View Full Version : Pes Ettim Yapamıyorum...
Universal
11.Ocak.2013, 12:32
Açık ve net pes ettim yapamıyorum...
Fenerbahçe ile son günçelleştirme ile üç farklı kariyer açtım, mucizevi skorlar ile şampiyonlar ligine kaldım. Örnek olarak; Kiev'e evimde 2-0 yenildim deplasmanda 6-1 kazandım. Hatta bir seride şampiyonlar liginde Barcelona gibi bir takımı geride bırakıp lider olarak bir üst tura çıktım...
Gel gelelim lig mücadelesine, abi bir takım deplasmanda bu kadar aciz mi oynar. Hücum oynatsam oynamıyorlar, savunma oynatsam oynamıyorlar. Bazen serbest bazen disiplinli bırakıyorum bir ışıltı bile yok. Beşiktaş derbilerinde farka giden bir takım Galatasaray derbilerinde şut çekemeyen bir takım. Oyun kafasında herşeyi kuruyor bana ise izlemek düşüyor adeta. İstediğim oyuncuyu alayım istediğim koçu alayım takım değişmiyor.
Kaç kere Galatasaray maçı oynadım kazanamadım. Olamaz böyle bir olay hani kazara kazanırsın. Beşiktaş derbilerinde ise durum tam tersi kaybedemiyorum. 9 kişi kalsamda kazanıyorum.
Ligde istikrar olmayan bir Fenerbahçe kupada ise yedek kadro ile çoşan bir Fenerbahçe. Kupa'da ise sürekli zafer sürekli zafer.
Her oyunum aynı senaryoyu yaşatıyor bana. Bir türlü oyunu kontrol edemiyorum oyun beni kontrol ediyor. Soğudum artık eski serilerde böyle değildi. Tamam orada da başarı elde edemediğim oldu; ama iki transfer yapar iki taktik değiştirir en azından bazı şeyleri oturturdum burada ise mucize arkadaş.
Oyun ciddi bir güncelleştirme getirmediği sürece oynamayı düşünmüyorum. Sinir krizine sokuyorlar yoksa...
Vassili Zaitsev
11.Ocak.2013, 12:51
Arkadaşım oyun serinin en kötü oyunu maalesef. Ben Samsunsporla oynuyorum vasat bir kadrom var 4. sezondayım ilk yarıyı 14 G 3 B 45 puanla lider bitirdim. Aşağı yukarı aynı kadro ile geçen sezonu 12. sırada bitirmiştim. Benim kadronun bu kadar başarılı olma ihtimali yok bana göre :D Ben oyunu çözemedim gitti. Şuan benim takım Barcelona gibi oynuyor :D oyunun yamayla falan düzeleceğide yok. Zaten galatasarayı durdurmanın ihtimali yok gibi. adamların 1 mağlubiyeti var onuda benden aldılar :D gelene gidene 4 5 atıyorlar.
Universal
11.Ocak.2013, 12:58
Arkadaşım oyun serinin en kötü oyunu maalesef. Ben Samsunsporla oynuyorum vasat bir kadrom var 4. sezondayım ilk yarıyı 14 G 3 B 45 puanla lider bitirdim. Aşağı yukarı aynı kadro ile geçen sezonu 12. sırada bitirmiştim. Benim kadronun bu kadar başarılı olma ihtimali yok bana göre :D Ben oyunu çözemedim gitti. Şuan benim takım Barcelona gibi oynuyor :D oyunun yamayla falan düzeleceğide yok. Zaten galatasarayı durdurmanın ihtimali yok gibi. adamların 1 mağlubiyeti var onuda benden aldılar :D gelene gidene 4 5 atıyorlar.
Aynen ben ilk defa puan kaybediyorlar dedim onda da son dk penaltı golü ile Ordu'yu yendiler. Hayır tamam kadroları iyide bu kadar rekabetsiz ortam olamaz. :)
İşin garibi Krasiç olmassa maçda kazanamayacağım adam savunmadan alıyor topu yara yara gidiyor gol oluyor. Mucizevi oyuncu. Messi yapamaz bunları...
Trabzonspor
11.Ocak.2013, 13:15
Oyunda 4-4-2 yuzunden bu kadar iyi deniyor GS icin sizde 4-4-2 oynayin madem bu dizilis bugluysa.
Universal
11.Ocak.2013, 13:22
Zaten sorun orda oyunun bugunu çözüp kazanmak mı zevkli kendi yaratıcılığını konuşturarak mı kazanmak. Burada da oyun bizi kontrol ediyor. Buglu bir taktik var oynat ve kazan. Bu kadar basit olmamalı.
Önder HOCA
11.Ocak.2013, 13:42
Oyunda 4-4-2 yuzunden bu kadar iyi deniyor GS icin sizde 4-4-2 oynayin madem bu dizilis bugluysa.
ben takımımı istediğim dizilişte oynatamıycaksam ne anladım taktik yapmaktan
MuraTBudaN
11.Ocak.2013, 14:07
Bende bu sorunu yaşayanlardanım hatta şimdi konunun üzerine yeni kariyer açacağım belki çözümünü bulurum diye..
musleramicol25
11.Ocak.2013, 14:55
bunu galatasaray ile bende yaşadım. şampiyonlar ligi gruplarında rakiplerim city, bayern, celtic olmustu ve o gruptan lider olarak çıkmayı başardım fakat ligte aynı durum söz konusu değildi, bu şekilde gitmiyordu. iç saha maçlarında bi şekilde ha dengeli, ha oyunun hakimi benim olduğum bi oyunla maçları kazanabiliyordum fakat deplasmanda en basit anadolu takımı bile beni zorluyordu. devre arasına kadar yapmadığım alternatifler kalmadı yine istikrarı sağlayamadım. fenerbahçe ile puan farkı iyice açılıp gitti -ki özellikle fenerbahçe'yi bende yenemiyordum. bu oyunu handikapı şu olsa gerek fenerbahçe'yi alanlar galatasaray tarafından hezimete uğratılıyor, galatasaray'ı alanlar ise fenerbahçe tarafından. deplasman saçmalığından dolayı oyunu devre arasında sildim. o gruptan lider olarak çıkıp barcelona ile eşleşmekte benim şansım olunca, oyunun şansı hiç kalmadı gözümde... ya yeni patch ile oynarım ya da tekrar denerim. zaten oyunun bazı handikapları var sakatlık, kondüsyon, kartlar falan her mac full kadroyla çıkamıyosun bi de bu deplasman saçmalığı ya da kupalar arasındaki dengesizlik olunca tamamen sinirleri alt üst ediyor. yok abi haklısın...
MuraTBudaN
11.Ocak.2013, 14:56
Bir yandan da oyun çok saçma !
http://img447.yukle.tc/images/9861asda.jpg (http://bit.ly/V0BZqe)
Bu pozisyonda gol yedi takım. Ortayı açan isim Porto'dan J.Rodriguez adama üç kişi markaj yapıyor (isimler soldan sağa Egemen,GG,Yobo) , buna rağmen orta açılıyor ve ben sağ arka köşeden gelen adamdan gol yiyorum.. :icon_biggrin:
Kaan Souza
11.Ocak.2013, 15:25
Dediklerinde haklısın oyun kafayı yedirtiyor insana.Ne yaparsan yap taktik de zaten ben işlediğini düşünmüyorum.Herkes oyuncunun kararlılığı filan diyor da 1 olur 2 olur bu kadar salakça maç motoru olmaz.Taktikler desen seslenmeler filan hiç uygulanmıyor.Ben 4-4-2'nin buglu olduğunu düşünmüyorum da çoğu öyle oynayan takımı 4-5-1 ile yendim.
