View Full Version : Bunlar hala Geçmişe takılmışlar....
Fıratcan Alçınkaya
16.Haziran.2007, 12:10
Bugün haber sitelerinde dolaşırken gözüme bu iki haber takıldı v herkesle paylaşmak istedim...
Guardian yazarı Jonathan Steele, yorum yazısına, "Boğaz boyunca, çirkin rüzgar değirmenlerini andıran yüksek direklerde dev kan kırmızısı bayraklar dalgalanıyor" diye giriş yaparak...
Yukarıdaki haber aslında çok daha uzun içinde parti ismide geçiyor ama ben sadece bu kısmını koydum... Siyasi içerik katmamak amacıyla....
Yahoo’nun hava raporu İstanbul’u Bizans yaptı
İnternetin en çok ziyaret edilen sitelerinden Yahoo’nun hava durumu sayfasında İstanbul’un hava durumunu öğrenmek için İstanbul yazdığınızda karşınıza "Bizans, TR" sözcükleri çıkıyor.
Bizans’ı Türkiye’nin data bilgilerine İstanbul’un adı olarak kaydeden Yahoo’ya Türklerden de büyük tepki yükseldi. ABD’deki Türkler Yahoo’nun sitesine girdiklerinde karşılaştıkları bu durumu terbiyesizlik olarak niteliyorlar. Berk Sevinç isimli bir Yahoo kullanıcısı tepkisini şu şekilde dile getirdi. "Ne zaman ki İstanbul yazdım, karşıma "Byzantion,TR" yazısı çıktı. Bazı insanlara tarihi tekrar öğretmek mi lazım. Bilemem ama gerekli adımları atmanızı, internet üzerinden bir protestoya ön ayak olmanızı istiyorum."
Hala neler peşindeler bizim bütüm iyi niyetimize rağmen bunlar hala intikam peşinde çeşitli sataşmalar içinde... Bu bölüme siyasi dini konuların açılmadığını biliyorum o yüzden bu tarafların en aza indirgemeye çalıştım...Ben sadece bunlara PES diyorum yani...
tosunpasa
16.Haziran.2007, 12:29
Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur demişler ya. Ne kadar doğru.. Ama hepsine yetecek gücümüz var. Bunu da geçmişte çok defa gösterdik. Ama ATATÜRK gibi bir liderimiz şuan yok işte bu yaptıklarını bunlara yedirsin...
Wesley Sneijder
16.Haziran.2007, 12:43
Boğazdaki çirkin rüzgar değirmenleri gibi ha...
BlackEagle19o3
16.Haziran.2007, 13:44
Türkiye Cumhuriyetini ve İstanbul'un Müslümanların elinde bulunmasını çekemiyorlar:mad:
Fernando Gago
16.Haziran.2007, 14:14
Boğaz boyunca, çirkin rüzgar değirmenlerini andıran yüksek direklerde dev kan kırmızısı bayraklar dalgalanıyor" diye giriş yaparak... zaten herşeyi kanıtlıyor bunlar bize düşmanlıkları hiç bitmeyecek
GeNç KaRTaL
16.Haziran.2007, 14:29
Bu adamlar Kurtuluş Savaşını unuttular mı sanki? Hayır.Onun öcünü almak için bu sefer içten fethetmeye çalışıyorlar.Ve başarıyorlar.Bu tür şeyler onların bize düşman oluğunu gösteren küçük ayrıntılar..
TR.CaPTaiN
16.Haziran.2007, 17:02
Yunanlarla ilgili internette birşeye rastlamıştım bulabilirsem buraya koyarım. Bir gazete veya dergilerinde çıkan şey şu. İstanbul ve Anadolu bizim kaybedilen topraklarımız oralar bizim hakkımız ve alacağız. Zaten tvlerde de çıkan onların komando andını bilirsiniz İstanbul'u Türklerden kurtaracağız,Ayasofya'ya yunan bayrağı dikeceğiz falan filan.
Nocna Mora
16.Haziran.2007, 18:50
Böyle gsavurluk olmaz olsun böyle insanlık olmaz olsun hem yalancı hem sahtekar hemde şerefsizler...
