PDA

View Full Version : FM Serisi ile ilgili bir fikrim var

kasım akdemir
20.Kasım.2012, 16:43
Arkadaşlar merhaba. Yetkili yetkisiz bütün arkadaşlarıma sormak istiyorum. Sizlerin aklına geldimi yada SI games'e daha önce böyle bir fikir iletildimi bilmiyorum ama şöyle birşey yapılsa olmaz mı?

Her sene FM 2012 , 2013 2014 gibi isim vererek oyun çıkarmak yerine. FM ...... isimli bir oyun çıkarılsa ve en az 2 sene yeni oyun çıkarılmasa. Bu çıkarılan oyun üzerinden SI yeri ve zamanı geldiğinde güncellemelerle ek paketlerle destek verse daha verimli olmaz mı? Şöyle ki ;
3D'den sonra oyuna eklenecek görsel pek fazla şey yok zaten. Sadece oyun içi iyileştirmeler yapılıyor. Bu görsel iyileştirmelerde bizlerin oynayışını çokta etkilemiyor. Bizim asıl önem verdiğimiz oyunun buglarının düzeltilmesi ve herşeyin oynanabilir olmasıdır. Bu bağlamda aslında oyunda üstüne düşülecek temel güncelleştirmeler (transferler , oyuncu özellikleri vs vs) 2 sene boyunca güncellenip tutarlı bir oyun sunabilirler.Bu 2 yıllık süre zarfı içinde de yeni çıkarlıacak oyun için bolca vakit ayırabilir hatalar düzeltilebilir ve daha sağlıklı bir oyun kullanıcılara sunulabilir diye düşünüyorum.

Bu yazdıklarımı bir BETA düşünce olarak kabul edebilirsiniz. Üstüne yorum yapmak yada gelşitirmek , katılıp , katılmamak sizlere kalmış. Kısaca anlatmaya çalıştım umarım başarılı olmuşumdur.Saygılarımla...

fakakte
20.Kasım.2012, 16:47
böyle bir şeyi yaklaşık olarak ben de düşünmüştüm ve düşüncelerine katılıyorum da. ancak bizim tarafımızdan bakıldıgında pozitif olarak yorumlayabileceğimiz şeyler, işin içine bir takım pazarlama stratejileri girdiğinde firma açısından belki de karmaşıklaşıyordur. temel güncellemeler biçiminde devam edecek bir seriyi destekleyecek stratejiler de geliştirilemez mi? bu da onların işi diyeceksin ki çok haklısın :)

Krusty
20.Kasım.2012, 16:49
e adamlar para kazanamaz.

mustiUA
20.Kasım.2012, 17:21
2 yıl çıkmayacaksa 70 tl ise atıyorum 140 derler seneyede bunla devam edeceğiz steamden güncellenecek dense olabilir :)

antiochia
20.Kasım.2012, 18:07
e adamlar para kazanamaz.
Doğru bu işi zevk için bizim kara kaşımız kara gözümüz için yapmıyorlar. Para kazanmak, kar elde etmek için yapıyorlar.Onların gözünde müşteriyiz sonuçta.
Ama keşke CM yeniden dirilse diyorum.O zaman bu kadar rahat olamazlardı.

AlperKSK
20.Kasım.2012, 23:40
Çok haklısın fm12 bu oyuna bin basar hiç abartmıyorummm..

heartbreaker007
21.Kasım.2012, 16:30
fm ilk 3d maç motoruna geçiş yaptığında yaşadığımız sıkıntıları hatırlarımda o oyunda 13 gibi bir sürü bug wardı ama dedikki farklı bir teknoloji zor tabi olması doğal böyle hataların. nitekim hataları aştılar en azından fm 10-11-12 iyice oturmuştu ufak tefek hatalarda hemen ilk hafta çıkan yamalarla halledilip mükemmele ulaşıordu. Hatta yanlış hatırlamıosam fm 12 de steam in yaptığı tek güncelleme ara transfer yamasıydı(yanılıo olabilirim o zmn askerden yeni gelmiştim we oyunu kurduğumda mayıs ayıydı)

şimdi yaklaşık 4 sene sonra yine aynı maç motoru hatalarıyla karşı karşıyayız. Tepkiler ise bir hayli fazla nedini ise basit 4 sene önce ilk defa uygulamaya koyduğunuz ve DEVRİM niteliği taşıyan 3D maç motorunu yenileme yoluna gittiniz fakat bariz bir şekilde başaramadığınız ortada ve oyun raflarda yerini aldıktan sonra maç motoru buglarını gidermek için çıkartılan yama da bu bugların ancak %10 luk bir kısmını giderio yani ara transfer dönemine kadar oyunun kendini toplayacağı yok gibi. İşte sinirleri bozan nokta da bu. Şimdi oyunu sezon başı kadrolarıyla sorunsuz oynayamayacaksın ara tarnsfer sezonundan sonra EĞER oyun oturursa o andan itibaren sorunsuz zewkli bir kariyer açma yoluna gidebileceksin.

