View Full Version : Turksportal'ın Durumu
fbdevil190737
22.Şubat.2016, 22:13
Merhaba,uzun zamandır Turksportal'ın durumu gözlemlediğim kadarıyla hiç iç açıcı değil,eski canlılıktan eser yok,futbol tartışmaları,spor forumlarını falan geçtim araştırma ve FM bölümlerinde bile güncellik yok.Sitenin yöneticilerinin bu durumla ilgilenmesi gerekiyor artık,forumda aktifliği tekrar sağlayacak,üye çekecek kişilere ihtiyaç var.Football Manager gibi Türkiye kitlesi oldukça fazla olan bir oyuna yakışmamaya başladı Turksportal sitesi,kişisel fikrim budur.Umarım kısa süre içerisinde düzenlemelere gidilir forumda.
Nocna Mora
23.Şubat.2016, 20:40
Facebook grupları, twitter vb. şeylerle alakalı. Artık tartışmak için forum yerine facebook sayfaları kullanılıyor. Ve forumun yaş ortalaması çok yükseldi; bu da bir etken.
aytekin79
23.Şubat.2016, 21:21
Mahallenin küçük esnaflarını süpermarketler öldürdü yani :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nisan ayı itibariyle artık Turksportal ile daha fazla ilgilenebileceğimiz bir yapılanma içerisine girdik. Farkındalığı hissedilebilir şekilde yansıtmayı ümit ediyoruz. Ekibi genişletmeyi hedeflediğimizi de belirtmek isterim.
Burak Akmanoğlu
07.Mart.2016, 22:37
Nisan ayı itibariyle artık Turksportal ile daha fazla ilgilenebileceğimiz bir yapılanma içerisine girdik. Farkındalığı hissedilebilir şekilde yansıtmayı ümit ediyoruz. Ekibi genişletmeyi hedeflediğimizi de belirtmek isterim.
Nisan ayı geleydi bir hocam gelmeden nasıl girdiniz buna :D
Nisan ayı geleydi bir hocam gelmeden nasıl girdiniz buna :D
Geçen Nisan ayından bahsediyorum :D
Haliyle... Nisan'da siteyle tam randımanlı ilgilenebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nisan'da ise tam gaz...
nannar
08.Mart.2016, 22:00
Sanırım sadece turksportal ile alakalı bir durum değil bu.Bence tüm dünyada sosyal platformlar daha sık kullanıldıgı için forumların aktif yaşamı artık sona geliyor :)
amacımız daha kişiselleştirilmiş bir web sitesi yapmak nannar
Mamadou
11.Mart.2016, 00:07
Yalnız forumun teması değiştikten sonra siteye olan ilgi azaldı. FM'nin oynayıcı kitlesi ülkemizde hala çok. İş burada site sahibine düşüyor.
Vankoff
11.Mart.2016, 01:26
Maalesef katılıyorum bende arkadaşa. Kötüleme amacıyla söylemiyorum yanlış anlamayın ama burada bir konu açıyoruz mesela 3,5 mesajı geçmiyor kolay kolay. Diğer sitelere göz gezdirdim ve oralarda açılan gereksiz konularda bile onlarca cevap geliyor.
mertblgl
14.Mart.2016, 16:23
tema acilen degismeli diye dusunuyorum. daha sade ve kullanisli bi arayuz forumu kendine getirir.
Kaka Leite
24.Mart.2016, 01:12
Milli takıma döndük, genç nesil yetişmiyor. :n:
Eski tema bana daha güzel geliyordu, profilde madalyalar olsun falan çok hoş bir görüntü mevcuttu. Forumun en büyük sorunlarından birisi de Spor Alan'ı gibi eskiden baş etmekte zorlandığımız yerin ölmesi.
Ben yöneticilik yaptığım sürede 2-3 derbi arkadaşları durduramadığımız için konuyu kilitlediğimizi bilirim. :zuhaha: Şimdi bir derbi konusu 5 mesajı geçmez hale gelmiş durumda.
