View Full Version : Quaresma'nın Sözleşmesi Feshedildi !
Burak Akmanoğlu
18.Aralık.2012, 18:24
Beşiktaş, Quaresma ile sözleşmesinin feshi için anlaştı. Anlaşma gereği Portekizli futbolcu 4 ay Türkiye'de oynayamayacak. Siyah beyazlılar, Q7'nin sezon sonuna kadar alacaklarına karşılık olarak yıldız futbolcunun sözleşmesini feshetmeyi kabul etti.
http://img-ntvspor.mncdn.com/C/I/333/quaresmahaber3_ZRM5M.jpg
Beşiktaş, Quaresma ile sözleşmesinin feshi için anlaştı. Anlaşma gereği Portekizli futbolcu 4 ay Türkiye'de oynayamayacak.
Beşiktaş Kulübü yöneticileri ve Quaresma'nın menajerleri bugün öğle saatlarinde biraraya geldi. Bu görüşmede Portekizli futbolcunun siyah beyazlı ekip ile olan sözleşmesinin feshi masaya yatırıldı ve taraflar arasında anlaşma sağlandı. Akşam saatlerinde de imzaların atılması bekleniyor.
Beşiktaş, Q7'nin sezon sonuna kadar alacakları karşılığında Portekizli futbolcunun sözleşmesini feshetmeyi kabul etti. Siyah beyazlılar bu anlaşmaya bir de madde ekletti. Buna göre yıldız futbolcu 4 ay, yani sezon sonuna, Türkiye'de başka bir kulübün formasını giyemeyecek.
http://www.ntvspor.net/video-galeri/quaresma-gidiyor (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.ntvspor.net%2F video-galeri%2Fquaresma-gidiyor)
NTV SPOR
Chivalry
18.Aralık.2012, 18:34
Neden böyle bir iyilik yaptılar ki? Yani madem ki parası ödenecek o 4 ayın, takımda kadro dışı kalsaydı serbest bırakılacağına, doğru mu anladım?
cureshot
18.Aralık.2012, 18:39
4 ay oynamayamazsın demek senin Türkiye'de oynayacağını biliyoruz da bari bu sezon sıcağı sıcağına yapma bunu demek değil mi?
davidvilla
18.Aralık.2012, 18:42
Adam ne yaptı etti parasını aldı ama helal olsun :)
Universal
18.Aralık.2012, 19:05
Neden böyle bir iyilik yaptılar ki? Yani madem ki parası ödenecek o 4 ayın, takımda kadro dışı kalsaydı serbest bırakılacağına, doğru mu anladım?
En basit örneği devlete sigortasını ve vergisini ödemek zorunda kalıyordun. Kaldı ki kulüp şampiyon olduğunda vs prim alma hakkınada sahip olacaktı.
footballer33
18.Aralık.2012, 23:53
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/20615_176303965826878_896787139_n.jpg
Böyle gelmiştin işte, sabahlara kadar nöbetini tutuyorlardı. Şimdi, yollanış tarzına bak! Ya işte Q7, burası Türkiye! Ne işemeni bırakırlar ne bilmem ne çocukluğunu bırakırlar ne de disiplinsizliğini falan...
Yine de alayına trivela, inadına rabona! :k:
darkkobal123
19.Aralık.2012, 00:08
Canımın içi, ayağının dışı. Alayına Trivela !
Ralph
19.Aralık.2012, 01:00
Selametle diyorum :)
footballer33
19.Aralık.2012, 01:55
Adım Quaresma...
1983 yılında Lisbonda dünyaya geldim
Küçüklüğümden beri topla haşır neşirim
Büyüdüm...
Soluğu José Alvalade 'de aldım
Oynadığımı beğenmişlerki, bir maçta kendimi Nou Camp 'ta buldum
Ben öyle ''Seri Pas'' ları sevmezdim
Bu yüzden Dragao 'ya gittim
O zamanlar, Beşiktaş diye bir takımla maç yapmıştık
Taraftarı hoşuma gitmişti, renkleri hoşuma gitmişti...
Zaman sonra;
Kendimi ''4 Büyük Kolonlu'' 'da buldum, Guiseppe Meazza...
Orda bana kesik attılar, gıkım çıkmadı
Nede olsa efendi adamdık vesselam...
Romatizmam var dedim anlamadılar, yolladılar beni Yağmur Memleketine
Sevemedim bir türlü Stamford Bridge 'lileri...
Bir gün;
Beni Beşiktaş istedi
Camia istedi...
Taraftar istedi...
Hoca istedi...
Geldiğim ilk gün;
Havaalanında nefes alamıyordum, ürkmedim desem yalan olur
Meşaleler...
İmza gününde bana aşırı bir ilgi vardı
Heyecanlıydım...
Tören bitti...
