Log in

View Full Version : Beyler Hep Birlikte Posta Gazetesini Dava Edelim!!!(ÇOKKK ÖNEMLİ)

gezenti
03.Ağustos.2006, 13:40
"Gene gel! gene gel! her ne isen gene gel! kafirsen, atese tapiyorsan, puta tapiyorsan da, gene gel,
Bu bizim dergahimiz umutsuzluk dergahi degil,
Yüz kere tövbeni bozmussan da gene gel!"
Hz. Mevlana

mevlananın bu sözünden sonra posta gazetesinde atılan bir başlık "MEVLANA GAYMİYDİ" diye başlık atmıştır.elimde bunun kaynağı bulunmamaktadır.geçende arabanın camını silerken gazete lazım oldu elime bir gazeteyi aldım o başlığı gördüm.bir anda başımdan aşağıya kaynar sular döküldü.ama bayağ eski bir gazeteydi bu o yüzden posta arşivini bile araştırdım o başlık yoktu.ama bunu bulabilirsiniz yayınlayın bu şekilde de posta gazetesine dava açalım.lütfen sizden duyarlılık bekliyorum...

bursa_mc
03.Ağustos.2006, 14:02
eğer dediğin doğruysa o haberin çıktığı zaman millettten ayaklanma oldurduzaten ama ben bole olay hatırlamıyorumm

gezenti
03.Ağustos.2006, 14:13
ya bende düşündüm bunu ewde gazete vardı ama ben kendi gözümle gördüm sonra sinirimden parçaladım bu gazeteyi.lütfen bu sitenin yetkilileri şu olayı araştırsın sonucu hep beraber görelim...

Del Piero_10
03.Ağustos.2006, 14:15
eğer dediğin doğruysa o haberin çıktığı zaman millettten ayaklanma oldurduzaten ama ben bole olay hatırlamıyorumm

millette ayaklanma olmaz neden biliyormusun?
bir sitede İslam dinine Allah'a,Hz.Muhammed'e,Kuran'a edilmiş öyle hakaretler gördümki bu bile yanında masum kalırdı:mad:

dava edilecekse onlardan başlasın,küfür eden var diyorum
varmı bu hakaretin daha ötesi??

nasıl izin veriiyor bunlara?

ibo
03.Ağustos.2006, 15:53
haber gerçekse bu kadar da AŞŞAĞILIK bir gazetecilik olmaz. bu mantığı nerden çıkarıyorlar bu kadar da değil bu iş ya... :mad:

gezenti
03.Ağustos.2006, 16:24
walla o gazeteyi ben kendi gözümlle gördüm.isterseniz araştırın.ben posta gazetesinin arşivini araştırdım ama bunu bulamadım.lütfen sizde iyi bir araştırın sonucunu bulacağız........

benyaben
03.Ağustos.2006, 18:20
posta gazetesini okurum her gün ben görmedim böyle bir haber haber çıkacağını da sanmıyorum ve ya gözümden kaçmıştır..

gookhan
03.Ağustos.2006, 18:23
ben bole gaseteler okumam ama bole seyler olduunu biliodum:(

gezenti
03.Ağustos.2006, 19:18
ya yakınlarda değil bayağ eski bir gazeteydi o sanırım 2004tü tarihi sinirden parçalamasaydım o gazeteyi tarihini tam olarak kestirebilirdik......

SaRPeR1903
03.Ağustos.2006, 19:24
Posta Türkiye'nin en çok okunan gazetesi olduğu iddia ediliyor...

Del Piero_10
03.Ağustos.2006, 19:35
Fatih Sultan Mehmet'e böyle bir çamur atmaya çalışanlarıda hatırlıyorum.

bursa_mc
03.Ağustos.2006, 19:43
abi postaya e-mail attım ama bakayımm ama cvb gelmez heraldee

barahir
03.Ağustos.2006, 19:49
gelmez yaw cevap vermezler bence arşivde yoksa belkide farkına varıp silmişlerdir bunlar. Yalanlanır büyük ihtimal

gezenti
03.Ağustos.2006, 23:33
walla bende göndericeklerini hiç zannetmiyorum ama sen genede çok iyi bir iş yapmışssıın...