Açıkcası insan bazen o gerilim ortamını bile özlüyor. Ben burada görev yaptığım süreyi çok özlüyorum, çok kalabalık ve uğraşılması zor süreçler yaşamıştık ama çok güzelmiş o zamanlar...
byariff
24.Mart.2016, 14:41
aksiyon istiyoruz ceza istiyoruz uyari istiyoruz. :D
shyster
24.Mart.2016, 22:52
aksiyon istiyoruz ceza istiyoruz uyari istiyoruz. :D
sa hacı beni tanıdın mı bakam
E.Cartman
27.Mart.2016, 12:15
FM oynayan kişi hala çok ama eskisi gibi hardcore oynayan kişi o kadar çok değil. Şahsen ben bile bıraktım artık FM oynamayı,13'ten beri tat vermiyor oyun zaten, şimdi oyunu hiç aramıyorum nerdeyse, yer kaplamasın diye sildim. Ayrıca oyun için eskisi kadar bilgiye ihtiyacımız kalmadı, bilgiye ulaşma hızı da arttı kolaylığı da arttı. Facebook ve Twitter gibi anında her şey hakkında cevap alabileceğin ortamlar var ve her yerden her an ulaşılabiliyor, direk oyunu yapan adama sitem edebiliyosun var mı ötesi. Forum sistemi de bitti artık yani, ayakta kalan 2-3 forum var onlarında alanları bizimki kadar spesifik değil ve yeni nesil forum denen şeyi bilmiyor, tamam ben de çok eski bi nesil değilim de :D biz büyürken her yer forumdu şimdi yok öyle bir durum. Yani aslında biraz düşününce bir sürü neden bulunuyor neden bu halde olunulduğuyla ilgili, benim de sayabileceğim daha şeyler var, uğraşan kişilerin zaman ve maddiyat açısından durumları falan var önemli konular arasında mesela daha. İşin özü umarım bir şekilde yeniden aktifleşir site ama bu sistemle, bu durumda o iş biraz zor.
byariff
27.Mart.2016, 14:01
sa hacı beni tanıdın mı bakam
omer aktasak degilmisin. :D
güzel özetlemişsiniz arkadaşlar teşekkürler, tüm geri bildirimleri dikkate alarak yol haritasını uygulamaya çalışacağız.
Raheem Lawal.
27.Mart.2016, 23:16
Bu Arada Herkez 100 lira para verip Oyunun orjinalini alamıyor. Netten İndirme durumu oluyor Turnuva herkeze hitap etmeli aslında bilmiyorum siz nasıl düşünüyorsunuz :)
fairlane
28.Mart.2016, 02:16
Bu saatten sonra forum için ne yapılsa sonuç boşa kürek çekmekten başka bir şey olmaz. Forum sitelerinin vakti çoktan doldu, turksportal gibi geçmişi sağlam siteler şu ana dek ayakta kalabildi sadece. Maalesef bir kaç yıla kadar kalan tüm siteler de mazi olacak. Bugün tribündergi gibi bir çok farklı kesimden tribüncü'nün, taraftarın bulunduğu, alternatifi olmayan sitenin bile twitter hesabı forumundan daha fazla ilgi görüyor, daha hareketli. Yani sorun ne temada, ne de FM'de. Sadece forum sitelerinin devri bitti tıpkı 90'ların vazgeçilmezi Walkman'lerin bir anda hayatımızdan silinmesi gibi.
shyster
28.Mart.2016, 17:42
omer aktasak degilmisin. :D
hayır ekürisiyim :D
Bulstrap87
06.Nisan.2016, 02:40
forum sisteminin ölmesi olayına katılmıyorum ben. bence forumu canlı tutacak kişiler bizleriz, biz ne kadar ilgilenebilirsek forum o kadar canlı olur bence.
yöneticilerin aktifliği arttırabileceğini düşünüyorum buna göre yeni yöneticiler eklenebilir.
Ralph
10.Nisan.2016, 00:00
İnternet Cafelere gidip direk turksportalı açtığım günleri hatırlıyorum. Hey gidi günler. Şu forumda katıldığımda 16-17 yaşındaydım şimdi 28 olduk.
Mustafa abi bende merakla bekliyorum gelişmeleri :)
sarianet
11.Nisan.2016, 18:58
vay be fm 16 türkçe yama için gelmştim 10 yıl olmuş
iyi kötü tatlı acı günler...
hatırlıyorum da bundan yıllar önce de bu tip konular açılıyodu ki şimdiye nazaran daha aktif durumda olunan zamanlardı.
bence sosyal medyaya entegre saglanırsa üyeler tekrar gelirler hatta yeni üyeler bile gelebilir önemli olan sosyal medyayla entegre
bir de fnye rica edip fm 2017 yi türkçe çıkarmamalarını söyleyebiliriz hiç olmazsa türkçe yama için foruma gelen giden olur :)
aygünün iğrenç esprilerini özler mi lan bi insan :D
neyse iyi bakın kendinize
iam1superman
14.Temmuz.2016, 19:57
Bugün canım sıkıldı ve FM oynayamadığım bir ortamda olduğumdan turksportal'a gireyim dedim, çok üzüldüm. Bundan 6 yıl önce bilgisayarım yokken, internet kafeye gidip FM oynarken altta turksportal açıktı, ne günlerdi...
