PDA

View Full Version : FM 13.3.0 Güncelleme

Pages : 1 [2]

UgurcanOrhan
16.Mart.2013, 03:40
koray abi 13ten sonra böyle devam edildi. onun haricinde oyunda bende carlos fierro hala çılgın atıyo (yamalara rağmen tek forvet) ve 4 2 3 1 oynuyorum taktiklerle ilgili ne yaptınız beyler anlatırsanız bilinçlenelim hepimiz

okocha6
16.Mart.2013, 06:32
Maç motoru çok iyi olmuş. Son halini çok beğendim ben.

Addolorato
16.Mart.2013, 11:27
Ahahaha Manchester United'ı 5-2 yeniyorum Capital One Cup'ı alıyorum sonrasında crush dumps. Bu oyuna ilk çıktığında 80 lira veren aklıma tecavüz edeyim.

5267
16.Mart.2013, 11:33
Ahahaha Manchester United'ı 5-2 yeniyorum Capital One Cup'ı alıyorum sonrasında crush dumps. Bu oyuna ilk çıktığında 80 lira veren aklıma tecavüz edeyim.

:n: :n: :n: :n: :n:

himone
16.Mart.2013, 22:44
Ben genel antrenman programını kendim yapıyorum ama bireysel antrenman sisteminde genellikle antrenörlerin tavsiyelerine uyuyorum. Şu ana kadar antrenmanda sakatlık yaşamadım. Peki bu bireysel antrenmanlar maçlardaki sakatlığa sebep olabilir mi?

Hatta birçomk oyuncum antrenman programından mutsuz olsa bile fazla değişiklik yapmıyorum. Antrenman sayısı çok diyorlar, sadece önemli bir futbolcuysa hafifletiyorum.

Hay ben şom ağzıma! Şu mesajı yazdığımdan beri bütün futbolcularım antremanda sakatlanmaya başladı. Hem de öyle böyle değil kolları bacakları kırılıyor ve aylarca yoklar. Takımda oynatacak oyuncu kalmadı kanatları forvet oynatıyorum. Maçtakiler de eklenince can sıkmaya başladı.

ForCimbom
16.Mart.2013, 23:05
Maç motoru çok iyi olmuş. Son halini çok beğendim ben.

kesinlikle ciddi bir gelişme var. savunmada buyur geç allah kardeş geç allah kardeş geç kalmadığına çok sevindim.

pres yapıyoz biz yaa :director:

ForCimbom
16.Mart.2013, 23:18
hmm yalnız kalecilerin birebirde berbat olması çıldırtıyor beni. aynı oranda uzaktan şutlarda deli kurtarışlarıyla da çıldırtıyorlar rakip kaleciler(elinizde sneijder gibi biri olunca haliyle kaçınılmazlık...). kötü olmuş muslera gibi adamı madara etmişler böyle olunca....

HeracLes
17.Mart.2013, 02:01
hmm yalnız kalecilerin birebirde berbat olması çıldırtıyor beni. aynı oranda uzaktan şutlarda deli kurtarışlarıyla da çıldırtıyorlar rakip kaleciler(elinizde sneijder gibi biri olunca haliyle kaçınılmazlık...). kötü olmuş muslera gibi adamı madara etmişler böyle olunca....

Aksine bence bire birde aşırı iyi oynuyor benim kaleciler. Cenk ve Onur kolay kolay geçit vermiyor. Ama Muslera da iyi oynuyor bana karşı demekki oyundan oyuna değişiyor formu.

Benim bu maç motorunda hoşuma gitmeyen şey tabi oyuncunun özelliklerinden de kaynaklanıyor olabilir. Kanatlar ve bekler pas vermesi gereken yerlerde pas vermiyor inadına top sürüyor. Bu uzun süreli top sürmeler değil ama. Yani defanstan alıp geliyor değil. Forvetim defansın arkasına kaçıyor ama bu oyuncular ara pası vermeyip topu sürmeye devam ediyor. Oyuncuların tercihlerine baktım pas vermeyen oyuncularda rakip sahaya girer veya topu ayağında tutar diye bir tercih yok. En azından hepsinde yok.

Tabi bu oyuncuların pas vermemesi sebebiyle de forvetlere az top gelme sorunu yaşıyorum. Ortalama maç başına 4-5 şut atıyor forvetler, çift forvet oynatıyorum. Bunların içinde de zaten korneridir, dönen toptur o tarz şeyler. Ara pasıyla 1 gol ya oluyor ya olmuyor. Genelde kanatlardan goller buluyorum ama modern futbolda ara pasıyla atılan gol sayısı çok fazla. Bunun biraz eksikliği var oyunda.

thsndrn
18.Mart.2013, 12:09
25-30 metre arası 3 frikiten 2si gol oluyor.. ve bunu atanların frikikleri 10-15 arası.

brtcne
20.Mart.2013, 04:49
kesinlikle ciddi bir gelişme var. savunmada buyur geç allah kardeş geç allah kardeş geç kalmadığına çok sevindim.

