View Full Version : [TSL] Beşiktaş Araştırması FM2008 - 8.0.2
extensor
13.Eylül.2007, 01:17
exiting sen devamlı araştırmanın kötü yönlerinden bahsediyorsun. Sen iyi yönlerinden bahsetmeye başladığında. Bakarsın bizde iyi yönler yazarız.
Ama siz ve sen sürekli bir oyuncu şişirme ve araştırmacılara saygısızlık yoluna gidince acımasız ve doğru olmayan eleştiriler getirip oyuncuları olduğundan farklı gösterdikçe (sen ve senin gibiler)
bizde o iyi yönlerin dışında kötüleride gösteriyoruz.
iyi yönleri herkes görür gösterir o mesele değil
kötü yönleri görebilmektir asıl iş
saygılar
onurphaned
13.Eylül.2007, 01:32
Bir oyuncunun iyi yönlerini görebilmek çok kolay, önemli olan vasat ve kötü yönleri tespit edebilmek. İyi yönlerin olduğu gibi aktarılması var bir de görülmek istenen. Mehmet Yıldız domuz gibi bir oyuncu yıksan yıkılmaz, ben onun strength'ini 20 görmek isterim ama 19-20 bu konuda dünyada en iyi demek ve ben Mehmet Yıldız'ın Braga maçı dışında uluslararası platformdaki maçını izleyemedim. Bana referans verebilecek tek oyuncu Servet ve bu oyuncuya kıyasla bu yüzden ben Mehmet'e 17-18 arasında kaldığım 17'yi verdim. Çünkü değeri belirlememde bazı kıstaslar var. Kıyas bunlardan sadece birisi. Özelliğin CA'daki ağırlığı ayrı bir konu. Tüm özellikleri belirli ağırlıklarda belirli bir CA puanı içerisinde yerleştirme yapmamız gerekiyor. Sık yaşadığımız problem özellikleri girdikten sonra ortalama çıkan CA'nın planlamış olanı aşması. Bu durumda ister istemez o dengeyi sağlamak için bazı ayarlar yapmamız gerekiyor. Kaldı ki burada sizin tepkilerinizden ayrı olarak biz de ekip içinde birbirimize yeri gelince sert tepkiler bile verebiliyoruz. Sanıyor musunuz ki biz Ali Veli adlı futbolcunun bitiriciliği ne sorusuna hep beraber 15 diyoruz? Ayrı ayrı sesler çıkıyor, kendi aramızda bile şiddetli tartışmalar yapabiliyoruz. Bunları azaltmak ve araştırmada belli bir standart yakalamak ve araştırmayı kaliteli kılmak amacıyla ülkemiz şartları için bazı değerleri referans alıyoruz. Bunları da ligler içerisinde bir ölçüm kurarak bu sistemde hareket ediyoruz. Sonuçta her çalışma şeflerin tüm Türkiye ligi oyuncularını görebildiği süzgecinden geçip bir olgunluğa erişiyor.
Kısacası, kafadan atmıyoruz. Bunun yanında araştırmaya katkılarınızı da önemsiyoruz. İstiyoruz ki herkesin göremediği görüp bizi de uyandırmanız. En iyi özellikleri hepimiz görebiliyoruz.
Onurap
13.Eylül.2007, 01:37
Daha öncede belirtmiştim 'g.zan için topu kapmak için dalmaz' ppm eklenmeli ben kendisinin kayarak müdahale yaptığını görmedim..Bunun yanında cesaretide düşük olan bir oyuncu o kalıba rağmen..Basit hatalar yapabiliyor konsantrasyon özelliği sanırım..O fiziğe rağmen yavaş ve hantal sayılmaz..
koray_capello
13.Eylül.2007, 02:01
Gökhan Zan zaten halihazırda ağır bir oyuncu görüntüsünde değil (o fizikteki stoperlere nazaran) Cesareti de zaten düşük, topu almak için kaymaz ppm si de daha önce sanırım mozar da belirtmişti, fm 2009 için eklenmesi yönünde talepte bulundum, umarım yetişir, yetişmezse ilk yamada ekleyeceğim.
perpetua
13.Eylül.2007, 02:05
Gökhan Zan zaten halihazırda ağır bir oyuncu görüntüsünde değil (o fizikteki stoperlere nazaran) Cesareti de zaten düşük, topu almak için kaymaz ppm si de daha önce sanırım mozar da belirtmişti, fm 2009 için eklenmesi yönünde talepte bulundum, umarım yetişir, yetişmezse ilk yamada ekleyeceğim.