S-B-Z
04.Ağustos.2006, 01:24
arkadaşlar bir konyalı olarak bu durumu bende biliyorum.bununla ilgili yani bu iddiayı ortaya atan adi adamın yazısını okudum.bu konuyu daha yeni gördüm ama yarın konyada gazeteci bir abim var o biliyo bu knuyu ondan örenir ayrıntılı yazarım.sanırım selcuk üniversitesinde profesördü bu adam.
amacı kısa yoldan meşhur olmak belkide rektörlük falan kapmaktır kesin başka bi kaygısı olduğunu sanmıyorum.böyle rezil insanlar nasıl bu ülkede doçentlik falan yapıyor anlamıyorum.posta gazetesinden haberim yok ama o dönem büyük ihtimalle yayınlanmıştır bu haber.am kimse itibar etmedi bu adama oyüzden unutuldu.
hergün 5-10 otobüs japon ziyerete geliyor mevlanayı ama ülkemizdeki bazı densizler bu tip iftiralar atabiliyor malesef :(

ibo
04.Ağustos.2006, 01:59
arkadaşlar bir konyalı olarak bu durumu bende biliyorum.bununla ilgili yani bu iddiayı ortaya atan adi adamın yazısını okudum.bu konuyu daha yeni gördüm ama yarın konyada gazeteci bir abim var o biliyo bu knuyu ondan örenir ayrıntılı yazarım.sanırım selcuk üniversitesinde profesördü bu adam.
amacı kısa yoldan meşhur olmak belkide rektörlük falan kapmaktır kesin başka bi kaygısı olduğunu sanmıyorum.böyle rezil insanlar nasıl bu ülkede doçentlik falan yapıyor anlamıyorum.posta gazetesinden haberim yok ama o dönem büyük ihtimalle yayınlanmıştır bu haber.am kimse itibar etmedi bu adama oyüzden unutuldu.
hergün 5-10 otobüs japon ziyerete geliyor mevlanayı ama ülkemizdeki bazı densizler bu tip iftiralar atabiliyor malesef :(

hiç mi kimse tepki göstermedi o zmaan ya:(

Universal
04.Ağustos.2006, 02:02
Ben böyle haber kaynaklarına gazete diyemiyorum en iyi gazete az reklamı çok haberi olan gazetedir insanı yazan gazetedir.
Bu habere yanıt vermeye bile utanıyorum.:mad: :mad: :mad:

Burak Duran
04.Ağustos.2006, 02:10
gazetenin sitesi yapım aşamasında bütün interneti araştırdım ama bir sonuca varamadım... yorum yapmak istemiyorum şimdi gece gece

gezenti
04.Ağustos.2006, 17:33
ya şampiyon kardeş sen bunu iyice araştır bak bu konuyu boşlamıyalım lütfen.....

benyaben
04.Ağustos.2006, 20:26
Fatih Sultan Mehmet'e böyle bir çamur atmaya çalışanlarıda hatırlıyorum.

bizim ve yan okuldaki artı eski dersanemdeki bütün tarihçilere sormuştum hepside evet demişti..

S-B-Z
04.Ağustos.2006, 21:03
bizim ve yan okuldaki artı eski dersanemdeki bütün tarihçilere sormuştum hepside evet demişti..
neye evet demişti?

evet beyler biraz araştırdımve radikal gazetesinde 27 kasım 2005 tarihinde yayınlanmış bu haberi buldum.ayrıca bu rezil adamın yazdığı birde kitap var bu konuyla ilgili ama ismini bile zikretmek istemiyorum.
işte haber:
Tarihçiden iddia: Nasreddin'in katili Mevlana
Prof. Mikail Bayram, 'Kim olursan ol gel' diyen Mevlana'nın, eşcinsellikle suçladığı Nasreddin Hoca'yı öldürttüğünü ileri sürdü. Mevlana için 'Moğol ajanı' da diyen Bayram'a tepki yağıyor
KEREM PULGAT (Arşivi)
KONYA - Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Ortaçağ Tarihi Uzmanı Prof. Mikail Bayram, "Mevlana, eşcinsellikle suçladığı Nasreddin Hoca'yı öldürttü" deyince Konya karıştı.
Bayram, Nüve Yayınları'ndan 'Sosyal ve Siyasi Boyutlarıyla Ahi Evren-Mevlana Mücadelesi' adlı kitabını çıkardı. Kitabında Mevlana ile Nasreddin Hoca'nın birbirlerine düşman olduğunu öne süren Prof. Bayram, iki alim arasındaki gerginliğin temelini şöyle anlattı: Mevlana bir Moğol ajanıydı. Mevlana'ya maaş bile bağladılar. Türkmen çocuğu olan Nasreddin Hoca ise Moğolların Anadolu'yu hâkimiyet altına almalarına karşı direndi." Düşmanlığın beyitlere taşındığını da ileri süren Bayram, şu örnekleri verdi:
"Ey eli ayağı olan Hoca, kaza ve kederle ayağın kırılmıştır. Sen çok gönüller kırdın, cezan karşına çıktı ve belanı buldun" (Mevlana).
"Ey ekşi suratlı. Arkamdan aleyhime kötü sözler demişsin. Kerkesin (Akbaba) ağzı daima necis (pis) kokar" (Nasreddin Hoca). Bayram, iddilarını şöyle sürdürdü: "Kaynaklara göre Mevlana, Hoca'yı cinsi sapıklıkla suçladı. Hoca'nın çocuğu olmadığı için Mevlana ve çevresi onunla alay etti, hadım ve eşcinsellikle suçladı. Hatta Mevlana, Divan-ı Kebir'inde Nasreddin Hoca'ya 'Zürrriyetsiz' diye hitap etti. 1261 yılında Ahilerin başında bulunan Nasreddin Hoca, Moğol yanlısı Selçuklu yönetimine karşı isyan başlattı. Selçuklular da Mevlana'nın müridi olan komutan Cacaoğlu Nureddin'i görevlendirdi. Nureddin, Mevlana'dan da izin aldı ve Hoca'yı öldürdü."

