Log in

View Full Version : FM 2017 - Çıkış Günü Veri Tabanı Güncellemesi ve Yardımcı Araştırmacı Alımı

perpetua
03.Kasım.2016, 20:45
Herkese selamlar,

FM 2017'nin çıkmasına saatler kala bu başlığı açmak istedim.

Çeşitli başlıklarda dile getirilmiş ancak veri tabanına zamanında yansıtılamamış bazı gerekli düzenlemelerin yapılacağı bir çıkış günü veritabanı güncellemesini yayınlayacağız. Bu güncelleme oyunun çıkışı ile beraber olmayacak, ancak oyunun çıkışından en fazla 24 saat içinde bu başlık altında yayınlanacaktır.

Güncelleme, Türkiye'de fiyatları düşük olan bazı futbolcularla ilgili düzenleme ve bazı kulüplerin borç ödemelerinde düzenlemeler içerecektir. Türkiye liginde uzun vadeli kariyer yapmak isteyenlerin bu güncellemeyi kullanması tavsiye edilir.

Ayrıca, oyunun çıkmasıyla beraber araştırma ekibine yeni çalışma arkadaşları eklemek istiyoruz. Football Manager veri tabanı araştırmasına katkıda bulunmak isteyenlerin buradan erişebileceğiniz (https://goo.gl/forms/yrkGtezG2cayLOIv1) formu doldurmasını rica ederiz.

Başlık şimdilik sadece bildiri amaçlı. Bu nedenle kilitliyorum.
Veri tabanı güncellemesi hazır olunca kilidi kırarız.

Güncelleme:
http://dosya.turksportal.net/research/TSI_20161104_Veri_Tabani_Guncellemesi.rar

Güncelleme 2: Yabancıların vatandaş olma süresı tekrar 10 yıla çıkartıldı. İki dosyadan sadece bir tanesini seçiniz.
http://dosya.turksportal.net/research/TSI_20161104_Veri_Tabani_Guncellemesi_v2.rar

İndirdiğiniz rar dosyasının içindeki fmf dosyasını:
%userprofile%\documents\Sports Interactive\Football Manager 2017\editor data

klasörünün içine yerleştirip, yeni bir oyun kurmanız gerekli.

Yapılan düzenlemeler:
1. Kulüplerin borçlarının faizleri düşürüldü, borçlar daha uzun vadeye yayıldı
2. Bazı teknik direktörlerin taktiksel tercihlerinde düzenlemeler yapıldı
3. Volkan Şen'in Avrupa Kupaları cezası kısaltıldı
4. Türkiye'de oynayan futbolcuların fiyatları yükseltildi, maaş beklentileri düşürüldü.

İyi eğelenceler.

perpetua
04.Kasım.2016, 23:54
Güncelleme yayınlanmıştır. Herkese iyi oyunlar.

Adana Demirspor
05.Kasım.2016, 00:29
Yayımladığınız yamayı kurdum ve G.Saray'ı aldım. Muslera Türk vatandaşlığına geçti. Acaba bi problem mi var yoksa doğal bişe mi ?

perpetua
05.Kasım.2016, 00:57
Dogru. Vatandaslik suresini de 5 yila indirmistim.
Peki vatandas olduktan sonra Turk statusunde mi oynuyor?

Adana Demirspor
05.Kasım.2016, 01:07
Evet Türk oldu. Artık yabancı statüsünde oynamıyor.

lionslaw
05.Kasım.2016, 01:09
Haydaaaa tüh tam da kariyere başlamıştım.

MoNToLiVo_
05.Kasım.2016, 01:45
Aslında deneme yanılma yöntemi daha mantıklı uzun kariyere başlamadan önce 1 yıl tatile alarak denemek daha faydalı olur diye düşünüyorum.

perpetua
05.Kasım.2016, 09:43
Yabanci konusu gozume carpmamisti maalesef. :(
Ama bir bakima oyun kodundaki hatayi bulmak icin faydali oldu.

Ilk mesaja yeni bir dosya daha ekledim. Bu dosya yabanci olma suresini tekrar 10 yila cikartiyor.

Oyuna baslayanlardan ozur dilerim.

serwan
05.Kasım.2016, 10:15
Yabanci konusu gozume carpmamisti maalesef. :(
Ama bir bakima oyun kodundaki hatayi bulmak icin faydali oldu.

Ilk mesaja yeni bir dosya daha ekledim. Bu dosya yabanci olma suresini tekrar 10 yila cikartiyor.

Oyuna baslayanlardan ozur dilerim.

Oyun kodunda hata yok bildiğim kadarıyla. Yeni yabancı statüsünden önce Türkiye'ye gelmiş oyuncular için kural eski sisteme göre işliyor diye biliyorum. Yani vatandaşlık süresini dolduran yerli statüsüne geçiyor. Ancak yeni kural sonrası gelenler için milli takımda oynamaya uygun olma şartı var. Başka ülkelerin milli takımında oynayan oyuncular vatandışlık kazansalar dahi yabancı statüsünde yer alıyorlar.

perpetua
05.Kasım.2016, 11:46
Oyun kodunda hata yok bildiğim kadarıyla. Yeni yabancı statüsünden önce Türkiye'ye gelmiş oyuncular için kural eski sisteme göre işliyor diye biliyorum. Yani vatandaşlık süresini dolduran yerli statüsüne geçiyor. Ancak yeni kural sonrası gelenler için milli takımda oynamaya uygun olma şartı var. Başka ülkelerin milli takımında oynayan oyuncular vatandışlık kazansalar dahi yabancı statüsünde yer alıyorlar.

Kendim de test ettim. Muslera vatandas olur olmaz yerli olarak kadro listesine yazilabildi.

SI'dan istediklerim:
1. Vatandaslik hakki 5 yilda kazaniliyor ama bunun ardindan prosedur 6 ay ila 1 yilda tamamlandiktan sonra vatandasliga gecis olmasi gerekli.

2. Baska milli takimda oynamis veya baska milli takimi secmis kisilerin vatandaslik almalari icin bir neden yok.

3. Futbolcu ancak milli takima secildikten sonra vatandas olabilecegine gore, ancak 140+ CA sahibi olan ve baska ulke milli takimlarinda oynamamis kisiler vatandaslik basvurusu yapmali. Geri kalani milli takima secilemeyecegine gore (en azindan oyun icin) bu prosedurden gecmelerine gerek yok.

serwan
05.Kasım.2016, 12:26
@perpetua
Söylemeye çalıştığım şey şu.. Şu an muslera 10 yılı doldurup vatandaşlık kazandığında zaten listeye yerli olarak yazılabilecek. Çift pasaportu olacak ve 2015 ocakta çıkan kuraldan önce geldiği için milli takıma uygunluk şartı aranmayacak. Tıpkı başka ülke milli takımında oynadıkları halde Tr pasaportu taşıyan oyuncuların yerli sayılması gibi. Misal veli kavlak. Veli ile 10. yılını doldurmuş muslera'nın teorik olarak farkı yok. 2si de çift pasaportlu 2si de başka milli takımın oyuncusu.

perpetua
05.Kasım.2016, 14:45
@perpetua
Söylemeye çalıştığım şey şu.. Şu an muslera 10 yılı doldurup vatandaşlık kazandığında zaten listeye yerli olarak yazılabilecek. Çift pasaportu olacak ve 2015 ocakta çıkan kuraldan önce geldiği için milli takıma uygunluk şartı aranmayacak. Tıpkı başka ülke milli takımında oynadıkları halde Tr pasaportu taşıyan oyuncuların yerli sayılması gibi. Misal veli kavlak. Veli ile 10. yılını doldurmuş muslera'nın teorik olarak farkı yok. 2si de çift pasaportlu 2si de başka milli takımın oyuncusu.

Tam olarak oyle degil.

TFF Statusune gore:
A Takım Listesinde yer alacak en az 14 futbolcunun, Türkiye A Milli FutbolTakımında oynama uygunluğuna sahip futbolcu olması zorunludur.

2015-2016 Sezonu Birinci Transfer ve Tescil Döneminin başlangıcından önce başkaülke A Milli Futbol Takımlarını tercih etmiş futbolcular açısından Türkiye A MilliFutbol Takımında oynama uygunluğu şartı aranmaz.

Türk vatandaşlığına sonradan geçen yabancılar ise Türkiye A Milli Takımının en azbir resmi müsabakasında oynadıktan sonra bu kapsamda listeye yazılabilirler

Yani Muslera veya baska bir milli takimda oynamis hic bir futbolcunun, hic bir zaman, yerli statusunde oynama hakki yok.

Ayrica FIFA kurallarina gore bir futbolcu:
1. Sadece bir defa milli takim degisikligi yapabilir
2. Sadece ilk defa milli (genc milli dahil) oldugu tarihte sahip oldugu vatandasliklardan birisine degisiklik yapabilir

Ornegin Fernandao'nun milli takimda oynamasi dusunuluyordu ama Brezilya U23 (simdi tam emin degilim U20 de olabilir) oynadigi ve o tarihte Turk vatandasligi olmadigi icin FIFA'dan Turkiye icin oynama izini almasi mumkun degil. Bu da hic bir zaman yerli statusunde oynayamayacagini gosterir.

Diger bir ornek de Tolgay Arslan. Alt yas kategorilerinde Turkiye icin oynadi. Sonra Almanya'dan tercih kullandi. Yani bir degisiklik hakkini kullandi. Bu nedenle tekrar Turkiye icin oynamak istese de oynayamiyor. Ama Almanya secimini Haziran 2015 oncesi yaptigi icin Turk statusunde sayiliyor.

maliergs
05.Kasım.2016, 15:12
Kendim de test ettim. Muslera vatandas olur olmaz yerli olarak kadro listesine yazilabildi.

SI'dan istediklerim:
1. Vatandaslik hakki 5 yilda kazaniliyor ama bunun ardindan prosedur 6 ay ila 1 yilda tamamlandiktan sonra vatandasliga gecis olmasi gerekli.

2. Baska milli takimda oynamis veya baska milli takimi secmis kisilerin vatandaslik almalari icin bir neden yok.

3. Futbolcu ancak milli takima secildikten sonra vatandas olabilecegine gore, ancak 140+ CA sahibi olan ve baska ulke milli takimlarinda oynamamis kisiler vatandaslik basvurusu yapmali. Geri kalani milli takima secilemeyecegine gore (en azindan oyun icin) bu prosedurden gecmelerine gerek yok.

1-Futbolcularda bu prosedür çok hızlı işliyor oyundaki hız normal musleranın zaten geçirdiği gün sayısı 5 yıldan fazla o yüzden bir hafta içinde alıyor vatandaşlığı

2-Ocak 2015 ten önce/beri Türkiye'de oynamış/oynamaya devam eden veya Türk milli takımını seçme şansı olan ancak seçmemiş (Türkiye'de hiç oynamamış) kişilerde yerli oyuncu statüsünde oluyorlar örnek: Veli Kavlak, Eren Derdiyok vs.

3- Vatandaşlık kazanmadan milli takımlarda oynayamazsın o yüzden önce vatandaş olman gerekiyor ancak bir oyuncunun yerli statüsünde sayılması için milli takıma seçilme zorunluluğu yok o teknik direktör(örnekteki isim fatih terim) tercihidir, milli takımda oynayabilme ihtimali oyuncunun yerli sayılmasına yetiyor

sonuç olarak senin yaptığın 5 yıl kuralı doğru ancak yapımcılar bu konuyu üşenmeden yukarıda anlattığım şekilde yaparlar mı onu bilmiyorum. ayrıca CA olayına girilmemeli diye düşünüyorum 4 5 Türk oyuncu dışında zaten o CA ya gelebilen yok

perpetua
05.Kasım.2016, 15:19
1-Futbolcularda bu prosedür çok hızlı işliyor oyundaki hız normal musleranın zaten geçirdiği gün sayısı 5 yıldan fazla o yüzden bir hafta içinde alıyor vatandaşlığı

2-Ocak 2015 ten önce/beri Türkiye'de oynamış/oynamaya devam eden veya Türk milli takımını seçme şansı olan ancak seçmemiş (Türkiye'de hiç oynamamış) kişilerde yerli oyuncu statüsünde oluyorlar örnek: Veli Kavlak, Eren Derdiyok vs.

