PDA

View Full Version : Arkadaşlara size bir sorum olacak konu:nişasta...

Redrum
02.Kasım.2006, 18:21
Arkadaşlar benim sorum şu:
Şimdi polisakkaritlerden biri olan nişastanın ismi, diğer bilinen polisakkaritler gibi değil(glikojen, selüloz).Acaba nişastanın latin ifadesiyle veyahut formül adı ile ifade şeklini(ismini)bilen var mı? Yani sonu oz harfleriyle falan biten bi ismi?bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olsunlar...
Ha bu arada baya araştırdım bulamadım en son olarak size geldim yani hazırcı falan demeyin:D

mahoo
02.Kasım.2006, 20:44
Arkadaşlar benim sorum şu:
Şimdi polisakkaritlerden biri olan nişastanın ismi, diğer bilinen polisakkaritler gibi değil(glikojen, selüloz, laktoz).Acaba nişastanın latin ifadesiyle veyahut formül adı ile ifade şeklini(ismini)bilen var mı? Yani sonu oz harfleriyle falan biten bi ismi?bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olsunlar...
Ha bu arada baya araştırdım bulamadım en son olarak size geldim yani hazırcı falan demeyin:D

laktoz a polisakkarit demişsin sen önce daha önemli bilgileri araştır ... laktoz bir disakkarittir... ayrıca bnce sorduğun soru kusura bakma fakat çok gereksiz sen napcan nişastanın kelime yapısını sen onun yerine nişasta nelerden oluşur nerde depo edilir gibisinden işine yarıcak şeyler araştır...

Redrum
02.Kasım.2006, 20:51
1-Laktozu yanlışlıkla yazmışım yüzüme bu şekilde vurman gerekmezdi..
2-nişastatın nerde bulunduğunu biliyorum fakat ben meraktan dolayı bunu aradım acaba bunu bilen var mı diye...
3-aRkadaş eğer beğenmediysen yorum yapmak zorunda değildin bence ben bunu merak ettim ve araştırıyorum bulana kadar da araştıracağım..

mahoo
02.Kasım.2006, 21:10
iyi araştırmaya devam et bulursan bana sakın söyleme çünkü hiç işime yaramaz öyle bir bilgi...

Redrum
02.Kasım.2006, 21:11
iyi araştırmaya devam et bulursan bana sakın söyleme çünkü hiç işime yaramaz öyle bir bilgi...
zaten işine yarasa da söylemeye niyetim yoktu korkma yani:mad:

fanatikadnan
03.Kasım.2006, 00:58
zaten işine yarasa da söylemeye niyetim yoktu korkma yani:mad:
baya saçma ama eğlenceli olabilecek bişey sormuşsun aslında :D..
ama ona bakarsan aktif enzimlerin sonuna AZ eki getirilerek okunur ama PEPSINOJEN den aktifleşen PEPSİN diye bir enzim var onda az eki yok..bunudamı araştırcaksın :D.. istisna olayı dır bence..

Redrum
03.Kasım.2006, 18:15
abi yok ben gerçekten merak ediyorum yani bi kere ''ş'' harfi var o olmaması lazım latin ismi olması lazım yine pepsin heryerde pepsin ama nişasta öyle deilki:)

fanatikadnan
05.Kasım.2006, 20:20
iyi o zaman ne diyim Allah kolaylık versin o zaman..

Redrum
06.Kasım.2006, 20:46
Ya beyelr bilen biris yokmu yaaa:(

Agent_Zero
06.Kasım.2006, 21:01
bitkilerin fazla glukozu depolamak için kullandığı suda çözünmeyen karbonhidrat. amiloz ve amilopektinden oluşur. aslında amiloz ve amilopektin aynı nitel özellikleri taşısalar da monomerlerinin bağlanmasındaki alfa bağlarının farklılığından dolayı farklı özellik gösterirler. hidroliz ile monomerlerine ayrılıp sindirilirler.
sadece bunu bulabildim

meddah
07.Kasım.2006, 22:08
Acaba nişastanın latin ifadesiyle veyahut formül adı ile ifade şeklini(ismini)bilen var mı? Yani sonu oz harfleriyle falan biten bi ismi?bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olsunlar...

Latincesi amylum, formülü C6H10O5

Redrum
09.Kasım.2006, 19:55
allah razı olsun meddah ve dier yardımcı olan herkes