El Comandante
16.Haziran.2007, 19:39
Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur demişler ya. Ne kadar doğru.. Ama hepsine yetecek gücümüz var. Bunu da geçmişte çok defa gösterdik. Ama ATATÜRK gibi bir liderimiz şuan yok işte bu yaptıklarını bunlara yedirsin...
Sacma bir laf.
Kürtler,Lazlar,Cerkezler ve baska dinlerden,ülkelerden Türklerle gecinen iyi insanlar...
Bunlar ne oluyor?
Bakin genelleme yapmayin hicbirzaman.Bütün insanlar bir degildir.
Mesela Mehmet Ali Agca gitti Papa´yi vurdu,sonra bütün hristiyan alemi Türklere düsman mi olacakti?Sadece 1 kisi icin bütün Türklere düsman mi olacakti?Ama bu lafi söyleyenler genelleme yapiyor.Bu sadece bir örnekti,bunu cogaltabiliriz...
Sana yakistiramadim bu lafi Alican ;)
tosunpasa
16.Haziran.2007, 19:57
Sacma bir laf.
Kürtler,Lazlar,Cerkezler ve baska dinlerden,ülkelerden Türklerle gecinen iyi insanlar...
Bunlar ne oluyor?
Bakin genelleme yapmayin hicbirzaman.Bütün insanlar bir degildir.
Mesela Mehmet Ali Agca gitti Papa´yi vurdu,sonra bütün hristiyan alemi Türklere düsman mi olacakti?Sadece 1 kisi icin bütün Türklere düsman mi olacakti?Ama bu lafi söyleyenler genelleme yapiyor.Bu sadece bir örnekti,bunu cogaltabiliriz...
Sana yakistiramadim bu lafi Alican ;)
Sen Kürtleri, Lazları, çerkezleri v.s Türk olarak görmüyor musun Baran? Ben onlarıda Türk olarak gördüğüm için söyledim. Asıl ben sana yakıştıramadım bunu..
El Comandante
16.Haziran.2007, 20:06
Sen Kürtleri, Lazları, çerkezleri v.s Türk olarak görmüyor musun Baran? Ben onlarıda Türk olarak gördüğüm için söyledim. Asıl ben sana yakıştıramadım bunu..
Bak simdi bu konuya girersek cikamayiz.
Benim aslim kürt.Ama Türk´üm.Ama Kürtlerinde kendilerine ait gayriresmi dili var.Bosu bosuna kürtler-türkler kardestir demeyiz.Tamam kabul ediyorum Kürt´lerde Türk´tür..Ama sonucta bosuna Kürt diye bir kavram cikmamistir demi.
Sen herhalde yabancilari benim kadar iyi tanimazsin.Yurtdisinda yasadigim icin ve insanlari cok iyi anladigim icin ben bu konuda sana karsi oldugumu söylüyorum.Yunanlilari sevmiyorsunuz,peki siz kac tane Yunanli biliyorsunuz?Benim sinifta Yunanli var ve cok iyi biri.
Derlerki Türklerin en büyük düsmani Ruslardir.Ama benim sinifta 4 tane rus var ve iyi insanlar.
Genelleme yaparsak bütün dünyaya karsi düsman olmamiz gerekiyor.
Bu örnekleri cogaltabiliriz.Ben bu lafa herzaman karsiyim,bunu belirteyim.Türk´ün Türk´ten baska dostu yoksa nasil ilerleyecek bu toplum?
Bugra19o3
16.Haziran.2007, 20:12
Güzel Paylaşım Saol Fırat ;)
tosunpasa
16.Haziran.2007, 20:14
Bak simdi bu konuya girersek cikamayiz.
Benim aslim kürt.Ama Türk´üm.Ama Kürtlerinde kendilerine ait gayriresmi dili var.Bosu bosuna kürtler-türkler kardestir demeyiz.Tamam kabul ediyorum Kürt´lerde Türk´tür..Ama sonucta bosuna Kürt diye bir kavram cikmamistir demi.
