View Full Version : Tezkere
scolari12111
09.Eylül.2006, 15:46
hükümetin çöküşüydü belki.yalanm anketler uyutmuyordu halkı.yok tefe tüfe enflasyon.pazar da fiyatlar aynıydı.açlık sınırı 1.500 ytl asgari ücret ise 400ytl.
2 hafta önce bir bakan "askeri boşuna mı besliyoruz" diyerek ailelerin yüreğini yakarken çok geçmeden başbakan "askerlik yan gelip yatmaa yeri değildir" diyordu.
mecburdu tezkereyi çıkarmaya.çünkü borç batağına sürüklemişlerdi devletimizi.elleri bağlıydı.ve güzel yurdm ateşin altına sokuluyordu.vatan evlatları israil için ölmeye zorlanıyordu.
VATAN HAİNİ
"Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet.
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla,
bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un
66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali
Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira.
"Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt
hainiyim, ben vatan hainiyim.
Vatan çiftliklerinizse,
kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,
fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,
vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,
ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.
Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla :
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ...
ne güzel yazmıştı dünay nın en büyük şairi Nazım HİKMET.
ŞEHİTLER
Şehitler, Kuvâyi Milliye şehitleri,
mezardan çıkmanın vaktidir!
Sakarya'da, İnönü'nde, Afyon'dakiler
Dumlupınar'dakiler de elbet
ve de Aydın'da, Antep'te vurulup düşenler,
siz toprak altında ulu köklerimizsiniz
yatarsınız al kanlar içinde.
siz toprak altında derin uykudayken
düşmanı çağırdılar,
satıldık, uyanın!
Biz toprak üstünde derin uykulardayız,
kalkıp uyandırın bizi!
uyandırın bizi!
mezardan çıkmanın vaktidir!
ve yine Nazım HİKMET "satıldık diyordu.
evet satıldık.ülkem evladı borçlaaraa karşılık.anaların gözyaşları hiçe sayıldı.
sen gönder oğlunu, siz gönderin evlatlarınızı.insan olsanız anlarsınız insanın halinden.ne diyor şair "ADAMIN HALINDAN ADAMLAR ANLAR..."
yetmedi mi dökülen kanımız.akan gözyaşımız.sana,hükümetine YAZIKLAR OLSUN!!!!
ATA M kemiklerin sızlıyor farkındayız,ama meraak etme az kaldı süreleri.bu halk herşeyi gördü ve artık adım ataamayacaklar o meclisten içeri!
TR.CaPTaiN
09.Eylül.2006, 17:28
Sence borc batagına bu ülkeyi AKP mi sürükledi yoksa 50 yıldır bu ülke borc batagındamı ?
comandante
09.Eylül.2006, 17:29
ellerine sağlık kardeşim...
nazım hikmet hakkında olumsuz konuşmalar süregelsin,bana göre bu toprağın yetiştirdiği en iyi şairdir...
scolari12111
09.Eylül.2006, 20:55
Sence borc batagına bu ülkeyi AKP mi sürükledi yoksa 50 yıldır bu ülke borc batagındamı ?
en azından kimse askerini bunun için satmadı.çiftçisinin belini bağlamadı.patronlara peşkeş çekilirken emekliler kuyruklara terkedildi.neredeydi bu büyük başbakan! yurt dışında gezilerdeydi.israil e asker göndercek kandil dağı na asker çıkartamayacak.işte bu kadar basiretli biri.fazla da söze gerek yok o nun hakkında.
ellerine sağlık kardeşim...
nazım hikmet hakkında olumsuz konuşmalar süregelsin,bana göre bu toprağın yetiştirdiği en iyi şairdir...
sadece bu toprak değil dünya nın kabul ettiği yabancı okullarda şiirleri öğretilen bir şair isteyen kabul etmesin.
hp-fm-gs
09.Eylül.2006, 21:38
Abi iyi bir şair olabilir ama Türk milleti için bağdaşmayan bir insan.Nasıl takdir ederssiniz ya.
Anlamıyorum sizleri...
scolari12111
09.Eylül.2006, 21:42
Abi iyi bir şair olabilir ama Türk milleti için bağdaşmayan bir insan.Nasıl takdir ederssiniz ya.
