PDA

View Full Version : FM'de ki Murphy Yasaları

fernando1907
05.Haziran.2013, 05:50
Edward Murphy kısaca şöyle der arkadaşlar; Ters gidebilecek herşey, ters gidecektir.Hayattan bu yasalara örnek vermek gerekirse; beklediğin otobüs hep geç gelir,o otobüs lazım olmadığı anda önündedir.

Fm'de buna benzer inanışlarım var benim.Oyun bizim sinirlerimizi zorluyor bazen.Örnek mi ?

* Yedek kulübene hangi mevkiden yedek koymadıysan o mevkinin oyuncusu mutlaka sakatlanır.
* 3 oyuncu değişikliğini erken kullandığın maçta mutlaka kalan dakikalarda 1 oyuncun sakatlanır, eksik kalırsın.
*Beraberlikle mutlu olmayacağın maçın son dakikasında hucümu senin oyuncun başlatmış galibiyet golü gelecek diye heyecanlanmışsındır.Oyuncunun biri top kaybı yapar,kontradan golü yersin. Beraberliği bile arar duruma gelirsin.
*Penaltı özelliği 19-20 olan sezon boyu penaltı kaçırmayan oyuncun önemli bir maçın son dakikasında o penaltıyı kaçırır.
*Kalecin taç çizgisine yakın yerden serbest vuruş kullanacaktır.Kaleyi boşaltmış, uzun oynayacaktır. Bilin ki o top ortasahayı geçmeden rakibe gelir. Topun gelişine boş kaleye bir şut ve gol.
*Önüne geleni paramparça eden takımının önünde alt küme takımıyla kupa maçı vardır. Ufak bir rotasyona gitmeyi düşünürsün yorgun takıma. Mağlup olursun, morali bozulan takım ligde de tepe taklak olur.
*Seri galibiyetle bağlamışsındır artık velev ki save yapmamışsındır. Ya gözü iyi görmeyen ananenin ayağı laptopun kablosuna takılıp,sarjdan çıkınca kapanan laptopunu kapatır, ya da klasik crush dump hatası alırsın.

vb... İster maç matoru deyin, ister yapay zeka, ister bahtsız bedevilik. Benim aklıma gelen Murphy Yasaları bunlar. Var mı sizin de ekleyeceğiniz bişeyler ?

Dooki
05.Haziran.2013, 18:40
Öne geçip taktik değiştirmek istersiniz, gol yersiniz.

E.Cartman
05.Haziran.2013, 18:59
Büyük takımlara karşı son 90+'ya önde girdiysen bilki o golü yiyecek, puan kaybedeceksin.

Fanolda
05.Haziran.2013, 19:19
bi korner gösteriliyosa ve karambol de varsa, bilin ki o goldür.

LifeYourself
05.Haziran.2013, 19:26
Eğer 15+ şut çekip hala gol atamadıysanız bilinki ya berabere kalıcaksınız yada yenileceksiniz.(Rakip 5 şut 2 kaleyi bulmayla en az 1 gol atıcak çünkü :zuhaha)

mpaker66
05.Haziran.2013, 19:32
Eğer ki müthiş gelişen harika giden bi oyuncun varsa o en az 4 ay sakatlanır.

5267
05.Haziran.2013, 19:35
Bilinki rakibin attığı ilk gol süper paslı bir gol ise diğer goller öyle olmaz,ben bunu çok yaşadım BJK bana süper paslı atak yaparak gol attı sonra hep uzaktan.

Universal
05.Haziran.2013, 20:56
Eğer yedek bir oyuncun bir maça ilkonbirde başlarsa mutlaka efsane bir gol atar, yarı sahadan filan. :)

(Orhan Şam bende ortasahadan iki kere gol attı oradan biliyorum. :) )

mustinho03
05.Haziran.2013, 21:25
Eğer ki müthiş gelişen harika giden bi oyuncun varsa o en az 4 ay sakatlanır.

+1 diyorum sadece :)

MinTYero
05.Haziran.2013, 22:02
Maçı 'önemli anlar' seçeneğiyle izliyorsanız, bir oyuncu müdahalesinden dolayı sarı kart görüyorsa ve maçı izlemeye devam ediyorsanız, bilin ki o oyuncu oyundan atılacak.