Buyur geç Allah kardeş n'oluyo ?

Aydin
20.Mart.2013, 05:45

Oyuncuyu nitelendirmiş biraz abartılı olarak. Nem kapmaya gerek yok :)

Bu arada bir şey dikkatimi çekti. Millwall kariyerimde 2. sezonumda kovuldum ve kovulana kadar sakatlık oranım gayet iyiydi. Milletin yaşadığı kadar sakatlık yaşamıyordum.

Yeni oyun açtım. Yine Millwall. Yine aynı taktikler. Yine dokunmadım antrenman programına vs.

Dehşet sakatlıklar oluyor. Neredeyse sakatlanmayan oyuncum yok. Bazen tam olarak sakatlanmasa bile pozisyonda sakatlanıp, kondisyonu 60'lara düşüyor.

Artık tamamen şans olarak kabul etmeye başladım bu sakatlık olayını.

brtcne
20.Mart.2013, 06:03
Oyuncuyu nitelendirmiş biraz abartılı olarak. Nem kapmaya gerek yok :)

Bu arada bir şey dikkatimi çekti. Millwall kariyerimde 2. sezonumda kovuldum ve kovulana kadar sakatlık oranım gayet iyiydi. Milletin yaşadığı kadar sakatlık yaşamıyordum.

Yeni oyun açtım. Yine Millwall. Yine aynı taktikler. Yine dokunmadım antrenman programına vs.

Dehşet sakatlıklar oluyor. Neredeyse sakatlanmayan oyuncum yok. Bazen tam olarak sakatlanmasa bile pozisyonda sakatlanıp, kondisyonu 60'lara düşüyor.

Artık tamamen şans olarak kabul etmeye başladım bu sakatlık olayını.

Nem kapmadım, zaten nem kapılacak bi durum da yok, yalnızca biraz tehlikeli bi kullanım olmuş düzeltilmesinde ve bilgilenilmesinde fayda var.. Son güncelleme artık işi çığrından çıkarmış. Henüz iki maç yaptım, Falcao her maç en az iki-üç golü varken güncellemeden sonraki 2 maçta da bırakın gol atmayı 7 puan ort.bile oynayamadı :S Rakip oyuncuların her biri sanki X.Alonso olmuş 40-50mt ayağa uzun pas atıyolar :icon_cool:
Bazen diyorum şu yapay zeka bi bedene bürünsede kapışşak(qq)

caner485
20.Mart.2013, 13:34
Sakatlıklar için fm editor live'ı tercih ediyorum yoksa oynancak gibi değil oyun. Her maç birisi 2-3 ay sakatlanıyor. 1 ay 2 ay anlarımda aynı maçta 3 kişi 2-3 ay sakatlanırsa yapçak birşey yok editor kullanmaktan başka.

Ralph
20.Mart.2013, 13:37
Forvetler çok gol kaçırıyor karşı karşıya. Sizde de aynı problem var mı?

serwan
20.Mart.2013, 14:19
Forvetler çok gol kaçırıyor karşı karşıya. Sizde de aynı problem var mı?

evet.. ayrıca çok pozisyon veriyorum. ne yaptıysam olmadı. her türlü taktiği denedim ama mutlaka rakibe pozisyon veriyorum. kanattan girip yerden içeri çıkarılan toplara asla çözüm bulamadım. ayrıca yayın üzerinde bir adam sürekli boş kalıyor. atağa çıkarken de bir türlü ceza sahasına girmiyor adamlar. girdiklerinde de kaçırıyorlar zaten. denemediğim hücum organizasyonu kalmadı. bi şeyleri yanlış yapıyorum ama ne. dar alanda kısa pas yapıyorum isabetli pas yüzdem %90ı buluyor ama pozisyona giremiyorum. dikine oynuyorum çok top kaybediyorum, kaptırılan tüm toplar kalemde pozisyon oluyor. hayır ilginç olan championship'te oynuyorum ve kadrom da lige göre fena değil. ama karşımda sanki barca varmış gibi hissediyorum. bunaldım kapattım oyunu. yıllardır oynarım, uğraşsam da zorlasam da çıldırsam da sonunda istediğim oyunu sahaya yansıtabilmiştim. ama bu kez beceremedim. :D bi yardım edin..

himone
20.Mart.2013, 14:26
Vallaha bende Sow gerçeği olduğu için öyle sıkıntılar yaşamıyorum. Adam ilk yılda 46 maçta 44 gol attı. Bu senede ilk yarıda yaklaşık 5 hafta oynamamasına rağmen 20 golü geçmiş durumda. Çift forvet veya 3 forvetle oynadığım için bazı maçlar hariç çok sıkıntı olmuyor, genelde forvetlerin performansından memnunum. Defans için de aynı şey geçerli ilk yarıda yediğim gol 10 bile olmadı. Tabi bu sadece Türkiye için geçerli diğer liglerde ve diğer oyuncularla ne olur bilemiyorum.