'Deli saçması, asılsız'
Mevlana Müzesi Müdürü Dr. Erdoğan Erol, iddialarla ilgili olarak "Tamamen deli saçması" derken, Mevlana'nın 22'nci kuşaktan torunu Esin Çelebi, "Mevlana bu ülkenin kutsal değerlerinden biridir. Onun üzerinde oyun oynanmasın" diye konuştu. Araştırmacı Sinan Yağmur da iki tarihi şahsiyetin bir kez bile karşılaşmadıklarını ileri sürdü. Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı Salih Taner Serin, Prof. Bayram hakkında hakaret davası açacaklarını söyledi.

link aşağıda :
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=171182

Del Piero_10
04.Ağustos.2006, 21:17

neye evet demişti?

benyaben
04.Ağustos.2006, 22:59
FSM in escinsel olduğıuna evet dediler..bu benim değil öğretmenlerimin düşüncesi..

comandante
05.Ağustos.2006, 00:47
ben de öss zamanında tarih öğretmenlerimle ve felsefe öğretmenlerimle konuştum hepsi FSM için eşcinselmiş dediler...ayrıca anlamadığım bir diğer konu da eşcinsellik hakaret mi?

S-B-Z
05.Ağustos.2006, 01:09
ben de öss zamanında tarih öğretmenlerimle ve felsefe öğretmenlerimle konuştum hepsi FSM için eşcinselmiş dediler...ayrıca anlamadığım bir diğer konu da eşcinsellik hakaret mi?
evet hakaret sence değilmi?
dinimiz bu şekilde ilişkiyi açıkça lanetlemiştir ve lut kavmi bu yüzden helak olmuştur yeterince açıkmı?
Ayrıca benyaben kusura bakma ama maalesef bu kafada insanlar ülkemizde öğretmen olabiliyorken biz bir adım bile ileri gidemeyiz,gidemiyoruzda zaten.başka birşey demiyorum bu konuda.çünkü bu adamlar bana göre ne türk olabilir nede başka bişey.bu iftirayı azılı osmanlı düşmanları hristiyanlar bile atmamıştır heralde.
ayrıca burada Fatihi değil Mevlanayı konuşuyoruz.bunun için ayrı bir başlık açın madem.

ÇocuksuMavi
05.Ağustos.2006, 08:08
yeter artık bu saçmalayışlar!

gezenti
05.Ağustos.2006, 15:11
elbette hakarettir bu dinimizce yasaklanmıştır.dinimizce yasaklanmasa bile ki yasak neden böyle şeyler yaparki insanlar benim midem bulanıyor böyle şeylerden ben bunu yapanlarda bu düşünceyi destekleyenlerden de çok tiksiniyorum.....

Del Piero_10
05.Ağustos.2006, 15:55
ya yuh bu bir iftiradır koskoca Fatih Sultan Mehmet'e böyle bir çamuru ezikliklerinden dolayı sadece yunanlılar atabilir.

