PDA

View Full Version : beyaz kart önerisi!

sarianet
17.Ekim.2014, 13:39
UEFA Başkanı Michel Platini, yeni bir öneriyle futbol kamuoyunun karşısına çıktı.

Platini, sarı ve kırmızı kartın yanına beyaz kart eklenmesini istiyor...

Peki beyaz kart ne işe yarayacak? Futbolcuların, zaman zaman hakeme yoğun şekilde itiraz ederek, oyunun akışını aksatmasından rahatsız olan Platini, bu durumu beyaz kart ile çözmek istiyor.

Platini'ye göre beyaz kart gören futbolcu, 10 dakikalığına saha kenarına gönderilecek.

Böylece hakem, itirazı uzatan oyunculara sarı ya da kırmızı kart göstermek zorunda kalmayacak. Hakeme yönelik itirazın, futbol dünyasında büyük bir salgın haline dönüştüğünü vurgulayan Platini, beyaz kart uygulamasının, soruna çözüm getirebileceği görüşünde.

Gole giden oyuncuyu ceza sahası içinde düşürerek penaltıya sebebiyet veren oyunculara kırmızı kart gösterilmesine de karşı çıkan UEFA Başkanı, takımlara daha fazla oyuncu değişikliği hakkı tanınmasını da istiyor.

yıllardır bu muhabbet dönüyodu ben pek olacağını sanmıyorum futbolun da iyice içine limon sıkıyolarböyle böyle

Viola26
17.Ekim.2014, 14:55
Değişik şeyler getirmesinler mümkünse,beyaz kart diye birşey mi olurmuş.

davidvilla
17.Ekim.2014, 16:00
Yok ea sports tini geym ali sami

balot50
17.Ekim.2014, 16:05
oynamayın şunun ayarlarıynan

SAİT71
17.Ekim.2014, 16:22
Bu platin kendini ne sanıyor yahu futbolun doğasına aykırı. Yok beyaz kart yok devre arası ekstra oyuncu değişiklik hakkı felan iyice saçmalıyorlar.

Banega
17.Ekim.2014, 16:30
Bilmiyorum, bana mantikli geldi.Ayri bir heyecan getirebilir.Itiraz edenlere karsi da iyi olur.

Ayrica denildigi gibi, hem penalti hem kirmizi kart karari bazen cok agir oluyor.Ben olumlu bakiyorum bu fikre.

Önder HOCA
17.Ekim.2014, 18:15
Bilmiyorum, bana mantikli geldi.Ayri bir heyecan getirebilir.Itiraz edenlere karsi da iyi olur.

Ayrica denildigi gibi, hem penalti hem kirmizi kart karari bazen cok agir oluyor.Ben olumlu bakiyorum bu fikre.

şimdi adam gole gidecek 100 de bir milyon gol olucak pozisyon penaltı yaptırarak hiç değilse kaçırma ihtimalleri doğuyor şimdi uruguay maçını hatırlayın gerçi foulle değilde elle müdehaleydi ama sonuç olarak o penaltı kaçtı

ThersoN
22.Ekim.2014, 16:57
İtirazı azaltır tabi ancak şunun düşünülmesi lazım. Basketbol ve Voleybol'da boyut olarak küçük sahalar olmasına rağmen anlık oyuncu değişimleri vakit kaybettiriyor. Düşününki futbolda normal oyuncu değişikliği bile yeri geldiğinde bir dakikadan fazla zaman alıyor. Demem o ki özetle; futbolda basket ya da voleybol gibi sayısız oyuncu değişiklikleri ya da takım molaları gibi şeyler oyunu soğutur. Dozu aşmış bir itirazın cezası sarı karttır devamında kırmızı olur bu basit. Cezası olan birşeyi bile bile yapan bir futbolcuyu 10 dakikalığına saha kenarına almak hem uygulama açısından hem de mantık açısından pek olumlu sonuç vermez. Platini futbolculuk hayatında yaptıkları ile efsane oldu. Başkan oldu bambaşka bir profil ortaya çıktı. Eminin Platini hayranları bile bazen 'ne diyor bu' diyorlardır. Başkanlığı süresince de ilginç uygulamalar yapıp tarihe geçmek istiyor ama gerek yok. Kendi oynadığı dönemdeki şartları korumasında fayda var. İlgilenilmeyen takip edilmeyen bir spor olsa kural değişikliklerini anlarım.

Seçkinn
23.Ekim.2014, 19:08
Kurallarla bu denli büyük oynamalar yapılırsa korkarım futbolun sonu F1 gibi olacak.