Facebook & Twitter hatta Snapchat'ten bile bir şeyler yapılmalı, FM oynayan sayısı çok.
SAİT71
17.Temmuz.2016, 23:00
Valla forumda şöyle canlı 30 kişi olsa yeter her konu için bence. Eskisi gibi olabilir ancak gerçekten bu tema olayından mıdır nedir bi garip çöküş geldi foruma :)
ToRoSKaPLaNı
17.Temmuz.2016, 23:58
Tema falan biraz daha düşük etken forumun hareketli olması için.
Kendimden örnek vereyim.Benim hayatım internette ve forumlarda geçti.Şuan aktif olan veya olmayan birçok forum sitesinde üyeliğim vardır. 10.000 in üzerinde mesajım olan 5 6 tane forum vardır.Ancak son 2 3 yıldır hiçbirine uğramıyorum bile.Uğrasam bile mesaj vs kasmadan şöyle bir bakıyorum ne durumda diye,sonra çıkıyorum. Bu forumunda aktifliğinin düşmesinin en büyük nedeni bu zaten.Çünkü bende şuan bu sitede aktifliği çok düşen biriyim ki son 1 haftada aklıma geldi ve bir gireyim dedim :D Eskiden futbol veya fm bölümlerini geçtim.Sohbet bölümünde bile saatlerce vakit geçirirdik.
İkinci neden,yine kendimde olan şeyi söyleyeyim.Bu forumun kemik bir kadrosu vardı zaten. 2005-2006-2007-2008 ve 2009 nesli.Forumun temel aktifliğini bu nesil sağlıyordu.Ancak hayat şartları,iş güç derken artık fm ye de çok fazla vakit ayıramaz oldu.ben eminim ki birçok kişi benim gibi alışkanlıktan ve meraktan oyunu alıyor ama 3 5 saat oynayıp ondan sonra da bir daha girmiyor.
Bilmiyorum nasıl bir çözüm bulunur,tekrar aktif hale getirilebilir mi burası ama gençliğimin bir bölümünü geçirdiğim Turksportal'daki anılarımı hiçbir zaman unutmayacağım :D
SAİT71
23.Temmuz.2016, 18:30
Bence herkes vakit ayırabilir, en azından Turksportal için bunu yapabiliriz. Biz bir geleneği yaşatmalıyız. Yıllardan beri iyi kötü burada birbirimizle vakit geçirdik, yeri geldi derbi maçlarında tartıştık yeri geldi milli maçlarda birlikte sevindik, elimizi taşın altına koyalım.
SacrificeGGTC
26.Temmuz.2016, 12:09
Aslında bu Turksportal'ın değil, FM'in genel durumudur bence; çünkü oyun çıktığı gece sabahlara kadar entry girer, ilk düşüncelerimizi yazardık. Sabah iş olsa bile sabahlar, oyunu deliler gibi incelerdik. Bu sene böyle olmadı.
canavar20
17.Ağustos.2016, 21:45
Onu bunu bilmem de bu forum benim için çok değerlidir. Hala ayakta olması sevindiriyor. Yine de online üye rekorlarının kırıldığını bilirim, bu halleri can sıkıcı. Keşke imkanı olsa da hiç olmazsa ''idare eder'' durumda olsa.
LifeYourself
18.Ağustos.2016, 00:02
Vieri-Nannar-M.Öcal gibi abilerimiz sanırsam artık 30 u geçti yani.Doğal görüyorum ben bu durumu.Eskisi gibi FM meraklıları da yok gibi geliyor bana insanlar artık değişik tatlar arıyor gibi teknoloji geliştikçe :)
aytekin79
18.Ağustos.2016, 00:10
Yaş 30 olduktan sonra FM'i açmamla kapatmam bir oluyor. Psikolojik midir nedir :n:
Ilhan
21.Ağustos.2016, 00:36
Forum olayı tamamen ölmedi. Bizler, yani 1980-90 arasında doğmuş nesil, cep telefonundan internete girilemeyen, sosyal paylaşım sitelerinin aktif olmadığı dönemde, bu oyuna olan sevdamızı, sosyal olarak Turksportal'da birleştirmiştik. Burada çılgınca turnuvalar düzenlerdik, kariyer yapardık. Hatta fotoğraflarımızı dahi paylaştığımız bir bölümümüz vardı. Ancak maalesef bizler yaşlandık, evlendik, dünya değişti, sosyal medya gelişti. Yeni nesil daha değişik bir karaktere sahip. Bu da maalesef forumun sonunu getirdi. O yılları ben de çok özlüyorum. Ancak geri dönüş çok zor.
Mustafa abinin de dediği gibi, değişmemiz lazım ve bunu iyice düşünüp planlamamız lazım.