Bu seri ne ayzık ki en rezil oyun oldu.
Universal
11.Ocak.2013, 15:31
bunu galatasaray ile bende yaşadım. şampiyonlar ligi gruplarında rakiplerim city, bayern, celtic olmustu ve o gruptan lider olarak çıkmayı başardım fakat ligte aynı durum söz konusu değildi, bu şekilde gitmiyordu. iç saha maçlarında bi şekilde ha dengeli, ha oyunun hakimi benim olduğum bi oyunla maçları kazanabiliyordum fakat deplasmanda en basit anadolu takımı bile beni zorluyordu. devre arasına kadar yapmadığım alternatifler kalmadı yine istikrarı sağlayamadım. fenerbahçe ile puan farkı iyice açılıp gitti -ki özellikle fenerbahçe'yi bende yenemiyordum. bu oyunu handikapı şu olsa gerek fenerbahçe'yi alanlar galatasaray tarafından hezimete uğratılıyor, galatasaray'ı alanlar ise fenerbahçe tarafından. deplasman saçmalığından dolayı oyunu devre arasında sildim. o gruptan lider olarak çıkıp barcelona ile eşleşmekte benim şansım olunca, oyunun şansı hiç kalmadı gözümde... ya yeni patch ile oynarım ya da tekrar denerim. zaten oyunun bazı handikapları var sakatlık, kondüsyon, kartlar falan her mac full kadroyla çıkamıyosun bi de bu deplasman saçmalığı ya da kupalar arasındaki dengesizlik olunca tamamen sinirleri alt üst ediyor. yok abi haklısın...
Demek ki oyun kafasında aynı olayı yaratıyor. Kısaca tek rakibin ezeli rakibin oluyor.
Bu pozisyonda gol yedi takım. Ortayı açan isim Porto'dan J.Rodriguez adama üç kişi markaj yapıyor (isimler soldan sağa Egemen,GG,Yobo) , buna rağmen orta açılıyor ve ben sağ arka köşeden gelen adamdan gol yiyorum.. :icon_biggrin:
Ben Fenerbahçe ile hap aynı golleri yiyorum kanattan açılan ortalar ve goller. Kaldı ki Fenerbahçe en iyi yerli iki bek oyuncusuna sahip G.Gönül ve HAK.
Universal
11.Ocak.2013, 15:31
Dediklerinde haklısın oyun kafayı yedirtiyor insana.Ne yaparsan yap taktik de zaten ben işlediğini düşünmüyorum.Herkes oyuncunun kararlılığı filan diyor da 1 olur 2 olur bu kadar salakça maç motoru olmaz.Taktikler desen seslenmeler filan hiç uygulanmıyor.Ben 4-4-2'nin buglu olduğunu düşünmüyorum da çoğu öyle oynayan takımı 4-5-1 ile yendim.
Bu seri ne ayzık ki en rezil oyun oldu.
Aynen 2005'den beri her oyunu aldım ondan önce CM vardı zaten sonuç elde var sıfır. Bütün oyun aşkım gitti.
Gncl1905
11.Ocak.2013, 15:37
Ben de çözemedim. Sanki eskisi gibi ligde uçup gitmeyi kaldırmışlar. Geçen bir kariyer yapayım dedim Türkiye Amatör Ligi'nde Vefaspor'u aldım. Arkadaş ben kazanıyorum Küçükçekmece kazanıyor. En sonunda 1 puan farkla kaptırdım şampiyonluğu puanım 70 :) Diğer gruplarda 60'ı geçen yok neredeyse şampiyon olanlarda ama oyun sağolsun bana rakip bulmuş :) Galatasaray'a laf atıyorsunuz ama alın Galatasaray'ı illa ki rakibiniz çıkıyor yine. Fenerbahçe, Bursa illa ki oyun birini buluyor.
Son haftalarda da kazanamama problemini hala çözemedim. Puan farkını açsam da bir işe yaramıyor bende. Bir kariyerimde ilk haftalar işi sıkı tuttum iyice 26. hafta 15 puan falan fark var arkadaş son 8 hafta tek galibiyet aldım ve 3. oldum ya şaka gibi :) Vefaspor kariyerimde de o oldu son 2 hafta yenildim Küçükçekmece iki maçınıda kazandı 1 puan farkla şampiyon oldu.
Gel gelelim Avrupa'da farklı oynuyorum ben de çözemedim onu. Çeyrek Final'den aşağı düşmüyorum eğer ŞL'de isem. Yarı finalde Barça'ya son dakika golü ile elendim misal bir seferinde. Ancak aynı sezon ligde zar zor son hafta şampiyon oldum.
Maç motoru rezilliklerini saymıyorum bile.
Universal
11.Ocak.2013, 15:44
Ben de çözemedim. Sanki eskisi gibi ligde uçup gitmeyi kaldırmışlar. Geçen bir kariyer yapayım dedim Türkiye Amatör Ligi'nde Vefaspor'u aldım. Arkadaş ben kazanıyorum Küçükçekmece kazanıyor. En sonunda 1 puan farkla kaptırdım şampiyonluğu puanım 70 :) Diğer gruplarda 60'ı geçen yok neredeyse şampiyon olanlarda ama oyun sağolsun bana rakip bulmuş :) Galatasaray'a laf atıyorsunuz ama alın Galatasaray'ı illa ki rakibiniz çıkıyor yine. Fenerbahçe, Bursa illa ki oyun birini buluyor.
Son haftalarda da kazanamama problemini hala çözemedim. Puan farkını açsam da bir işe yaramıyor bende. Bir kariyerimde ilk haftalar işi sıkı tuttum iyice 26. hafta 15 puan falan fark var arkadaş son 8 hafta tek galibiyet aldım ve 3. oldum ya şaka gibi :) Vefaspor kariyerimde de o oldu son 2 hafta yenildim Küçükçekmece iki maçınıda kazandı 1 puan farkla şampiyon oldu.
Gel gelelim Avrupa'da farklı oynuyorum ben de çözemedim onu. Çeyrek Final'den aşağı düşmüyorum eğer ŞL'de isem. Yarı finalde Barça'ya son dakika golü ile elendim misal bir seferinde. Ancak aynı sezon ligde zar zor son hafta şampiyon oldum.
Maç motoru rezilliklerini saymıyorum bile.
