Log in

View Full Version : Roaccutane

IcedEarth
27.Ocak.2007, 05:54
Temmuz ayında kullanmayı bıraktım. Hem de doktora sormadan. Şimdi epey rahatım. Ama dudaklarım çok hassaslaştı. Soğuğu yiyince direk çatlıyor. Yüzümde 1 tane sivilce kalmadı. Dümdüz yüzüm var artık. Annemin deyimiyle "yumurta gibi çocuk" oldum :zuhaha
Tavsiye eder misin diye sorarsanız, ne olursa olsun kesinlikle tavsiye etmem. 4,5 ay çektiğim çile hiçbir güzellik için çekilecek çile değil. Psikolojim bozuldu yahu. Psikopat bir insan oldum :zuhaha

Aydin
27.Ocak.2007, 06:08
değer bence. ben de kullandım. 4-5 ay kullanmasaydın yüzün daha beter olur, psikolojin daha berabat olabilirdi.

Bekq
27.Ocak.2007, 06:34
Allah'tan sivilcelerim çok değil ve öyle bir sorunum yok.Allah acil şifa versin diyecem ama vermiş zaten.:D

GeNç KaRTaL
27.Ocak.2007, 07:04
Bende bu ilaca başlayalı 1 hafta oldu.Dudakta soyulmalar başladı.Yüzdede hafiften soyulmalar var.

İnşallah benim sivilce problemimde hallolur.İyileşecekse 6 ay çilesini çekmeye razıyım.:)

RaSenGan
27.Ocak.2007, 07:22
Sivilce problemim var çok.Alnım hep kızarıyo sivilceler yüzünden.Bu ilaçtan korktum :D Zaten uçuk kaçık birisiyim kullanırsam neler yaparım acaba :p

IcedEarth
27.Ocak.2007, 17:09
Bende bu ilaca başlayalı 1 hafta oldu.Dudakta soyulmalar başladı.Yüzdede hafiften soyulmalar var.

İnşallah benim sivilce problemimde hallolur.İyileşecekse 6 ay çilesini çekmeye razıyım.:)
Şemsi bence yol yakınken doktorunla görüş. Başka çareleri de var sivilcenin. Bu ilaç son çare olarak veriliyor. Yine de kullanacaksın 1-2 öneride bulunmama birşey demezsin heralde ;;)
Öncelikle dudak koruyucu krem KESİNLİKLE kullanmalısın. Benim önerim Neutrogena Lip Moisturizer. Kullandığım dönemde en iyi koruyan o olmuştur. Nivea Lip Care beş para etmez, verdiğin paraya yazık olur. Bir yerin yara olunca sakın oynama orayla, gittikçe yayılıyor çünkü. Kaşınma durumlarında kolların da dahil hiçbir yerini kaşımamaya dikkat et, direk yara oluyor çünkü. Bepanthen kesin kullan, ben tüm yüzüme sürüyordum valla. Ama yağlandıracak kadar sürme, fındık kadar tüm yüzüne fazla bile. Başın ağrıdığında ağrı kesici filan kullanma, karaciğer ve böbreklerin yeterince yoruluyor bu ilaç sağolsun :) Güneşte kalma, güneşe çıkacaksan 50+ faktörlü güneş kremi kullan. Ellerin de çatlayacak nemlendirici kullan. Dudaklarının soyulan yerlerini elleme, tüm dudağın yara olur. Bol bol su iç, biraz daha rahatlatır seni. Psikolojik bakımdan kendine iyi bak, zamanla psikolojik bakımdan da etkiler bu ilaç.
Şimdilik aklıma gelen bunlar, daha sonra hatırlayabilirsem yardımcı olurum sana. Hadi kolay gelsin.

Sir FRD
27.Ocak.2007, 17:24
Bende kullanıyorum bepanthen diye bir krem var onu sürüyorum dudaklarıma hiç bişey olmuyor.Bana hiç bir yan etkisi olmuyor.Ara sıra belim felan ağrıyor onun dışında birşey yok.Kullanın bişey olmaz

GeNç KaRTaL
27.Ocak.2007, 18:14
Göktuğ teşekkür ederim önerilerin için.Ama doktorla bu tedavi sürecine karar verdik.Bu yolda artık bazı çilelere katlanacaz.Dudaklarıma bedaupten sürüyorum.Dudağımla oynuyordum ama artık oynamayacağım.

Şemsi bence yol yakınken doktorunla görüş. Başka çareleri de var sivilcenin. Bu ilaç son çare olarak veriliyor. Yine de kullanacaksın 1-2 öneride bulunmama birşey demezsin heralde ;;)
Öncelikle dudak koruyucu krem KESİNLİKLE kullanmalısın. Benim önerim Neutrogena Lip Moisturizer. Kullandığım dönemde en iyi koruyan o olmuştur. Nivea Lip Care beş para etmez, verdiğin paraya yazık olur. Bir yerin yara olunca sakın oynama orayla, gittikçe yayılıyor çünkü. Kaşınma durumlarında kolların da dahil hiçbir yerini kaşımamaya dikkat et, direk yara oluyor çünkü. Bepanthen kesin kullan, ben tüm yüzüme sürüyordum valla. Ama yağlandıracak kadar sürme, fındık kadar tüm yüzüne fazla bile. Başın ağrıdığında ağrı kesici filan kullanma, karaciğer ve böbreklerin yeterince yoruluyor bu ilaç sağolsun :) Güneşte kalma, güneşe çıkacaksan 50+ faktörlü güneş kremi kullan. Ellerin de çatlayacak nemlendirici kullan. Dudaklarının soyulan yerlerini elleme, tüm dudağın yara olur. Bol bol su iç, biraz daha rahatlatır seni. Psikolojik bakımdan kendine iyi bak, zamanla psikolojik bakımdan da etkiler bu ilaç.
Şimdilik aklıma gelen bunlar, daha sonra hatırlayabilirsem yardımcı olurum sana. Hadi kolay gelsin.

Redrum
27.Ocak.2007, 18:21
ya şemsi benim seni fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla bu iğrenç ilacı(anlatılanlara göre:S) kullanacak kadar çok sivilcen olduğunu sanmıyorum açıkçası..

GeNç KaRTaL
27.Ocak.2007, 18:44
ya şemsi benim seni fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla bu iğrenç ilacı(anlatılanlara göre:S) kullanacak kadar çok sivilcen olduğunu sanmıyorum açıkçası..

Fotolarda sivilcelerimi fazla göstermemeyeçalışıyordum.Ondandır.:smismileyiw2:

Doktoro gittiğimde yüzüme baktı biraz.5 aylık bir tedavi yapalım mı dedi.Bende kabul ettim.Hiç diğer yöntemleri sormadı.

Bekq
27.Ocak.2007, 19:04
Acaba sizin sivilceler çok sıkıyorsunuz diyemi çıkıyor.Valla ben hiç ellemiyorum sivilcem var ama o kadar kötü değil.

EreN
27.Ocak.2007, 20:11
İbob sivilce sıkmakla olacak şeyler değil bu kadarı , tamamen yağ dengesinin bozukluğu ve cilde yansıması sonucu oluşan hormonal birşey.
Arkadaşım bu tedaviyi kullanıyor ve suratı şu an çok kötü durumda , daja başlayalı 1-1,5 ay oldu..İnşallah olumlu sonuç verir.

IcedEarth
28.Ocak.2007, 00:37
3 ay daha sabretmesi gerekiyor sonuçlarını görmesi için. Bu dönemde çok üstüne gitmeyin arkadaşınızın, muhtemelen agresif bir insan olacaktır. Ayrıca bir öneride bulunduğunuzda düşünmesi için süre verin, kafa çok karışık oluyor. Annemin "Çay içer misin?" sorusuna 5 kere karar değiştirerek cevapladığımı hatırlıyorum :zuhaha

Bekq
29.Ocak.2007, 02:29
Ya bu ilaç ne böyle zehir gibi.Yan etkileri ne değişikmiş.Yüzüm sivilceden görülmesede bu ilacı kullanmam.

UlquioRRa
29.Ocak.2007, 03:29
Allah'a çok şükür sivilceyle derdim yok. Yüzümde 1 tane bile yok.:D

IcedEarth
05.Nisan.2007, 21:06
Roaccutane kullanan veya daha önceden kullanmış arkadaşlar. Bu konu sizin için. Hep birlikte şikayetlerimizi ve memnuniyetlerimizi yazalım buraya. Lütfen!!!

