PDA

View Full Version : DC Mevkisinde DMC Gibi Oynamak

Dennis Bergkamp
14.Kasım.2012, 21:12
Başlıkta tam olarak demek istediğimi anlatamadım aslında.İsteğim şu;Mehmet Topal gibi çapa diye tabir edilen futbolcuları DC mevkisinde oynatırken top bizdeyken pas trafiğine orta sahada katılmasını defans oyuncularından biraz daha ileride durmasını ama tamamen hücuma katılmamasını nasıl sağlayabilirim.

DMC mevkisinde mentalitesini en düşüğe getirdim istediğimden çok ileride oynadı,DC mevkisinde mentalitesini en yükseğe çektim bu seferde hiç pas trafiğine katılmadı iki DC ile aynı yerde durdu nerdeyse.

GebzeLi1907
14.Kasım.2012, 21:34
oyuncu talimatlarındaki oyuncunun anlayış özelliğini diğer defans oyuncularına göre daha hucuma yakın şekilde yapabilirsin.
o oyuncuna topla beraber koş ve derinden koş talimatlarını ortaya getirebilirsin..

Dennis Bergkamp
14.Kasım.2012, 21:37
oyuncu talimatlarındaki oyuncunun anlayış özelliğini diğer defans oyuncularına göre daha hucuma yakın şekilde yapabilirsin.
o oyuncuna topla beraber koş ve derinden koş talimatlarını ortaya getirebilirsin..

Mentalitesini sonuna kadar kökledim derinden koşmasını ilk önce dediğin gibi ortaya getirdim pek etkili olmadı sık sık yaptım yine olmadı :)

GebzeLi1907
14.Kasım.2012, 21:42
ben geride olduğum maçlarda fm12 de top yapabilen stoperlere derinden koşma ve topla koşmayı sık sık verdiğim zaman mutlaka katılıyorlardı ataklara, 13 de denemedim ama olması lazım.

birde oyuncunun paslaşmaya katılması için yavaş tempoda kısa pas yapıyor olman lazım ki oda gelsin oralara, top sende kaldıkça bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum

Dennis Bergkamp
14.Kasım.2012, 22:07
Doğru düşünüyorsun hatta aynı düşünüyoruz ama yok aynı yerde duruyor belki 1 tık önde duruyor.Artık aklıma tek gelen defans çizgimin en yukarıda olmasından kaynaklı aynı çizgiye gelmeleri bir de onu deneyeceğim bakalım ne olacak.

brkdnz
15.Kasım.2012, 01:26
pres özelliğini arttırırsan yardımcı olabilir.defans anlayışı ofansif pozisyonunu etkileyebilir.