Ben Danimarka liginde Middtjyland takımını aldım. 1999'da kurulmuş hiç kupa kaldırmamışlar; ama hep üst sıralarda olan bir ekip. Herneyse çok sağlam kadroları var ve bu nedenle Igboun'u kulüp para için sattı ve bana para vermeidklerinden dolayı forvetsiz kaldım. Avrupa'da gruplardan tek yenilgi ile UEFA'da bir üst tura kaldım. Ön elemede Anzhi'yi geçmiştim... Grupda Dnipro, Pana ve Braga var idi. Ligde her rakiple üç defa karşılaşacak süreç ile oynuyorsun. İlk süreçte tek yenilgi ile ikinci bitirdim. İkinci süreçte ite kaka sıramı korudum. Üçüncü süreçte galibiyet yüzü göremedim. Takım yüksek motivasyona rağmen başaramadı. Ne tesadüftür ki her yamadan sonra taktiğim anlam yitirdi. Demo ile başladığım oyun son yama ile maç kazanamayacağım duruma geldi. Demoda takır takır kazanırken son yama da taktiğim anlamını kaybediyor.
musleramicol25
11.Ocak.2013, 16:44
Demek ki oyun kafasında aynı olayı yaratıyor. Kısaca tek rakibin ezeli rakibin oluyor.olabilir. bunun dışında fenerbahçe dediğim gibi puan farkını açmadan önce bi şekilde kapatmıştım ama tek bi beraberliğimde bile kaybetmiyorlardı. ve kazandıkları maçların hepsini farka götürerek alıyorlardı. fenerbahçe ile oynayanlarda da aynı durum galatasarayda var sanırım.
MuraTBudaN
11.Ocak.2013, 16:56
http://img449.yukle.tc/images/3910Fenerbahce_-_Galatasaray__Saha_Bolunmus.png (http://bit.ly/V0BZqe)
Sanırım 4-4-2 taktiğinde dedikleri gibi bir keramet var. Maçı şans faktörüyle de olsa 2 farklı yenerek bitirdim. Verisel olarak da bir hezimet yaşamadım fakat GS takımında Muslera yoktu.Bir de lig sürecinde bakacağım performans aynı şekil devam edecek mi ? Bence ona göre de FB üzerinden 4-4-2 geliştirilebilir.
musleramicol25
11.Ocak.2013, 17:08
yine de saraçoğluna göre başa baş mücadele etmek bana göre saçmalık... sonuçta takımı özveriyle geliştirmeye çalışan kişi sensin daha iyi bir oyun bekleyebilir insan. ve dediğin gibi muslera falan yok diyorsun. :)
perpetua
11.Ocak.2013, 17:18
Sadece 442 degil.
4411 veya 4141 ile de benzer sonuclar alinabiliyor.
Mesele, ozellikle hucum oynadiginiz zaman AMR ve AML mevkisindeki oyuncularin beklerini takip edip geriye gelmemesi. MR ile ML'nin ise savunma gorevlerini daha fazla yapmalari.
Oyundaki 4231 dizilisi, kontrol veya hucum oynadiginizda, resmen 424 dizilisinden baska bir sey degil. Eh tabii daha dengeli 442 veya 4411 gibi dizilisler bu dizilise karsi ustunluk kuruyor.
Tabii bu demek degil ki 4231 veya 433 ile basarili olunmaz. Sadece bu dizilislerle tercihlerinize biraz farkli yaklasmaniz lazim. Savunma ve Kontra taktikleriyle oynamak gerekli.
Mesela 4411'e karsi 4231'in dustugu durumlar buna benziyor:
http://a1301.hizliresim.com/15/c/hv5rn.png
Kirmizi takim saga hucum ediyor. Lacivert takim da sola. Top kirmizilinin ayaginda ama kirmizili takim kendi yari sahasinda 3 kisi, lacivert takim ise rakip yari sahada 7 kisi. Ve tabii topa yeterli baski olmadigi icin top rahatlikla ilerideki kirmizili oyunculara oynaniyor.
Halbuki sol kanattaki oyuncu AML yerine ML olunca o topa mucahale icin geri geliyor.
Neyse. Bence 4231 oynamak isteyenler 4411'i tercih etsin. :)
433 oynamak isteyenler de 4141 dizilisini (veya en azindan kanatlardan birisi AM seviyesinde digeri M seviyesinde olabilir).
kareem1987
11.Ocak.2013, 17:22
Senin durum hadi neyse olabilir derdim de.Ama adamlara topa dal diyorum halâ kanat oyuncularının arkasından kedi köpek gibi koşuyorlar.Sonra önünde duruyor,bakıyor topa.Hop adam kesiyor ortayı tam ayağa.Gol.Dediğin gibi böyle olmamalı.
MuraTBudaN
11.Ocak.2013, 17:44
Senin durum hadi neyse olabilir derdim de.Ama adamlara topa dal diyorum halâ kanat oyuncularının arkasından kedi köpek gibi koşuyorlar.Sonra önünde duruyor,bakıyor topa.Hop adam kesiyor ortayı tam ayağa.Gol.Dediğin gibi böyle olmamalı.
Hocam hiçbir oluru yok gösterdiğim pozisyonda , bildiğin 2 stoper 1 bek markaj yapıyor kanat oyuncusuna :n:
2d oynayın oyunu, daha mantıklı ve güzel sonuçlar ortaya çıkıyor.
zeck17
11.Ocak.2013, 19:16
Eğer zamanınız varsa uğraşın takımla çok ilgilenin mesela taktik de oyuncu talimatlarına kadar ayarlayın maçları uzun uzun izleyin aksaklık olan yerleri talimatlarla düzenli ise gerek antrenmanlarla gerek de taktik de değişikliklerle halletmeye çalışın oyuncularla fazla iletişim kurun başarısını tebrik edip kötü performansını yüzüne söyleyin takım uyumu arttığında eksik yoksa ofansif duran toplar çalıştırın eğer gol yiyorsanız defans hareketlerini çalıştırın sonra büyük maçlarda rakibin tüm istatistiklerine bakın atılan ve yenilen gol dakikalarını dahi analiz edip savunma hücum kararı verin yani bu seride takımın her şeyi olmanız en ufak ayrıntıya kadar çalışmanız gerekiyor son olarak çok hazırlık maçı yapmalısınız
galatasaray konusuna gelirsek hocam ilerde basabileceğiniz ve defans ile hücumun yakın olduğu taktik yapınız ofsayt konusunda başarılı olursanız zaten burak çok hata yapacaktır ve rakibin geri 6lısına pres yaptırarak top kayıplarında rahatça gol bulabilirsiniz
antiochia
11.Ocak.2013, 19:22
4-4-2 'ye karşı 4-1-4-1 etkili oluyor.GS'ye karşı 1-0 kazandım bu sistemle şutlarda 17-6 üstünlük kurdum
harbi serinin en berbat oyunu bu.Yukarıda arkadaş 3lü markaja rağmen gol yiyorum demiş.Bende de aynen öyle.Pek golleri izlemem ama hep mi denk gelir arkadaş.
MuraTBudaN
11.Ocak.2013, 21:46
http://img449.yukle.tc/images/7109Fenerbahce_-_Galatasaray__Saha_Bolunmus.png (http://bit.ly/V0BZqe)
4-4-2'de yaramadı. Gole kadar resmen ezdik fakat bir gol bulmalarıyla ardı ardına golleri yedik. Verisel olarak çok üstündük fakat bulduklarının hepsi gol oldu.
Umarım bu hatayı düzeltebilirler.