Gncl1905
20.Mart.2013, 14:38
Bende sakatlıklar makul seviyede sadece bazı oyuncularda problem çıkıyor.

Örnek vermek gerekirse Drogba ilk sezon müthiş performans gösterdi ve sakatlık problemi yaşamadı. İkinci sezonda takımda tuttum bu sayede, Elmander'i de sattım malum yabancı kontenjanı. Ancak ilk önce 3-4 ay, sonra 1 ay, sonrada 4-5 ay sakatlandı. Erken dönmüş olsa gerek ki 5-10 kez oynatabildim. Tabi bütün sistem ona bağlı olduğundan sistem çöktü bir yıl çöpe gitti :) Elmander de Swensea ile Avrupa Ligi'ni aldı :D

Engin Baytar da aynı şekilde. Üst üste 3'er aylık sakatlıklar geçirdi aynı sezonda(2. sezon). Onu da 5-10 maç oynatabildim(hoş sakat olmasaydı da en fazla 15-20 maç oynatabilirdim). Kondisyonları %90'ları geçince oynattım; hemen oynatsam direk oynattığım için sakatlandılar diyeceğim ama o da değil.

Bu oyuncular dışında ciddi sakatlık yaşamadım şükür. 1 ay en fazla.

Bitiricilik konusunda bende sıkıntı çekiyorum. Burak ve Cristaldo forvet hattı kurabildim bol bol kaçırıyorlar sağ olsunlar. 20 gole ulaşamadılar 2. sezonumda. Sneijder olmasa ligde ikinci bile olamayacaktım bereket o var.

ForCimbom
20.Mart.2013, 17:18

yanlış bilgilendirme yapmadım sen biraz manipüle ediyorsun altını çizip karartarak falan. evet dilbigisi olarak bozuk azıcık ama anlamadıysan daha guzel bir üslüpla sorabilirdin. neyse önemli değil. öyle bir kullanım yok tabii ki de dediğim gibi yanlış anlamışsın git babam git yap babam yap sür allah sür tarzında bir deyim ama bozuk bir dilbigisi işte neyse.

bu arada full adam markajı androit takımlara karşı çok işe yarıyor. denemek lazım tavsiye ediyorum.

Addolorato
20.Mart.2013, 17:21
Sezon öncesi antremanları ayarlarken ağır bir şekilde fitness çalıştırıyordum takımı sonra bütün sezon kalmış o unutmuşum değiştirmeyi. 1 tane bile uzun süreli sakatlık yaşamadım. Bir sürü sakatlık oldu ama 2-3 günlüktü çoğu (takım Chelsea). Bakalım bu sezondada bütün sene fitness çalıştırıcam ağır şekilde neler olacak ?

GeorgeWeah
20.Mart.2013, 17:44
Yeni güncellemede maç motoru en iyi halini aldı fakat bireysel hatalar çok ön planda. Catania ile oynuyorum şu anda ve yediğim gollerin 4/3 ü bireysel hatalar. Tamam bir maçta olur, ara ara olur ama her maç olduğu zaman gerçekçilik kayboluyor. Ne sakatlık ne başka birşey tek sıkıntı çektiğim bireysel hatalar sonucu gol yemek. :)

himone
20.Mart.2013, 18:41
Maç motoru evet şuan en iyi halinde ama hala birsürü eksik var. Özellikle şut çekilmeden yatan kaleciler, gelen ortaya 3 kişi arasından vuran forvetler, top henüz gelmeden ayağını kaldırıp gol atan forvetler. Önünde resmen yapışık 3 tane defans olmasına rağmen aralarından şut çekip topu geçirebilen forvetler. Kayarak ilerlemeler, sürekli yaşanan penaltılar.

Bu saydıklarım çok fazla oluyor hatta pozisyonların neredeyse yarısı bu şekilde. Bunlar geliştirilmesini düşündüklerim. Şu an açıkçası oyundan memnunum, zevkle oynuyorum çıkıp siz de bir oyunu beğenemediniz gitti gibi yorum yapmayın. Ama saydıklarım ve sakatlık durumu düzeltilirse oyun harika olur bence.

Ralph
20.Mart.2013, 19:11
@himone

+ Kalecilerin saçma sapan çıkışları

Aydin
20.Mart.2013, 19:17
Gol pozisyonuna girdiğimde bazen en yavaş hızda oynatıyorum oyunu. Oyuncum aşırtma yapıyor, kaleci arkadan koşuyor. Top çizgiyi geçiyor. Ama top çizgiyi geçtikten sonra sanki kalecide mıknatıs varmış gibi kaleciye gidiyor.

Bu 2 kez başıma geldi.

himone
20.Mart.2013, 19:21
@himone

+ Kalecilerin saçma sapan çıkışları

Onu yazmayı unutmuşum, özellikle çıkmalarına rağmen önlerindeki topa müdahale etmiyorlar forvet oyuncusu da rahat rahat boş kaleye golü atıyor.