Sen herhalde yabancilari benim kadar iyi tanimazsin.Yurtdisinda yasadigim icin ve insanlari cok iyi anladigim icin ben bu konuda sana karsi oldugumu söylüyorum.Yunanlilari sevmiyorsunuz,peki siz kac tane Yunanli biliyorsunuz?Benim sinifta Yunanli var ve cok iyi biri.Genelleme yaparsak bütün dünyaya karsi düsman olmamiz gerekiyor.
Derlerki Türklerin en büyük düsmani Ruslardir.Ama benim sinifta 4 tane rus var ve iyi insanlar.
Bu örnekleri cogaltabiliriz.Ben bu lafa herzaman karsiyim,bunu belirteyim.Türk´ün Türk´ten baska dostu yoksa nasil ilerleyecek bu toplum?
Baran benim için Türkiye sınırlarında yaşayan ve o sınırlara bağlı nüfus cüzdanı olan herkes Türk'tür. Sende koskoca dvletleri 3-5 kişi ile bağdaşlaştırıyorsun şuan.. Şuanda pkkya destek yapan kimler? Ermenistan, Yunanistan, abd, İngiltere v.s v.s.. Hatta abd bir reklam filmi çekmişti. Iraklılara... Reklamın sağ alt köşesinde kürdistan yazıyordu.. En ufak bir karışıklıkta herkes geçmişte olduğu gibi topraklarımızın üzerine çökecektir. Tarihte çok yaşadık bunları.. Tarihte tekerrürden ibarettir..
Sen 3-5 kişiyi kos koca devletlere mal ediyorsan. Bende öyle düşüneyim. Zamanında kürdistan diye videolar açan kimlerdi? Yabancılar.. Zamanında bizans diye videolar koyan, haritalar çizenler kimlerdi? Yabancılar.. Atatürk'e hakaret içeren içerikleri yayınlayan kimlerdi? Yabancılar.. Benim düşüncem Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Ama senin saydığın Kürtler, Lazlar, Çerkezler v.s hepsi Türkiye sınırları içerisinde yaşıyor ve Türk nüfusundanlarsa onalrda Türktür.
El Comandante
16.Haziran.2007, 20:24
Baran benim için Türkiye sınırlarında yaşayan ve o sınırlara bağlı nüfus cüzdanı olan herkes Türk'tür. Sende koskoca dvletleri 3-5 kişi ile bağdaşlaştırıyorsun şuan.. Şuanda pkkya destek yapan kimler? Ermenistan, Yunanistan, abd, İngiltere v.s v.s.. Hatta abd bir reklam filmi çekmişti. Iraklılara... Reklamın sağ alt köşesinde kürdistan yazıyordu.. En ufak bir karışıklıkta herkes geçmişte olduğu gibi topraklarımızın üzerine çökecektir. Tarihte çok yaşadık bunları.. Tarihte tekerrürden ibarettir..
Sen 3-5 kişiyi kos koca devletlere mal ediyorsan. Bende öyle düşüneyim. Zamanında kürdistan diye videolar açan kimlerdi? Yabancılar.. Zamanında bizans diye videolar koyan, haritalar çizenler kimlerdi? Yabancılar.. Atatürk'e hakaret içeren içerikleri yayınlayan kimlerdi? Yabancılar.. Benim düşüncem Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Ama senin saydığın Kürtler, Lazlar, Çerkezler v.s hepsi Türkiye sınırları içerisinde yaşıyor ve Türk nüfusundanlarsa onalrda Türktür.
Simdi kürdistan diye videolari acanlar,haritalar cizenler,Atatürk´e hakaret edenler kac kisiler?Bütün bir toplum degil demi.
Neyse Alican,ilk defa görüslerimiz tutmadi.Tutmayacakta.Benim öyle bir felsefem yok.Sirf Türk dostlarim olacak diye bir kaide de yok.Sen bu lafi söylerken genelleme yapiyorsun ama bunun farkinda degilsin ne yazikki...
tosunpasa
16.Haziran.2007, 20:35
Simdi kürdistan diye videolari acanlar,haritalar cizenler,Atatürk´e hakaret edenler kac kisiler?Bütün bir toplum degil demi.