3- Vatandaşlık kazanmadan milli takımlarda oynayamazsın o yüzden önce vatandaş olman gerekiyor ancak bir oyuncunun yerli statüsünde sayılması için milli takıma seçilme zorunluluğu yok o teknik direktör(örnekteki isim fatih terim) tercihidir, milli takımda oynayabilme ihtimali oyuncunun yerli sayılmasına yetiyor

sonuç olarak senin yaptığın 5 yıl kuralı doğru ancak yapımcılar bu konuyu üşenmeden yukarıda anlattığım şekilde yaparlar mı onu bilmiyorum. ayrıca CA olayına girilmemeli diye düşünüyorum 4 5 Türk oyuncu dışında zaten o CA ya gelebilen yok

2. ve 3. maddelerdeki yorumlarin tamamen yanlis. Yukarida TFF statusunde yazanlari aktardim.

http://www.tff.org/Resources/TFF/Documents/STATULER/2016-2017/Spor-Toto-Super-Lig-Turgay-Seren-Sezonu.pdf

Ocak 2015 ile alakali bir durum yok. 2015/16 sezonunun ilk transfer donemi, Haziran-Eylul 2015.

Vatandaslik prosedurunun futbolcular icin hizi konusunda emin degilim. Ancak vatandaslik kanununda basvuru yapabilmek icin 5 yili doldurmak gerektigi yaziyor. Tabii Turk milli takiminda oynatilmak istenilen futbolcu icin bu prosedurun hizlandirilacagi varsayimini yapabiliriz.

senderson
05.Kasım.2016, 15:44
Ayrıca, oyunun çıkmasıyla beraber araştırma ekibine yeni çalışma arkadaşları eklemek istiyoruz. Football Manager veri tabanı araştırmasına katkıda bulunmak isteyenlerin buradan erişebileceğiniz (https://goo.gl/forms/yrkGtezG2cayLOIv1) formu doldurmasını rica ederiz.

Kuzey Kıbrıs yapılmaya başlarsa tüm liglerine talibim :)

maliergs
05.Kasım.2016, 15:53
2. ve 3. maddelerdeki yorumlarin tamamen yanlis. Yukarida TFF statusunde yazanlari aktardim.

http://www.tff.org/Resources/TFF/Documents/STATULER/2016-2017/Spor-Toto-Super-Lig-Turgay-Seren-Sezonu.pdf

Ocak 2015 ile alakali bir durum yok. 2015/16 sezonunun ilk transfer donemi, Haziran-Eylul 2015.

Vatandaslik prosedurunun futbolcular icin hizi konusunda emin degilim. Ancak vatandaslik kanununda basvuru yapabilmek icin 5 yili doldurmak gerektigi yaziyor. Tabii Turk milli takiminda oynatilmak istenilen futbolcu icin bu prosedurun hizlandirilacagi varsayimini yapabiliriz.

Doğru
2 de sadece tarih hatası var ben sezon olarak değilde 2015 in ilk transfer dönemi diye hatırlıyordum ancak geri kalan kısmı hatasız yani tamamen yanlış diyerek kesip atamazsın
3 için de dediğimi anlamamışsın türk vatandaşı olmakla yerli statüsünde olmak farklı şeyler demek istediğimi tam yansıtamamışım demek istediğim madde şu idi
g) Yukarıda b, c, d ve e bentlerinde yer alan Türkiye A Milli Futbol Takımında oynamauygunluğuna sahip futbolcuların, son listelerin TFF’ye ibrazından sonra buuygunluğunu kaybetmesi halinde, takip eden ilk transfer ve tescil döneminin başındabu kapsamda(yerli statüsünde sayılma) oynama uygunluğunu kaybeder. Transfer ve Tescil Dönemleri içerisindeTürkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğunu kaybeden futbolcular isederhal listedeki Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğuna sahipfutbolcu statüsünden çıkarılırlar.

sana bir eleştirim olacak onlarca satır yazıyoruz, gerek ingilizce gerek türkçe, içinde konuyla ilgili bir yanlış olduğu anda tüm mesaj çöpe gidiyor hissi uyandırıyorsun, geride kalan doğrulardan hiç bahsetmiyorsun "evet bak bu doğru ancak bunlar da hatalı" demiyorsun direk hataları söyleyip sonraki mesaja geçiyorsun.

belki zamanın yok uzun uzun yazmaya o an ancak bu davranışın sana mesaj atacak insanları etkiliyor insanların hata yapmaları bir konuyu yanlış bilmeleri normal ancak soru sormaları veya doğru olduğuna inandıkları şeyi söyleme heveslerini kırmamalısın bu üslüp biraz kırıcı tamamen iyi niyetle bu konuda eleştiride bulunmak istedim

perpetua
05.Kasım.2016, 17:20
Doğru
2 de sadece tarih hatası var ben sezon olarak değilde 2015 in ilk transfer dönemi diye hatırlıyordum ancak geri kalan kısmı hatasız yani tamamen yanlış diyerek kesip atamazsın

Ocak 2015 oncesi Turkiye'de oynamis olmak ile ilgili bir kisitlama da yok statude.
Statunun soyledigi net. Haziran 2015 oncesi baska milli takimi secmis olanlar yerli statusunde, daha sonra secmis olanlar yabanci statusunde.
Yani Mesut Ozil ve Ilkay Gundogan yerli statusunde.
Emre Can yabanci statusunde.

3 için de dediğimi anlamamışsın türk vatandaşı olmakla yerli statüsünde olmak farklı şeyler demek istediğimi tam yansıtamamışım demek istediğim madde şu idi
g) Yukarıda b, c, d ve e bentlerinde yer alan Türkiye A Milli Futbol Takımında oynamauygunluğuna sahip futbolcuların, son listelerin TFF’ye ibrazından sonra buuygunluğunu kaybetmesi halinde, takip eden ilk transfer ve tescil döneminin başındabu kapsamda(yerli statüsünde sayılma) oynama uygunluğunu kaybeder. Transfer ve Tescil Dönemleri içerisindeTürkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğunu kaybeden futbolcular isederhal listedeki Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğuna sahipfutbolcu statüsünden çıkarılırlar.

Dedigini anladim.
Ilk olarak bir futbol veritabani/oyunu uzerine calisiyoruz.
Yani her vatandas olma hakki olanin vatandas olacagini varsaymaya gerek yok. Vatandaslik alarak kendisine bir avantaj saglayacak futbolcularin vatandas olmasi gerekli.

Vatandasligin ne gibi avantaji var?
Bir milli takimda oynama ve ligde yerli statusunde oynama (bazi ulkelerde vergi avantaji da olabilir ama bu Turkiye icin gecerli degil).
Baska ulke icin milli olmus ve/veya Turkiye milli takim formasini giyemeyecek birisi icin vatandas olmanin bir nedeni yok cunku bir avantaji yok.

Ayni sekilde, 5 yil PTT 1. Lig'de oynamis ve kalitesi yetmedigi icin hic bir zaman Turkiye milli takim formasi giyemeyecek bir yabanci futbolcunun Turk vatandasligi almasina da gerek yok.

140 CA kisitlamasinin nedeni milli takim teknik direktorlerinin kolay kolay benzer kalitede Turk futbolcular varken yabanci bir futbolcuya milli takim formasi giydirmeyecegi gercegi. Yabancilarin cogunlugunun en erken 22-23 yaslarinda Turkiye'ye gelecegi ve vatandasliga basvurma hakkina en erken 27-28 yasinda ulasacagi goz onunde bulundurulursa, bu yastaki 125-130 CA'lik bir futbolcu yerine 120 CA'lik bir Turk genci her zaman tercih edilecektir. Yani milli takim formasi giydirilecek yabanci bir oyuncunun, alternatiflerinden cok daha ileride olmasi gerekli.

sana bir eleştirim olacak onlarca satır yazıyoruz, gerek ingilizce gerek türkçe, içinde konuyla ilgili bir yanlış olduğu anda tüm mesaj çöpe gidiyor hissi uyandırıyorsun, geride kalan doğrulardan hiç bahsetmiyorsun "evet bak bu doğru ancak bunlar da hatalı" demiyorsun direk hataları söyleyip sonraki mesaja geçiyorsun.

belki zamanın yok uzun uzun yazmaya o an ancak bu davranışın sana mesaj atacak insanları etkiliyor insanların hata yapmaları bir konuyu yanlış bilmeleri normal ancak soru sormaları veya doğru olduğuna inandıkları şeyi söyleme heveslerini kırmamalısın bu üslüp biraz kırıcı tamamen iyi niyetle bu konuda eleştiride bulunmak istedim
Amacim uzmek veya kirmak degildi.
Ancak ben halkla iliskiler uzmani veya pazarlamaci degilim.
Yani her zaman once insanlarin okumak istediklerini okumalarini saglayip, daha sonra yanlislarini siralayacak bir yapida degilim.
Bu nedenle bir konuda iddiali bir yazi yazmis kisinin once arastirmasini yapmis olmasini bekliyorum.
Tabii iddiali bir yazi yazmak yerine soru sorarak da bu gecis yapilabilir.
Beni, size hizmet etmekle yukumlu bir sirket calisani olarak degil (cunku degilim), sizler gibi FM'i seven ve kendi vaktinden ayirarak cevap vermeye calisan birisi olarak gormeniz cok daha dogru olur.

clowegem
05.Kasım.2016, 17:59
Türkiye için en erken başlangıç tarihini seçmiş olsam bile takımlar 2 yada 3 hazırlık maçı oynamış oluyor...

lakin1907
06.Kasım.2016, 14:14
Sıkıntı yok uzun süreli kariyere başlayabiliriz v2 ile değil mi?

Adana Demirspor
06.Kasım.2016, 16:14
Sıkıntı yok uzun süreli kariyere başlayabiliriz v2 ile değil mi?

Ben başladım,sıkıntı YÖK.

burhankemal
06.Kasım.2016, 20:22
Bende Mersin İY ile başladım ama transfer yasağı uygulanmamış 2 senedir transfer yasağımız var bizim ama oyunda açık transfer tahtası

kapalicarsi
06.Kasım.2016, 20:44
Bu yama ile alakalı olduğunu sanmıyorum ama kurduktan sonra ligde bütün maçlarım 1-0 veya 1-1 bitti ligin 5. haftası en çok gol atan takımın 5 golü var

CanrY
06.Kasım.2016, 20:46
normal türk olma statüsü v2 mi v1 mi ellenmeden şu anki futbolumuzda hangisi yani ona göre indireceğim birini

perpetua
06.Kasım.2016, 21:27
normal türk olma statüsü v2 mi v1 mi ellenmeden şu anki futbolumuzda hangisi yani ona göre indireceğim birini

v2 daha gercekci sonuclar verecektir.

perpetua
06.Kasım.2016, 21:31
Bu yama ile alakalı olduğunu sanmıyorum ama kurduktan sonra ligde bütün maçlarım 1-0 veya 1-1 bitti ligin 5. haftası en çok gol atan takımın 5 golü var

Yama ile ozellikle Anadolu takimlarinin teknik direktorleri daha az onde pres yapiyor.

kapalicarsi
06.Kasım.2016, 21:35
Yama ile ozellikle Anadolu takimlarinin teknik direktorleri daha az onde pres yapiyor.

Yo kmaç başı 20 küsür şu tattım ama olmuyo b itürlü kapattım şimdi yamasız deniycem

BaGa TaRKaN
06.Kasım.2016, 21:44
Yo kmaç başı 20 küsür şu tattım ama olmuyo b itürlü kapattım şimdi yamasız deniycem

Gelmişsin Ortalama 20 Şut Atmışsın Ama Olmamış Bu Demek ki @Perpetua'nın Dediği Gibi Anadolu Takımlarını Geriye Çekilerek Katı Savunma Yapması Amaçlanmış Ama Sen Rakibi Açamamışsın. Burda da Bir Yerlerde Teknik Olarak Eksikleri Olduğunu Gösteriyor Takımının. Şuursuzca Oynamak da Fayda Etmiyor Malesef.