Maçlara çıktım
Beşiktaşa gelirken, hep yanımda getirdiğim şeyleride getirmeyi unutmadım
Bavulumda Rabona vardı
Trivela vardı
Aslında Trivela bir topa vuruş biçimi değildi
Trivelayı insanlar hep öyle sandı
Trivela, kalleşliğin düşmanıydı
Herşeye karşıydı... çArşı gibi...
Bu yüzden hep topa ayağımın dışı ile vururdum
Zaman geçti, ülkede şike olayları patlak verdi...
Başımızda kimse kalmadı
Kötü maçlar geçiyordu üstümüzden...
Zaman geçti, takımın günah geçisi ilan edildim
''Maç sattı'' dediler
''Zor maçların arefesinde kırmızı kart gördü'' dediler
''Formayı öpüp, duygu sömürüsü yapıyor'' dediler
''Tesislerde çıplak geziyor'' dediler
Çalışanların üzerine işediğimi söylediler
Onların dilinde Allah, benim dilimde Tanrı...
Tanrı biliyor kimin ne olduğunu...
Ben bu takımın insanlarının beni sevebilme ihtimalini sevmiştim
Ben Süreyyayı sevmiştim, onunla benim kazınmış saçlarımızı...
Süreyyanın elbisesinden içeri buz sokmayı sevmiştim...
Sakat numarası yapıyordum antremanda, takım arkadaşlarıma şaka amaçlı
Trivela ile gol atmamı istediler, kıramadım onları
Trivela ile gol attım
Bursa maçında Türklerin ''Nazar'' dediği şey benim başıma geldi
Göze hoş gelen bir hareketle topu kontrol etmeye çalıştım, nazardan sanırım olmadı
Topu kaptırdım, tekrar almak için sinirime hakim olamadım
Rakibin ayağına kaydım, Kart gördüm
Soyunma odasına giderken bana hareket çektiler
Bende onlara inat, Armayı öptüm...
Gitmemi istiyorlar
Hepsinin canları sağolsun...
Hiç bir zaman bu taraftarı unutmayacağım...
Beni destekleyenler veyahut desteklemeyenler hepinizi çok seviyorum
Adım Quaresma
Bir gün gelecek yine karşılaşacağız
O zamanda yine bağırın emi ''Oley Oley Oley Quaresma'' diye
Siz Türkler nasıl diyordunuz;
Allaha emanet...
~ ALINTI ~
Börk
19.Aralık.2012, 01:59
Bilmiyorum kim yazmış ama harika.Bir Galatasaraylı olarak içim buruk,tüylerim diken diken oldu.Evet,burası Türkiye unutmamak gerek :)
Mamadou
19.Aralık.2012, 02:00
Yolu açık olsun diyeceğim ama anlaşmaya yanaşmıyormuş efendi.
Özgür Çetin
19.Aralık.2012, 03:15
Sezon sonuna kadar Marsilyada oynayıp sezon sonu Galatasaraya imza atacakmış..Ne kadar dogru acaba?
footballer33
19.Aralık.2012, 21:02
Q7 kulüp binasında!
Ricardo Quaresma, menajeri Ahmet Bulut'un ardından sözleşmesinin feshi ile ilgili görüşmek için Beşiktaş kulüp binasına geldi.
Q7'nin menajeri Ahmet Bulut, da daha önce sözleşmenin feshi ile ilgili görüşmek için kulüp binasına gelmişti. Portekizli yıldız, "Ben kulüp binasına gelirsem sözleşmeyi imzalayarak Beşiktaş ile yollarımı ayırırım. Artık geri dönüş yok" açıklamasında bulunmuştu.
Beşiktaş yönetimi "Türkiye'de başka takımda oynayamaz" maddesi koymak isteyince görüşmeler tıkanmıştı.
Q7'nin "Türkiye'de başka takımda oynayamaz" maddesine itirazı üzerine Beşiktaş yönetimi, Quaresma başka takıma giderse 5 milyon euro bonservis bedeli ödeme maddesi koydu.
http://www.ntvspor.net/haber/spor-toto-super-lig/78787/q7-kulup-binasinda
Kaka Leite
19.Aralık.2012, 21:07
Türkiye de oynayamaz maddesi koyuyorlarmış sattıktan sonra adam nerede oynamış size ne abi :)
Bu yönetim de abarttı iyice ben olsam gitmem sözleşme bitene kadar sömürürüm klübü:icon_biggrin:
footballer33
19.Aralık.2012, 21:11
Türkiye de oynayamaz maddesi koyuyorlarmış sattıktan sonra adam nerede oynamış size ne abi :)
Bu yönetim de abarttı iyice ben olsam gitmem sözleşme bitene kadar sömürürüm klübü:icon_biggrin:
Bu madde, Türkiye için geçerli. Yurt dışından bir kulübe giderse, bonservis bedeli ödenmesine lüzum kalmayacak.
Kaka Leite
19.Aralık.2012, 21:12
Bu madde, Türkiye için geçerli. Yurt dışından bir kulübe giderse, bonservis bedeli ödenmesine lüzum kalmayacak.
