View Full Version : ara pası sıkıntısı ve savunma arkasına atılamayan toplar
sukass53
01.Ocak.2013, 19:18
merhaba arkadaşlar poacher özellige yatkın forvetlerim savunma arkasına kosu yapmıyorlar sabit oldukları yerde bekliyorlar örnek vermek gerekirse selcuk inan ara pası atmak yerine sagına soluna dönüp garip garip paslar atıyor forvet koşu yapmıyor orta saha top sürüyor ve o da oldugu yerde bekliyor illa 4 4 2 kanattan mı oynayacagız basarılı olmak için hayır tamam işliyor 4 4 2 ama inanın zevk almıyorum artık hep yan top golü ortaya düşerse karambole gol
Kaan Souza
01.Ocak.2013, 19:25
Bu sene bence taktikte yaptığımız hiçbir şey oyuna yansımıyor.Çok nadir yani arada görüyorum ben.Dar oynatıyorum geniş yayılıyor.Ara pas dene diyorum 1kere görmedim.Derinden orta aç diyoruz göbeğe geliyor kaleye 40 metreden şut çekiyor oyuncular.
sukass53
01.Ocak.2013, 19:37
Kaan Souza öncelikle cevapladıgın için teşekkürler evet özelikle kanatlardan içeri girip topu yan aglara bırakmak boş adama pas vermemek ve teknik sut ozellikleri 15 üstü olan adamların topu taca vurmak gibi özellikleriyle harika zevk alıyorum teşekkürler mac motorunu ayarlayanlara
ForMemoland
01.Ocak.2013, 20:06
maç motoru aptallamış durumda acil güncelleme gerekk
mustinho03
01.Ocak.2013, 20:41
Hocam Gercektende Benim de moralimi bozuyor adamlar ara pas atmamalı için yeminli gibi forvetler(poacher) bos alanlara kosmuyor.mac motoru kafasina göre takilicaksa Biz niye Taktik yapiyoruz dedirtiyor insana.ozenerek Taktik yapiyoruz oyuncular Kendi bildigini yapiyor...
Juan Diaz
01.Ocak.2013, 21:48
hay konuyu açandan Allah razı olsun kafayı cizecem beceriksiz miyim diyorum kendime :D neyse ki herkes motorun motor oldugunda hemfikir (:
marlo41
01.Ocak.2013, 22:21
Her çıkan patch ne yazık ki oyunun bir özelliğini ön plana alıp diğer özelliğini baltalıyor. Bu son patch'den sonra da poacherlara run onto ball seçip ara pası attırmak yalan olmuş.
sukass53
02.Ocak.2013, 00:26
görüyorum ki cogu arkadaşımızda bu sıkıntı var ve mustinho03'ünde dedigi gibi eger benim komutlarıma uymuyorsa ne diye taktik ayarlıyorum o zaman herkes düz 4 4 2 oynasın anlamıyorum target man yapsam koşar mı acaba :D
arrogancee
02.Ocak.2013, 12:55
ara pas oyununu oynayabilen arkadaşlar varsa onlar da yazabilir mi? Belki de hata yaptığımız nokta vardır onu göstermiş olurlar.
sukass53
02.Ocak.2013, 13:00
zannetmiyorum geçen sene savunma arkasına atılan toplarla kazanmadıgım kupa kalmamştı talimatlarda savunma arkasına pas at diyorum daha ne söylemem gerekiyor bilmiyorum mac motoru buna el vermiyor en azından bende öyle fırsactı golcünün sürekli sabit beklemesinin başka bir manası yok hele ki hedef olarak ayarlarlayıp koşu yoluna atın talimatınıda veriyorum
mogutcu
02.Ocak.2013, 16:42
Son yamada ara pasını tamamen bitirmişler, topu alan ya topla beraber kaleye girmeye çalışıyor. Ya da 40 metreden plase atıyor. bende arapasına dayalı oyunu sevdiğimden , oynamayı bıraktım
himone
02.Ocak.2013, 17:10
Arkadaşlar maç motorıu yüzünden taktikleriniz işe yaramıyor. 2D ile oynayıp taktiğinizi kontrol etmenizi tavsiye ederim ne demek istediğimi anlayacaksınız.
nannar
02.Ocak.2013, 17:28
ben çok gol atıyorum ara pas ile. kullandıgınız forvetlerle ya da oyun sistemiyle alakalı da olabilir.
mogutcu
02.Ocak.2013, 19:22
ben çok gol atıyorum ara pas ile. kullandıgınız forvetlerle ya da oyun sistemiyle alakalı da olabilir.
Hocam klasik 442 oynamayı severim BWM-d - AP-s veya DLP-s orta saha ikilim bu şekilde kurarım. Son yamaya kadarda bol bol arapası atarlardı. Sizce sıkıntı nerede olabilir.