Mesela Bu Sezon Gerçekte ki Beşiktaş'ın Oyun Anlayışında Top Hakimiyeti Genel Olarak Bizde Ama Takım Son Vuruşlarda ya da Teknik Olarak Bence Şuana Kadar Çok Yetersiz. İnsan Biraz Şut Atar Değil mi?, Öldürücü Toplarla Savunmayı Ekarte Et Vuruşu Yapacak Adamına Topu Çıkar Son Adamında Kalitesini Gösterip Kilidi Açsın. Ama Bu Sezon Şuana Kadar Bunları Yapan Bir Takım Görmedim.

kapalicarsi
06.Kasım.2016, 21:57
Gelmişsin Ortalama 20 Şut Atmışsın Ama Olmamış Bu Demek ki @Perpetua'nın Dediği Gibi Anadolu Takımlarını Geriye Çekilerek Katı Savunma Yapması Amaçlanmış Ama Sen Rakibi Açamamışsın. Burda da Bir Yerlerde Teknik Olarak Eksikleri Olduğunu Gösteriyor Takımının. Şuursuzca Oynamak da Fayda Etmiyor Malesef.

Mesela Bu Sezon Gerçekte ki Beşiktaş'ın Oyun Anlayışında Top Hakimiyeti Genel Olarak Bizde Ama Takım Son Vuruşlarda ya da Teknik Olarak Bence Şuana Kadar Çok Yetersiz. İnsan Biraz Şut Atar Değil mi?, Öldürücü Toplarla Savunmayı Ekarte Et Vuruşu Yapacak Adamına Topu Çıkar Son Adamında Kalitesini Gösterip Kilidi Açsın. Ama Bu Sezon Şuana Kadar Bunları Yapan Bir Takım Görmedim.
Sorun Beşiktaşta değil hiç bi takım 1 golün üzerine çıkamadı

perpetua
06.Kasım.2016, 22:02

Aynen oyle. Daha planli bir sekilde rakip kaleye gitmek ve gol aramak gerekiyor.

Bence Turkiye liginde bu yoldan (takimlarin az pres yapmasi) devam etmek daha dogru olacaktir. Maclarin temposuzlugu bu sekilde oyuna daha iyi yansidi bence.

Hatta anadolu kuluplerinin cogunun tempo arttirinca arkada cok bos alan birakiyor ve fark yiyor olmasi da daha dogru olacak bence.

perpetua
06.Kasım.2016, 22:03
Sorun Beşiktaşta değil hiç bi takım 1 golün üzerine çıkamadı

O zaman sans diyecegim cunku test oyunlarimda 4-3 biten maclar bile vardi.

hknshr
07.Kasım.2016, 00:55
Ömer abi lens'in profilini editörden kendim güncelleyeceğim. Arttıracağım özellikleri yazsam olumlu veya olumsuz kısaca açıklayarak yorumlar mısın?
Hız değeri 15, 17 olmalı. Bence emenike kadar hızlı.
Hızlanma 13 biraz düşük 14 veya 15 olabilir.
Yere sağlam basıyor bu yüzden denge 13ten 14e yükselebilir.
11 dayanıklılık 1 tık artabilir.
Korner kullanma özelliği 10 çok düşük 12 hatta 13 olabilir. Korner attığında tehlike yaratıyor.
Serbest vuruşlar 12den 13-14e yükselebilir. Hem manu maçında hem lig maçlarında ne kadar iyi kullandığını gösterdi.
Çalışkanlık 8 bu özelliğide 1 veya 2 tık artabilir.
Diğer özellikleri gayet yerinde.

lakin1907
07.Kasım.2016, 11:22
Türkiye için en erken başlangıç tarihini seçmiş olsam bile takımlar 2 yada 3 hazırlık maçı oynamış oluyor...

Bu benim için de geçerli neden böyle oluyor acaba?

perpetua
07.Kasım.2016, 11:37
Ömer abi lens'in profilini editörden kendim güncelleyeceğim. Arttıracağım özellikleri yazsam olumlu veya olumsuz kısaca açıklayarak yorumlar mısın?
Hız değeri 15, 17 olmalı. Bence emenike kadar hızlı.
Hızlanma 13 biraz düşük 14 veya 15 olabilir.
Yere sağlam basıyor bu yüzden denge 13ten 14e yükselebilir.
11 dayanıklılık 1 tık artabilir.
Korner kullanma özelliği 10 çok düşük 12 hatta 13 olabilir. Korner attığında tehlike yaratıyor.
Serbest vuruşlar 12den 13-14e yükselebilir. Hem manu maçında hem lig maçlarında ne kadar iyi kullandığını gösterdi.
Çalışkanlık 8 bu özelliğide 1 veya 2 tık artabilir.
Diğer özellikleri gayet yerinde.

Fiziksel ozellikleri bana da biraz dusuk gorundu.
Zhinsel ve teknik ozellikleri icin yeterince izledigimi dusunmuyorum.
Ayrica bence Emenike'de biraz fiziksel dusus var. Ozellikle hiz ve cabukluk. Bu nedenle Emenike'yi ornek alarak degerlendirmek cok da dogru olmayabilir.

hknshr
07.Kasım.2016, 12:39
Fiziksel ozellikleri bana da biraz dusuk gorundu.
Zhinsel ve teknik ozellikleri icin yeterince izledigimi dusunmuyorum.
Ayrica bence Emenike'de biraz fiziksel dusus var. Ozellikle hiz ve cabukluk. Bu nedenle Emenike'yi ornek alarak degerlendirmek cok da dogru olmayabilir.

Peki abi fiziksel özelliklerin tamamı için görüşlerini alabilir miyim? Örnek olarak emenike düşüşteyse bruma'yı alabilir sadece hız için.

GFBaTu_KhaN
07.Kasım.2016, 12:49
Merhabalar,

Geçtiğimiz yıllarda yapılmış olan ve harika bir çalışma olan Türkiye 3. Ligi ve Bölgesel Amatör Lig yaması da eklenecek midir ?

perpetua
07.Kasım.2016, 13:04
Peki abi fiziksel özelliklerin tamamı için görüşlerini alabilir miyim? Örnek olarak emenike düşüşteyse bruma'yı alabilir sadece hız için.

Su an icin:

Acc: 14
Agility: 12
Balance: 15
Pace: 16

gibi gorunuyor bana.

lakin1907
07.Kasım.2016, 14:05

Bu konuda bir bilginiz var mı sadece bizde mi oluyor bu sorun?

@perpetua

perpetua
07.Kasım.2016, 14:33

@perpetua

Oyunun cikisindan once 1/7/2016'da baslatiyorlardi. Neden daha sonra 10/7/2016'ya cektiler bilemiyorum.

hknshr
07.Kasım.2016, 14:39
Su an icin:

Acc: 14
Agility: 12
Balance: 15
Pace: 16

gibi gorunuyor bana.

Çeviklik özelliğinden 3 tık düşmüşsün. Bence o kadar değil abi. Topla dönüşleri kıvraklığı kötü bi oyuncu değil lens. Tamam düşebilir ama senin dediğin gibi 15ten 12ye düşüş biraz keskin. 13 veya 14 daha ideal çeviklik için. Diğerleri için aşağı yukarı hemfikiriz.

bahadirkilic
07.Kasım.2016, 14:40

@perpetua

dostum yeni oyun kurarken ingiltere'yide eklersen aşağıda başlangıç ülkesini ilgiltere seç tarih olarak ama yöneteceğin takımı Türkiyede ayarla bu şekilde 01.07 başlarsın

perpetua
07.Kasım.2016, 14:48
Çeviklik özelliğinden 3 tık düşmüşsün. Bence o kadar değil abi. Topla dönüşleri kıvraklığı kötü bi oyuncu değil lens. Tamam düşebilir ama senin dediğin gibi 15ten 12ye düşüş biraz keskin. 13 veya 14 daha ideal çeviklik için. Diğerleri için aşağı yukarı hemfikiriz.

Bana daha cok duz hat uzerinde hizlanan bir oyuncu izlenimini verdi.

perpetua
07.Kasım.2016, 14:52
dostum yeni oyun kurarken ingiltere'yide eklersen aşağıda başlangıç ülkesini ilgiltere seç tarih olarak ama yöneteceğin takımı Türkiyede ayarla bu şekilde 01.07 başlarsın

Bu mumkun tabii ama sadece Turkiye secildiginde daha erken baslanmasi gerekli oyuna. SI'dan duzenlenmesini istedim.

hknshr
07.Kasım.2016, 16:04
Bana daha cok duz hat uzerinde hizlanan bir oyuncu izlenimini verdi.

Doğru gözlem abi ama dar alandaki manevralarıda çok iyi lensin. Özellikle penaltı yaptırdığı pozisyonlarda bunu görmek mümkün. Manu maçında 2 kişi arasından çıkışı, feyenoord maçındaki pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kalmadan yaptığı manevralar aklıma gelen örnekler.

mpaker66
07.Kasım.2016, 18:10
Doğru gözlem abi ama dar alandaki manevralarıda çok iyi lensin. Özellikle penaltı yaptırdığı pozisyonlarda bunu görmek mümkün. Manu maçında 2 kişi arasından çıkışı, feyenoord maçındaki pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kalmadan yaptığı manevralar aklıma gelen örnekler.
Kader Keita'ya benziyor tarzı. Onunda çevikliği düşüktü.

kapalicarsi
07.Kasım.2016, 23:16
Bu güncelleme ile yeni bir süper lig kariyeri açtım baya uğraştım ama taktik ile galiba sonunda tutturdum şablonu
Maç motorunda iki yanlış dikkatimi çekti
1.si rakip kaleci top elindeyken cezasahası dışına çıktı sarı kart gördü
2.si stoperim kornerden gelen topa kafa vurdu kaleciden yan fileye doğru gitti gibi geldi bana hakem golü vermedi,çizgi üzerine geri dönüncetop rakip stoper yaradana sığınıp kendiş kalesine vurdu topu
bide Quaresmanın kariyerinde avrupa şampiyonluğu gözükmüyor
http://i.hizliresim.com/dX1AWZ.png (http://hizliresim.com/dX1AWZ)

http://i.hizliresim.com/A39dEX.png (http://hizliresim.com/A39dEX)

http://i.hizliresim.com/40EvLQ.png (http://hizliresim.com/40EvLQ)

GicaHagi
08.Kasım.2016, 05:51
V2 yamasi ile oynuyorum ve lig keyifli geciyor baya cekismeli. Oldukca güzel bir yama olmus emeginize saglik.

perpetua
08.Kasım.2016, 14:50
Bu yama sonrasi buyuk kuluplerle diger kulupler arasindaki denge nasil?

1-2 sezon bitirmis olanlar varsa bu baslik altinda yorumlari okumak isterim. Bu yorumlara gore degisiklikleri veritabaninina yansitalim.

bahadirkilic
08.Kasım.2016, 15:56
Bu yama sonrasi buyuk kuluplerle diger kulupler arasindaki denge nasil?

1-2 sezon bitirmis olanlar varsa bu baslik altinda yorumlari okumak isterim. Bu yorumlara gore degisiklikleri veritabaninina yansitalim.

hocam ben bitirdim 1 sezon bence çok güzel bir yama olmuş . Lig sıralaması bu şekilde bitti ;
BJK
GS
FENER
KONYA
GENÇLER
TRABZON

aradaki farklarda çok değildi . Futbolcuların bonsersiz ve kontrat talepleride ölçülü olmuş
Ellerine sağlık ,keşke Ana sürümde böyle olsaydı sonuçta global bir oyun Ligin hakkı bu bence .

perpetua
08.Kasım.2016, 16:33
hocam ben bitirdim 1 sezon bence çok güzel bir yama olmuş . Lig sıralaması bu şekilde bitti ;
BJK
GS
FENER
KONYA
GENÇLER
TRABZON

aradaki farklarda çok değildi . Futbolcuların bonsersiz ve kontrat talepleride ölçülü olmuş
Ellerine sağlık ,keşke Ana sürümde böyle olsaydı sonuçta global bir oyun Ligin hakkı bu bence .

Ana surumde boyle olamadi maalesef cunku editor'e ancak oyun ciktiktan sonra ulasabildim.
Her yil mac motoru degistigi icin teknik direktor taktik tercihleri bazen onceden dusundugumuz/umdugumuz gibi islemiyor. Bu da lig sonuclarinda garip sonuclar ortaya cikartabiliyor.

