PDA

View Full Version : Facebook'tan yeni dayatma

Ralph
14.Nisan.2012, 13:51
Facebook, kullanıcıları için başlangıçta isteğe bağlı olarak sunduğu başka bir hizmeti daha zorunlu hale getiriyor.

Facebook kullanıcılarına 2010 yılından beri isteğe bağlı e-posta hizmeti sunuyordu. Facebook son aldığı kararla bu hizmeti zorunlu hale getirdi. Bundan böyle her Facebook kullanıcısının kullanıcı ismiyle başlayan ve @facebook.com şeklinde devam eden birer elektronik posta adresi olacak.

Uygulama aktif hale getirildiğinde kullanıcılara bu durum bir e-posta yoluyla bildirilecek. Kullanıcılara kullanıcı ismini ve böylelikle kullanacağı email adresini değiştirme imkânı da sunulacak.

Bazı bilişim uzmanları bu adımı "Facebook'un internet ve kişisel veriler üzerinde daha fazla hâkimiyet sağlama çabası" olarak değerlendiriyor.

Facebook daha önce de başta isteğe bağlı sunduğu "zaman tüneli" (timeline) seçeneğini de kış aylarından itibaren kademeli olarak zorunlu hale getirmişti.

INSTAGRAM'DA FACEBOOK PROTESTOSU

Facebook'un bu son dayatmasına kullanıcıların nasıl tepki vereceği merak konusu. Zira Facebook'un büyük ilgi gören fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'ı satın alacağı haberi basında yer aldığından bu yana, birçok kullanıcı Twitter ve bloglar üzerinden Instagram'daki fotoğraflarını silmeye başladığını duyurdu.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg her ne kadar kendi Facebook sayfasından Facebook ve Instagram'ın birbirinden ayrı tutulacağını duyurmuş olsa da, bu açıklama pek de ciddiye alınmış görünmüyor.

footballer33
15.Nisan.2012, 04:24
Zaman tünelini istemiyordum ve bu saçmalığa karşıydım. Ben de bu tünel illetine karşı eklenti indirip profilimi eski haline dönüştürdüm. Şimdi de mail olayı çıktı.

Facebook'tan nefret ettirdiler iyice, şu dayatmalar yüzünden. :mad:

Nedvedmania
15.Nisan.2012, 04:28
Zaman tüneline kendi isteğimle geçtim. Bu mail olayı henüz bana gelmedi.

di canio
15.Nisan.2012, 05:16
Herkesi zaman tüneline zorunlu olarak geçireceği söyleniyordu ama aylar sonra az önce açtım facebook'u, beni geçirmemiş. Facebook üzerinde ismim ve kullandığım e-posta adresi dışında hiçbir bilgim yok. Zaten yakında kapatacağım tümden. Telefon numarası bile verilen bir bölümü varmış sanırım.

byariff
15.Nisan.2012, 05:43
zaman tuneline bende geçmedim , mail olayiylada karsilasmadim daha :D

World Hollow o1
15.Nisan.2012, 11:48
Facebook'umda yok, problemimde. :)

Bekq
15.Nisan.2012, 12:04
Mail olayıyla 5-6 ay önce karşılaştım.

kullanıcıadı@facebook.com şeklinde veriyor. Ama nasıl kullanılıyor bilmiyorum normal bir mail adresi gibi değil.

furkan58
15.Nisan.2012, 14:02
Zaman tüneline geçmedim geçmekte istemiyorum :D
Bu da ayrı bir saçmalık olmuş Twitter x100 daha iyidir Facebooktan.

attirson
15.Nisan.2012, 14:04
Bende artık yoğunlukla Twitter kullanıyorum.Zaman tünelinden sonra soğudum artık Facebook'tan.