Neyse Alican,ilk defa görüslerimiz tutmadi.Tutmayacakta.Benim öyle bir felsefem yok.Sirf Türk dostlarim olacak diye bir kaide de yok.Sen bu lafi söylerken genelleme yapiyorsun ama bunun farkinda degilsin ne yazikki...
Ben en dediğimin farkındayım Baran. Türkleri sevenler kaç kişi? Onlarda bütün yabancı toplum değil değil mi? Ama ne dersen de.. Laz'ı, Çerkez'i, Kürt'ü Türk saymadığın için çok şaşırdım.. Laz - Türk diye ayrım yapılamaz. Kürt - Türk diye de, Çerkez - Türk diye de.. Çünkü bunların hepsi TÜRK. Çok enterasan yaklaştın bu konuya.. Ve çok çok şaşırdım bu görüşüne.
Fernando Gago
16.Haziran.2007, 20:35
Biz Kurtuluş savaşını Kürdü , Lazı , Çerkezi , Alevisi , Sünnisi ile kazandık böyle ayrımlara hiç gerek yok hepimiz Türkiyede Yaşıyoruz Ve Türküz ... kürdistanı kurmak isteyen veya ülkeyi bölmek isteyen tc vatandaşı kişiler sadece belli başlı ülkelerin beyinlerini yıkadığı onların kuklası kişiler...
El Comandante
16.Haziran.2007, 20:43
Ben en dediğimin farkındayım Baran. Türkleri sevenler kaç kişi? Onlarda bütün yabancı toplum değil değil mi? Ama ne dersen de.. Laz'ı, Çerkez'i, Kürt'ü Türk saymadığın için çok şaşırdım.. Laz - Türk diye ayrım yapılamaz. Kürt - Türk diye de, Çerkez - Türk diye de.. Çünkü bunların hepsi TÜRK. Çok enterasan yaklaştın bu konuya.. Ve çok çok şaşırdım bu görüşüne.
Bak Laz,Cerkez,Kürt hepsi Türk´tür kabul ediyorum ama benim demek istedigim sey cok farkli.Nasil anlatabilirim bilmiyorum gercektende.Kürt,Türk ise neden Kürt diye birsey var?Neyse,ben bu konuda anlatmak istedigim seyi anlatamadim galiba.
Ama yanlis anlama beni,bu ülkeyi kuranlar Türkler,Kürtler,Lazlar,Cerkezler´dir.Dogal olarakta bunlar Türk´tür.Benim aykiri bir görüsüm yok.
Diger ülkelerin vatandaslari konusuna gelince,ben yurtdisinda yasadigim ve cogu ülkenin vatandaslarini tanidigim icin bu konuya bu sekilde baktim.Sen yurtdisinda yasasaydin sen de benim gibi düsünürdün.
tosunpasa
16.Haziran.2007, 20:49
Bak Laz,Cerkez,Kürt hepsi Türk´tür kabul ediyorum ama benim demek istedigim sey cok farkli.Nasil anlatabilirim bilmiyorum gercektende.Kürt,Türk ise neden Kürt diye birsey var?Neyse,ben bu konuda anlatmak istedigim seyi anlatamadim galiba.
Ama yanlis anlama beni,bu ülkeyi kuranlar Türkler,Kürtler,Lazlar,Cerkezler´dir.Dogal olarakta bunlar Türk´tür.Benim aykiri bir görüsüm yok.
Diger ülkelerin vatandaslari konusuna gelince,ben yurtdisinda yasadigim ve cogu ülkenin vatandaslarini tanidigim icin bu konuya bu sekilde baktim.Sen yurtdisinda yasasaydin sen de benim gibi düsünürdün.
Senin dediğine bir örnekle sorayım.. Dinimizde bir çok meshep var.. Alevisi, Sunnisi, Şiisi v.s v.s Sonuçta bu meshepler Müslümanlığa bağlı değiller mi? Bu da aynı şekil.. Kürt'ler var ama Kürtler de Türk.. Bilmem anlatabildim mi? Yani bu örnek Lazlar, Çerkezlerde de yapılabilir...
