Log in

View Full Version : Bir Menajerin Hatıra Defteri

3842
14.Temmuz.2013, 02:14
Mevsimlerden yaz, aylardan Ağustos'tu. İş yoktu, güç yoktu ve yapayalnızdım. Annem, babam emekli olunca ege tarafına sahile yakın bir kasabaya yerleşmişlerdi.

Sonra önümdeki viski bardağından bir yudum aldım. Düşünmeye başladım. Sorun neredeydi ?

Yıllar önce ne zorluklar çekerek girdiğim üniversiteden menajer olma sevdasına ayrılmıştım. Bir şekilde hayalim olan Galatasaray'ın Teknik Direktör koltuğuna oturmuştum, Fatih Terim'in koltuğuna. Hayatımın belki de en heyecanlı senesiydi, Türkiye Ligi'ni rahat kazanmış Şampiyonlar Ligi'nde Yarı Final'e kadar çıkmıştık. Ama ben kolayı sevmiyordum, Kola'yı da sevmem zaten. Çok monoton gelmişti Türkiye Ligi. Sözleşmem bitince takımımdan ayrılmıştım. Yeni maceralara atılmak istiyordum...

Ama dediler ki Fenerbahçe kötüydü, Galatasaray'ın Şampiyon olması kaçınılmazdı. Bakkalı koysak başına yine şampiyon olurlardı. Dediler ki, Şampiyonlar Ligi'nde oraya kadar gitmesi tesadüf bu adamın, tesadüf değilse bile oyuncuların başarısı.

Macera derken, milletin diline düşmüştüm. Hayalim Avrupa'nın önde gelen liglerinde en azından ilk 5'e oynayan bir takımla sözleşme imzalamaktı. Teklif bekledim gelmedi, biraz daha bekledim yine gelmedi. Bir baktım epey beklemişim ben de bazı orta halli takımlara başvuruda bulundum, benden CV'imi istedikleri zaman hevesim kaçtı.

Kendimi insanların göremeyeceği bir depoda duran ve her geçen saniye renklerin siyah - beyaz'a döndüğü bir portre gibi hissediyordum...

Bir yudum daha.

Üzerinden 1 yıl geçmişti ve unutulmuştum. Galatasaray'ın Teknik Direktör koltuğuna asıl sahibi tekrar oturmuştu.

Önümdeki bardaktan bir yudum daha aldım. Saat gece yarısını biraz geçmişti.

Acaba o Üniversiteyi bitirseydim nasıl olurdu? Galatasaray'ın başında kalsa mıydım? Cebimdeki iddaa kuponu tutmuş mudur? Bodrum mu Alanya mı? Kapitalizm? Dünya yuvarlak mı? Babam pasta yapmayı nereden öğrendi?

Kafam çok karışıktı, başımın ağrıdığını hissediyordum. Bardaktaki son yudumu da kafaya dikip, yatak odama doğru yola koyuldum...

Küt!

3842
14.Temmuz.2013, 21:01
...

Glülülülülü. Glülülülü.

Bu ses de neydi? Gözlerim açıldı.

Glülülülü.

Antrede uyanmıştım, kapının zili çalıyordu. Zor bela kalktım, kapıyı açma başarısı gösterdim. Karşımda postacı, elinde kargo kağıdına sarılmış dikdörtgen şeklinde bir kutuyla duruyordu.

- Buyrun.

- Siz Arda Güray mısınız ?

- Evet?

- Kargonuz var.

Beynime oksijen gitmeye başlamıştı, acaba para isteyecek miydi bu adam? Hem kim bana bu kutuyu yollacaktı ki? Ayrıca be...

- Beyefendi?

- Ha, alayım ben onu.

- Şuraya imza alabilir miyim.

...

- Tamamdır bu kadar, iyi günler dilerim.

- İyi günler.

Kapıyı kapattım. Kutuyu açmadan önce bir tuvalete gittim, elimi ve yüzümü güzelce yıkadıktan sonra mutfak masasına oturdum, merakla ve biraz da heyecanlı hemen kutuyu açtım.

En üstte bir kartpostal vardı. Kartpostalın ön yüzünde birkaç güzel kare ve yabancı yazılar vardı, tahminimce ya İtalyanca ya da İspanyolca.

http://mcdn01.gittigidiyor.net/223/KANARYA-ADALARI-LAS-PALMAS-KARTPOSTAL__2237354_0.jpg

Arkasını çevirdim kimden geldiğine bakmak için en aşağıya baktım...

...
...
...
Sevgilerle Juan Diaz

YALI1925
14.Temmuz.2013, 21:03
Başarılar ilginç bir kariyer olacağa benziyor :)

Arda Uzal
14.Temmuz.2013, 21:22
Başarılar adaş

The Special One
14.Temmuz.2013, 21:39
en sonda juan diaz çıktı:D:D daha neler görcez neler

Ronaldinho 10
14.Temmuz.2013, 21:52
Basarilar ama hangi yilda baslayacagini hala anlayamadim :D

kaanb
14.Temmuz.2013, 22:10
başarılar :D

byKpln
14.Temmuz.2013, 22:16
Başarılar herhalde 2.sezon.

