Log in

View Full Version : Bu SoruLarın CevapLarını BiLen Biri Var mı?

Atakan38
11.Eylül.2006, 23:15
Bu sorulara neden olan olayları hergün mutlaka yaşıyorsunuzdur.Çünkü o kadar tanıdık ki bu olaylar.Ama kimse niçin böyle davrandığını düşünmez,düşünen de cevabını bulamıyordur herhalde.İşte o sorular...

* Neden bozulan otobüsün yolcuları bizim otobüsümüze aktarıldığında onlara mültecilermiş gibi bakarız?

* Neden her gördüğümüz haritada hemen Türkiye'yi bulmaya çalışırız? Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardır?

* Neden insanlar birbirlerine sarılınca saga-sola sallanırlar?

* Neden ögrenciler ilköğretimin beşinci sınıfına kadar öğretmene "öğretmenim" diye seslenirken altıncı sınıfta bir anda "hocam" diye seslenmeye başlarlar?

* Neden sınavlarda "4 yanlış bir doğruyu götürür" şeklinde bir uygulama ile öğrenciler cezalandırılırlar da "4 doğru bil, bir doğru da bizden" şeklinde bir kampanya başlatılıp, zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?

* Neden insanlar kapalı bir alandan yağmur yağan alana çıkınca kafalarını eğerler? Yağmura duyulan saygıdan mıdır, yoksa ondan tırstığımız için midir?

* Neden dükkanını kapatıp giden esnaf, kapıya "10 dakika sonra dönücem" yazar ve ne zaman gittiğini nasıl anlarız?

* Televizyona çıkan insanlar neden kendilerini Türkiye'deki bütün insanların izlediğini sanırlar?

Örn: "Şu anda 70 milyon bizi izliyor..."

* Neden bazi kızlarımız şirin bir hayvancağız gördüklerinde "inanmıyoruuuum!" derler, inanılmayacak olan nedir?

* Cumartesi ve Pazartesi'nin neden kendi isimleri yoktur?

* Dolmuşlardaki fiyat tarifesinde "en kısa mesafe" neden "indi-bindi" olarak tabir edilir? Önce inilip sonra mı binilir? Bir terslik yok mudur?

* Bir programı kurarken neden "kabul ediyorum" ya da "kabul etmiyorum" seçenekleri vardır? O kadar parayı bayılıp bir bilgisayar programı satın aldıktan sonra "kabul etmiyorum" seçeneğini işaretleyen bir takım saf kişiler mevcut mudur?

* Bulmacalarda boru sesinin karşılığı neden hep "ti"dir? Bulmacaları hazırlayan arkadaşlar hiç "ti" diye ses çıkaran boru görmüşler midir?

* Neden futbol takımı olan Ajax "Ayaks" diye okunur da temizlik ürünü Ajax "Ajaks" diye okunur?

* Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" diye yazılır? Hipokrat yemininde "arabamı temiz kullanacağım" şeklinde bir madde de mi vardır?

:D:D Bence Çok GuzeL SoruLar SecıLmıs

Ajax,KabuL Etmıorum v Hocam Demeye BasLamak,70 MiLyon Bızı IzLıor SoruLarı Cok Hosuma Gıttı

mustinimo
11.Eylül.2006, 23:44
Bu sorulara neden olan olayları hergün mutlaka yaşıyorsunuzdur.Çünkü o kadar tanıdık ki bu olaylar.Ama kimse niçin böyle davrandığını düşünmez,düşünen de cevabını bulamıyordur herhalde.İşte o sorular...

1* Neden bozulan otobüsün yolcuları bizim otobüsümüze aktarıldığında onlara mültecilermiş gibi bakarız?

2* Neden her gördüğümüz haritada hemen Türkiye'yi bulmaya çalışırız? Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardır?

3* Neden insanlar birbirlerine sarılınca saga-sola sallanırlar?

4* Neden ögrenciler ilköğretimin beşinci sınıfına kadar öğretmene "öğretmenim" diye seslenirken altıncı sınıfta bir anda "hocam" diye seslenmeye başlarlar?

5* Neden sınavlarda "4 yanlış bir doğruyu götürür" şeklinde bir uygulama ile öğrenciler cezalandırılırlar da "4 doğru bil, bir doğru da bizden" şeklinde bir kampanya başlatılıp, zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?

6* Neden insanlar kapalı bir alandan yağmur yağan alana çıkınca kafalarını eğerler? Yağmura duyulan saygıdan mıdır, yoksa ondan tırstığımız için midir?

7* Neden dükkanını kapatıp giden esnaf, kapıya "10 dakika sonra dönücem" yazar ve ne zaman gittiğini nasıl anlarız?

8* Televizyona çıkan insanlar neden kendilerini Türkiye'deki bütün insanların izlediğini sanırlar?

Örn: "Şu anda 70 milyon bizi izliyor..."

9* Neden bazi kızlarımız şirin bir hayvancağız gördüklerinde "inanmıyoruuuum!" derler, inanılmayacak olan nedir?