GeNç KaRTaL
16.Haziran.2007, 20:53
Aslında bende bazen düşünüyorum bu yabancı olayını diyorum ki benim peygamberimi tanımayan adam ile ne işim olur benim diyorum.Ama başka bir yandanda düşüdüğümde insanların inançları kendisine onunla Allah'ın arasında bir şey banane.Şimdi düşündüğümüz olayda buna benziyor onlar bize düşman ama bireysel olarak indirgediğimizde hepsinin düşman olmadığını bundan dolayıda insanlara diğer vatandaşları öyle düşünüyor diye düşman olarak bakmanın yanlış olduğunu düşünüyorsun
diğer tartışma hakkında yorum yapmak istemiyorum çünkü karışık bir olay ve yeterli bilgi birikimine sahip değilim..
tosunpasa
16.Haziran.2007, 20:55
Aslında bende bazen düşünüyorum bu yabancı olayını diyorum ki benim peygamberimi tanımayan adam ile ne işim olur benim diyorum.Ama başka bir yandanda düşüdüğümde insanların inançları kendisine onunla Allah'ın arasında bir şey banane.Şimdi düşündüğümüz olayda buna benziyor onlar bize düşman ama bireysel olarak indirgediğimizde hepsinin düşman olmadığını bundan dolayıda insanlara diğer vatandaşları öyle düşünüyor diye düşman olarak bakmanın yanlış olduğunu düşünüyorsun
diğer tartışma hakkında yorum yapmak istemiyorum çünkü karışık bir olay ve yeterli bilgi birikimine sahip değilim..
Yahu söylerken yabancıların her bir ferdine değil. Yönetimde sözü olanlar ve ileri gelen insanları için kullandım ben o cümleyi. Ve o cümleninde arkasındayım..
REsist JuvE11
16.Haziran.2007, 21:00
[B]Bakin genelleme yapmayin hicbirzaman.Bütün insanlar bir degildir.
B]
evet bütün insanlar bir değil..amerika yı,yunanistan ı bv..gibi ülkelerin yöneticileri,ırkçı toplumları...bunların hepsi bizimle dost dimi..zaten bunların sayısı da az..bir elin parmağını geçmez..artık bırakalım bu işleri..bu dünyada kimse kimseyle dost değildir..heleki biz(türkiye)hiç kimseyle dost olamayız..pembe dünyadan uyanalım..bu dünyayı ülkelerin yöneticileri yönetmiyomu..bunların çoğu da türkiyeye düşman mı?EVET..sonuç ortada!
GeNç KaRTaL
16.Haziran.2007, 21:03
Pakisten ile ilişkilerimiz iyi diye biiyorum ben..
REsist JuvE11
16.Haziran.2007, 21:04
Pakisten ile ilişkilerimiz iyi diye biiyorum ben..
pakistan ve çeçenistan hariç
TürkuAz
16.Haziran.2007, 21:09
Haklısın kardeş.Saydıklarının hepsinin resmi dili Türkçe'dir.Soyları Türk'tür.O yüzden ayrım yapmak yanlıştır.
TR.CaPTaiN
16.Haziran.2007, 21:21
Gönül bağımızın olduğu ülkeler hariç(Afganlar,Pakistanlılar) gibi Türk'e dost kolay kolay bulunmaz,aradan 3-5 kişi çıkar bunlar da istisnadır. Yunanların Ege denizinde F16larımıza yaptığı sayısız engellemeler,Yunan komandolarının Türkiye aleyhine marşları,ABD konferanslarındaki haritalar,Fransa'nın şu anda Türkiye'nin AB üyeliğine karşı tavırları, İngiltere desen ayrı bi dava,Hollandalı AB temsilcisinin bir ara Türkiye aleyhine söylediği sözler bunların hepsi bize ne kadar düşman olduklarını kanıtlıyor.
Türk-Kürt olayına gelirsek. Bir alıntı bunun için yeterli.
İnternette geçen bir yorum okumuştum aynen şöyleydi: '' Ben Kürtüm ama Türkiye için ölürüm.''