TheConquerost
14.Temmuz.2013, 22:21
Başarılar ilginç bir giriş olmuş.

orhuncet
14.Temmuz.2013, 22:28
İlgi çekici Başarılar :)

3842
14.Temmuz.2013, 22:54
Başarılar ilginç bir kariyer olacağa benziyor :)

Başarılar adaş

başarılar :D

Teşekkürler beyler :)

Basarilar ama hangi yilda baslayacagini hala anlayamadim :D

Başarılar herhalde 2.sezon.

Teşekkürler beyler, 1. sezon olacak ama biraz akıcılık katması bi yerden bağlamak için önceki kariyerimin devamı gibiymiş yaptım :)

Başarılar ilginç bir giriş olmuş.

en sonda juan diaz çıktı:D:D daha neler görcez neler

İlgi çekici Başarılar :)

Akıcı, şiirsel bir anlatım yapmaya çalışıyorum, başka yerlerden de bazı şeyler katıp ilginç güzel uzun bir kariyer olmasına özen göstereceğim. İşin içince başka adamlar, başka üyeler katarsam şaşırmayın ::p

The Special One
14.Temmuz.2013, 23:01
sitedeki herkes kariyere gircek gibi :D:D

Juan Diaz
14.Temmuz.2013, 23:39
Adımızı kullanmışlar adımızııııı :zuhaha

3842
15.Temmuz.2013, 02:57
Dostum,

Nasılsın neredesin ne alemdesin, bilmiyorum. Uzun süredir ne görüştük ne konuştuk. Bu kutu sana ulaşır mı, ulaşsa da zamanında ulaşır mı bilmiyorum. Kutunun içinde 2 tane bilet var. Biri sana biri de hani genç adamsın sevgilin falan vardır, atlayın gelin. Ha nereye mi? Kanarya Adaları'na, ben bir süre daha buralardayım. Gelince Juanito'nun Restoran'ına gelip beni sorarsan hemen gösterirler. Umarım bu sana zamanında ulaşır.

Sevgilerle Juan Diaz

Okuduklarım beni biraz afallatmıştı, dediği gibi uzun süredir görüşmüyorduk. Crystal Palace'ın başında olması gerekiyordu şu an. Doğru ya ligler bitmişti, tatilde olsa gerek. Çılgın adamın Kanarya Adaları'nda işi ne olabilirdi ki? Gerçi o çılgındı, her işi olabilirdi.

Kutunun içindeki biletleri aldım tarihlerine baktım, 4 gün sonrasına aitlerdi. Sevgilim yoktu. Uçak şirketini aradım, biletlerden birinin iptal edilmesi gerektiğini, parasını iade alıp alamayacağımı sordum. Cevap olumluydu, Juan her şeyi düşünmüş biletleri benim adıma kestirmişti, sorun çıkmayacaktı.

Ama yine de kafam karışıktı. Juan niye beni Kanarya Adaları'na tatil yapmaya çağırsındı ki? Tamam birbirimizi tanıyorduk ve arkadaş olduğumuz söylenebilirdi ama yakın bir arkadaşı değildim.

Niye? Nasıl? Crystal Palace? Futbol?

Juan Diaz
15.Temmuz.2013, 03:00
Sana bizim Crystal Girlslerden birini yapacam :p

Burak Akmanoğlu
15.Temmuz.2013, 03:10
Başarılar hocam zevkli hikaye olmuş. :)

3842
15.Temmuz.2013, 03:33
- Uçağımızda 6 adet acil çıkış kapısı bulunmaktadır. Bunlardan 2 tanesi ön tarafta, 2 tanesi arka tarafta ve 2 tanesi de kanatların üzerindedir. There are 6 emergency exits...

Uçuş ne kadar sürer ki? Orada hava ne kadar sıcaktır? Şimdi içki istesem ayıp olur mu?

- Lütfen emniyet kemerinizin güvenli olarak bağlandığından emin olunuz. Please make sure you seatbelt is...

Karı bi sus da motorun soğusun ya. Tipe bak hele tipe, meymenetsiz şey.

- Dikkatiniz için teşekkürler, iyi bir uçuş dileriz. Thank you for your attention, and we wish you a good flight.

Sonunda.

- Bakar mısınız? Ben bir Viski alabilir miyim?

...

Geldik mi? Gelmişiz. Burada İngilizce bilen birileri bulmak kolaydır umarım. Almanca da olur aslında. Kusura bakmayın ama İspanyolca'm yok abiler ablalar.

Havaalanından çıkarken iptal ettirdiğim bilet parasının bir kısmıyla likör mağazasından kendime iki şişe içki aldım.

Ne çok içiyorum. İçmemeliyim.