Ralph
20.Mart.2013, 23:44
Ceza sahasına doğru kullanılan uzun taçların hepsi %100 gol oluyor bende. Sizde aynımı bilmiyorum.

Gncl1905
21.Mart.2013, 00:02
Ceza sahasına doğru kullanılan uzun taçların hepsi %100 gol oluyor bende. Sizde aynımı bilmiyorum.

Ortak kariyerde rakibim onu kullanıyor. Sırf taç+korner+frikik fark yiyorum :D

Deus Dominus
21.Mart.2013, 00:04
:0: İçim karardı... Ben fm2012'yi geri yüklüyorum olmayacak böyle :)

Oceanus
21.Mart.2013, 00:09
Bende sinir olmaya başladım tam bir oyuncuya teklif yollucam teklif et yerine tıkladığım zaman crash dump veriyor deli olucam.

Universal
21.Mart.2013, 00:47
Gol pozisyonuna girdiğimde bazen en yavaş hızda oynatıyorum oyunu. Oyuncum aşırtma yapıyor, kaleci arkadan koşuyor. Top çizgiyi geçiyor. Ardından kaleci yakalıyor topu tutuyor. Ama top çizgiyi geçtikten sonra sanki kalecide mıknatıs varmış gibi kaleciye gidiyor.

Bu 2 kez başıma geldi.

Bende savunma oyuncuları defans çizgisinden çok sık top çıkarmaya başladı bahsettiğim kişi Yobo.

Ralph
24.Mart.2013, 16:07
Yama olmuş 13.3 hala kaleci ortasahaya kadar açılıyor, saçma sapan pas veriyor ve ortasahadan boş kaleye gol yiyorum. Geriliyorum :)

ForCimbom
24.Mart.2013, 17:28
run with ball ı sıfırla. ondan kaynaklanıyordur. bir de creative f.'u çok aza indir. farkı hissedeceksin

Ralph
24.Mart.2013, 18:01
@ForCimbom

Neler denemedim ki.. :) Kuzenle kariyer yapıyoruz İspanya 3. Ligi. Son maçında yenerse Playoff'dan üst lige çıkacak. Son anda bu bugdan dolayı gol yedi ve kümede kaldı.

ForCimbom
24.Mart.2013, 18:10
@ForCimbom

Neler denemedim ki.. :) Kuzenle kariyer yapıyoruz İspanya 3. Ligi. Son maçında yenerse Playoff'dan üst lige çıkacak. Son anda bu bugdan dolayı gol yedi ve kümede kaldı.

bende de böyle fahiş hatalar çok oluyordu bahsettiklerimi yapınca sıfırlndı ama yani ben galatasarayı yönetiyorum, ispanya 3.ligi için bence devam etmesi anormal değil pek de.

cmyksl55
24.Mart.2013, 23:55
sadece leon goretzka'nın yüz fotosunu paketinizden bulup foruma yükleyebilir misiniz arkadaşlar. benim yüz paketim 5 gb lık olmasına rağmen içinde yok bu müthiş yeteneğin fotosu.

http://g1303.hizliresim.com/17/s/lf8j2.png (http://bit.ly/c25MCx)

William Rookwood
25.Mart.2013, 23:33
Arkadaşlar oyunun son versiyonu 13.3.2 mi? Oyunu tekrar silip yükledim en son versiyon bu gözüküyor?

mustinho03
25.Mart.2013, 23:54
evet en son versiyonu 13.3.2

ogsusam11
26.Mart.2013, 20:51
yabancı sınırlaması hakkında bilgi verirmisiniz? ilk sezondan sonra 5'e mi dusuyor yoksa ucuncu sezon mu 5 oluyor?

himone
26.Mart.2013, 21:27
yabancı sınırlaması hakkında bilgi verirmisiniz? ilk sezondan sonra 5'e mi dusuyor yoksa ucuncu sezon mu 5 oluyor?

2. sezon 10 yabancı kayıt edebiliyorsun. 6 oyuncu kadroda 4 oyuncu kadro dışı.

3. sezon 8 yabancı kayıt. 5 oyuncu kadroda 3 oyuncu kadro dışı.

Lucas Neill
27.Mart.2013, 19:22
kücük bi güncelleme daha gelmis

http://www.sigames.com/news/14226/FM13+v1333+hotfix+released

ReaList
27.Mart.2013, 20:20
Yine mi güncelleme :k:

Ralph
27.Mart.2013, 21:10
FM tarihinin en fiyasko serisi oldu.

mustinho03
27.Mart.2013, 21:41
tercüme edebilecek eleman araniyor :D

Kaka Leite
27.Mart.2013, 21:42
Yahu yeni yeni taktiği oturttum ben. Bu güncelleme ile bozulursa çok kötü olacak he.