Finansal konulardaki degisiklikleri zaten yansitacagiz ama ozellikle en cok merak ettigim ligdeki takimlarin ne kadar dengeli oldugu.

GicaHagi
08.Kasım.2016, 17:56
Ilk sezonu bitirdim siralama su sekilde oldu

Gs ile 81 puanla sampiyon oldum Bjk 69 puanla ikinci Fb 68 puanla ücüncü oldu. Puanlarimiz esit gidiyordu son haftalarda Bjk Fb düsüs yasadi. Eski serilerde hic böyle keyifli cekismeli olmuyordu lig benim kariyerlerimde. Lig siralamasi Bursa, Konya IBB, Trabzon seklinde devam ediyor.

5 büyük takimin kümeye düsmeme mücadelesi vermemesi güzel oldu eski serilerde illa ki ilk senemde ya FB ya Bjk yada Ts cok kötü isler cikariyorlardi.

Ilk sene kulüplerde para olmamasina ragmen kiralik olarak aldiklari oyuncular gayet kaliteliydi. Sacma transferle simdilik karsilasmadim bir sey haric. Fb Dick Advocaat ile yollari ayrilinca medyada Bilic, Zidane, Puel isimleri öne cikti ama gittiler Osman Özköylü'yü takimin basina getirdiler.

kapalicarsi
08.Kasım.2016, 18:03
Bende durum bu

http://i.hizliresim.com/vZOkyr.png (http://hizliresim.com/vZOkyr)

mpaker66
08.Kasım.2016, 18:36
Sanırım gençlerbirliği oyuncuları biraz iyi yapılmış ya da maç motoruna uygun taktikleri var

perpetua
08.Kasım.2016, 18:54
Sanırım gençlerbirliği oyuncuları biraz iyi yapılmış ya da maç motoruna uygun taktikleri var

Aslinda ligin kagit uzerinde zayif kadrolarindan bir tanesi.

mpaker66
08.Kasım.2016, 20:18
Aslinda ligin kagit uzerinde zayif kadrolarindan bir tanesi.
Bence de, hucümda (bence) 2. lig seviyesinde olan Serdar gürler ve Aydın karabulut banko oynuyor. 2. ligden gelen Vedat oynuyor. Dediğim gibi demekki maç motoruna uygun bir taktik oynatıyor ibrahim üzülmez :)

serwan
08.Kasım.2016, 22:16
Esas önemli olan 2. 3. sezon ve sonrası. Tabi bi de kulüplerin transfer durumları.
Oyunu hala almadım. Alırsam bikaç sezon bu yama ile test edip gerekirse kendim de müdahalede bulunup öyle başlayacağım bizim lige.

@perpetua
abi bu kulüplerin kendi itibarlarına uygun teknik adamlarla çalışmasını sağlamak mümkün mü? Yani 3 büyüklerin gidip saçmasapan td'ler ile çalışmasını engelleyemiyor muyuz?
başkanlık seçimlerini komple iptal edip mevcut başkanları kulübün kalıcı sahibi gibi ayarlasak ve bunların tercihlerini düzenlesek sorunu çözebilir miyiz?
Çünkü başkan değişince kulübün bütün perspektifi değişebiliyor.

moveitson
09.Kasım.2016, 09:40
V3 çıkacak mı ona göre yeni oyuna başlamayı düşünüyorum

hknshr
09.Kasım.2016, 10:47
Esas önemli olan 2. 3. sezon ve sonrası. Tabi bi de kulüplerin transfer durumları.
Oyunu hala almadım. Alırsam bikaç sezon bu yama ile test edip gerekirse kendim de müdahalede bulunup öyle başlayacağım bizim lige.

@perpetua
abi bu kulüplerin kendi itibarlarına uygun teknik adamlarla çalışmasını sağlamak mümkün mü? Yani 3 büyüklerin gidip saçmasapan td'ler ile çalışmasını engelleyemiyor muyuz?
başkanlık seçimlerini komple iptal edip mevcut başkanları kulübün kalıcı sahibi gibi ayarlasak ve bunların tercihlerini düzenlesek sorunu çözebilir miyiz?
Çünkü başkan değişince kulübün bütün perspektifi değişebiliyor.

Hocam bence başkan tercihinden ziyade kılüplerin kalıplaşmış kültürlerini veritabanına enjekte etmek daha mantıklı. Böylelikle başkanlar değişsede kulüp kültürü sabit olacağı için çok küçük oynamalar olur oyun içinde.

hknshr
09.Kasım.2016, 11:34
Ömer abi şenol hocanın veritabanındaki diziliş tercihi şu anki asimetrik 4141in tam tersi olmuş durumda. Sağda q7'yi forvete yakın solda sakatlanmadan caner veya şimdi adriano'yu orta sahayı güçlendirmek için kullanıyor. Yani sakatlıkları görmezden gelirsek dmc merkez atiba mcr g. inler veya oğuzhan ml caner veya adriano amcl talisca amr q7. Ayrıca zorluk derecesi yüksek maçlarda merkezi 3lüyor savunma dizilişi 4141 olabilir. Sakatlıklardan ötürü son 1-2 maç amr q7 aml cenk veya aboubakar(raumdeuter) merkez atiba oğuzhan tolgay olarak maçlara başlıyor. İkinci diziliş tercihi 4123 olabilir. Bunlar kendi gözlemlerim. Senin fikrinide merak ettim.

RedJ
09.Kasım.2016, 14:38
Bu yama olsun orjinal sürüm olsun 3 büyüklerin teknik direktörleri normalde çok çok nadir takımın başına geçebilecek isimler oluyor. Bunu engellemenin yolu yok mu?

Gerçek hayatta takımlar çok zor durumda değilse yerli 2-3 isim hariç düşünmüyorlar bile ama oyunca 2.lig hocaları bile 3 büyüklerin hocası oluyor..

CanrY
09.Kasım.2016, 17:58
Ömer abi şenol hocanın veritabanındaki diziliş tercihi şu anki asimetrik 4141in tam tersi olmuş durumda. Sağda q7'yi forvete yakın solda sakatlanmadan caner veya şimdi adriano'yu orta sahayı güçlendirmek için kullanıyor. Yani sakatlıkları görmezden gelirsek dmc merkez atiba mcr g. inler veya oğuzhan ml caner veya adriano amcl talisca amr q7. Ayrıca zorluk derecesi yüksek maçlarda merkezi 3lüyor savunma dizilişi 4141 olabilir. Sakatlıklardan ötürü son 1-2 maç amr q7 aml cenk veya aboubakar(raumdeuter) merkez atiba oğuzhan tolgay olarak maçlara başlıyor. İkinci diziliş tercihi 4123 olabilir. Bunlar kendi gözlemlerim. Senin fikrinide merak ettim.
asimetrik dizilişe katılıyorum, beşiktaşa karşı maç yaparken quaresmanın kanadına oynadım dün 1-0 gerideydim 4-1 kazandım :D

arrogancee
09.Kasım.2016, 23:53
Açılın amme hizmeti ayağınıza geldi :) Gidişat nasıl oluyor diye İngiltere, Almanya, Fransa, Türkiye liglerini 4 sene oynattım. Türkiye liginin yıldan yıla ilk 6 sırasını paylaşıyorum.

Not: Ben herhangi bir takımın başında değildim, boştaydım.

2016 – 2017
1-) Fenerbahçe
2-) Beşiktaş
3-) Galatasaray
4-) Karabük
5-) Başakşehir
6-) Trabzonspor

2017 – 2018
1-) Fenerbahçe
2-) Galatasaray
3-) Beşiktaş
4-) Gençlerbirliği
5-) Konyaspor
6-) Başakşehir

2018 – 2019
1-) Galatasaray
2-) Karabük
3-) Fenerbahçe
4-) Beşiktaş
5-) Başakşehir
6-) Antalyaspor

2019 – 2020
1-) Fenerbahçe
2-) Trabzonspor
3-) Beşiktaş
4-) Galatasaray
5-) Konyaspor
6-) Antalyaspor

arrogancee
09.Kasım.2016, 23:56
@perpetua Chelsea, deneme amaçlı açtığım tüm oyunlarda en fazla 4. olabiliyor. Nedense çok güçlü yapılmamış gibi geldi bana. Güçlendirmek için repetution'ı artırmam yeterli olur mu yoksa başka şeyler de mi yapmam gerekir? Futbolcu güçlerine dokunmak yerine kulüpte birkaç oynama yapmak istiyorum.

RedJ
10.Kasım.2016, 00:02
Açılan amme hizmeyi ayağınıza geldi :) Gidişat nasıl oluyor diye İngiltere, Almanya, Fransa, Türkiye liglerini 4 sene oynattım. Türkiye liginin yıldan yıla ilk 6 sırasını paylaşıyorum.

2016 – 2017
1-) Fenerbahçe
2-) Beşiktaş
3-) Galatasaray
4-) Karabük
5-) Başakşehir
6-) Trabzonspor

2017 – 2018
1-) Fenerbahçe
2-) Galatasaray
3-) Beşiktaş
4-) Gençlerbirliği
5-) Konyaspor
6-) Başakşehir

2018 – 2019
1-) Galatasaray
2-) Karabük
3-) Fenerbahçe
4-) Beşiktaş
5-) Başakşehir
6-) Antalyaspor

2019 – 2020
1-) Fenerbahçe
2-) Trabzonspor
3-) Beşiktaş
4-) Galatasaray
5-) Konyaspor
6-) Antalyaspor

Transfer durumları, teknik direktörler ve avrupa da ne durumdalar. Yani gerçeklik bu alanlarda da 4 yıl sonra nasıl.. Teşekkürler.

arrogancee
10.Kasım.2016, 00:13
Transfer durumları, teknik direktörler ve avrupa da ne durumdalar. Yani gerçeklik bu alanlarda da 4 yıl sonra nasıl.. Teşekkürler.

Teknik direktörler

Fenerbahçe: Mario Been
Galatasaray: Riekerink
Beşiktaş: İrfan Buz
Trabzonspor: Okan Buruk

Transferler bence fena değil. GS mesela Batshuayi'yi aldı, Emre Mor'u kiraladı. Fenerbahçe parası yokken büyük takımlardan genç oyuncu kiraladı gibi gibi...

Avrupa'da başarıya gelince: UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'dan ileri gidebilen yok :D Ş.liginde ise gruptan çıkabilen yok...

BaGa TaRKaN
10.Kasım.2016, 11:36
Teknik direktörler

Transferler bence fena değil. GS mesela Batshuayi'yi aldı, Emre Mor'u kiraladı. Fenerbahçe parası yokken büyük takımlardan genç oyuncu kiraladı gibi gibi...

Avrupa'da başarıya gelince: UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'dan ileri gidebilen yok :D Ş.liginde ise gruptan çıkabilen yok...

O Kadar Gerçekçi Diyorsun Yani :D :zuhaha

serwan
10.Kasım.2016, 11:37
Teknik direktörler

zahmet olmazsa takımların topladıkları puanları da yazmanız mümkün mü?

arrogancee
10.Kasım.2016, 11:48
zahmet olmazsa takımların topladıkları puanları da yazmanız mümkün mü?

zahmet olmaz tabii ki ama bunu anca akşam eve gidince yapabilirim :)

perpetua
10.Kasım.2016, 17:46

Asimetrik dizilisin sabit bir dizilis degil, duruma gore diger asimetrik dizilise donecek sekilde oyunda kullanilmasi gerekli. Senol Gunes'in ikinci dizilisini de ML kullanan asimetrik dizilis olarak ayarlamak mumkun.

Defansif dizilis olarak su anda 44112DM girilmis durumda. Yani DM, DM, MR, ML, AMC.
Bu 4141 de olabilir bence.

Sakatliklardan dolayi gerceklesen dizilis degisimleri, eger kadro cok dengeli degilse, teknik direktorlerin ayarlanan dizilislerini ofsayt'a dusurmesi dogal. :)

Burada veritabanindaki hata Senol Gunes'in flexibility (esneklik) degerinin dusuk olmasi. Ihtiyac oldugunda farkli dizilisleri kullanan bir teknik direktor olarak yansitilmasi daha dogru olur bence.

perpetua
10.Kasım.2016, 17:53
Açılan amme hizmeyi ayağınıza geldi :) Gidişat nasıl oluyor diye İngiltere, Almanya, Fransa, Türkiye liglerini 4 sene oynattım. Türkiye liginin yıldan yıla ilk 6 sırasını paylaşıyorum.