Anlamıyorum sizleri...
arkadaaşım ne yapmışta bağdaşmamış ya allah allah yapmayın böyle kabul edin bazı şeyleri.
comandante
09.Eylül.2006, 21:43
Anlamıyorum sizleri...
öncelikle türk milleti için bağdaşmayan bir insan cümlesini bi açıklarmısın anlaşılmıyo da kurgu da bir sorun var herhalde...
türk milletiyle bağdaşır bağdaşmaz benle bağadaşıyo.üzerine de şair tanımam...
scolari12111
09.Eylül.2006, 23:01
Anlamıyorum sizleri...
TÜRK KÖYLÜSÜ
Topraktan öğrenip
kitapsız bilendir.
Hoca Nasreddin gibi ağlayan
Bayburtlu Zihni gibi gülendir.
Ferhad'dır
Kerem'dir
ve Keloğlan'dır.
Yol görünür onun garip serine,
analar, babalar umudu keser,
kahbe felek ona eder oyunu.
Çarşambayı sel alır,
bir yâr sever
el alır,
kanadı kırılır
çöllerde kalır,
ölmeden mezara koyarlar onu.
O, «Yûnusû biçâredir
baştan ayağa yâredir,»
ağu içer su yerine.
Fakat bir kerre bir derd anlayan düşmeyegörsün önlerine
ve bir kerre vakterişip :
«—Gayrık yeter!...»
demesinler.
Ve bir kerre dediler mi :
«İsrafil surunu urur
mahlukat yerinden durur»,
toprağın nabzı başlar
onun nabızlarında atmağa.
Ne kendi nefsini korur,
ne düşmanı kayırır,
«Dağları yırtıp ayırır,
kayaları kesip yol eyler âbıhayat akıtmağa...»
bu şiiri oku bir daha düşün istersen.
scolari12111
05.Ekim.2006, 14:02
bu kadart önemli bir olaya duyarsızmış demek buradaki arkadadaşlar.
ozzy_casanova
05.Ekim.2006, 18:11
kmsenn nazım hikmete laf etmeye hakkı yok edenlerinde kendi cahilliği bence byle büyük adamları hep kaybettk ve biz susarsak daha da kaybetcez belki de onlardan biri de olabilirz biz alşknz hainlik suçlamalarına gençlerin idamlarına ve başkalarınn yüceltilmesine!nazım hikmet moskovaya diorlardı snra hain ahmet kaya hain yılmaz güney parise!!kimse merak etmesn biz gideriz parisede moskovayada anlamak isteyen anlar!!!
El Comandante
05.Ekim.2006, 19:12
ellerine saglik arkadasim gercekten müthis bir yazi olmus,ayrica nazim hikmet bu ülkenin yetistirdigi en büyük sairdir ve dünyaninda sayili sairlerinden biridir
scolari12111
05.Ekim.2006, 20:20
evet ahmet kaya yı bir düğün görüntüsüyle yargıladılar bilerek saklanan şarkılarını dinleseler ne kadar vatansever olduğunu göreceklerdi onlardan bir tanesi de trt repertuarında olan kurtuluş savaşı destanı ama yine de şu gün en çok dinlenen sanatçılardan her şeye rağmen her evde neredeyse kaseti mp3 ü var.bu da o nun büyüklüğü olsa gerek.nazım hikmet in ölüsünden bile korkuyorlar ve getiremiyorlar türkiye ye.
gezenti
05.Ekim.2006, 23:31
walla 10 numara yazı olmuş.bakalım diğer tepkiler ne olucak???
evet ahmet kaya yı bir düğün görüntüsüyle yargıladılar bilerek saklanan şarkılarını dinleseler ne kadar vatansever olduğunu göreceklerdi onlardan bir tanesi de trt repertuarında olan kurtuluş savaşı destanı ama yine de şu gün en çok dinlenen sanatçılardan her şeye rağmen her evde neredeyse kaseti mp3 ü var.bu da o nun büyüklüğü olsa gerek.nazım hikmet in ölüsünden bile korkuyorlar ve getiremiyorlar türkiye ye.
Anti Ahmet Kayacı değilim.Ama onun pek çok şarkısınıda biliyoruz.Kurtuluş savaşı destanıyla aklanamaz bu adam.
tosunpasa
06.Ekim.2006, 01:01
kesinlikle katılıyorum + süper bi yazı yazmışsın tebrikler
scolari12111
06.Ekim.2006, 13:04
Anti Ahmet Kayacı değilim.Ama onun pek çok şarkısınıda biliyoruz.Kurtuluş savaşı destanıyla aklanamaz bu adam.
şimdi şu konuda anlaşalım senin terorist dediğine ben farklı birşey demiyorum ama şu bir gerçek ki bir ön yargıyı kırmak atomu parçalamaktan daha zormuş. a. kaya ya karşı çok kötü bir ön yargı var bunun da nedeni çok açık tarzının yaratıcısıydı ve peşinden gelenler o nun gibi asla olamadı.o kadar büyüdü ki tv programları yaptı gazeteler röportaj için peşine düştü ama aynı zaman da siyasi bir kimliği de vardı bunu bazıları gibi içten içe değil cesurca ortaya koydu ama bu asla denildiği gibi kürtçü bir anlayış değil tam aksi halkçı bir anlayıştı.tabi ki kürtçe şarkıları var 5 6 tane bu da çok normal sonuçta ana dili.
El Comandante
06.Ekim.2006, 16:58
şimdi şu konuda anlaşalım senin terorist dediğine ben farklı birşey demiyorum ama şu bir gerçek ki bir ön yargıyı kırmak atomu parçalamaktan daha zormuş. a. kaya ya karşı çok kötü bir ön yargı var bunun da nedeni çok açık tarzının yaratıcısıydı ve peşinden gelenler o nun gibi asla olamadı.o kadar büyüdü ki tv programları yaptı gazeteler röportaj için peşine düştü ama aynı zaman da siyasi bir kimliği de vardı bunu bazıları gibi içten içe değil cesurca ortaya koydu ama bu asla denildiği gibi kürtçü bir anlayış değil tam aksi halkçı bir anlayıştı.tabi ki kürtçe şarkıları var 5 6 tane bu da çok normal sonuçta ana dili.
müthissin arkadasim gercekten dediklerine harfi harfiyen katiliyorum,senin de dedigin gibi ana dilinde sarki söylemek kadar dogal bisey olmaz.ayrica ahmet kaya cogu sarkisinda halkin ezilislerini,halki nasil sömürdüklerini anlatmistir.
o konuda sana katılıyorum.ülkemizde bu önyargı herzaman vardı,bundan sonrada olacak.inşallah birgün düzelirde insanlar,inancına,ırkına,şekline vs. göre yargılanmaz.fikirleri ve eylemleri için yorum yapılıp ona göre karar verilir.
şu anki pekçok rock grubuna bakıyorum,vatanımızla uzaktan yakından bir alakaları yok.ama millet peşlerinde ve zırvalamaya tam gaz devam ediyorlar.
OgUzKaGaN
07.Ekim.2006, 13:11
Adam şimdi 1.numaralı vatansever oldu.Helal olsun sizlere.....
scolari12111
07.Ekim.2006, 20:08
o konuda sana katılıyorum.ülkemizde bu önyargı herzaman vardı,bundan sonrada olacak.inşallah birgün düzelirde insanlar,inancına,ırkına,şekline vs. göre yargılanmaz.fikirleri ve eylemleri için yorum yapılıp ona göre karar verilir.
şu anki pekçok rock grubuna bakıyorum,vatanımızla uzaktan yakından bir alakaları yok.ama millet peşlerinde ve zırvalamaya tam gaz devam ediyorlar.
arkadaaşım son cümllerine kesinlikle katılıyorum çok haklısın sonuçta içimizde olan bir dili bu kadar hor görürken yabancı bir tarzı dili içimize alabiliyoruz bu da büyük bir çelişki olsa gerek.diğer arkadaş dediğin gibi vatanseverdi aksini iddaa edebilecek kanıtın yok saçma sapan haberler dışında.ben de tüm şarkıları var mp 3 olarak yaklaşık 250 hiççte bu tür şarkılar yok hatta kürtçe yibile kasetlerinde kullanmamaıştır.5 6 sı dışında o bile yok belki.
konu nerden nereye geldi sonunda :D
scolari12111
07.Ekim.2006, 20:32
vallahi nereden gedlik nereye? ama hala soruyorum bunu iddaa edenler bana somut bir kanıt göstersin insanları karalamak çok kolay.ben fatih kısaparmak ta dinlerim ahmet kaya da asla siyasi olduğu için dinlemiyorum objektifim ama kimse objektif yaklaşmıyor.bugün askerini satana vatan haini diyemiyor başkasına laf atıyor.
askerini satan kim acaba? açıklarsan bizde öğrenelim???
scolari12111
07.Ekim.2006, 20:40
askerini satan kim acaba? açıklarsan bizde öğrenelim???
lübnan a asker gönderilmesi yaw arkadaşlar yine tartışma çıkarmayın yoruldum:D bu benim fikrim ne işimiz var orada ama borçlar nedeniyle hayır diyemediler bir nevi diyet zaten konunun ilk mesajını da okursan bununla ilgili açmıştım.
böylesine hassas ve önemli bir konuda Askerini satanlar gibi bir ifade kullanıyorsun,ardından arkadaşlar tartışma çıkarmayın yoruldum diyorsun.inan bana sen burda yokken ben yine bunlarla uğraşıyordum ve ben senden fazla yoruldum.burası siyaset sitesi değil.niye siyaset dedim?şu anki hükümete sataşıyorsun ve bu asker gönderme işini yapan hükümet bir siyasi parti hükümeti.kısaca bu sitede sadece senin görüşünde insanlar yok.hal böyle olunca sen bu partiye hakaret edince biz cevap verecez,iş uzayacak ve birilerinin (daha önce çok örnek var) canı yanacak.bu yüzden özellikle son zamanlarda bu tip konularda seni çok görüyorum,bence bu davranışlar içinde bulunma.bunlara gerek yok.buradaki herkesin iyi kötü fikri oluşmuş durumda bu konulara giripte tartışma çıkarmaya hiç lüzum yok.kimse kimsenin kalbini kırmasın durduk yerde.
bu ülke ilk defa ASker göndermiyor,son defada olmayacak bu.
NOT:bu konu burada niye duruyor onuda anlamış değilim burası sohbet alanı.bunun yeri Türkiye ve Dünya gündemi.ama orada inceleme daha sıkı olduğu için bence bilinçli olarak buraya kaydırıyorsunuz bu tip başlıkları.bekleyelim görelim.
scolari12111
07.Ekim.2006, 20:53
böylesine hassas ve önemli bir konuda Askerini satanlar gibi bir ifade kullanıyorsun,ardından arkadaşlar tartışma çıkarmayın yoruldum diyorsun.inan bana sen burda yokken ben yine bunlarla uğraşıyordum ve ben senden fazla yoruldum.burası siyaset sitesi değil.niye siyaset dedim?şu anki hükümete sataşıyorsun ve bu asker gönderme işini yapan hükümet bir siyasi parti hükümeti.kısaca bu sitede sadece senin görüşünde insanlar yok.hal böyle olunca sen bu partiye hakaret edince biz cevap verecez,iş uzayacak ve birilerinin (daha önce çok örnek var) canı yanacak.bu yüzden özellikle son zamanlarda bu tip konularda seni çok görüyorum,bence bu davranışlar içinde bulunma.bunlara gerek yok.buradaki herkesin iyi kötü fikri oluşmuş durumda bu konulara giripte tartışma çıkarmaya hiç lüzum yok.kimse kimsenin kalbini kırmasın durduk yerde.
bu ülke ilk defa ASker göndermiyor,son defada olmayacak bu.
NOT:bu konu burada niye duruyor onuda anlamış değilim burası sohbet alanı.bunun yeri Türkiye ve Dünya gündemi.ama orada inceleme daha sıkı olduğu için bence bilinçli olarak buraya kaydırıyorsunuz bu tip başlıkları.bekleyelim görelim.
