Log in

View Full Version : Alo!!

gookhan
19.Haziran.2006, 19:56
Niye ALO Deriz?

Telefonda hemen hemen hergün kimbilir kaç kez kullandığımız "Alo" sözcüğü, gerçekte bir sevgilinin kısaltılmış adıdır. Sevgilinin tam adı Allessandra Lolita Oswaldo'dur. Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden, A.Graham Bell'in sevgilisiydi. Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti. Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz "Allessandra Lolita Oswaldo" diyordu. Bell, zamanla sevgilisine, adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu "Ale Lolos" diye karşıladı. Çalışmaları uzadıkça Graham Bell, sevgilisinin adını daha da kısalttı ve öne iki heceli bir ad buldu. Bu kısa ad "Alo" idi. Allessandra Lolita Oswaldo, geliştirip, tüm kente yaymaya çalıştığı telefondan başka birşey düşünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Graham Bell'i telefonuyla başbaşa bırakıp onu terketti.Yaşlı Bell, sevgilisinin birgün onu arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı. Kentte çekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlamıştı. Graham Bell'i artık başka kişiler de arıyordu. Fakat o, telefonun her çalışında kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu "Alo" diyerek açıyor ve artık herkes "Alo" diyordu. O günlerde hemen herkes telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell'in anısına saygı olarak "Alo" demeye başladı. Bugün tümümüzün kullandığı "Alo" sözcüğü işte o günlerden günümüze uzanmaktadır.

(Kaynak:Bütün Dünya, Şubat 2000 sayısı)

barahir
19.Haziran.2006, 20:02
walla ben alo demiyorm hiçbi zaman Efendim die açarım delefonu.

hezzo
19.Haziran.2006, 21:02
walla ben alo demiyorm hiçbi zaman Efendim die açarım delefonu.
tamam da ses gelmediği zaman ne dersin efendiiim efendiiiim diye bağırmazsın heralde:) duymuştum bunu saol:)

mgungor
19.Haziran.2006, 21:06
biliyodum bunu ama paylaşımın için saol...

gookhan
19.Haziran.2006, 21:09
ben kımse duymamistir diodum herkes biliomus:D

eraser212
19.Haziran.2006, 21:11
bnde duymuştum. duyduktan sonra da efendim diye açmaya başladım.

barahir
19.Haziran.2006, 21:13
tamam da ses gelmediği zaman ne dersin efendiiim efendiiiim diye bağırmazsın heralde:) duymuştum bunu saol:)
alo demem. şş bana bak efendi ben konuşurken beni dinle benden sonra cevap ver derim. hala cevap gelmiyosa teli kaparım

hezzo
19.Haziran.2006, 21:37
alo demem. şş bana bak efendi ben konuşurken beni dinle benden sonra cevap ver derim. hala cevap gelmiyosa teli kaparım
sen bilirsin tabi ya:) da onun yerine 3 harfli alo de daha kolay :)

Nedvedmania
19.Haziran.2006, 21:39
kadının ikinci adı lolita :D

barahir
19.Haziran.2006, 21:45
evet benimde dikkatimi çekti:D

vita es morte
19.Haziran.2006, 21:48
ben de biliyorum bunu

Universal
19.Haziran.2006, 21:49
biliyordum ama ben genelde telefonda kimin aradğını gördüğüm için ismiyle hitap ediyorum eğer tanımadığım birisi ise efendim derim

kavara
19.Haziran.2006, 21:52
bu aralar cok sinirliyim kim ararsa arasın heaa , söyle , nevAR türleri sözlerle acarım telefonu catacak insan arıyorum.

Asi ÇocUk_16
19.Haziran.2006, 22:37
paylasım için tesekkurler bunu daha önce bı yerde okumustum

Aslan41
19.Haziran.2006, 23:01
paylaşım için çok sağol....

ibo
19.Haziran.2006, 23:50
bunu önceden biliyordum. saol tekrar hatırlattığın için...

gookhan
20.Haziran.2006, 09:42
yahu ilk akliniza gelen sey lolita:D

sizi gidi sizi:D

LaKe
20.Haziran.2006, 12:02
Paylaşım için teşekkürler. Bende genelde efendim diye açarım :)