Peki sormazlar mı adama bunu bu şekilde yapacağına baktın yeni teknoloji maç motorunu oturtamadın çıkar fm 13 ü, maç motoru olarak önceki seriyi geliştirerek kullanmaya dewam et proje aşamaında tut yeni çıkarmak istediğin sistemi acele etme baktın oturdu sistem wer update yade 13 e yetiştiremedinmi fm 14 için geliştirmeye dewam et ama acele etme. ama müşterilerini de sömürme.

bir çok arkadaş yazmış oyunda hata war ama sonuçta bu bir oyun ne bekliosunuz abartmayın die, Bir oyun ne için oynanır tabiki eğlenceli bir şekilde zaman geçirmek için ayrıca belli bir kural ve nizamlarıda olur oyununki işin cılkı çıkmasın adil olunsun die. şimdi tavla da oyun iskambil de okey de, taşı eksik bir okey takımıyla oynana oyunla eğlenceli vakit geçirebilirmisin? peki eksik desteyle oynanmaya çalışılan king'ten? işte fm 13 bu kadar eksiklerle çıkmış bir seri. ne kadar keyfini sürebilirsin ki KALECİ GERİ PASINI ELLE TUTARKEN? MAÇA HENÜZ BAŞLAMIŞKEN MAÇIN SONUCUNU GÖREREK? YADA 2 FARKLI GALİPKEN TAKIMI GERİYE ÇEKMEK İÇİN TAKTIİK YARLARINA GİRDİKTEN HEMEN SONRA SKORBORDUN BİRDEN DEĞİŞEREK MAĞLUP KONUMA GELMİŞKEN? ve bunlar hiç biri RARE BUG (nadir hata) değil

Bir başka can yakan konu ise biraz milliyetçi bir yaklaşım olacak belki ama Türkiye ligleri ve biz Türk fm cilere olan yaklaşım tarzı.
Yıllarca Türkçe dil seçeneği diye adeta yalvardık adamlara. Korsana kaçıyorsunuz dediler kampanyalar yaptık insafa geldiler Türkçe dil seçeneği koydular. Kötü olduğu aşikar. Üşenmedim ve İspanyolcam ve Fransızcam olduğu için o dillerde oyuna bir süre dewam ettim test amaçlı. gayet düzgün bir gramer ve akıcı bir dil kullanımı war peki Türkçe'de neden GOOGLE TRANSLATE mantığında? Ayrıca takip edilsin edilmesin yada popilaritesi 1 yıldız bile etmesin fark etmez Türkiye'nin süper ligden sonraki en önemli turnuvasıdır 1. lig adamlar daha onun yabancı kontejan formatını bile düzgün yapamamışlar. Tamam federasyon formatı yeni değiştirdi ama sonuç olarak yayınladığın bir yamanın içine (kaldıki 3 resmi yama çıktı bu güne kadar) ekle işte. Ayrıca İnglitere 3. ligini bile koyup ordaki kulüplerin tüm bilgilerini(takımdan stada, antreman sahasından, TARAFTAR TEMSİLCİSİNİN İSMİNE KADAR) harfi harfine şaşırtıcı bir şekilde doğru olarak girerken neden Bunlar Türk ligi için baştan savma olmuş? hem dayatma yap senelerce peşinde koşturt, hemde bu kadar orijinal oyun alma konusunda organize olmuş bir ülkenin dil seçeneği başta olmak üzere baştan sawma 'koyalımda yok demesinler hadi' mantığıyla eklenmiş kalp kıran üzüntü yaratan, BUNUN BİR OYUN OLDUĞUNU BİZE UNUTTURAN bir yola git.

son olarak konuytu açan arkadaşa katılıyorum fm 13 ü yenileyecez deyip bu kadar hatayla karşı karşıya bırakmaktansa ya fm 12'ye kadaro güncellemesi çıkaracaktı yda fm 12 deki maç motorunu 13 için geliştirip minimum hatayla piyasaya sunacaktı ve bu hata dolu maç motorunu tüm saçmalıklardan temizleyene kadar yayınlamayacaklardı.

sdevrim
22.Kasım.2012, 02:54
Çok satan bir oyunun her sene çıkmayıp güncellemelerle devam etmesi yani 2 sene bedava oyun oynatması mevcut sermaye sisteminde hayaldir...zaten sen bunu kendinde yapa bilirsin yeni oyunu alma eski oyun zaten güncelleniyor devam eder gidersin :)

heartbreaker007
22.Kasım.2012, 02:57
Çok satan bir oyunun her sene çıkmayıp güncellemelerle devam etmesi yani 2 sene bedava oyun oynatması mevcut sermaye sisteminde hayaldir...zaten sen bunu kendinde yapa bilirsin yeni oyunu alma eski oyun zaten güncelleniyor devam eder gidersin :)

si games fm 12 ye resmi 2012-2013 kadro yaması çıkardımı?