Derken ?
Türkiye de oynayamaz maddesi Almanya da geçerli olacak değil ya abi :zuhaha
footballer33
19.Aralık.2012, 21:18
Derken ?
Türkiye de oynayamaz maddesi Almanya da geçerli olacak değil ya abi :zuhaha
Haberin içeriği eksik. Türkiye'de başka takımda oynayamaz maddesine itirazı var Q7'nin; ama yönetim bu itirazı kabul etmedi ve Türkiye'den başka bir takıma giderse 5 milyon euro bonservis istediğini sözleşmeye ekledi, madde olarak. Yurt dışından bir kulübe giderse de, bonservissiz transfer olabilecek. Basketbol örneğini verelim mesela: Hawkins, G.Saray'a gittiği için bir miktar bonservis ödendi Beşiktaş'a; ama atıyorum Alba Berlin'e gitseydi, bu miktar ödenmeyecekti ve bedava transfer olacaktı.
İnşallah açıklayabilmişimdir. :icon_biggrin:
darkkobal123
19.Aralık.2012, 21:18
Bizim bu yönetimin ne yapmaya çalıştığını anlamak mümkün değil. Quaresma kötü oyuncu ise Türkiye'de başka takıma gitmesinden niye endişe ediyorsunuz ? Yok, eğer adam iyi oyuncu ise niye takıma almıyorsunuz ?
Ralph
19.Aralık.2012, 21:36
Artık bu Quaresma muhabbetinin bir an önce kapanması lazım. Yönetim yaz başında tükürdü ve tükürdüğünü yalamamak için türlü saçmalıklar yaptı. Öyle veya böyle gitti bu adam (ki bence yerinde oldu, her ne kadar yanlış bir şekilde olsa da) Artık bu olaydan ders almalı ve transferleri ona göre yapmalıyız. Gerek alırken, gerek satarken.
footballer33
19.Aralık.2012, 21:55
Quaresma kulüp binasından ayrıldı!
Beşiktaş'ın avukat ve menajerler aracılığı ile bağlarını koparmaya hazırlandığı Ricardo Quaresma konusunda, resmi açıklamaların yarın (Perşembe günü) yapılacağı ifade edildi.
I3esiktas
19.Aralık.2012, 22:20
Güle Güle Hırçın Çocuk ..
I3esiktas
19.Aralık.2012, 23:22
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Quaresma'nın sözleşmesinin feshiyle ilgili anlaşmaya imza attı.
Ayrıntılar az sonra...
Haber Kaynağı: HABER1903 ÖZEL HABER
footballer33
19.Aralık.2012, 23:38
Anlaşmanın Başkan Fikret Orman'ın istekleri doğrultusunda yapıldığı öğrenildi. Portekizli oyuncu, Türkiye'den herhangi bir kulübe giderse, Beşiktaş Kulübü 5 Milyon Euro bonservis ücreti alacak.
Beşiktaş'tan 3.750.000 € aldığı için edilmeyen hakaret kalmadı, Beşiktaş'ı bu rakamın daha sıfırlısı kadar zarara uğratanlar iyi Beşiktaşlı oldu. Daha da bir şey söylemeye gerek yok.
Yolun açık olsun Q7. Alayına trivela! :k:
HeracLes
19.Aralık.2012, 23:42
Bugün aldığım 2. güzel haber be.
darkkobal123
19.Aralık.2012, 23:43
Yazıklar olsun bu yönetime başka birşey demiyorum.
Night_Mare17
20.Aralık.2012, 01:15
5 Milyon Euro'ya bu adam kaçmaz Dünya'nın sayılı oyuncularından Quaresma inşallah yönetimimiz bir hamle yapar Galatasaray'a kazandırır Quaresma'yı. Arena'yı coşturur bu adam :D
europeanconquer
20.Aralık.2012, 01:20
Bizde bir Amrabat var bir de Quaresma gelirse kafayı oynatırız.Gitsin nerede oynuyorsa oynasın.Fazla bencil oynayan adam sıkıntı yaratır.
Night_Mare17
20.Aralık.2012, 01:33
Bizde bir Amrabat var bir de Quaresma gelirse kafayı oynatırız.Gitsin nerede oynuyorsa oynasın.Fazla bencil oynayan adam sıkıntı yaratır.
İki kanada öyle oyuncular lazım :D Amrabat solda Quaresma sağda ama ikisi aynı anda oynamaz zaten.
Özgür Çetin
20.Aralık.2012, 02:00
"Ben fakir bir mahallede büyüdüm.. Fakirligin en kötüsünü yaşadım..Ayakkabım yoktu.. Zenginligimde tavan yaptı..Hayatımda herşeye sahip oldum.. Beşiktaş klübü bana gelip Quaresma maddi durumdayız ücretinde indirim yaparsan ço kseviniriz dese kabul ederdim..Zorluk ne bilirim..Ben kötü kalpli degilim..Ama onlar naptı ya ücretini indirirsin ya gidersin dedi..Bende indirmiyorum,indirmedim."Ricardo Quaresma..
