PDA

View Full Version : Weston-super-Mare | Zincirlerden başka kaybedilecek bir şey yok.

theteamoffds
28.Kasım.2014, 16:20
Küçüklüğünde herkes gibi sokaklarda futbol oynamıştı Veysel. Çok sevdi futbolu ve ilçesinin küçük amatör takımına yazıldı. Futbolla geçen yıllardan sonra üniversite zamanı gelmişti. X üniversitesinde Y bölümünü okudu, bu zamanda halı sahaların değişmezi oldu. Ama aslında onun futbol tutkusu çok daha derindi. Bu yüzden de C lisansı almıştı okurken kopmamak adına. Daha sonra çalışmaya başladı, askere gitti geldi, tekrar çalıştı. İstifa etti, kovuldu, vazgeçilmez oldu vesaire. Kendini ancak 40 yaşına kadar koruyabildi hayal ve tutkularından. Futbol onu öylesine çekiyordu ki. Sonunda 2014 Ocak ayında futbolun beşiğine, İngiltere'ye gitti. Bir şekilde teknik direktör olmak için çabalayacaktı. İşler istediği gibi olmadı. Türkçe, İngilizce, Almanca ve İsveççe bildiğinden ve aç kalmaması gerektiğinden dil üzerine bir iş buldu. Aslında umudunu kesmiş gibiydi. Bazen öyle yorgun eve geliyordu ki aklına gelmiyordu futbol. Taa ki 1 Temmuz 2014'e kadar...

Selamlar,

İngiltere'nin en alt kümesi Vanarama South/North'un South tarafında, medyanın tahminine göre ligi 21.(sonuncu) bitirecek olan Weston-super-Mare ile oynayacağım. Bizim ligde 21, North liginde 22 takım var. Baya dipteyiz. Championship'e çıkarana kadar kulüpten ayrılmayacağım kesinlikle. Ondan sonra kendimi kulübe yakın hissedersem devam edeceğim, olmadı başka yerlere bakacağız. Eğlenceli bir kariyer olmasını istiyorum bu yüzden grafiklerle destekleyeceğim. Artı derslerim yoğun olduğundan yavaş gideceğiz hafiften. Benim istediğim günde 10 dakikanızı ayırıp, arada tebessüm ettirebilmek sizi. Başlıyoruz.

Elbette CV'sini bırakmıştı Veysel bilimum alt lig takımlarına. Fakat artık hangi takıma CV bıraktığını bile unutmuştu. 1 Temmuz 2014 öğleden önce 10:24'te telefonu çaldı. Arayan, Paul Bliss olduğunu söyledi. Weston-super-Mare kulübünün başkanı olduğunu ve görüşmek istediğini söyledi. Önce inanamadı Veysel, arkadaşlarının yaptığı bir şaka sandı. Sonradan konuştukça işin ciddi olduğunu anladı. 3 Temmuz Perşembe için randevulaştılar. Southampton'un 200 kilometre batısındaki, Briston kanalının yakasına kurulmuş bu küçük şehir belki de hayallerinin başladığı yer olacaktı Veysel'in. Gitti, görüştüler ve görüşme bitti, başkan kararlarını hafta başı açıklayacaklarını söyledi. O hafta geçmek bilmedi Veysel için. Hayal etmek güzeldi fakat nispeten iyi olan yaşamını bir kenara atıp pratik olarak hiç bilmediği bir işe atılmak? Daha sonra, cumartesi günü arkadaşının attığı bir video bu kararın arkasından gitmesini söylüyordu kendisine...

<em>
https://www.youtube.com/watch?v=n_91pVRapFo

"Zincirlerimizden başka kaybedecek bir şeyimiz yok."

Pazartesi günü başkan aradı ve biter bitmez Veysel'in nefesinin kesileceği o cümleyi söyledi telefonda; "Yeni bir heyecan arıyoruz, yarın başlıyor musun?". Bunun soru olduğunu bile anlayamadı önce, 10 saniye sonra soru tekrarlandı ve sadece Evet" diyebildi Veysel. Bir anda işten ayrıldı. 8 Temmuz Salı, saat 09:00'da imzayı atmıştı Veysel...