Yeter yahu bir ağız tadı ile oynatmadılar.

mustinho03
27.Mart.2013, 21:59
steam acik unutmusum guncelleme yapti taktik takir takir calisiyordu hadi bismillah maca giriyorum eger taktik yine dip olduysa SI games e beddualarim geliyor demektir

barahir
27.Mart.2013, 22:42
Gördüğüm kadarıyla maç motorunda bir değişiklik yok, taktiklerinizin etkilenmemesi lazım..

kaiserkaan
27.Mart.2013, 23:34
sanırım 13.4.0 patchini fm 14 adıyla cıkaracaklar.. gercekten artık yeter patch manyagı olduk bu son olsun lutfen

serkankeyvan
27.Mart.2013, 23:38
Yahu bu güncellemeden sonra maç içerisinde hiç bir taktik değişiklik yapmamama rağmen maç anlatım kısmında sürekli taktiksel değişiklik için bekleniyor yazıp oyun duruyor ve bu sürekli oluyor.

Şöyle düşünmeye başladım artık.Yoksa karşı rakibin taktik değişikliklerinde mi bu yazıyı görüyorum acaba.

Böyle bi sorunu farkeden oldu mu hiç?

Deus Dominus
27.Mart.2013, 23:45
Muhtemelen maç içinde takımının hazır taktikleri içinde olmayan bir değişiklik yaptın. Yani şöyle söyleyeyim;
3 tane taktiğin var : taktik 1, taktik 2, taktik 3.

Sen maç oynanmaya başladığında aktif olan taktiğini başka hazır bir taktikle (mesela taktik 4) ile değiştirirsen oyunda böyle bir takılma oluyor.

serkankeyvan
27.Mart.2013, 23:47
Evet öyle yapmıştım.
Güncellemeye dair bişey değil öyleyse?

Teşekkürler.

mpaker66
28.Mart.2013, 00:03
sakatlıklarla alakalı bir şey var mı acaba?

ozan42
28.Mart.2013, 00:21
Boylarla alakalı bır guncelleme dıyorlar ama dogrumudur bılmem

Ralph
28.Mart.2013, 01:10
Güncellemeden sonra böyle oldu düzeltemiyorum

http://img33.imageshack.us/img33/9869/ekranalntsfg.png (http://img33.imageshack.us/i/ekranalntsfg.png/)

Özellikleri sıfırladım böyle oldu :D

http://img405.imageshack.us/img405/2735/ekranalntsgd.png (http://img405.imageshack.us/i/ekranalntsgd.png/)

Raheem Lawal.
28.Mart.2013, 01:24
Bu Sorun bendede Olmuştu, Dark Skini Kullanmayı Dene.

Ralph
28.Mart.2013, 01:26
İyi de ben tema sevmiyorum ki. Dark skini de sevmiyorum. Nereden çıktı bu problem şimdi anlamadım. Bitmiyor bu serinin derdi ya vallaha illallah ettim.

Edit: Oyunun belgelerimdeki klasöründe daha önceden yüklediğim bi skins vardı. Onu sildim ve düzeldi.

Bonzi
28.Mart.2013, 01:36
Güncellemeyi engellemenin bir yolu var mı? Geçen sefer de böyle oldu şimdi de tekrarladı ve yine kritik bir maçın ortasında güncelleme hadisesi yüzünden oyunum crash dumb hatası sayesinde kapandı. Güç bela takımı öne geçirmiştim, şimdi sittin sene o maçı kazanmamın imkanı yok. :/ Bir şekilde güncellemeleri durdurayım da bari en azından benim kontrolümde olsun meret.

Jaswege
28.Mart.2013, 01:36
Cache sil kardeş. Düzelmesi lazım.

Ralph
28.Mart.2013, 01:37
@Jaswege

Denedim ama olmadı. Yukarıda bahsettiğim çözüm ile hallettim.

Onur_gs
28.Mart.2013, 02:10
arkadaşlar yeni güncellemeden sonra oyun bir farklı oldu. buyrun ss

http://c1303.hizliresim.com/17/w/ljgt0.png

resimdeki gibi renkler soluk romanın sarısı amblemler herşey soluk ve sanki butonlara kutulara konulan kareler bozuk cache sildim oyunu silip tekrar yükledim.

Ralph
28.Mart.2013, 02:11
@Onur_gs

Skins varsa sil belgelerimde.

Onur_gs
28.Mart.2013, 02:21
yok sildim ama düzelmedi hala

Ralph
28.Mart.2013, 02:22
Oyunu kapatıp açtın mı?

Onur_gs
28.Mart.2013, 02:23
defalarca oyunu sildim tekrar yükledim herşeyi yaptım ama düzeltemiyorum

ozan42
28.Mart.2013, 21:51
Sanırım şuan yeni güncelleme geldi birşey yüklüyorda

cmyksl55
28.Mart.2013, 23:58
crash dump yedik hadi hayırlısı. oyuna yine girdim yine attı devam etmiyor. son güncellemeden dolayı mı oldu acaba?

caner485
29.Mart.2013, 11:25
Son güncellemeden mi bilinmez son maçlarda gördüğüm rakip takım 3-4 kez geliyor 2şer gol atıyor. Gol yemeden maç bitiremedik.