NeymaR
05.Haziran.2013, 22:11
Eğer top 2 3 kez direğe çarparsa o maçta mutlaka puan kaybedersiniz

VatKenAyDu
05.Haziran.2013, 22:59
Milyon dolarlar vererek aldığın oyuncu,fıs çıkar.
Ya da yine pahalı bir oyuncu,daha maça çıkamadan 3-4 ay sakatlanır.

mustinho03
05.Haziran.2013, 23:24
Milyon dolarlar vererek aldığın oyuncu,fıs çıkar.
Ya da yine pahalı bir oyuncu,daha maça çıkamadan 3-4 ay sakatlanır.

Ucuza aldigin oyuncularda xavi,messi,iniesta kesiliyor.

playeray
05.Haziran.2013, 23:50
85. dakikadan sonra rakibe verilen her penaltı hakemin hatalı kararıdır. Tepki verince federasyon ses çıkaramaz.

Bonzi
06.Haziran.2013, 00:49
Tüm maç senin lehine gitmişse, maç sonundaki uzatma dakikalarına girdiğin andan itibaren muhakkak senin keyfini kaçıracak bir gelişme (yenilen gol yüzünden maçın uzatma devrelerine kalması, sakatlık, kart vs...) patlak verir.

himone
06.Haziran.2013, 02:59
Gerçek hayatta istisna olsa da her maç ilk 3 dk içerisinde sarı kart görürsünüz, sonra o sarı gören oyuncu kırmızıyı da es geçmez.

Qu3
06.Haziran.2013, 03:08
Oynadığın maç önemliyse ( şampiyonlar ligi yarı final vs. ) ve sen öndeysen maç 15 dakika sürer. Sen yeniksen sadece 1.5 dakika.

sarianet
06.Haziran.2013, 04:52
- Bikaç maç iyi oynayan oyuncun yeni sözleşme ister yenilersin yine ister kulübü üstüne yaparsın yine ister ister oğlu ister taviz verme :)
- büyük bi takıma karşı eleme oynuyorsan ilk maç fark yersin kinci maç o takımı yenip ilk maçta yediğin gollere yanarsın ama o turu geçemeyeceksindir üzülme
- oyuncuların ekonomi diye bir bilim dalından ve ekonomiden hiçbir şekilde haberleri yoktur çünkü her sözleşme yenilemede en az 5 katından kapıyı açarlar zaman zaman 10 katına çıktığı da olabilir bununla yaşamaya alışmalısın
- Oyun başında 30 yaş ve üzeri oyuncunun özellikleri çok iyiyken senin elinde 30 yaşını geçmiş oyuncunun özellikleri nedense devamlı düşer
- ön direğe süzülerek giden top gol olacaktır metin ol
- penaltı kullanacak oyuncuyu seçmezsin penaltı olur ve takımdaki en saçma oyuncu penaltıyı kullanmak için topun başına geçer. artık ne çıkarsa bahtına :D
- Hazırlık maçı mı oda ne yardımcı antrenör ne işe yarıyor (şahsi)

mustiUA
06.Haziran.2013, 09:22
Güzel bi başlık olmuş :)

serwan
06.Haziran.2013, 10:32
-rakip korner veya frikik atacağı sırada taktik değişirseniz muhtemelen gol yersiniz
-taktik değiştirmeye karar verdiğiniz esnada rakip ataktaysa ve dur şu atak bitsin öyle değişeyim derseniz yine gol yersiniz.
-uzun süredir sakat olan as oyuncunuzun sakatlığı bitti diye hemen sevinmeyin muhtemelen o daha maça çıkamadan bir başka önemli oyuncunuz sakatlanacak ve yaptığınız planlar alt üst olacak.
-maçın hemen başında gol attıysanız çok da sevinmeyin zira rakibin beraberlik ve öne geçme golü yakındır. hele bir de rakip sizden iyiyse fark yemeye hazır olun.

mustinho03
06.Haziran.2013, 12:17
herhalde benim gibileri fm14 almadan cok düsünecek SI radikal degisiklikler yapmazsa

mustiUA
06.Haziran.2013, 12:26
herhalde benim gibileri fm14 almadan cok düsünecek SI radikal degisiklikler yapmazsa

kardeşim bi kere çıktığı gibi pardon çıkmadan ön siparişle alma olayı bitmiştir benim için ben artık değiştirdim sistemi fm 2013'e ocağa kadar devam ocak 2014 gibi oyun 25-30 tl olur belki daha ucuzlar güncellemeyede 1-2 ay kalır o zaman alırım fiyatın düşmesini bekleyeceğim bundan sonra acelem yok nihayetinde hep devre arasında ki güncellemeyi beklemeye mecbur kalıyoruz. Ben de son güncellemeyle başlayacağım oyuna bundan sonra o yüzden de erken alıp fazla para vermeye gerek yok bence