Deus Dominus
02.Ocak.2013, 19:54
Ben oyun sisteminizle alakalı olduğunu düşünüyorum. Arapas sayısının artması için neler gerekir düşünürsek;
pası atacak oyuncunun pasları, yaratıcılığı ve karar alması yüksek olmalı ki efektif, doğru zamanlamalı arapas atabilsin.
pası alacak oyuncunun önsezileri, topsuz oyunu, hızlanması iyi olmalı ki rakiplerinin bir adım önünde olabilsin, doğru zamanda hareketlenebilsin.
Sadece bunlar yeter mi? yetmez...
Bu pozisyonları oluşturabilmek için oyuncuların markaj altında olmaması, yani daha rahat olması da gerekir. Rakibi tarafından yakın markaj gören, oyun alanı daraltılan bir pasör etkili pas atabilir mi? Aynı şekilde forvet oyuncusu kalabalık savunma arasında ya da hızlı bir stoperin markajı altında bu pozisyonları kolayca yakalayabilir mi?
Probleminizin kaynağı tempo, genişlik, yaratıcılık olabilir. Yavaş top çevirirseniz uygun fırsatı yakalayamazsınız. Rakibiniz dar alanda oynamaya sizi zorluyorsa aynı şekilde ara pas fırsatı bulamayabilirsiniz. Çoğu kişinin şikayetçi olduğu uzun şut mevzusunun da bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Başka opsiyon bulamıyor ve uzaktan şansını deniyor oyuncular. Oyunu iyi takip etmek, iyi okumak, iyi hamle yapmak lazım.
Kaan Souza
02.Ocak.2013, 21:26
Ben oyun sisteminizle alakalı olduğunu düşünüyorum. Arapas sayısının artması için neler gerekir düşünürsek;
pası atacak oyuncunun pasları, yaratıcılığı ve karar alması yüksek olmalı ki efektif, doğru zamanlamalı arapas atabilsin.
pası alacak oyuncunun önsezileri, topsuz oyunu, hızlanması iyi olmalı ki rakiplerinin bir adım önünde olabilsin, doğru zamanda hareketlenebilsin.
Sadece bunlar yeter mi? yetmez...
Bu pozisyonları oluşturabilmek için oyuncuların markaj altında olmaması, yani daha rahat olması da gerekir. Rakibi tarafından yakın markaj gören, oyun alanı daraltılan bir pasör etkili pas atabilir mi? Aynı şekilde forvet oyuncusu kalabalık savunma arasında ya da hızlı bir stoperin markajı altında bu pozisyonları kolayca yakalayabilir mi?
Probleminizin kaynağı tempo, genişlik, yaratıcılık olabilir. Yavaş top çevirirseniz uygun fırsatı yakalayamazsınız. Rakibiniz dar alanda oynamaya sizi zorluyorsa aynı şekilde ara pas fırsatı bulamayabilirsiniz. Çoğu kişinin şikayetçi olduğu uzun şut mevzusunun da bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Başka opsiyon bulamıyor ve uzaktan şansını deniyor oyuncular. Oyunu iyi takip etmek, iyi okumak, iyi hamle yapmak lazım.
Doğru noktalara değinmişsin ama FM'de son 1-2 sendir var bunlar.Atıyorum rakip kalesine 3e1 gidiyoruz ayağında top olan arkadaş çizgiye filan iniyor.Ben de arapasla çok gol buluyorum ama adam gidiyor bomboş pozisyonda 30 metreden şut çekiyor.
Deus Dominus
02.Ocak.2013, 21:29
DNeler izliyoruz Süper Lig'de, oyunda da benzerlerinin oluşu saçmalık değil gerçekliktir benim bakış açımla. Karar alma ve soğukkanlılık çok kritik rol oynuyor bu gibi durumlarda.
sukass53
02.Ocak.2013, 22:18
Kimsenin bilgisini sorgulamak gibi olmasın hepinize cok tesekkür ediyorum cevaplarınızdan dolayı taktigimide gözden geciricem gerci olmayınca 4 4 2 ye döndüm kanat gol yapıyorum :D ama pası atan emre colak pas 19 yaratılcık 17 selcuk keza aynı sekil forvet burak ve fierro ama target man gibiler cok taktik denedim sürekli yeni kariyerler actım ama nafile
nannar
02.Ocak.2013, 23:27
Hocam klasik 442 oynamayı severim BWM-d - AP-s veya DLP-s orta saha ikilim bu şekilde kurarım. Son yamaya kadarda bol bol arapası atarlardı. Sizce sıkıntı nerede olabilir.
iki şekilde de AMC mevkisine forvetlerden birini indirmen lazım. forvetlerden birisini trequartista olarak bir dene... diğeri poacher kalsın. poacher olanın hız,hızlanma,önsezi ve topsuz alan özellikleri 15+ olsun.