Taksiciye Juanito'nun Restoranı'nın adresini verdim, yol beklediğimden uzun sürdü. Biletin parası hemen hemen bitmişti. Arabadan indim, restoran karşımdaydı.

Güzel yermiş. Gireyim mi? Hayır, hazır değilim. Yorgunum. Güvenemiyorum kendime. İçimde garip bir his var. Yarın? Evet, yarın.

Restorana yakın bir otel buldum ve oda tuttum, hesaplarıma göre yemesem içmesem kalan parayla 5 gün otelde kalabilirdim. Resepsiyonist yaşlı huysuz bir İspanyol'du muhtemelen İngilizce, Almanca bilmiyordu. Ya da inadına benimle konuşmamıştı. Kahvaltı servisi olup olmadığını öğrenemedim ne yazık ki.

orhuncet
15.Temmuz.2013, 03:43
Harika kurgu devam lütfeeeen :D

Ronaldinho 10
15.Temmuz.2013, 03:51
Ucak hikayesi guzel olmus, lazim olacak bana bir kac gun sonra :D

Peguy
15.Temmuz.2013, 04:06
Şimdi gördüm başarılar dilerim (=

Burak Akmanoğlu
15.Temmuz.2013, 04:15
Gayet güzel gidiyor kurgu aynen devam. :)

3842
15.Temmuz.2013, 04:20
Sana bizim Crystal Girlslerden birini yapacam :p

Oğlum dur ben şu an Futbol aşkıyla yanıp tutuşuyorum :D

Başarılar hocam zevkli hikaye olmuş. :)

Gayet güzel gidiyor kurgu aynen devam. :)

Teşekkürler, elimden geldiğince yapıyorum bişeyler.

Harika kurgu devam lütfeeeen :D

Teşekkür ederim, yorgunum uykum geldi. Kafam pek çalışmıyor şu an kusura bakma, yarın sabah uyanınca devam ederim :)

Şimdi gördüm başarılar dilerim (=

Teşekkürler.

Ucak hikayesi guzel olmus, lazim olacak bana bir kac gun sonra :D

Hayırdır hocam yolculuk nereye? :icon_lol:

Unsal123
15.Temmuz.2013, 04:20
Başarılar süper gidiyor (:

Selim Atalay
15.Temmuz.2013, 06:40
Kurgu ve devamı hoş ve güzel olmuş. Tebrikler :)

3842
15.Temmuz.2013, 13:00
Uyandım. Çalar saatimi ayarlamıştım ama çalmadan uyanabilmiştim. Uzun süredir bu kadar erken uyanmıyordum sanırım. Düşündüm, Diaz beni sabah mı, öğlen mi, akşam mı görmek isterdi, hiç bir fikrim yoktu. Kahvaltısını yarım bırakmamak, akşam da eğlencesini bölmemek için öğle saatlerinde gitmeye karar verdim.

Dışarı çıktım, kahvaltı bulabileceğim bir yer aramaya koyuldum. Yakında deniz olduğunu akşam fark edememiştim. Çok yakında deniz vardı, sahile doğru yola koyuldum. Sahilde kafe tarzı bir yere oturdum ve karnımı doyurdum.

Dünle bugün geceyle gündüz kadar farklı.

Kafeden çıkınca sahilde kısa bir yürüyüş yaptım ve odama döndüm. Juan Diaz bir teknik adamdı, bu lakaba sahip birisiyle uzun süredir görüşmüyordum. Onun karşısında güzel görünmek istedim. En şık kıyafetlerimi giydim ve Juanito'nun Restoranına doğru yola koyuldum.

...

http://www.onarchitecturesite.com/images/cool-restaurant-with-blue-chairs-and-tables-also-sea-view-for-2013-design-guide.jpg

Harikaydı, iki kişilik küçük bir masaya oturdum garsona Juan Diaz'ı tanıyıp tanımadığını soracaktım.

- Juan Diaz'ı tanıyor musun?

- ?? (İspanyolca bir şeyler dedi)

- Ju - an Di - az

- aa yes yes :)

Sanırım anlamıştı. Garson giderken, ben de manzaraya dalmıştım.

Umarım huğan diyas diye okunan bir yemek yoktur.

urwrdskkn
15.Temmuz.2013, 13:07
Kurgu Şahane Harika Bir Hikaye Bayıldım Süper Gidiyor Devamını Bekliyorum Hocam.

Arda Uzal
15.Temmuz.2013, 13:25
İsmimizi kullandırtabiliyor muyuz ? :D

3842
15.Temmuz.2013, 14:02
http://24.media.tumblr.com/727b6e510ff8e0a9f09d61ca51acb88e/tumblr_mjwsj485e91qeccn3o1_400.jpg

- Arda dostum, nasıl gidiyor?

- İyidir Juan'cım uğraşıyoruz.

- Karnın aç mı sana bir şeyler söyleyeyim?

- Yok, sağol dostum.

- Ee nasıl gidiyor, var mı yeni takım?

- Uzun süredir o işlerin içinde değilim ya. Senin İngiltere'de işler nasıl?