PaVLeNKo
29.Mart.2013, 12:07
Beyler son güncellemeyi nasıl iptal edebiliriz yani 13.3.2 ye nasıl dönebilirim?

urwrdskkn
29.Mart.2013, 12:33
Beyler son güncellemeyi nasıl iptal edebiliriz yani 13.3.2 ye nasıl dönebilirim?

Güncellendiyse İş İşten Geçmiştir Hocam :)

PaVLeNKo
29.Mart.2013, 12:44
Güncellendi evet :S

urwrdskkn
29.Mart.2013, 12:51
Güncellendi evet :S

Geçmiş Olsun :D :D :D Yine Bekleriiiiiiiiiz :D :D :D

LakeShow
29.Mart.2013, 14:51
13.3.3'e gelen tepkileri bekleyip öyle çevrimiçi olmayı planlıyorum. :)

serwan
29.Mart.2013, 15:47
13.3.3'e gelen tepkileri bekleyip öyle çevrimiçi olmayı planlıyorum. :)

maç motorunda değişiklik görünmüyor ama bence iyileşme var. sadece sakatlıklar biraz artmış gibi..

LakeShow
29.Mart.2013, 16:29
maç motorunda değişiklik görünmüyor ama bence iyileşme var. sadece sakatlıklar biraz artmış gibi..

Hocam daha ne kadar artabilir ki sakatlıklar. 1 değişiklik hakkını sakatlanan oyuncuyu, diğerlerini kondisyonu 70'in altına inenleri çıkarmak için kullanıyorum. Sakatlıklar yüzünden 9 kişi kalıp üstüne uzatma oynadığım kupa maçı oldu 13.3.2'de.

rkmen
29.Mart.2013, 17:32
Artık güncelleme falan çıkartmasınlar. İyice batırıyorlar. Oyunun kodları arasında "Adamı sakatla, maçı kazanamasınlar!" diye bir şey var herhalde.

himone
29.Mart.2013, 18:22
Sakatlıklarla ilgili her zaman söylediğimi tekrar söylüyorum, tamamen şans. Ben şu an FB'de 3. sezondayım ve Mart ayına geldim. İlk yılımda sene başındaki birkaç sakatlık dışında bir sorun olmadı. 2. sezonda bir sürü oyuncum aylarca sakatlandı, hatta ynı antremanda birinin kolu birininde ayağı kırıldı. 3. sezonumda birtek Meireles ve Egemen uzun süreli sakatlık yaşadı diğer oyuncular kısa süreliydi.

Bu oyun tansfer güncellemesinden sonra açıldı ve son güncellemeyle 3 farklı güncelleme gördü. Sakatlıklarla ilgili aynı kariyerde çok farklı sonuçlar çıktı. Oyunda olan sakatlıklar tamamen yapayzekadan kaynaklanıyor. Bazen çok sakatlıyor bazen az. Bazısının kariyeri oynanamaz hale geliyor bazısı yıllarca hiçbir sıkıntı yaşamıyor. Bu durumu güncellemeye bağlamak çok doğru değil.

Siz kendi oyununuza baktığınız zaman çok mantıksız duruyor ama genel olarak bakıldığında bazı kariyerlerde çok sakatlık olması normal bir durum. Gerçek hayatta da bu şekilde oluyor zaten. Werder Bremen'in aynı antremanda 2 kalecisinin sakatlkanması, FB'nin 3 önemli orta sahasının sakat olması. BJK takımında oynatacak forvet kalmaması gibi. Shcalke takımının 2-3 ay önceki halini herkes biliyor.

cmyksl55
29.Mart.2013, 18:54
şans gençler sakatlık işi, bazı kariyerde oluyor bazısında olmuyor. crash dump'ı app data roamingdeki cache vs. dosyayı silip yeniden başlatınca pc yi düzeldi.

serwan
29.Mart.2013, 23:04
Sakatlıklarla ilgili her zaman söylediğimi tekrar söylüyorum, tamamen şans. Ben şu an FB'de 3. sezondayım ve Mart ayına geldim. İlk yılımda sene başındaki birkaç sakatlık dışında bir sorun olmadı. 2. sezonda bir sürü oyuncum aylarca sakatlandı, hatta ynı antremanda birinin kolu birininde ayağı kırıldı. 3. sezonumda birtek Meireles ve Egemen uzun süreli sakatlık yaşadı diğer oyuncular kısa süreliydi.

Bu oyun tansfer güncellemesinden sonra açıldı ve son güncellemeyle 3 farklı güncelleme gördü. Sakatlıklarla ilgili aynı kariyerde çok farklı sonuçlar çıktı. Oyunda olan sakatlıklar tamamen yapayzekadan kaynaklanıyor. Bazen çok sakatlıyor bazen az. Bazısının kariyeri oynanamaz hale geliyor bazısı yıllarca hiçbir sıkıntı yaşamıyor. Bu durumu güncellemeye bağlamak çok doğru değil.