2016 – 2017
1-) Fenerbahçe
2-) Beşiktaş
3-) Galatasaray
4-) Karabük
5-) Başakşehir
6-) Trabzonspor

2017 – 2018
1-) Fenerbahçe
2-) Galatasaray
3-) Beşiktaş
4-) Gençlerbirliği
5-) Konyaspor
6-) Başakşehir

2018 – 2019
1-) Galatasaray
2-) Karabük
3-) Fenerbahçe
4-) Beşiktaş
5-) Başakşehir
6-) Antalyaspor

2019 – 2020
1-) Fenerbahçe
2-) Trabzonspor
3-) Beşiktaş
4-) Galatasaray
5-) Konyaspor
6-) Antalyaspor

Tesekkurler. Fenerbahce'nin ilk iki sezon transfer yap(a)madigi goz onunde bulundurulursa, iki sampiyonluk kazanilmasi muhtemelen kulubu rahatlatmistir.

Ilk sezondan sonra farkli teknik direktorlerin gorev almasiyla ilk sezon gorevde olan teknik direktorler icin yapilan taktik ayarlamalarin etkisi azalacaktir. Ayni mantigi veri tabaninda bosta olan teknik direktorler icin uygulamamiz gerekli.

Bir miktar duzenlemeyi de futbolcular uzerinden yaptigimizda her sey yerli yerine oturur (teorik olarak). Ozellikle takimlarin kat ettigi mesafeyi dusurme uzerinden bir planim var. Umarim tutar.

perpetua
10.Kasım.2016, 18:27
@perpetua Chelsea, deneme amaçlı açtığım tüm oyunlarda en fazla 4. olabiliyor. Nedense çok güçlü yapılmamış gibi geldi bana. Güçlendirmek için repetution'ı artırmam yeterli olur mu yoksa başka şeyler de mi yapmam gerekir? Futbolcu güçlerine dokunmak yerine kulüpte birkaç oynama yapmak istiyorum.

Acikcasi Ingiliz liginin veritabanina, Turkiye ligi kadar hakim degilim. Bu nedenle tam olarak hangi degisikligin istedigin etkiyi olusturacagina cabuk bir cevap vermem zor.

Takip ettigim kadariyla gercekte Conte'nin 523'u (DC DC DC WBR WBL MC MC AMR AML ST) andiran , kanat oyuncularinin ice girip kanat beklerinin ileriye ciktigi dizilisi Ingiliz takimlarini bir hayli zorluyor. Azpilicueta'nin bek degil stoper olarak oynamasi, kanatlarda Hazard ve Pedro'nun kanat degil ic olarak oynamasi icin verilmesi gereken rollerin kullanilmasi, Fabregas'in yuksek CA sahibi olup ilk gercekte Conte'nin taktigine uygun olmamasi gibi bir cok farkli sorun var Chelsea'de. Bunlari ufak bir kac degisiklik ile duzeltmek pek kolay olmayacaktir.

hknshr
10.Kasım.2016, 20:09
Ömer abi advocaat'ta 4231i benimsemiş durumda. Veritabanında 4123 ilk tercih 4213 ikinci tercih. Ben editörden ilk tercihe 42DM31 geniş alan, ikinciye 4123 girdim. Oyuncu rolü tercihlerinden çok yönlü beki kaldırdım. Şimdiye kadar gs fb ts bjk başakşehir güncellemiş durumdayım. Geçen yılda buna benzer bişey yapma düşüncem vardı yoğun iş temposundan tamamlayamadım dosyayı. Hatırlarsın belki. Geçen yıldan farklı olarak td tercihleri daha yerinde girilmiş dikkatimi bu çekti.

perpetua
10.Kasım.2016, 20:54
Ömer abi advocaat'ta 4231i benimsemiş durumda. Veritabanında 4123 ilk tercih 4213 ikinci tercih. Ben editörden ilk tercihe 42DM31 geniş alan, ikinciye 4123 girdim. Oyuncu rolü tercihlerinden çok yönlü beki kaldırdım. Şimdiye kadar gs fb ts bjk başakşehir güncellemiş durumdayım. Geçen yılda buna benzer bişey yapma düşüncem vardı yoğun iş temposundan tamamlayamadım dosyayı. Hatırlarsın belki. Geçen yıldan farklı olarak td tercihleri daha yerinde girilmiş dikkatimi bu çekti.

Sezon basladiktan sonra bir cok degisiklik yapma sansi bulduk bu sefer. :)
Veritabanini teslim etme ve degisiklik yapabilme son tarihlerine gore bu hep mumkun olmuyor.
Advocaat'in dizilisi 4213 olarak bize geldi. Ilk basta dokunmadik cunku Topal ve Ozan daha geride, Alper onde gibi kullaniyordu. Biz en son degisilik yaptigimizda orta sahada Topal, Souza, Ozan'i kullaniyordu.

Bu dizilislerin ne kadar degisken oldugunun en guzel gostergesi. Ozellikle Fatih Terim'in Galatasaray'daki son bir kac ayinda bu cok beligindi. Maclara dar bir 4132 ile baslayip, daha sonra Bruma'yi oyuna dahil ederek daha genis bir oyun oynuyordu. Dizilisi 4132 yapinca, Bruma bir kac ay icinde transfer listesine konuluyordu. Oyun hemen cikmadan once Mancini gelince bunu tabii siz hic gormemis oldunuz.

Takimlarin kadrolari belirli bir sisteme gore kurulmayinca, teknik direktorler her gittikleri takimda degisiklikler yapmak zorunda kaliyor.

arrogancee
10.Kasım.2016, 22:17
zahmet olmazsa takımların topladıkları puanları da yazmanız mümkün mü?aşağıda paylaşıyorum.

2016 / 2017
1-) Fenerbahçe: 67
2-) Beşiktaş: 63
3-) Galatasaray: 60
4-) Karabük: 57
5-) Başakşehir: 54
6-) Trabzonspor: 53

2017 / 2018
1-) Fenerbahçe:76
2-) Galatasaray: 61
3-) Beşiktaş: 59
4-) Gençlerbirliği: 55
5-) Konyaspor: 55
6-) Başakşehir: 53

2018 / 2019
1-) Galatasaray: 73
2-) Karabük: 58
3-) Fenerbahçe: 58
4-) Beşiktaş: 58
5-) Başakşehir: 51
6-) Antalyaspor: 51

2019 / 2020
1-) Fenerbahçe: 73
2-) Trabzonspor: 64
3-) Beşiktaş: 63
4-) Galatasaray: 56
6-) Antalyaspor: 52

serwan
10.Kasım.2016, 22:29
aşağıda paylaşıyorum.

2016 / 2017
1-) Fenerbahçe: 67
2-) Beşiktaş: 63
3-) Galatasaray: 60
4-) Karabük: 57
5-) Başakşehir: 54
6-) Trabzonspor: 53

2017 / 2018
1-) Fenerbahçe:76
2-) Galatasaray: 61
3-) Beşiktaş: 59
4-) Gençlerbirliği: 55
6-) Başakşehir: 53

2018 / 2019
1-) Galatasaray: 73
2-) Karabük: 58
3-) Fenerbahçe: 58
4-) Beşiktaş: 58
5-) Başakşehir: 51
6-) Antalyaspor: 51

2019 / 2020
1-) Fenerbahçe: 73
2-) Trabzonspor: 64
3-) Beşiktaş: 63
4-) Galatasaray: 56
6-) Antalyaspor: 52

Çok teşekkürler. Benim için hayal kırıklığı..

perpetua
10.Kasım.2016, 23:01
Çok teşekkürler. Benim için hayal kırıklığı..

Cok kotu degil bence.
Son 5 sezonda sadece 1 defa yaris 3 puan ve altinda fark ile bitti. Birinci ve ikinci takim arasinda iki defa 9 puan, bir defa 10 puan, bir defa da 5 puanlik fark oldu. Birinci ile ikinci arasinda ortalama puan farki 7.2 puan.

Galatasaray 10 puan farkla ligi kazandigi sezon, sondan bir onceki hafta Fenerbahce'ye kaybetti. Kazanabilse fark 16 olurdu.
Fenerbahce 9 puan farkla ligi kazandigi sezon son 5 macta 8 puan topladi. Bu kadar puan kaybetmese fark cok daha buyuk olurdu.
Galatasaray'in Hamzaoglu ile sampiyon oldugu sezon, son hafta sampiyonlugu garantiledikten sonra Rize beraberligi olmasa 5 puan fark ile sampiyon olurdu.
Gecen sezon Besiktas son hafta Konya'ya karsi yedek kadro ile kaybetmese fark 8 puan olurdu.

15 puanlik fark normal demiyorum. Ancak bu ligin altinin biraz zayiflamasiyla cozulebilecek bir sorun. En azindan siralamalarda cok buyuk anormallik yok gibi gorunuyor.

serwan
10.Kasım.2016, 23:13
Cok kotu degil bence.
Son 5 sezonda sadece 1 defa yaris 3 puan ve altinda fark ile bitti. Birinci ve ikinci takim arasinda iki defa 9 puan, bir defa 10 puan, bir defa da 5 puanlik fark oldu. Birinci ile ikinci arasinda ortalama puan farki 7.2 puan.

Galatasaray 10 puan farkla ligi kazandigi sezon, sondan bir onceki hafta Fenerbahce'ye kaybetti. Kazanabilse fark 16 olurdu.
Fenerbahce 9 puan farkla ligi kazandigi sezon son 5 macta 8 puan topladi. Bu kadar puan kaybetmese fark cok daha buyuk olurdu.
Galatasaray'in Hamzaoglu ile sampiyon oldugu sezon, son hafta sampiyonlugu garantiledikten sonra Rize beraberligi olmasa 5 puan fark ile sampiyon olurdu.
Gecen sezon Besiktas son hafta Konya'ya karsi yedek kadro ile kaybetmese fark 8 puan olurdu.

15 puanlik fark normal demiyorum. Ancak bu ligin altinin biraz zayiflamasiyla cozulebilecek bir sorun. En azindan siralamalarda cok buyuk anormallik yok gibi gorunuyor.

Puan farklarından ziyade şampiyonların topladığı puanlar az geldi. Tabi 15 puan fark da anormal. Alt taraf biraz zayıflatılırsa hem şampiyonun toplayacağı puan bi miktar artar hem de ikinciyle fark kapanır.

arrogancee
10.Kasım.2016, 23:43
almanya milli takımının kadrosunu gerçek isimlere döndürmek için yama mı gerekiyordu?

Edit: CanrY sağ olsun yardımcı oldu.

serwan
11.Kasım.2016, 19:13
@perpetua
abi bu dosyayı editörde açıp üzerinde oynama yapabilir miyiz? Ya da sen yakın zamanda bi düzeltme düşünüyor musun bu yama için?

perpetua
12.Kasım.2016, 16:34
@perpetua
abi bu dosyayı editörde açıp üzerinde oynama yapabilir miyiz? Ya da sen yakın zamanda bi düzeltme düşünüyor musun bu yama için?