Koray:
Genel olarak topu almak icin kaymaz ppm'sine uygun bir oyuncu Gokhan ancak gozumun onune, ozellikle yazin milli maclarda, topa kayarak mudahale ettigi pozisyonlar da gelmiyor degil. Ancak tabii genelde bunu nadir yapan bir oyuncu.
onurphaned
13.Eylül.2007, 02:15
Milli maçtaki örneklerinin ben biraz yüksek motivasyondan ve son dakika gelen galibiyetlerle birlikte özgüven artışına bağlı olduğunu düşünüyorum.
koray_capello
13.Eylül.2007, 02:17
Evet Ömer Abi dediğin gibi bunu nadir yapıyor, o ppm ye uygun olduğunu düşünüyorum, eklentiler yetişecek mi peki şef?
perpetua
13.Eylül.2007, 02:25
Evet Ömer Abi dediğin gibi bunu nadir yapıyor, o ppm ye uygun olduğunu düşünüyorum, eklentiler yetişecek mi peki şef?
E-mail yolladiysan Mustafa halleder.
koray_capello
13.Eylül.2007, 02:28
Tamam şef yollamıştım ben dün.
bjk_melo_151
13.Eylül.2007, 05:22
Bazı karşılaşmalarda kaydı.Gökhan Zan öyle bir oyuncu ki ne eksiğini tam olarak biliyoruz ne de iyi yönünü.Bence dwells on ball özelliği eklenmeli ayağında çok top tutuyor.
Onurap
13.Eylül.2007, 05:28
Bazı karşılaşmalarda kaydı.Gökhan Zan öyle bir oyuncu ki ne eksiğini tam olarak biliyoruz ne de iyi yönünü.Bence dwells on ball özelliği eklenmeli ayağında çok top tutuyor.
Bu birazda gökhanın geriden oyun kurma yeteneğiyle alakalı yanı buyuk ihtimal td oyunu gökhana kurduruyordur..
bjk_melo_151
13.Eylül.2007, 05:49
Batuhan’ın Sözleşmesi Uzatıldı
12.09.2008 10:39
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., profesyonel futbolcularımızdan Batuhan Karadeniz ile olan sözleşmenin 2011-2012 futbol sezonu sonuna kadar uzatıldığını açıkladı. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., Batuhan Karadeniz’in sözleşmesinin şu şartlarda uzatıldığını da belirtti:
2009-2010 sezonu için 200.000.YTL.Garanti Para, Maçbaşı 12.500.YTL.
2010-2011 sezonu için 250.000.YTL.Garanti Para , Maçbaşı15.000.YTL.
2011-2012 sezonu için 300.000.YTL.Garanti para , Maçbaşı 17.500.YTL
extensor
13.Eylül.2007, 06:34
Bu birazda gökhanın geriden oyun kurma yeteneğiyle alakalı yanı buyuk ihtimal td oyunu gökhana kurduruyordur..
kesinlikle
tebrikler ;)
meddah
13.Eylül.2007, 15:57
Bir Guiaro kadar sorumluluk almasa da Gökhan geriden olumlu top çıkarabilen bir oyuncu.
Yerli savunma oyuncuları, ilk yamuk paslarında birilerinin ellerinde iple sahaya ineceğini bildikleri için genelde topu dangıl-dungul ileri şişirirler.
Gerçi şu var; kalesinde Rüştü olan bir takımın, defansına Terry'yi, orta sahasına Pirlo'yu koysanız bile, bu iki adama top kullandırtamazsınız.
eXcitinG
13.Eylül.2007, 16:38
exiting sen devamlı araştırmanın kötü yönlerinden bahsediyorsun. Sen iyi yönlerinden bahsetmeye başladığında. Bakarsın bizde iyi yönler yazarız.
Ama siz ve sen sürekli bir oyuncu şişirme ve araştırmacılara saygısızlık yoluna gidince acımasız ve doğru olmayan eleştiriler getirip oyuncuları olduğundan farklı gösterdikçe (sen ve senin gibiler)
bizde o iyi yönlerin dışında kötüleride gösteriyoruz.
iyi yönleri herkes görür gösterir o mesele değil
kötü yönleri görebilmektir asıl iş
saygılar
Sana ne saygısızLığım oLucak, kaLkıp sana aferin, bravo gibi şeyLermi söyLeyeLim her zaman. Azıcık eLeştiriLdimi hemen efeLen yok öyLe birşey.
İyiyi göremiyorsan, kötüyü nasıL görüceksin, görsen ne oLacak ?
