PDA

View Full Version : Taksilere Dikkat Edin

Addolorato
25.Mart.2013, 22:09
Dün gece başımdan geçen bir olayı anlatayım size belki sizinde başınıza gelebilir.

Dün gece saat gece 4 sularında Taksim meydanından taksiye bindik iki arkadaş. Gideceğimiz yol yaklaşık 50 lira tutuyor daha taksiye binmeden önce ben arkadaşa 25 lira vermiştim o da bana kendisinde olan 50 lirayı vermişti ondan sonra ineceğim için. Her neyse çıktık yola baktım taksimetre ilerlemiyor arkadaşa şöförü ikaz etmesi için telefondan mesaj gönderdim. Arkadaşım ikaz ettikten sonra bu taksimetre tutukluk yapıyor falan diye geçiştirdi adam her neyse bizden 50 lira alacağını belirtti bizde zaten yaklaşık o fiyat tutacağı için ses etmedik bir sorun gözükmüyordu.

Ben ineceğim sırada saat artık 5 olmuştu zaten yaklaşık 1 saatlik yolculukta sadece arkadaşım taksiciyle muhattap olduğu için ben sessiz sakin arkada oturuyordum sanırım bu yüzdende sarhoş olduğumu düşündü taksici. Evin önüne geldik ben hala hava karanlık olduğu için taksinin araç içi ışığını açmasını söyledim adama parayı vermeden önce ancak adam daha önceden düzeneği kurmuş araç içi ışıkları çalışmıyor. Bende telefonun ışığıyla cüzdanın içine bakıp arkadaşın verdiği 50 lirayı çıkarıp bu taksiciye uzattım. Uzatırkende buyrun 50 lira dedim.

Adam bana abicim sen 50 lira dedin ama bu verdiğin 5 lira demez mi. Çabuk düşünmem lazımdı ben 50 lirayı verdiğimden emindim. Sen kimi kandırdığını zannediyorsun lan .... çocuğu diyerekten araçtan indim ve kapıyı sertçe çarptım. Tabi şimdi birazda tırsıyordum adam peşimden gelmedi camıda açmadı öylece çekti gitti. Eve çıkarken asansörde baktım cüzdanıma gerçektende 50 lira yoktu demekki bu şerefsiz beni kazıklamaya çalıştı ve ben biraz uyanık olmasam benden 50 liralık yol için 100 lira alacaktı nerdeyse.

Siz siz olun özellikle İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde taksiden inerken verdiğiniz paraya dikkat edin. Böyle şerefsizlerin ekmeğine yağ sürmeyin. Zaten bu 50 lira , 5 lira numarası çok yaygın. Sizinde başınıza gelirse ve eğer doğru parayı verdiğinizden eminseniz çarpın kapıyı çıkın seslerini çıkaramıyorlar.

Börk
25.Mart.2013, 22:11
Geçmiş olsun Eralp.Oluyor böyle şerefsizler çok temiz delikanlı taksicilerin de işini engelliyor böyleleri.

Kaka Leite
25.Mart.2013, 22:12
Benim annemin başına taksimetre olayı vardı bi ara kornaya basınca otomatik atma olayı bunu yapmışlardı.

Taksinin camını falan indirmişti sora karakoladan topladık kadını çok sinirli birisidir de :D

Ralph
25.Mart.2013, 22:13
İstanbul ne yazık ki böyle insanlar yüzünden bu hale geldi. Kime güveneceğini şaşırıyorsun. İyi ki uyanık olmuşsun geçmiş olsun cidden.

Addolorato
25.Mart.2013, 22:14
Tek pişmanlığım o yorgunlukla taksinin plakasını almadım. Adamın tipi şekli şemali herşeyi kafamda ve olurda bir daha denk gelirsem aynı adama pek hoş şeyler olmayacak :D. Bu arada sağolun arkadaşlar açıkcası kandırılmak çok kolay İstanbul gibi şehirlerde herkesin uyanık olması lazım bu hırsızlara karşı.

5267
25.Mart.2013, 22:17
Geçmiş olsun.Vardır böyleleri...

furkan58
25.Mart.2013, 22:30
Karakteri bozuk biriymiş o saatte taksiye binen birisinide ( özellikle Taksim'den çıkmışsa :) ) sarhoş olarak düşündüyse kazıklarım mantığıyla düşünmüş. İyiki dikkatli bakmışsın.

darkkobal123
25.Mart.2013, 22:35
Çok dikkatli olmak lazım, geçmiş olsun.

Gncl1905
25.Mart.2013, 22:46
Sadece taksilere mi herkese dikkat edin.

Bir taksi macerası da benden. Otogardan sık aralıklarla yolcu karşılarım. Taksiyle eve getiririm evin kaç para tutacağını biliyorum 7.5 lira fix. Taksi beklediğimi gören bir amcamız 'hayırdır taksi mi bekliyorsunuz' dedi. 'Evet' dedim. 'Yolculuk nereye' dedi. 'XXX' dedim. 'Gel 20 liraya atayım' demez mi :) Yok kalsın dedim artık ne diyebilirsem. Sonra başka bir taksiyle 7.5 liraya gittim. Kazıklamak isteyen çok.

Sonra bir de korsan taksi kullanmayın demezler mi :)

Homer J.S
25.Mart.2013, 23:30
Taksi olayı sakat, bi zaman çok güvendiğim bi taksici abim vardı ismi Cengiz.. Nereye gidecek olursam bi telefon Cengiz abiye adam 5 dakkaya gelip götürüyodu beni nereye gideceksem.. Sonra bi gün okul çıkışı telefon ettim adama, başkası açtı.. Ben kardeşiyim dedi, abi gelebilcen mi yakınsan gel dedim.. 5 dakikalık yolda olduğunu geleceğini söyledi. Adam bi geldi, taksimetrede 30 TL yazıyor, abi sıfırlasaydın gelene kadarkini de öderiz dedim. Sıfırladım dedi, bu tuttu dedi.. Sen devam et dedim adama, indi ne diyon lan dedi okulun güvenliği falan yatıştı olay :D Daha sonradan buldum konuştum Cengiz abimle, benim birader biraz sakat dedi..Kestik muhabbeti adamla..

Dikkat edin siz siz olun :)