Istedigin gibi yapabilirsin. Bunun ustune benim bir planim yok.
Ligin alt kismini kabaca indirip biraz test yapacagim ama o yayinlanabilecek bir yama olmaz.

moveitson
12.Kasım.2016, 18:14
1.sezonu bitirdim kısıtlı kadroyla 2.olabildim

http://i.hizliresim.com/Wbloj4.jpg (http://hizliresim.com/Wbloj4)

http://i.hizliresim.com/QQkyjj.jpg (http://hizliresim.com/QQkyjj)

http://i.hizliresim.com/Wblod4.jpg (http://hizliresim.com/Wblod4)

kapalicarsi
12.Kasım.2016, 18:55
İlk sezonum sıralaması
Beşiktaş
Fenerbahçe
Trabzonspor
Galatasaray

Gayet güzel gidiyo ama Fenerbahçenin hocası Osman Özköylü oldu:icon_eek:

Nocna Mora
12.Kasım.2016, 19:03
Karabük hocası Tudor'un profili yapılmalı. Çok başarılı bir teknik direktör. Oyunda bu etki olmadıgı icin Karabük averaj takımına dönüyor. Gerçekte öyle değil.

kapalicarsi
13.Kasım.2016, 19:53
Gençlerbirliği 2. sezonda 18. sıraya demir attı kesin bilgii

balon
13.Kasım.2016, 23:58
Yama güzel olmuş, eline sağlık @perpetua. Yama öncesi son haftaları gençleri denemeye ayırmama rağmen 26 puan farkla şampiyon olmuştum.

http://i.hizliresim.com/o0P9jR.png (http://hizliresim.com/o0P9jR)

Yamayı yükledikten sonra yeni oyunda rekabet atmasına rağmen garip bir şekilde çok sakat vermeye başladım. International duty'lerden bile 3-4 oyuncum sakat dönmeye başladı. Bazı oyuncularda sürekli sakatlık yaşamam da cabası. Yönetimin staff bütçesini de az tutmasına rağmen eli yüzü düzgün şöyle bir ekip kurdum

http://i.hizliresim.com/9g8EgZ.png (http://hizliresim.com/9g8EgZ)

Antreman seviyem ve antrenörler de sakatlığa mahal verecek düzeyde değil. Bir fikri olan var mı? Ya da aynı sorunla karşılaşan?

serwan
14.Kasım.2016, 14:09
@perpetua
Abi ben aradaki makası korumak ve hatta biraz daha açmak için ilk 6'ya giren takımların ödüllerini editörden arttırmaya çalıştım ancak kuralları test edince hata veriyor. Zamanınız varsa yardımcı olmanız mümkün mü?

hknshr
15.Kasım.2016, 14:44
Asimetrik dizilisin sabit bir dizilis degil, duruma gore diger asimetrik dizilise donecek sekilde oyunda kullanilmasi gerekli. Senol Gunes'in ikinci dizilisini de ML kullanan asimetrik dizilis olarak ayarlamak mumkun.

Defansif dizilis olarak su anda 44112DM girilmis durumda. Yani DM, DM, MR, ML, AMC.
Bu 4141 de olabilir bence.

Sakatliklardan dolayi gerceklesen dizilis degisimleri, eger kadro cok dengeli degilse, teknik direktorlerin ayarlanan dizilislerini ofsayt'a dusurmesi dogal. :)

Burada veritabanindaki hata Senol Gunes'in flexibility (esneklik) degerinin dusuk olmasi. Ihtiyac oldugunda farkli dizilisleri kullanan bir teknik direktor olarak yansitilmasi daha dogru olur bence.

Ömer abi şenol güneş'in esneklik değeri kaç olmalı sence? Bu sezon diziliş çok değişken bjkde.

perpetua
15.Kasım.2016, 17:10
@perpetua
Abi ben aradaki makası korumak ve hatta biraz daha açmak için ilk 6'ya giren takımların ödüllerini editörden arttırmaya çalıştım ancak kuralları test edince hata veriyor. Zamanınız varsa yardımcı olmanız mümkün mü?

Emin degilim. Acikcasi editor'den lig kurallarini guncellemeyi denemedim. Bir inceleyip geri donerim.

perpetua
15.Kasım.2016, 17:10
Ömer abi şenol güneş'in esneklik değeri kaç olmalı sence? Bu sezon diziliş çok değişken bjkde.

Ben 17 olarak dusundum.

Deza
15.Kasım.2016, 18:57
Iyi gunler.

Simdilik bir sorum olacak Ömer Abi´ye. Özel mesajdan ziyade burda sormak istiyorum ki herkes bilgilensin.

Sanirim hepimizin ortak istegi Türkiye liglerimizin cikan orijinal surumde 100% dogru yansitilmasi ve sorunsuz bir sekilde oyunda oynanabilmesi. Ayrica tum dunyada FM oyuncularin kariyerlerinde liglerimizin oyunda dogru gelisip ve dogru yansimasi da önemli diye dusunuyorum.
Bunun 100% sorunsuz ve dogru olmasi imkansiz birsey ama hedef herzaman ne kadar iyi ve dogru yapilabiliniyorsa ona ulasmak. Ve Türkiye arastirma ekibinin bunun icin gercekten calistigini ve caba sarf ettigini dusunuyorum. Birkac kucuk soruna/yanlisa kimse cok laf etmemeli(oyuncu özelliklerinde degerlindermeler gibi) ama liglerimizin oynanabilirligini etkileyen ve oynama zevkini azaltan birkac ciddi sorun var gibi. Ben oyuna henuz sahip degilim ama okuduklarimdan bunlari anliyorum. Kendim normalde FM serilerini subat/mart ayinda son yama ciktiktan sonra oynayan birisiyim her sene. Ve bu yil da öyle yapacagim, tam da simdi konustugumuz ve benzer sorunlardan dolayi. Yani oyunun orijinal cikis surumunde böyle yanlislarla karsilasmayi cok anormal bulmuyorum, yeter ki duzeltilsin ki zevkle oynayabilelim.

Merak ettigim sudur Ömer Abi. Gecmis senelerde de birkac buyuk sorunla karsilastik Türkiye ligleri oyuncusu olarak. Bunlari cogunlukla duzeltme imkaniniz oldu cikan yamalar ile(SI´nin duzeltmelere izin verdigi kadar ve yamalara ekledigi kadar). Simdi FM 2017´de yeniden liglerimizde oynama zevkini bozan birkac ciddi sorun var. Yaptiginiz duzeltmeler(kendi cikardiginiz yama) ve bundan sonra yapacaginiz duzletmeleri SI´nin cikaracagi resmi yamalara yansitabilecek misiniz? Ve esas son resmi yamadan sonra, yani mart ayinda, liglerimizi dogru yansitilmis, gercekci ve böyle ciddi sorunlar olmadan oynayabilecekmiyiz? Benim icin önemli olan budur aslinda.

Saygilarimla

lakin1907
15.Kasım.2016, 19:24
Bu yamadan sonra da takımlar yine inanılmaz sıkıntılı bütçe konusunda. Borçların faizi silindi ve daha uzun vadeye yayıldı demişsiniz ama pek etki etmemiş sanırım. Fenerbahçe'yi aldığımızda 0 transfer bütçesi ile karşılaşıyoruz bunun üstüne de başkan tanınmış(pahalı) oyuncularla anlaşmayı bir başarı kıstası olarak koyuyor mesela.

hknshr
18.Kasım.2016, 22:18
Ben 17 olarak dusundum.

17 yüksek geldi abi gözüme bu yüzden yapay zeka tutarsız davranabilir. Şenol güneş tutarsızlıktan değilde sakatlık, form durumu, yeni transferlerin uyumu vs. gibi kendi insiyatifi dışında gelişen etkenlerden dolayı dizilişe tam karar veremedi. bu yüzden 15 olarak girdim flexibility özelliğini. Flexibility dediğimiz şey pazarlık payı olarak çevirilen özellik yanlış bilmiyorsam.

perpetua
18.Kasım.2016, 22:27
17 yüksek geldi abi gözüme bu yüzden yapay zeka tutarsız davranabilir. Şenol güneş tutarsızlıktan değilde sakatlık, form durumu, yeni transferlerin uyumu vs. gibi kendi insiyatifi dışında gelişen etkenlerden dolayı dizilişe tam karar veremedi. bu yüzden 15 olarak girdim flexibility özelliğini. Flexibility dediğimiz şey pazarlık payı olarak çevirilen özellik yanlış bilmiyorsam.

Pazarlik payi mi? Fessupanallah!

@Vieri

hknshr
18.Kasım.2016, 23:42
Pazarlik payi mi? Fessupanallah!

@Vieri

Haha baya bi çeviri hatası olmuş abi :) ayrıca bi kullanıcıyla şenol güneş'in ilk diziliş tercihini tartışırken querasma için mr oynuyor daha çok orta alanda kuruluma dahil oluyor gibi yorumlar yapmıştın. Analiz ettiğim ve beşiktaşı izlediğim kadarıyla bu yıl q7 tam olarak onu oynamıyor. Aslında quaresme ne tam orta saha sağ kanat nede kanat forvet, ikisinin ortası. Bu yıl şenol güneş oyuncuyu amr oynatıyor bundan eminim. Birde şöyle bir tezatlık var abi madem q7 senin dediğin gibi mr oynuyor o zaman veritabanında neden amr değeri 20 mr değeri 15?

ayz84
20.Kasım.2016, 22:49
http://i.hizliresim.com/PnEvEv.jpg

Perpetua biraz saçma değilmi? Pttden çıkan adanasporun şampiyon olması:icon_smile:4

buarada ilk sezon sonucu bu

ilk gün yamasını kulandım, yanlış birşeylermi var acaba?

BaGa TaRKaN
20.Kasım.2016, 23:13

Perpetua biraz saçma değilmi? Pttden çıkan adanasporun şampiyon olması:icon_smile:4

Adana'mız Coşmuş Yahu :zuhaha

Ama Çetin Bir Lig Olmuş Bence Keyifli ve Rekabet Son Maça Kadar Üst Düzeymiş. Şampiyonluk Yarışındaki Takımların Birbirleriyle Mücadelesi Karşılıklı Puan Kayıpları Şeklinde Olduğunda Genelde Böyle Bir Tablo Çıkıyor Ortaya. Ama Adana'nın Kağıt Üstünde Zayıf Olmasına Rağmen Üst Düzey Bir Performans Göstermesi Biraz Garip Olmuş :D

Dennis Bergkamp
22.Kasım.2016, 14:38

Beta sürümündeki kariyerimde de ilk sene Adana şampiyon olmuştu :) Sana özgü değil :)

http://i.hizliresim.com/g2LR0R.png (http://hizliresim.com/g2LR0R)

abut
29.Kasım.2016, 19:40
Merhabalar oyuna yayımladığınız yama ile Eskişehirsporu alarak başladım. İlk sezon 2. olarak lige çıktım devam eden sezonda ligde 4. oldum ve yönetim 3. sezonun başında 51 milyon TL transfer bütçesi verdi. Daha önceki serilerde şampiyonlukta bile bu kadar yüksek bütçe alamıyordum, acaba bu yama ile alakalı mı ? Yoksa mali yönetimimle mi alakalı. Teşekkür ederim

abut
08.Aralık.2016, 13:54
Ek olarak alt yapımdan her sene 150 PA üstü oyuncular çıktı. Tüm dünyayo ise 180 190 PA civarı oyuncular sardı önceki serilerde bu kadar yoğunlukta yüksek PA lı oyuncular çıkmıyordu. Yama ile bağlantılı olabilir mi. İlginiz alakanız için çok teşekkür ederim

lakin1907
08.Aralık.2016, 14:05
@Perpetua

Yayınladığınız çıkış günü veritabanının son haliyle Fenerbahçe ile bir kariyer açtım, sezon başında 7.5m Euro'ya Neustadter'i devre arasında da toplam 2.5m euro'ya RvP ve Emenikeyi sattım. Sezonu 4. bitirdim ve son maçı yaptığımda 7.5m euro transfer bütçem ve 22.5 m euro maaş bütçem vardı. Tam yeni sezona yıldız transferlerle başlayayım derken haziranın ortalarına doğru yeni sözleşme imzaladık ve transfer bütçem 0'a çekildi, maaş bütçem de 11m Euro'ya indi. Şimdi free transferleri bile yapamıyorum (imza parasını karşılayamadığımdan). Transfer bütçesi talep bile edemiyorum, maaş bütçesi talebimi ise geri çeviriyor yönetim.

Bu ne kadar gerçekçi? İnce eleyip sık dokuyup 2017-2018 sezonuna yatırım için tüm yıldızlarımı sattığım kariyeri bu saçmalıklar yüzünden bırakmak zorunda kaldım.

excaliburuA
09.Aralık.2016, 01:47
Alt takımlarda hak ettikleri değerlerin çok üzerinde almış oyuncular var. (Edgar Silva, Makoun, Samba Sow gibi) bunların profilini düşürürseniz lig çok daha gerçekçi oluyor. 4-5 sezon denedim son derece gerçeğe yakın sonuçlar çıktı.

perpetua
13.Aralık.2016, 22:26
Merhabalar oyuna yayımladığınız yama ile Eskişehirsporu alarak başladım. İlk sezon 2. olarak lige çıktım devam eden sezonda ligde 4. oldum ve yönetim 3. sezonun başında 51 milyon TL transfer bütçesi verdi. Daha önceki serilerde şampiyonlukta bile bu kadar yüksek bütçe alamıyordum, acaba bu yama ile alakalı mı ? Yoksa mali yönetimimle mi alakalı. Teşekkür ederim
Sanmiyorum.