Siz kendi oyununuza baktığınız zaman çok mantıksız duruyor ama genel olarak bakıldığında bazı kariyerlerde çok sakatlık olması normal bir durum. Gerçek hayatta da bu şekilde oluyor zaten. Werder Bremen'in aynı antremanda 2 kalecisinin sakatlkanması, FB'nin 3 önemli orta sahasının sakat olması. BJK takımında oynatacak forvet kalmaması gibi. Shcalke takımının 2-3 ay önceki halini herkes biliyor.

ben de 13.3.2'de hiç sakatlık sorunu yaşamadım. en uzun sakatlanan oyuncum 2 ay falan sakatlandı ki o da 1 ya da 2 tane oldu 2 sezonda. ama 13.3.3 ile oynadığımdan beri 3-4 maçta 3-4 adam gitti..

serwan
31.Mart.2013, 19:05
direkten dönen toplar çileden çıkarıyor.. yahu tamam olur olur da bu kadar değil.. her maç direkten dönen topum var. istisna hatırlamıyorum. en son 3 topum direkten döndü ve maçı 5-4 kaybettim. çıldırdım..

OrcunFB
31.Mart.2013, 19:11
direkten dönen toplar çileden çıkarıyor.. yahu tamam olur olur da bu kadar değil.. her maç direkten dönen topum var. istisna hatırlamıyorum. en son 3 topum direkten döndü ve maçı 5-4 kaybettim. çıldırdım..

Hamit takımında var mı ? :confused:

martymcfly
31.Mart.2013, 19:51
Son patchle birlikte sanıyorum De Gea'nın içine Mcgregor kaçtı. Rakibin bütün isabetli şutları gol oluyor nerdeyse :( Hepsini alıyor içeri.

brtcne
31.Mart.2013, 23:01
Bu yılki versiyonu yapan ekipte köklü değişiklikler yapmış herhalde SI ama çuvalladıkları ortada...

katip31
01.Nisan.2013, 16:32
ya tam kariyerimi oturtuyorum pat yeni bir güncelleme geliyor her şeyim tepe taklak oluyor.. yapsınlar köklü bir güncelleme fm 14 çıkacak hala güncelleme yapıyorlar :@

serwan
02.Nisan.2013, 12:13
yahu artık bıktım.. gerçekten bıktım.. maç boyunca üstün oynayıp kaleye 20 şut atıyorum, 3 top direkten dönüyor adamların kaleyi bulan tek şutu gol oluyor ve maçı kaybediyorum. rezaletten başka bişey değil..

artık nasıl bi kod yazmışlarsa penaltılar bile direkten dönüyor

Ralph
02.Nisan.2013, 17:10
Evet penaltı çok kaçıyor.

Ekstra olarak bir şey söylemek istiyorum. Ben maç esnasında yan tarafta istatistik ekranı açık olarak oynuyorum. Oraya "direk" komutunu da yerleştirin. Her maç neredeyse en az 2 top direkten dönüyor. 5 topun direkten döndüğü maç biliyorum ben. O kadar güncelleme geçmiş ve hala bunlar devam ediyor, gerçekten FM açısından çok ilginç bir seri oldu.

caner485
02.Nisan.2013, 20:07
ilk ve son orjinal oyunum daha da almam !

cmyksl55
03.Nisan.2013, 01:11
zaten bu sene mecburdun orijinale seneye mecbur kalmazsak ben de almayabilirim.

bozoo1903
23.Mayıs.2013, 19:33
Beyler yine güncelleme geldi. bilgisi olan var mıdır?

aLka
08.Haziran.2013, 19:59
bugün yeni oyun açtım 13.3.3 olarak gösteriyor Galatasaray ile hiç transfer bütçesi vermedi normal midir

QaaN-07
12.Haziran.2013, 19:37
Sizde de maçlar çok kısır geçiyor mu ? 6-7 şutla 1-2 pozisyonla maç bitiyor yahu.Bazen ikinci yarıyı hiç göstermediği oluyor.Zaman geçirme falan da baya düşük anlamadım bu işi.

Mamadou
13.Haziran.2013, 02:31
Sizde de maçlar çok kısır geçiyor mu ? 6-7 şutla 1-2 pozisyonla maç bitiyor yahu.Bazen ikinci yarıyı hiç göstermediği oluyor.Zaman geçirme falan da baya düşük anlamadım bu işi.