- Heyecanlı bir sezon geçirdik, Avrupa'ya katılma mücadelesi verdik.

- Ee sonuç?

- Boşver Crystal'i gel seni bir yere götüreceğim, orada muhabbet ederiz.

Nereye?

Kapının önünce çıktık, Juan bir arabaya doğru hareketlendi.

http://www.dentonslive.com/wp-content/uploads/2011/06/autin-healey.jpg

İnanılmaz. Vay canına.

Sürüş boyunca bir konuşma olmadı.

...

Burası da neresi?

- Buraya Estadio Gran Canaria Stadium diyorlar dostum.

- Bir stada bu kadar yaklaşmayalı uzun süre oluyor doğrusu.

- Gel içeri girelim.

- İçeri mi?

Neler oluyor?

- Evet, hadi gel.

...

http://elcentrocampista.com/wp-content/uploads/2012/09/estadio_gran_canaria_1305282969.jpg

Boş stadı görünce bir an hüzünlenmiştim. Koltuklar boştu, sahada futbolcu yoktu, kulübe boştu. Stadın bu halini kesinlikle kendi halimle özdeşleştirebilirdim.

- Nasıl?

- Çim zemine uzun süredir bu kadar yakın olmadım dostum.

- Lafı uzatmayacağım...

Ne lafı?

- ... ben biri tarafından görevlendirildim. Görev demeyelim, bunu gönüllü olarak yapıyorum. Miguel Angel Ramirez, sana tanıdık gelmeyecektir. Babamın eski bir arkadaşıdır, aynı zamanda bu sahada oynayan futbol kulüplerinden birinin de başkanı.

- Tanıdık gelmedi.

Futbol?

- Sana bir kez soracağım dostum. İspanya İkinci Ligi'nde oynayan Las Palmas takımının başına geçmek ister misin?

İspanya? Dilini bilmiyorum. İkinci Lig? Çok düşük. Terfi edebilir miyiz? Bilmiyorum, zor. İklim güzel? Çok sıcağı sevmem. Deniz var? Türkiye'de de deniz var. Juan Diaz? Çılgın bu adam. Futbol? Evet, futbol. Futbol? Evet.

- Evet.

- Cidden mi ?Tamam o zama...

Burak Akmanoğlu
15.Temmuz.2013, 14:15
Palmas zevkli olacaktır :)

3842
15.Temmuz.2013, 14:36
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/2/20/UD_Las_Palmas_logo.svg/180px-UD_Las_Palmas_logo.svg.png

UD Las Palmas SAD kulubü Kanarya Adaları'nda kurulmuş bir futbol kulübüdür. İspanya İkinci Ligi'nde oynayan takım 1949'da kurulmuştur ve en büyük başarıları 1978'de İspanya Kral Kupası'nda final oynamış olmalarıdır. Ayrıca takım 68 ve 69 yıllarında La Liga'da sırasıyla 3. ve 2. olmuştur.

Daha detaylı bilgi için:

http://en.wikipedia.org/wiki/UD_Las_Palmas

Başkanla henüz görüşmemiştim, hatta resmi olarak işe başlamamıştım bile. Bana takım hakkında kısaca bilgi veren bir mail yollanmıştı.

Çok param yoktu, karnımı doyurmak için aldığım abur-cuburları yedikten sonra likör mağazasından aldığım şişelerden birini kapıp sahile doğru yola çıktım. Keyifliydim, sorumluluğun getirdiği stresin yanında tatlı da bir mutluluk vardı. Ertesi sabah ilk iş kulüp binasına gidip başkanla ve teknik heyetle görüşecektim.

Adada güzel kızlar, yakışıklı erkekler ve tatlı çocuklar vardı, benim ilgimi daha çok kızlar çekiyordu. Elimdeki şişeyi paylaşabileceğim insanlar bulabilmek umuduyla etrafa bir göz gezdirdim.

...

...

...

Denizdeydim, gecenin köründe. Deniz sakindi. Son hatırladığım şey birkaç gençle oturduğum ve elimdeki şişeden birkaç yudum aldığımdı. Geceleyin denize girmek güzeldir, daha önce Akdeniz'de pek çok kez yapmıştım bunu. Ama siz siz olun denizin sakin olmadığı yerlerde geceleyin denize girmeyin.

O an hiç bir şey umrumda değildi, çok keyifliydi. Hatırlamadığım birkaç saatte mutlu olduğumdan ve güzel şeyler yaptığımdan emindim.

Yarın büyük gün, erken kalkıp tıraş olsam iyi olur.