Bir bjk taraftarının şu yorumuna üzüldüm.. Zamanında kalbinizden silmiyordunuz adamı!
2)Galatasraya gelirse çok sevinirim
solda ambrabat sagda querasma ıleride burak müthiş 3 lü.. Q7 nin aradıgı 2 adam selçu kve eboue..
uAburak89
20.Aralık.2012, 02:10
Sözleşmesi 2012-2013 sezonu sonunda bitecek olan futbolcumuz Ricardo Andrade Quresma Bernardo ile karşılıklı anlaşılarak sözleşmesi feshedilmiştir.
Futbolcunun kendisine mevcut sözleşme hükümleri kapsamında 2012-2013 sezonu ilk yarısı için hak ettiği alacaklarından kalan toplam 1.483.730 Euro ödenecektir.
Söz konusu ödeme Ocak ve Şubat aylarında 500.000'er Euro, Mart ayında ise 483.730 Euro olarak yapılacaktır.
Fesih sözleşmesi uyarınca futbolcunun 2012-2013 sezonunda Türkiye'de başka bir kulübe transfer olması durumunda futbolcu Şirketimize 5.000.000 Euro tazminat ödeyecektir.
http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=252207
Kaka Leite
20.Aralık.2012, 02:13
An itibari ile resmi olarak bitti bağlar.
İndirip indirmemek Quaresma'nın elinde, sen bol keseden verirken düşünecektin bunu ki ben Quaresma'nın indirmeyeceğim hayır dediğine inanmıyorum.
Beşiktaş kolay yoldan halletti işi oysa ki Quaresma'yı kazanmaya çalışsalardı şuan belki de +3-+4 puan daha ekleyebilirdik Beşiktaş'a.
Yazık oldu, Fener'e gelmesini çok isterdim ancak zor inşAllah tekrar Türkiye'ye gelir.
LaigLeNoiR
20.Aralık.2012, 02:20
Beşiktaş Kulübü, Borsa'ya gönderdiği yazıda Quaresma ile sözleşmesini fehettiğini açıkladı.
Siyah beyazlı kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Sözleşmesi 2012-2013 sezonu sonunda bitecek olan futbolcumuz Ricardo Andrade Quresma Bernardo ile karşılıklı anlaşılarak sözleşmesi feshedilmiştir.
Futbolcunun kendisine mevcut sözleşme hükümleri kapsamında 2012-2013 sezonu ilk yarısı için hak ettiği alacaklarından kalan toplam 1.483.730 Euro ödenecektir.
Söz konusu ödeme Ocak ve Şubat aylarında 500.000'er Euro, Mart ayında ise 483.730 Euro olarak yapılacaktır.
Fesih sözleşmesi uyarınca futbolcunun 2012-2013 sezonunda Türkiye'de başka bir kulübe transfer olması durumunda futbolcu Şirketimize 5.000.000 Euro tazminat ödeyecektir."
footballer33
20.Aralık.2012, 02:25
Bugün aldığım 2. güzel haber be
Senin gibilere Batuhan Karadeniz'ler, Ahmet Nur Çebi'ler, Levent Erdoğanlar vs... müstahak! Ne de olsa adam gibi adam hepsi! İstese çatır çutur alacağı 2 milyon 250 bin euroyu da almadı, SÖZLEŞMESİ GEREĞİ HAK ETTİĞİ 1.5 milyon euroyla çekti, gitti!
Çok paragöz adamsın lan Quaresma! Ayıp sana, yakıştıramadım! 1.5 milyon euroyu da bırakmalıydın halbuki! Neyse...
Geride kalan bir forma, bir Q7 tişörtü ve yıllar sonra bile izlenecek artistik hareketler ve gol görüntüleri. Güle güle Q7...
fotosuki
20.Aralık.2012, 02:44
Artık şu adamın muhabbeti bitsin yahu. Mümkünse en uzaklara transfer olsun, gözden gönülden ırak olsun.
hakan769
20.Aralık.2012, 03:06
galatasaraya gelse 4 3 3 guzel gider
ama 5 ay sonra baska takima gitmezse bedava alinmasini yeglerim.
not: bu 5m€ olayi 2012 2013 sezonunu kapsiyor sanirsam
footballer33
20.Aralık.2012, 10:51
Quaresma Yönetimi Bombaladı
İşte Quaresma'nın Açıklamaları :
Ben Beşiktaştan ayrılmak istemezdim. Fakat bugünün şartları bunu gerektirdi. Sezon başından bu yana hocamız ve yönetim benim takımda olmamı istemedi. Benim takımda ayrı çalıştığım dönemde yeterli şartlarda sağlanmadı. Bazen idmanlardan sonra spor salonuna gidip ayrıca çalışmak zorunda kaldım. Bu şekilde olmasını hiç istemezdim. Bugün kontratımı karşılıklı olarak fesh ettim.