Flawless Victory
11.Ocak.2013, 21:48
Aynen ben ilk defa puan kaybediyorlar dedim onda da son dk penaltı golü ile Ordu'yu yendiler. Hayır tamam kadroları iyide bu kadar rekabetsiz ortam olamaz. :)
İşin garibi Krasiç olmassa maçda kazanamayacağım adam savunmadan alıyor topu yara yara gidiyor gol oluyor. Mucizevi oyuncu. Messi yapamaz bunları...
Krasiç'in anormalliği de var. Adam 25 tane asist yapıyor bir sezonda. Ayrıca en son oynadığım kariyerimde Kuyt sadece ligde 37 gol attı. 2015 yılı... Hesap et yani...
Ayrıca Galatasaray veya başka çok zorlandığınız ve yenemediğiniz rakipleri alt eden henüz 1 taktik üretildi, o da bende. ;;)
MuraTBudaN
11.Ocak.2013, 22:01
Krasiç'in anormalliği de var. Adam 25 tane asist yapıyor bir sezonda. Ayrıca en son oynadığım kariyerimde Kuyt sadece ligde 37 gol attı. 2015 yılı... Hesap et yani...
Ayrıca Galatasaray veya başka çok zorlandığınız ve yenemediğiniz rakipleri alt eden henüz 1 taktik üretildi, o da bende. ;;)
Lekic ve Pinto'da da bir gol makineliği var. Her ikisi de her sezon 20 gol üzeri atıyorlar.Bir de hocam bulduysan öyle bir taktik bizimle paylaşmanızı bekleriz.:icon_biggrin:
mustinho03
11.Ocak.2013, 22:21
Hocam biraz önce komsumla beraber Mail Artik SI Games Ben Almanca o ingilizce agzima Geleni yazdim resmen cileden ciktim Artik Ben her sene mecburmuyum her serinin Bug Taktigini bulmak icin Ben Kendi Taktigimi oynatamayacaksam ne anladim Ben oyundan, Ära paslari falan diye sonra bir Mail geldi bize inanin Mac motorunda sorunlar cikti istedigimiz gibi olmadi vs.vs. Bende geriye yazdim ama herkesden oyunu original almasini Bekliyorsunuz 50€ almasinida biliyorsunuz boyle Bir oyun icin ( oyun denilicek hali yok) hala Mail gelmedi beklemedeyim bakalim ne gibi bir mazeret gelecek bu DEFA
antiochia
11.Ocak.2013, 22:26
http://img449.yukle.tc/images/7109Fenerbahce_-_Galatasaray__Saha_Bolunmus.png (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fbit.ly%2FV0BZqe)
4-4-2'de yaramadı. Gole kadar resmen ezdik fakat bir gol bulmalarıyla ardı ardına golleri yedik. Verisel olarak çok üstündük fakat bulduklarının hepsi gol oldu.
Umarım bu hatayı düzeltebilirler.
4-1-4-1 dene....
Ravenholm
11.Ocak.2013, 22:34
Şu oyunu şikayet etmeden sorunsuz oynayan tek benmiyim arkadaş. Şu ana kadar 2 kariyerim oldu. Genel olarak oyun kolay değil, maç motorundan memnunum (2D), taca çıkan şutlar çok nadir, aşırı derecede sakatlık problemi yaşamıyorum, crash dumps almıyorum,kanatlardan deli gibi gol atıp yemiyorum... Garip.
Markaj olayında ise bir kişiye 3 kişi markaj yapmak defansta çok fazla açık vermene sebep olur oradan gol yemen doğal. Bu, oyunun saçmalığı değilde markaj yaptın diyede o adamı maç boyunca kilitlediğini, hiç orta açamamasını, pas yapamamasını vs vs beklemek saçma olur.
Edit : ''serinin en kötü oyunu'' muhabbetleride biraz sıktı.Her yıl aynı şeyler.
Flawless Victory
11.Ocak.2013, 22:52
Lekic ve Pinto'da da bir gol makineliği var. Her ikisi de her sezon 20 gol üzeri atıyorlar.Bir de hocam bulduysan öyle bir taktik bizimle paylaşmanızı bekleriz.:icon_biggrin:
1. sezon için olumlu. Eğer bu yeni kariyerimde de başarılı olursa paylaşırım. Şampiyonlar Ligi'nde M.City ve Juventus'u Galatasaray ile eledim bu taktik ile. Tahmin edeceğiniz gibi defansif bir taktik.
MuraTBudaN
11.Ocak.2013, 22:59
1. sezon için olumlu. Eğer bu yeni kariyerimde de başarılı olursa paylaşırım. Şampiyonlar Ligi'nde M.City ve Juventus'u Galatasaray ile eledim bu taktik ile. Tahmin edeceğiniz gibi defansif bir taktik.
Beklemedeyiz o zaman ;)
cmyksl55
11.Ocak.2013, 23:37
bak ben hiç pes etmedim 4 sene üst üste 2. oldum ve Fatih Terim en sonunda ligi terkederek İspanya'ya geçti :) Bundan sonra gelsin şampiyonluklar oh bee :))))
http://s13.postimage.org/w8v6rshzb/Jem_Gerid_nd_Haberler_Gelen_Kutusu.png (http://postimage.org/)
garez0066
12.Ocak.2013, 03:55
bak ben hiç pes etmedim 4 sene üst üste 2. oldum ve Fatih Terim en sonunda ligi terkederek İspanya'ya geçti :) Bundan sonra gelsin şampiyonluklar oh bee :))))
http://s13.postimage.org/w8v6rshzb/Jem_Gerid_nd_Haberler_Gelen_Kutusu.png (http://postimage.org/)
Ne kadar da acı bir tablo. Rakip takımın hocası gittiği için sevinir olduk. Bu oyunu nasıl bu şekilde önümüze koyarlar anlam veremiyorum. Kardeşim, bir yıl var senin önünde neredeyse. Sen bunu nasıl bir yıl içerisinde yapamazsın ? Nasıl bir tembelliktir bu.
themanticors
12.Ocak.2013, 03:55
http://a1301.hizliresim.com/15/d/hvvup.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Bordo61Mavi
12.Ocak.2013, 06:21
Suanda 4'cu sezona geldim.
1.sezon Bursa az bir fark ile
2.sezon Galatasaray az bir fark ile
3.sezon Galatasaray 10+ puan fark ile
Bu sezonun ilk yarisi bitti ve ikinci Galatasarayin 3 puan onundeyim.
Bu seride Galatasarayin bariz ustunlugu var, hadi bunu anliyabiliyorum diyelim (kadro,hoca vs) ama Besiktas ve Fenerbahce niye basarili olamiyor ?
petrol_fb12
12.Ocak.2013, 07:19
Daha Sezonun ortası Galatasaray üç puan önümde.3 maç yaptım şu ana kadar.Süper Kupa,Lig,Türkiye Kupası Sonuçlar.
Not taktikte hiç bir ekstra görev talimat yoktur.Herşey Varsıyılan Mehmet Topuz Yerine Salih Uçan'ı kullanıyorum genelde o sakattı ama Topuz formayı bırakmaz bundan sonra.Bu taktikle Milan'ı iki maçta City Orda 3-1 yenilip Burda 2-1 yendim.Salburg maçı 2-0 yenip garantilediğim için orda yedek ağırlıklı kadroyla cıkıp 2-1 yenilmiştim.