Denizden çıktım ve odama doğru yola koyuldum.

ugur732
15.Temmuz.2013, 15:00
hocam sen burda harcanıyosun git bi pembe dizi felan yaz bu nasıl bir kurgulama
bu arada başarılar

alpay381
15.Temmuz.2013, 15:20
Başarılar , kariyer çok zevkli olacak gibi duruyor hadi bakalım :)

The Special One
15.Temmuz.2013, 15:29
ooo güzel bir tatil yeri kendini fazla kaptırma o işlere:D

LeoN48
15.Temmuz.2013, 15:36
Mükemmel giriş kaptan yine harikasın :)

kaanb
15.Temmuz.2013, 17:43
çok içiyorsun dikkat et :D

Mustafa Diler
15.Temmuz.2013, 17:46
Başarılar dostum takipçinim kurgu güzel herşey güzel takım da ilginç olmuş :)

3842
15.Temmuz.2013, 18:09
Kurgu ve devamı hoş ve güzel olmuş. Tebrikler :)

Başarılar süper gidiyor (:

Kurgu Şahane Harika Bir Hikaye Bayıldım Süper Gidiyor Devamını Bekliyorum Hocam.

Teşekkürler arkadaşlar, elimden geldiğince bağlıyorum ama sezon başlayınca kurguya bu kadar yer kalır mı bilemeyeceğim :0:

İsmimizi kullandırtabiliyor muyuz ? :D

İlerilerde niye olmasın ? :)

Palmas zevkli olacaktır :)

Güzel bir yer Las Palmas. Takımla işimiz kolay değil ama ilk sezon terfiye oynarız gibime geliyor.

hocam sen burda harcanıyosun git bi pembe dizi felan yaz bu nasıl bir kurgulama
bu arada başarılar

Teşekkürler, tabii var bende de bir şeyler ama keşfedilemedim. :0: Hayallerimden biri kitap yazmaktır bu arada.

Başarılar , kariyer çok zevkli olacak gibi duruyor hadi bakalım :)

Mükemmel giriş kaptan yine harikasın :)

Teşekkürler beyler :)

ooo güzel bir tatil yeri kendini fazla kaptırma o işlere:D

Bu sene daha tatil yapamadım burada acısını çıkarıyorum :D

çok içiyorsun dikkat et :D

:smismileyiw2:

Başarılar dostum takipçinim kurgu güzel herşey güzel takım da ilginç olmuş :)

Teşekkürler, Las Palmas takımlar arasında en güzel kurgu yapabileceğim takımdı. Gerçi takım da sempatik gelmeye başladı gözüme.

Juan Diaz
15.Temmuz.2013, 18:38
İçip içip kızlarla geziyon işin iş ha

3842
15.Temmuz.2013, 18:43
Sabah Türkiye'den getirdiğim Permatik'imle tıraş olduktan sonra kulüp binasına gittim. Juan Diaz da aracı olduğu için kulüp binasındaydı. Odaya girdiğimde beni başkanla tanıştırdı, biraz oturduktan sonra işleri olduğunu söyleyip ayrıldı. Odadan çıkarken bana bir göz kırpmayı ihmal etmemişti.

- Arda bey, ben çok genç ve dinamik biri değilim. O yüzden kulüpteki spor faaliyetleriyle pek ilgilenemiyorum. Futbol Kulübünün yönetimini tamamen sana devretmeyi düşünüyoruz.

- Biraz daha açarsanız memnun olurum.

- Sizden beklentimiz sadece koçluk yapmanız değil. Futbolla ilgili her alana el atmanızı istiyoruz. Tabii ki, bütçemiz el verdiğince. Ha ha ha ha.

- Tabii ki efendim.

- Genç takım, tesisler, antrenmanlar, transferler hepsinin başında sen olacaksın. Paraya dayanan bir isteğin olduğunda, bunu gelip bizimle paylaşacaksın. Biz de bir değerlendirme yapıp karar vereceğiz.

- Anlıyorum.

- Takımımız geçen sene ligde 9. oldu. Medya da öyle ön görmüştü zaten. Senden ilk senelik beklentimiz bu dereceyi daha ileriye taşıman. Ayrıca iki tarafın da çok büyük sorumluluklara girmemesi için 1 yıllık bir sözleşme ön gördük ilk etapta. Uygun mudur senin için, bir bak istersen sözleşmeye?

Kağıdı aldım, kısaca göz gezdirdim.

...
...
...
...
25.000€ x 12 = 300.000€
...

25.000€. Yarısı 12.500€. Gayet yeterli. Hem aç kalırsam karnımı futbol doyurur.

Bu konuşmalardan sonra formaliteler konuştu, imzalar atıldı. Binadan çıkarken sekreter elime birkaç kağıt tutuşturdu. Personellerin listesi, oyuncuların listesi ve kamp programı.

karayer
15.Temmuz.2013, 19:47
Devam hocam çok sürükleyici devam :):D

benzema35
15.Temmuz.2013, 19:57
hikaye süper :)

Damigol
15.Temmuz.2013, 19:57
İçip içip kızlarla geziyon işin iş ha

Bunu Crystal Görls'e sahip teknik adam mı söylüyor? :icon_cool:

orhuncet
15.Temmuz.2013, 20:00
Çok sürüklüyor :) Devam devam :)

Ronaldinho 10
15.Temmuz.2013, 20:08
Cok guzel reytingler alir bu hikaye :D Aynen devam :)

Mustafa Diler
16.Temmuz.2013, 12:08
Kamp dönemini gelenler gidenler bekliyoruz hocam :)

ReaList
16.Temmuz.2013, 13:57
Çok güzel bir anlatım, başarılar iyi eğlenceler.