Logo

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/83/Weston-super-Mare_AFC_logo.png

Stadyum: Woodspring Stadium

3500 kişilik, 350 koltuklu.

http://www.tigerroar.co.uk/images/grounds/westonsupermare.jpg

76 bin nüfuslü kıyı kenti Weston-super-Mare için futbol daha çok SkySports'ta izledikleri Premier League haberlerinden ibaret. Sakin bir şehir. Ülkemizin maksimum 100-150 bin nüfuslu şehirleri gibi sosyal imkanları kısıtlı, insanların işlerinden sonra daha çok evlerinde takıldıkları bir yer.

Lokasyon:

http://i.imgur.com/RoTRDEq.jpg

Veysel'in sözleşme imzalandığı gün onu bir çok kişi görmüştü şehirde. Ama otobüsle oraya gelip küçücük kulüp binasının yolunu tutan bu adamın kim olduğunu kimse umursamamıştı, sıradan biri işte. Kafasındaki hayaller bir gün gerçek olursa bu şehri çok çok değiştirecek, sadece şu anda sıradan biri...

E.Cartman
29.Kasım.2014, 01:01
Başarılar dilerim.

kskn251
29.Kasım.2014, 01:08
Başarılar hocam. Bu ligde takım çalıştırmak zordur. Gelir konusunda minik bir tavsiye sezon başında sana gelir bırakabilecek takımlarla bol bol hazırlık maçı yap. Bazen öyle bir denk gelir ki bir hazırlık maçı ile ortalama bir oyuncunun yıllık maaşını ödeyebilirsin.

richard castle
29.Kasım.2014, 01:12
Başarılar dilerim. İngiltere kariyerleri hep renkli olmuştur, güzel olacağa benziyor.

deMarcos
29.Kasım.2014, 01:13
Renkli bir kariyer olacak gibi.. Başarılar dilerim.

Catenaccio
29.Kasım.2014, 01:37
Başarılar hocam.

theteamoffds
29.Kasım.2014, 06:30
İyi dilekleriniz için teşekkürler. Daha önceki iki seride Stalybridge ile oynayıp birinde Championship'e kadar çıkarmıştım. Fakat Stalybridge o kümenin tek profesyonel statüde kulübü. 22 takımlı diğer ligin orta sıralarında tahmin ediliyor. Fakat profesyonel olması çok şey değiştiriyor sanırım çünkü oraya transfer yapabildiğim kalitede oyuncuları burada alamıyorum. Gerçekten çok zor olacak, ama FM 15'te başka kariyer açmayı düşünmüyorum bununla gideceğim. Bundan önce Hajduk Split ile 31 Aralık 2014'e kadar oynadım alışma açısından, fazla direk ve sakatlık en dikkatimi çeken şeylerdi. Bu yüzden kadroyu olabildiğince kalabalık tutmaya çalıştım WsM'de. Bu kümede takımlar birbirinden çok da farklı değil ama bu takım gerçekten kötü. İlk sezon kümede kalıp ikinci sezon sıçrayacağız gibi. Daha doğrusu buna uğraşacağız.

Her şey toz pembe başlamış gibiydi. Fakat kulüpte geçirilen bir kaç saatten sonra bu işin o kadar toz pembe olmadığını anladı Veysel. El mahkum, başkan ne derse onayladıktan sonra oyuncularla toplantıya geçildi. Belki ilk sezondan mucize gerçekleştiremeyecekti, ama 40 yaşındaki menajer en azından kümede tutacağını düşünüyordu takımın. En yakın arkadaşına aynen şöyle anlattı: "Durum çok kötü galiba. Psikolojik olarak zaten küme düşmüş durumdayız. Oyunculara kümede kalabileceğimizi söylediğimde bir iki kişi bıyık altından güldü bile. Sahaya çıkanlar inanmıyorsa bu takım nasıl kümede kalacak? Ben de başkana küme düşmeme savaşına girmeyiz, kümede kalırız ama fazlası olmaz bu sezon dedim. Oyunculara bakınca bu bile çok zor."

