View Full Version : Tema 2B İmza Kampanyası
SaRPeR1903
13.Ekim.2006, 19:09
http://www.tema.org.tr/2B/index.asp
Okuyup zamanınızı ayırın lütfen
Fernando Gago
13.Ekim.2006, 19:17
Çok güzel bir kampanya ismimide yazdırdım Herkesin Duyarlı Olması Lazım bu hususta
Sekopej
13.Ekim.2006, 19:20
Pek birşey çıkacağını zannetmiyorum. Avrupa Peyzaj Sözleşmesini imzalayıp, ne olduğundan haberi olmayan bir ülkede yaşıyoruz.
Yeşil alanın yaşamak için bir zorunluluk olduğunu ne zaman anlayacağız acaba?;)
BlackEagle19o3
13.Ekim.2006, 19:36
Ben de katıldım.Umarım bir sonuç alınır...
YusufT
13.Ekim.2006, 22:00
bende katildim :)
Ahmet_77
13.Ekim.2006, 22:12
Bende katıldım...
LaigLeNoiR
26.Ekim.2006, 02:10
http://www.tema.org.tr/2B/index.asp
http://www.tema.org.tr/images/Tema15.gif
“2/B Arazileri Satılmasın” İmza Kampanyası
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Sayın Başkan ve Üyeleri
Sayın Başbakan
Sayın Çevre ve Orman Bakanı
Başımız dertte.
Dünya ısınıyor, iklimler değişiyor, afetlerin sayısı ve şiddeti artmaya devam ediyor.
Dünyamız çölleşmeye, açlığa, susuzluğa doğru giderken doğal dengeler bozulurken çözüm, yeşil örtüyü korumak ve genişletmektir.
Ama biz ne yapıyoruz ?
Nefes almamızı sağlayan, topraklarımızı, suyumuzu koruyan, binlerce canlının yaşam kaynağı, yuvası ormanlarımızı korumamız gerekirken sözde “yasal” yollardan satmaya çalışıyoruz.
Ormanlarımız satılık değildir.
Anayasaya aykırı, ulusa ait ormanları satışa çıkararak mülkiyet hakkını hiçe sayan ve orman talanının önünü açan 2 B orman arazilerinin satışına geleceğimiz ve çocuklarımız için hayır diyoruz.
Ormanlarımızın satılmaması hep orman kalması için; aşağıda imzası bulunan biz Ülke Gönüllüleri, başta TBMM Başkanımız, Başbakanımız ile Çevre ve Orman Bakanı olmak üzere Yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bütün üyelerinden, ilişikte yer alan 2 B ile ilgili çözüm önerilerimizi dikkate almalarını, 2 B orman arazilerinin satılmamasını ve tekrar 2 B’lerin yaşanmaması için gereken önlemleri almalarınız istiyoruz.
Sekopej
26.Ekim.2006, 02:13
İmza atalı çok oluyor, hep yeşil için mücadele veriyoruz ama sonuç hep hüsran.
İnsanlar yeşili lüks değil de ihtiyaç olarak hissetmeye başladıklarında belki birşeyler olabilir. Bunu insanlara anlatmak da zaten benim görevim.
2B'leri daha önceden tamamen orman vasfını yitirdiyse orman köylüsüne veriyorlardı şimdi ise herhangi birine satılır diye yasa değiştiriliyor.
Yine götüren götürecek...
LaigLeNoiR
26.Ekim.2006, 02:15
Serkan, atamayanlar var ise atmalı.
Bu sadece senin görevin değil, benim,onun,herkesin...
Dediğin gibi ancak o zaman anlarsak işin ciddiyetini durum kötü...
Sekopej
26.Ekim.2006, 02:17
Benim gerçekten görevim ama:p Bunun eğitimini alıyoruz, yeşil için daha çok yeşil alanlar yaratmak için uğraşıyoruz.
Önce ülkeyi yönetenlerin, sonra halkın bilinçlenmesi gerek bu konuda...
fmsmyrna
26.Ekim.2006, 04:18
Çok teşekkürler ben bilmiyordum bunu imzamı attım
goosfraba
26.Ekim.2006, 04:31
Bende attım imzamı.
BlackEagle19o3
26.Ekim.2006, 05:16
Atmıştım daha önceden imzamı.
El Comandante
26.Ekim.2006, 05:21
Attim imzami ben de...
Universal
26.Ekim.2006, 05:23
Avrupa'nın en fazla doğal orman yüz ölçümüne sahibiz. Bunu yok ediyoruz... Gerçek bir çevreci olarak herkesi imza atmaya davet ediyorum.
eXcitinG
26.Ekim.2006, 05:35
Bende attım.Çok ağaç vs dikimLerinde buLundum ama bu işte herkes duyarLı oLmaLı.Herkes biLinçLenmeLi.
El Barto
26.Ekim.2006, 05:36
Bende attım.Çok ağaç vs dikimLerinde buLundum ama bu işte herkes duyarLı oLmaLı.Herkes biLinçLenmeLi.
Abi zaten TEMA birşey yapacakda sen katılmayacaksın ayıp olur valla. :zuhaha
SaRPeR1903
26.Ekim.2006, 05:48
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=52257
Memedov
26.Ekim.2006, 06:28
Konular birlestirilmistir.
bySilver
26.Ekim.2006, 15:28
Bende attım imzamı
emrec15
28.Ekim.2006, 02:19
evet imzaladım.Manisalıyım bu sene ormanlarımız çok yandı .herkes imzalamalı
besiktas1903
28.Ekim.2006, 04:16
bende imzaladim.
LaigLeNoiR
01.Kasım.2006, 22:21
Bu konuda bir önerim daha var benim esasımda.
Ben bir kaç arkadaşımla bunu daha önceden de yapmıştım.Para toplamıştık ve TEMA arazisine ağaç diktirmiştik.Kendi adımıza.
Site olarak bunu yapabiliriz diye düşünüyorum.
Serkan bu konuda senin fikirlerini bekliyorum.
eXcitinG
01.Kasım.2006, 22:24
Bu konuda bir önerim daha var benim esasımda.
Ben bir kaç arkadaşımla bunu daha önceden de yapmıştım.Para toplamıştık ve TEMA arazisine ağaç diktirmiştik.Kendi adımıza.
Site olarak bunu yapabiliriz diye düşünüyorum.
Serkan bu konuda senin fikirlerini bekliyorum.
Çok güzeL bir fikir.BununLa iLgiLi bir çaLışma yapabiLiriz asLında.ŞöyLe şu anda en çok hangi böLgede veya yere ihtiyaç varsa TurksportaL.net oLarak bir dikimde buLunabiLiriz.Gerçi heryere ihtiyaç var ama oLsun en azından az bizden az diğerinden diye bir göL yaparız gibime geLiyor.
LaigLeNoiR
02.Kasım.2006, 00:08
Aynen öyle Hayrettin abi.
Bu konuda Serkan daha çok şey biliyor olabilir diye onu bekliyorum.Böyle bişey yapalım.
Kimin gönlünden ne kopuorsa toparlar yollarız.
Sekopej
02.Kasım.2006, 00:24
Evet evet çok güzel olur. Aramızda TEMA Gönüllüsü yoksa ben bir araştırma yapayım. Böyle bir durum söz konusu olursa katılcı sayısı fazla olur mu, kimler katılmak ister?
eXcitinG
02.Kasım.2006, 01:11
Ben katıLırım.KatıLmak isteyende oLur kanımca.