Beşiktaş’tan ayrıldığım için üzgün değilim fakat yönetim bana doğru davranmadı. Oluşturulan sorunu çok iyi şekilde çözebilirdik. Beşiktaş gibi büyük bir kulübün bu şekilde yönetilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Benim gözümde gerçekten bu iş çok kolay bir şekilde çözülebilirdi. Ama karmaşıklaştırıldı. Ben taraftara çok teşekkür ediyorum. Hep yanımda oldular. Ancak son dönemde çok mutsuzdum ve ayrılık vaktinin geldiğini düşündüm. Burada geçirdiğim 2 seneden çok mutlu oldum.
Beşiktaş taraftarının benim için çok ciddi bir önemi var. Çok güzel anlar yaşadım İnönü’de... Dünyanın hangi futbolcusu olursa olsun orada oynamaktan çok zevk alacaktır. Oynayamadığım dönemde dahil stada giderek o havayı solumaya çalıştım. Yönetim menejerimi aradı ve stada gelmememi istediler. Bu yüzden maçları daha sonra evden takip etmek zorunda kaldım. Beni çok kırdılar. Ayrılmamın iki sebebi var; yönetim ve teknik heyettir.
Beşiktaş’ta haketmediğim şekilde kadro dışı bırakıldım. İlk düşüncem Portekiz’e gitmek. Fenerbahçe ve Galatasaray konularına gelince son 6 aydır futbol oynamıyorum ve bu takımlar sadece spekülasyondur. Doğru değildir. Ben bile şu an nerede oynayacağımı bilmiyorum. Portekiz’de menejerimle oturup teklifleri değerlendireceğim.
Manuel Fernandes ile hiçbir problemim olmadı ve hala da arkadaşım. Onu çok beğenerek izliyorum. Manuel çok yetenekli ve önünde daha çok yol var. Diğer konulara geçersek, 6 ay içerisinde futbol oynamadım. Bu dönem beni çok üzdü ve yıprattı. Takımdan ayrı çalışıyordum fakat yeterli şartlar altında çalışmadım. 1 hafta boyunca topa dokunmadığım oldu. Topun verilmediği bile oldu... Benim takımdan ayrı kalışım, yönetimin kendine göre haklı olduğu şeyleri uygulamaya çalışmasıydı. Bunun haricinde disiplinle ilgili çok yorum ve haber çıktı. Ben bugüne kadar hiçbir şekilde disiplinsizlik yapmadım. Beşiktaşın bugünki performansı ile ilgili yorum yapmayı şu an doğru bulmuyorum.
Pazarlık döneminde Beşiktaşlı yöneticilerin bana karşı dürüst davranmadığını düşünüyorum. Kulüple görüşmek isteyen bendim. Benden indirim talep ettiler 3milyon euroya ücretimi düşürmek istedim. Fakat bundan sonra sözleşme feshi için ne kadar istersiniz diye sordular. Sana 1,5 milyon euro versek sözleşme fesh edermisin diye sordular. Ben buna çok kırıldım. Çok fazla haber çıktı fakat ben elimden geldiğince takıma destek olmaya çalıştım. Elimden geleni yaptım fakat yönetim bana aynı şekilde karşılık vermedi. Günah keçisi ilan edildim. Taraftarlara kızgın değilim fakat yönetime çok kızgınım.
Son olarak taraftara çok teşekkür etmek istiyorum. Çok güzel 2 sene geçirdim. Benim Beşiktaş’tan ayrılmam parayla ilgili bir durum değil. Yönetim ve teknik heyet tarafından aynı şekilde karşılık görmedim. Beni istemediler. Ben burada oynamak ve devam etmek isterdim. Onların oluşturduğu şartlar nedeniyle olay buraya geldi. Taraftara çok teşekkür ederim. Onları unutmayacağım.
Kaynak: http://live.sporx.com/futbol/superlig/besiktas/q7-yonetimi-sucladi-indirim-icin-gittimSXHBQ307958SXQ
davidvilla
20.Aralık.2012, 12:14
2,5 quaresma cebinden 2,5 da amrabat verir alırız :D
ReaList
20.Aralık.2012, 13:33
Yazık oldu, Fener'e gelmesini çok isterdim ancak zor inşAllah tekrar Türkiye'ye gelir.
Aykut Kocaman'ın problem çıkaran oyunculara karşı tahammülü yok, bu isim kim olursa olsun, Quaresma da buna müsait yapısından dolayı tercih edilmeyecektir, Ancak çoğu spor muhabiri Fatih Terim'in onu çok istediği yönünde beyanları var, Türkiye'ye dönerse eğer Galatasaray'a gelme ihtimali yüksek gibi duruyor.