S-B-Z
05.Ağustos.2006, 21:13
ya yuh bu bir iftiradır koskoca Fatih Sultan Mehmet'e böyle bir çamuru ezikliklerinden dolayı sadece yunanlılar atabilir.
bence onlardan bile daha aşağılık adamlar yapıyor bunu.rezil herifler :8
şimdi kalkacak mezarından da bu iddiaları ortaya atanları bi görecek acaba ne yapardı?
eşcinsellik nasıl olur gösterirdi hepsine...

bursa_mc
06.Ağustos.2006, 12:49
bir sitede İslam dinine Allah'a,Hz.Muhammed'e,Kuran'a edilmiş öyle hakaretler gördümki bu bile yanında masum kalırdı:mad:

abi bırak bunlarıda karşıyakalılar ile tartışırken adam bana senin allahını .. diye kufur edeiyodu yaw var mı bole bişi:mad:

SaMaNYoLu
06.Ağustos.2006, 12:54
böyLe birşey varsa mutLaka dİle gelir. Perşembe Geceleri Star da oLan hocanın sohbetını dınLeyelım. mutlaka dıle getırecektır haber yenıyse tabı. eğer gecmısde oLmusda medya dıle getirmemişse postada butun medyada şerefsizdir.

S-B-Z
06.Ağustos.2006, 13:01
abi bırak bunlarıda karşıyakalılar ile tartışırken adam bana senin allahını .. diye kufur edeiyodu yaw var mı bole bişi:mad:
gidip sorsan herkesten fazla müslümandır bunu yapan adam :(

bursa_mc
06.Ağustos.2006, 13:12
bunların islam inancı korermışş

emir077
08.Ağustos.2006, 10:59
:( yorumsuz bişey:eek: :mad:

scolari12111
19.Ağustos.2006, 01:00
biz hergün posta alıyoruz böyle bir şeye rastlamadım ayrıca olsa millet durmazdı yani yersiz bir eleştiri gibi geliyor ya da çok eski

S-B-Z
19.Ağustos.2006, 01:05
biz hergün posta alıyoruz böyle bir şeye rastlamadım ayrıca olsa millet durmazdı yani yersiz bir eleştiri gibi geliyor ya da çok eski
önceki sayfalara bakarsan böyle birşey olduğunu benimde link verdiğimi görürdün.

Comanche72
19.Ağustos.2006, 02:28

onları ALLAH çarpacak !!!

Krusty
19.Ağustos.2006, 02:46
FSM konusunda iftira olup olmadığını bilemeyiz. Çünkü çoğu kişi ''evet o eşcinsel''di demiş. Hem insanın kendi düşünceleri bu tür şeyler.. Bizi aşan, olaya girdik mi de içinden çıkamayacağımız şeyler..
2004 yılının haberi çoktan kapanmıştır. O zaman olanlar olmuştur, bizim yapmak istediklerimizi belki yapmışlardır. 2 sene öncesinin konularını gündeme getirmekte saçma bence.. ;)

SaRPeR1903
19.Ağustos.2006, 02:58
saçmalamayın ya escinsel falan değildi Fatih Sultan Mehmet ayrıca dinine aşırı bağlı olan ve dindar bir yaşam tarzına sahip olan biri eşcinsel o-l-a-m-a-z bu haberi yapanlar terbiyelerini takınsınlar.Allah bir çarpar var ya .Ölünün arkasından neler diyorlar.Dinleri kalmamış terbiyesizlerin

Bu arada arkadaşlar türkiye gay ve lezbiyenler örgütü (Glambda)'nın sitesini buldum sitesinde Büyük Eşcinseller diye bir bölüm varmış.Fatih Sultan Mehmet tanıtılıp övünülüyormuş.Çok tepki gelince kapatılmış.Yeni araştırdım.

gezenti
19.Ağustos.2006, 17:24
fatih sultan mehmet koskoca cihan padişahı peygamber efendimizin övdüğü kişiye gay diyenin ben sülalesini ... neyse ben ağzımı bozmıyacam böyle insanlar yüzünden ceza almıcam...

tonifan30s
19.Ağustos.2006, 17:29
bende hiç hatırlamıyorum

Del Piero_10
19.Ağustos.2006, 19:39
o iftira bizanslıların kendini tatmini,onları bir tatmin ederim ya neyse....
inanmayın bunlara,sizde inanıranız daha beterini yaparlar

bursa_mc
19.Ağustos.2006, 19:56
beyler bitirelım bu konuyu artık tartışmak yersizz

fmsmyrna
19.Ağustos.2006, 20:24
posta almasın kimse ya bundan sonra biz zaten almıyoz

gezenti
20.Ağustos.2006, 01:04
beyler bitirelım bu konuyu artık tartışmak yersizz
kimse kimseyle tartışmıyorki ama yav:D

scolari12111
20.Ağustos.2006, 01:06
ya bırakın olacak iş değil bu kesin bir yerde yazan yazıyı onlar da kınamak için filan göstermiştir bu gerçek olsa yani tek siz değilsiniz bu ülkede ayaklanma çıkardı bu bence yalnış anlama.

gezenti
20.Ağustos.2006, 01:07
ya bırakın olacak iş değil bu kesin bir yerde yazan yazıyı onlar da kınamak için filan göstermiştir bu gerçek olsa yani tek siz değilsiniz bu ülkede ayaklanma çıkardı bu bence yalnış anlama.
ya usta mesajları okumadan cevap verme şampiyonun verdiği yayınladığı yazıları okumadın galiba...