3842
16.Temmuz.2013, 14:31
İmzalardan sonraki birkaç günü kafa dinleyerek geçirdim. Sonrasında işe başlama zamanı gelmişti. Elime ilk olarak futbolcu listesini aldım.

Listede dikkatimi ilk çeken isim Atouba'ydı. Bundesliga'yı takip ettiğim yıllardan biliyordum bu oyuncuyu, sol bek olduğunu biliyordum en azından.

Sonra listede fransız bir forvet oyuncusu dikkatimi çekti. "Theivy"

Şunun adı Thierry olsaydı ne olurdu sanki?

Bu oyuncu Espanyol takımından kiralık gelmişti.

Listenin en altında da kısa bir yardımcı raporu vardı. Sonrasında bu raporu hazırlayan yardımcı ile anlaşamayıp onu kovacaktım, ama ona biraz daha zaman var.

http://s1307.hizliresim.com/1c/j/qc4n9.jpg

Thievy gerçekten takımın Thierry'siymiş.

Elimdeki diğer kağıtlara bakmaya başladım. Personel listesine baktım.

http://t1307.hizliresim.com/1c/j/qc4wl.jpg

Josico mu? Hani şu Fenerli olan.

Takımdaki görevlendirmeler çok saçmaydı bu işi halletmek gerekiyordu. Takımda 3 tane kondisyoner vardı ve sanırım hepsi birbirinden saçma insanlardı. Sonraları kondisyonerlerden birinin veteriner olduğunu öğrendim. Tabii ki kovdum.

Takıma gol atmayı öğretecek bir antrenör lazımdı. Golcü diyince benim aklıma ilk gelen kişiyi aradım.

- Alo. Abi ben Arda Güray, hatırladın mı beni?

- Unutur muyum Arda'cım? Nasılsın, nerelerdesin?

- O işler biraz karışık abi. Müsait misin seninle bir şey görüşecektim.

- Ankara'da Hipodromdayım Arda'cım yakındaysan gel.

- Yok abi gelemem, meşgulsen başka zaman arayayım.

- Yok yaa, koşunun başlamasına daha var.

- Abi, ben şimdi bir takımla sözleşme imzaladım. Bizim topçulara gol atmayı öğretecek biri lazım. Benim aklıma da ilk sen geldin.

- Gururlandırıyorsun beni. Gelirim, konuşalım, anlaşalım, çaresine bakarız, neredesin ?

- Abi Kanarya Adaları'ndayım.

- Neeey. Kanarya Adaları mı? Biz Galatasaray'lıyız Arda'cım oralar bize ters. Hahahahaha.

- Ehehe. Abi gelemeyeceksen söyle.

- Geleyim, bakalım be Arda'cım. Benim için de bir değişiklik olur.

...

Bir hafta sonra Tanju Çolak Las Palmas ile resmi sözleşmeyi imzaladı.

Juan Diaz
16.Temmuz.2013, 14:34
Beni karıştırma :zuhaha

Mustafa Diler
16.Temmuz.2013, 14:44
Tanju Çolak Sergenide alsın gelsin :D

3842
16.Temmuz.2013, 14:55
Sonraki haftalarda takımdaki personellerden bazılarıyla yollarımızı ayırdık, yeni personeller işe aldık. Teknik ekipteki yüzleri değiştirmek gerekiyordu. Ne de olsa ayrılanlar benim değil, eski hocanın ekibiydi.

http://l1307.hizliresim.com/1c/j/qc5th.jpg

Personellerin hepsinden halen memnun değildim ama bu değişimi zamanla tamamlayacaktık.

----

Takımdaki bir kaç oyuncuyla da yollarımızı ayırmaya çalışıyordum. Olmuyordu, olmadı. Kadronun büyük bir kısmı henüz kendini kanıtlayamamış ve yaşı kemale ermiş oyunculardan oluşuyordu. Tabii ki kadroda inci gibi parlayan gençler de vardı.

http://t1307.hizliresim.com/1c/j/qc60b.jpg

İsmi tanıdık. Hamburg altyapısında bulunmuş.

Yedek takımın raporları doğrultusunda, bu genci as takıma yükselttim.

http://t1307.hizliresim.com/1c/j/qc621.jpg

Takımın kiralık katili.

http://l1307.hizliresim.com/1c/j/qc62p.jpg

http://t1307.hizliresim.com/1c/j/qc63k.jpg

Bu iki delikanlı da takımın altyapısından yetişmiş Las Palmas'lı yıldızlarımız.

Josico'nun verdiği raporlar doğrultusunda kadromuzu güçlendirmeye çalıştık. Premier Lig'den birçok kaleciyle görüşmemize rağmen hiçbiriyle anlaşamadık ve takımdaki mevcut kalecilerle yola devam etme kararı aldık.