RasAnt
20.Aralık.2012, 17:59
Krasici satalım Q7 yi alalım bu adam bu fiayata kaçmaz
footballer33
20.Aralık.2012, 18:57
http://img.haber1903.com/h/futbol_hayatimi_besiktasta_bitirmek_istiyordum_135 6018037.jpg
Beşiktaş'ın Portekizli yıldız futbolcusu Ricardo Quaresma, Türkiye'den ayrıdı.
Portekizli yıldız Quaresma'yı Beşiktaş taraftarları uğurlarken, Quaresma'ya siyah beyazlı Beşiktaş atkısı taktılar.
Quaresma'yı uğurlamaya Beşiktaş Kulübü eski yöneticisi Serdal Adalı da geldi.
Havaalanında açıklama yapan Quaresma ve Adalı;
Adalı, yaptığı açıklamada;
Beşiktaş'ın eski futbolcusu Quaresma'nın oğlu gibi olduğunu vurgulayan Adalı; "O benim oğlum gibi. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Kısmet böyleymiş. Dünyanın her yerinde olan bir şey. Camiam adına kendisine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatında kendisine başarılar diliyorum. Beşiktaş yönetimine herhangi bir kızgınlığım yok." dedi.
Quaresma, yaptığı açıklamada;
Türkiye'den ayrılırken Serdal Adalı'ya teşekkürlerini ileten Quaresma; "Buraya gelirken benimle en fazla ilgilenen kişiydi. Kendisini hiç bir zaman unutmayacağım. Futbol hayatımı Beşiktaş'ta bitirmeyi düşünüyordum. Maalesef yönetim kurulu değişti. Şu anda görevde olanlar beni gönderdi." dedi.
Haber Kaynağı: HABER1903
ForzaRQ7
20.Aralık.2012, 19:05
Yazıklar olsun bu yönetime başka birşey demiyorum.
Kına yaksınlar.
fotosuki
20.Aralık.2012, 19:46
Borç olmuş bilmem kaç yüz milyon Euro, Avrupa'dan meni yemişiz. Millet hala Q7 derdinde, bir de yönetime sallıyorlar.
darkkobal123
20.Aralık.2012, 19:51
Yönetime kızdığım, salladığım tek konu. İnatları yüzünden Quaresma'yı harcadılar. Devre arası o bölgeye transfer yapacaklarına bu adamı oynatırlardı ne güzel.
fotosuki
20.Aralık.2012, 20:03
Ligin en çok gol atan takımı Beşiktaş ve takımın en önemli zaafı savunma. Şimdi maçının tamamını rakip sahada geçirecek bir oyuncuyu Beşiktaş niye kadrosuna eklesin? Beşiktaş bu kadrosuyla ligde 2. sırada. Ayrıca bu anlaşmayla 3.750 milyon alacak adama yaklaşık 2 milyon+maç başı+keyfi giderleri vermemiş oluyorsun. Q7 harcanmasın diye takımın düzenini bozma riskine girilemez.
pele96
20.Aralık.2012, 20:31
Turkiye'ye son zamanlarda gelen Alex'ten sonra en yetenekli futbolcudur.Karakteri ve futbolculuguyla taraftarlarin kalbinde taht kurmustur fakat Syn. Fikret Orman sagolsun ELVEDA QUARESMA !
ozan42
20.Aralık.2012, 20:36
Borç olmuş bilmem kaç yüz milyon Euro, Avrupa'dan meni yemişiz. Millet hala Q7 derdinde, bir de yönetime sallıyorlar.
Kardeşim bu adamı 1 sene hatta bırak 3 ay oynatsan ne alıcıları cıkar sen bılıyomusun? elimizdeki cevheri sattık resmen Bende takım oyunu oynayan besıktası sevıyorum ama bu adamdamıda en az 3-5 mılyon euroya satabılırdık
fotosuki
20.Aralık.2012, 21:07
Beşiktaş formasını 2 sene giydi. Bu iki senenin sonunda yani geçtiğimiz yaz 1 tane bile alıcısı çıkmadı. Adam cevher olsa yazın çoktan satılırdı ki yönetim çoktan satmaya razıydı.
Beşiktaş'ı 6. yapalım alın size 3-5 milyon deseler kabul edeceksiniz yani.
William Rookwood
20.Aralık.2012, 21:08
Beyler bu Türkiye liginde oynamayz maddesinin kesinlği nedir?
uAburak89
20.Aralık.2012, 21:10
Oynayamaz diye madde yok, 5 milyon euro öderse kendisi ya da anlaştığı kulüp her türlü oynuyor. BJK'de bonservis bedeli almış oluyor.
William Rookwood
20.Aralık.2012, 21:12
Sözleşmesi fesh edilmedi mi? Normalde bonservisi elinde olması lazım?
Del Piero_10
20.Aralık.2012, 21:14
Sezon sonuna kadar geçerli. Galatasaray'ın sezon sonunda bedavaya alacağı iddiaları var.