Ek olarak alt yapımdan her sene 150 PA üstü oyuncular çıktı. Tüm dünyayo ise 180 190 PA civarı oyuncular sardı önceki serilerde bu kadar yoğunlukta yüksek PA lı oyuncular çıkmıyordu. Yama ile bağlantılı olabilir mi. İlginiz alakanız için çok teşekkür ederim
Kesinlikle yama ile ilgisi yok. Farkli bir yama daha indirip iki yamayi beraber kullanmadigindan eminmisin?

clark_oliver
13.Aralık.2016, 23:43
Perpetua hocam selamlar sizin yapmış olduğunuz yama ile forumda bulunan

Turkish Super Patch 17 By Affluence (http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=125602&page=2)
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=125602&page=2

bu yamayı ortak kullansam kariyerimin ilerleyen zamanlarında çakışma alırmıyım ?

sizin yamanız sadece databese değişikliğini içeriyor değil mi ?

perpetua
14.Aralık.2016, 01:13
Perpetua hocam selamlar sizin yapmış olduğunuz yama ile forumda bulunan

Turkish Super Patch 17 By Affluence (http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=125602&page=2)

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=125602&page=2

bu yamayı ortak kullansam kariyerimin ilerleyen zamanlarında çakışma alırmıyım ?

sizin yamanız sadece databese değişikliğini içeriyor değil mi ?

Evet bu yama sadece veri tabani degisiklikleri. Lig kurallarina dokunmadim.

abut
14.Aralık.2016, 10:52
Başka yama kullanmıyorum, demekki öyle denk geldi. İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim.

Deza
14.Aralık.2016, 21:18
Selamlar

Biliyorsunuz bugun SI resmi 17.2.0 yamasini yayina sundu. Steam'e girdiginizde oyun kendini guncelleyecektir. Degisiklik listesine göz attim. Turkiye ile ilgili bir degisiklik/duzeltme yok. Merak ettigim sudur; Arastirma ekibinin ve Perpetua(Ömer abi) nin yaptigi duzeltmeler neden yok? Bu duzeltmelerin yansimasi bir veritabani yenilemesi iceren bir yamayi beklemesi mi gerek? Yani kis transfer dönemimden sonra subat sonu veya mart basi cikan yamayi? Ömer abi nin yaptigi ve yapacagi duzeltmeler cok buyuk önem tasiyordu Turkiye liglerinin gercekci bir sekilde oynanabilir olmasi acisindan. Özellikle ligde guc dengesi acisindan ve kuluplerin mali durumlari ile ilgili.
Ömer abi bizleri bilgilendirirsen sevinirim.

saygilarimla

clark_oliver
15.Aralık.2016, 13:34
Perpetua ( Ömer ) Hocam Selamlar ;
Deza arkadaşın yazdıklarını bende merak ediyorum gerçekten ekip olarak emek sarf ediyorsunuz. Yamanız eksik kalmış yada yetişmemiş olabilir neden Fm yapımcıları Türkiye ligine önem vermiyor ? O kadar kişide oyunu orjinal alıyor halbu ki. Yoksa yaptığınız yamayı tam eksiksiz olduktan sonra mı Fm yapımcılarına göndermeyi düşünüyorsunuz ? Bu konuda bize aydınlatıcı bilgi verirseniz çok iyi olur. Fm oyunundaki hatalar çok can sıkıyor artık damara dayandı, bu konu hakkında Steam da bir kullanıcı oyun hakkındaki inceleme hakkında resmen içini dökmüş okumadıysanız göz atmanızı şiddetle tavsiye ederim.

http://steamcommunity.com/id/justicia11/recommended/

perpetua
15.Aralık.2016, 13:39
Selamlar

Biliyorsunuz bugun SI resmi 17.2.0 yamasini yayina sundu. Steam'e girdiginizde oyun kendini guncelleyecektir. Degisiklik listesine göz attim. Turkiye ile ilgili bir degisiklik/duzeltme yok. Merak ettigim sudur; Arastirma ekibinin ve Perpetua(Ömer abi) nin yaptigi duzeltmeler neden yok? Bu duzeltmelerin yansimasi bir veritabani yenilemesi iceren bir yamayi beklemesi mi gerek? Yani kis transfer dönemimden sonra subat sonu veya mart basi cikan yamayi? Ömer abi nin yaptigi ve yapacagi duzeltmeler cok buyuk önem tasiyordu Turkiye liglerinin gercekci bir sekilde oynanabilir olmasi acisindan. Özellikle ligde guc dengesi acisindan ve kuluplerin mali durumlari ile ilgili.
Ömer abi bizleri bilgilendirirsen sevinirim.

saygilarimla

Yamada veri tabaninda guncelleme yapilmadi.
Ocak ayi sonunda teslim edecegimiz veri tabanina bu duzeltmeler yansimis olacak.

arrogancee
15.Aralık.2016, 13:52
Ocak ayi sonunda teslim edecegimiz veri tabanina bu duzeltmeler yansimis olacak.

Yamayı denediniz mi? Daha mı iyi olmuş yoksa daha mı kötü diye soracaktım.

perpetua
15.Aralık.2016, 13:55
Yamayı denediniz mi? Daha mı iyi olmuş yoksa daha mı kötü diye soracaktım.

Henuz denemedim.

aniltorres9
15.Aralık.2016, 18:17

Oyunu adam gibi oynamak için her sene Şubat ayını beklemek zorunda mıyız?

emreyavuz61
15.Aralık.2016, 18:36
17.2 ile güzelim oyunu mahvettiler. Her maç deli gibi gol oluyor. 17.1.2 çok daha iyiydi. Keşke yemi kariyer açarken 17.1.2 mi 17.2 mi diye database sorsa. Çünki oyuna ara vermeyi gerektirecek kadar sıkıntılı yeni güncelleme.

Edit:takıma deli gibi savunma antrenmanı yükledim 1 ay boyunca ara ara yüksek ara ara cok yüksek. Sonraki 2-3 haftalık periyotta sıkışık maç trafiğinde genel antrenmanı kaldırıp 3 gün maç antrenamnı verdim savunma. 7 maç gol yememe serisi yakaladık.

Ayrıca yeni güncellemede maç motoruyls ilgili en çok dikkatimi çekem şey ; her maç ortalama 2-3 şut savunmaya çarpıp yön değiştiriyor. Bazıları kaleyede yöneliyo kaleci kontrbiyede kalıyor.

Deza
15.Aralık.2016, 21:01

Ozaman tahmin ettigim gibiymis. Yapacaginiz degisikliklerle ve duzenlemelerle liglerimizin cok daha iyi ve gercekci bir duruma geleceginden eminim. Kolay gelsin :)

Oyunu adam gibi oynamak için her sene Şubat ayını beklemek zorunda mıyız?

Ben sahsen FM´i hicbir zaman ilk ciktigina oynamiyorum, en azindan uzun bir kariyer amacli. Genellikle SI´dan gelecek son resmi yamayi bekliyorum. Onunla birlikte oyun en iyi durumuna ulasiyor.

CanrY
15.Aralık.2016, 23:24
Sanki 17.2 ile oyun önceki sürümle aynı stabilitede değil daha takılıyor gibi ve ben de helveticalite teması çıkana kadar ara verecem oyuna :D

HTC 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tayfoo
18.Aralık.2016, 11:02
Selamlar herkese, Beşiktaş ile oynuyorum, orta halli ve zayıf anadolu takımları kendi sahamda yenik duruma düştükten sonra, taktiksel olarak mesela 4-5-1 oynuyorlarsa, neredeyse bütün maç o taktiği değiştirmiyorlar, kazanmak için oyuncu değişikliği dışında hamle yapmıyorlar. Bunun sebebi nedir bilen varsa ?

serwan
03.Ocak.2017, 15:12
@perpetua
editörden süper ligin sıralamaya bağlı ödüllerinde değişiklik yapmak istedim fakat oyuna yansımıyor. fmrte ile deneyeyim dedim onda da yabancı liglerde bu menü çıkarken süper ligde çıkmıyor. nasıl müdahale edebilirim bu ödüllere fikriniz var mı? yukarı ile aşağı arasındaki makası açmak için yapacağım bunu.

perpetua
03.Ocak.2017, 18:50
@perpetua
editörden süper ligin sıralamaya bağlı ödüllerinde değişiklik yapmak istedim fakat oyuna yansımıyor. fmrte ile deneyeyim dedim onda da yabancı liglerde bu menü çıkarken süper ligde çıkmıyor. nasıl müdahale edebilirim bu ödüllere fikriniz var mı? yukarı ile aşağı arasındaki makası açmak için yapacağım bunu.

Turkiye lignde para odulleri FM sistemi ile degil, Turkiye'nin dagitim sistemine gore dagitildigi icin degisiklik yapman mumkun degil.
Ancak lig kurallarini yeniden yaratarak yapabilirsin.

serwan
03.Ocak.2017, 19:29
Turkiye lignde para odulleri FM sistemi ile degil, Turkiye'nin dagitim sistemine gore dagitildigi icin degisiklik yapman mumkun degil.
Ancak lig kurallarini yeniden yaratarak yapabilirsin.

Abi biraz kasıp yaptım. Editör test sırasında hata verdi ancak oyunda benim girdiğim ödüller gözüküyor. 2 sezon test ettim oyun içinde sıkıntı olmadı. Bu şekilde kalsa bi sorun olur mu?

perpetua
03.Ocak.2017, 20:09
Abi biraz kasıp yaptım. Editör test sırasında hata verdi ancak oyunda benim girdiğim ödüller gözüküyor. 2 sezon test ettim oyun içinde sıkıntı olmadı. Bu şekilde kalsa bi sorun olur mu?

Bilmiyorum.

Bizim dagitim sistemi oyuna farkli kodlanmis durumda.
Sampiyon takimlara yapilan odemeleri bozmadiysan sorun olmaz herhalde.

Alicanfmfan
15.Şubat.2017, 01:35
Her sene Şubat yaması çıkıyordu, Kış transfeleri. Bu sürümde Şubat'ın hangi günü çıkacak bilginiz var mı ?

kapalicarsi
16.Şubat.2017, 17:12
Çin ligini bekliyoruz ya güncelleme için fena tutuluyorum adamlara

perpetua
17.Şubat.2017, 00:11
Her sene Şubat yaması çıkıyordu, Kış transfeleri. Bu sürümde Şubat'ın hangi günü çıkacak bilginiz var mı ?

Subat sonu veya Mart basi. Her yil oldugu gibi. :)

Cengo
18.Şubat.2017, 01:02
Çin ligini bekliyoruz ya güncelleme için fena tutuluyorum adamlara

Bence çok mantıklı. Niye dersen 28 Şubat'ta Çin Ligi transfer sezonu bitiyor. Başka da önemli bir lig kalmıyor.

Sonrasında kalanlardan en önemlileri de Polonya (1 Mart), Slovakya (1 Mart), Estonya (2 Mart), Ukrayna (3 Mart).

Siz olsanız beklemez misiniz? Bence 3 Mart'taki son verileri de alıp 1-2 günlük test sonucunda 6 Mart sabahı çıkartsalar yeridir. Hiç bir bilgim yok, kişisel kanaatimi söylüyorum.

3842
18.Şubat.2017, 02:40
Bence çok mantıklı. Niye dersen 28 Şubat'ta Çin Ligi transfer sezonu bitiyor. Başka da önemli bir lig kalmıyor.

Sonrasında kalanlardan en önemlileri de Polonya (1 Mart), Slovakya (1 Mart), Estonya (2 Mart), Ukrayna (3 Mart).

Siz olsanız beklemez misiniz? Bence 3 Mart'taki son verileri de alıp 1-2 günlük test sonucunda 6 Mart sabahı çıkartsalar yeridir. Hiç bir bilgim yok, kişisel kanaatimi söylüyorum.

Ben olsam beklemem.

Kişisel kanaatim Şubat başında bir kış güncellemesi çıkarıp, Mart ayının ilk haftası daha küçük bahsettiğin liglerin transferlerini de kapsayan bir güncelleme çıkarmanın çok da zor olmayacağı. :) Bu oyunu oynayanların çoğunluğu (hatta belki de neredeyse tamamı) Ocak ayında transferlerini tamamlayan ligleri oynuyorlar.

Ha deniyorsa ki 1 ayın transferlerini Şubat'ın ilk günlerine yetiştiremiyoruz, o zaman Şubat'ın 8. gününe yetiştirsinler, o da olmuyorsa zaten yanlış insanlarla veya metotlarla çalışıyorlardır. :)

serwan
18.Şubat.2017, 08:36
Bence transfer güncellemesi olayından komple vazgeçilmeli. Devre arası gelen adamın sezon başından itibaren takımda olması zaten saçma. Oyunun mantığına da ters. Siz oyunu kurduğunuz an itibari ile zaten yeni bir gelecek yaratmış oluyorsunuz sanal ortamda.

cklnc
18.Şubat.2017, 13:37
Ben olsam beklemem.

Kişisel kanaatim Şubat başında bir kış güncellemesi çıkarıp, Mart ayının ilk haftası daha küçük bahsettiğin liglerin transferlerini de kapsayan bir güncelleme çıkarmanın çok da zor olmayacağı. :) Bu oyunu oynayanların çoğunluğu (hatta belki de neredeyse tamamı) Ocak ayında transferlerini tamamlayan ligleri oynuyorlar.

Ha deniyorsa ki 1 ayın transferlerini Şubat'ın ilk günlerine yetiştiremiyoruz, o zaman Şubat'ın 8. gününe yetiştirsinler, o da olmuyorsa zaten yanlış insanlarla veya metotlarla çalışıyorlardır. :)

Bence sürekli güncelleme çıkarılacağına az ve öz çıksın daha iyi.

perpetua
18.Şubat.2017, 14:28
Beklemenin Cin ile alakasi yok.

Veri tabani Subat'in ilk haftasi SI'a gidiyor (genelde ayin 5'i veya 6'si).
Yaklasik 1 hafta sonra yeni veri tabani ile oyun test edilmeye baslaniyor (ayin 12-13'u oldu).
Bir hafta sure ile test sirasinda goze carpan hatalar raporlaniyor (ayin 19-20'si oldu).
Bir sonraki hafta raporlanan hatalarin duzeltilmesi bitiriliyor ve yama cikisa hazirlaniyor (ayin 26-27'si oldu).

Bu arada gerceklesen transferler raporlanmaya ve duzeltilmeye devam ediliyor. Yani ozellikle Cin'in veya Rusya'nin transfer doneminin bitmesi beklenmiyor. Eger beklense veri tabanlari SI'a Subat sonunda teslim edilir ve guncelleme Mart sonu/Nisan basi gibi cikardi.

Mart basi ithimalinin konusulmasinin nedeni de herhangi bir nedenle test veya duzeltme surecinin uzamasi ve Subat sonu icin soz verilmesine ragmen bu zamanda cikartilamamasi.

kapalicarsi
18.Şubat.2017, 19:24
Bi laf attım ortaya forum hareketlendi :))

perpetua
19.Şubat.2017, 14:18
Herkes yama icin beklemede. :)

Bohater
20.Şubat.2017, 12:01
Benim en çok merak ettiğim konu oyundaki hangi wonderkid adayı oyuncularda PA'larında artış olacağı

BaGa TaRKaN
21.Şubat.2017, 14:49
Benim en çok merak ettiğim konu oyundaki hangi wonderkid adayı oyuncularda PA'larında artış olacağı

Çok Ahım Şahım Bir Artış Olmaz. Fazla Beklentiye Girmemenizi Tavsiye Ederim.

CanrY
22.Şubat.2017, 00:56
bu portekizli gözlemciler niye bu kadar şişiriyor oyuncuları, atıyorum fejsa benficada 2 yıl önce as olmayan sıradan bir ortasahayken gecen sene biraz performans gösterdi diye alayını 17 18 yapmışlar zira genç oyuncular da bana şişik geliyor, bizde burak bi gol kralı oldu da burada adam doğruyodular niye bitiriciliği 18 vs diye :D

byvirus
22.Şubat.2017, 02:06
O zaman sans diyecegim cunku test oyunlarimda 4-3 biten maclar bile vardi.

17.0 sürümünde o sorun bendede vardı ne kadar iyi oynarsam oynuyum 1 golden fazla atamıyordum ve genelde hep son dakikalarda gol yiyordum ama yeni sürümle birlikte sorun düzeldi.

Cengo
22.Şubat.2017, 06:57
Yamanın çıkışı ile birlikte 3421 taktiği paylaşmayı planlıyorum. İlk hazırlık maçında 711 isabetli pas yapmışım.

Gerçekten Fenerbahçe'nin bu kadrosu ile oynamak işkence :(

marlo41
22.Şubat.2017, 10:10
Büyük takımların teknik direktör döngüsü ve beklerin her topunun rakip kaleciyi bulması harici dikkatimi çeken büyük sıkıntı yok oyunda. İnşallah yama yapacağız diye düzgün yerleri de bozmaz SI.

Bohater
22.Şubat.2017, 18:14
Çok Ahım Şahım Bir Artış Olmaz. Fazla Beklentiye Girmemenizi Tavsiye Ederim.

Oyuncudan oyuncuya göre farklılık gösterir bu durum diye düşünüyorum

acaipbigol
22.Şubat.2017, 19:24
Bence transfer güncellemesi olayından komple vazgeçilmeli. Devre arası gelen adamın sezon başından itibaren takımda olması zaten saçma. Oyunun mantığına da ters. Siz oyunu kurduğunuz an itibari ile zaten yeni bir gelecek yaratmış oluyorsunuz sanal ortamda.

şimdi hamitle oynamak zevkli olmuyo ama gsde:icon_surprised:

lionslaw
22.Şubat.2017, 23:01
Yıllardır FM oynayan biri olarak şunu hep merak ettim: Neden SI transferleri oyunun devre arasında ekleme seçeneğini oyuncuya sunmaz çok merak ediyorum. Çok mu zor yani bunu yapmak ?

perpetua
23.Şubat.2017, 17:40
Yıllardır FM oynayan biri olarak şunu hep merak ettim: Neden SI transferleri oyunun devre arasında ekleme seçeneğini oyuncuya sunmaz çok merak ediyorum. Çok mu zor yani bunu yapmak ?

Soyle bir ornek vereyim.
Caner Erkin sezon basladiktan sonra sakatlandi ve muhtemelen sezonun buyuk bir kismini kaciracak.
Bu nedenle Besiktas'in sol bek rotasyonu daraldi ve devre arasinda bu zaafi kapatmak icin transfer yapildi.
Tosic'i sol bek alternatifi olarak dusunerek, Rhodolfo'nun da dususu goz onunde tutularak Mitrovic transfer edildi. Ayrica Ersan takviyesi de yapildi.
Eger oyunda Caner bu sakatligi yasamazsa, belki de Mitrovic transferine gerek kalmayacak. Ersan da gelmeyecek.
Ama transfer onceden belirlendigi zaman hem Caner saglikli, hem de Mitrovic takimda olacak. Hatta belki Rhodolfo o dususu yasamayacak ve Mitrovic'e ihtiyac olmayacak.

Oyun icinde uzun sureli sakatlanan oyuncu Caner degil de Cenk olsa, Besiktas muhtemelen forvet takviyesi yapmak isteyecektir.
Ama Cenk'in yerine oyuncu almak yerine transfer butcesi Mitrovic'e harcanmis olacak.

Bu durumda futbolcularin sakatliklarini da gercekteki gibi oyuna yansitmak zorunda kaliyorsun.
Caner'in sakatligini onlemek icin ne yaparsan yap, istersen pamuklara sarip surekli yedek kulubesinde oturt, engelleyemiyorsun.

Yani gercekci yapayim derken, oyun gercekciligi kaybedilebilir.

Ancak eger devre arasinda guncellenmis ozellik ve kalite degerleriyle, takimlarin kadrolari sezon basindaki gibi olsun dersen, bence bu daha guzel bir secenek olur.

rcrdnh
24.Şubat.2017, 11:49
celticli dembele nin potansiyeli -8

ve şubat yamasında muhtemelen -9 hatta -95 bile olabilir diye tahmin ediyorum

Bohater
26.Şubat.2017, 21:01
Forumdaki üstadlarımız Harry Kane'nin mevcut formu ile ilgili ne düşünüyorlar merak ediyorum, resmi güncellemeyle birlikte CA ve PA'sında artış görebilir miyiz?

kapalicarsi
26.Şubat.2017, 22:35
Nacizane Türkiye profil beklentilerim

Tosic zihinsel +
Quaresma takım oyunu +
Fabri komple +
Lens komple +
Bruma komple +
Sneijder -
Eren Derdiyok +
Rvp radikal bi -
Volkan Demirel -
Gökhan İnler -

Matteo Ferrari
27.Şubat.2017, 12:43
Soyle bir ornek vereyim.
Caner Erkin sezon basladiktan sonra sakatlandi ve muhtemelen sezonun buyuk bir kismini kaciracak.
Bu nedenle Besiktas'in sol bek rotasyonu daraldi ve devre arasinda bu zaafi kapatmak icin transfer yapildi.
Tosic'i sol bek alternatifi olarak dusunerek, Rhodolfo'nun da dususu goz onunde tutularak Mitrovic transfer edildi. Ayrica Ersan takviyesi de yapildi.
Eger oyunda Caner bu sakatligi yasamazsa, belki de Mitrovic transferine gerek kalmayacak. Ersan da gelmeyecek.
Ama transfer onceden belirlendigi zaman hem Caner saglikli, hem de Mitrovic takimda olacak. Hatta belki Rhodolfo o dususu yasamayacak ve Mitrovic'e ihtiyac olmayacak.

Oyun icinde uzun sureli sakatlanan oyuncu Caner degil de Cenk olsa, Besiktas muhtemelen forvet takviyesi yapmak isteyecektir.
Ama Cenk'in yerine oyuncu almak yerine transfer butcesi Mitrovic'e harcanmis olacak.

Bu durumda futbolcularin sakatliklarini da gercekteki gibi oyuna yansitmak zorunda kaliyorsun.
Caner'in sakatligini onlemek icin ne yaparsan yap, istersen pamuklara sarip surekli yedek kulubesinde oturt, engelleyemiyorsun.

Yani gercekci yapayim derken, oyun gercekciligi kaybedilebilir.

Ancak eger devre arasinda guncellenmis ozellik ve kalite degerleriyle, takimlarin kadrolari sezon basindaki gibi olsun dersen, bence bu daha guzel bir secenek olur.

Caner demişken opsiyon olmasına rağmen kendisi transfer olmak istemiyor Beşiktaş'a. Ancak gerçekteki hali malumunuz. Bu güncellemeyle birlikte bu duruma el atılmış olacak mı?

kapalicarsi
28.Şubat.2017, 14:02
Güncelleme gelsin artık kriz geçiricem az kaldı

IlGiurista
28.Şubat.2017, 14:28
Resmi güncelleme bir hafta içerisinde gelir herhâlde.

ozan42
28.Şubat.2017, 16:29
Kaç gündür foruma bakıp hayal kırıklığıyla çıkıyorum.Bir türlü yayınlayamadılar şu güncellemeyi.

Adana Demirspor
01.Mart.2017, 02:09
Bence en geç Cuma günü çıkacaktır.

Hafta sonu bol FM'li geçer,herkes yeni kariyerine başlar.

GicaHagi
01.Mart.2017, 19:12
http://www.footballmanager.com/news/football-manager-update-2017

Haydi hayirli olsun güncelleme geldi

lionslaw
01.Mart.2017, 19:30
Editöre neden gelmedi ????

lionslaw
01.Mart.2017, 19:33
Dediğim anda o da düştü

Bohater
01.Mart.2017, 19:33
Genine scout ne zaman çıkar acaba?

rcrdnh
01.Mart.2017, 20:16
editörde güncelleme yapmasına rağmen sorun var hala, potansiyele göre filtreleme vs yapmıyor

Mkocyegit
02.Ağustos.2017, 02:31
araştırmacı alımı olucak mı acaba?