Sonradan bonservisi elinde olan Asier Del Horno takımımıza önerildi. Kendisine La Liga ekiplerinden de teklifler olmasına rağmen Chelsea, Valencia gibi deve takımlarda oynamış oyuncu bizi tercih etti.

Tatil yapmak için mi, top oynamak için mi? Bilinmez.

Denemeye aldığımız Cristian Ledesma, Gaston Diaz ve Nicolas Blandi arasından Gaston Diaz ve Nicolas Blandi'den memnun kaldık. Fakat bütçemiz bu oyuncuları kadromuza katmamıza izin vermedi.

Kısır bir transfer dönemi geçirmiş olduk.

http://t1307.hizliresim.com/1c/j/qc6c9.jpg

The Special One
16.Temmuz.2013, 15:04
ofansın gayet iyi vitolo da tıpkı jonatan viera gibi takıma iyi para kazandırır

3842
16.Temmuz.2013, 15:22
Bizim oralar güzeldi. Niye buraya geldik ki? Saçmalık

Hazırlık kampı için Fransa'ya gelmiştik. Fransa Kanarya Adaları'na oranla daha serin olabilirdi ama hayat hiç eğlenceli değildi. Las Palmas'ta gülen yüzler burada asılmış gibiydi. Burada herkes sorumluluğun verdiği stresi sonuna kadar hissediyordu. Oyuncuları gözlemliyordum, tamamen tanışmamıştık ama yavaş yavaş yüzleri isimlerle bağdaştırmaya başlamıştım.

- Aaaaahh!

O da nesi?

Herkes bir anda toplandı. Dani Castellano yerdeydi, baldırını tutuyor, acıdan kıvranıyordu. Kendisi 24 yaşında umut vaad eden bir sol kanat oyuncusuydu. Fizyoterapistlerin raporu doğrultusunda kendisini Las Palmas'a geri gönderdik. 4 - 5 Ay sahalardan uzak kalacaktı.

Fransa uğursuz bir yer.

Tanju abi de beğenmemişti Fransa'yı. Las Palmas'ta hem tatil yapıp takıma gol atmayı öğretebiliyordu, Fransa sessizdi. Modasıyla, parfümüyle ün kazanmış bu şehir ruhsuzdu, ya da biz o ruhu hissedemiyorduk.

http://t1307.hizliresim.com/1c/j/qc7g4.jpg

3842
16.Temmuz.2013, 15:28
Devam hocam çok sürükleyici devam :):D

hikaye süper :)

Çok sürüklüyor :) Devam devam :)

Cok guzel reytingler alir bu hikaye :D Aynen devam :)

Kamp dönemini gelenler gidenler bekliyoruz hocam :)

Çok güzel bir anlatım, başarılar iyi eğlenceler.

Teşekkürler, kurguyu kamp dönemine hatta lig dönemine bağlarken zorlanırım büyük ihtimalle. Kurguya ayırdığım yer oyuna da bağlanmamızla daralacak, umarım yine de sürükleyici olur :)

O bir de tatlı cicili bicili kızlarla takılıyor. Ben İspanya'nın köylüleriyle iki fingirdemişim çok mu? :D

3842
16.Temmuz.2013, 15:33
ofansın gayet iyi vitolo da tıpkı jonatan viera gibi takıma iyi para kazandırır

Sen söylemesen o adamdan haberim bile yoktu. 2.5'e satmışlar, o paraya satacaklarına adamı bana verselerdi La Liga garantiydi :p

Mustafa Diler
16.Temmuz.2013, 15:42
Ben hazırlık maçlarında alınan sonuçlardan tatmin oldum transfer az yapmışsın bütçeden dolayı kiralık almayı ya da serbest transfer yapmaya yönelebilrdin tabi kadron yeterli görüyorsun bilemem :)

3842
16.Temmuz.2013, 15:51
Ben hazırlık maçlarında alınan sonuçlardan tatmin oldum transfer az yapmışsın bütçeden dolayı kiralık almayı ya da serbest transfer yapmaya yönelebilrdin tabi kadron yeterli görüyorsun bilemem :)

Takımdan oyuncu gönderebilseydim, kadroya kesinlikle bir kaleci katmayı düşünüyordum.

Gönderemedim bir türlü, böyle olunca kadro kayda kabul edilen 25 oyuncu doldu ve uygun maaş bütçesini de açamadım.

http://s1307.hizliresim.com/1c/j/qc8k4.jpg

Aslında Mannone'ye kiralık teklifi yapmıştım ama başka takımı tercih etti maalesef.

Mustafa Diler
16.Temmuz.2013, 15:57
Kalecide çok önemli bir mevki ama sağlık olsun :)

urwrdskkn
16.Temmuz.2013, 16:07
Las Palmas'da Başarılar Hocam...