S-B-Z
20.Ağustos.2006, 02:30
arkadaşım önceki sayfalarda link vererek açıkladık bu olayı hem okumuyosun,hemde yoktur diye yorum yapıyosun.ilk önce bi oku ondan sonra varsa yorumun yap.

scolari12111
20.Ağustos.2006, 14:19
birader haklısın da bulamadım sen şuraya koy da bir bakayım gerçekten çok merak ediyorum haklı olduğuna inanirsam seninleyim ama bulamadım sana zahmet şuraya koyar mısın?

gezenti
20.Ağustos.2006, 15:33
neye evet demişti?

evet beyler biraz araştırdımve radikal gazetesinde 27 kasım 2005 tarihinde yayınlanmış bu haberi buldum.ayrıca bu rezil adamın yazdığı birde kitap var bu konuyla ilgili ama ismini bile zikretmek istemiyorum.
işte haber:
Tarihçiden iddia: Nasreddin'in katili Mevlana
Prof. Mikail Bayram, 'Kim olursan ol gel' diyen Mevlana'nın, eşcinsellikle suçladığı Nasreddin Hoca'yı öldürttüğünü ileri sürdü. Mevlana için 'Moğol ajanı' da diyen Bayram'a tepki yağıyor
KEREM PULGAT (Arşivi)
KONYA - Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Ortaçağ Tarihi Uzmanı Prof. Mikail Bayram, "Mevlana, eşcinsellikle suçladığı Nasreddin Hoca'yı öldürttü" deyince Konya karıştı.
Bayram, Nüve Yayınları'ndan 'Sosyal ve Siyasi Boyutlarıyla Ahi Evren-Mevlana Mücadelesi' adlı kitabını çıkardı. Kitabında Mevlana ile Nasreddin Hoca'nın birbirlerine düşman olduğunu öne süren Prof. Bayram, iki alim arasındaki gerginliğin temelini şöyle anlattı: Mevlana bir Moğol ajanıydı. Mevlana'ya maaş bile bağladılar. Türkmen çocuğu olan Nasreddin Hoca ise Moğolların Anadolu'yu hâkimiyet altına almalarına karşı direndi." Düşmanlığın beyitlere taşındığını da ileri süren Bayram, şu örnekleri verdi:
"Ey eli ayağı olan Hoca, kaza ve kederle ayağın kırılmıştır. Sen çok gönüller kırdın, cezan karşına çıktı ve belanı buldun" (Mevlana).
"Ey ekşi suratlı. Arkamdan aleyhime kötü sözler demişsin. Kerkesin (Akbaba) ağzı daima necis (pis) kokar" (Nasreddin Hoca). Bayram, iddilarını şöyle sürdürdü: "Kaynaklara göre Mevlana, Hoca'yı cinsi sapıklıkla suçladı. Hoca'nın çocuğu olmadığı için Mevlana ve çevresi onunla alay etti, hadım ve eşcinsellikle suçladı. Hatta Mevlana, Divan-ı Kebir'inde Nasreddin Hoca'ya 'Zürrriyetsiz' diye hitap etti. 1261 yılında Ahilerin başında bulunan Nasreddin Hoca, Moğol yanlısı Selçuklu yönetimine karşı isyan başlattı. Selçuklular da Mevlana'nın müridi olan komutan Cacaoğlu Nureddin'i görevlendirdi. Nureddin, Mevlana'dan da izin aldı ve Hoca'yı öldürdü."

'Deli saçması, asılsız'
Mevlana Müzesi Müdürü Dr. Erdoğan Erol, iddialarla ilgili olarak "Tamamen deli saçması" derken, Mevlana'nın 22'nci kuşaktan torunu Esin Çelebi, "Mevlana bu ülkenin kutsal değerlerinden biridir. Onun üzerinde oyun oynanmasın" diye konuştu. Araştırmacı Sinan Yağmur da iki tarihi şahsiyetin bir kez bile karşılaşmadıklarını ileri sürdü. Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı Salih Taner Serin, Prof. Bayram hakkında hakaret davası açacaklarını söyledi.

link aşağıda :
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=171182

al işte kardeş burda....