10* Cumartesi ve Pazartesi'nin neden kendi isimleri yoktur?

11* Dolmuşlardaki fiyat tarifesinde "en kısa mesafe" neden "indi-bindi" olarak tabir edilir? Önce inilip sonra mı binilir? Bir terslik yok mudur?

12* Bir programı kurarken neden "kabul ediyorum" ya da "kabul etmiyorum" seçenekleri vardır? O kadar parayı bayılıp bir bilgisayar programı satın aldıktan sonra "kabul etmiyorum" seçeneğini işaretleyen bir takım saf kişiler mevcut mudur?

13* Bulmacalarda boru sesinin karşılığı neden hep "ti"dir? Bulmacaları hazırlayan arkadaşlar hiç "ti" diye ses çıkaran boru görmüşler midir?

14* Neden futbol takımı olan Ajax "Ayaks" diye okunur da temizlik ürünü Ajax "Ajaks" diye okunur?

15* Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" diye yazılır? Hipokrat yemininde "arabamı temiz kullanacağım" şeklinde bir madde de mi vardır?

:D:D Bence Çok GuzeL SoruLar SecıLmıs

Ajax,KabuL Etmıorum v Hocam Demeye BasLamak,70 MiLyon Bızı IzLıor SoruLarı Cok Hosuma Gıttı

1- çünkü o otobüs bizimdir. kartı biz bu otobüse bastık ama onlar dierine basıp geldi. mültecilerdir

2- yanlış yere koydularsa itiraz etmek için

3- sarılma esnasında denge problemi olur düşmemek için bi sağ sol yapılır

4- 5.sınıftan 6 ya geçme. 8 den lise 1 geçme. lise 3 ten üniversiteye geçme dönemlerinde öğrencilerde bir büyüme hissi oluşur. davranışları konuşmaları değişir

5- bunu bende bilmiyorum. ösym ye bi başvuralım bu sene

6- rahmetten kaçılmaz saygı duyulur.

7- 10dk sonra dönmez zaten. maksat müşteriyi "şimdi gelir" hevesiyle 10 dk dan fazla tutmak ve ona mal satmaktır

8- e 35 milyon bizi izliyor diyince sunucu "kardeşim reytingimiz düşükmü bizim onumu diyosun" diyebilir. o yüzden herkes bizi izliyor demeye getirilir

9- zekasının o hayvanı görüp algılayıp tanımlamasına inanmıyor olabilir

10- 5 tane isim uydurmakta zorlanan kişi "amaan bunlara da ertesi diyelim gitsin" demiş ve öle süregelmiş

11- vardır haklısın. bindi indi sölemesi ters gelmiş heralde

12- formalite icabı. zorunlu deilsin kabul etmekte gibisinden

13- ti sesli boru bende görmedim şahsen

14- aralarında fark olsun. hangisi futbol takımı hangisi temizlik ürünü anlaşılsın diye

15- halk arasında doktorlar arabayı temiz kullanır diye bi kanı vardır. hele bu birde bayandansa araba sürülmez yanında yatılır.

yavuuzzzz
12.Eylül.2006, 02:33
çok güzeldi ve çok doğru hepside özellikle 5 e kadar öğretmenim 6 da hocam kısmı.Biz 6 ya geçsek de hocam demeye başlasak diye yakınırdık 5 teyken :n:

TuTh
12.Eylül.2006, 04:46
guzel paylasim tesekkurler

RoNNiE91
12.Eylül.2006, 05:56
* Bir programı kurarken neden "kabul ediyorum" ya da "kabul etmiyorum" seçenekleri vardır? O kadar parayı bayılıp bir bilgisayar programı satın aldıktan sonra "kabul etmiyorum" seçeneğini işaretleyen bir takım saf kişiler mevcut mudur?

* Neden ögrenciler ilköğretimin beşinci sınıfına kadar öğretmene "öğretmenim" diye seslenirken altıncı sınıfta bir anda "hocam" diye seslenmeye başlarlar?

* Neden her gördüğümüz haritada hemen Türkiye'yi bulmaya çalışırız? Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardır?

* Neden insanlar kapalı bir alandan yağmur yağan alana çıkınca kafalarını eğerler? Yağmura duyulan saygıdan mıdır, yoksa ondan tırstığımız için midir?

Bunlar süperdi :D

besiktas1903
13.Eylül.2006, 08:11

bu guzel :D sanki oyle yapinca islanmiyoruz

Atakan38
13.Eylül.2006, 17:36
Bende SamanyoLu HaberLerini İzLıodum Bunu VerdiLer Haber Olarak Acaip GuLdum

Bı Kaç Gun Sonrada Nette BuLunca Koydum Hemen :D

ultraslanerdem
14.Eylül.2006, 05:31
Bence hepsi çok güzeldi."ŞU ÇILGIN BİZ" :D

Universal
14.Eylül.2006, 05:38
ÖSS'de böyle sorular çıkması gerekir.