3842
16.Temmuz.2013, 16:07
Terfi edebilecek miyiz? Diyelim ettik, La Liga'ya nasıl tutunacağız. Para nerden gelecek? Böyle konuşuyoruz ama küme düşmeyelim. Yok yok olmaz öyle şey. Takımdaki çöplerden nasıl kurtuluruz? Kaleci lazım kaleci...

derken Ligin ilk maçı için Santander'e gittik. Racing ile oynayacaktık. Maç sabahı bir gazete aldım. Takım halinde kahvaltı ediyorduk, iştahim pek açık değildi. Açtım gazeteyi güç bela okumaya çalıştım bir şeyler, yavaş yavaş bişeyler öğreniyordum İspanyolca namına. İspanya İkinci Ligi için 2 sayfa ayırıyorlardı. Bir kısımda sezon sonu için takımların konumları için tahminde bulunmuşlardı.

1. Villarreal
2. Sporting
3. Almeria
...
...
...
10. Las Palmas
...
...

Gazetede okuduğum şey umudumu kırmıştı. Sezon sonu harbiden 10. olsaydık, heyecansız bir lig heyecansız bir son.

Lanet olsun.

Göz ucuyla da Thievy'ye bakıyordum.

Ne biçim yemek yiyor lan adam. Dur oğlum dur boğulacaksın.

...

Maç saati geldi. Maçtan 2 saat önce en güzel kıyafetimi gimiştim. Sabahleyin ispanyol permatiğiyle bir güzel tıraş olmuştum. Rakibimiz favoriydi, ama yenilsek bile takımımın güzel bir performans göstermesini istiyordum.

4-4-2 ? İkinci forvetimiz iyi değil. 4-2-3-1? Forvet arkası oyuncusu yok. Vitolo ya da Aleman oynar. Evet 4-2-3-1

Mustafa Diler
16.Temmuz.2013, 16:15
3 Puanla güzel bir başlangıç yapıcaz :)

3842
16.Temmuz.2013, 16:15
1. Hafta

http://s1307.hizliresim.com/1c/j/qc9jj.jpg

2. Hafta

http://s1307.hizliresim.com/1c/j/qc9nt.jpg

İlk iki hafta mis gibi geçmişti. İlk maçta zorlansakta soyunma odasında yaptığım gazlamalar ve değişiklikler sayesinde maçı kazandık. İkinci maç zaten açık ara favoriydik.

Mustafa Diler
16.Temmuz.2013, 16:17
2 de 2 güzel bir başlangıç :) :)

3842
16.Temmuz.2013, 16:51
3. Hafta

http://t1307.hizliresim.com/1c/j/qcbxf.jpg

4. Hafta

http://s1307.hizliresim.com/1c/j/qcbyt.jpg

İlk 4 Haftada aldığımız 10 puan bizi liderliği paylaşan 4 takımdan biri yapıyordu. Durumlar güzel gidiyordu. Daha doğrusu dışarıdan bakıldığında böyleydi.

4 haftayı çok büyük kayıplar vererek kapatmıştık. Doktorlardan gelen her rapor, her bir haber moralimi bozuyordu.

Bu ne ya?

http://t1307.hizliresim.com/1c/j/qcc1v.jpg

Yardımcılarım, Thievy'nin kiralık sözleşmesini feshetmemizi öneriyordu çünkü oyuncu 4 - 5 ay sahalardan uzak kalacaktı ve bu süre boyunca ona boşuna para ödeyecektik.

Kiralık sözleşmesini feshettik. Artık as forvetimiz genç Nijeryalı Chrisantus olacak.

Bu arada ülkesinden teklif getiren Pignol'u Le Mans FC'ye 35.000€ karşılığında sattık. Oyuncu 35 yaşındaydı.

3842
16.Temmuz.2013, 16:55
Çok zaman geçmeden Javi Castellano'dan da kötü haber geldi. O da bir buçuk ay sahalardan uzak kalacak.

Sakatlanan tüm oyuncular as oyunculardı bu arada :uzgun:

orhuncet
16.Temmuz.2013, 18:30
Takım çöplük resmen revir gelecek maçların çoğunda puan kaybedicez . .

3842
17.Temmuz.2013, 13:37
Takım çöplük resmen revir gelecek maçların çoğunda puan kaybedicez . .

Bakıcaz hemen hemen her gün oyuncu sakatlanıyor. Önümüzdeki maç Villarreal'e karşı işimiz zor.

oguuz9
17.Temmuz.2013, 17:35
Kariyeri başından beri hiç sıkılmadan , usanmadan bir çırpıda okudum. Helal olsun valla. Uzun vadeli bir kariyer bekliyorum umarım hedeflerine ulaşırsın. Başarılar :)

RodiMood
17.Temmuz.2013, 18:12
Hastaneye yakın bir yerde anrteman yap bari hocam , oyuncuları götürmesi kolay olsun :)

Ronaldinho 10
17.Temmuz.2013, 18:29
FM13'de canimizi en cok sikan sey sakatliklar maalesef.