İnşallah Turksportal 2006-7-8 yıllarındaki aktif hayatına geri döner...
LaigLeNoiR
22.Ağustos.2016, 09:12
Aynen İlhan haklısın, ben foruma girdiğimde 18 yaşında toy bir veletken şimdi 28 yaşında evli ve 9 aylık (ellerinizden öper) çocuğu olan bir insan oldum :)
egebartu
23.Ağustos.2016, 23:25
Ah türksportal ah çok geç katıldığım bu forumda çok güzel zamanlarım geçti.Ne yazık ki 1 yıldır forumun durumu kötü ama bu sadece türksportal için değil diğer başka köklü forumlarda bu halde. ne yazık ki fmde her sene biraz daha sıkıyor açıkçası fmde sadece arkadaşlarla ortak kariyer yapmak için giriyorum.Umarım forum eski günlerine geri dönerde yine burada eğleniriz ve vakit geçiririz :)
BlackAnaconda
11.Ekim.2016, 21:14
Konuyu hortlatıcam biraz ama..
Bunun birden fazla sebebi var hem forum içi hem forum dışı.. Forum içi sorunları muhtemelen herkes biliyordur. Ben biraz forum dışı etkenlerden bahsedeyim.
Birincisi bizim zamanımızda oyun piyasası bu kadar çeşitli ve hareketli değildi. Oynadığımız birkaç oyun vardı. Knight Online, Counter Strike, GTA vs.vs.. Hele hele online oyun yok denecek kadar azdı. Şimdi online olsun, offline olsun çeşit çeşit oyun var.
Forumların öldüğüne bende katılıyorum. Eskiden herkes yeni bir forum açma derdindeydi, şimdi herkes yeni bir facebook sayfası açma derdinde.. Hemen hemen tüm forumların sonu er ya da geç aynı olacak.
Telefonlar.. Telefonlarda oynanan (özellikle online) oyunlar çok popüler.. Birçok tarayıcı tabanlı oyunu bile bitirdiler.
E-Spor furyası.. Özellikle Lol, Dota, CS:Go gibi oyunların turnuvaları yeni nesilin gözdesi. Herkes de bir e-sporcu olma hayali var. Bizim forum üzerindeki yaptığımız turnuvalar mı Riot ekibinin yaptığı turnuvalar mı desek.. Dememize bile gerek yok işte..
FM'nin çok detaylanması da bir etken. Kimse detaylarla uğraşmak istemiyor yeni nesil de.. Vuralım kıralım parçalayalım anlayışı mevcut. Bizi de eskiden çeken şey CM'nin sadeliğiydi. FMC var ama o da o tadı vermiyor.
Aklıma gelenler bunlar.. Sohbet edecek olsak sabaha kadar bir sürü daha ''forum dışı'' etken çıkar. Kısacası en büyük zararı değişen teknoloji ve anlayışı veriyor..
GeorgeWeah
24.Haziran.2017, 21:51
Hani bi aralar buralar sazlıktı dutluktu deriz ya bizde ise tam tersi bu aralar böyle. Site kaderine teslim edilmiş gibi. Ne yönetici aktif ne üye aktif. Ziyeretçi sayıları çok yüksek. Bir yolu olmalı eski hali kadar olmasa da bu forum ayakta kalması lazım.
GeorgeWeah
24.Haziran.2017, 21:54
Hani eskiden buralar sazlıktı dutluktu deriz ya bizde ise tam tersi bu aralar böyle. Site kaderine bırakılmış kaderine terk edilmiş gibi. Ne yönetici aktif ne üye aktif. Ziyeretçi sayıları çok yüksek. Bir yolu olmalı eski hali kadar olmasa da bu forum ayakta kalması lazım. 2007'de üye olduğum zamanı düşünüyorum da harika keyif alıyordum. Umarım site yöneticileri ve emektar üyeler taşın altına elini sokarlar da elimizdeki bu değeri kaybetmeyiz.
Nocna Mora
24.Haziran.2017, 22:44
18 yaşının altındaki gençlerin foruma çekmek gerekiyor. Aktif nüfus onlar internette. 14-15-16-17 yaşındaki FM oyuncularını bulmak ve onları facebook'tan ziyade buraya çekmek lazım.
kraldost
24.Ağustos.2017, 13:00
Senelerimi forumadminliğine verdim 35. yaşıma ramak kala aile 2 çocuklu aile babası olduğumu ve 3 yıl Antalya spor araştırmacılığı yaptığımı bildirerek forumun cansız görüntüsünden rahatsızlığımı dile getirerek tekrardan canlanması için araştırmacı görevi için elimden geleni yapmaya hazırım @vieri @perpetua.