playeray
06.Haziran.2013, 13:28
kardeşim bi kere çıktığı gibi pardon çıkmadan ön siparişle alma olayı bitmiştir benim için ben artık değiştirdim sistemi fm 2013'e ocağa kadar devam ocak 2014 gibi oyun 25-30 tl olur belki daha ucuzlar güncellemeyede 1-2 ay kalır o zaman alırım fiyatın düşmesini bekleyeceğim bundan sonra acelem yok nihayetinde hep devre arasında ki güncellemeyi beklemeye mecbur kalıyoruz. Ben de son güncellemeyle başlayacağım oyuna bundan sonra o yüzden de erken alıp fazla para vermeye gerek yok bence

Aynen ben ilk kez orijinal aldım pişman oldum. Varsın Türkçe de çıkarmasınlar. İngilizcemi zaten böyle geliştirdim ben

mustiUA
06.Haziran.2013, 14:35
Aynen ben ilk kez orijinal aldım pişman oldum. Varsın Türkçe de çıkarmasınlar. İngilizcemi zaten böyle geliştirdim ben

yanlız benim de ingilizceme çok büyük katkısı olmuştur fm'nin :)

Ronielfayed9
07.Haziran.2013, 03:12
İlk onbirde oynamak isteyen oyuncuya " daha önce verdiğim şansı kullanamamıştın,kendini ispatlamaya çalış" dersen sorun çözülür.

bojan54
07.Haziran.2013, 21:22
Tek bir şey yazıyorum form durumuyla kendini aşan oyuncular hemen 2-3 ay kesin sakatlanır.

Namzet
07.Haziran.2013, 23:30
Berabere giden kısır bir maçta defansında taç kullanır rakibe atarsın,rakip oyuncu ortalar top doğrudan ağlara gider:)

darkkobal123
07.Haziran.2013, 23:53
Maçta öndesin, herşey çok güzel gidiyor ama elektrikler kesilir, şarj biter, bilgisayar kapanır, oyunda kaydedilmemiştir. Önde olduğumuz veya galip geldiğimiz maçlardan sonra olur genelde bu durum. O maçı tekrar oynadığımızda ise kesin kaybederiz. :)

fernando1907
08.Haziran.2013, 16:25
Maçta öndesin, herşey çok güzel gidiyor ama elektrikler kesilir, şarj biter, bilgisayar kapanır, oyunda kaydedilmemiştir. Önde olduğumuz veya galip geldiğimiz maçlardan sonra olur genelde bu durum. O maçı tekrar oynadığımızda ise kesin kaybederiz. :)
Dün akşam aynısı oldu 4 maç arka arkaya kazandım.Nerde kendini saveledi bilmiyorum.Elektirik kesildi ve yattım.Akşam iş dönüşü bakacağım.tatile çıka çıka o maçları kazanmayı düşünüyorum.Ben karışmam valla hacı ben o maçları kazanmıştım :D

darkkobal123
08.Haziran.2013, 18:18
Dün akşam aynısı oldu 4 maç arka arkaya kazandım.Nerde kendini saveledi bilmiyorum.Elektirik kesildi ve yattım.Akşam iş dönüşü bakacağım.tatile çıka çıka o maçları kazanmayı düşünüyorum.Ben karışmam valla hacı ben o maçları kazanmıştım :D
Çok sinir bozucu bir durum. İnsanın oynama isteği, şevki kırılıyor resmen. :D

EndoplazmiK RetikuluM
08.Haziran.2013, 18:29
Son oyuncu değişikliği hakkını kullandıktan 1-2 dakika sonra bir oyuncun sakatlanmak zorundadır.

himone
08.Haziran.2013, 19:33
Ligde rotasyon yapmak istersin ve yedek defans oyuncun o maç penaltı yaptırır.

The Special One
08.Haziran.2013, 20:34
Oynadığın maç önemliyse ( şampiyonlar ligi yarı final vs. ) ve sen öndeysen maç 15 dakika sürer. Sen yeniksen sadece 1.5 dakika.

aynen:D ya çıldırıyorum

playeray
09.Haziran.2013, 01:14
Sen gol attıktan hemen sonra rakip takım pozisyon yakalarsa o pozisyon gol olur.

thsndrn
11.Haziran.2013, 12:38
Maçta gol atman gerekiyosa ve son 10dk kalmışsa hiç pozisyon olmaz ve maç öyle biter.