S-B-Z
20.Ağustos.2006, 18:57
al işte kardeş burda....
sağol gezenti beni tekrardan uğraştırmadığın için :D

scolari12111
21.Ağustos.2006, 01:16
birader sağol uğraştırdım senide ama şunu anlayamadım burada gazetenin suçu ne onlar haber yaparak insanları uyandırmaya çalışıyorlar.

gezenti
21.Ağustos.2006, 17:51
sağol gezenti beni tekrardan uğraştırmadığın için :D
bişi deil ne demek her zaman:D:D:D

S-B-Z
21.Ağustos.2006, 21:33
birader sağol uğraştırdım senide ama şunu anlayamadım burada gazetenin suçu ne onlar haber yaparak insanları uyandırmaya çalışıyorlar.
ben açmadım konuyu o yüzden konuyu açan arkadaş yanıtlasın bu soruyu.
okuduğuna göre destek veriri mahiyette yapmışlar haberi heralde o yüzden kızmıştır.
ben kendi adıma bu tip gazetelerin hiçbirini alıp okumam.

scolari12111
22.Ağustos.2006, 01:47
ben açmadım konuyu o yüzden konuyu açan arkadaş yanıtlasın bu soruyu.
okuduğuna göre destek veriri mahiyette yapmışlar haberi heralde o yüzden kızmıştır.
ben kendi adıma bu tip gazetelerin hiçbirini alıp okumam.

bence amaç destek olamaz tam tersidir çünkğ buna destek verseler kimsenin o gazteyi satın almayacağını bilirler kaldı ki şu an türkiye nin en çok satan gazatesi bence suçlama amacıyla yayınlanmış.

S-B-Z
22.Ağustos.2006, 01:57
evet bulmaca için satan bi gazete.birde haydar dümen var tabi.ülkemizin durumuda ortada olduğuna göre haliyle çok satacak.

scolari12111
22.Ağustos.2006, 04:06
evet bulmaca için satan bi gazete.birde haydar dümen var tabi.ülkemizin durumuda ortada olduğuna göre haliyle çok satacak.

orasını bilmem ama kaliteli bir gazete olmadığı kesin haber anlamında çok daha iyleri var.dediğin nedenlerden de olabilir bilemeyeceğim.cinsellik özellikle:DDDD

meddah
22.Ağustos.2006, 09:33
Bu muhabbet ne yeni bir muhabbet, ne de sizin anlayıp karşı çıktığınız gibi bir muhabbet.
Posta gazetesinden atom çekirdeği kadar hazzetmediğim için, bu konuyu çooook daha önce bir romanında açan popüler bir yazarımızın ismini verip, tepkiyi ona kaydırmayayım (Gerçi o muhterem bile olayı başka bir açıdan ele alıyordu).. Ki muhtemelen Posta gazetesinin körkütük öküz muhabiri de haberini bu yazarın kitabına falan dayandırıyordur, roman olduğu halde..

Bu soru; Mevlana ile Şems-i Tebrizî'nin ruhani münasebetini, bu münasebet neticesinde oluşan muhabbetin mümkün mertebe en derinini anlayamayacak, hatta hayal bile edemeyecek kadar dangalak olanların ilerde daha daha sık soracakları bir sorudur.

Örnek verelim:
Uyduda Tasavvuf ağırlıklı bir TV kanalı var. Bu kanalda haftada bir yayınlanan bir programda, alanında ünlü bir profesör Mesnevi'yi şerhediyor (Şerh = Ayrıntılı bir şekilde mealini açıklama)..
Mesnevi şöyle başlar:

"Bişnev in ney, çün şikâyet mîküned / Ez cûdayîhâ hikâyet mîküned"
(Dinle neyden, nasıl şikayet ediyor / Ayrılıkları nasıl anlatıyor)

Program haftada bir ve bir saat sürüyor. Altıncı program sonunda, yani bir anlamda altı saat sonunda, adam hâlâ ilk kelime olan "Bişnev (Dinle)" in açıklamasını bitirebilmiş değil.