Not: Bugün Yunan uçakları Türk uçaklarına 3 önleme daha yapmış.
REsist JuvE11
16.Haziran.2007, 21:25
düşman ülkelerin arasına suudi arabistan ı da ekleyelim...onlar tam hain
Fıratcan Alçınkaya
16.Haziran.2007, 21:37
İyadeyi Ziyaret Viyana ya kadar girdik zamanıda... Eeee ne yapsın adamlar... Ufak tacizler yapabildiklerinin en iyisi... Gücümüz belli yerimiz belli İnancımız tam varsa gücü yetecek gelsin...Türk ün Türk ten başka dostu yoktur... Türk e kimsenin gücü yetmez... Bunlar anca böyle ordan burdan laf atar...
REsist JuvE11
16.Haziran.2007, 21:48
konuyla ilgili bir yazı...alıntı..
türkler nasıl yok edilir??
Ağustos 1914 günü Osmanlı Devleti, Almanya'nın yanında Birinci Dünya Savaşına girdiğinde; İngiltere Savaş Bakanı Lord Kitchener bir açıklama yaparak: "Türkiye'yi yok edinceye ve tarih sahnesinden silinceye kadar savaşacağız.." dedi.
Aradan bir yıl geçmeden Çanakkale'de büyük bir hezimete uğradılar. Atatürk ve Türk milleti yine büyük bir mucize yaratmıştı. İngiltere ve müttefikleri şaşkındı. Köhne ve hasta bir devlet bütün ordularını tarumar etmişti. Beklenen bu değildi. Hayâl-i sükut derindi...
Bu büyük yenilgiden sonra İngiltere parlâmentosu toplanarak 'Çanakkale hezimetini' bütün aşama ve ayrıntıları ile görüştü. (1916) Saatler süren öfkeli, sinirli, gergin ve heyecanlı oturum boyunca milletvekilleri Başbakan David Lloyd George'u hedef alarak en ağır şekilde eleştirip suçladılar. Korkunç ve acımasız hücumlar yönelttiler. Başbakan bütün konuşulanları olanca sükunetiyle sonuna kadar dinledi.
Nihayet, elinde bir kitapla kürsüye çıktı.
Elindeki kitap müslümanların kitabıydı
Kendisine ve orduya yöneltilen eleştirilere, çok kısa ve öz olarak şöyle cevap verdi
"Şu elimdeki kitabı görüyor musunuz ? Bu, Türklerin taptığı kitaptır.Biz bu milleti tam 300 yıldır bu kitaptan ayırmaya ve dinlerinden uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Demek ki başaramamışız. Zira, bu kitap Türk'lerin elinde olduğu ve onlar bu kitaba göre amel ettiği (yaşadığı) sürece, bütün dünyanın orduları bir araya gelse, yine de Türkleri yenemezler. Ne vakit ki, onları bu hayat ve kuvvet kaynaklarından soğutur, uzaklaştırır ve ayırırız, işte o zaman Türkleri yenmek dünyanın en kolay işi olacaktır" dedi.
TR.CaPTaiN
16.Haziran.2007, 21:54
Tardelli11 paylaşımın için sağol. İşte ordularla mağlup edilemeyecek milleti şimdi Kitabından ayırarak yok etmeye çalışıyorlar.
REsist JuvE11
16.Haziran.2007, 21:57
Tardelli11 paylaşımın için sağol. İşte ordularla mağlup edilemeyecek milleti şimdi Kitabından ayırarak yok etmeye çalışıyorlar.
evet..son yıllarda bunu yapmaya başladılar
GeNç KaRTaL
16.Haziran.2007, 22:05
Çok güzel bir paylaşım Mahmut abi çok güzel belli ediyor istersen diğer konudada paylaş orayada gider..
ibo
16.Haziran.2007, 23:59
az önce bende bunu bir haber sitesinde okumuştum. Şu anda İstanbul'da bir BİZANS kurmaya güçleri yetiyorsa buyursunlar gelsinler bizde onlara bir karşılama töreni yaparız... :mad: