç uyanıyorum. Ama tabi sabahki olay ders olunca heyecan duyamıyorsun doğal olarak :icon_biggrin: