PDA

View Full Version : Yabancı Sınırı İle İlgili Bütün Başlıklar

Pages : [1] 2 3

tolginho
07.Kasım.2005, 01:50
Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın Avrupa Kupalarında dezavantaj yaşandığığ gerekçesiyle Türkiye Liglerindeki yabancı sınırlamasının kalkması konusunda düşünceleriniz bekliyoruz.

Vieri
07.Kasım.2005, 01:57
şimdi bu olaya evet olursa nolur hayır olmazsa nolur diye bakalım!..

Evet kaldırılsın. Bir sürü neolduğu belirsiz yabancı oyuncu ülkemize gelsin. Tamam bir kaç kulübümüz kaliteli isimleri getiriyor ama gerisi fasa fiso!. Bunun yanında sadece yabancı olduğu için kadroda şans bulacak ve kendisinden daha kaliteli Türk oyuncular yedek bekleyecek veya kadroya giremeyecekler. Türk oyuncuların ücretleride düşecek haliye. Bu bize Avrupada başarı getirir mi ? Orasını görüp beklemek lazım

Hayır kaldırılmasın hatta azaltılsın! Böyle olursada Türk oyuncuların şansı daha fazla olacak ama bonservisleri yüksek olacak. Gelen yabancılar yine çok iyi seçilip alınması gerekecek. Avrupada başarı gelirmi gelmezmi hayır pek birşey değişmeyecek yaklaşık 3 yıldır doğru dürüst başarı getirmeyen Türk kulüplerinde değişim olmayacak..

11
07.Kasım.2005, 07:33
kalkmasın!aziz istedi diye yıllardır süregelen mantalite değişemez!

Neron_FB
07.Kasım.2005, 09:34
Bence zaten yıllardır süren mantalite yanlış..
Yapacakları şey çok basit aslında...Almanya ingiltere vb. ülkeleri örnek alacaklar ve "gelecek yabancıların milli takıma 1 defa bile olsa seçilmiş olma" şartını getirecekler..tabi bu avrupa dışındaki oyuncular için..avrupa içinde serbest olucak...

Ya da serbest bırakılmicak, yabancı sayısı 8 e yükseltilecek ve bunların en az 7si ilk 11 de oynayabilecek..

Ama en azından yabancı kontenjanı 6 da bile kalsa, AB oyuncularının mutlaka Türk statüsünde oynaması lazım..
Aksi takdirde UEFA ve SUPER KUPA bi daha hayal...(1 kez getiren GS'ye teşekkür çünkü bi daha hiç bi türk göremeyebilir)
Belllki kupa bi daha gelebilir ama o da önceki gibi kalıcı olmaz...

e_mali
07.Kasım.2005, 10:28
Vieri cok guzel yaklasmıs konuya. Bu konu oyle sınırlama kaldırılsın demekle olmaz. Sakıncaları da var, faydalarıda. Ama Türk futbolunu geriletirmi iste bu muamma...

Neron_FB
07.Kasım.2005, 10:40
Bu arada ben sınırın kalkmasının yada genişletilmesinin milli takımı etkilemeyeceğini düşünüyorum..iyi olan türk futbolcu zaten yabancının önünü keser..
ayrıca avrupa ülkelerinin milli takımları buna örnek..

mustang
07.Kasım.2005, 16:41
Bu konuda bazıları kalksın diyor bazıları kalkamsın diyor ama kalksın diyenlerin bence oturup düşünmesi lazım hadi kalktı diyelim .her yer yabancı futbolcu oldu.ee bizim türklerde haliyle yedek bekleyecek o zaman türk futbolu bence olabildigince geriye gidecek niye:cok basit o zaman bizim milli takım azerbaycanın milli kamandarasından farkı kalmayacak futbolcu yetişmeycek . avrupada durum farklı onlarda ingiliz ispanyaya ispanyol ise bir başka ülkeye gidiyor biz bir şartla bunu kabul edebiliriz bizim türk futbolcusuda onlar gibi avrupanın degişik ülkelerinde oynatılmak şartı ile kabul edilebilir.

Cristiano Ronaldo
07.Kasım.2005, 17:00
Vieri, çok güzel anlatmış olayı, tebrikler!! Kaldırılmasın diyorum!!

capriceman
07.Kasım.2005, 17:03
Tolga soruyu biraz düzenle, evet desem de, hayır desem de farklı anlamlar geliyor. Sadece; 'Yabancı sınırı kalksın mı?' diye sorarsan daha anlamlı olabilir dostum.

Yorumuma gelirsek de YABANCI HAKKINI SERBEST BIRAKIRSAK TÜRK FUTBOLUNA İHANET ederiz. Ne zaman Türk futbolcusu AB ülklerinde yabancı sayılmaz, o zaman sen gelip ülkende yabancıyı belli kriterler kouaraktan serbest bırakabilirsin. Avrupa'da ki ülkeler bizimkileri yabancı saysın, biz gidip yerli sayalım. E bizim oyuncumuz nerede oynayacak?

Türk futbolu Fenerbahçenin gram umrunda değil, sadece kişiselbakıyorlar olaya onlar.

mustang
07.Kasım.2005, 17:07
artık külüpler birligide yabancı sınırlaması kalksın diyorsa eh arık ne olacak düşünün

apaydin2148
07.Kasım.2005, 17:18
fazla yoruma gerek yok

kalkması saçmalık olur.

emirduman
07.Kasım.2005, 17:26
Kalkması Türk futbolu için katliam olur..

Zaten yabancıya rağbet var ülkede, bi de yabancı sınırı kaldırırlırsa halimizi düşünmek bile istemiyorum...

Türk futbolcusu hiç bir şekilde kendisine yer bulamaz, bence federasyon kesinlike bu kuraldan taviz vermemeli...

Türkiye'nin futbol konusunda iyi yaptığını düşündüğüm sayılı işlerden biri bu...

gozgoz
07.Kasım.2005, 20:27
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın yabancı kısıtlamasının yeniden kaldırılmasına ilişkin sözlerinin ardından, tartışmaya Anadolu kulüpleri de dahil oldu.

FBTV'de yayınlanan Gündem programında futbolda yabancı kontenjanı tartışması geniş bir şekilde ele alındı. Programa katılan kulüp başkanları ve yöneticilerin büyük çoğunluğu kısıtlamanın kaldırılması yönünde görüş belirtirken, bazı kulüpler ise mevcut uygulamanın sürdürülmesinden yana tavır koydu. Diyarbakırspor ise 6 yabancının bile çok olduğunu savundu.

Yabancı futbolcu sınırlaması kalksın mı?

Kulüp başkanları ve yöneticilerinin bu konudaki görüşleri şöyle:

Mecnun Odyakmaz - Sivasspor Başkanı: Yabancılar ucuza geliyor. Kontenjanın kaldırılması Anadolu takımlarının yararına. Biz bütün yabancı hakkımızı kullandık. Sınır 7 olsa 7, 8 olsa 8 yabancı oynatırız. Türkiye’de ayağı iş yapan bir futbolcu 700-800 milyar lira istiyor. Ancak, yurt dışında daha iyi bir oyuncuyu daha ucuza oynatabilirsiniz. Brezilya gibi bir futbol kaynağı var. Herkesin bu gerçeği kabullenmesi gerekiyor.

Haluk Çubukçu - Vestel Manisaspor Başkanı: “6 yabancı kısıtlamasını uygun görmüyoruz. Avrupa Birliği yolundaki Türkiye’de Avrupa kriterlerinin uygulanmasını bekliyoruz. Sınırlama kalkarsa performans ve rekabet artar. Sınırlamanın kalkmasından yanayız. Türkiye’deki oyuncular biraz kendini gösterince, yüksek rakamlar istiyor.”

İlhan Cavcav - Gençlerbirliği Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı: “Özellikle Türkiye’yi Avrupa’da, Dünya’da temsil eden takımlara ayrı bir kontenjan tanınması gerektiği kanaatindeyim. Ülkemizi yurt dışında şu anda Fenerbahçe temsil ettiğine göre federasyondan destek görmeli. Bu konuları Kulüpler Birliği vakfımızda olumlu yönde müzakere edip, federasyondan hiç değilse Avrupa’daki mücadeleler için ayrıcalık tanınmasını isteyebiliriz.”

Zafer Katrancı - Denizlispor Başkanı: “6 sınırlamazı az. Arttırılmalı, hatta tamamen kaldırılmalı. Daha önce de bu yöndeki görüşümü federasyondaki toplantıda dile getirmiştim.”

Adnan Ölmez - Samsunspor Başkanı: “Sınırın Türk futboluna katkı sağladığına inanmıyorum. Kaldırılmalı, sınırlamanın kazanımı yok.”

Atay Aktuğ - Trabzonspor Başkanı: “Geçen yıl konuşulmuştu kulüp başkanları arasında. Federasyonun kararlı bir tavır içinde olması gerekiyor. Daha önce 6+1’di, 6 oldu. Kulüpler kabul ederse her şey olabilir. Koşul koymalı, belli kriterlerle olabilir. “

Recep Mamur - Kayserispor Başkanı: “Kulüpler Birliği’nde görüşüyoruz Federasyonun bazı çalışmaları var. Ben çok sayıya karşıyım. Bence milli takım olumsuz etkilenir.”

Erol Bedir - Kayseri Erciyesspor 2. Başkanı: “Dünya Futboluyla yarışabileceksek renk, ırk ayırımı yapılmamalı. Ama alt yapıya önem vermeliyiz. Şov ve spor açısından kontenjan kalkmalı. Anadolu adına da kısıtlı kalmalı. Belli kriterlerle uygulanabilir diye düşünüyorum.”

Ekrem Cengiz - Çaykur Rizespor Başkanı: “Federasyon, Milli takım için kendi eğitim ve alt yapı programını hazırlamalı. Bu konuda kulüplerin sırtından inmeli diye düşünüyorum. Ben yurt dışından çok ucuza oyuncu getirtip, çok daha başarılı bir takım çıkarabilirim. Türkiye’nin futbolda bir ekol olabilmesi, Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere Dünya’da başarılı futbolcular yetiştirmesi için federasyonun çok geniş çalışmalar yapması gerekiyor. Biz cebimizden paralar harcayarak kulüplerimizi idare ediyoruz. Federasyonda bizim başarılarımızdan kendine pay çıkarıyor.”

Hikmet Tanrıverdi - Malatyaspor Başkanı: “Sınırlamanın Avrupa’daki başarılarımızı engellediği kabul edilmeli. Ancak, güçlü kulüplerin çok sayıda yabancıyı ülkemize getirmesi rekabeti yok eder. Avrupa’daki mücadeleler için bu kısıtlamayı kaldırmalıyız.”

MEVCUT SİSTEMİ SAVUNANLAR
Denizlispor: Denizlispor Kulübü Basın Sözcüsü Hasan Kıbrıslıoğlu, takımlardaki yabancı oyuncu kontenjanının 6 olarak değiştirilmeden kalması gerektiğini, ancak yurtdışından gelecek oyunculara yaş gibi çeşitli ölçütler getirilmesi gerektiğini söyledi.

Konyaspor: Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, mevcut durumun özellikle Anadolu takımları için yeterli olduğunu söyledi. Türk futbolcusuna daha fazla şans verilmesinden yana olduklarını ifade eden Şan, şöyle devam etti:

“Sayı artarsa, lig yabancı oyuncu cennetine döner. Şu anda yabancı oyuncu açısından iyi bir denge var. Bu dengeyi bozmamak gerekir. Ayrıca 6 yabancı oyuncu, rekabet açısından da önem taşıyor. Dışardan gelen birçok oyuncunun maliyeti düşük olduğundan, Türk futbolcular fiyatlarını fazla artıramıyor. Kesinlikle yabancı oyuncu sayısı artırılmamalı.”

Gaziantepspor: Gaziantepspor Kulübü Asbaşkanı Bülent Mamatoğlu, yabancı futbolcuların transferlerine karşı olmadıklarını belirterek, “Kaliteli yabancı futbolcuların Türk futboluna katkısı olacağını düşünüyoruz. Ancak transfer edilecek yabancı futbolcuların ülkelerininmilli takımlarında, en azından ümit milli takımlarında forma giymiş, gelecek vaadeden kaliteli futbolcular olması gerekir” diye konuştu. Mamatoğlu, mevcut sistemde 6’nın normal olduğunu ve bu sayının arttırılmasına ya da azaltılmasına gerek bulunmadığını kaydetti.

’6 YABANCI BİLE ÇOK’ DİYENLER
Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Abdullah Akyıl, 6 yabancının dahi çok olduğunu kaydederek, “Avrupa’da bir sınırlama yok. Avrupa kupalarında mücadele eden bizim kulüpler bu sınırlamanın kaldırılmasını isteyebilir. Ancak bu durum Anadolu takımları için hiç de gerekli değil” dedi.

DEVLER LİGİ’NDEKİ TAKIMLARIN YABANCI SAYISI
Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden Fenerbahçe’nin, rakipleriyle kadro zenginliği açısından yabancı sınırlaması dolayısıyla zorunlu bir kadro farkı bulunuyor. Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden diğer 31 takımın yabancı oyuncu sayısı ortalaması ise 12 olarak dikkat çekiyor.

Avrupa’nın kulüpler bazındaki bir numaralı organizasyonu olarak kabul edilen Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe’nin grubunda bulunan PSV’de 16, Milan ve Schalke 04’de ise 13’er yabancı oyuncu bulunuyor.

Devler Ligi’ndeki diğer takımların yabancı oyuncu sayısının listesi şöyle:

Arsenal: 27
Inter: 22
Rangers: 10
Liverpool: 19
Ajax: 18
Manchester United: 18
Chelsea: 18
Anderlecht: 17
PSV: 16
Panathinaikos: 15
Barcelona: 14
Porto: 14
Olympiakos: 14
Bayern Münih: 13
Lille: 13
Schalke 04: 13
Milan: 13
Werder Bremen: 12
Benfica: 12
Clup Brugge: 11
Juventus: 11
Real Madrid: 10
Rapid Wien: 10
Thun: 10
Lyon: 8
Artmedia Bratislava: 6
Real Betis: 5
Rosenborg: 5
Sparta Prag: 2.

AVRUPA ÜLKELERİNDEKİ UYGULAMALAR
Türk oyuncular, İspanya ve İtalya’da Avrupa Birliği statüsünde oynayabiliyor. Ancak, Avrupa Birliği pasaportu taşıyan futbolcular, Türkiye’de yabancı kategorisinde oynayabiliyor.

Avrupa Ülkelerindeki uygulamalar ise şöyle:

İSPANYA: İspanya’da Avrupa Birliği statüsünde oyuncu transferi serbest. AB dışından ise kadroda 3 oyuncu bulundurulabiliyor ve bu 3 oyuncudan ikisi ilk 11’de oynatılabiliyor.

İNGİLTERE: Avrupa Birliği oyuncularında kısıtlama yok. AB dışından transfer edilecek oyuncularda ise son 2 yıl içinde milli takımlarının maçlarının yüzde 75’inde forma giymiş olması şartı aranıyor.

İTALYA: AB statüsünde yabancı oyuncu transferi serbest. AB statüsü dışından ise bir takım bir sezonda mevcut kadrosuna ilave sadece 1 oyuncu transfer edebiliyor. Karşılığında kadrodan bir AB statüsü dışında oyuncuyu göndermek zorunda. İlk 11’de ise yabancı limiti bulunmuyor.

ALMANYA: AB dışından 5 oyuncu transfer edilebiliyor. Bunların üçü ilk 11’de oynama hakkına sahip. Almanya’da kadroda 12 yerli oyuncu bulunmak zorunda. Bundesliga’daki en önemli fark ise, Almanya’da UEFA üyesi ülkelerin futbolcularının ülkelerinin AB’ye üye olmamaları halinde bile AB statüsünde sayılmaları.

FRANSA: Avrupa Birliği dışından 5 oyuncu transfer edilebiliyor. Bu beş isim de ilk 11’de oynayabiliyor. Fransız kolonisi vatandaşı oyuncular ile aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 24 Avrupa ülkesinden gelenler ise yerli oyuncu statüsünde sayılıyor.

PORTEKİZ: AB dışından 6 oyuncu alınabiliyor. Bunlardan dördü ilk 11’de forma giyebiliyor. Bu ülkedeki ilginç bir kuralla Brezilyalı oyuncular da AB statüsünde sayılıyor.

YUNANİSTAN: Yunanistan’da özel uygulamalara sahip ülkelerden biri. Bu sezona kadar AB statüsünde olsun, olmasın 5 yabancı oyuncu limiti vardı. Ancak bu sezondan itibaren bu rakam 3’e düşürüldü. Yabancıların 3’ü de ilk 11’de oynayabiliyor. Ancak Yunanistan’daki uygulamada, Macaristan, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan ve Ukrayna’dan gelen oyuncular yabancı sayılmıyor.

HOLLANDA: Yabancı sayısı konusunda en geniş özgürlüğe sahip. Yabancı oyuncu konusunda hiçbir sınırlama bulunmuyor.

İSKOÇYA: İskoçya ligindeki kulüplerin AB statüsü dışında iki oyuncu oynatma hakkı var.

BELÇİKA: AB statüsü dışında oyuncu transferi ve ilk 11’de oynatma hakkı serbest. Ancak, AB dışından oyunculara kulüplerin en az 60 bin Euro aylık ödemesi gerekiyor. Ayrıca, 18 kişilik kadroda 21 yaş altı en az iki Belçikalı oyuncu bulundurma zorunluluğu var.

semih5
07.Kasım.2005, 20:39
ya ama türekiyede kaldirilmasini bende isterim ama fb gider abartir yani genelde yabanci yapar kadroyu eee boyle plunca turk oyuncular nasil geliscez bence bu uygululama sadece sampiyonlar liginde gerceklessin ya olmaz mi

FeYYaz1989
07.Kasım.2005, 20:50
Bence İngilteredeki sistem kullanılabilir ama dışarıdaki oyuncular daha az para alıyor diyip Türk oyuncusunun önü kapatılırsa o zaman kaosa sürükleniriz yain bence şimdiki sistemde fena değil.Zaten 6 yabancı oyuncu takımda yarıdan fazla yani daha ne istiyoruz anlmadım.

Neron_FB
07.Kasım.2005, 21:45
ii kalkmasın...bizim türk oyuncularda böyle sönük oynamaya devam eder...geçmeye çalışıcakları kimse olmadan... (/e)

Neron_FB
07.Kasım.2005, 21:50
walla bu tam 2 ucu ***lu değnek olayına döndü...

ama farkındaysanız şampiyonlar ligindeki yabancı sayısı fazla olan takımlarla başarı oranı doğru orantılı...

hucar17
07.Kasım.2005, 22:30
ya zaten yabancı sayısı çok diye hep yabancılar oynatılmayacak.hatta yabancı yerli ayrımı olmayacağı için yabancılar daha kalitelidir anlayışı kalkacak ve hakeden Türk oyuncular daha fazla oynayabilecek...bide bişey sorayım Gs li arkadaşlar bilir uefa kupası alındıgı sene kaç yabancı vardı hatırlayan varsa bi yazsın...

Frank_Castle
07.Kasım.2005, 22:37
ucuz yugoslavlar dolacağına eminim .. en azından anadolu takımları bu yola başvuracak ..

18deki yabancı sayısı mutlak surette sınırlı bırakılmalı; eğer sebest bırakılacaksa yabancı sayısı .

dinaMYt
07.Kasım.2005, 22:54
türk futbolcularına avrupada güvenilmiyorsa türkiye adına turnuvalara katılmasınlar o zaman

avrupa birilğine tam üye olarak girmediğimiz sürece yabancı sınırlamasının tüm ülkeleri kapsayacak şekilde kaldırılması zaten gerilemekte olan milli takımı mahveder bir sürü gereksiz futbolcu bu lige doldurulur

bu ülkenin futbolda en büyük başarılarını kazandığı yıllarda takımlar 5+1 kuralına göre yabancı oyuncu alıyordular ve galatasaray uefa kupasını alırken 5 yabancıyla oynuyordu(taffarel,popescu,capone,hagi,marcio)

dinaMYt
07.Kasım.2005, 22:56
niye kaldırılsınki???

Laz_Asker_61
08.Kasım.2005, 00:00
bence kaldırılmalı
eğer kaldırılırsa tamam türk futbolcuları 2. plana düşer ama futbol kalitesi yükselir ve başarı gelir
yabancı oyuncuların çokluğu türk futbolcularını daha da ateşler ve daha iyi oynamak zorunda kalırlar futbola yaklaşımları daha da olumlu olur rekabet artar bu da türk futbolunu avrupada daha iyi yerlere getirir

Cengo
08.Kasım.2005, 03:32
Work Permit = Çalışma İzni

Yabancı oyuncu statüsü kesinlik ile değişmeli!

Öncelikle ülkemize gelen yabancıları kalitesi ligin bütün takımlarına bakıldığında vasatüstü seviyede olduğu gözüküyor.Bu transferlerin kalitesinin arttırılması için çeşitli çalışmalar yapılmak zorundadır, yapılmalıdır.

Benim istediğim statü ise 'Çalışma İzni' ile yabancı oyuncu transfer edilebilmesidir:

*** İngiltere Premier Ligi gibi bir sistemde olmasını istemiyorum, AB ülkesi ya da AB dışı bir ülkeden herhangi bir oyuncu belli sayıda,belirli oranda 'Milli Maç' maç yapmadan Türkiye'ye transfer olamamalı.Ülkenin farketmemesini istiyorum.Bununla beraber ise sınırlar bu sistem ile kaldırılabilmeli böylece.

*** Kesinlikle bir 'Spor Mahkemesi' sistemi kurulmalı.Federasyon tarafından yönlendirilmiş bir kaç kişinin yeterli olmayacağını düşünüyorum ve bu sistem bence bu şekilde olmaması gerekir.Türkiye'de bütün sorunlar Bağımsız T.C. Mahkemeleri ile çözülmektedir.
Benim kanattimdir ki, bir kaç avukat karar verme mercisi olamaz, olmamalıdır.Mahkemeler tarafından yönetilen bir sistem, hızlı karar verme mekanizması ayarlanarak hiç kimsenin kararı verenler hakkında ve kararlar hakkında atıp tutamayacağı bir sistem olacaktır.

-*- Bugün birileri kaostan yararlanmaya çalışıyor. Basın mıdır bu, kulüpler midir, şahıslar mıdır ya da başkaları mıdır bilemem.Fakat görünen gerçek kimsenin bu düzenden memnun olmadığıdır.

Bununla beraber bu Mahkemeler belirli yaşın altındaki genç oyuncular için transferlere izin verme yetkisine sahip olabilmelilerdir.Bunun anlamı için örnek vermek gerekirse; bir ülkenin 17 Yaş Altı Milli Takımı yıldızı genç bir yeteneğin niye Barcelona altyapısına gitmesine izin verelim? Oyuncu belki ilk 11 oynamak istemektedir, reserve takımda oynamamak istemektedir.

*** Herkesin de ortak kanısındır ki, yabancı oyuncu statüsü Türk oyuncuların
abartılı bonservislerini düşürecektir.Olması gereken de budur, oyuncularımızı 'Ben oldum artık, kral benim.En büyük benim' havasına sokmamak için sistemimizi düzeltmek zorundayız.En büyük sorunumuz budur.Bu yüzden Türk Milli Takımı için teknik oyuncu alternatifleri azalmaktadır.
Kendisini en üst seviyede olduğuna inandıran deneyimsiz oyuncular
bilinçlendirilmeli ve gelişimlerine devam etmesi için daha uygun ortamlar yaratılmalıdır (Ör: Ayın en çok gelişim gösteren oyuncu ödülü, Ayın en iyi performans gösteren genç oyuncusu ödülü vs.. Para ödülü de verilirken,kendilerine her ay bir basın toplantısı ile bu ödüller verilmelidir).

*** Futbol Okulları açılmalıdır.Genç yetenekli öğrenciler bu okullarda hem eğitim,öğretim görmelidirler hem de futbol öğrenebilmelidirler.Zinedine Zidane bir futbol okulu mezunudur.Dünyanın en iyi oyun kurucusu kabul edilen kişidir.Kendisi Cezayir asıllıdır ama Fransa'da yetişmiş ve Fransa Milli Takımı'nda oynamaktadır.
- Bunun için bir yardım fonu oluşturulmasını istiyorum.Her kulübe aynı oranda sadece bu amaç ile kullanılmak üzere sözleşme karşılığı para verilmelidir.

Yabancı statüsünün kalkması oyuncu yetişmesini engellemez.Daha fazla çalışarak kendisini geliştirmek isteyenlerin önünü açacaktır, gelişmeye kapalı ve kendisine mahkum zihniyeti kıracaktır.Her sistemin eksikleri vardır ama bu eksiklikler için gerekli düzenlemeler yapılırsa doğruyu bulmak o kadar da zor olmaz aslında.Her türlü yenilikte zamana ihtiyaç da vardır, belirli bir geçiş dönemi sonunda işler rayına oturmaya başladığında herkes ciddi bir şekilde rahatlayacaktır.

Her zaman Türk Futbolu'nun ilerlemesini düşünüyorsanız fanatizmi unutun.Bugün birilerinin çıkarlarının zayıflaması için doğruları görmemek istiyorsanız, görmemek istediğin doğruların fırsatlarının kaçması tuttuğunuz takımın zararına olduğunda kafanızı dağlara taşlara vurursunuz ...

capriceman
08.Kasım.2005, 04:58
Boşversenize ya, tamamen zor durumdan yırtma taktiğidir bu, önce Daum sonra Yıldırım, Galatasaray kupayı aldığında kaç yabancıyla oynamıştı? Yullarca Türk futbolcuları alıp harcayan kulüp diye Fenerbahçe denmemektemirdir?

Aziz Yıldırım hep böyle, her başarısız sonucun ardından atıyor ortaya birşeyi, tüm ülke onu tartışıyor 2 hafta.

Fenerbahçe sadece kendisini düşünüyor, hep olduğu gibi.

NNe Milli Takım, nede ülke umurlarında değil, bu kadar seviyorlarsa yabancı kavramını, gitsin Yunan Ligine falan katılsınlar...

3-5 kilişe kavramla kimse haklı çıkarmaya çalışmasın kendini, herkesin niyeti çok açık ortada.

Neron_FB
08.Kasım.2005, 09:13
capriceman, zaten galatasaray o yüzden şuan bu durumda!! Başarısının%10 unu devam ettiremedi..Bende isterdim ettirmesini ama YABANCI SINIRLAMASI.....

Neron_FB
08.Kasım.2005, 09:17
dinaMYt, o zaman SCHALKE alman takımı değil öylemi??? Bazı maçlara ilk 11 de hiç alman bulunmadan çıkıyo...
Ayrıca bildiğim kadarıyla ALMAN milli takımının 3 TANE DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONLUĞU var....
Galatasaray ise inan ki 5 yabancıyla sınırlı kalmasaydı şuan çok daha farklı yerde olurdu..Fener ile Beşiktaş da öyle....(şu ana göre 6)

dinaMYt
08.Kasım.2005, 14:02
dinaMYt, o zaman SCHALKE alman takımı değil öylemi??? Bazı maçlara ilk 11 de hiç alman bulunmadan çıkıyo...
Ayrıca bildiğim kadarıyla ALMAN milli takımının 3 TANE DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONLUĞU var....
Galatasaray ise inan ki 5 yabancıyla sınırlı kalmasaydı şuan çok daha farklı yerde olurdu..Fener ile Beşiktaş da öyle....(şu ana göre 6)

ee peki alman milli takımı euro 96dan sonra herhangi bir başarı elde ettimi?ya da fransa milli takımının son yıllardaki halini görüyormusunuz?peki kulüp takımları başarılar içinde koşan itlaya ve ispanya milli takımları ne yaptı?hele şu futbolu icat ettikleriyle övünen ingiliz milli takımını herhangi bir turnuvada başarı elde ederken gören varmı içinizde?

Neron_FB
08.Kasım.2005, 14:42
dinaMYt, Yani YUNANİSTAN hepsinden başarılı diyosun ölemi ???
SEnce de DÜNYA KUPASINDA almanya ile ispanya'nın yarı final oynaması hatta almanyanın finale çıkması,özelliklede avrupa şampiyonasında hollandanın yarı final oynaması bi başarı değil mi?? Başarı saymıyosan sana diyecek başka lafım yok......
Ayrıca dikkatini çekerim, yabancı oyuncu sınırlaması ne koşullu ne koşulsuz en geniş olan ülke HOLLANDA....Ve HOLLANDA günümüzün en başarılı ekiplerinden ve bana görede BREZİLYADAN sonra en iyi oynayan takım....Bence bu kadar örnek fazla bile..

apaydin2148
08.Kasım.2005, 15:05
hadi canım Galatasaray 2.Fatih Terim döneminde 20'den fazla yabancı denemiştir belkide ama hepsi fos çıktı.bu work permit olayı olsaydı belki daha içaçıcı olabilirdi ama o zaman Brezilya'dan hiç oyuncuyu gelemeyecek o zaman yaş sınırı konulmalı bence.

mesela 19 yaş altı oyuncularında böyle bir özellik aranmamalı gibi birşey

emirduman
08.Kasım.2005, 18:19
Neron_FB, verdiğin örneklerdeki ülkeler AB'ye üye ülkeler....

Kendi ülke oyuncuları, başka yerde de rahat rahat oynuyor...

Neron_FB
08.Kasım.2005, 22:10
Tamam, benim demek istediğim de, Türkiye'ye daha fazla yabancı gelmesinin, bizim oyuncularımızı hırslandıracağı ve bu rekabetin başarı getireceği.. Otomatikman da takımlarımız, gerek Türkler hırslı olacağından, gerek daha fazla ve kaliteli yabancı oyuncular olacağından Avrupa'da daha başarılı olucak...

kral_67
08.Kasım.2005, 22:40
ALMANYA: AB dışından 5 oyuncu transfer edilebiliyor. Bunların üçü ilk 11’de oynama hakkına sahip. Almanya’da kadroda 12 yerli oyuncu bulunmak zorunda. Bundesliga’daki en önemli fark ise, Almanya’da UEFA üyesi ülkelerin futbolcularının ülkelerinin AB’ye üye olmamaları halinde bile AB statüsünde sayılmaları. (ı) (ı) (ı)

eagle243
08.Kasım.2005, 23:54
Bence de yabancı sınırı kalkmalı ama bazı şartlar konularak.Mesela premier lig'deki gibi gelen yabancılar kendi ülkelerinin milli takımlarda son iki yıl içinde belli oranda oynamış olma zorunluluğu konulabilir.Aksi halde ligimiz yabancı çöplüğüne döner.

Neron_FB
08.Kasım.2005, 23:57
dediin doğru..hani onlarda milli maçarın%40ında oynaması gerekio ama bizim için 1az ağır olur o kural...
bizde de 1 kez bile olsa milli takıma çağrılmış olması yeterli olur bence...

e_mali
09.Kasım.2005, 13:48
Sınırlama hemen ha deyince kaldırmak cok ama cok yanlıs olur.
1. Bizim oyuncular her yerde yabancı iken biz herkesi buyrun gelin diye alamayız.
2. Her oyuncuya kapımıza acarsak ligde elini sallasan yabancıya carpar.
3. Menejerler para kazanmak icin olur olmadık yabancıları getirir.
4. Simdiye kadar yapılan transferlere bakılırsa hangi takımımız cok basarılı olmus ki transferde yabancı sınırlaması kalksın?

Yabancı sınırlamasının kalkmasının bazı faydaları olabilir:
1. Türk oyuncuların bonservis bedelleri ucmaz.
2. Türk oyuncusu daha çok çalışmak zorunda kalır. Belki daha profesyonel dusunmeye baslar.
3. Kaliteli yabancılar gelirse o kadar kaliteli bir lig olur ve o kadar kaliteli oyuncu yetisir. (Hagi - Emre orneği)
4. Türk oyuncularınınn bonservisi duseceginden yabancı ulkelere transferi kolaylasır. (Ornegin Fatih'in bonservisi daha dusuk olsa mutlaka yabancı bir ulkeye giderdi.)

İlk aklıma gelenler bunlar.

Sonuc olarak bazı oynamalar yapılabilir prosedurde ama cok iyi dusunulmeli...

ertyq
09.Kasım.2005, 16:09
bence kalkmalı ya da 10 yabancıya falan çıkmalı

hucar17
09.Kasım.2005, 18:36
bence ab oyuncuları serbest olacağına tüm yabancılar serbest olması daha mantıklı.zaten türkiye de genelde afrikalı ve brezilya lılar başarılı oluyor.avrupadan transfer ise pahalı o yüzden yabancı şart kalkarsa kesinlikle ab kısıtlaması olmaz...

tombul taho
09.Kasım.2005, 19:58
wala bana göre serbest bırakılmamalı en azından biraz daha arttırılıp kısıtlama yapılmalı... çünkü biz öyle bir ülkeyiz ki herşeyin aşırısına kaçarız biliyosunuz. en azından ilk 11 de 7 yabancı yedeklerde de 3 yabancı olmak koşuluyla oynatmalıyız.. öbür türlü türkiyede futbolcu kalmaz yaf.

Neron_FB
09.Kasım.2005, 21:09
CMYLMZ, o da olur...yeterki şimdikinden daha fazlası olsun..

Seçkinn
09.Kasım.2005, 22:16
Ben oyumu evet olarak kullandım ama tabi bu direk bırakılsın herken istediği kadar alsın anlamında değil...Belli şartlar oluşmalı mutlaka...Mesala şöyle sıralayayım aklıma gelenleri;

a- Her takım 10 yabancı oyuncu alabilsin ancak bu oyuncular kariyerinde en az 10 maç milli formayı giymiş olsun...

b- Her takım kendi alt yapısından yetiştirdiği 1 futbolcuyu ilk 11'de 1 futbolcuyu yedekte bulundurmak zorunda olsun...Bu 2 oyuncunun dışında ilk 11'de en az 2 Türk oyuncu oynama zorunluluğu getirilsin...Yani toplamda 3 Türk oyuncu ilk 11'de olsun...

c- Kaleciler için ayrı şartlar oluşturulsun...Her takımda en fazla bir yabancı kaleci olsun...Yabancı kaleciler için kontenjan 2 kişi olarak sayılsın...

Bunun gibi daha bir sürü kural koyulabilir...Sınırlama artsın ama oturulup tartışılsın ve gerekli görülen kurallar koyulsun...

tombul taho
09.Kasım.2005, 22:19
ewt ona katılıyorum şimdikinden fazla olması şart... ama yani şartlar da malum. bizimkilerin nası davranacağı kadroyu nası şekillendirecekleri de malum. özellikle 3 büyüklerin küçük takımlara karşı bu durumda büyük üstünlükleri olacak ve ezilecek Anadolu takımları bana göre... o yüzden bakalım.. hayırlısı...

auctunk
10.Kasım.2005, 13:00
aziz yıldırım istedi diğe yabancı sınırlaması kalkmamalı bence.türk oyuncuların nesi var yabancıları getirip bizim oyuncuların önünü kapatacaklar.biz alt yapıdan oyuncu yetiştirelim diğe uğraşıyoruz onlar gençleride harcayacak. bence kalkmasın türk futbolu kazansın yabancılar değil......

Neron_FB
10.Kasım.2005, 14:41
Futbol Evrenseldir...A kişiisi ya da B kişisi istemiş bu da önemli diil
DÜNYADAKİ TÜM TAKIMLAR EŞİT ŞARTLARDA FUTBOL OYNAMALI..
EŞİTLİK!! (ı)

evci
10.Kasım.2005, 20:14
"Türk futbolcuları ile Avrupa'da başarılı olmak mümkün değildir. Türk takımlarında oynayacak yabancı futbolcu sayısı serbest bırakılmalıdır."

http://i.maksimum.com/spor/images/haber/aziz_yildirim003_2610.jpg

Aziz başkan böyle buyurmuştu.
Bu beyanat yenilir yutulur bir şey değil değerli arkadaşlar! Bu beyanatta Türk futbolcusunun aşağılanışı karşısında, "dostlar alışverişte görsün" mantığıyla çok cılız bir bir-iki tepkiden başka ses çıkmayışı, Türk medyasının da nasıl "güdümlü" halde olduğunu ortaya koyuyor.
Türkiye gibi kültürel,siyasal, ekonomik olduğu kadar futbol olarak da -henüz- kendine sağlam bir mecra bulamayan bir ülkede, adeta Türk futbolunu öldürmeye davetiye çıkartacak bu talebe destek verilmesi anlaşılır gibi değil :!: :!:
Futbolcu derneklerinden "tıs" yok, eylem yok, bir onurlu-erdemli başkaldırış yok, anlaşılır gibi değil :!:
Ekmeğini futboldan kazanan ve yabancı hayranı medyanın devamlı " MÜFETTİŞVARİ AŞAĞILANMALARINA" (bakınız, Hakan'ın Doğan Koloğlu'ca aşağılanmalarına...) maruz kalan futbolcu arkadaşlardan veryansın yok! SİZ NE YAPMAYA ÇALIŞTIĞINIZIN FARKINDAMISINIZ?" diye bir isyan-başkaldırış yok...

Fenerbahçe'de geleceğin yıldızları olarak lanse edilen ve önceki yıllarda milli takımlarda başarıyı yakalayan Selçuk, Kemal, Tuncay, Volkan, Rüştü, Servet...bu çocukların harcanaşına bu kadar seyirci kalan, seyirci kalmakla yetinmeyip bizzat bu planlı eylemin fikir babalığına soyunan, birer neferi haline gelen Anadolu klüpleri, futbol kamuoyu ve yazar(!)ları, neredesiniz?
Ey Tuncay, Volkan, Kemal, Servet,Selçuk ve diğerleri....Neredesiniz?
Korkuyormusunuz? Aziz başkanınızın "ip"inizi çekmesinden mi korkuyorsunuz?

Öyleyse yaşasın Aziz Yıldırım başkanın hegemonyasındaki Türk futbol medyası :!: :!:

Not:Bu konuda bugün Sabah gazetesinde, HINCAL ULUÇ'un müthiş bir yazısı çıktı. Yazısının başlığı: "Bu ülkenin futbolcuları nerede?.."
Müthiş bir yazı :!: :!: Hıncal usta adeta bu konuda KUTSAL İTTİFAK kuran medyaya karşı tek başına savaşıyor. Yüreğinden öpüyorum Hıncal abi... (ı)

http://www.spor3.com/images/Hincal_Uluc_Manset_1.JPG
İlgili yazısı için tıklayınız:
http://www.sabah.com.tr/yaz02-10-130.html

Edit:
Kullanılan font büyüklüğü kurallara aykırı olduğu için düzenlenmiştir..

yeniay
10.Kasım.2005, 21:42
Bence serbest bırakılmalı
Bir kere yabancı futbolcu serbest bırakılınca yerli futbolcuların önü kesilmez.Yerli futbolcular daha cok calısmak zorunda kalırlar;takımda nasıl olsa yerim garanti deyip tembellik etmez,mac oynanırken yedek kulubesine baktıgında benim yerime oyuncu cok o zaman daha iyi oynıyım ve paramı kazanıyım der,yerli futbolcuların fiyatları duseceginden anadolu takımları rahatlar rekabet artar ve bu rekabet turk futboluna ve futbolcusuna olumlu yansır.
Misal eger hagi olmasaydı emre boyle bir futbolcu olabilirmiydi sonucta basarı
arttıkca TSL kaliteside artacak ve daha kaiteli futbolcular gelecek o kaliteli futbolculardan yerli futbolcular bir seyler ogrenecek ve kalitemiz artacak
Eger yabancı sayısı serbest olsaydı belkide Kaka,İbrahimoviç,Hyypia,Shevchenko su anda turkiyede olacaktı biliyorsunuz ki bu futbolcular daha keşf edilmeden once turkiyeye getirilmişti ama yabancıda kısıtlama oldugundan bunlar gonderilip yerlerine tecrubeli futbolcular alındı,ya tersi olsaydı bu futbolcular bizde olcaktı.
Mesela bugun gazetede okudum Nihat Kahveci fenere yılda 2,5 milyon euro verirseniz gelirim adan tabiki ister cunku kısıtlama var adam nasıl olsa beni alamk zorundalar der cunku onun kalitesinde futbolcu az ya tersi olsa kısıtlama olmas fener gide daha ucuza aynı kalitede yabancı futbolcu alır hem parası kasasında kalır hemde gelen yabancıdan turk futbolcusu bir seyler ogrenir.
Şimdi diyeceksiniz herkes yabancı alacak hiç bir takımda turk futbolcusu olmayacak ama sunu bilinki boyle bir olması zor belkide bir takımda 6'dan bile daha az yabancı kullanılacak cunku turk futbolcusu daha azimli olacak ve kalitesini arttıracak.
Sonra eger AB statusundeki futbolcuların oynaması serbest olursa diğer ulkelerdeki turk futbolcusu yabancı olmaz ve daha rahat avrupada oynar mesela Turkiyede sans bulamayan gencler Yunanistan,belçika,Norveç gibi ulkelerde oynayıp tecrube kazanır.
maaliyet duseceginden kulupler tesislere daha fazla butce ayırır ve turk futbol tesisleride gelişir
Bu olaya dar bir pencereden bakmak olmaz bu konunun cok kolları var daha bir cok faydası var belki 1-2 sene(o kadar olmazda) zararları olur ama sonra yararları o kadar cok olurki keske daha once olsa deriz.
Herkes diyorki Almanya,İngiltere,Fransa milli takımlarının hali ortada peki sorarım size Türk milli takımı bu takımlarla kac mac yapmıs ve kac macı kazanmıs İngiltereyi bile yenememişiz.Yani sorun yabancılar değil TSL de rekabet yok dolayısı ile kalite yok başarızızlık bundan İngiltere serbest fansada serbest Almanyada serbest ordan futbolcu cıkmıyormu Henry,Viera,Anelka,Beckham,Lampard,Owen,Tery,Balla ck,Kahn daha sürüsüyle isim.

Enjoy
10.Kasım.2005, 21:44
şimdi bu olaya evet olursa nolur hayır olmazsa nolur diye bakalım!..

Evet kaldırılsın. Bir sürü neolduğu belirsiz yabancı oyuncu ülkemize gelsin. Tamam bir kaç kulübümüz kaliteli isimleri getiriyor ama gerisi fasa fiso!. Bunun yanında sadece yabancı olduğu için kadroda şans bulacak ve kendisinden daha kaliteli Türk oyuncular yedek bekleyecek veya kadroya giremeyecekler. Türk oyuncuların ücretleride düşecek haliye. Bu bize Avrupada başarı getirir mi ? Orasını görüp beklemek lazım

Hayır kaldırılmasın hatta azaltılsın! Böyle olursada Türk oyuncuların şansı daha fazla olacak ama bonservisleri yüksek olacak. Gelen yabancılar yine çok iyi seçilip alınması gerekecek. Avrupada başarı gelirmi gelmezmi hayır pek birşey değişmeyecek yaklaşık 3 yıldır doğru dürüst başarı getirmeyen Türk kulüplerinde değişim olmayacak..

olayı çok güzel anlatmışsın...

Galatasaray CimBom
10.Kasım.2005, 22:42
Yav, bu Aziz Yildirim'da bi acayip...!
Yabanci siniri kalksin istiyor....
Ozaman nersesi bunun -türkfutbolu- olur?
Devam, arkadaslar, oyunuzu -hayir- a verin... (f) (f)

evci
10.Kasım.2005, 23:20
Gozgoz arkadaşıma aktardığı bilgiler için teşekkür ediyorum. İşi özetliyor.
Konu ile ilgili görüşlerimi anketin olduğu topikte belirttim...

Neron_FB
10.Kasım.2005, 23:44
habertürk oylamasında evetler önde yalnız...yani 2 gün önce ööleydi..

Neron_FB
10.Kasım.2005, 23:47
yeniay, katılıyorum....

hucar17
11.Kasım.2005, 17:06
olayı sadece aziz yıldırım istiyormuş gibi algılamayın.bunu her klüp ister.(en azından maddi gücü yerinde olanlar).yani senelerdir gereksiz bir şekilde bu sınırlama var.yabancılar türk futboluna kötülük ediyorsa zaten hepsi gitsin bi tane kalmasın.ama bir galatasaray,bir fenerbahçe ,bir beşiktaş uluslararası bir kupa aldıgı zaman insanlar oyuncunun ırkına değil takıma ve dolayısıyla ülkeye bakacak.ülke başarısını sadece milli takım kulüplerin başarısı da belirler...

tombul taho
11.Kasım.2005, 17:36
olayı sadece aziz yıldırım istiyormuş gibi algılamayın.bunu her klüp ister.(en azından maddi gücü yerinde olanlar).yani senelerdir gereksiz bir şekilde bu sınırlama var.yabancılar türk futboluna kötülük ediyorsa zaten hepsi gitsin bi tane kalmasın.ama bir galatasaray,bir fenerbahçe ,bir beşiktaş uluslararası bir kupa aldıgı zaman insanlar oyuncunun ırkına değil takıma ve dolayısıyla ülkeye bakacak.ülke başarısını sadece milli takım kulüplerin başarısı da belirler...
kesinlikle katılıyorum. böylece türkiye'nin avrupadaki durumu daha da artmış olacaktır. ve avrupanın türkiye'ye bakış açısı değişecektir. bundan sonra da zaten türkiyenin başarısı yavaş yavaş yükselecektir.

Neron_FB
11.Kasım.2005, 19:08
böylece de daha ii oyuncular gelecektir türkiyeye...

tombul taho
11.Kasım.2005, 21:19
böylece de daha ii oyuncular gelecektir türkiyeye...
+1 (ı)

Neron_FB
11.Kasım.2005, 23:03
CMYLMZ, hehe (ı) :mrgreen:

Legolas007
12.Kasım.2005, 12:26
bencede olabilir öle bişi kaldırılsın sınır yaw
bak mesela arsenalın kadrosunda 1 ingiliz var adamlar iyi top oynadılar hem bu türk futbolu için de iyi bir sey olur yani ben böle düsünüyorum..... (ı)

fenerkolik
14.Kasım.2005, 12:16
Bence kısıtlama tamamen kalkmamalı. Belirli kıstaslar çerçevesinde yabancı oyuncu sayısı kesinlikle arttırılmalı... Bana 6öre 8-9 ideal...
Türkiye liginde ilk 11'de 6, ilk 18'de 2, tribünde 1-2 olabilir...
avrupa için farklı bir düzenleme yapabilirler...

meddah
14.Kasım.2005, 15:25
Eh, konuya bir yerinden olsun dahil olalım, malum pek gündemde..

Gidip aralarında başarılı olacağımız Avrupa takımları hangi şartlarda mücadele ediyorlar ona bakalım evvela:
İspanya'da;
AB üyesi ülke vatandaşı oyuncular serbest, AB dışı oyunculara en fazla 2'si oynatılmak koşuluyla 3 kişiyle sınırlama var..
İtalya'da;
AB üyesi ülke vatandaşı oyuncular serbest, AB dışı oyuncu transferi her kulüp için senede 1 oyuncuyla sınırlı, ama 1 başka AB dışı oyuncuyu göndermek şartıyla. İlk 11 için sınırlama yok..
Almanya'da;
Yabancı oyuncular için sınır 5.. Haricinde kriter AB üyesi ülke vatandaşı olmak değil, UEFA üyesi ülke vatandaşı olmak, yani AB'ye üye olmayan ama UEFA'ya üye olan ülke vatandaşı oyunculara sınır yok..
Fransa;
Yabancı oyuncu sınırı burada da 5, yabancı sayılmayanlar ise Fransız kolonisi ülke vatandaşları ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 24 Avrupa ülkesi vatandaşları..
Portekiz;
AB üyesi ülke vatandaşı oyuncular serbest, AB dışı ülke vatandaşı oyuncularda sınır 6.. Brezilyalılar da yabancı sayılmıyor..
İngiltere;
AB üyesi ülke vatandaşlarında sınır yok, AB dışı ülke vatandaşları için son 2 yıl içinde ülkelerinin Milli Takım maçlarının %75'inde oynama zorunluluğu var.

Dikkat edilirse, sınırlamayı gevşeten ülkelerin muhakkak bir çıkarı göze çarpıyor; mesela Almanya'da AB üyesi ülke değil UEFA üyesi ülke vatandaşı olma kriteri var, bunun sebebi Almanya'nın bol miktarda dış göç alan bir ülke olması olabilir.. Bir başka örnek Portekiz, kültürel yakınlıktan olsa gerek, Brezilyalılar yabancı sayılmıyor.. Fransa da kendi sömürgelerinden gelenleri yabancı saymıyor..

İngiltere'deki sınırlamayı kendimize örnek almaya kalkarsak da, büyük takımlarımızdaki yabancıların son iki senede kaç milli maç oynadıklarına bakmak yeterli olacaktır sanırım.. Böyle bir durumda Luciano, Nobre, Aurellio bir yana, Anelka, Ailton ve Kleberson dahi bu şarta uymuyor..

Şunu da unutmayalım, biz henüz AB üyesi değiliz ve bu ülkeler bize de bu hususta (AB üyeliği hususunda) Avrupa Milliyetçiliği yapıyorlar..

Legolas007
14.Kasım.2005, 19:02
kaldırılırsa

yabancı oyuncularla kalite artar bu arada ibrahim akın gibiler akıllanır 5-6 maç oynamıyınca
türklerimi z yabancılardan çok şey öğreniyo bu arada unutmamak lazım türklere böle bi darbe vurulmasza akıllanmaz bu nlar özellikle gençler (f)

Galatasaray CimBom
14.Kasım.2005, 20:31
Kalkmasin...!!!! (f)

Neron_FB
15.Kasım.2005, 16:13
kaldırılırsa

yabancı oyuncularla kalite artar bu arada ibrahim akın gibiler akıllanır 5-6 maç oynamıyınca
türklerimi z yabancılardan çok şey öğreniyo bu arada unutmamak lazım türklere böle bi darbe vurulmasza akıllanmaz bu nlar özellikle gençler (f)
katılıyorum sana

orcnbykl
01.Aralık.2005, 01:10
Kalkmasın tabi ya bu ne kardeşim kalkınca ne olacak Aziz alacak 8 yabancı daha biz...

Ruud Van Nistelrooy
01.Aralık.2005, 13:50
kaldırılırsa

katılıyorum sana

sizlere katılıyoruum.
sayın gese li arkadaşlar bide olaya AZİZ BAŞKAN istedi diye bakmayalıım Türk futbolcuların istediği uçuk fiyatlar ör nihat (gazetelerden okuduğum kadarıyla) 2,5m$ imza atarım dio bu oyuncu sınırlama olmasa bu parayı isteyebilirmi fb den yada türkiye liginde herhangi bi takımdan nerede o tuncay, sabri, ibrahim akın, hele o eski necati bunlar türkiyede alternatifleri olmadıklarını biliyolar (özellikle tuncay, necati) tabiki tamamen sınırsız yapılmamalı diğer avrupa liglerindeki kriterlere uyularak mantıklı bişi ortaya çıkabilir bide son olarak şöle avrupaya baktığımızda çoğu ligde geniş oranda sınırlama kalkmış ama milli takımları hala başarılı ... biz hala (i)

hucar17
01.Aralık.2005, 16:29
bence kalkmalı.daha dogrusu çoktan kalkmalı.yabancılarla kaliteli bir ligimiz olur.lig kaliteli olursa zaten milli takıma da fazlasıyla yansır...

Enjoy
01.Aralık.2005, 17:09
eğer sınırlama kalkarsa sadece 4 büyüklerin işine yarar..anadolu kulüpleri kaliteli yabancı alamazki..keşke alabilse..hep 2. lig yabancılarını alırlar..avrupa'da yabancı sınırlaması yok ama her takımda kaliteli yabancı mı var..?..yok milan bu kadar yabancıyla oynuyomuş..italya'da her sene aynı takımlar avrupa'ya gitmiyor mu..bu sene udineisa(yanlış olabilir) gitti..ama başarız oldular..onlarda da yabancı var ama kalitesiz..

sınırlama kalkarsa türk futbolu bitebilir..zaten alt yapı yok..

capriceman
01.Aralık.2005, 17:35
Sınırlandırmanın kalkmasını boşver, en kısa zamanda 6 kişilik kontenjan 3'e düşürülmeli.

hucar17
01.Aralık.2005, 17:48
bunun ne mantıgı var?sen bir andolu kulübünü desteklediğin için bu yorumu anlıyorum ama 3 yabancıyla uluslararası alanda ne yapılabilir?

FeYYaz1989
01.Aralık.2005, 17:51
Bence şu anki 6 yabancı sistemi gayet iyi devam edilsin.

hucar17
01.Aralık.2005, 17:56
arkadaşlar yanlış anlamayın ama bişey sormak istiyorum ve hiçbir kötü niyetim yok.yabancı sınırlamısının kalkması konusunu Aziz Yıldırım değilde başka birisi teklif etseydi bu kadar karşı çıkarmıydınız merak ediyorum.tekrar söyliyim kötü niyetle sormuyorum sadece konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için...

Ruud Van Nistelrooy
01.Aralık.2005, 18:02
Sınırlandırmanın kalkmasını boşver, en kısa zamanda 6 kişilik kontenjan 3'e düşürülmeli.

3 yabancı mı o zaman avrupa kupalarına niie katılalım ki boşa masraf hep beraber milli takıma oyuncu yetiştirmek sahada kıçlarını kımıldatmayan o kendini futbolcu zannedip mlyon$ ları cebe indiren adamları yetiştirelim hem milli takım başarılı olmuş oluur zaten mili takıma adam yetişse ne olur hakan var hep oynuyoo bide şu ligde yabancı 3 e düşsün gerçi böle bişi olacağı yok ta ark madem düşünmüş fikrine saygı duyup yorum yapalım FB bejeka gese tese bunların yanına en fazla 1-2 takım yukarılarea oynar diğerleri düşmemek için mücadele eder dipten 7. sıraya kadar düşmeme mücadelesi oluur

Enjoy
01.Aralık.2005, 18:08
arkadaşlar yanlış anlamayın ama bişey sormak istiyorum ve hiçbir kötü niyetim yok.yabancı sınırlamısının kalkması konusunu Aziz Yıldırım değilde başka birisi teklif etseydi bu kadar karşı çıkarmıydınız merak ediyorum.tekrar söyliyim kötü niyetle sormuyorum sadece konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için...

tabii ki karşı çıkardık..ama Aziz Yıldırım'dan başka kimse böyle birşey istemezdi..acaba yeni mi aklına gelmiş bu..kaç seneden beri yabancı sınırlaması var..takıma iyi oyuncu aldığı halde avrupa'da başarı yakalamayınca en sonunda bi bahane buldu..

Ruud Van Nistelrooy
01.Aralık.2005, 18:23

tabii ki karşı çıkardık..ama Aziz Yıldırım'dan başka kimse böyle birşey istemezdi..acaba yeni mi aklına gelmiş bu..kaç seneden beri yabancı sınırlaması var..takıma iyi oyuncu aldığı halde avrupa'da başarı yakalamayınca en sonunda bi bahane buldu..

Aziz Yıldırım FENERBAHÇEMİZİN başkanı olduğundan beri aynı şekilde kontenjanın yükseltilmesini yada sınırsız olması gerektiğini sölüyooo (k)

hucar17
01.Aralık.2005, 18:28
+1907 (ı)

Enjoy
01.Aralık.2005, 18:29

Aziz Yıldırım FENERBAHÇEMİZİN başkanı olduğundan beri aynı şekilde kontenjanın yükseltilmesini yada sınırsız olması gerektiğini sölüyooo (k)

2 sene önce veya geçen sene söylüyor muydu..

Ruud Van Nistelrooy
01.Aralık.2005, 18:40

yukarıda da dediğim gibi FENERBAHÇEMİZİN başkanı olduğundan beri hatta gese federasyonu(Haluk Ulusoy) varken bile kaç kez dile getirildi gese nin aldığı uefa kupasına süper kupaya bi bakalım kupanın kazanılmasında ki pay türk oyuncuların mı yabancıların mı hagi taffarel popescu jardel bunları çıkar başka bişi kalmıyo zateen

Enjoy
01.Aralık.2005, 18:49
bişey kalmıyo mu..bülent korkmaz..okan burak..ergün..ümit davala..emre..hakan şükür..tugay..hakan ünsal..arif erdem.. bu oyuncular hiç bişey yapmadı mı..lütfen ya..uefa'yı aldıktan sonra hepsi avrupa'ya gitti..uefa final maçında bülent k. yaptığı fedakarlığa ne demeli..

Ruud Van Nistelrooy
01.Aralık.2005, 19:00
o maçta alkışlar bülent e ama takımın bel kemiği yabancılardı onlar olmasa şuan gese nin ne uefa nede süper kupası vardı hagi nin tecrübesi ile gese takım olmuştur iiiki de gelmişler gese ye uefa kupanız var tadını çıkartın ama yabancı sayısı artırılmadan ne febe ne gese nede bejeka bu başarıyı yakalamayı bırakl yaklaşamaz bile

Enjoy
01.Aralık.2005, 19:02
sende diyosun hagi takımın bel kemiğiydi..bizde kaç tane yabancı oyuncu vardı..hagi-popescu-taffarel..bunlarda olsun istiyosan..ama aziz yıldırama bunlarda yetmiyo..

samco25
02.Aralık.2005, 16:32
ARKADASLAR BENCE KALKMALI.NEDENİ DİĞER ÜLKELERLE BAŞA ÇIKMAK İÇİN BU GEREKLİ.MİLLİ DÜŞÜNCELERİMİZİ CIKARIMIZ İCİN BİR KENARA KOYMALIYIZ.TABİ Kİ GERİ ALMAK ÜZERE (d)

hucar17
02.Aralık.2005, 18:56
ya tartışmaya gerek yok adım gibi eminim Fener gibi büyük bir bütçeye sahip olan bir kulüp tabiki daha çok yabancı alıp güçlü bi kadro oluşturmak ister.ama maddi durumu kötü kulüpler rakipleri oyuncuları alırken onlar iyi transfer yapamayacakları için böyle bişeyi istemezler ki bu çok doğal bişey.burda önemli olan hedef.yani Tff avrupa da iyi neticeler alan Türk takımları istemiyorsa bu sınır yeterli.hatta Milli takıma yararı olsa tüm yabancıları gönderelim .ama bi faydası olmaz.son sözüm de Gs nin Uefa kupasıyla ilgili.Gs kupayı aldıgında kaç yabancısı vardı bilmiyorum ama sonuçta kaliteli yabancıları vardı.Takımın çoğunluğunun Türk olması değil,Gs nin kupayı alması önemlidir.Kupa alındıgında kazanan taffarel-hagi-jardel falan değil Galatasaray yani bir Türk takımının ismi yazıyordu.Lütfen bunu unutmayalım...

Enjoy
02.Aralık.2005, 19:24
ARKADASLAR BENCE KALKMALI.NEDENİ DİĞER ÜLKELERLE BAŞA ÇIKMAK İÇİN BU GEREKLİ.MİLLİ DÜŞÜNCELERİMİZİ CIKARIMIZ İCİN BİR KENARA KOYMALIYIZ.TABİ Kİ GERİ ALMAK ÜZERE (d)

ilk önce ülkemizde ki futbol kalitesini arttıralım..alt yapımızı oluşturalımda..daha sonra diğer ülkelerle başa çıkarız..

aziz yıldırım sınırlamanın kaldırılmasını istiyor..ama şu anda fb'de 3 tane kaliteli yabancı oyuncu var..diğerlerini satıp daha iyilerini alabilir...luciano,nobre,aurello bu oyuncularla avrupa'da tabii ki bişeyler yapamazsın.

hucar17
02.Aralık.2005, 19:27
tek sorun Fenerbahçe değil mi?

Enjoy
02.Aralık.2005, 19:29
öneriyi yapan kim..fenerbahçe'nin başkanı..

Maymuncuk
02.Aralık.2005, 20:31
ya bole bisi olmamali ya turkiye kazanmali her sonucta gs neler yapti 6 yabancisiyla bunu nie baska takmlarimiz yapmio...denizli naapmisti bi kere uefa'da yapabilirisn inanirsan her turlu istersn tek yabanciyla basarirsn sayn aziz baskan sn fenern kaznmasini istiosn ama biz turkiyenin lutfen braz kendini dusunme (f)

Sheriff
02.Aralık.2005, 21:38
Arkadaşlar yabancı sınırının ülkemiz futboluna en ufak bir katkısı yoq. İngiltereye bakın adamlar oyuncuların çalışma izni alabilmesi için kriterler koymuş.Yani ing. ligine sadece kaliteli yabancı oyuncular girebiliyor.İtalya senede bir yabancı oyuncu alıyorsun bunuda kaliteli bir oyuncudan yana kullanması gerkiyor.İspanya istediği kadar yabancı alabiliyor ama sadece 3 tanesini oynatabiliyor.... bütün bunları göz önünde bulundurup bu ülkelerin milli takımlarına bakın. hiçbirisi kaybetmemiş.Hepsi yükseklerde.Yani yabancı sınırının ülke futboluna hiçbir dez avantaj getirmediğini savunuyorum. tam tersine avrupada başarı ve ülke puanına katkı sağlıyacaktır.

samco25
02.Aralık.2005, 22:54
arkaadaslar alt yapı lazımmmmmmm :!: hani nerede ben göremiyorum.örnek vermek gerekiyorsa şuanda sözde alt yapıya en çok önem veren takımlardan birisi galatasaray,fakat gençlerine bakıyoruz sadece uğur 4-5 haftada bir oynuyor,diğerleri servis dışı.bir galatasaraylı olarak bu duruma çok üzülüyorum. benim bildiğim böyle alt yapı çalışması olmaz.sorun yönetimin, yönetim politikası......

hucar17
12.Aralık.2005, 19:37
gs nin ne yaptıgını biliyoruz.o zaman 6 yabancı vardı ama yerliler çok kaliteliydi.ki o yerliler Türkiye tarihindeki en büyük başarıya dünya 3.lüğüne erişmişti.ama şimdiki jenerasyon onların yanından bile geçmiyor.o yüzden yabancı gerekli diyorum.yoksa elin almanının,brezilyalısının kaprisini çekmeyi ve o kadar parayı bayılmayı kimse istemez.ama şu an ki jenerasyon ve alt yapı bence yeterli değil.ama zaten bu sene avrupa ya veda ettik.(bjk yi de katıyorum).artık bidahaki seneye bişeyler yapılmalı.ama Tff nin böyle bişey yapabileceğini sanmıyorum....

semih5
12.Aralık.2005, 21:03
avrupadaki maclar olarak kalkabilir ama türkiye liginde kalkmamasi lazim ya

orcnbykl
13.Aralık.2005, 18:08
kalkmasın tabi yaaaaa çok daha kötü olur türk futbolu

nihat
13.Aralık.2005, 20:59
bu konu öle kaldırılmalı yada kaldırılmamalı olarak yorumlamamak lazım. Bizim futbolcularımızda bikere profesyönellik yok. Ben izmitte okuyorum ve çok sayıda amatör kümede oynayan arkadaşım var. Daha küçük yaşlardan beri kayırmçılık la işlerini hallediyorlar. Bi arkadaşımdan duydum kulübün adını vermicem takımın hocası kendisine kim maddi olarak yardım ediyorsa onun oğlunu maclarda oynatıyormuş. Şimdi sen bu oyunculardan ileride nasıl yararlanacaksın. DAha küçük yaşlarda alıştırıyorsun beleşçiliğe aslında bizim toplumun en büyük yarası bu. Size kendi takımımdan da örnek vermek istiyorum. Hadi bahis olayını geçtim çünkü çok büyük bir hatta bu ve cezalarını cekecekler. Sezon başında oyuncuların bicoğu aldıkları ücretlerde iyileştirme istediler ''kulüpte yapabileceği kadarını yaptı bence'' onlar neyaptı beyenmediler ve yeniden düzenlendi ücretler. Hadi burayakadar sorun yok diyelim ama Şu anda durumları berbat amatör oyunculardan farkları yok . bence onlara büyük bir ceza verilmeli ...... oh be rahatladım. (c)

Navras
13.Aralık.2005, 22:30
şimdi kalkarsa her yıl 1 tane ve ya 2 tane tuncay kalitesinde türk futbolcu yetişir,burda oynayamayan futbolcular yurt dışına gitmek isteyebilir,avrupada çok yabancı ile başarı kazanırız ve ligin kalitesi artar. yok kalkmazsa her yıl 10 tane deniz,selçuk gibi türk futbolcular yetişir avrupada başarı kazanamayacağımız için elimizde olan KALİTELİ YABANCI futbolcularıda kaybederiz ve 70 li yıllardaki yugoslav akınına geri döneriz

SINIRLAMA İLE Bİ ŞEY GEÇMEZ ELİMİZE

hucar17
13.Aralık.2005, 23:02
şöyle bi kanı var.FB kalksın istyio diye pek çok kişi aksini istiyor.ama artık Fb ye bi yararı yok çünkü avrupa bitti.yani biraz daha objektif olalım bence.del bosque demişti '' ispanyada da sınırlama vardı ama bu ülke futboluna bir yarar sağlamadı''.bende diyorum ki eğer yabancı kısıtlamasıyla Türk futbolu gelişecekse tüm yabancıları yollayalım.ama ülke başarısı sadece milli takım demek değil.örneğin Gs uefa yı aldıgında hiçbir avrupalı Gs de kaç yabancı olduguna önem vermedi.çünkü orada önemli olan bu kupayı bir Türk takımının kazanmasıydı.ve son olarak bence sınırlamanın artması-azalması gibi bişey yapılacak en yanlış şey olur.ya tamamen kaldırsınlar yada böyle kalsın...

meddah
13.Aralık.2005, 23:50
Aha gene söylüyorum, yabancı oyuncuya herhangi bir sınırın koyulmadığı (Benim bildiğim) tek ülke Belçika.

Türk Futbolu'na ne getirir, Türk Futbolu'ndan ne götürür?
Ligimizin kalitesi yüksek değil, ligimizdeki takımların en az 10 tanesi kaliteli yabancı getirecek paraya sahip değil, zaten getirmiyorlar da.. Yerli oyuncularla aynı kaliteye sahip, hatta daha kalitesiz olanları, sırf daha az para alıyorlar diye tercih ediyorlar.
(Bir soru: Benim aklıma gelmiyor, anadolu takımlarından 3 büyüklere transfer olup kalıcı olabilmiş yabancı oyuncu var mı?)

Bu şartlarda yabancı sınırının kalkmasının bir avantajı var; kısa vadede Avrupa'da başarı..
Birkaç da dezavantaj sayayım; Türkiye Ligi üçüncü sınıf yabancı cenneti olur (Eeeee, Belçika gibi mi yani?), büyüklerle küçükler arasındaki uçurum artar, ligin kalitesi daha da düşer, kısa vadede gelen Avrupa başarısı da tarih olur.

Fenerbahçe Avrupa'da istikrarlı başarı istiyorsa Daum'dan kurtulsun, daha az saha dışı kurnazlığı ve adam gibi hedefleri olan birini takımın başına getirsin.
(Bir de not: Gelen teknik direktör en geç üçüncü maça Özat'ın yerine Mahmut'la çıkmıyor mu, Sene sonunda Luciano - Servet takımda kalıyor mu, bakın)

RoCCo_42
14.Aralık.2005, 11:56
Aha gene söylüyorum, yabancı oyuncuya herhangi bir sınırın koyulmadığı (Benim bildiğim) tek ülke Belçika.

Türk Futbolu'na ne getirir, Türk Futbolu'ndan ne götürür?
Ligimizin kalitesi yüksek değil, ligimizdeki takımların en az 10 tanesi kaliteli yabancı getirecek paraya sahip değil, zaten getirmiyorlar da.. Yerli oyuncularla aynı kaliteye sahip, hatta daha kalitesiz olanları, sırf daha az para alıyorlar diye tercih ediyorlar.
(Bir soru: Benim aklıma gelmiyor, anadolu takımlarından 3 büyüklere transfer olup kalıcı olabilmiş yabancı oyuncu var mı?)

Bu şartlarda yabancı sınırının kalkmasının bir avantajı var; kısa vadede Avrupa'da başarı..
Birkaç da dezavantaj sayayım; Türkiye Ligi üçüncü sınıf yabancı cenneti olur (Eeeee, Belçika gibi mi yani?), büyüklerle küçükler arasındaki uçurum artar, ligin kalitesi daha da düşer, kısa vadede gelen Avrupa başarısı da tarih olur.

Fenerbahçe Avrupa'da istikrarlı başarı istiyorsa Daum'dan kurtulsun, daha az saha dışı kurnazlığı ve adam gibi hedefleri olan birini takımın başına getirsin.
(Bir de not: Gelen teknik direktör en geç üçüncü maça Özat'ın yerine Mahmut'la çıkmıyor mu, Sene sonunda Luciano - Servet takımda kalıyor mu, bakın)

Başka söze gerek varmi bence yok. (ı) (ı)

hucar17
14.Aralık.2005, 23:30
ya tamam da bu konuyu bence fener le karıştırmayın.fener 11 yabancıyla oynasa dapek bişey değişmez böyle giderse onu bende biliyorum.bide yabancı sınırlaması tek belçika da yok dediniz.benim bildiğim diğer ülkelerde'ispanya gibi' avrupa sınırlaması var.neyse bide kısa vadede gelen başarı tarih olur demişsiniz.GS tarafrarı hala Uefa ile övündüğüne göre bu bence hiç te tarihe karışan bi başarı değil...

meddah
15.Aralık.2005, 00:12
İspanya gibi Avrupa sınırlaması var derken neyi kastettiğini anlamadım.

Tarihe karışanveya karışmayan başarı meselesinde de kastettiğim şu; İsveç takımları bir ara coşmuştu, şimdi İsveç takımlarıyla eşleşsek de tur garanti olsa diyoruz.. Ukrayna takımları bir ara çok iyiydiler, sonra düştüler, şimdi yine çıkıştalar.. Belçika takımları da keza öyle; bir dönem çok iyiydiler, şimdi kimse adlarını bile etmiyor..
Ama İtalyanlara, İspanyollara, Almanlara, İngilizlere bak.. Onlar gibi olmak yerine bir kupa kazanıp 20 sene üstüne mi yatalım?
Benim dediğim bu..
Ve ayrıca Galatasaray'ın başarısı da artık tarihtir, geçen sene Avrupa'ya gidemedikten, bu sene ilk turda Tromso'ya elendikten sonra..

RoCCo_42
15.Aralık.2005, 00:33

Tarihe karışanveya karışmayan başarı meselesinde de kastettiğim şu; İsveç takımları bir ara coşmuştu, şimdi İsveç takımlarıyla eşleşsek de tur garanti olsa diyoruz.. Ukrayna takımları bir ara çok iyiydiler, sonra düştüler, şimdi yine çıkıştalar.. Belçika takımları da keza öyle; bir dönem çok iyiydiler, şimdi kimse adlarını bile etmiyor..
Ama İtalyanlara, İspanyollara, Almanlara, İngilizlere bak.. Onlar gibi olmak yerine bir kupa kazanıp 20 sene üstüne mi yatalım?
Benim dediğim bu..
Ve ayrıca Galatasaray'ın başarısı da artık tarihtir, geçen sene Avrupa'ya gidemedikten, bu sene ilk turda Tromso'ya elendikten sonra..

meddah benim düsündüklerimi sölemekden vazgec artık ya. :mrgreen: :mrgreen: (ı)

meddah
15.Aralık.2005, 01:51
:mrgreen:

Cengo
15.Aralık.2005, 03:31

Benim dediğim bu..

Meddah karıştırıyorsun, en son Ş.L. Finalisti Milan iken bu sözler hiç de hoş durmuyor.
Yabancı sınırlaması ile AB Oyuncu Statüsü çok farklı.Kimse Afrika'dan ucuz oyuncu getirmekten bahsetmiyor.

Yabancı oyuncu kısıtlaması 1'e, 2'ye inmiş olsa 'şerefli mağlubiyetler' dönemleri geri geli maalesef üzülerek söylüyorum.

Avrupa'dan oyuncu almak da o kadar basit değildir.Avrupa'dan AB vatandaşı kaç tane oyuncu transfer edildi? Bu konular ciddi ele alınmalı.

İtalya'dan 2. Ligi'nde 2 tane İtalyan oyuncu transfer etmek istese bir Anadolu kulübü, söylenen parayı duyunca anında transferden vazgeçer.

Anadolu kulüpleri bu ligi ticaret merkezi halinde görüyor, zira 100 Bin Dolar'a aldıkları bir oyuncuyu bir sene oynattıktan sonra (biraz iyi oynadı ise) 4-5 Milyon Dolar'a satıyorlar.
Bu oyuncuların çoğunluğu tekniklerini geliştirmeden, oyun anlamında bilinçlenemeden 'Ben yıldızım artık' gibi bir düşünceye zorlanıyor.Bu oyuncular ise gerçeğin farkında değiller, kendilerini geliştirmek için çaba sarfetmiyorlar.Sonucunu Türk Futbolu görüyor şu an.

Bülent Akın hiç bir zaman o transfer bedelini haketmedi..

Bu takımlar artık bu işten para kazanmak yerine ciddi kadrolar kurmak isteyeceklerdir piyasaları daralınca.Altyapıdaki oyuncular da kendilerine çekidüzen verecekler.
Beşiktaş Carew'i iyi para teklif edildiği için sattı da ne oldu, hani Ailton sayesinde hem para kazanmış hem de takımın oyun gücü düşmemiş olacaktı?
Beşiktaş ticari firma mı?!

Kaliteli yabancı oyuncular her zaman oyuncu kalitesini de yükseltirler.Bugün İngiltere Ligi küçümseniyor, son şampiyon Liverpool ve çok fazla yabancı oyuncuya sahipler.Ayrıca bir çoğu da İspanyol.

Kaliteli oyuncuların gelmesi için Work Permit tarzı bir kural eklenebilir.Sırf bu yüzden bu konuyu küçümsemek biraz fanatikçe kaçıyor.Genel olarak söylediklerim, Galatasaray'lıların söyledikleri bu: 'Bu kural sadece Fenerbahçe'ye yarar, bizde para yok.O yüzden olmasın!'
Bu mantık ile hiç bir zaman başarıya ulaşılmaz zaten!

İşin siyasi yönünde bakmıyorum, siyaseti de iyi bilirim ama bu iş siyaset değil.Bugün A.B.'ne girmeden AB Statüsü'nü kabul etmeyi düşünen ülkeler var ...

meddah
15.Aralık.2005, 05:14
Yazdıklarının sadece giriş cümlesi benimkilere ters. Yani yanlış düşünüyorum ama senin dediklerini düşünüyorum.

AB statüsünden ben daha bahsetmedim ama edeyim, tek kelime: "Saçmalık".
İspanya'da oynayan bir İtalyan yerli statüsünde, ama Türk yabancı..

Benim dediğim, biz bu yabancı serbestisine hazır değiliz, zaten bir uçurum var, bu daha da artacak. Ve bir de çalışma izni meselesi de bence ters etki yapar.

Özetle yabancı sınırlaması eninde sonunda genişletilmeli ama Türk Futbolu'nun menfaati adına daha önce yapılması gerekenler var. Ne zaman bizim ligde orta derece bir takım sınıfı oluşur, salıverin gitsin yabancı hakkını. Ama herşeyiyle orta derece olacak, maddi açıdan, kadro açısından, maça gelen taraftar açısından..

Cengo
15.Aralık.2005, 06:10
Yazdıklarının sadece giriş cümlesi benimkilere ters. Yani yanlış düşünüyorum ama senin dediklerini düşünüyorum.

Aradaki bir cümleni ters okumuşum, o yüzden ters bir cümle ortaya çıkmış.O cümlede düşündüklerimiz ortak :mrgreen:

resatmurat
15.Aralık.2005, 08:21
Bencede kalksın.Boyle hiç takımmızda ii türk olmazsa başarı elede etmet zor avrupada

RoCCo_42
15.Aralık.2005, 22:54
Abi kısaca bence 5 yabanci bile fazla.Gerek yok.Mesela bi GS li olarak takımımda 10 tane yabanci oyuncu görmektense PAF takımla maça cıkmayı yeğlerim.2-3 sene avrupa burnum sürter ama 4 sene UEFA Kupasını aldıgımız yıl oldugu gibi herkesi aval aval bakmaya yöneltiriz.

Ne varsa Altyapıda vardir.

resatmurat
16.Aralık.2005, 11:59
BENCE DE KALDIRILMALI EGER KALDIRILIRSA FB BJK AVRUPA DA BYUK BASARI ELDE EDERLER

umutcanerkut
17.Aralık.2005, 15:07
Kaldırılmalı bence

_LoRd_
17.Aralık.2005, 15:24
bencede kaldırılmalı.....

umutcanerkut
17.Aralık.2005, 15:43
kıesinlikle

_LoRd_
17.Aralık.2005, 15:54
eger kaldırılırsa Türkiye için daha iiyi olur Türk futbolcularda daha cok calısmak zorunda kalır onlara yetişebilmek için..... :mrgreen:

Maymuncuk
17.Aralık.2005, 16:19
ne alaka simdi daa cok calısması lazımmıs arkadaslar burası turkiye ligi adı ustunde turkiyewe turkiye de yabancı sınırlaması kesnlkle artmamalı aksine 1 kşi azaltılmalı biz yabancı sınırlamasını arttırırsak belki kluplerimiz basrılı olur ama turkiye milli takımından o zman kimse basraı beklemesın

Neron_FB
17.Aralık.2005, 17:00
ya neyse herkes kendi takımına göre konuşuyo.. normal tabi bu ... (b)

Maymuncuk
17.Aralık.2005, 17:06
hyr bn kendi takımım adına diil turkiye için konusuorm zaten kendi takımım adına koussam bnde klksın derim 1 tane hagi olacaına 2 taen olsn dimi

Neron_FB
17.Aralık.2005, 17:08
ok kızma yaw.. (ı) ama yabancı sayısı fazla olup da çok başarılı olan ülkeler de olunca insan onları kıskanıyor...Mesela çoğu avrupa ülkesi... (b)

Maymuncuk
17.Aralık.2005, 17:19
ama onlardaki oyuncular avrupada we kendi liglernden cok az kişi kendi, milli takmlarında (b)

Neron_FB
17.Aralık.2005, 17:23
olsun abi bu ölçüt diilki..öyle bi sistem oturtursun ki hem milli takımın mükemmel olur hem ligin kaliteli olur hem de yabancıı sayısı fazla olur..hem belki yabancı sayısı da fazlalaşırsa türkiyeye gelen yabancılar bizimkileri örnek alıp hakeme aşırı itiraz etmezler de bizimkiler onların itiraz etmeme huyunu örnek alır ;)

Maymuncuk
17.Aralık.2005, 17:26
warya nerden neree geldn hee :mrgreen: ama bak ole bi sistem oturtmak için sihir falan yapılması lazm sn simdi istiosn kalksın o zman bi sistem oner (f)

Neron_FB
17.Aralık.2005, 17:28
olum bu konuda profosyonel olanlar önersin onu..niye bilmediğim şeye burnumu sokim ki ?? ;) çabalarlarsa her şey olur ;) (b)

Maymuncuk
17.Aralık.2005, 17:30
cok sey istiosn :mrgreen: abi bak hem sınırlama olmasn diosn hemde turkiyenin basarılı olmasını istiosn ikisi bir arda coook zorr

Neron_FB
17.Aralık.2005, 18:37
Değil..inan ki değil..Şu an milli takımın halini biliosun..o zaman da en kötü böyle olur.. (b)

hucar17
17.Aralık.2005, 18:57
zaetn böyle düşünceler yüzünden koyduk yabancı sınırını şimdi avrupa da gidip dandik takımlara yenilip ülkemize zarar veriyoruz.(tüm takımlar için).bence de kaldırmayalım da iyice dibe çökelim.15-20 sene geriye gidelim...

smnfrh
20.Aralık.2005, 14:21
sınır kaldırılmamalı ama yükseltilebilir ve ayrıca alt yapıdan oyuncu oynatma kuralı gelmeli yoksa türk futbolu zaten yok olmak üzere birdaha kurtuluşu olmaz

hucar17
20.Aralık.2005, 23:13
katılıyorum

Nuri Alco
22.Aralık.2005, 22:16
Bence kesinlikle kalkmalı. Belçika ligindeki sistem bu konudaki en iyi sistemlerden biridir. Yabancı sınırlaması AB dahil yada hariç farketmeden yok fakat her takım 18 kişilik kadrosunda 2 tane 21yaş altı oyuncu bulundurmak zorunda.
Bu şekilde hem genç futbolcular şans bulacak hem yapılacak kaliteli transferlerle takımlarımız güçlenecek vede olayın en önemli boyutu olan futbol piyasasındaki arz talep dengelenmiş olacak. Bugün 4 büyük takım anadolu takımlarından milyon dolarlar karşılığında oyuncu alırken satmaya çalıştıklarında 300bin dolardan fazlasını alamıyorlar. Yabancı sınırlaması kaldırılırsa bu haksızlık giderilmiş olur.

Ayrıca yabancı sınırlamasının kalkması Türk futbolunu katletmek değildir. Yabancı sınırlaması olmayan ülkelerin klüp takımlarının başarıları milli takımlarının başarısından öne geçmiştir. Hatırlayan varmı İspanya milli takımı hangi uluslararası kupada başarılı olmuş yada İngiltere son yıllarda ne kazanmış? Ama Barcelona'nın Real Madrid'in Chelsea'nin Liverpool'un başarılarını hepimiz biliyoruz.

Sonuçta biz Brezilya gibi bir ülke değiliz her kıtaya her takıma futbolcu ihraç edebilecek kadar yetenekli oyuncularımız yok. Kulüplerimizin daha başarılı olabilmeleri için bu yasakların kalkması gerekir.

meddah
23.Aralık.2005, 03:56
Belçika Ligi, yukarıda da bahsettim, bence yabancı kirliliği yönünden Avrupa'nın bir numarasıdır.
Lig kalitesi ve o kadar genç yabancı barındırmasına rağmen, bu ligden çıkan başarılı yabancı oyuncu sayısı çok yüksek değil..
Sebep; altyapısının bu sisteme yetersizliğidir diye düşünüyorum..

Yabancı sınırı kaldırılmalı, evet. Ama ondan önce yapılması gereken işler var; benim söylediğim bu.

Kendi reklamımızı her alanda yapmaktan aciziz.
Üstüste gelen, UEFA Kupası, Süper Kupa ve Dünya üçüncülüğü başarılarını, gerektiği gibi değil, hiç kullanamadık.
Ligimizden Avrupa'ya gitmek isteyen oyuncuların önü yeterince açık değil.
Ligimizde üç büyük ve geri kalanlar gibi bir ayrım ve bunların arasında her yönden uçurum var..
Bunların çözümü için en ufak bir çaba harcamadan yabancı sınırını kaldırmaya çalışmak bence pek hayırlı bir sonuç getirmez.

Bir parantez; İngiltere'nin ulusal alanda başarısızlığını önce futbol stiline bağlamak lazım diye düşünüyorum..

dark_tower
23.Aralık.2005, 04:29
arkadaslar ii kalkmasin ama zaten ligde kaliteli topçu yoklugundan bizimkilerin de oynayacagi yok yahu!!! yabanci topçu fazla olursa belki forma korkusundan daha çok çalisip kendilerini gelistirirler diye düsünmekteyim...

Nuri Alco
23.Aralık.2005, 14:16
Türkiye liginin altyapısı bence o sisteme hazır ve bize en uygun sistem bence odur. U-18 U-21 takımlarımız her katıldıkları turnuvada başarılı oluyorda büyüyünce ne oluyor bu çocuklarada başarılar gelmiyor. Bu oyuncuların %90'ı oynama şansı bulamıyor. En az 2 oyuncuyu mecbur kılmak bu konuda önemli bir adım olur.

Reklam derken tam olarak neden bahsettiğini anlamadım. O başarıların geldiği dönemlerde bütün dünyanın bundan haberi vardı. Tek yapılamayan bunu paraya çeviremedik. Aslında milli takım Nike ile sponsorluk anlaşması yapıp onuda başardı fakat Galatasaray hemen hemen hiç bir şekilde bu başarılarından maddi gelir elde edemedi. Sorun reklam yetersizliğinde değil başarısız yöneticilikteydi bence.

Ligimizden Avrupaya gitmek isteyen oyuncuların önünün açılmasının tek yolu yabancı sınırlamasını kaldırmaktır. Zaten elde mevcut 100-150 civarında orta veya üst kalite futbolcumuz var bunlarıda dışarı bırakmak mümkün olmuyor tabi. Hem futbolcular açısından düşünürsen birçoğu hiç bi yerde kazanamıycakları paraları mecburiyetten Türkiye'de kazanıyorlar neden Avrupaya gitmek istesinlerki?

Şu anki başarısızlıklar, daha yıl değişmeden Avrupada takımımızın kalmaması, ve lig her geçen sene kalitesini yitirirken mevcut sistemi değiştirmek gerekir. Hayırlı olur yada olmaz şu andaki sistemin hayırlı olmadığı açık seçik ortada.

İngiltere'nin başarısızlığını futbol stilinede bağlayabiliriz ama yabancı sınırlamasının olmamasıda bi etkendir. :mrgreen:

meddah
23.Aralık.2005, 23:31
Reklamdan kastım, Türk futbolunu, türk futbolcusunu pazarlamak. Buradaki pazarlama tabiri de yanlış anlaşılmasın; tanıtmak..
Gerçekleşmesi mümkün olmasa da, daha iyi anlamak için bir örnek vereyim: Federasyon'un madem harcayacak yer bulamayacak kadar parası olsa o maça gitmeyecek olanları, UEFA Kupası finaline, Milli Takım'ın deplasman maçlarına devlet kesesinden götürecek kadar parası ve yetkisi vardı; gerekirse üstüne para verip Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde Türkiye Ligi maçlarının yayınlanması için uğraşabilirdi.. Mesela yani..

Başarılı yöneticilik, işte, verilecek bir kararın artısını-eksisini tartıp, uzun vadede daha yararlı olanı seçmektir de.. Ben "şıp" diye yabancı sınırının kaldırılmasını uzun vadede yararlı görmüyorum, sen görüyorsun. Yöneticiler de hesabı kitabı yapıp kararı versinler. Ama onların yaptığı, sırf Aziz Yıldırım istedi diye buna karşı çıkmak.. Zaten Aziz Yıldırım'ın yaptığı da minareye kılıf uydurmak(Önceki sayfalarda bahsi geçmişti, sen Luciano ve Nobre ile sezona başla, başarısız olunca da daha fazla yabancımız olsaydı de).. Körler, sağırlar..

Bu arada konu ya da benim kafam karıştı. :mrgreen:
İngiltere ve İspanya'da AB dışı yabancıya sınır var.

Kartalim
24.Aralık.2005, 00:00
Bence kesinlikle kalkmamali.Yabanci sinirlamasini kaldirmak Türk futboluna büyük bir kazik olur.Yabanci sinirlamasi kalktigi an ülkemiz sirf yabanci oldugu icin oynatilan kalaslarla dolacak.Hele bi de daum,aziz yildirim gibi insanlar da var oldugu sürece Türk futbolcular forma yüzü göremez hale gelecek.Bence ''Yabanci olmadan basari olmaz'' diyenler cok yanlis yapiyor.Türkiye bu kadar teknik aksakliklara ragmen iyi futbolcular yetistiriyor.Bence kulüplerimizi yabanci kalksin demekten se alt yapilarini güzellestirmeye ve genc oyunculara daha fazla sans vermeye ugrassinlar

Nuri Alco
24.Aralık.2005, 00:00
:mrgreen: AB içi serbest ama hepsinde.

Açıkçası o dediğin başka ülkelere ligimizi futbolcumuzu tanıtabilmek pazarlayabilmek için önce kaliteyi arttırmak gerekir. Şu an birçoğumuz TV8 deki Premier Lig maçlarını 4büyükler dışındaki takımların maçına tercih ederiz. Tottenham - Charlton maçınımı izlemek istersin Rize-Antep mi? (Tamamen örnek içindir yanlış anlaşılmasın hepsi sevdiğim kulüplerdir :mrgreen: ) Ordaki, o seviyedeki kaliteye ulaşabilmek için yapılması gerekenler var. Onlardan biride bence bu yabancı sınırını kaldırmak.

Tabi bu bence böyle sana göre farklıdır.

Şu an futbolun başındakilerin ne kadar başarılı yöneticiler olduklarıda ortada ben doğru kararı verebileceklerini zannetmiyorum ama umarım iyi olanı yaparlar.

Enjoy
24.Aralık.2005, 12:49
Zaten Aziz Yıldırım'ın yaptığı da minareye kılıf uydurmak(Önceki sayfalarda bahsi geçmişti, sen Luciano ve Nobre ile sezona başla, başarısız olunca da daha fazla yabancımız olsaydı de).. Körler, sağırlar..

Meddah çok haklısın..aziz yıldırım ilk önce bu oyunları gönderip çok iyi oyuncular alsın..daha sonra yabancı sınırlaması hakkında konuşur..

Ülkemizde alt yapı yok..ingiltere liginde sınır yok ama 5 tane sağlam ligleri var..yedekler için özel lig kurulmuş..her hafta maç yapıyorlar..

Nuri Alço

Tottenham - Charlton maçınımı izlemek istersin Rize-Antep mi? demişsin..

ben Rize-Antep maçını izlerim..ingiltere liginde öyle maçlar oynanıyo ki nerdeyse kaleye şut çekmeyecekler..hep uzun toplarla bişey yapmaya çalışıyorlar..bizim ligimizde daha çok atak oluyo..

Nuri Alco
24.Aralık.2005, 14:31
Nuri Alço

Tottenham - Charlton maçınımı izlemek istersin Rize-Antep mi? demişsin..

ben Rize-Antep maçını izlerim..ingiltere liginde öyle maçlar oynanıyo ki nerdeyse kaleye şut çekmeyecekler..hep uzun toplarla bişey yapmaya çalışıyorlar..bizim ligimizde daha çok atak oluyo..

Tabi maç izleme tercihini atakların çokluğu etkiliyosa saygı duyarım ama bence bir Premier Lig maçındaki kalite TSL maçlarının kat kat üstünde.
Benim fikrim, kaliteli futbol izlemek (maç 0-0 bitsede) atakların çok olduğu bir maçı izlemekten daha zevklidir.

Enjoy
24.Aralık.2005, 14:51
futbol'da heyecan olması lazım..atak yapmasalar bile kaliteli oynamıyolar..sadece pas yapıyorlar..

Cengo
27.Aralık.2005, 00:05
Tabi maç izleme tercihini atakların çokluğu etkiliyosa saygı duyarım ama bence bir Premier Lig maçındaki kalite TSL maçlarının kat kat üstünde.
Benim fikrim, kaliteli futbol izlemek (maç 0-0 bitsede) atakların çok olduğu bir maçı izlemekten daha zevklidir.

Tamamen katılıyorum, Türkiye'de oyuncuların teknik kapasitesi sınırlı ve bu yüzden korkak futbol oynanıyor.

Beşiktaş - Zenith maçında Zenith kontraatak oynamıştı hatırlıyorsanız.O tür tehlikeli gelebilen kaç tane takımımız var, ki Zenith klasik 4-4-2 oynuyordu.

Anadolu takımları 3 büyükleri 5 dakika bile zorlayamıyorlar.

Wigan gibi bir takım İngiltere Ligi'ndeki güçlü takımlara kafa tutabiliyor.

İstediğiniz kadar bağırın, çağırın; kalite yükselmez, bu oyuncular 3 ayda 'en büyük biziz' şeklinde kendilerini yorumladıklarından dolayı hiç bir zaman teknik bir oyuncu olamazlar.
Ardından da istediğiniz kadar eleştiri yapın, boşuna ...

AB Statü'sünü boşuna istemedim (AB'nin Türkiye için çözüm olduğunu da düşünmüyorum), bazı oyuncular kendilerinin durumunu farkederek vasat seviyede olduklarını anladıklarında teknik çalışmaya başlayacaklar.Asya ve Afrika Futbolu, Avrupa kadar hazır değil maalesef..

gfb_sinan
27.Aralık.2005, 02:32
Arkadaşlar fenerbahce başkanı dedi,,,kalksın.Tamam kalksın da takımın da bütün oyuncuları yabancı olmasın. Yanii

Diğerleri olmaz.Türk gençleri yetişsin diyor...Bu doğru ancak uygulama yanlış

Büyük kluplerin altyapı futbolcu seçmelerinde ne ararsan var.İyi oynayan da alınıyor.Oynamayanda.Süper oynayıp alınamayan da cok var tabi....

Mesela su anda fenerbahce nin paf takımı ligde sonlara doğru

Artık biz satın alınacak yıldızlar istemiyoruz.Yetiştirdiğimiz satabileceğimiz yıldızlar istiyoruz!!!!!!

howkee
27.Aralık.2005, 12:25
Arkadaşlar benim fikrim yabancı sayısının kaldırılması veya düşürülmesi tarzında değil de yabancı sayısının kadro içinde değiştirilmesi, çünkü bu Türk futbolu için gerçektende önemli bir değişim olabilir(eğer olacaksa)... Benim fikrim yabancı sayısının ilk 11'de yine 6 olarak kalması, bunun dışında yabancı sayısının serbest bırakılması(Avrupa Kupası maçlarında bildiğiniz gibi yabancı sınırlaması yok) ancak tüm kadro içinde belirlenecek bir sayıdan az Türk futbolcu bulundurulmaması gibi tartışmalara son verecek bir çözüm düşünüyorum tabi bu benim fikrim... Bu fikir konusunda yorumlarınızı takip edeceğim

Nuri Alco
27.Aralık.2005, 16:59
Avrupada oynatabilmek için alınacak yabancılar sezon içinde tribündemi bekliycek peki?

defoe
27.Aralık.2005, 19:12
Bu arada ben sınırın kalkmasının yada genişletilmesinin milli takımı etkilemeyeceğini düşünüyorum..iyi olan türk futbolcu zaten yabancının önünü keser..
ayrıca avrupa ülkelerinin milli takımları buna örnek..

bencede kalkmalı 7-8 olmalı.. yada alternatif olarak avrupada oynayan takımlar 7-8 olmalı ama süper ligde 6 oynatılmalı bence türk futbolcularda yabancılardan bişeler kapar kendilerini geliştirirler..pierre geldi fenerli futbolcular antremandan sonra frikik çalışmaya başladı bu sadece çok küçük bi örnek ama anlayana...

TüMeR_yAğıZ
27.Aralık.2005, 19:18
Arkadaşlar benim fikrim yabancı sayısının kaldırılması veya düşürülmesi tarzında değil de yabancı sayısının kadro içinde değiştirilmesi, çünkü bu Türk futbolu için gerçektende önemli bir değişim olabilir(eğer olacaksa)... Benim fikrim yabancı sayısının ilk 11'de yine 6 olarak kalması, bunun dışında yabancı sayısının serbest bırakılması(Avrupa Kupası maçlarında bildiğiniz gibi yabancı sınırlaması yok) ancak tüm kadro içinde belirlenecek bir sayıdan az Türk futbolcu bulundurulmaması gibi tartışmalara son verecek bir çözüm düşünüyorum tabi bu benim fikrim... Bu fikir konusunda yorumlarınızı takip edeceğim
Sana katılıyorum.Ayrıca 18 kişilik kadroda mutlaka alt yapıdan çıkmış iki oyuncunun olması lazım.Buda altyapıya verilen önemi arttırır.

gencfbli_1
27.Aralık.2005, 22:36
bence kalkmalı

umutcanerkut
28.Aralık.2005, 00:00
hem ewet hem hayır çunkü hem yararlı hemde zararlı :D karmaşik oldu ama olsun

gencfbli_1
28.Aralık.2005, 00:03
hem ewet hem hayır çunkü hem yararlı hemde zararlı :D karmaşik oldu ama olsun

kalksın kalksın

PhotoGrapher
28.Aralık.2005, 00:37
Ya arkadaslar Allah askina bu resmen 3-4 kulübe yuru ya kulum demek diger Anadolu kulupleri zaten alt yapidan adam cikarmakta zorlaniyor bence 6 ,son derece iyi bir rakam....

hucar17
29.Aralık.2005, 23:04
yabancıyı serbest bırakıp iki-üç yıl içinde 4-5 tane alt yapıdan oyuncu zorunluluğu koymak daha mantıklı

senderson
02.Ocak.2006, 21:14
bence kalkmalı.En yakın örneği Liverpool.Adamların kadrosunda kaç tane ingiliz var???

Neron_FB
02.Ocak.2006, 21:25
ilk defa evetler öne geçti :D

ozzy
03.Ocak.2006, 17:46
tabiki kalkmalı böyle bir sınırlama olması saçmalık bir kere.türk futbolu gelişmez diyolar bence kaliteli yabancılar gelirse gelişir.yalnız şuda var ab üyesi ülkelerde olduğu gibi serbest dolaşım hakkı olmalı üye olmayan ülkelerden yada arjantin,brezilya gibi ülkelerden alınacak oyuncu sayısı kısıtlanmalı 2 yada 3 olmalı

meddah
03.Ocak.2006, 17:57
Hazır bunu savunan birine rastlamışken, bu AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarını yabancı saymanın mantığı nedir diye sorayım..

ozzy
03.Ocak.2006, 18:12
bunun mantığı varmıdır yokmudur bilmiyorum ama şu var bu futbolda bir birlik ve fifa,uefa bunu tanımış.adamlar kendi aralarında serbest dolaşım yapıyolar..

TüMeR_yAğıZ
04.Ocak.2006, 00:10
Hazır bunu savunan birine rastlamışken, bu AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarını yabancı saymanın mantığı nedir diye sorayım..

AB bildiğin gibi Avrupa ülkelerinin tek bir devlet olmasına doğru giden bir yolun sonu.Bunun için AB'ye üye olan ülkelerin futbolcular diğer üye ülkelerinin takımlarına gittiğinde oranın vatandaşı,yerli futbolcu statüsünde sayılıyor.Hani şu bizim üst kimlik alt kimlik gibi yani.

KaracaOglan
04.Ocak.2006, 01:19
"Kalkmasın " şeklinde oy kullananların hemen hemen hepsinin ortak düşüncesi "Türk oyuncuların" gelişmeyeceği doğrultusunda.

Benim cevabım ise şu şekilde olur: Türkiyede kaliteli futbolcu yetişiyor mu? Bence hayır. (istisnalar elbet olur). Bunun nedeni Türkiyedeki yabancı futbolcular mı? İsterse hiç yabancı futbolcu olmasın. Türkiyede amatör futbol, amatörün de altında bir seviyede yapılıyor. Çocuklara, gençlere futbol eğitiminin erken zamanda verilmesi lazım. Bunun için çalışmalar yapılmalı.

Gelelim yabancı olayına: Fenerbahçe bir yabancı kaleci alsa "Volkan'ı" keser mi?, bir başka oyuncu alsa Tuncay'ı keser mi? Kayserispor yabancı bir forvet alsa Gökhan'ı keser mi? Elbette her takım ihtiyacı doğrultusunda hareket edecektir. Ve gelen yabancılarla birlikte güçlenen takımda yer bulmak isteyen yerli oyuncular ellerinden geleni ypacaklar ve dolayısıyla kendilerini geliştirmek zorunda kalacaktır. Bu da elbet Türk Futbolunun kalitesini artıracaktır.

Neron_FB
04.Ocak.2006, 09:17
"Kalkmasın " şeklinde oy kullananların hemen hemen hepsinin ortak düşüncesi "Türk oyuncuların" gelişmeyeceği doğrultusunda.

Benim cevabım ise şu şekilde olur: Türkiyede kaliteli futbolcu yetişiyor mu? Bence hayır. (istisnalar elbet olur). Bunun nedeni Türkiyedeki yabancı futbolcular mı? İsterse hiç yabancı futbolcu olmasın. Türkiyede amatör futbol, amatörün de altında bir seviyede yapılıyor. Çocuklara, gençlere futbol eğitiminin erken zamanda verilmesi lazım. Bunun için çalışmalar yapılmalı.

Gelelim yabancı olayına: Fenerbahçe bir yabancı kaleci alsa "Volkan'ı" keser mi?, bir başka oyuncu alsa Tuncay'ı keser mi? Kayserispor yabancı bir forvet alsa Gökhan'ı keser mi? Elbette her takım ihtiyacı doğrultusunda hareket edecektir. Ve gelen yabancılarla birlikte güçlenen takımda yer bulmak isteyen yerli oyuncular ellerinden geleni ypacaklar ve dolayısıyla kendilerini geliştirmek zorunda kalacaktır. Bu da elbet Türk Futbolunun kalitesini artıracaktır.
Kesinlikle katılıyorum.. +1

meddah
04.Ocak.2006, 10:24
Konunun boyutu değişmesin diye çok kısa fikrimi söyleyeyim..
AB'ye üye ülkelerin, diğer bir üye ülkeden gelen oyuncuyu yabancı sayamaması, bir çeşit AB'nin dayatması sayılabilir (Tıpkı Bosman meselesinde olduğu gibi, mesela o, hiç de işlerine gelmiyordu).
Benim takıldığım, bu bir çeşit kıta milliyetçiliği de değil; çıkar milliyetçiliği..
Ve bizim, henüz AB'ye üye olmayan, üyelik akibeti de belli olmayan bir ülke olarak aynı kuralları uygulamamazı, her şeyden önce etik değil.
Onu diyorum..

vegasport9
09.Ocak.2006, 20:28
Bence kalkmasın , yabancı sınırlaması kalkarsa türk futbolu ilerlemez milli takım ne olacak altyapılardan zaten az futbolcu çıkarıyorlar bu sefer hiç çıkarmazlar bizede yazık ...

eGowiCh
10.Ocak.2006, 21:02
Sınırlama kaldırılsın. Çünkü;

Avrupada başarı için sınırın kalkması lazım. Türk futbolu 2002'den beri gerilemekte. Bu gösteriyor ki Türk futbolcular bir Türk kulübünü Avrupa'da başarıya götüremez. Avrupadaki kulüplerle mücadele edebilmek için, Avrupa dengindeki oyuncu lazım. Türk futbolu düşüşte olduğundan, Türk futbolcular malesef Avrupa denginde değil (Tuncay Şanlı, Emre Belezoğlu vb. hariç). Bu yüzden yabancı sınırlaması kalksın ve Avrupada mücadele edecek Türk kulüpleri yabancı transferlerle Avrupa seviyesine erişsin.

2002 Dünya Kupası'nda bir İlhan Mansız vardı. Şu an Ankaragücü'nde ve 2002'deki İlhan Mansız artık yok. Bu gösteriyor ki Türk futbolu çöküşte. Türk Milli Takımı, 2004 Avrupa Şampiyonası ve 2006 Dünya Kupası'na katılamayarak çöküşü tescilledi. Ancak Türkiye U17 Milli Takımı, her şeye rağmen umut verici.

Almanya gibi ülkelerde yabancı sınırlaması yok. Schalke 04-Fenerbahçe maçında sahada tek Alman kaleciydi. Yabancı sınırlamasının olmamasının en büyük kanıtlarından...

Türkiye'de yabancı sınırlamasının kalkması sadece Fenerbahçe'ye yarar. Neden mi? Avrupa mücadele ediyor ve ekonomik durumu gayet iyi. Galatasaray'ın parasal sıkıntısı var, Beşiktaş ise yabancı transferde iyi seçimler yapamıyor (Youla, Ailton, Juanfran vb.).

Yabancı sınırlaması kalksın. İsteyen istediği yabancıyı alır. Yabancı sınırlaması kalkarsa Türk oyuncular şans bulamaz düşüncesi var. Buna katılmıyorum. Yabancı kısıtlaması kalkarsa Türk futbolcular kaliteleri doğrultusunda şans bulabilir. Örneğin; Fenerbahçe yabancı sınırlaması kalktığında sol kanata bir takviye yapabilir. Bunun dışında forvet hattına ve defansa birer yabancı alabilir. Zaten yabancı futbolcuların maaşları yüksek olduğu için takımın tamamının yabancı olacak hali yok :) Takımda 8 yabancı olsa bile isteyen oynatır, isteyen oynatmaz. Yabancı sınırlaması kalksın, karar kulüplere bırakılsın. Yabancı sınırlaması kalkınca tüm takımlar 10'ar yabancı alacak değiller. İsteyen alır, isteyen almaz. İsteyen yabancılara şans verir, isteyen Türklere. TFF'nin yapması gereken sınırlamayı kaldırarak yabancı alma hakkını kulüplere tanımak. EN FAZLA 6 oyuncu demek, kadroda maksimum 6 oyuncu bulundurabilirsin demektir. İsteyen takım hiç yabancı oynatmaz. TFF yabancı sınırlamasını kaldırsın, gerisini kulüplerine bıraksın, kulüplere güvensin. TFF çıkıp futbol oynamıyor Şampiyonar Ligi'nde. Fenerbahçe oynuyor, Galatasaray oynuyor, Beşiktaş oynuyor... Ve bu durumu en iyi bilecek olan da kulüplerdir!

TFF'nin Avrupa Birliği statüsünde futbolcu oynatmaya bile izin vermemesi de ilginç. Real Madridli Ronaldo İspanya vatandaşı oldu ve bu statüye göre yabancı kontenjanını doldurmuyor. Neden bu uygulama Türkiye'de yok? Anelka için defalarca AB statüsü için başvuruldu, sonuç yok... Bir de AB'ye girmeye çalışıyoruz, Avrupa ülkeleriyle aynı düzeye gelmek için emek harcıyoruz(!).

Diyeceksiniz ki, Galatasaray UEFA'yı ve Super Kupa'yı kısıtlama varken nasıl aldı? O zaman Türk futbolu çöküşte değildi de ondan... Hakan Şükür, Emre, Okan, Suat... Bu Türk futbolcular muhteşemdi ve dolayısıyla Türk futbolu da iyi bir yerdeydi. O zamanki yabancılar da iyi seçimdi ve Galatasaray'a süper katkıları vardı. Avrupa düzeyindeki Türk futbolcular ve kaliteli yabancı futbolcular, Galatasaray'a Avrupa'da başarıyı getirdi. Ama şimdiye bakıyoruz, o zamanki Türk futbolcuları göremiyoruz. Avrupa düzeyinde kaç tane Türk futbolcu var? "Avrupa düzeyinde futbolculara sahibiz!" diyorsanız, neden 2004 ve 2006'da Milli Takımımız turnuvalara katılamadı? "2004 Avrupa Şampiyonası veya 2006 Dünya Kupası bir şanssızlıktı." diyorsanız, peki bir ülke 2 yıl arayla 2 tane şanssızlık yapar mı? Şanssızlıkla alakası yok! Haydi bir tanesine katılamadın, şanssızlığa kurban gittin. Peki ya ikincisi? 2004'ten sonra kendini toparlayamayıp geriye gidersen 2006'ya da katılamazsın tabii !...

Sonuç olarak; Türk futbolu ileriye gidiyorsa kısıtlama azalsın, Türk futbolu çöküşe geçiyorsa kısıtlama kaldırılsın!

Beckho
11.Ocak.2006, 15:48
Bence kalksın ama takımlarda en az 6 tane altyapıdan gelen futbolcu olmalı eğer sınırlandırma kalkmassa avrupadaki takımlarla başa çıkmamız imkansız önemli olan bu özgürlüğün doğru kullanılması mesela Marek Heinze gibi futbolcular ülkemize gelirse futbolumuz bir adım öne gidemez...

hucar17
11.Ocak.2006, 16:09
Bence kalksın ama takımlarda en az 6 tane altyapıdan gelen futbolcu olmalı eğer sınırlandırma kalkmassa avrupadaki takımlarla başa çıkmamız imkansız önemli olan bu özgürlüğün doğru kullanılması mesela Marek Heinze gibi futbolcular ülkemize gelirse futbolumuz bir adım öne gidemez...
kesinlikle katılıyorum...

Nuri Alco
11.Ocak.2006, 21:49
Sınırlama kaldırılsın. Çünkü;

Avrupada başarı için sınırın kalkması lazım. Türk futbolu 2002'den beri gerilemekte. Bu gösteriyor ki Türk futbolcular bir Türk kulübünü Avrupa'da başarıya götüremez. Avrupadaki kulüplerle mücadele edebilmek için, Avrupa dengindeki oyuncu lazım. Türk futbolu düşüşte olduğundan, Türk futbolcular malesef Avrupa denginde değil (Tuncay Şanlı, Emre Belezoğlu vb. hariç). Bu yüzden yabancı sınırlaması kalksın ve Avrupada mücadele edecek Türk kulüpleri yabancı transferlerle Avrupa seviyesine erişsin.

2002 Dünya Kupası'nda bir İlhan Mansız vardı. Şu an Ankaragücü'nde ve 2002'deki İlhan Mansız artık yok. Bu gösteriyor ki Türk futbolu çöküşte. Türk Milli Takımı, 2004 Avrupa Şampiyonası ve 2006 Dünya Kupası'na katılamayarak çöküşü tescilledi. Ancak Türkiye U17 Milli Takımı, her şeye rağmen umut verici.

Almanya gibi ülkelerde yabancı sınırlaması yok. Schalke 04-Fenerbahçe maçında sahada tek Alman kaleciydi. Yabancı sınırlamasının olmamasının en büyük kanıtlarından...

Türkiye'de yabancı sınırlamasının kalkması sadece Fenerbahçe'ye yarar. Neden mi? Avrupa mücadele ediyor ve ekonomik durumu gayet iyi. Galatasaray'ın parasal sıkıntısı var, Beşiktaş ise yabancı transferde iyi seçimler yapamıyor (Youla, Ailton, Juanfran vb.).

Yabancı sınırlaması kalksın. İsteyen istediği yabancıyı alır. Yabancı sınırlaması kalkarsa Türk oyuncular şans bulamaz düşüncesi var. Buna katılmıyorum. Yabancı kısıtlaması kalkarsa Türk futbolcular kaliteleri doğrultusunda şans bulabilir. Örneğin; Fenerbahçe yabancı sınırlaması kalktığında sol kanata bir takviye yapabilir. Bunun dışında forvet hattına ve defansa birer yabancı alabilir. Zaten yabancı futbolcuların maaşları yüksek olduğu için takımın tamamının yabancı olacak hali yok :) Takımda 8 yabancı olsa bile isteyen oynatır, isteyen oynatmaz. Yabancı sınırlaması kalksın, karar kulüplere bırakılsın. Yabancı sınırlaması kalkınca tüm takımlar 10'ar yabancı alacak değiller. İsteyen alır, isteyen almaz. İsteyen yabancılara şans verir, isteyen Türklere. TFF'nin yapması gereken sınırlamayı kaldırarak yabancı alma hakkını kulüplere tanımak. EN FAZLA 6 oyuncu demek, kadroda maksimum 6 oyuncu bulundurabilirsin demektir. İsteyen takım hiç yabancı oynatmaz. TFF yabancı sınırlamasını kaldırsın, gerisini kulüplerine bıraksın, kulüplere güvensin. TFF çıkıp futbol oynamıyor Şampiyonar Ligi'nde. Fenerbahçe oynuyor, Galatasaray oynuyor, Beşiktaş oynuyor... Ve bu durumu en iyi bilecek olan da kulüplerdir!

TFF'nin Avrupa Birliği statüsünde futbolcu oynatmaya bile izin vermemesi de ilginç. Real Madridli Ronaldo İspanya vatandaşı oldu ve bu statüye göre yabancı kontenjanını doldurmuyor. Neden bu uygulama Türkiye'de yok? Anelka için defalarca AB statüsü için başvuruldu, sonuç yok... Bir de AB'ye girmeye çalışıyoruz, Avrupa ülkeleriyle aynı düzeye gelmek için emek harcıyoruz(!).

Diyeceksiniz ki, Galatasaray UEFA'yı ve Super Kupa'yı kısıtlama varken nasıl aldı? O zaman Türk futbolu çöküşte değildi de ondan... Hakan Şükür, Emre, Okan, Suat... Bu Türk futbolcular muhteşemdi ve dolayısıyla Türk futbolu da iyi bir yerdeydi. O zamanki yabancılar da iyi seçimdi ve Galatasaray'a süper katkıları vardı. Avrupa düzeyindeki Türk futbolcular ve kaliteli yabancı futbolcular, Galatasaray'a Avrupa'da başarıyı getirdi. Ama şimdiye bakıyoruz, o zamanki Türk futbolcuları göremiyoruz. Avrupa düzeyinde kaç tane Türk futbolcu var? "Avrupa düzeyinde futbolculara sahibiz!" diyorsanız, neden 2004 ve 2006'da Milli Takımımız turnuvalara katılamadı? "2004 Avrupa Şampiyonası veya 2006 Dünya Kupası bir şanssızlıktı." diyorsanız, peki bir ülke 2 yıl arayla 2 tane şanssızlık yapar mı? Şanssızlıkla alakası yok! Haydi bir tanesine katılamadın, şanssızlığa kurban gittin. Peki ya ikincisi? 2004'ten sonra kendini toparlayamayıp geriye gidersen 2006'ya da katılamazsın tabii !...

Sonuç olarak; Türk futbolu ileriye gidiyorsa kısıtlama azalsın, Türk futbolu çöküşe geçiyorsa kısıtlama kaldırılsın!

Şimdi sadece Fenere yarar düşüncesi yanlış bence. Esas Gençlerbirliği, Kayseri gibi takımlara yarar bu.
Büyük takımların bu sınırlamaların kalkmasından en büyük kazançları maddi yönden olacak. Türkiye 1.ligi takımlarından birinden 3-4 milyon dolardan aşağı transfer yapamıyor 4büyük takım. Yabancı sınırının kalkması futbolcu piyasasını dengeler.
Ayrıca daha önce dediğim gibi Türk futbolu demek sadece milli takım başarısı demek değildir. Yok başarılıysak azaltılsın değilsek arttırılsın falan olmaz böyle. Türk futbolu demek esas olarak Türkiye birinci ligi demektir. Türkiye liginin kalitesi demektir. Bu kalitenin ölçüldüğü yer Avrupa kupalarıdır Şampiyonlar ligidir UEFA dır. İsterse milli takım üst üste 3 dünya kupası alsın, ligden çıkıp avrupa kupalarına katılan takımlar daha bi tur geçemeden eleniyorsa Türk futbolu başarılı demek değildir.

EreN
12.Ocak.2006, 16:45
kalksın kalksın :D

hezzo
12.Ocak.2006, 17:00
beyler benim boyle bi cozum onerim var....bence klupler yabancı alımında serbest bırakılmalı ancak macta sadece 6 tane yabancı oynatabilsinler....yani kadroda sonsuz tane yabancı var onların hepsini sampiyonlar liginde oynatabiliyorsun ama super ligde sadece 6 tanesiyle sahaya cıkabiliyorsun bence iyi bi fikir boylece fenerbahcenin nedeni de ortadan kalkmıs olur:D ayrıca ornegin nijeryadaki genc yetenekler tr den gelisir avrupaya gider boylece bize para gelir...
bence iyi fikir:)

Nuri Alco
12.Ocak.2006, 17:57
kadrolar 40kişimi olcak? 20türk TSL de oynasın diye 20de yabancı avrupada oynasın diye? alınan o kadar yabancı diyelimki öne elemeyi şanssız bi şekilde geçemeyen klüpte bi sezon boyu tribündemi oturcak?

EreN
13.Ocak.2006, 00:18
yahu kalksın işte belki o zaman türklerde daha iyi oynamaya başlar ligin standartı artar

ardy23
13.Ocak.2006, 01:52
Yabanci Sinirlamasi,ab ÜyelİĞİ İÇİn Çirpinan Bİr Ülkenİn GÜndemİ Bİle Olmamali!!!ab Ye Gİrİnce Zaten Kalkacak Olan Sinirlari Anlamsizca Korumaya ÇaliŞmak Kİmseye BİŞey Katmaz!!yabanci Sinirlamasi Olan Lİglerİn Takimlarida GÜndelİk BaŞarilar DiŞinda BÜyÜyemezler!!!futbol Paradi,daha Çok Parasi Olan Daha İyİ Futbolcu,daha İyİ Hoca Alir Ve,en İyİsİnİ Yapan BaŞarili Olur!!!yabanci Sinirlamasin Kalkmasi FenerbahÇe EgemenlİĞİnİnde Yikilmasini SaĞlar ÇÜnkÜ Anadolu KlÜplerİ Akillica Transferlerle GÜÇlÜ Kadrolar OluŞturabİlİr!!!bÜyÜk Takimlarda Ayhanlara,okan KoÇlara,fahrİ Tatan Lara Mİlyonlarca Dolar Vermek Zorunda Birakilip SÖmÜrÜlmezler!(en Çok SÖmÜrÜlen BeŞİktaŞ)!!!dersenİzkİ TÜrk GenÇlerİnİn ÖnÜ Kapaniyo,bÖyle BİŞey MÜmkÜn Deİl!!!kalİtelİ,yeteneklİ Oyuncularin YÜkselİŞİ Önlenemez!!tuncay,sergen,hakan ŞÜkÜr,oĞuz Vb Bİnlerce TÜrk Yildizimizin Ortaya Çikmasi Engellenemedİyse,bÖyle Bİ Korku Yersİzdİr!

mustang
13.Ocak.2006, 20:26
Cogunluk kalksın diyor demekki biz türk gençlerine güvenemiyoruz.ATATÜRK'ÜN bize emanet ettigi bu ülkedeki gençlere ve sporculara güvenemiyoruz aslında o kadar basit ki ne yapılacak biliyormsunuz ?Alt yapıya biraz para harcamak ve bu oyunculara şans vermek bu kadar basit .Bazen kendimizi o kadar küçümsüyoruz ki ne yapacagımızı şasırıyoruz ayıp ya bu kadar futbolcuya ayıp onların ekmekleri ile oynuyoruz.İşte bize bir örnek galatasaray adamlar bir kaç iyi transfer yaptı ve iyi oyuncular aldı adamlar çoştu yaw.eee fener ne yapıyor o kadar iyi yabancılar var hala transfer yapmak istiyor.ohaaaa yani ne demek bu yaaa sen okadar genç futbolcu aldın ne yaptınız bunlara bunlar türkiyenin gelecegidi ama yok oldular.Biraz insaflı olun

kenyeagle
15.Ocak.2006, 22:27
ben şahsen kaldırılmasın diyenleri anlamıyorum. milli takımda başarı azalır falan. ama diğer ülkelere baktığımızda hiçte öle olmuyo. bence kesinlikle kaldırılmalı çünkü böle giderse avrupa hayal hem kaldırılırsa anadolu klüplerinde büyüklerde forma giyenler oynayabilir en azından lig renklenir..

hucar17
15.Ocak.2006, 22:32
ya tamam kalkmasın önce bi Galatasaray ın maddi durumu düzelsin iyi yabancılar alacak duruma gelsin,ondan sonra Sayın Ulusoy kaldırır hiç merak etmeyin...

genzo
18.Ocak.2006, 15:43
bencede kalkmasın yoksa yeni genclerimizin önünü nasıl acılacak. bazı cevreler istedi diye olacaksa bu işler vay türkiyenin haline

barahir
18.Ocak.2006, 15:50
pekala bi düşünün neden sınırlamanın olmadığı ülkeler başarılı? isterseniz ben cvp vereyim..
sınırlama olduğu zaman çok sayıda kaliteli oyuncu gelemiyo haliyle türk gençlerin kafasında bi fikir oluşuyo ben çalışmasamda kadroya giriyorum ne de olsa çalışmama gerek yok. oysa sınırlama olmayıpta kaliteli yabancılar gelse o kadar yabancı arasından kadroya girmek için çok çalışması ve kendini geliştirmesi gerekiyo. mesela tuncay fenede bi çok kaliteli yabancı olsa tuncay daha çok çalışacak we bu çalışma haliyle milli takıma yansıyacak ben bu yüzden kaldırılmasından yanayım

eytanfb
29.Ocak.2006, 03:12
Ben oyumu evet olarak kullandım ama tabi bu direk bırakılsın herken istediği kadar alsın anlamında değil...Belli şartlar oluşmalı mutlaka...Mesala şöyle sıralayayım aklıma gelenleri;

a- Her takım 10 yabancı oyuncu alabilsin ancak bu oyuncular kariyerinde en az 10 maç milli formayı giymiş olsun...

b- Her takım kendi alt yapısından yetiştirdiği 1 futbolcuyu ilk 11'de 1 futbolcuyu yedekte bulundurmak zorunda olsun...Bu 2 oyuncunun dışında ilk 11'de en az 2 Türk oyuncu oynama zorunluluğu getirilsin...Yani toplamda 3 Türk oyuncu ilk 11'de olsun...

c- Kaleciler için ayrı şartlar oluşturulsun...Her takımda en fazla bir yabancı kaleci olsun...Yabancı kaleciler için kontenjan 2 kişi olarak sayılsın...

Bunun gibi daha bir sürü kural koyulabilir...Sınırlama artsın ama oturulup tartışılsın ve gerekli görülen kurallar koyulsun...

Sevgili seçkinn,

senin a şıkkına bir yorumum olacak. tamam diyelim yabancı sınırı kaldırıldı ve bu şart getirildi, bir kere bile milli forma giymiş bir oyuncunun değeri çok artar bunu anadolu kulüpleri kaldıramaz ve kaliteleri daha da düşer. belki fenerbahçe, 6s we bjk bu şartı kaldırabilir ama anadolu kulüpleri için tam bir facia olur.
kendi yorumuma gelecek olursam kaldırılmalı dedim. şöyle bir örnek vereyim, bir kere tv'de bir anadolu kulübü yöneticisinin (kim olduğunu hatırlamıyorum) bir türk oyuncusu biraz parlayınca hemen 500 bin dolardan pazarlığa başlıyor, ben yurt dışından daha kaliteli oyuncuları daha ucuza mal ediyorum, türk oyuncu almakta zorlanıyorum tarzı bir açıklama yapmıştı. bu açıklamayı mantıklı düşünürsek ne kadar doğru olduğunu görebiliriz. brezilyadan gelecek yetenekli bir futbolcu türk x oyuncusundan daha az para alıyorsa ve x oyuncunun yerinde ilk 11 de oynuyorsa bu x oyuncuyu biraz daha düşünmeye ve çalışmaya itecektir. bu da türk futbolunun gelişimine yardımcı olacaktır.

mesela hollandada şu an yabancı futbolcu sınırlaması yok. peki hollanda futbolu ger mi? ruud van nistelrooy, clerance seedorf, edgar davids gibi yıldızları yetiştirmiş bir ülkede yabancı sınırlaması yok ve buna rağmen bu yıldızlar var.

türkiyede ise nedendir bilinmez yabancıların türk futbolunu gerileteceğine dair bir düşünce hakim. türk futbolcular yabancıları görüp birz daha istekli çalışsa, onun yerini kapmaya çalışsa, ondan 1-2 hareket kapsa zaten o oyuncu ilerler. bunun bir oyuncuya değil bütün oyunculara olduğunu düşünürsek mutlaka türk futbolunun ilerleyeceği bir gerçektir. bir an evvel bu saçma sapan düşünceden kurtulup yabancı hakkını serbest bırakmalıyız. en azında ufak tefek şartlara uyan yabancı oyuncuları kabul etmeliyiz. bu şartlar elbette bir oyuncunun değerini katlayacak 10 kere milli takıma seçilme gibi şartlar olmamalı.

almanyada şu anda yabancı sınırı kaldırıldı. aramızdan kaç kişi acaba alman futbolunun gerileyeceğine inanıyor. alman futbolu gerilemeyi bırak yeni yıldızlar yetiştiriyor. hepimizin tanıdığı bastian schweinsteiger ve lukas podolski bunun en belirgin örneği.

sonuç olarak yabancı oyuncular türk futbolunun önünü tıkamaz aksine türk futbolunu geliştirir.

saygılarımla...

Nuri Alco
29.Ocak.2006, 05:18
çok güzel yazmışında elin sürçtü herhalde GS yazamamışın..

LaZz_61
29.Ocak.2006, 11:49
Bence Kalkmamalı Gençler Bir Türlüğ forma bulamıyor ve futbolumuz her geçen gün geriye gidiyor....

RoCCo_42
29.Ocak.2006, 13:53
eytan yazdıklarına dikkat et biraz.tahrik edici yazılar yazma konu dısınada cıkarttırma konuyu rica ediyorum.

Berkaiser
29.Ocak.2006, 15:18
Kalksın bence.Bir de böyle deneyelim.Ne de olsa Türk futbolu yapboza döndü...

Google
29.Ocak.2006, 15:29
Eski federasyonun bir önerisi vardı.

6 yabancı olsun.Ondan sonraki hr yabancı için federasyona astronomik rakamlar ödensin.

7. yabancı için 5 milyon dolar
8. yabancı için 15 milyon dolar.
9. yabancı için 40 milyon dolar
10. yabancı için 80 milyon dolar.... vs

Bu gelen para Anadolu kuluplerine dağıtılacak.Böylece onlarda gelişecekti.Daha kaliteli yabancı getirebilecekti.

Bu fena bir teklif gibi görünmüyordu ama kayıplara karıştı.Bazen diyorum da kşke olsaydı diye ama benim sesimi dinleyeceklerini sanmıyorum.

__________________________________________________ ________________

Birde bir arkadaş Hollanda futbolunnu gelişmiş olduğundan bahsetmiş.Evet öyle ama adamları otumuş sistemi var.Bizde o yok.Bu sadece futbolu gelişmiş ülkelerde var.Örenk olarak İngiliz Futbolu-İsveç Futbolu-Almanya Futbolu-Brezilya futbolu diyebilirim.Bu takımlar oturmuş taktiklerle (ulusal bazda) karşımıza çıkıyorlar.

Gelişmemiş ülkelerse iyi veya kötü olsun ligleri.Milli başarıları yok diyebiliriz.Örenk olarak: İspanya en başta olmak üzere-Türkiye-Kolombiya-Nijerya...

Şimdi karşıma Dünya Kupası ve Federasyon Kupası 3. lükleri neydi diyeceksiniz onada yanıt vereyim...

Onlar gerçek başarı değil.Çünkü birşeyi bir kere elde edersen gerçek başarı değildir.Eğer o başarını istikrara dönüştürüyorsan gerçek başarıdır.Nerede istikrar.Euro 2004 ün favorisi olduk bunlardan sonra.Ama katılamadık.Hemde Letonya yüzünden.Hadi şansızlıktı.WC 2006 ya da katılamadık.Eleme geçememe istikrarı tutturduk.

Şimdi kimse bana TÜrkiye milli takımının başarılı olduğunu söyletemez.

O zamandan bu yana ne değişti? 2002 yılında Yabancı sayısı 5+1 di.Şimdi 6 yabancı var.Türk futbolcusu da gelişti.Ama en başta dediğim Türk taktiği gelişmedi.Bir iki futbolcunun tekniği ve gayreti ile buraya geldik.Ordan da yuvarlandık elbette.

Ondan bana göre yabancı sınırı falan boş iş.Kalkmasın.Önce düzgün bir sstem gelsin. (Sonrada Avrupada Başarı isteyen kulübüme (FB) hırslı bir teknik direktör)

Kusura bakmayın uzun oldu.Ama hep söylemek isterdim bunları...

Enjoy
29.Ocak.2006, 15:49
Can beni öldürcek misin ya.:)..yazdıklarında çok haklısın..

zeffix
01.Şubat.2006, 21:49
kalkmasın!aziz istedi diye yıllardır süregelen mantalite değişemez!
evet kalkmasın bencede sırf bir kulup yine avrupada basarısız oldu diye suç TÜRK oyunculara atılmamalı
zaten yabancı sayısı artsa bile ligimizde ronaldinholar henryler oynamıcak ki slovakyanın gol kralı finlandiyanın en iyi kalecisi filan gelcek
onlar yerine aykutlar volkanlar özgürcanlar kerimler e daha fazla sans verilmeli bence!!!!

Universal
02.Şubat.2006, 23:54
bence kalkmasın ama almanyadaki ing deki sistemler gelsin

Nedvedmania
02.Şubat.2006, 23:57
kalkmasın bence daha zevkli olur

scorpion_king
03.Şubat.2006, 15:29
kalkmasın derim genç yetenekler kendini göstercek fırsat bulamaz türk futbolu gelişecek die türk gençlerinin önünü kapatmamak lazım

bursa_mc
03.Şubat.2006, 19:29
FENERBAHÇE avrupada başarılı olamıyo diye yabancı kalksın diyolar ama bu ligte sadece fenerbahçe yok

Neron_FB
03.Şubat.2006, 19:32
Olay sadece fenerle ilgli değil..Takip ediosan eğer ligdeki bir çok klübün başkanı istio kalkmasını...

cimbomultra
04.Şubat.2006, 13:47
kalkmaması en uygun

comandante
06.Şubat.2006, 16:25
evet ya kalksın sınır.kalksın ki anelka gibi dünya yıldızları 17 maçta 2 gol atıp bi maçta 4 gol atan milli takımın geleceğini yedekte bekletsin.kalksın ki beş para etmez heinz lar altan başka kulübe göndertsin.kalksın ki gelen beceriksiz yapbancılar kulüplere boş yere masraf yaptırıp uefaya şikayetler yollasın.kalksın ki afedersiniz yabancı abazası kulüpler doldursun kulüpleri yabancılarla sırf haklarını kullanabilmek için ve milli takımımız yedekleşsin.aziz yıldırım değil özhan canaydın istese bile karşı çıkarım ben buna.bence 5e indirilmeli.ve yeni kural olarak her kulüpte en az 2 genç ilkonbirde sahaya çıkmalı.genç derken 20 yaş altı.kalksın diyenler kendi kulüplerini düşünüyolar.bazı kulüpler kendilerini türk turkcell süper liginden bi gömlek üstün sanıyo.avrupada da görüyü neyin ne olduğunu.istediğin kadar yabancı getir parayla yapabileceğin sınırlıdır yürek de lazım.

mustang
06.Şubat.2006, 17:07
Kalkarsa türk futbolu iflas eder

m_o_11
07.Şubat.2006, 14:28
bu kadar basit düsünmeyin. bi bakın diger liglere. sınırları gayet yüksek olmalarına ragmen yinede sürekli genc futbolcular yetistirebiliyorlar. eger ligleri ybancı futbolcular girerse futbolcular arasındaki rekabet artar. genclerde ayrı bi hırs olusur . kendilerini daha ii geliştirirler. sınırın kalkmasıda ii olmas ama 6+2 bence cok uygun olur. daha fazlası abartı olur..

Selman Ozturk
07.Şubat.2006, 14:59
Kesinlikle sınırlama kalkmamalı...Diyorsunuz ki rekabet artar ama Türkiye'de rekabet ortamını yaratacak bir zekaya sahip teknik adam görmüyorum...Herkes günü kurtarma peşinde yarını düşünen yok...Dün tv'de C. Daum'un konuşmalarını dinledim ve şok oldum..."Alex'i Olcan'la mı yarıştıracağım" diyordu...Bu nasıl bir zihniyettir bu nasıl bir ahmaklıktır...Acaba Alex'i Olcan'la yarıştırma ortamını kendisinin yaratması gerektiğinin farkında değil mi hala...Bu konuşmalardan sonra Olcan'ın "Takımdan ayrılmak istiyorum" haykırışlarını duyup da içi sızlamadı mı acaba...İşte böylece Türkiye gelecek vaadeden bir yeteneğini kaybetme noktasına geldi...Durumlar böyle iken bir de yabancı sınırlaması kalkarsa Daum zihniyetindeki insanların Türk futboluna nasıl zarar vereceği açık açık ortadadır...

m_o_11
07.Şubat.2006, 19:32
sen bole düsünüyosun ama bu lig de bir tane Daum var. ben diger türk teknik direktörlerden gayet memnunum. ertugrul saglam ı gormuyormusunuz. erciyesin teknik direktörünü. yada bi gerets i. son macı izlemedin. galiba ama sahada bi sürü genc vardı. ferhat aydın vs. yani bi daum yüzünden diger hocalarımıza boyle seylerden demen pek dogru olmas. zaten bu ligi bu hale getirenlerde üc büyük kulübümüz. inş, gelecekte sampiyonluk için 2-3 takım mücadele etmiycek.

barahir
07.Şubat.2006, 19:35
ya beyler tabii ki de tamamen kalkmamalı yorumları okudum bi çoğunuz tamamının kalkması sonunda olabilecek bişileri yazıyosunuz. ama olursa en i si zaten federasyonun gündeminde olan 6+2 kuralı böylece hem siz hemde isteyen klüpler memnun olur değil mi??

m_o_11
07.Şubat.2006, 21:19
haklısın canım. en iisi fazla abartıp sınırı kaldırmak yerine 6+2 yi kullanmak. boylece büyük küluplerde avrupa da tüm 8 i istedikleri gibi oynatır.

benyaben
08.Şubat.2006, 13:56
6+2 yinede çok fazla kaldırılması yerine o 6 yabancı sınırının 4+2 olması en iyisi bence.İspanya ligine bakın.Yabancı oyuncu sınırlaması 3 ama avrupa birliği kabul ediyorlar.Buda bütün avrupa futbolu için gecerli

evet ya kalksın sınır.kalksın ki anelka gibi dünya yıldızları 17 maçta 2 gol atıp bi maçta 4 gol atan milli takımın geleceğini yedekte bekletsin.kalksın ki beş para etmez heinz lar altan başka kulübe göndertsin.kalksın ki gelen beceriksiz yapbancılar kulüplere boş yere masraf yaptırıp uefaya şikayetler yollasın.kalksın ki afedersiniz yabancı abazası kulüpler doldursun kulüpleri yabancılarla sırf haklarını kullanabilmek için ve milli takımımız yedekleşsin.aziz yıldırım değil özhan canaydın istese bile karşı çıkarım ben buna.bence 5e indirilmeli.ve yeni kural olarak her kulüpte en az 2 genç ilkonbirde sahaya çıkmalı.genç derken 20 yaş altı.kalksın diyenler kendi kulüplerini düşünüyolar.bazı kulüpler kendilerini türk turkcell süper liginden bi gömlek üstün sanıyo.avrupada da görüyü neyin ne olduğunu.istediğin kadar yabancı getir parayla yapabileceğin sınırlıdır yürek de lazım.

sana da tamamen katılıyorum..

m_o_11
08.Şubat.2006, 15:03
bizde de olsa öyle. baksana anelka yı geri gönderdiler gecen sezon kabul etmediler. avrupa birligini kabul etmiyoki bizim federasyon.

mustafa6685
08.Şubat.2006, 22:05
Kesinlikle kalkmamalı nedeni basit fbde olcan gibi çok kaliteli bi oyuncu alexe takılıyor yani taraftar alexi istiyor.Türkiyede yabancılara karşı acayip bir sempati war türkler ikinci planda kalıyor.Bugün bir Saidou ve iliç konyada olatdı kimse Aydın yılmazdan bahsetmiyecekti kimse uğuru ferhetı görmeyecekti.Bana klırsa gsde 2 yabancıda daha gitsin(heinz-iliç)

pancu001
09.Şubat.2006, 21:31
kaldırılmalı bence o zaman bjk cosar bütün yabancı futbolcuları 2-3 sene sonra gaztede yazar ronaldinho beşiktasta:D

mustang
10.Şubat.2006, 01:34
fazla söze gerek yok aynen katılıyorum

mami_LEE
11.Şubat.2006, 13:52
bence de kalkmalı avrupa da başarılı olan tüm takımların yabancı sınıfı ya yok ya da çok fazla sonra da niye avrupa da başarılı olamıyox bi de diyolar ki milli takıma oyuncu yok yabancı sınırı olmayan ülkeler şu anda dünya nın en klas takımları fransa almanya ingiltere vs. kesin kalkmalı . . .

Nuri Alco
11.Şubat.2006, 15:47

Sınır kalksınki beş para etmez Heinzların yanında Türk oyuncuların gerçek değeri ortaya çıksın. Sınır kalksınki Galatasaray Samsun'dan Serkanı 8milyon $ a almak zorunda kalmasın. Sınır kalksınki Türkiyedeki futbolcu piyasası dengeye gelsin transfer yapacak klüpler zarar görmesin. Sınır kalksınki Türkiyede çok büyük paralara oynayan oyuncular bu paraları alamıycaklarından başka liglere gitsinler. Sınır kalksınki yetenekli olmasına rağmen nasıl olsa mecburen oynatılıyorum neden daha fazla çalışayım diyen oyuncular daha fazla çalışsın.

Sınırın kalkmasından korkmayın. Kimi transfer ederlerse etsinler Tuncay'ı, Ümit Karan'ı, Fatih Tekke'yi yedek bekletmiyceklerdir. Türk futbolcularıda kendisini gösterir çalışır forma giyer. Sınırlama yok diye 20 kişilik kadroda Türk olmuycak diye bir şey yok.

mami_LEE
11.Şubat.2006, 15:50
Sınır kalksınki beş para etmez Heinzların yanında Türk oyuncuların gerçek değeri ortaya çıksın. Sınır kalksınki Galatasaray Samsun'dan Serkanı 8milyon $ a almak zorunda kalmasın. Sınır kalksınki Türkiyedeki futbolcu piyasası dengeye gelsin transfer yapacak klüpler zarar görmesin. Sınır kalksınki Türkiyede çok büyük paralara oynayan oyuncular bu paraları alamıycaklarından başka liglere gitsinler. Sınır kalksınki yetenekli olmasına rağmen nasıl olsa mecburen oynatılıyorum neden daha fazla çalışayım diyen oyuncular daha fazla çalışsın.

Sınırın kalkmasından korkmayın. Kimi transfer ederlerse etsinler Tuncay'ı, Ümit Karan'ı, Fatih Tekke'yi yedek bekletmiyceklerdir. Türk futbolcularıda kendisini gösterir çalışır forma giyer. Sınırlama yok diye 20 kişilik kadroda Türk olmuycak diye bir şey yok.

bravo kardeş sna katılıyorum şimdilik ilave edecek hiç bir şeyim yok . . .

Selman Ozturk
11.Şubat.2006, 17:52
Sınırlama yok diye 20 kişilik kadroda Türk olmuycak diye bir şey yok.

Aslında var...Bunun örneğini Arsenal'de görüyoruz...Sınırlama olmadığı için geçen senelerde adamların kadrosunun neredeyse tamamını fransızlar oluşturuyordu...

Nuri Alco
11.Şubat.2006, 22:25
Demekki kadrodaki ingilizler oynuycak kadar iyi değillerdi. Sınırlamalar yüzünden daha iyisini oynatabilme şansını almamışlar Arsenal'in elinden. İyi oynayan Türk furbolcular kesilmezler takımdan yabancılar yüzünden mesela örnekte söylediğim oyuncuları kesip yerine yabancı oynatacak kadar kendini kaybetcek teknik direktörde klüpte yoktur zaten.

Selman Ozturk
11.Şubat.2006, 22:58
Türk furbolcular kesilmezler takımdan yabancılar yüzünden mesela örnekte söylediğim oyuncuları kesip yerine yabancı oynatacak kadar kendini kaybetcek teknik direktörde klüpte yoktur zaten.

Bence bu kadar kendini kaybedecek teknik direktörler var Türkiye'de...Yukarıda Daum örneği vermiştim...Ve Daum gibi düşünen onlarca teknik adam olduğunu düşünüyorum Türkiye'de...

Cengo
11.Şubat.2006, 23:58
Bence bu kadar kendini kaybedecek teknik direktörler var Türkiye'de...Yukarıda Daum örneği vermiştim...Ve Daum gibi düşünen onlarca teknik adam olduğunu düşünüyorum Türkiye'de...

Daum da sürekli kalmayacak Fenerbahçe'de, elbet biri gelecektir yerine bir süre sonra :)

Okan Koç konusu herkese ders olmalı, kendisini tamamen geliştiremeden hemen yıldız statüsü verildi kendisine.

O da Beşiktaş'a yıldız oyuncu gibi gelince bir anda futboldan uzaklaştı (çalışmalarını azalttı) ve bir anda kadro dışı kaldı.Halbuki genç oyuncuların çalışmalarına devam etmeleri gerekir, belirli bir yaştan sonra tekniğinizi geliştirmeniz çok zordur.

Çünkü ligimizde yeterli yıldız seviyesinde oyuncu olmadığından dolayı biraz yetenekli olan herkes potansiyel yıldız olarak transfer ediliyor.

Bu yüzden sürekli yıldız oyuncuların gelmesi sağlanacak şekildeki (Work Permit'e benzer) kurallar ile serbest bırakılmasını istiyorum yabancı statüsünün..

Nuri Alco
12.Şubat.2006, 01:29
Work Permit olayında potansiyel yıldız olabilcek bi afrikalı oyuncuyu getirme şansınız olmuyor ama. Gençlerbirliğinin yaptığı işin önüne taş koymak gibi birşey :)
Zaten yıldız seviyesinde kaç adam alabilirki klüpler bu maddi yapılarıyla onuda düşünmek lazım.

imperius
12.Şubat.2006, 20:50
bence kesin kalkmalı,,kabul etmemiz gerekir ki ulkemizde 1 milyon euro etcek oyunca gercek anlamda yok ama buyuk takımlar mecburen bu paraları oduyor..ayrıca bızım turk oyuncular da korkmamalı yabancılardan,,yabancılar ulkemize geliyosa onlar da avrupa ya gitsinler..

İsildur
12.Şubat.2006, 21:56
Bence kaldırılmamalı.Galatasaray UEFA şampiyonu olduğunda sadece 5 yabancısı vardı.Yani fazlası gereksiz.Eğer iyi oynarsan ve tecrüben varsa Avrupa'da başarılı olursun.

AnGeL Paradoks
13.Şubat.2006, 03:53
ya kardeşim yabancı sınırı kalkmasın kalkarsa ki iyi olur dedikleriniz olmayacak mesela bir örnek verirsek elin yabancı teknik direktörü kendini niye riske etsinde gençlere öncelik versin gider alır yabancı topçuyu gençlerimiz harap olur ne Aydını kalır ne ferhatı nede diger takımların arada bi oynattıkları pırıl pırıl gençler hepsi yedek kulübesine mahkum belkide kadroya bile alınmaz olur sizce

lord_of_terror
22.Şubat.2006, 16:35
Türklerin akıllanması için kalkması gerekir.

imperius
23.Şubat.2006, 21:36
arkadaslar bızım basın genclerı abartmıyo mu szce de 2 mac oynayan star oluyo hemen..messı 18 yasında barca da dırekt oynuo ama nerelı arjantın!!daum weya baskası delı dııl gencler cok ıyı ıse oynatır..olcan kımın yerıne oynatcak alex ı mı kescek!!tek hatası arada sırada 20-30 dakıka falan oynatarak onu alıstırması..almanyada yetısenlerı cıkarın son senelrde ortaya cıkan turk oyuncu mu var!!2-3 yabancı olunca nolcak yerlıler daha mı baarılı olcak,,hayır tum kalbur ustu oyuncular doluscak 3 buyuklere..bjk almasın adem dursun u guwenı ve bunun gıbı 3.sınıf oyuncuları genc oynatsın ya da gs almasın heınze ı ılıcı saıdou yu genclerı oynatsın..alex anelka appıah song gıbı yabancılar geldıkce daha ıyılerı de gelecektır artık turkıyeye yeterkı takımlar yabancı dıe her onune gelenı almasın..real de barca bayern de arsenal de chelsea de kac yerlı oyuncu war ılk 11 de..kalıtelı oyuncu zaten ıstedıgı kadar yabancı olsun takımda yerını alacaktır..saygılar..

pınarmania
28.Şubat.2006, 00:53
oldu olacak alt yapı çalışmaları durdurulsun hiç bir sporcu beslenmesin eğitilmesin futbolun teknik ve taktikleriyle donatılmasın ne gereği varki o zahmete emeğe ekonomik anlamda para harcamaya!!!!!nasılsa sınır kalktı yabancı topçularım var tıkır tıkır oynar!!!yok yaaaaa başkaaaaa???????kesinlikle bu sınırın kalkmaması taraftarıyım...eğer futbolcuların hırs yapıp kadroya girmek için yabancı futbolcuyu çalışarak yabancı futbolcunun gazına gelerek yerine geçmeye çalışacaksa hiç çalışmasın daha iyi otursun yedek kulübesinde...onun yeri orası çünkü...arkadaşlar kendinize gelin derim ben sporcu spor felsefesi olan adamdır başkasını örnek alan değil başkalarına örnek olan olmak zorundadır...bizim futbolcularımızda da bu özellik olmadığına göre hiç bir geliişme göstermeyecektir.....yabancı futbolcular takır takır oynarken onlarda ağzı açık aval aval bakacaklardır ne oluyor nasıl oluyormuş diye....hiç bir şekilde inanmıyorum ülkemdeki futbol antrenörlerinin parayı basıp aldıkları yabancı futbolcular yerine türk oyuncularımızı oynatacaklarına....aziz yıldırım paralarını nereye harcayacağını şaşırmış bir kişiliktir nerde çokluk orda ......durumu...bu yazdıklarımdan kötü anlam çıkarılmasın ama bu bir gerçek en azından benim doğrum....arkadaşımızın biri galatasarayın uefa kupası kadrosundan bahsetti sadece 5 yabancımız vardı...aziz yıldırım bence dermanı yabancı oyuncularda değil her yıl takımını dünyanın en pahalı futbolcularını anlamsızca bu ülkeye getirerek yaz boz tahtasına çevirerek ne hale getirdiğinde bulmalıdır....futbol=takım oyunu=11 kişiyle oynanır....takım takım olmadıktan sonra isterseniz futbolcuların hepsini yabancı alın ne önemi var??????yani ne fenerbahçeymiş yahuuuuu yıllardır şampiyonlar liginde bi yere gelememiş yabancı sınırı kaldırılsın başarılı olamıyoruz denilecek kadar düşülmüştür...yazık yazık....diyecek başkada söz bulamıyorum..heleki bir bayan olarak bu konuda ne kadar hassasım görün yani:)

bu arada nuri alço abim saygılar:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

zargı
28.Şubat.2006, 15:42
abii yabancı sınırlaması kalkarsa türk futbolcular nasıl yetişecek en iyisi 7 yabancı hakkı olsun.Zaten 7 yabancıyı adam gibi transfer edersen yeter de artar bile!!!!!!!!!

Nuri Alco
28.Şubat.2006, 17:03
oldu olacak alt yapı çalışmaları durdurulsun hiç bir sporcu beslenmesin eğitilmesin futbolun teknik ve taktikleriyle donatılmasın ne gereği varki o zahmete emeğe ekonomik anlamda para harcamaya!!!!!nasılsa sınır kalktı yabancı topçularım var tıkır tıkır oynar!!!yok yaaaaa başkaaaaa???????kesinlikle bu sınırın kalkmaması taraftarıyım...eğer futbolcuların hırs yapıp kadroya girmek için yabancı futbolcuyu çalışarak yabancı futbolcunun gazına gelerek yerine geçmeye çalışacaksa hiç çalışmasın daha iyi otursun yedek kulübesinde...onun yeri orası çünkü...arkadaşlar kendinize gelin derim ben sporcu spor felsefesi olan adamdır başkasını örnek alan değil başkalarına örnek olan olmak zorundadır...bizim futbolcularımızda da bu özellik olmadığına göre hiç bir geliişme göstermeyecektir.....yabancı futbolcular takır takır oynarken onlarda ağzı açık aval aval bakacaklardır ne oluyor nasıl oluyormuş diye....hiç bir şekilde inanmıyorum ülkemdeki futbol antrenörlerinin parayı basıp aldıkları yabancı futbolcular yerine türk oyuncularımızı oynatacaklarına....aziz yıldırım paralarını nereye harcayacağını şaşırmış bir kişiliktir nerde çokluk orda ......durumu...bu yazdıklarımdan kötü anlam çıkarılmasın ama bu bir gerçek en azından benim doğrum....arkadaşımızın biri galatasarayın uefa kupası kadrosundan bahsetti sadece 5 yabancımız vardı...aziz yıldırım bence dermanı yabancı oyuncularda değil her yıl takımını dünyanın en pahalı futbolcularını anlamsızca bu ülkeye getirerek yaz boz tahtasına çevirerek ne hale getirdiğinde bulmalıdır....futbol=takım oyunu=11 kişiyle oynanır....takım takım olmadıktan sonra isterseniz futbolcuların hepsini yabancı alın ne önemi var??????yani ne fenerbahçeymiş yahuuuuu yıllardır şampiyonlar liginde bi yere gelememiş yabancı sınırı kaldırılsın başarılı olamıyoruz denilecek kadar düşülmüştür...yazık yazık....diyecek başkada söz bulamıyorum..heleki bir bayan olarak bu konuda ne kadar hassasım görün yani:)

bu arada nuri alço abim saygılar:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

:) "pınarmania" sevgiler öncelikle

sonra

yazdıklarında katılmadığım bazı noktalar var mesela sporcu başkalarını örnek alan değil örnek olan insandır demişinde Galatasaray'a Hagi'nin alınmış olmasının Emre Belözoğlu'nun yetişmesindeki rolünü hatırlatayım. Tamam topluma örnek olacaklar düzgün insanlar olacaklar ama takımlarında oynayacak dünya çapındaki yıldızları örnek almaları gayet hoş bişeydir bence.

Ama asıl demek istediğimi tam olarak anlamamışsın sanırım. Yabancı sınırlamasının kalkması altyapıyı boşlamak, çok paralar verip yıldızlar karması kurmak anlamına gelmez. Bunun örnekleri çoğunlukla başarısız olmuştur son örnek Real Madrid. Benim esas ilgilendiğim futbolun ekonomik kısmı eğer yabancı sınırlaması kalkmış olsa Türk oyuncuların fiyatı piyasayla dengelenmiş olacak. Hiç bi klüp bi Bülent Akını 6 milyon dolara Serkan Aykutu 8 milyon dolara almak zorunda kalmıycak. Bu demek değilki Bülentle Serkan Türkiye'de oynayamıycak yeni Bülent ve Serkanlar yetişmiycek. Türk futbolcular gerçek değerleri kadar para kazanacaklar, büyük klüpler transferler yüzünden büyük paralar kaybetmeyecekler, zaten dünya standartlarının çok altında kalan transfer bütçelerinide yabancı sınırlamaları yüzünden o fiyata değmiycek oyuncular almak zorunda kalmıycaklar.
Klüpler kazanacak peki Türk futbolcular ne olacak?
Zaten kimse iyi oynayan oyuncusunun yerine para verip yenisini almaz (Aziz Yıldırım değilse tabi ;) ) Genelde aynı örnekleri veriyorum ama bugün herhangi bir transfer Tuncay'ı takımdan kesemez. Yada Ümit Karan'ı yada Fatih Tekke'yi. Bunlar örnek tabi demek istediğim hak eden oyuncular oynuycaktır. Altyapıdan yetişen çocukları oynatmaya cesaret edecek teknik direktörler getirilirse alt yapıdan çıkacak yetenekli oyuncularda oynuycaklardır.