Bilmem nasıl bir fikir deryasından bahsedildiğini anlatabildim mi.. Ama herhalde, her olaya mankenin arka, iş adamının ön tamponu mantığıyla yaklaşan bir zihniyetten bunu anlamalarını bekleyemeyiz. Ama kızmak da normal; memlekette aleni fuhuş yapan mankenler - şarkıcılar, aklı belinde paralı hergeleler bitti de, iş Mevlana'ya, Fatih'e (Daha durun, bu dangalakların biraz düşünenlerinin en acımasızca saldırdığı padişah IV.Murad'dır) mi geldi..? İdrak damarlarınız tıkalı ise, ki öyle, anlamadığınız işe burnunuzu, anladığınız şekilde sokmanız mı lazım..?

İster Mevlana ile Şems olsun, ister bir padişah ile bütün çocukluğunun saniye ayrılmaksızın beraber geçtiği nedimi olsun; tarih sayfalarında yanyana gelmiş hemen her iki aynı cinse eşcinsel damgası vurmak nasıl bir maksadın ürünüdür anlayamıyorum..

"Kişi kendinden bilir işi" demek istiyorum.. Acaba, iddia sahiplerinin bilinçaltarında yer etmiş çocukluklarından kalma acı bir inşaat hatırası mı vardır? Ki böyle, saniyesinde, fikri sahada olsun, ilmi sahada olsun her aynı cins münasebetinden bu manayı çıkarabiliyorlar.

comandante
22.Ağustos.2006, 12:06
eşcinselliğin dünah olduğunu açıklayanlara teşekkür ederim.yanlış anlamayın savunduğumdan falan değil ben de iğreniyorum...

meddah
22.Ağustos.2006, 12:38
Bir de, bu Mevlana Moğol ajanıydı, Hoca Nasreddin'i öldürttü muhabbeti de tam Zekeriya Beyaz'lık, Savaş Ay'lık falan..

Yahu Nasreddin Hoca diye birinin yaşayıp yaşamadığı bile meçhul. Adam bir de Tarih profesörü..

................

Edit:

Konu hakkında biraz araştırma yaptım, sizi de bilgilendireyim..

Birincisi, Mevlana' nın Nasreddin Hoca' ya eşcinsellik suçlaması yaptığı asparagas.. Olay aynen şöyle gelişmiş..

Nasreddin Hoca Kaf Dağı eteklerinde Dede Korkut' a "Böh!" deyip korkutmak suretiyle, kalp krizi geçirip ölmesine sebep olmuş, o sıralar Kaf' ta bulunan Evliya Çelebi, olaya şahit olup hemen ilk Anka ile Konya' ya intikal edip durumu Mevlana' ya açmış.. Mevlana da Bursa' ya uçurduğu iki posta güvercini (bu böyle her zaman iki tane yollanır, her ihtimale karşı) ile Karagöz ve Hacivat'ı Hoca Nasreddin' in katli ile görevlendirmiş.. Çağrı üzerine hemen yola çıkan Karagöz ve Hacivat, sinsice kaçmaya çalışan Nasreddin Hoca' yı Ergenekon' da kıstırmış ve oracıkta canına kıymışlardır.. Olayın aslı bu olup, zaman içerisinde Heredot tarafından olay tarihe yanlış aksettirilmiş, azılı bir katil olan Nasreddin Hoca eşcinsel gibi gösterilerek Türk ulusu karalanmak istenmiş.. Lütfen böyle dolduruşlara gelmeyelim..

Bunların hepsi masondur kesin..

gezenti
22.Ağustos.2006, 18:09
meddah walla çok teşekkür ederim kendi adıma kısa ve öz bir şekilde mükemmel özetlemişssin konuyu.herkez her cümleden istediği anlamı çıkarıyor kendine göre yorumluyor.
ne demiş erman toroğlu"Anlayana sivrisinek saz anlamayana 30 santim az..."

S-B-Z
22.Ağustos.2006, 20:09
Bu muhabbet ne yeni bir muhabbet, ne de sizin anlayıp karşı çıktığınız gibi bir muhabbet.
Posta gazetesinden atom çekirdeği kadar hazzetmediğim için, bu konuyu çooook daha önce bir romanında açan popüler bir yazarımızın ismini verip, tepkiyi ona kaydırmayayım (Gerçi o muhterem bile olayı başka bir açıdan ele alıyordu).. Ki muhtemelen Posta gazetesinin körkütük öküz muhabiri de haberini bu yazarın kitabına falan dayandırıyordur, roman olduğu halde..

Bu soru; Mevlana ile Şems-i Tebrizî'nin ruhani münasebetini, bu münasebet neticesinde oluşan muhabbetin mümkün mertebe en derinini anlayamayacak, hatta hayal bile edemeyecek kadar dangalak olanların ilerde daha daha sık soracakları bir sorudur.