İlk gece uykusunu bir kenara bırakıp ProZone, MatchStudy gibi web sitelerde bütçe sınırları içinde oyuncular aradı. Baş gözlemciden de hayır yoktu, doğru düzgün araştırıp önüne bir şeyler koyamıyordu bu yeni yetme menajerin önüne. Zaten tek gözlemci vardı o da baş gözlemci. Kimin başıydı acaba? O an sahadan daha önemli işleri olduğunu anladı. Hiyerarşi kötü, stad kötü, tesisler kötü, altyapı kötü, oyuncular kötü. Veysel o aralar pozitif olan tek şey hayaller ve umutların üzerini güzelce örtüyor gibiydi. Ama pes etmeyecekti, ne olursa olsun pes etmeyecekti. Bir kaç günlük araştırmanın sonunda boşta oyuncuları ihtiyaç olan mevkilerle eşleştirerek kafasında transfer planını oluşturdu. Bunun yanındaki en büyük umudu da 4. lig seviyesi yaşlı kurt lejyoner İngilizlerden bir iki tane getirebilirse mükemmel olacaktı. Bir tane İsveç, üç tane Amerikadan lejyoner belirledi. Onlara belki kaliteli bir lig ve takım vaad edemezdi. Ama en azından Britanya sınırları içinde futbol dolu bir yaşam vaad edebilirdi.

Takım Kadrosu:
http://i.imgur.com/fuGFgxcl.jpg

Transferler:

http://i.imgur.com/Yzc6HYy.jpg

Dennis Bergkamp
29.Kasım.2014, 14:11
Başarılar dilerim...

Weston-super-Mare ile 2 sene önce oynamıştım gerçekten imkanları N/S ye göre bile kısıtlıydı ama zevkli takımdır.125 yıllık tarihi var,amblem güzel,"Ever Forward" güzel daha ne olsun.

Bu arada Solihull Moors kariyerimde dikkatimi çeken 3 oyuncu vardı bir bak istersen işine yararlarsa alırsın.Ibrahim Atiku,Eurico Sebastiao,adını şu an hatırlayamadım ama Neita yazıp çıkan oyunulara bakarsan bulursun.

Bol şans :)

rexpo1994
29.Kasım.2014, 15:23
Başarılar dilerim:)

theteamoffds
30.Kasım.2014, 01:12
Dilekler için teşekkürler. O dediğin oyuncuların hepsini buldum kariyerin başında ama hiçbirini gelmeye ikna edemedim maalesef. Bütçe yetmiyor. :/ Kardeş kulüp istedim onay verdiler diye sevinmiştim bir ay sonra kimseyi bulamadık dediler. Her şey ters gidiyor.

Öyle veya böyle iki ay geçti. Her geçen gün işlerin daha zor olacağı anlaşılıyordu. Fakat Veysel logodaki -şu anda yaralı, uçamayan- o kuşun bir gün Premier League semalarında uçacağını hayal etmeyi de hiç bırakmadı. Bu yılı bir şekilde geçirirse gelecek yılın daha güzel olacağını biliyordu.

Oynanan Maçlar:

http://i.imgur.com/0FKkBJn.jpgPuan Durumu:

http://i.imgur.com/ZSOgtJa.jpg

theteamoffds
05.Aralık.2014, 13:00
Proje ve sınavlar Christmas öncesine çekildi. Aralık sonuna kadar aralıksız çalışmam gerekiyor. 2 haftada konu kapanıyordu sanırım. Kalabalık etmeyelim. Herhalde bu yıldan sonra ağız tadıyla FM'ye oturabilmek mümkün olmayacak bana.

Mesaj yazan herkese teşekkürler.

yigitgk
05.Aralık.2014, 14:48
Çok ilginç bir kariyer olacaktı. Hayırlısı olsun. Devamını müsait zamanda bekliyoruz (en azından ben bekliyorum :))

wladcas
06.Aralık.2014, 14:14
Başarılar.Neyse finallerden sonra yardırırsın o zaman :)