Katıldığım bi konu başarıyı takımlar kazanır. Futbol 11e 11 oynanır hiç bir yıldız tek başına herhangi bir ligi herhangi bir kupayı kazandıramaz. Yabancı sınırlaması kalksın isteyen istediği kadar yabancı oyuncu transfer etsin ama başarı büyük yıldızlarla gelseydi Real Madrid sürekli şampiyon olurdu. :)

Ama başarılı olacak takımın iskeletini yabancılardan kuracaklarsa bu kadroya bir kaç Türk ekleyip Avrupa kupalarında başarılı olacaklarsa bununda önüne geçmemek gerekir.

nart_susruko
01.Mart.2006, 10:54
daha önce söyleyen oldumu bilmiyorum...
yabancı sayısı ne olursa olsun ilk 11 e girme için belirli bi sayı olsun...mesela 4 yabancı gibi...ama bu seferde diğer yabancıları kadroda tutmak zor olacak oynamayan adam özelliklede yabancı ise basar isyanı...
en iyisi kalkmasın ya...

imperius
01.Mart.2006, 15:36
bı alternatıf daha genc oyuncular harıcındekılere mıllı takımlarda weya oynadıgı klup takımında bellı bı oranda oynama sartı getırılmelı..ozellıkle buyuk lıglerden gelen oyunculara kolaylık saglanmalıı...

zalayeta
11.Mart.2006, 05:00
kısıtlama kalkarsa türk futbolu %100 ilerleme kaydeder yabancı açısından değil yerli açısından diyorum bknz . İtalya , İngiltere vs vs Avrupa ülkelerinin pek çoğunda sınır yok pek çoğunda ise Avrupa vatandaşlarına sınır yok ama futbollarına baktığımızda bizden kat be kat üstünler. Nedenine gelelim bizim Ahmet , Mehmet içinden şöle diyo lan bu takımın 6 yabancı sınırı var ee bende şu an takımımda yerimi garanbtilemişim benim alternatifim bi Türkte yok varsada çok para nasıl olsa alamazlar ne çalışacam lem yatarım aşşa diyo veya çalışanlarda bi rekabet olmadığı için normal düzeyde çalışıyo veee her oyuncu başka oyuncudan mutlaka bişi öğrenir bakınız Emre Belezoğlu kim yetiştirdi bu adamı bakıyoruz Fatih Terimin emriyle Georghe Hagi her gün düzenli olarak çalıştırdı bu çocuğu durumuna bakıyoruz Türkiyenin en büyük starlarından yani yabancı sınırı kalkacak olursa mutlaka teknik açıdan bişiler kapılacak küçük külüpler daha ucuza transfer yapabilecelkleri için daha hızlı gelişecek vs vs binlerce örnek bence çok yanlış bir uygulama eğer bu uygulama milli takımın selameti için yapılıyosa kaldırılması şart.

acivic
16.Mart.2006, 05:49
Yabancıya karşı değilim, ancak bir sınır mutlak şart. +2 gibi bir saçmalık olmamalı. Kim milyon $ ları kulübeye gömer? Biz bu kadar zengin miyiz? Bu ülke ne futbolcular yetiştirdi. Lefter ler, Kadri ler, Turgay lar, Can lar, Metin ler, Cihat lar, Özcan lar, Yusuf lar, Cemil ler, Ali ler, Fevzi ler veeeee daha niceleri...İnanın en az 250 isim sayarım. Bu yıldızları biz yetiştirmedik mi? Nedir bu yabancı hayranlığı? Neden kendi evlatlarımıza güvenmiyoruz?
Yabancının sadece çok kalitelisine evet. Bu ülkeye Kuzman lar, Antiç ler, İvançeviç ler, Simoviç ler, Hagi ve Popescu lar da geldi. Onları zevkle izledik, pekçok şey öğrendik. Ama o kadar çok sıradan yabancı geldi ki illallah dedik. Bunun bir standardı olmadı hiç.
Bence makul bir sayıyı (5) geçmemeli. Gençlere de fırsat tanımalıyız. Nice Türk yıldız adayı var. Ama yeterince şans bulamıyorlar. Onlara yazık olmasın.
Esen Kalın, FM siz Kalmayın.

Bednarx
16.Mart.2006, 09:39
Günaydın Arkadaşlar!Türkiye Liglerine yabancı sınırlaması bence getirilirse iyi yancı futbolcuların Türkiye'ye gelmeleri azalabilir!!!:( :mad: Bundan dolayı böyle bir uygulamaya gidilmesi yanlış olur!İnşallah böyle bir uygulama yoluna gidilmez:o ;) >>>FB<<<:))

zalayeta
17.Mart.2006, 05:32
Günaydın Arkadaşlar!Türkiye Liglerine yabancı sınırlaması bence getirilirse iyi yancı futbolcuların Türkiye'ye gelmeleri azalabilir!!!:( :mad: Bundan dolayı böyle bir uygulamaya gidilmesi yanlış olur!İnşallah böyle bir uygulama yoluna gidilmez:o ;) >>>FB<<<:))

What yabancı sınırlaması gelmesinmi ? Şuan sınırsız oynuyoruz ama ...

OmuraK
18.Mart.2006, 18:28
Bence kalksın iyi oLur

imperius
18.Mart.2006, 20:33
fm de turkıye lıgını oynarken hıc 6 yabancı kısıtlamasından sıkayetcı olan olmadı mı aranızda..ben cok rahatsızım kasamda 60m dolar var ama yabancılarım cok ıyı ve sayısı 6 o yuzden ıyı bı yabancı alamıyorum..buna karsın orta sınıf turk oyuncularına 4-5 mıo dolar verıorum!!bence bu sınırlama kalkmalı sınırsız olmasın ama 6 dan da fazla olsun yanii...

mesut966
21.Mart.2006, 09:59
kalkması ii ama ingilteredeki gibi olsun milli olma şartı getirilse iyi olur..yoksa ipini koparan dolar türkiye'ye bakın belçika, hollanda, italya ... milli takımları sürünüyo...

Sir DEATH
21.Mart.2006, 19:11
... belli bir kriter uygulanmalı.Mesela İngilterdeki sitem veya bir türevi örnek alınabilir.

WonderKidMESSİ
21.Mart.2006, 22:58
bence kalkmaması gerekir çünki gerek alt yapılardan yetişen futbolcular için çok iyi olur gerekse halen oynayan futbolcular için zor olabilir.bence sınırlı olmak üzre yeni bir düzeltme yapılabilir ama benim için önemli olan türk futbolu,nun kazanmasıdır.ve tabii fc.BARCELONA :)

Jesus_FB
22.Mart.2006, 02:17
yabancı futbolcu sayısı artsın ve rezerve lig kurulsun böylece her futbolcu formda ve maçlara hazır olur milli takım içinde daha çok kaynak olur

imperius
22.Mart.2006, 02:46
rezerv lıg kluplere yuk getırmezmı malıyet acısından?cunku aynı gun oynamazlar gıbıme gelıo ekstra kalıs otel yol masrafı falan.fenere gs ye besıktasa koymazda dıerlerı ıcın kulfet gıbıme gelıo..ama bende olmasından yanayım..

SaMaNYoLu
24.Mart.2006, 01:06
yabancı sınırlaması kalksın Türk futbolu kalite kazanır. En iyiler aradan sivrilir çıkar bu daha iyi olmazmı milli takımımız açısından. ki ispanya italya milli takımları bizden çok başarılı mıllı takımlar demekki yabancı sınırlamasının bir zararı olmayacak.

barman
24.Mart.2006, 19:13
kalkmasın çünkü türkiyede türk futbolu biter biz avrupa brazilya futbolumu izlicez ülkemizde.türkiyede türk takımları wardır.türk takımlarındada türk oyuncular olması gerekir.böyelelkle türk oyuncuları gelişir.

Sir DEATH
24.Mart.2006, 22:23
Yabancı sınırlaması kalkarsa kalite kazanan Türk futbolu değil Türkiye birinci futbol ligi olur.Bundan türk futbolu yarar sağlayamaz.(kulüp bazında demiyorum)

gunners
25.Mart.2006, 19:03
kadroda 18 turk varken de gorduk takımlarımızı mıllı takımı!!basarı falan goremedım ben kac senedır..bı de yabancı halını gorelım..

gunners
25.Mart.2006, 19:05
ayrıca gecen gazatede 6 yabancı devam edecek ama avrupada oynayan takımlar avrupa maclarında sınırsız yabancı oynatacakmıs!!ne kadar sacma bı uygulama bu...esas paralar bu sefer cope atılır..ılk turda real madrıdle eslesıp elenmıcek olmamaızın garantısı mı var!!

Eray Dengiz
25.Mart.2006, 19:06
Yabancı sınırlaması kalkarsa böylece bir çok kulüp genç futbolcularını keşfedeceğine gider dışarıdan transfer yapar. Böylece Türk futbolunun önü iyice kısıtlamaya girer. 6 yerine 7 yabancı sınırlaması yapsınlar eğer illaki yabancı sınırlamasıyla oynamak istiyolarsa..

SaMaNYoLu
26.Mart.2006, 03:45
Yabancı sınırlaması kalkarsa kalite kazanan Türk futbolu değil Türkiye birinci futbol ligi olur.Bundan türk futbolu yarar sağlayamaz.(kulüp bazında demiyorum)

1. ligde forma şansı bulamayan kaliteli türklerde 2. ligi kaliteli hale getirmezmi o zaman şahsen çok iyi milliyetci ve vatan severimdir. ama yabancı kısıtlaması kalkar ise şanlı istiklal marşımızı birçok avrupa stadyumunda ve medya aracıgıyla dünyaya tekrar tekrar dınlete bılırız buda ayrı bır konu değilmi arkadaşlar.

Jesus_FB
26.Mart.2006, 05:56
1. ligde forma şansı bulamayan kaliteli türklerde 2. ligi kaliteli hale getirmezmi o zaman şahsen çok iyi milliyetci ve vatan severimdir. ama yabancı kısıtlaması kalkar ise şanlı istiklal marşımızı birçok avrupa stadyumunda ve medya aracıgıyla dünyaya tekrar tekrar dınlete bılırız buda ayrı bır konu değilmi arkadaşlar.

sonuna kadar katılıyorum arkadaşım işte bazı insanlar bu yönden hiç bakmıyor

barman
26.Mart.2006, 12:54
çoğu kişi kalkmasın diyor ama oylar bunu göstermio

gunners
26.Mart.2006, 13:39
cok doru soyluosun..avrupada basarılı olup tekrar dıkkatlerı turk takımlarına ve turkıyeye cekeriz..

gunners
26.Mart.2006, 13:41
benım kafama takılan bısey var,,dıelımkı takımda 9-10 yabancı var,,o zaman bız hangı dılde tezahurat yapıcaz,,turkce ıse yaramıcak gıbıme gelıo o zaman :)

BurakMania
31.Mart.2006, 19:24
Kaldirilmamali ama kaldirilacaksa da yabanci oyunculara belli standartlar getirilmeli. Yoksa Ilhan Cavcav ülkeyi Afrikali doldurur Kimi bulsa getirir :D

koray_capello
31.Mart.2006, 19:42
kaldırılsın artık ya bu türk oyunculardan bi cacık olmayacağı belli oldu..

imperius
31.Mart.2006, 19:44
kaldırılsın artık ya bu türk oyunculardan bi cacık olmayacağı belli oldu..
altına imzami atarim.. :)

junior_gonzales
31.Mart.2006, 21:03
bence kalkmasın.türk futboluna ihanet olur bu.

gunners
31.Mart.2006, 22:10
sayı mutlaka artmalı..8-9 olsun ama gene de bı sınırlama getırılmelı ornegın son 3 yılda en az %10 mıllı macta oynamk gıbı..onune gelen yabancı gelmesın ulkemıze..

koray_capello
01.Nisan.2006, 00:22
valla mümkünse türk sınırlaması olsun.2 yada 3 tane türk oynatılsın gerisi yabancı olsun.

imperius
01.Nisan.2006, 01:21
valla mümkünse türk sınırlaması olsun.2 yada 3 tane türk oynatılsın gerisi yabancı olsun.
ilginc ama bi o kadar da mantıklı bi oneri..

mustafa boylu
01.Nisan.2006, 16:57
yaw tamam serbest olmasın ama daha değişik bir sistem olabilir bence

merty1905
02.Nisan.2006, 14:06
bencede tamamen kalkmasın yoksa turk ligi diye bişi kalmaz ama biraz arttırılabilir...

tolga_gfb
07.Nisan.2006, 19:55
ya arkadaslar tum konularda fıfa kurallarına uyuluyorda neden yabancı sınırlamasına gelınce bu kurala uyulmuyor bence azız yıldırım haklı yabancı sınırlaması kalkmalı hem super lıgtekı oyuncularda ıkıncı lıgı hareketlendırmıs olur sızcede haksızmıyım hem super lıg hem de ıkıncı lıg cok gusel olur bı de su acıdan bakın avrupa da basarı yakalarsak TURKIYE

tolga_gfb
07.Nisan.2006, 19:58
ya arkadaslar su bı gercekkı kımse ınkar edemez her konuda fıfa kurallarına uyuluyor pekı neden yabancı sınırlamasına gelınce bu kurala uyulmuyor bu soruma cevap alabılırmıyım dıceksınızkı turk futbolu gelıssın bu dune kadar bı cacık oldumu olursa zaten belırlı oyunculardan olur zaten onlarda gozden kacmaz yanı

Maymuncuk
07.Nisan.2006, 20:41
Şahin yabancıya soğuk bakıyor

Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Turkcell Süper Ligi'nde yabancı oyuncu sınırının kaldırılmasının, özellikle milli takımı olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Türkiye'de futbolun özerk federasyon tarafından yönetildiğini de hatırlatan Bakan Şahin, "Sınırın kaldırılmasını şu aşamada kişisel olarak belirtmeliyim ki isabetli görmüyorum. Çünkü bu kendi çocuklarımızın yetişmesini olumsuz etkiler" dedi.

Çeşitli temel atma ve açılış törenleri ile ziyaretlerde bulunmak üzere Yalova'ya gelen Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İDO iskelesinde Yalova Valisi Doç.Dr. Yusuf Erbay, AKP Yalova Milletvekili Şükrü Önder ve Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu tarafından karşılandı.

Bakan Şahin, daha sonra Vali Erbay'ı makamında ziyaret edip, kente yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bir gazetecinin, "Turkcell Süper Ligi'nde yabancı oyuncu sınırlamasının kaldırılmasına yönelik düşüncelerini" sorması üzerine konuşan Bakan Şahin, "Bilindiği gibi Türkiye'de futbol, özerk federasyon tarafından yönetilmektedir. Yabancı oyuncu oynatılma ve sınırlaması konusu da futbol federasyonlarının görevleri arasındadır. Sınırın kaldırılmasını şu aşamada kişisel olarak belirtmeliyim ki isabetli görmüyorum. Çünkü bu kendi çocuklarımızın yetişmesini ve özellikle milli takımımızı olumsuz etkiler. Ancak şu düşünülebilir. Kulüplerimiz yabancı transfer yapabilirler fakat bu yabancı transferlerden kaç tanesi bir müsabakada oynatılacak sorunu görüşülürken Avrupa'da oynanan maçlar için bu kontenjan daha yüksek tutulabilir. Futbol takımlarımız daha kaliteli yabancı oyuncularla rakipleriyle mücadele etme imkanı bulabilirler. Bu konu 'mutlaka böyle karar alın' gibi anlaşılmamalı. Çünkü özerk federasyonlara nasıl karar alacakları ve işleyişleri konusunda müdahale etmiyorum" diye konuştu.

Yalova'da eksikliği hissedilen spor salonunun önümüzdeki yıl yatırım programına alınabileceğini ifade eden Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, daha sonra Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu'nu makamında ziyaret etti. Bakan Şahin, daha sonra temel atma törenlerine katılmak üzere Taşköprü Beldesi'ne hareket etti.

alıntıdır

_sonic_
07.Nisan.2006, 20:51
kalkmasın...

winc3
08.Nisan.2006, 09:52
bence yabancı sınırlaması kalkmamalı eger kalkarsa butun maddı olarak guclu olan takımlar bence sahaya 2veya3 turk oyuncuyla cıkarlar turk lıgınde turklerden cok yabancıları ızlemek bence fazla zevk vermez ve turk futbolcularını yarısından cogu 2 lıgte oynamaya baslar ve futbolcular harcanmıs olr veya dısarı gıtmek zorunda kalırlar ordada yedek clubelerınde beklıyerek harcanırlar benım dusuncam bu saygılar.......

comandante
08.Nisan.2006, 13:46
kalkmadı arkadaşlar hayırlı olsun...

Nedvedmania
08.Nisan.2006, 13:52
kalkdı sayılır ama
ben bununla ilgili konu açmıştım ordaki yazıyı buraya koyuyorum :

http://forum.turksportal.net/vb/images/icons/icon1.gif Her takım 11 yabancıyla sahaya çıkacak !
http://www.spor3.com/haberimaj/Futbol_Genel_Manset_2.JPGHer takım 11 yabancıyla sahaya çıkacak !

Federasyon, Türk takımlarının 11 yabancıyla sahaya çıkabileceği bir sistemi devreye sokmak üzere..

İşte 2006-2007'nin Süper Ligi: 18 kişilik kadroya ikisi alt yapıdan en az 7 Türk futbolcu konacak. İstenirse 11 yabancı 'yerli' olarak sahaya çıkabilecek. "Üç büyükler" de Anelka dışındakilerin hepsi 'yerli' sayılacak.

11 yabancı oynayacak

Futbol Federasyonu, yeni sezonda Türk takımlarının 11 yabancıyla sahaya çıkabileceği bir sistemi devreye sokmak üzere. Kesin karar çok yakında açıklanacak!.

Futbol Federasyonu, Türk futbolundaki yabancı oyuncu sınırlandırmasına son şeklini vermek için yoğun bir çalışma başlattı. Bu konuda Asbaşkan Kemal Kapulluoğlu'na yetki veren Başkan Haluk Ulusoy, rakamlara takılmadan sistemin belirlenmesini ve detaylı bir çalışma yapılmasını istedi. Hedef bir an önce yeni sistemi oluşturmak ve kulüplere Dünya Kupası öncesinde transfer yapabilme imkanı sağlamak. Dünya Kupası'nda oynayan futbolcuların maliyetlerinin kupadaki performanslarına göre çok artabileceği için başta Fenerbahçe olmak üzere birçok kulüp yeni sistemin Kupa'dan önce açıklanması için ısrar ediyor.

Hepsi Sahada Olabilir

Futbolda önde gelen ülkelerdeki sistemleri detaylı olarak incelemeye başlayan Kapulloğlu ve profesyonellerden kurulu ekip, bazı temel konularda görüş birliği içinde. Bunların başında artılı sistemden uzak durmak geliyor. Yani yabancı oyuncu sayısı kaç olursa olsun hepsi sahada olabilecek. Tüm bu araştırmaların sonunda Federasyon yönetimi üyelerinin ortak kararı ile yabancı sayısının sınırlandırması kaldırılacak.

İşte yeni sezonda yabancı sayılmayacak futbolcular

* AB üyesi ülkeler için: Kendi milli takımlarında son 2 yılda yüzde 30 oranında forma giyen oyuncular.
* AB dışındaki Avrupa ülkeleri için: Kendi milli takımlarında son 2 yılda yüzde 70 oranında forma giyen oyuncular.
* Afrika ve Asya ülkeleri için: Kendi milli takımlarında son 2 yılda yüzde 70 oranında forma giyen oyuncular.
* Güney Amerika ülkeleri: Arjantin ve Brezilyalı oyuncular için milli olma kriteri aranmayacak. Diğer Güney Amerikalı oyuncularda Afrika-Asya kriteri aranacak.

2 altyapı oyuncusu şart

* Her takım en az 14 Türk futbolcuyla sözleşme imzalayacak.

* FIFA'nın aldığı karar gereği gelecek sezondan itibaren uygulanacak olan "Her takım 18 kişilik maç kadrosuna en az 2 altyapı oyuncusunu almak zorunda" kuralı bu sezondan itibaren geçerli olacak.

* Her takım 18 kişilik maç kadrosunda en az 7 Türk oyuncu bulunduracak. Yani 2 altyapı oyuncusu dahil toplam 7 futbolcusunu 18 kişilik kadroya alan takım, 11 futbolcusunu yabancılardan oluşturabilecek.

* Yabancı sayılmama kriterine giremeyen oyuncuların sayısının 2 veya 3'le sınırlandırılması bekleniyor.

Turgay Demir/ Sabah

EreN
08.Nisan.2006, 14:15
üzgünüz 6 yabancıda kaldı :(

winc3
08.Nisan.2006, 15:09
bence en hayırlısı buydu zaten:D:D:D

nic-39
08.Nisan.2006, 21:41
malesef gene 6 yabancıda kaldık..gene 4. 5. sınıf turk oyuncularına gercek degerlerınden kat kat fazla paralar verılcek..

Burak Duran
08.Nisan.2006, 22:27
bence en hayırlısı buydu türk futbolcularımızın kendini geliştirmesinin en iyi yolu hayırlı uğurlu olsun

Maymuncuk
08.Nisan.2006, 23:27
Olması gereken oldu !!

mgungor
09.Nisan.2006, 01:20
galatasaray 2000 de uefa kupasını aldığında da kaç oyuncu sınırlaması vardı ama başarılı oldu.

nic-39
09.Nisan.2006, 12:32
galatasaray 2000 de uefa kupasını aldığında da kaç oyuncu sınırlaması vardı ama başarılı oldu.bu tek ornek bıle yabancı sayısının artmasını gerektırıyor..koca turk futbolunda sadece 1 basarı var,,romenler bıle sanırsam sampıyon kluplerde falan kupa aldı zamanında..bence hıcbır turk takımı bu sartlarda şampıyonlar lıgı kupasını alamaz..uefa ıse belkı..2000 yılından sonra gs avrupada naptı?lucescu zamanı cok ıyı bı kurayla ıkıncı tura cıktı onun dısında da bı basarı yk kı bu sene tromso kurası bı felaket..eskıden bı ts vardı gsye yardımcı ee o da bu sene gıttı rum takımına yenıldı!!bjk en kolay uefa gruplarından bıle cıkamıo,,anadoludan zaten basarılı labılecek bı takım yok..ee fenerbahcede bence ıkı senedır şl dekı en zor gruplarda mucadele edıyo(bı rakıbı mılan şl de ılk 4te dıerı schalke uefa da ılok 4 te! )artık yerel basarı degıl avrupada basarı gerek bunun ıcınde yabancı sayısı mutlak artmalı..su an hangı oyuncumuza avrupadan talep var!!olmaz cunku 2002 den sonra hıcbır basarımız yok ve tanımıyolar bızı!!

barman
09.Nisan.2006, 13:47
benım kafama takılan bısey var,,dıelımkı takımda 9-10 yabancı var,,o zaman bız hangı dılde tezahurat yapıcaz,,turkce ıse yaramıcak gıbıme gelıo o zaman :)

onları gaza getiremiceksek ne işe yararki

zargı
09.Nisan.2006, 20:38
ewet arkadaslar federasyon yabancı sayısını bu senede 6 olarak belirledi bu değiştirilicek mi belli deil ama suan alınan karar bu bence artırılmalıydı.Sizin görüşleriniz neler

francesco10
09.Nisan.2006, 20:47
bencede arttırılmalıydı , bizmle birlikte almanyada kalmıştı en son bu yabancı kıstlaması, onlarda kaldırdılar bu sezon başı

en mantıklı sistem ,ing sistemiydi, ne kadar çabuk geçilirse o kadar yararlı olur türk futbolu için

Maymuncuk
09.Nisan.2006, 20:55
Bence Türk Futbolu adına en iyi karar verildi ;)

barahir
09.Nisan.2006, 21:04
evet milli olma koşulu ile gelebilcekti ne güzel yabancılar. böylece ülkemize kaliteli yabancılar gelcekti. bence tarihi bi fırsatı tepiyoruz

winc3
09.Nisan.2006, 21:55
gercekten en hayırlısı bu oldu obur turlu turk futbolunun,oyuncusunun hıc bır onemı kalmıyodu sahaya 11 yabancı oyuncuyla cıkıp turk oyuncuları turk lıgınde yedek bırakmak ayıp olur............

dinaMYt
09.Nisan.2006, 22:03
uzun zamandan sonra aziz yıldırımın bir isteği federasyon tarafından kabul edilmedi.bu yabancı sınırlamasının kaldırılmamasından daha faydalı bi durum bence türk futbolu için.

nic-39
09.Nisan.2006, 22:19
uzun zamandan sonra aziz yıldırımın bir isteği federasyon tarafından kabul edilmedi.bu yabancı sınırlamasının kaldırılmamasından daha faydalı bi durum bence türk futbolu için.
ya su konuda bile fenerbahceye laf soyluosun ya helal sana!!ayrıca konuyu da carpıtma ıstersen! ! !

Burak Duran
09.Nisan.2006, 22:21
ya su konuda bile fenerbahceye laf soyluosun ya helal sana!!ayrıca konuyu da carpıtma ıstersen! ! !
laf atmak yok ki kardeşim sadece belirtmiş arkadaş. bencede türk futbolu için en hayırlısı oldu

ozzy
09.Nisan.2006, 22:21
kesinlikle arttırılmalıydı! yoksa avrupada başarı zor.artırılmasını bekliyodum ve çalışmalar vardı görüyorumki sadece çalışma yapılmış icraat yok.

nic-39
09.Nisan.2006, 22:24
laf atmak yok ki kardeşim sadece belirtmiş arkadaş. bencede türk futbolu için en hayırlısı oldu
aziz yıldırımın ıstedıgı olmadı bu daha hayırlı falan fılan!!bu ne pekı laf soylemek degıl mı!!ayrıca bana bu kararın turk futbolu ıcın faydasını acıklarmısın?

zargı
10.Nisan.2006, 00:16
aziz yıldırımın ıstedıgı olmadı bu daha hayırlı falan fılan!!bu ne pekı laf soylemek degıl mı!!ayrıca bana bu kararın turk futbolu ıcın faydasını acıklarmısın?
tek faydası mecbur türk oyuncu oynatıcaksın türk futbolcusu gelişcek.

ama bence zararı daha cok bu futbolcularla avrupada hiçbi takımla bas edemeyiz adamlar yıldız üstüne yıldız eklerken biz yerimizde sayıyoruz

Cengo
10.Nisan.2006, 02:23
tek faydası mecbur türk oyuncu oynatıcaksın türk futbolcusu gelişcek.

ama bence zararı daha cok bu futbolcularla avrupada hiçbi takımla bas edemeyiz adamlar yıldız üstüne yıldız eklerken biz yerimizde sayıyoruz

Sadece oynatmak ile oyuncu yetişmez, hala anlayamıyoruz maalesef :(

cydel
10.Nisan.2006, 05:24
altyapıya hiç para harcamadan türk futbolcu nası çıkarılacak... sadece hazır oyuncu alıyoruz... ingiliz sistetmide türkiyeye olmaz ayrıca, ingiliz sistemine göre türkiyedeki mevcut oyunculardan kaçı oynayabilirki... ülkemize göre bişiler ayarlanabilirdi... çok yabancı alan takımlardan federasyon para alarak bunları az yabancı oynatan takımlara ve 2. lig kuluplerine, altyapıya harcamak şartıyla dağıtabilir... böylece yetenekli türk oyuncularda kendini gösterebilir :)

comandante
10.Nisan.2006, 11:20
arkadaşlar ne demek ya yabancı sayısı kaldırılmadan avrupada başarı gelmez?nispet için falan söylemiyorum yanlış anlaşılmasın biz uefayı süper kupayı aldığımızda da sınır vardı hatta yanlış hatırlamıyorsam 5ti.mevkiilerinde çok iyi 5 tane türk oyuncu alırsınız abi,ama çoook iyi olanları,kalan 6 mevkiiye de iyi yabancılarını alırsın gelir başarı.ama sen gidip de yabancıların üzerine eksik mevkilere türk yamamaya çalışırsan zor adam bulursun...

bence doğru karar verildi.ama keşke sınır 8 falana çıkıp da ing deki gibi work permit olayı yapılsaydı.

nic-39
10.Nisan.2006, 12:13
oynatarak gelıscek kadar sacma bı mantık yok..verebıldıgınız tek ornek 2000 yılı gssi..o kadro bı daha gelmez!bulun bakalım bı emre bı okan bı umıt bı hakan daha..bızım turk futbolcusu rahata alısık..trde al gulum ver gulum..vergı vermıo ılgıl alaka yanı sımartılma 10 numara canı ıstemeyınce sakatım dıo oynamıo..sıkıyosa yapsın bakalım bunu avrupada bı takımda..turk futbolunun gelısmesı antrenor acısında derwall ın futbolcu acısında uche-hogh-okocha-hagi-taffarel lerin yani kalıtelı yabancıların gelmesıyle baslamıstır..bırcogunuz derwall geldıgınde daha dogmamıstınız bılemezsınız o yuzden..bu sınırlama olursa bız daha cook serkan aykutlara bulent akınlara ayhanlara metın dıyadınlere mılyon dolarlar verırız..messiyi barca alır 1 sene altyapısında gelıstırır sonra da cıkarır pasa pasa oynatır a takımında..nıe cunku sınırlama sadece amerıkalı futbolculara karsı var..ama fener,bjk oynatamaz cunku zaten 6 hakkı var bı de o oyuncunun gelısmesını bekleyemez..bobo belkı 1-2 sene sonra star olcak ama bjk 6 hakkı oldugu ıcın almıcak seneye 2 sene sonra 200000 dolarlık adamı 5 mılyon dolara alcak!!bu zıhnıyetınızı deıstırın artık turk futbolcusu bu sınırlama oldugu zaman ve boyle yatmaya alısıp rekabet yemedıgı zaman hucbır sekılde gelısemez..rekabet ıcınde bellı sartlar ıcınde gelen yabancı sart..fb-gs arasındakı en buyuk fark ne??Yabancılar..

Berkaiser
10.Nisan.2006, 13:52
Yabancı sayısının 6 oyuncuda kalması bence de doğru bir karar.

Universal
10.Nisan.2006, 17:54
Sivasspor karşılaşmasından sonra düzenlediği basın toplantısında Teknik Direktörümüz Daum çarpıcı açıklamalarda bulundu. Daum, takımımızın performansından son günlerde yaşanan hadiselere kadar bir çok konuya değindi. Yabancı oyuncu sınırlaması ile ilgili "Yabancı Oyuncu sınırlaması, Avrupa'da mücadele edecek tüm takımların sorunu" diyen Teknik Direktörümüz, bu sınırlamanın Türk Futbolu'nun kalitesini yükseltmeyeceğini ve Türk Milli takımına çok büyük bir fayda sağlamayacağını, buna rağmen Türk Milli takımına başarılar dilediğini söyledi. İşte Daum'un maçtan sonra yaptığı basın toplantısındaki açıklamalar:

"İlk yarıyı çok iyi konsantre olmuş bir şekilde oynadık ve haklı olarak 2-0 öne geçtik. İlk yarı beni oyun anlayışı açısından memnun kıldı. İkinci yarı bir vites küçülttük. 2-0 önde olmamızın ve son haftalarda yoğun maç programımız nedeniyle yaşadığımız bir düşüştü. İlk yarıda sahaya yansıttığımız oyun anlayışı ile neredeyse hiç pozisyon vermedik. İkinci yarıda rakibimizin bize hazırladığı kontra atakları biz onlara yaptık ve şunu gördük ki tehlike olduğu anlarda Rüştü’ye güvenebiliriz."

"Sivasspor oturmuş iyi bir takım. İyi alan daraltıyorlar. Bu tip rakiplere karşı sabırlı oyun anlayışına sahip olmamız lazım. İlk yarı bunu başardık. İkinci yarı başaramasak bile bir gol daha atmasını bildik. Benim açımdan bakıldığında kadrom dar. Önümüzdeki maçlarda sorun olmaması için dua ediyorum. Deniz olayındaki gibi bir olay da yaşamamalıyız. Tam anlamıyla bilgilendirilmedim bu konuda ama bir örnek vermek istiyorum. İki tane firma düşünelim kendi aralarında açık hesabı olan. Her ne sebepten olursa olsun bu hesap tam olarak kapatılmamış. Hesabını ödemeyen firmaya gelen biri diyorki; sen hesabını ödemedin bu yüzden bu çalışanın çalışmayacak ve onun yaşam alanını kısıtlıyorum. Bir insanın çalışma haklarını kısıtlamak insan haklarına aykırıdır. Futbol Federasyonu’nun aldığı bu kararla hakkını kısıtladığı bir insandır. Her ne kadar profesyonel ve acımasız bir meslek icra ediyorsak da bunu göz ardı edemeyiz. Önder ve Anelka’nın takıma katılmasını bekliyoruz. Anelka Paris’te tedavi olacak. Orada bir güvendiği doktor var. Her ne kadar bizde bu tedaviyi burada yapabilecek olsakta oyuncumuzun kendi güvendiği doktoruna gitmesine izin veriyoruz. Böyle bir hakları var."

"Altı yabancı kararı Türk milli takımı için alınmış bir karardır. Avrupa Birliği’ne girmek istiyorsak kendimizi orada alınan kararlardan soyutlamamalıyız. Orada Türk milli takımı düşünüldü ve Fatih Terim’in daha fazla Türk oyuncuya sahip olma düşüncesinin öne çıktığını ve bu kararın alındığını düşünüyorum. Bu sayısal kısıtlama ile Milli takımın kalitesinin artmasını diliyorum bende ama bunun mümkün olacağını sanmıyorum. Türk futbolundaki kaliteyi yükseltmenin farklı bir yolu olabilir ama bunun yeri burası değil."

"Şu anda önümüzde kupa ve şampiyonluk yarışında çok önemli maçlarımız var. Benim buradaki geleceğimi sezon sonunda konuşuruz."

Sivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant ise düzenlediği basın toplantısında hem stadımızı, hem de taraftarımızı övdü. Basın toplantısında Lorant şöyle konuştu: "Oyuncularım bu maçla yeni şeyler öğrendiler. Önemli olan bu maçlarda galip gelemeseler bile ders çıkartmalarıdır. Onlarda çok az cesaret gördüm. Özellikle ilk devre benim düşündüğüm gibi oynamadılar.Orta sahanın göbeğinde oynayan arkadaşımız formda değildi. iki gol yedik. penaltı olup olmadığını göremedim hakemler gereken kararı verdi.Ama stadyum harika, Taraftar Harikaydı."

ALINTIDIR

10_Osmanozc
10.Nisan.2006, 17:57
100.yılın bahanesi de bulundu.

Universal
10.Nisan.2006, 18:04
100.yılın bahanesi de bulundu.

unutmaki bu yabancı sayısı tabzonuda etkiliyor seneye avrupa kupasına gidebilirseniz yabancılarınızın önemini anlaycaksınız 6 yabancıyla oynamak var sınırsız yabancıyla oynamak var

Jesus_FB
10.Nisan.2006, 18:08
zaten federasyon sırf bizim 100. yılımız diye artırmadı yabancı sayısını öbür sene artırır kesin
kalitesiz olan ligimiz biraz daha iyi olucaktı ama artık öyle bi şans bırakmadılar işte görüyorsunuz Fenerbhaçe Glatasaray önüne geleni zorlanmadan yeniyor ve gittikçe aradaki fark daha da açılıyor türk futboluna yapılmış bir haksızlıktır bence bu karar

10_Osmanozc
10.Nisan.2006, 18:31
Fenerbahçe ile Galatasaray'ın da çok da umrunda sanki Türk futbolunun kalitesi.

Maymuncuk
10.Nisan.2006, 18:37
Ben Yabancıların olduğu Kaliteli bir lig yerine Türklerimizin olduğu Kalitesiz ligi yeğlerim ;)

jacke
10.Nisan.2006, 18:46
Ben Yabancıların olduğu Kaliteli bir lig yerine Türklerimizin olduğu Kalitesiz ligi yeğlerim ;)

kardeş bu kafayla gidersen sen ömrü billah türkiyeden başarı bekleme.ülkeye yabancı gelecekki millet örnek alsın.örneğin alex geldi mesela adamlar daha cok basiolar alexe.mahallede top oynayan cocuklara bak kimisi alex dio kimisi ronaldinho kimisi mondragon daha bir kişiyi duymadım türk futbolcu ismini sayarken mahallede top oynayan ufak cocuklardan.ispanyada,almanyada,italyada yabancı sınırsız çokmu kötü ?ligleri?

biz gerçekleri görmezden gelioruz ülkemizde futbolcu yetişmior torpille alt yapı yapiolar.o zaman acacaksın yabancıların önünü türk futbolu böle 1 uefa kupası alıp bi dünya 3.cülüğü olup ardından 5 sene sora yatmak bişeyi değiştirmes.önemli olan istikrardır.allahın isviçresi bile bizi eledi be basel allahtan elendide şampionlar ligine 2 takımla gidioz.middlesbrough saolsun.ama böle hep başkasının sırtına dayanarak nereye gidicez???kalite lazım kalitee..buda anca yabancılarla olur.örnek;""Arsene Wenger sormuşlar;Fransa milli takımın başına geç dünya şampionu olması için tekrar.Arsene Wenger şu cevabı vermiş;Ben ufak takımları istikrarlı yapabilirim,güzel çalışmayla 3 4 sene sora belki şampionda yaparım.Ama milli takım bir jenerasyon meselesi benim yapabileceğim hiçbirşey yok.Eğer ülkede kaliteli oyuncular varsa takım zaten kendiliğindende olur ."" sanırım bu sözler yeterli..

Maymuncuk
10.Nisan.2006, 18:51
Kendi ağzınla diyorsun "ufak çocuk" topu bilmeyenler ;)

Sende bu kafayla gidersin ki gitmişsin Türkiye'den birşey bekleme

zargı
10.Nisan.2006, 19:08
abi iyi bi teknik adam ölüyü bile oynatır ama dediim gibi iyi bi teknik adam daum deil

perpetua
10.Nisan.2006, 19:15
Avrupa Birliği’ne girmek istiyorsak kendimizi orada alınan kararlardan soyutlamamalıyız.

Ancak FIFA yabanciya limit konulmasinin gerektigini vurguluyor ve serbest dolasim'in futbola yarari kadar zarari oldugu dusuncesinde. Blatter, bu kuralin zengini daha zengin yapan bir sistem oldugunu vurguladi ve bunun degismesinin gerektigini belirtti.

Yabanci oyuncularin Turkiye'ye daha fazla gelmesi veya yabanci oyuncularin kisitlanmasi tek basina milli takimimizi basarili yapmayacaktir. Alt yapidan surekli olarak kaliteli oyuncu cikarabilmek, ve bu oyuncularin oynayip kendilerini gelistirebilecegi ortami yaratmak gerekli.

Eger saglam gibi bir alt yapimiz yoksa ve yabanci oyuncu transferi serbest kalirsa, Turk futbolcularin genelde 2. ve 3. liglerde oynadigi bir lig seyrederiz. Kisisel olarak ben bunu gormek istemem. Zaten ikinci sinif olan ligimizin fazla bir espirisi kalmaz. Turkiye'de top kosturan ikinci sinif yabanci futbolcular yerine Ispanya, Italya, Ingiltere hatta Brezilya liglerini seyreder insanlar. Madem yabancilari seyredecegiz, bari iyilerini seyrederim der. Bu da yayinci kurulusun isine gelmez ve futbola buyuk bir destek saglayan yayin gelirleri azalir.

Alt yapida oncelikle egitime (futbol disi) onem verilmeli ve yetisme cagindaki genclerin hem karakterlerinin hem de futbol bilgilerinin ust duzeyde olmasi saglanmali ilk asamada. Teknik, ve fizikzel ozellikleri gelistirmek zaten bir miktar da oyuncuya bagli. Potansiyeli varsa, gelisir ve yararli bir futbolcu oluverir. Zaten bu tip futbolcular ligimizde oynuyor var ama zihinsel olarak futbolculuga hazir degiller ve Avrupa'da ve Milli takim duzeyinde basari bu yuzden yok.

Dikkatinizi cekerim, Galatasaray'in basarili oldugu 1990'larin sonlarinda takimda (ilk 11'de) 5 tane alt yapidan yetismis oyuncu vardi. Bulent, Fatih, Okan, Emre ve Suat (hatta bir de Tugay eklenebilir). Bunlara 3 adet iyi yabanci oyuncu eklendi, Hagi, Popescu ve Taffarel. Gerisi de genc yaslarda takima kazandirilan oyunculardi, Hakan Sukur, Arif, Hakan Unsal, Umit Davala, Ergun, Hasan Sas gibi. O iyi bir jenerasyondu ve calisarak, basarili olabildiler. Arkasi daha yeni yeni geliyor (burada Lucescu'nun alt yapidan oyuncu yetistirmemesine ve bunun Galatasaray'in son zamanlarda cok fazla transfer yapmasina neden oldugunu soylemeden gecemeyecegim.) Yillarca alt yapida beraber oynamis ve ayni sistemden cikan oyuncular, birbirlerine daha rahat adapte olacak, daha cabuk basarili olacaklardir. Degisik takimlar ve egitim stillerinden gelen oyuncularin birbiri ile kaynasmasi, cok daha uzun surecektir.

Fenerbahce bosuna mi alt yapiya para harciyor bu gunlerde? Su anda alt yapidaki kadro cok kotu. Alt yapidan cikan oyuncular takima girmiyor, giremiyor. Su anda belki de Volkan Babacan disinda alt yapidan A takima girebilecek potansiyeli olan oyuncu yok (bu benim tezim degil, Fenerbahce alt yapisini takip eden bir yazarin gorusu - su anda ismi aklimda degil). Peki ne zaman asilanacak bu futbolculara Fenerbahce kulturu, futbol stili ve etigi? 18-19 yasinda takima alinip, 3-4 sene yedek bekletildikten sonra mi bekleniyor bu futbolcularin gelismesi? Umarim ki yapilan yatirimla gelecek yillarda daha iyi oyuncular yetisir ve alt yapi daha cok meyve verir.

Trabzon'dan cok oyunu yetistigi ile ovunuluyor. Ama cok iyi olan oyuncu sayisi az. Nedeni de bu futbolcularin hasbel kader kendi kendine yetismesi. Yeterli olan egitimin verilmemesi. Trabzon'da cok futbolcu var ama var olmasi yetmiyor. Besiktas'da bundan cok farkli degil.

Simi hurra diye yabanci oyunculara saldirirsa bizim takimlarimiz, alt yapidan oyuncu yetistirme gereksinimi daha da azalacak. Zaten buyuk takimlarimiz transfer hayrani ve Anadolu takimlarinda biraz parlamis oyunculari hemen transfer ediyor. Bunlarin yerini yabanci oyuncular alacak ve alt yapi yine bosverilecek. Turk futbolcusu yine zihinsel olarak gelisme gosteremeyecek ve her ne kadar teknigi veya fizigi iyi olsa da futbolunu gelistiremeyecek.

Yabanci transferi serbest birakilsin. Ama alt yapidan cikmis 5 oyuncuyu mac kadrosuna alma zorunlulugu konursa yabanci transferi serbest birakilsin. Bu 5 oyuncuyu veya daha fazlasini en iyi sekilde yetistirmek icin de takimlar zaman, para ve emek harcasin. Simdiki gibi oraya biraz para atip yapiyormus gibi gorunelim, nasil olsa biz transferimzi yapariz diyemesin takimlar.

gorkemyilmazkarasu
10.Nisan.2006, 20:28
evet bencede problemin çözümü yabancı sayısını arttırmak değil altyapıya daha önem vermek gençlerin önünü açmak.sen 2 sezon mahmut hanefiyi,semihi,olcanı oynatma sonra yabancı sayısı artsın de.oynatsın kardeşim olcan gibi adam var elinde yazık değilmi o çocuğa

Berkaiser
10.Nisan.2006, 20:48
Ne zaman ki Türk futbolcusu Avrupa kulüplerinde daha fazla oynamaya başlar işte o zaman yabancı sınırlaması kaldırılır.

jacke
10.Nisan.2006, 21:20
Kendi ağzınla diyorsun "ufak çocuk" topu bilmeyenler ;)

Sende bu kafayla gidersin ki gitmişsin Türkiye'den birşey bekleme

valla o koskoca yazımdan böle bi anlam çıkartıosan bu forumda senle tartışmaya gerek bile yok kardeş :)

Maymuncuk
10.Nisan.2006, 22:09
O zaman bende derim ki jacke:Allah'ın gavurunu mu örnek alacağız ;)

O istikrarı Türkiye'ye yabancı getirerek sağlamış olsak bile Türkiye Milli takımının bile bu halde ki kötü durumunu o haldeyken düşün...

Ancak bu yabancı mevzusu ne zaman olur ???Dünya'ya bütün Türkler her bir tarafa yerleşmiş olur her bir lig'de en az 5-6 tane Türk olur o zaman yaparsın yabancı sınırlamasını kaldırmayı..

Ama ne şu anda toplasan 10 tane bilemedin 15 tane Avrupa'da Türk var (MİLLİ TAKIM SEVİYESİNDE)..

Peki bu jenerasyonu ne yapacağız..Yabancıları ala ala Türk yeteneklerimizi mi çökerteceğiz;yoksa Türklerimizin üstüne gidip en azından Yabancılara verdiğimiz değeri verip de Şu anki Dünya'nın her tarafına dağılmış Brezilya gibi mi olmaya çalışacağız??

Gravity
10.Nisan.2006, 22:19
Unuttuğunuz bir şey var arkadaşlar. Başarı, yabancının çokluğuna göre artmaz. Daum'a kalsa 11 tane yabancıyla oynar, hatta ilk 18'e Türk oyuncu almaz. Doldurur iyi oynayan yabancıları. Başarılı olur mu, belki olur belki olmaz ama bir şey kesin olur ki o takımın geleceği olmaz. Türk futbol tarihinin en başarılı olan dönemine bakarsanız ne demek istediğimi çok daha iyi anlarsınız.

perpetua
10.Nisan.2006, 23:02
Bir turlu alt yapiya yatirim yapilmasi ve alt yapidan oyuncu cikarmanin mukafaatlandirildigi bir sistem gelistirilmeli. Bu yapilirsa, yabanci serbest olabilir.

Ancak yabanci limitini kaldirma istegi, alt yapi eksikligini gidermek icinse, bu Turk futbolunun geriye gitmesine neden olur. Bir suru para Turk futbolcusunu gelistirmek yerine yabanci futbolculara kazandirilir.

Simdi dusunun, Vestel'e yatirim yapmak yerine Turk insani Sony, Toshiba vs. gibi yabanci kuruluslara buyuk yatirimlar yapsa, su anda Vestel Avrupa'nin en buyuk TV ureticisi ve dunyanin en buyuk TV ureticilerinden birisi olmazdi. Turkiye'de potansiyel var cunku nufus cok buyuk. Sadece buyuk degil, nufus cok genc. Bu gencleri alip yetistirmemek, belki de eldeki en buyuk kaynagi yok etmektir.

Daum'un aciklamalari sasirtici degil cunku Daum her ne kadar bazi soylediklerinde hakli olsa da sonucta kendisini dusunuyor. Biliyor ki eger Fenerbahce ile Avrupa kupalarinda basarili olursa cok istedigi Alman Milli takimi, Real Madrid, Chelsea gibi kuluplerden birisinin basina gecebilecek ve amacina ulasip dunya devi bir takimi yonetebilecek. Bunu da en kisa yoldan yapmaya calisiyor.

nekop
10.Nisan.2006, 23:04
belkiş cok klasik bi cevap ama galatasaray uefayı aldıgında takımda 10 yabancımı vardı yine simdiki gibi 6 yabancı vardı....feneerbahceliler seneye avrupada basrıyı yakalayamazlarsa işte bunu öne sürecekler

enesao
11.Nisan.2006, 00:54
daha bir kişiyi duymadım türk futbolcu ismini sayarken mahallede top oynayan ufak cocuklardan.ispanyada,almanyada,italyada yabancı sınırsız çokmu kötü ?ligleri?

işte bak kendi ağzınla sölüyosunn... yabancı sınırı kalkmasın ki oyuncularımız kaliteli olsunlar ve mahallede ki ufak çocuklar özgürcan, cafercan, ferhat, aydın, oğuz, mülayim desinler.....

nic-39
11.Nisan.2006, 01:25
arkadaslar kardesler gs ornegını vermeyı bırakın artık...80 senelık tarıhımızde hep sınırlama vardı da noldu sadece 2 dunya kupası kı bırı kurayla bı de avrupa sampıyonası na katılmısz mıllı takımlar duzeyde..kadroda ortalama 13 turk var da noluyo??15 senede abdullah hakan unsal harıc sol bek cıkmadı koca turk futbolunda yabancı serbest dıe mı!!bırakın bu ferhatları olcanları mehmet sedeflerı..olcan kımı kescek alex ı mı!!bu oyuncu fbde koca sezonda 5 dakıka oynıyacagına gıtsın samsunda 1000 dakıka oynasın..turk topcusu rekabet karsıtı..yemıyo yabancıyla rekabete gırmek..

BurakMania
11.Nisan.2006, 01:28
daum basarısızlıgına sebep aramasın yabancı sınırlaması kalksında ne oldugu belirsiz yabancı futbolcu mu dolsun ligimiz

nic-39
11.Nisan.2006, 01:36
daum basarısızlıgına sebep aramasın yabancı sınırlaması kalksında ne oldugu belirsiz yabancı futbolcu mu dolsun ligimiz
mondragon song tomas kleberson yattara stefanov jefferson ısaac el saka alex appıah anelka nobre ılıc cordoba meduna holoskon lazarov jhonson jaba wederson petkovic . . bunlar ne oldugu belırsız yabancılarmı???

CeM_85
11.Nisan.2006, 01:43
arkadaşlar kimse yanlış anlamasın avrupada başarı için falan diyonuz ama Galatasaray uefa ve süper kupayı aldığındada Türkiyede 6 yabancı sınırlaması vardı. Bunlar avrupada başarı sayılmıyor galiba

nic-39
11.Nisan.2006, 01:45
arkadaşlar kimse yanlış anlamasın avrupada başarı için falan diyonuz ama Galatasaray uefa ve süper kupayı aldığındada Türkiyede 6 yabancı sınırlaması vardı. Bunlar avrupada başarı sayılmıyor galiba
baska ornek var mı?

nart_susruko
11.Nisan.2006, 01:49
mondragon song tomas kleberson yattara stefanov jefferson ısaac el saka alex appıah anelka nobre ılıc cordoba meduna holoskon lazarov jhonson jaba wederson petkovic . . bunlar ne oldugu belırsız yabancılarmı???
bunlar belki belirsiz yabancılar değil ama bu sınır kalktığı zaman kim öyle ahım şahım trasfer yapabilecek 4 büyüklerden başka(-ki onların yaptığı transferlerde tartışılır ya neyse)

nart_susruko
11.Nisan.2006, 01:51
baska ornek var mı?
peki yabancı sınırı olmadığı zaman fbnin başarılı olabileceği kesin mi...yoooo...sadece ve sadece daum un başarısızlığa kılıfı...

CeM_85
11.Nisan.2006, 01:51
baska ornek var mı?
yok bunlar yeterde artar bile

nic-39
11.Nisan.2006, 01:56
sınırlama bellı kıstaslar getırırsın o zaman onune gelen yabancı gelemez..burda serbest olunca takımlar full yabancı olcak dıe kaıde yok..fener gıdıp yabancı kalecı almaz ya da tuncayın yerıne adam almaz dımı...bu dunyanın kuralı gucu olan kazanır..lıgın kalıtesı artarsa kı bu yıldız oyuncularla olcaktır tv gelırı otomatıkman artacaktır ve anadolu kluplerı gelır saglayacaktır..vıllereal gıbı takımlar ancak bu yola basarılı oluoo ve bızım takımlarmızda boyle olacaktır..reklama ıhtıyacımız var..turk takımları ısterse 11 yabancıyla basarılı olsun ılgı gene turlıyede olcak ve ıyı turk oyuncular avrupaya gıdecektır..su an 6 sınırı var..sız sanıomusunuz allttan gelen oyuncular 3 buyuklerde dırekt oynar..bjk ıddıası olsa gs zorda kalmasa oynatırmı genclerı??

nic-39
11.Nisan.2006, 01:59
peki yabancı sınırı olmadığı zaman fbnin başarılı olabileceği kesin mi...yoooo...sadece ve sadece daum un başarısızlığa kılıfı...
sankı fener sınırsız oynıcak gs bjk dıerlerı 6 yabancıyla oynıcak..yapmayın bu kadar ya...bu durum devam ederse şl de hayatta hıcbır turk takımı basarılı olamaz!!