Örnek verelim:
Uyduda Tasavvuf ağırlıklı bir TV kanalı var. Bu kanalda haftada bir yayınlanan bir programda, alanında ünlü bir profesör Mesnevi'yi şerhediyor (Şerh = Ayrıntılı bir şekilde mealini açıklama)..
Mesnevi şöyle başlar:

"Bişnev in ney, çün şikâyet mîküned / Ez cûdayîhâ hikâyet mîküned"
(Dinle neyden, nasıl şikayet ediyor / Ayrılıkları nasıl anlatıyor)

Program haftada bir ve bir saat sürüyor. Altıncı program sonunda, yani bir anlamda altı saat sonunda, adam hâlâ ilk kelime olan "Bişnev (Dinle)" in açıklamasını bitirebilmiş değil.

Bilmem nasıl bir fikir deryasından bahsedildiğini anlatabildim mi.. Ama herhalde, her olaya mankenin arka, iş adamının ön tamponu mantığıyla yaklaşan bir zihniyetten bunu anlamalarını bekleyemeyiz. Ama kızmak da normal; memlekette aleni fuhuş yapan mankenler - şarkıcılar, aklı belinde paralı hergeleler bitti de, iş Mevlana'ya, Fatih'e (Daha durun, bu dangalakların biraz düşünenlerinin en acımasızca saldırdığı padişah IV.Murad'dır) mi geldi..? İdrak damarlarınız tıkalı ise, ki öyle, anlamadığınız işe burnunuzu, anladığınız şekilde sokmanız mı lazım..?

İster Mevlana ile Şems olsun, ister bir padişah ile bütün çocukluğunun saniye ayrılmaksızın beraber geçtiği nedimi olsun; tarih sayfalarında yanyana gelmiş hemen her iki aynı cinse eşcinsel damgası vurmak nasıl bir maksadın ürünüdür anlayamıyorum..

"Kişi kendinden bilir işi" demek istiyorum.. Acaba, iddia sahiplerinin bilinçaltarında yer etmiş çocukluklarından kalma acı bir inşaat hatırası mı vardır? Ki böyle, saniyesinde, fikri sahada olsun, ilmi sahada olsun her aynı cins münasebetinden bu manayı çıkarabiliyorlar.

sağolasın mehmet gerçekten çok güzel açıklamışsın,mevlevi damadından beklenen bir biçimde yakışanı yapmışsın.tebrikler.
bu konu gerçekten çok derin ve içine daldığımızda çıkamayacağımız bir konu.
kısaca özetlemek gerekirse tarih boyunca bu tür aptallar hep oldu,yine olacaktır.bizzat konyalı olmam ve burada yaşamam hasebiyle olaylara biraz daha vakıfım ve bu açıklamadan sonra buna inanıp,bu iddiaları savunan insanlar gerçekten çoğaldı ama Mevlananın yüce şahsiyetini idrak etmiş,ve o bilinçle konuya yaklaşanlar elbette ezici bir çoğunlukta.
İddialar gerçekten insanı güldürecek ci,nsten yani açıp mesneviden bir hikaye dahi okuyan kimse bu tür iddiaların ne kadar ahmakça olduğunu anlayacaktır.
Diyorlarki iki erkek bu kadar birbirini severmi?
İlk başta Peygamber efendimiz Hz.Muhammed mustafa (s.a.v.) örnek vermek istiyorum.yaşamı boyunca Hz.Ebubekirle,Ebu Hureyreyle sürekli biraradaydı ve özellikle Hz.Ebubekiri canından çok severdi.
Diyorlarki Kabak hikayesini kendisine yakıştırıp nasıl anlatmış;
bunu söylerken ellerinde hiçbir kanıt yok Mevlananın böyle bir hikaye yazdığını ben zaten sanmıyorum ama yazdıysa bile muhakkak ibretlik bir durum var bu hikayede.
Diyorlarki Mevlana ne Alimdi,ne de ilim adamıydı;
Mevlananın babası sultan-ül ulema (alimlerin sultanı) diye anılıyordu ve MEvlana daha çok küçük bir yaştayken babası koltuğunu Sen buraya daha layıksın diyerek oğluna yani Hz.Mevlanaya devretti.
İddialarına verecek cevaplar çok basit ve her platformda veriyorum cevabımı ama karşıdaki sadece anlayabileceği kadarını alınca böyle manzaralar çıkıyor ortaya.
bu iftirayı atanların kendi .... nelikleridir bu esas.

leave_992
22.Ağustos.2006, 20:43
her zaman posta okurum....böyle bir habere rastlamadım