öncelikle asla kasıtım yok bilmiyorum bile burası geldi buraya açtım gerçekten tartışamam zaten orucu da yeni açtık uyumak üzereyim:D ama dediğim şu kim yapsa da aynısını derdim siyasi bir tepki değil yani benim vatanımın evladı işgalci bebek katili silah tüccarı israil için neden ölsün?bunu biz düşünüyoruz da başkalarının aklına gelmiyor mu ilginç olan bu.
dediğim gibi bu konularda heres aynı düşünmüyor,bencede daha önce bosnada olan olayların aynısı olmaması için orada bulunmalıyız.
o yüzden boş yere birbirimizi kırmaya gerek yok.
scolari12111
07.Ekim.2006, 21:06
dediğim gibi bu konularda heres aynı düşünmüyor,bencede daha önce bosnada olan olayların aynısı olmaması için orada bulunmalıyız.
o yüzden boş yere birbirimizi kırmaya gerek yok.
tabi ya aynı düşünemeyeiz illa ki farklılık olacak neyse maçta başlayacak o na bakalım yormayalım kendimizi:D
gezenti
08.Ekim.2006, 18:50
vallahi nereden gedlik nereye? ama hala soruyorum bunu iddaa edenler bana somut bir kanıt göstersin insanları karalamak çok kolay.ben fatih kısaparmak ta dinlerim ahmet kaya da asla siyasi olduğu için dinlemiyorum objektifim ama kimse objektif yaklaşmıyor.bugün askerini satana vatan haini diyemiyor başkasına laf atıyor.
al ustam sana kanıt...çok severek dinlediğiniz ahmet kaya...
http://www.youtube.com/watch?v=pu-In_vch5c
çok güzel bir video koymuşsun gezenti tebrikler.güzel bir kanıt anlayana.
anlamamak imkansız zaten...
ozzy_casanova
09.Ekim.2006, 21:30
bu video bnm bilgsayarım da da var en az 100 kez izledm ahmet kaya orda insanların duymak istediklerini söylemiştir ve önyargısız dinlerseniz barış çağrısı yaptğnı barışı teslimiyet olarak kabul edenlerin yanılgıya düştüklerini ve türkiyenn kürtleri olduklarını söylüyor ve buna ordaki insanlar alkışlarıyla karşılık veriyor demek ki bir işe yaramış!!
scolari12111
09.Ekim.2006, 22:32
aynı video da şunu da söylüyor asla türkiye ve türk düşmanı değiliz diyor.dedikleri biraz hastasına göe ilaç vermek gibi bence.
bu video bnm bilgsayarım da da var en az 100 kez izledm ahmet kaya orda insanların duymak istediklerini söylemiştir ve önyargısız dinlerseniz barış çağrısı yaptğnı barışı teslimiyet olarak kabul edenlerin yanılgıya düştüklerini ve türkiyenn kürtleri olduklarını söylüyor ve buna ordaki insanlar alkışlarıyla karşılık veriyor demek ki bir işe yaramış!!
önyargısız izledim zaten.Apo posterleri ekranımdan aşağı pislik gibi akmaya başladı.burada ve hiçbiryerde savunmayın bu adamı.Nerde türk bayrakları konserlerinde?şarkılarına bişey demiyorum,güzel şarkıları var elbette.ama bir sanatçı bu tip oluşlumların içinde olmamalı.o zaman sanatçıdan çok,dalkavukluğa geçiyor yaptıkları.
scolari12111
10.Ekim.2006, 13:16
önyargısız izledim zaten.Apo posterleri ekranımdan aşağı pislik gibi akmaya başladı.burada ve hiçbiryerde savunmayın bu adamı.Nerde türk bayrakları konserlerinde?şarkılarına bişey demiyorum,güzel şarkıları var elbette.ama bir sanatçı bu tip oluşlumların içinde olmamalı.o zaman sanatçıdan çok,dalkavukluğa geçiyor yaptıkları.
şuna katılıyorum bir sanatçı siyasi oluşumlar içinde olsa bile bu şekil rahatız edici ortamlardan kaçınmalı ama hata yapmış bunu yaparak ben isteyerek yapmadığını düşünüyorum sonuçta kürt dinleyenler de aynı şekil de o da onlara göre gitmiş yine de dinleyici olarak tarafsız olmalıyız sağcı solcu farketmez kim iyi söylüyorsa dinlerim ki ahmet kaya bana göre en iyi yorumculardan biri.
scolari12111
12.Ekim.2006, 14:42
şu video yu da izleyin insanları karalamak çok kolay.
http://www.youtube.com/watch?v=uiV3EbvJBfA&search=Ahmet%20KAYA%20derleme