Öncelikle bilmeyenler için Roaccutane bir akne ilacıdır. Genellikle 4-6 ay arasında kullanılır. Yan etkileri çok çeşitlidir ve akneler geçtikten bir süre sonra tekrarlama ihtimali vardır. Depresyona, intihara yol açtığı söylense de kanıtlanamamıştır. Tedavi kesinlikle doktor kontrolünde yapılmalıdır. Aksi taktirde böbrek ve karaciğer hastalıklarına yol açabilir.

Şimdi gelelim benim şikayetlerime. Öncelikle dudaklarım mahvoldu. Çatır çatır çatlıyor. Kullandığım nivea nemlendirici ruj kesinlikle hiçbir fayda sağlamıyor. Yüzümde soyulmalar var ve soyulan yerler acıyor. Ağzımın kenarında yara oluştu ve 2 haftadır geçmiyor. Çenem kabuklandı. İlacı 2 haftadır kullanıyorum.

Şimdi kullananlar lütfen yorumlarını yazsınlar.

hezzo
05.Nisan.2007, 21:49
benim bi arkadaşta da dudaklarının kurumasına neden ollmuştu benim tavsiyem eğer tek tük sivilce varsa aksil diye bir ilaç var ondan al

gorkemyilmazkarasu
06.Nisan.2007, 01:10
roaccutane doktor kontrolünde alınması gereken bir ilaçtır tehlikelidir dikkattir...

IcedEarth
06.Nisan.2007, 22:28
Ayrıca ilk aylarda yüzünüzün daha kötü olacağını unutmayın fakat duyumlarıma göre doktorunuz tedavi bitti dedikten sonra yüzünüz bebek yüzü gibi oluyormuş tertemiz

Redrum
06.Nisan.2007, 22:31
benim zaten öyle:D babyface:cool:

El Barto
06.Nisan.2007, 22:33
benim zaten öyle:D babyface:cool:

Hocam millet derdini yazıyo geyiği başka biyerde yap istersen....

Redrum
06.Nisan.2007, 22:37
kusura bakma kanka bi an içmden geldi ortalığı tatlandırıym diye..
edit: (kanka mı:S)

IcedEarth
10.Nisan.2007, 20:45
18 gün oldu yüzümde bariz düzelme var. fakat dudağım her gün daha kötüe gidiyor

hezzo
10.Nisan.2007, 21:01
18 gün oldu yüzümde bariz düzelme var. fakat dudağım her gün daha kötüe gidiyor

ya sen keşke benim dediğim aksil i kullansan bi doktorunu ara sor eğer daha önce doktora başvurduysan

IcedEarth
10.Nisan.2007, 21:06
Tedaviyi yarım kesersem daha kötü olacağını söylemiş doktor. İlk kutuyu bitirince doktora zaten gitmem gerekiyor. O zaman belki dozu azaltır ve daha iyi olur. Yine de önerin için sağol.

hezzo
11.Nisan.2007, 00:35
Tedaviyi yarım kesersem daha kötü olacağını söylemiş doktor. İlk kutuyu bitirince doktora zaten gitmem gerekiyor. O zaman belki dozu azaltır ve daha iyi olur. Yine de önerin için sağol.

önemli değil sen bi sor doktora boyle bi ilaç varmış nedir ne diğildir falan diye:)

IcedEarth
12.Nisan.2007, 17:23
20 gün oldu. yüzümde düzelme iyi. ama dudağımın kenarları yara oldu. ağzımı açarken çok acıyor. onun dışında dudağım soyulmaya devam ediyor.

yavuuzzzz
12.Nisan.2007, 18:01
arkadaş ilk defa duydum ilacı.Allaha şükür bir sorunum akne sivilce konusunda.Sana da geçmiş olsun diyeyim başka idyecek bişeyim yok

IcedEarth
12.Nisan.2007, 19:20
koca sitede sivilce ilacı kullanan tek kişi benmiyim yav :n:
128.000'de bir görülüo heralde :n:

Cristiano Ronaldo
12.Nisan.2007, 23:41
Ben 128.000'lik bu siteye aylarca yıllarca yalan söyledim, yalvardım yakardım yönetici oldum, kendimin fotoğrafları diye başkalarının fotoğraflarını yayınladım aylarca, msn de bile yeminler ettim beim bu diye. Sonra aylar boyunca üyelere duyurduğum işi yapmayıp kaçtım, ben kaçtım ortalıklardan yok oldum rahat nefes aldım ama bu sitedeki yöneticiler benim yüzümde iş sıkıntıya düştü ve BU NEDENDEN ÖTÜRÜ ÜYELERDEN ÖZÜR DİLEDİLER; ÇÜNKÜ İŞİ HER NE KADAR BEN YAPSAM DA ONLARIN ADINA YAPACAKTIM ONURLU DAVRANMASINI BİLDİLER.

Bu arada ben de ilaç kullanıyorum.. Cleosindi sanırım ismi..

meddah
13.Nisan.2007, 12:16
Sevgin eskiden bizim site istatistiklerini tutardı.. Özellikle üyelerin foruma yazdıkları yaşları konusunda uzmandır..

Aydin
13.Nisan.2007, 14:24
Roaccutane, hakkaten işe yarayan bir ilaç. 5 sene önce kullanmıştım. dudaklarım kurumuştu. bunun için enfeksiyon falan kapmasın diye limon kabuklarını koyardım sabah ve akşamları. yakıyordu ama etkiliydi. ayrıca yanında nemlendirici krem bulundurman şart. çünkü yüzün soyulacak ilerleyen zamanlarda. soyulacaktan kastım, beyaz pütür pütür olacak.

ayrıca o ilacın değişik bir hesaplaması vardı. boyuna ve kilona göre günde içeceğin tablet sayısı değişiyordu. doktoruna bunu sor istersen. çenenin kabuklanması biraz aşırı olmuş da diğer yan etkileri normal.

VoLkaN BaROs
13.Nisan.2007, 17:40
128.000'in çoğu şişirme üye olduğu için öyle görünüyosun biraz.. :) O kadar üye var da hepsi online olmuyorlar ki! %75'i sırf dosya indirmek için üye oluyorlar. Foruma gelenler zaten belli kişiler (500 civarı).. E çoğunluk ergenlik döneminde değil, o yüzden 100-150 kişi civarında insan kalıyor.. Yani 150'de 1'sin sen..
Sen yöneticimizken kendin ortaya attığın yamayı bize duyurtup "yapacam abi, yapıyorum abi, başladım abi, süper gidiyor abi" diyerek aylarca oyaladın. Sonra yapamayınca ortadan kayboldun. Üyeler bizi sıkıştırmaya başlayınca senin peşine düştük 2 ay boyunca ne msn ne de öm lerimize cevap verdin. Yöneticilikten sorumsuzluğun nedeniyle çıkarıldın şimdi buraya gelip bize laf atmaya nasıl yüzün tutuyor?

Üyesi olduğun diğer site bizim üye sayımızla pek ilgilneiyor nedense sen de onların gözüne gireceğim yönetici olacağım diye bizi kullanma canını yakarım. Onlara da söyel gerçek yaşını olur mu, bize aylaca söylediğin yalan gibi ben 20 bilmem kaç yaşındayım deme bu sitedeki reşit olmayan üyelere attığın laf gibi kendinin de reşit olmadığını belirt

Konuyla alakasız ikide bir mesaj atıp durma.

IcedEarth
16.Nisan.2007, 17:39
23. gün. Yüzümün düzelmesiyle dudaklarımın durumu ters orantılı! Yüzüm düzeldikçe dudaklarım daha da kötü oluyor. Yaralar yüzünden doğru düzgün yemek yiyemiyorum. Dudaklarım çok fazla soyuluyor ve hiçbirşey engelleyemiyor.

Carlos_Kameni
17.Nisan.2007, 22:12
abi cok gecmis olsun ya umarim en kisa surede en iyisi olur...

IcedEarth
21.Nisan.2007, 01:16
Salı günü ilk doktor kontrolüm var. Bakalım ne diyecek?

Ronaldinho_99
22.Nisan.2007, 12:27
Arkadaşım aynı ilacı ben de şu anda kullanıyorum. 38. gündeyim. Aynı senin dediğin gibi dudaklarım fena halde. Yalnız doktorumun önerdiği Bepanthene diye bi merhem kullanıyorum. Çok da işe yarıyo. İlk ay 30 mg ile başlamıştım şimdi doktor 40 mg'ye çıkardı ilacın dozunu.

fm_monster
22.Nisan.2007, 15:27
abim kullandı gercekten baya ıse yarıyo