Tabi sezon öncesi bütün Antrenörleri değiştirmiştim İsmail Kartal kaldı.Diğer bütün Antrenörler değişti.
2.Türkiye Kupası maçını Kadıköyde oynadım 2-2 Berabere kaldım.
http://b1301.hizliresim.com/15/d/hvy6l.jpg
http://b1301.hizliresim.com/15/d/hvy6n.jpg
http://b1301.hizliresim.com/15/d/hvy6m.jpg
http://a1301.hizliresim.com/15/d/hvy6p.jpg
Antalyaspor maçında 2-0 öne geçmiştim.2-2 oldu bir gölüm sayılmadı maç 2-2 bitti.Sezon başında 1-1 belediye ile kalmıştım.
Gaziantep 4-2 Trabzon 2-0 yenildim.
petrol_fb12
12.Ocak.2013, 08:46
Hoş Bende Zenit'i 2-0 yendim Rusya'da ama bu ne abi ya :D
http://f1301.hizliresim.com/15/d/hvyk7.jpg
http://f1301.hizliresim.com/15/d/hvymw.jpg
Universal
12.Ocak.2013, 12:58
Sorun orada zaten Galatasaray yönetildiğinde Fenerbahçe, Fenerbahçe yönetildiğinde ise Galatasaray mükemmel oluyor.
Universal
12.Ocak.2013, 12:59
Hoş Bende Zenit'i 2-0 yendim Rusya'da ama bu ne abi ya :D
http://f1301.hizliresim.com/15/d/hvyk7.jpg
http://f1301.hizliresim.com/15/d/hvymw.jpg
Oda bir şey mi Munich'e 5 attı Galatasaray karşılığında ise 2 yedi...
perpetua
12.Ocak.2013, 13:49
http://a1301.hizliresim.com/15/d/hvy6p.jpg
Izninle oyunculara verdigin gorevlerdeki bazi uyumsuzluklari yazacagim.
Iki forvet oyuncun da hucumu dusunuyor. Merkezde orta saha ile hucum arasinda kopru kuracak bir oyuncun yok.
Cift forvetli dizilislerde bir oyuncunun destek, diger oyuncunun da hucum veya iki oyuncunun da destek olmasi gerekir. Boylece bu oyunculardan birisi savunma cizgisiyle hizada oynarken, digeri rakip orta saha ve savunmasi arasinda pozisyon alarak ileriye oynanan toplari tutup dagitir. Tek forvetli dizilislerde bu oyuncuya her zaman destek gorevi verilmelidir. Bu sayede oyuncu orta sahadan gelen toplari tutarak takimi ileriye cikartir.
Orta sahada iki kanat oyuncun da hucumu dusunuyor. Orta saha oyuncularindan bir tanesi daha savunmaci, digeri de dengeli oynuyor. Dengeli oynayan orta saha oyuncunun hucumda karar verme ve oyun kurma ozellikleri pek yok (Topuz). Savunmada tuttugun Meireles'in ise bu becerileri daha ust duzeyde. Forvet oyuncularindan bir tanesi geriye gelip top almadigi icin gobekte top kullanma ve orta sahayi hucuma baglama gorevi Topuz'un ustune kaliyor. Bu nedenle bence Topuz'un yerine Meireles, Meireles'in yerine de Topal veya Selcuk cok daha faydali olurlar.
Kanat oyuncularinin ikisi de hucumu dusunuyor. Yani top ayaklarina geldigi anda alip gidecekler. Peki ya karsilarini rakip iyi kapatabilince ne olacak? Onlardan pas alacak ve olumlu isler yapacak birisi var mi etraflarinda?
Ben olsam, ozellikle stratejin de standart oldugu icin, kanat oyuncularinin ikisinin de gorevini destek olarak secip pas trafigine biraz daha fazla girmelerini isterdim. Sonucta orta sahada butun top dagitimi gorevini birakabilecegin tek bir oyuncu yok. Bu nedenle de oyuncularin birbirinden kopuk kopuk degil, birbirlerine daha yakin oynamak durumunda.
Beklerde ofansif bek kullanmis olman oyuncular icin uygun gorunebilir ama bu iki bek zaten ofansif gorev versen de, vermesen de kendiliginden ileriye cikan ve hucuma destek veren oyuncular. Ofansif bek topu her aldiginda ilk olarak dripling yaparak topu ileriye tasimayi veya arapas atmayi dusunur. Ama bu iki oyuncu da bunu ozellikle sert maclarda cok iyi yapacak oyuncular degiller bence. Biraz daha dengeli oynamalari, biraz daha takim oyunu icinde olmalari daha dogru olur.
Eger oyun stratejin defansif olsa ozellikle kanar ve bek oyuncularina verdigin hucum serbestligi senin icin faydali olurdu (iki forvetin de hucum gorevinde olmasi disinda). Ama standart veya daha ustu stratejilerde oyuncuya hucum gorevi vermek sadece o oyuncunun genel takim mantalitesinden uzaklasmasina, takimin geneline oranla daha da hucumu dusunmelerine neden olur.
Mesela 442 icin orta saha ve hucum gorevlerini soyle dusunmek daha faydali bence:
Strateji Defansif:
Kanat oyunculari: Hucum
Bir Orta Saha: Hucum
Bir Orta Saha: Destek
Bir Forvet: Destek
Bir Forvet: Hucum
Strateji Standart:
Kanat oyunculari: Destek
Bir Orta Saha: Savunma
Strateji Hucum:
Bir Orta saha: Savunma
Forvet Oyunculari: Destek
Bu sayede takimda kopukluklari onleyebilir, takim halinde hucum, takim halinde savunma yapabilirsin.
antiochia
12.Ocak.2013, 14:42
Iki forvet oyuncun da hucumu dusunuyor. Merkezde orta saha ile hucum arasinda kopru kuracak bir oyuncun yok.
Cift forvetli dizilislerde bir oyuncunun destek, diger oyuncunun da hucum veya iki oyuncunun da destek olmasi gerekir. Boylece bu oyunculardan birisi savunma cizgisiyle hizada oynarken, digeri rakip orta saha ve savunmasi arasinda pozisyon alarak ileriye oynanan toplari tutup dagitir. Tek forvetli dizilislerde bu oyuncuya her zaman destek gorevi verilmelidir. Bu sayede oyuncu orta sahadan gelen toplari tutarak takimi ileriye cikartir.
Orta sahada iki kanat oyuncun da hucumu dusunuyor. Orta saha oyuncularindan bir tanesi daha savunmaci, digeri de dengeli oynuyor. Dengeli oynayan orta saha oyuncunun hucumda karar verme ve oyun kurma ozellikleri pek yok (Topuz). Savunmada tuttugun Meireles'in ise bu becerileri daha ust duzeyde. Forvet oyuncularindan bir tanesi geriye gelip top almadigi icin gobekte top kullanma ve orta sahayi hucuma baglama gorevi Topuz'un ustune kaliyor. Bu nedenle bence Topuz'un yerine Meireles, Meireles'in yerine de Topal veya Selcuk cok daha faydali olurlar.
Kanat oyuncularinin ikisi de hucumu dusunuyor. Yani top ayaklarina geldigi anda alip gidecekler. Peki ya karsilarini rakip iyi kapatabilince ne olacak? Onlardan pas alacak ve olumlu isler yapacak birisi var mi etraflarinda?
Ben olsam, ozellikle stratejin de standart oldugu icin, kanat oyuncularinin ikisinin de gorevini destek olarak secip pas trafigine biraz daha fazla girmelerini isterdim. Sonucta orta sahada butun top dagitimi gorevini birakabilecegin tek bir oyuncu yok. Bu nedenle de oyuncularin birbirinden kopuk kopuk degil, birbirlerine daha yakin oynamak durumunda.
Beklerde ofansif bek kullanmis olman oyuncular icin uygun gorunebilir ama bu iki bek zaten ofansif gorev versen de, vermesen de kendiliginden ileriye cikan ve hucuma destek veren oyuncular. Ofansif bek topu her aldiginda ilk olarak dripling yaparak topu ileriye tasimayi veya arapas atmayi dusunur. Ama bu iki oyuncu da bunu ozellikle sert maclarda cok iyi yapacak oyuncular degiller bence. Biraz daha dengeli oynamalari, biraz daha takim oyunu icinde olmalari daha dogru olur.
Eger oyun stratejin defansif olsa ozellikle kanar ve bek oyuncularina verdigin hucum serbestligi senin icin faydali olurdu (iki forvetin de hucum gorevinde olmasi disinda). Ama standart veya daha ustu stratejilerde oyuncuya hucum gorevi vermek sadece o oyuncunun genel takim mantalitesinden uzaklasmasina, takimin geneline oranla daha da hucumu dusunmelerine neden olur.
Mesela 442 icin orta saha ve hucum gorevlerini soyle dusunmek daha faydali bence:
Strateji Defansif:
Strateji Standart:
Strateji Hucum:
Bu sayede takimda kopukluklari onleyebilir, takim halinde hucum, takim halinde savunma yapabilirsin.
İki kanattan biri Çalışkan orta saha oyuncusu, orta sahanın ortası otomatik,biri de yardımcı hücumcu olduğu zaman da sistem işliyor...
Universal
12.Ocak.2013, 15:09
Ömer abi bu yazı ders niteleğinde... :)
Daimon Lupus
12.Ocak.2013, 16:53
http://s2.dosya.tc/server25/qHR0hL/DaimonLupus.rar.html bu taktik ile galatasarayda sadece iki yenilgi alarak ilerliyorum kupa lig ve şampiyonlar ligi dahil, yenilgilerden biri deplasmanda bayern münih'e karşı diğeri ise yine deplasmanda eskişehirpsor'a karşı ama eskişehir maçında melo beşinci dakikada oyundan atıldı ve eskişehir kalecisi çok iyi oynadı eğer kaleci üst düzey bir performans göstermeseydi o maçtan beraberlik çıkarabilirdim 10 kişi kalmama rağmen, isterseniz bir deneyin ama sezon ortasında değil, yeni karıyer ile
petrol_fb12
12.Ocak.2013, 22:18
Lig Bitti ligin son Maçı gene galatasaray ille yaptım.79'da bir topum direkte patlatı atsaydı yenecektim gene .
http://f1301.hizliresim.com/15/d/hwljh.jpg
http://f1301.hizliresim.com/15/d/hwlhw.jpg
Neden şampiyonluğu kaybettim ? Bursaspor maçında Şl'yi düşenerek Miereles,Mehmet Topuz cıkartıp yerlrerine Salih ve Selçuk alarak biraz orta sahayı kontrol almaya calıştım en azından top geçmesin.2-1 öndeyken berabere 2-2 bitti.Mersin Maçında 2 golüm sayılmadı. 4 puan kaybettim.Birde Sow atamadığı penaltı yüzünden karabüke 3-1 yenildim.Galatasaray tek yenilgisini bendne aldı 3-2 az kalsın burdada yenicektim ama olmadı.
Yani oyunun bazı kırılma noktaları.Oyun cok gerçekçi yapılmış 2006 sonra oyuncu özelliklerine göre bire bir işliyor.
Sezon Boyunca 20 tane golüm sayılmadı.
Galatasaray (ÜSTEKİ MAÇ) gölüm sayılmadı.
http://b1301.hizliresim.com/15/d/hwq23.jpg
petrol_fb12
13.Ocak.2013, 00:12
Strateji Defansif:
Strateji Standart:
Strateji Hucum:
Ömer abi taktiğin için cok saol .Bu taktikle her maç gol atıyorum burda Volkan Demirel faktörü var her maç net 8-9 poziyon kurtarıyor.Ona güveniyorum gölüde cok kolay buluyorum :)
cmyksl55
13.Ocak.2013, 00:37
arkadaşlar ben gs'yi yeniyordum da gs anadolu takımlarına pek kaybetmediği için şampiyon olamadım. şimdi fatih terim gidince ligde ilk defa gs'ye fark atarak lider gidiyorum.
sukass53
13.Ocak.2013, 02:11
1 şut problemi arkadaşlar kanatlarımdaki ve orta sahadaki adamlarımın uzaktan sut nadiren olarak ayarlamama ragmen mac motorunda önemli anların cogu uzakten boş sutar ve cogunu artık ezberledim gol olacak anı bile biliyorum selcuk inan fernandes ibi adamların yay dışından vurdukları toplar taca gidiyor evet saka deil bildiginiz taca gidiyor böyle bi falso yok
2 ters ayakla orta acma takıntısı sol bekim taiwo allahı var adam makina gibi yorulmuyor ama arkadaşım müsait pozisyonda bile sağ ayakla orta acmaya kalkan bir bek bilmiyorum bu sadece onun sorunu mu
3 kanatlarımın dip çizgiye kale diregine kadar girip pas vermemesi topu yan aglara bırakması olursada cok absürt tavana cakıyor gol oluyor boş adama bırakmıyor takım oyunu 14 15 üstü adamlar bunlar
4 fırsatcı forvet özelligi 4 2 3 1 oynarım genelde inside forvet tarzı ve içe kat edip poacher forvete paslarla hücum yapmayı severim en azından fm 2012de böyleydi ama burak yılmaz fırsatcı golcü oynatıyorum adam bizim orta saha pas atacak oldugu yerde bekliyor ayaga top istiyor kosu yapmıyor fierroda böyle sadece o deil hayır kavram karmaşası mı var fırsatcı golcü poacher acaba türkçe seylerde mi sıkıntı ben mi karıştırdım
5 gene acık oyuncularımın önü tarla gibi boş olmasına ragmen sağ beke geri pas vermesi sonra tekrar alması bu arada rakibin o bölgeyi kapaması
6 frikiklerin üst diregin üstüne carpıp dısarı cıkması onun dısında olursa kural ihlaili falan oyunda heralde her frikik öyle cıkıyor dısarı
7 4 4 2 dısında bir takitigin işe yaramaması ne yaptıysam olmadı bir kere savunma arkasına koşu yaparak gol atamadım hep kanattan yalandan bir orta karmaşa ve gol hayır kazanıyorum liderim ama cidden gram zevk almıyorum
steave
13.Ocak.2013, 03:11
Sadece 442 degil.
4411 veya 4141 ile de benzer sonuclar alinabiliyor.
Mesele, ozellikle hucum oynadiginiz zaman AMR ve AML mevkisindeki oyuncularin beklerini takip edip geriye gelmemesi. MR ile ML'nin ise savunma gorevlerini daha fazla yapmalari.
Oyundaki 4231 dizilisi, kontrol veya hucum oynadiginizda, resmen 424 dizilisinden baska bir sey degil. Eh tabii daha dengeli 442 veya 4411 gibi dizilisler bu dizilise karsi ustunluk kuruyor.
Tabii bu demek degil ki 4231 veya 433 ile basarili olunmaz. Sadece bu dizilislerle tercihlerinize biraz farkli yaklasmaniz lazim. Savunma ve Kontra taktikleriyle oynamak gerekli.
Mesela 4411'e karsi 4231'in dustugu durumlar buna benziyor:
http://a1301.hizliresim.com/15/c/hv5rn.png
Kirmizi takim saga hucum ediyor. Lacivert takim da sola. Top kirmizilinin ayaginda ama kirmizili takim kendi yari sahasinda 3 kisi, lacivert takim ise rakip yari sahada 7 kisi. Ve tabii topa yeterli baski olmadigi icin top rahatlikla ilerideki kirmizili oyunculara oynaniyor.
Halbuki sol kanattaki oyuncu AML yerine ML olunca o topa mucahale icin geri geliyor.
Neyse. Bence 4231 oynamak isteyenler 4411'i tercih etsin. :)
433 oynamak isteyenler de 4141 dizilisini (veya en azindan kanatlardan birisi AM seviyesinde digeri M seviyesinde olabilir).
su ekran resmen 4-2-3-1 varyasyonlarının ozetı olmus :)
4411 yada 442 oynattıgımda ml ve mr yı ne oynatacagım konusunda hep kararsız kalıyorum defansıf kanat mı kullanıyorsun hocam sen genıslık olarak ne zaman genıs taktıkle oynasam arapaslar yada savunmanın arasına atılan ortalardan gol yıyorum.bıde bu serıde poacher larımdan hıc verı malamıyorum farklı oyuncularla denedım gomıs lewandowskı sow ademılson gıbı ıyı oyuncularla da denedım yıne kullanamadım yaratıcı forvet olarak daha cok verım alıyorum sankı nerde yanlıs yapıyorum acaba? bıde cıft forvet oynarken kısa pasa dayalı dar bır oyun anlayısında forvetlerınızı ne olarak secıyorsunz?
dmc kullanmayı pek ıstemıyorum donem donem dmc lı taktıklerım sıkıyor degısıklık ıstıyorum bu seferde sallıyorum banega bı gelıyor ceza alanının dısından 4 gol r.socıedad felc :).buna bı cozum onerınız varmı acaba?
diğer serilerde bu kadar sorunla karsılasmadım yaptıgım taktıklerde hazır taktık kullanmayıda sevmıyorum kendı taktık bılgımın gelısmesı acısından sordum bu sorularıda :).
Stormlord
13.Ocak.2013, 12:15
Ben de genelin tam tersine 4 4 2 ile başarılı olamadım. Hatta sezonun son 10 maçını filan asistan menajere bıraktım takım yenmeye başladı ve öyle şampiyon oldum Galatasaray'la. Ancak şu var ki Şampiyonlar Ligi'nde sürekli 5 4 1 oynattım ve Barcelona'yı bile yenmeyi başardım. Grupta Man. City ve Dortmund vardı ayrıca. Buna rağmen üst tura çıktım ama orda elendim. 2. sezonumda ise kanatları ileri koydum; yani 4 2 2 2 dizilişine geçtim ve şu an 2. sezonumda devre arasına yaklaştım ve sadece 1 malubiyetim var. Gerisi hep galibiyet. Şampiyonlar liginde Chelsea, Paris Saint Germain ve Genoa düştü grubuma ama 5 4 1 ile üst tura çıkmayı başardım. Pas şeklini more direct yapıyorum ve maçta sürekli şu üç shout'u kullanıyorum: pass to feet, play thorugh defence ve exploit the middle. Bu şekilde 2 dizilişte de iyi oynuyor takımım.
Gerçekte Aziz Yıldırım'ın seni çoktan kovması gerekiyordu.
Ayrıca 1-2 transfer ile şampiyon olunabilir. Takıma yeterince katkı veremediğini düşünüyorum.
perpetua
13.Ocak.2013, 13:13
su ekran resmen 4-2-3-1 varyasyonlarının ozetı olmus :)
4411 yada 442 oynattıgımda ml ve mr yı ne oynatacagım konusunda hep kararsız kalıyorum defansıf kanat mı kullanıyorsun hocam sen genıslık olarak ne zaman genıs taktıkle oynasam arapaslar yada savunmanın arasına atılan ortalardan gol yıyorum.bıde bu serıde poacher larımdan hıc verı malamıyorum farklı oyuncularla denedım gomıs lewandowskı sow ademılson gıbı ıyı oyuncularla da denedım yıne kullanamadım yaratıcı forvet olarak daha cok verım alıyorum sankı nerde yanlıs yapıyorum acaba? bıde cıft forvet oynarken kısa pasa dayalı dar bır oyun anlayısında forvetlerınızı ne olarak secıyorsunz?
dmc kullanmayı pek ıstemıyorum donem donem dmc lı taktıklerım sıkıyor degısıklık ıstıyorum bu seferde sallıyorum banega bı gelıyor ceza alanının dısından 4 gol r.socıedad felc :).buna bı cozum onerınız varmı acaba?
diğer serilerde bu kadar sorunla karsılasmadım yaptıgım taktıklerde hazır taktık kullanmayıda sevmıyorum kendı taktık bılgımın gelısmesı acısından sordum bu sorularıda :).
1. Kanatlara hangi gorev verecegim daha cok onlardan ne bekledigime bagli.
Kanat (Winger): Bol bol dripling yapar, ceza alanina kosu yapar ve orta yapar. Cizgiye yakin oynar. Savunmada alan kapatir ama rakibini marke etmez. Sahada biraz daha fazla serbestlik taninmistir.
Caliskan Kanat (Wide Midfielder): Ceza alanina kosu yapar ve orta yapar ama cok fazla dripling yapmaz. Biraz daha iceriye yakin oynar. Savunmada alan kapatir ama rakibini marke etmez. Sahada biraz daha fazla serbestlik taninmistir.
Defansif Kanat (Defensive Winger): Bol bol dripling yapar, ceza alanina kosu yapar ve orta yapar. Biraz daha iceriye yakin oynar. Ama savunma gorevlerini biraz daha fazla yapar. Karsisindaki oyuncuya yakin markaj uygular ve gorev bolgesinden fazla uzaklasmadan oynar.
Yani esasinda uc gorev de macin durumuna, takimin oyun stiline ve rakibe gore degisimli kullanilabilir.
