PDA

View Full Version : Sudoku’nun yaratıcısı Türkiye’de

Universal
06.Temmuz.2006, 23:53
Dünya çapında bir salgın halini alan ‘Sudoku’nun yaratıcısı Maki Kaji Türkiye’de. Kaji’nin yeni bulmacaları da Türkiye’de yayınlanacak.
‘Sudoku’ icat edildiği günden bu yana tüm dünyada büyük ilgi gören, sadece Japonya’da günde 20 milyon kişi tarafından çözülen bir bulmaca türü. Maki Kaji, 1984 yılında bir dergide gördüğü kolay olduğu için çabuk öğrenilebilen ve çok da eğlenceli bir bulmacayı geliştirerek ‘Sudoku’yu icat etmiş.

Japonca sayı anlamına gelen ‘su’ ve tek anlamına gelen ‘dok’ kelimesinin birleşiminden oluşan ‘Sudoku’ tek basamaklı sayıların kullanılmasıyla oynanan bir oyun.

‘Sudoku’nun, Türkiye’de daha yaygın olan sözcük bulmacaların yerini alacağını savunan Kaji, bu tür bulmacaların ‘Sudoku’nun aksine kelimeler hakkında özel bir bilgi gerektirdiğini ‘Sudoku’nun ise sadece mantıkla çözüldüğünü ifade etti.

Kaji yeni icat ettiği nokta bulmacayı NTV için çözerken, yeni oyunlarının da milyonlarca kişi tarafından ilgiyle takip edileceğini söylüyor

anarchist
07.Temmuz.2006, 00:56
hic anlamıom bu sudoku işini

Asi ÇocUk_16
07.Temmuz.2006, 22:06
paylasım için sağol güzeldıı :D

Cyzio
07.Temmuz.2006, 22:17
haber için saool hiç oynamadım sudoku

Burak Duran
07.Temmuz.2006, 23:06
adam psikopatmış demekki çok zevkli birşey

Universal
07.Temmuz.2006, 23:18
bizim dershanede kız bir başladı dersleri dinlmeyip sudako kitapları alıp onu cözüyordu ve sırf bu nedenle hocayla kavga etti :)

emirduman
08.Temmuz.2006, 00:01
Hakkaten bir anda salgın oluveriyor, bir başlayan bi dönem kopuyor hayattan...

Bulaşmadım, bulaşmıcam...

Nedvedmania
08.Temmuz.2006, 00:05
yav ben oynadım 1 defa hiç beğenmedim saçma sapan bişey

Burak Duran
08.Temmuz.2006, 03:16
aslında çok iyi bir beyin jimnastiği zeka geliştiriyor