William Rookwood
20.Aralık.2012, 21:15
Bize şimdi lazım sezon sonu o kadar maç eksiği olan adamı ne yapalım keşke o kural şuan geçerli olsaydı.
uAburak89
20.Aralık.2012, 21:19
Sözleşmesi fesh edilmedi mi? Normalde bonservisi elinde olması lazım?
Öyle de, anlaşmaya göre tazminat ödemesi lazım. Adı bonservis değil ama aynı kapıya çıkıyor.
Kaka Leite
20.Aralık.2012, 21:20
Bize şimdi lazım sezon sonu o kadar maç eksiği olan adamı ne yapalım keşke o kural şuan geçerli olsaydı.
Henry gibi (2 aylık Arsenal olayı) kondisyon tutmak için düşük ülkelere gidebilir. Bu hem yeni bir heyecan olur onun için hem de futbol oynamış olur.
Porto, Marsilya gibi klüpler 5 aylığına Quaresma'yı isteyeceğini sanmam.
Bulstrap87
20.Aralık.2012, 21:24
q7 gidiyo diye yönetime sallayanları anlamıyorum bunlar resmen q7 oynasın kulüp başarısız olsun derdinde.. 2 senedir bizde adam alan yok hala para kazanırız diolar.takım q7 siz daha iyi top oynuyor iki senedir oynuyoda süper starda sormazlar mı hani başarı?? bir futbolcu icin kulübü yöneticileri bu kadar cabuk silen insanları anlayamıyorum yoksa sizin sevginiz bu renklere degil mi??
darkkobal123
20.Aralık.2012, 21:54
Yaptığı asistleri hatırlatayım. Attığı jeneriklik goller de cabası. O oynadı diğerleri baktı, pas attı geri gelmedi suçlu oldu, kendi gitti yine o suçlu oldu. İndirime gitti daha fazla istediler. Manu ve Oğuzhan olmadığı zaman görüyoruz takımın halini. Şu puan kaybettiğimiz maçlarda bu adam olsaydı o maçlardan 3 puan ile ayrılırdık. İnşallah gittiği takımda (GS'de dahil) başarılı olurda bu adamı gönderenler utanır.
footballer33
20.Aralık.2012, 22:43
q7 gidiyo diye yönetime sallayanları anlamıyorum bunlar resmen q7 oynasın kulüp başarısız olsun derdinde.. 2 senedir bizde adam alan yok hala para kazanırız diolar.takım q7 siz daha iyi top oynuyor iki senedir oynuyoda süper starda sormazlar mı hani başarı?? bir futbolcu icin kulübü yöneticileri bu kadar cabuk silen insanları anlayamıyorum yoksa sizin sevginiz bu renklere degil mi??
Ya siz şaka mısınız? Neden ISRARLA anlamak istemiyorsunuz bizim derdimizi arkadaş?! Bizim kızgınlığımız, Q7'nin terbiyesizce yollanmış olması; yoksa kimler geldi, geçti. Q7 de karşılıklı anlaşma yoluyla gönderilebilirdi, belki de bu durumlar yaşanmasaydı bonservis parasını verene satılırdı, sesimizi çıkarmazdık biz de.
Ben şahsım adına konuşayım; yönetime olan kızgınlığımın sebebi, Q7'nin gönderiliş şekli. Sözde işemesi, cinsel organını göstermesi, sanki her futbolcumuz FEDA demiş gibi, Q7'nin FEDA dememesi (2 küsür milyon eurodan vazgeçti giderken, istese sezon sonuna kadar kalır, parasının tamamını alabilirdi), yöneticiler tarafından hakaretlere varan sözlerin söylenmesi... Kısaca; kişiliğine, karakterine kadar varan olaylar.
Futbol takım oyunu demiyor muyuz? Şimdi, 'Q7 oynarken başarı nerede' diyorsunuz. Q7 bu, süpermen değil. Tek başına hiçbir futbolcu, hiçbir takımı alıp götüremez. İlla ki, yanında veya arkasında ona destek veren birileri vardır. Xavi-Iniesta-Messi ya da Ronaldo-Mesut-Higuain gibi...
Bir futbolcuyla yönetimi silen de yok. Yönetimin gönderiliş şekli açısından ilk vukuatı da değildir Quaresma. Öncesinde yollanan Guti, Ernst, Rüştü gibi isimleri de unutmayın. Neler söylendi, neler yapıldı onlara! Guti de, Q7 de giderken yönetimin yanlış yolda olduğunu belirtti, amatör insanlarca yönetilen bir kulüp dedi. Şimdi sorsak; onlar bilmiyor, siz çok biliyorsunuz!