2. Firsatci Golcu (Poacher) esasinda cok kisitli gorev verilmis bir oyuncu. Etrafinda cok sayida yaratici, onsuz oyunu kuracak oyunculara ihtiyaci var. Top tutma ve dagitma ozelligi de yok bu nedenle ozellikle tek forvette pek faydali olmayacak bir oyuncu. Eger yaninda cok yetenekli ikinci bir forvet ile oynatirsaniz (mesela Del Piero/Totti tipinde cok yetenekli 10 numaralar) is yapabilecek ve sadece gol atan bir oyuncu. Gectigimiz serilerde bu poacher'in cok basarili olmasi esasinda oyunun hatasiydi. :)
Eger ille de bir oyuncuya poacher gorevi veriyorsaniz, takima da cok serbestlik vermeniz gerekli ki oyuncu becerisine gore kendisini kisitlayan poacher gorevlerinden zaman zaman uzaklasip o an icin sahada ne dogruysa onu yapsin.
3. Kisa pas oynuyorsam ya deep lying forward (yardimci forvet) veya complete forward (komple forvet). Komple forvete daha fazla serbestlik verildigi icin oyun stilinde pek zaafi olmayan bir oyuncu olmasi gerekli ama cogu oyuncu icin yardimci forvet uygundur.
4. Bazi maclar icin DM kullanmak gerekir. Ozellikle rakip AMC kullaniyorsa. Ama en kotu ihtimalle 442'nin savunmaya yakin oyuncusunun rakip AMC'yi adam markajina almasini isteyebilirsin. Ozellikle savunmanin ortasinda rakibe sayisal ustunluk kurmak onemli. Rakip 442 oynuyorsa 2 stoper onlari marke eder ama onlerini/arkalarini supurecek bir DM (veya 3'lu defans) faydali olur. Rakip 4231 veya 4411 oynuyorsa da durum farkli degil. Ama 433 oynuyorsa rakibin tek santraforu zaten iki stoper tarafindan markaj altindadir.
gfblugano35
13.Ocak.2013, 13:33
ya arkadaşlar neyin kafasını yaşıyorsunuz ? her sene burda ağlamıyomuydunuz oyun cok kolay her sene ligte şampiyon oluyoruz diye. oyun zorlaşıncamı kötü oldu ? o deplasmanlarda kazanamadıgının nedenenini kendi agzınla söyledin zaten. herşeyi denedim yazmışın. öyle taktikmi tutar adamlar salak olmuştur. kendine bi taktik 2 strateji belirle . deplasmanlarda (zor deplasmanlarda) dengeli olanı ic sahada kontrollü olanı oynat. tabiki yenilceksin her mac kazansan zaten bu oyunun zevki nerde kalır. ben 3 kariyerin 3.kariyerinde 4.senemde anca bi taktik oturtabildim adam gibi mac kazanır oldum arka arkaya. kendi taktigini belirle ve oyuncuları ona göre transfer et. örnek veriyorum ofansif orta saha oyuncusu mesut boşa cıktı gelmek istiyor diye mesutu alıp taktigini degiştirme. yada mesela iyi bi oyuncun yedek kalıyor diye 4 4 2 ye dönmemezlik yapma. yedek bırak kendi taktigini yap önemli olan takım. bunlar sadece örnek. oyunda inanılmaz bi oyuncu pazarla olayı var. hic beklemedigin zamanda beklemedigin oyuncular sana öneriliyor ve bir anda kafan karışıveriyor. bunlar kanmayın :D inanın bana oyuncu transferi taktiginiz inanılmaz etkiliyor. bunlarda benim gözlemlerim. mesela ben galatasaray deplasmanında dengeli bir kadroyla cıktım ve ne pozisyon veriyordum nede pozisyona girebiliyordum mac dengeydi. yaklaşık 55 60 dakika böyle gitti mac. aslında deplasmanda 0 0 iyi sonuctur bir derbide. ama işte kazanma hırsı yüzünden takımı biraz ofansif yaptım ve son 30 dakika 3 gol yedim. bu olay gercekci degilmi ? karşında galatasaray var tarsus yok. ben ilk kez bi oyunda şampiyonluk rakibim son haftalar puan kaybetsin diye bekledim sevindim puan kaybına. arkadaşın biri demiş rakip hoca gitti diye seviniyoz diye. günümüzde iyi bi teknik direktör getirince rakip takım sıkılmıyonmu güçleniyo diye ? oyundada gücünü yitiriyor diye seviniceksin tabi. oyun evet serrinin belkide en kötü oyunu ama bence daha cok zevk veriyo. artık avrupada elenince ligte 20 puan önde oldugun icin sezon bitti hissine kapılmıyosun cunkü ligte zor. ve bi amaca gayeye oynuyosunuz. takitkle ugraşmak oyunun en büyük zevk veren kısmı zaten. ve sunuda söyleyim eskiden 1 0 kazancagıma 5 4 kazanmayı tercih ederdim ancak bu oyunda bu düüşüncem degişti cünkü yediginden fazlasını at taktigi çift maclı kuralarda işe yaramıyor genelde eleniyorsunuz. biraz daha dengeli sistem oturtup onun üstünde ufak oynamalarla hücumu düşünün bu gercekten zaman alıyor 2 hatta 3 sezona maal oluyor ama sonunda gercekten oluyor.
cmyksl55
13.Ocak.2013, 14:31
Gerçekte Aziz Yıldırım'ın seni çoktan kovması gerekiyordu.
Ayrıca 1-2 transfer ile şampiyon olunabilir. Takıma yeterince katkı veremediğini düşünüyorum.
Aziz Yıldırım kovdu beni zaten o yüzden menejer ismim jem geridöndü :D takviye yaptım kadroya sercan sararer, carlos fierro, erick torres, jem karacan'ı aldım. daha ne yapmam gerekiyor ki 4-4-2 de oynadım ama fayda etmiyor gs'ye ve fatih terim'e. bence olay gs de değil terim'de. ayrıca katkı verme konusunda eksiğim vardır belki de ama yeni oyuncu değilim 2001 den beri her seriyi kaçırmadan başarıyla oynarım. bu seneki oyunda menejerlik hayatımda ilk defa 4 sezon geçti ve şampiyon olamadım.
Mamadou
13.Ocak.2013, 16:00
Birde ilk sezon şampiyon olup ikinci sezon kadrona güvenip transfer yapmayınca işler ters gitmeye başlıyor. Şampiyon oldum diye transfer yapmamazlık ters tepiyor. En az 4,5 tane takviye yapmak gerekiyor ve bu takviyeler kilit oyuncularını zorlayacak isimler olmalı. İlk sezonda çok iyi ortalama ile oynayıp ikinci sezonda düşüşe geçen oyuncular oluyor. Oyunda tek sezonluk iyi oynayan oyuncu çok. Transfer önemli.
Universal
13.Ocak.2013, 16:04
Birde ilk sezon şampiyon olup ikinci sezon kadrona güvenip transfer yapmayınca işler ters gitmeye başlıyor. Şampiyon oldum diye transfer yapmamazlık ters tepiyor. En az 4,5 tane takviye yapmak gerekiyor ve bu takviyeler kilit oyuncularını zorlayacak isimler olmalı. İlk sezonda çok iyi ortalama ile oynayıp ikinci sezonda düşüşe geçen oyuncular oluyor. Oyunda tek sezonluk iyi oynayan oyuncu sayısı çok.
Gerçektede öyle, Türkiye liginde bir sezon olağanüstü oynayıp bir büyüğe imza attıktan sonra yok olup giden oyuncular kaynıyor.