Bende şöyle bir şey oluyor. Rakip önde ya bana gol lazım. Genellikle ikinci yarılarda taktik değişikliği yaptıktan sonra ekrana hiç pozisyon yansımıyor. Neredeyse bütün takımı rakip sahaya sürüyorum. Bu durum tam tersi ben önde götürdüğüm maçların son dakikaları geçmek bilmiyor. Rakibin pozisyonları ardı ardına ekrana yansıyor. Yani sonuç olarak maç içinde yaptığım taktiksel değişikliklerin etkisini iyi , kötü göremiyorum. Genişletilmiş oynatmama rağmen.

Crazycat
03.Ağustos.2013, 14:57
Defans için ne yapıyorsunuz arkadaşlar? Ne yaparsam yapayım gol yemeye engel olamıyorum.

goosfraba
03.Ağustos.2013, 15:56
Defans için ne yapıyorsunuz arkadaşlar? Ne yaparsam yapayım gol yemeye engel olamıyorum.

defans hattını geride kurabilirsin.

Lordinas
03.Ağustos.2013, 19:59
maç hazırlığına çalışırken savunma ağırlıklı çalış çok işe yarıyor.

Crazycat
04.Ağustos.2013, 21:08
defans hattını geride kurabilirsin.
Bu sefer de uzaktan şut ile gol oluyor, bir de 3 tane stoper var biri adama baskı yapmıyor, baskı yapsa bu sefer de adamın bölgesi boş kalıyor rakip oyuncu da boş alana atıyor pası sonrasında yine gol oluyor.

maç hazırlığına çalışırken savunma ağırlıklı çalış çok işe yarıyor.
Genel antrenman kısmını mı söylüyorsunuz maç antrenmanı kısmını mı?

Lordinas
04.Ağustos.2013, 22:37
Maç antrenmanı kısmını kastediyorum. Savunma hattında 3 stoper 2 ofansif bek oynatıyorsun sanırım şunu belirtiyim savunmada fazla adam bulundurmak gollerin önüne geçeceğin anlamına gelmiyor anahtar olay topa rakipten fazla sahip olup oyunu rakip yarı sahada oynamak. her dizilişin sahaya olumlu ve olumsuz yansımaları oluyor. ama dediğim gibi her ne kadar formasyon oyuna etki etsede maç öncesi antrenmanlarda takımın eksik yanlarını güçlendirirsen faydasını görürsün. :)

goosfraba
04.Ağustos.2013, 22:40
Bu sefer de uzaktan şut ile gol oluyor, bir de 3 tane stoper var biri adama baskı yapmıyor, baskı yapsa bu sefer de adamın bölgesi boş kalıyor rakip oyuncu da boş alana atıyor pası sonrasında yine gol oluyor.

Genel antrenman kısmını mı söylüyorsunuz maç antrenmanı kısmını mı?

bütün futbolculara tam saha pres yaptır ve adam adama markaj olsun hepsinde.

Lordinas
04.Ağustos.2013, 22:42
bütün futbolculara tam saha pres yaptır ve adam adama markaj olsun hepsinde.

çok riskli tam saha pres yapmakta çoğu zaman işe yaramıyor yetenekli oyuncular presden kolaysa sıyrılıyor. zaten maç motoruda ekmeklerine yağ sürüyor topa hamlede başarısız olunca oyuncunun 4 5 metre kayması gibi :) çok fazla pres sakatlıklarada davetiye çıkarır bunuda belirteyim...

goosfraba
04.Ağustos.2013, 22:44
çok riskli tam saha pres yapmakta çoğu zaman işe yaramıyor yetenekli oyuncular presden kolaysa sıyrılıyor. zaten maç motoruda ekmeklerine yağ sürüyor topa hamlede başarısız olunca oyuncunun 4 5 metre kayması gibi :) çok fazla pres sakatlıklarada davetiye çıkarır bunuda belirteyim...

ben bunu fenerbahçe'de yapıyorum. rakip oyuncu en fazla 3 hamleden sonra topu kaybediyor.

playeray
05.Ağustos.2013, 00:30
Ajax ile oynamak zevk veriyor gerçekten. Beşiktaş'la oynarken çektiğim cefanın gramını çekmedim Ajax'ta :D

edit: yanlış konuya yazmışım da neyse :/

Lordinas
05.Ağustos.2013, 00:44
oyundan zevk almak, konusuna up :D

Lord Black
05.Ağustos.2013, 04:50
Ajax ile oynamak zevk veriyor gerçekten. Beşiktaş'la oynarken çektiğim cefanın gramını çekmedim Ajax'ta :D

edit: yanlış konuya yazmışım da neyse :/

Ahahaha :n:

Crazycat
05.Ağustos.2013, 05:52
@goosfraba, @Crantola

Üç stoper, iki de ofansif bek kullanıyorum ama gol yemeye engel olmadı bu, zaten defansta fazla kişi olduğu için karışıklık oluyor nedense, az kişi olunca da arkaya sarkıyorlar, yani her türlü gol yiyor takım. :D Defans yapmayı tam olarak başaramadım bir türlü bu seride, hücum oyuncularına presi doğru düzgün yaptıramadım. Sağ olun tavsiyeler için deneyeceğim.