Bu konuda Q7'yi savunan insanlara Quaresmasporlu damgası vurmaya kalkışmayın sürekli olarak. Beşiktaşlılığımızı da sorgulamayın, yeter artık! O'nu sevenlere tahammülünüz yoksa, hele de olaylar tazeyken, üzüntümüz yeniyken biraz saygı gösterin insanlara, anlayış gösterin hiç değilse! Bu konuda da daha fazla konuşmak istemiyorum artık. Zorlamayın artık insanların sabrını!
manager725
20.Aralık.2012, 22:45
Son 5-6 senedir,Beşiktaş'la ilgili duyduğum en sevindirci haber.Kurtulduk sonunda şu bencilden.
pele96
20.Aralık.2012, 22:48
Ya siz şaka mısınız? Neden ISRARLA anlamak istemiyorsunuz bizim derdimizi arkadaş?! Bizim kızgınlığımız, Q7'nin terbiyesizce yollanmış olması; yoksa kimler geldi, geçti. Q7 de karşılıklı anlaşma yoluyla gönderilebilirdi, belki de bu durumlar yaşanmasaydı bonservis parasını verene satılırdı, sesimizi çıkarmazdık biz de.
Ben şahsım adına konuşayım; yönetime olan kızgınlığımın sebebi, Q7'nin gönderiliş şekli. Sözde işemesi, cinsel organını göstermesi, sanki her futbolcumuz FEDA demiş gibi, Q7'nin FEDA dememesi (2 küsür milyon eurodan vazgeçti giderken, istese sezon sonuna kadar kalır, parasının tamamını alabilirdi), yöneticiler tarafından hakaretlere varan sözlerin söylenmesi... Kısaca; kişiliğine, karakterine kadar varan olaylar.
Futbol takım oyunu demiyor muyuz? Şimdi, 'Q7 oynarken başarı nerede' diyorsunuz. Q7 bu, süpermen değil. Tek başına hiçbir futbolcu, hiçbir takımı alıp götüremez. İlla ki, yanında veya arkasında ona destek veren birileri vardır. Xavi-Iniesta-Messi ya da Ronaldo-Mesut-Higuain gibi...
Bir futbolcuyla yönetimi silen de yok. Yönetimin gönderiliş şekli açısından ilk vukuatı da değildir Quaresma. Öncesinde yollanan Guti, Ernst, Rüştü gibi isimleri de unutmayın. Neler söylendi, neler yapıldı onlara! Guti de, Q7 de giderken yönetimin yanlış yolda olduğunu belirtti, amatör insanlarca yönetilen bir kulüp dedi. Şimdi sorsak; onlar bilmiyor, siz çok biliyorsunuz!
Bu konuda Q7'yi savunan insanlara Quaresmasporlu damgası vurmaya kalkışmayın sürekli olarak. Beşiktaşlılığımızı da sorgulamayın, yeter artık! O'nu sevenlere tahammülünüz yoksa, hele de olaylar tazeyken, üzüntümüz yeniyken biraz saygı gösterin insanlara, anlayış gösterin hiç değilse! Bu konuda da daha fazla konuşmak istemiyorum artık. Zorlamayın artık insanların sabrını!
+ 1
footballer33
20.Aralık.2012, 22:53
Son olarak; yönetimin yanlışlarını da yazayım ki sadece, Q7 konusundan ötürü tepki göstermediğimizi bilin:
-4 kupalı şampiyona sponsor bulamamak (Sponsorların ayağına gidecek değiliz diyen bir yönetim),
-Kapalı fiyatlarında yüksek orandaki artış (Bilet ve kombine),
-Ağırlama biletleri (Numaralı ve kapalı),
-Alınan basiretsiz oyuncular (Uğur, Escude, Batuhan vb.),
-Tek amacı kaliteli koşu olan ve oyuna müdahale edemeyen (kadro yetersizliği, hocanın ve yönetimin suçudur), kariyerini riske atan hoca,
-Bir dediği diğerini tutmayan başkan (Kendisi farklı, yöneticilieri farklı, menajerler farklı konuşuyor),
-Sürekli yalan yanlış konuşan ve ne hikmetse Beşiktaş'ın çıkarı doğrultusunda tek kelime edemeyen yöneticiler (Cuma maçlarını biz de istiyoruz, sıkıntımız yok gibi söylemler)...
-Amatör branşlara gereken önemin verilmemesi (Bayan basketbol, erkek voleybol gibi).
Buradan da anlaşılacağı gibi; tepkimiz, sadece Q7 için değil; tepkimiz, sürekli olarak aptal yerine konmamıza ve sürekli yalan söylemelerine. Haklarımızı yeteri kadar net savunamamalarına...
Mamadou
21.Aralık.2012, 02:30
En geç 1 ay. Bir ay sonra kimse adını bile anmaz unutulur. Sıcağına sıcağına yönetime tepkiler normal. Ayrıca kendisi bir daha Türkiye'ye gelmek istemez diye düşünüyorum. Bundan sonraki futbol yaşantısını ülkesinde bir takımda sürdürür. Sporting Lizbon olabilir.