Hem sen dikkat et yazdıkLarına biraz. Burda dediğim dedik, biLdiğim biLdik deyip, kişiLerin görüşLerini önemsemeden yazıLar yazan ben değiL sensin. İki doğru keLime söyLeyince hemen saygısızLık yapıyor oLuyoruz öyLemi ?
Görüyoruz kim saygıLı, kim saygısız...
Bir oyuncunun iyi yönlerini görebilmek çok kolay, önemli olan vasat ve kötü yönleri tespit edebilmek. İyi yönlerin olduğu gibi aktarılması var bir de görülmek istenen. Mehmet Yıldız domuz gibi bir oyuncu yıksan yıkılmaz, ben onun strength'ini 20 görmek isterim ama 19-20 bu konuda dünyada en iyi demek ve ben Mehmet Yıldız'ın Braga maçı dışında uluslararası platformdaki maçını izleyemedim. Bana referans verebilecek tek oyuncu Servet ve bu oyuncuya kıyasla bu yüzden ben Mehmet'e 17-18 arasında kaldığım 17'yi verdim. Çünkü değeri belirlememde bazı kıstaslar var. Kıyas bunlardan sadece birisi. Özelliğin CA'daki ağırlığı ayrı bir konu. Tüm özellikleri belirli ağırlıklarda belirli bir CA puanı içerisinde yerleştirme yapmamız gerekiyor. Sık yaşadığımız problem özellikleri girdikten sonra ortalama çıkan CA'nın planlamış olanı aşması. Bu durumda ister istemez o dengeyi sağlamak için bazı ayarlar yapmamız gerekiyor. Kaldı ki burada sizin tepkilerinizden ayrı olarak biz de ekip içinde birbirimize yeri gelince sert tepkiler bile verebiliyoruz. Sanıyor musunuz ki biz Ali Veli adlı futbolcunun bitiriciliği ne sorusuna hep beraber 15 diyoruz? Ayrı ayrı sesler çıkıyor, kendi aramızda bile şiddetli tartışmalar yapabiliyoruz. Bunları azaltmak ve araştırmada belli bir standart yakalamak ve araştırmayı kaliteli kılmak amacıyla ülkemiz şartları için bazı değerleri referans alıyoruz. Bunları da ligler içerisinde bir ölçüm kurarak bu sistemde hareket ediyoruz. Sonuçta her çalışma şeflerin tüm Türkiye ligi oyuncularını görebildiği süzgecinden geçip bir olgunluğa erişiyor.
Kısacası, kafadan atmıyoruz. Bunun yanında araştırmaya katkılarınızı da önemsiyoruz. İstiyoruz ki herkesin göremediği görüp bizi de uyandırmanız. En iyi özellikleri hepimiz görebiliyoruz.
Ben ne diyorum sen bana ne diyorsun. Bende biLiyorum zayıf yönLerini ortaya çıkarmanın daha zor oLduğunu. Ama ben bir oyuncunun en iyi yönLerini oyunda göremiyorsam ve bana göre bir eksik oLduğunu düşünüyorsam böyLe birşey demek te hakkımdır. Yoksa iLLa öyLe oLacak diye birşey de demiyorum. Fikir de mi beLirtmeyeLim ?
Ben sana diyorum ki sen inanıyormusun iLk önce ön pLana çıkan özeLLikLeri doğru oLarak oyuna aktardığına. Bana bunun cevabını vermen gerek. Bizde görüyoruz merak etme neyin ne oLduğunu. KaLkıpta bana bunLarı anLatmana gerek yok.
Herkesin görüşüne saygı duyma konusunda iLk önce sizin hassas oLmanız gerekir iken burda birisi birşey söyLediği zaman insanLarın üstüne iLk önce yürüyen de siz oLuyorsunuz. Ben görüşümü beLirtiyorum. Bu görüşümü beLirtirken de saygısızLık yaptığımı da düşünmüyorum. Sadece bir soru soruyorum ama geLen cevapLara bak. Bazı arkadaşLar asıL cevap verirken saygı sınırını zorLuyor.
perpetua
13.Eylül.2007, 17:44
Biktim artik bu karsilikli atismalardan.
Sirf bu yuzden FM 2009 icin arastirma bolumu acmamayi cok ciddi dusunuyoruz. Ingilicesine guvenen gelir SI forumlarinda yapar tartismasini...
Evet buna da aba altindan sopa gostermek deniyor.
Zayif ozelliklere yogunlasmanin nedenini yukarida sormus olan kisiye cevap cok basit. Zayif ozellikler ne kadar iyi belirlenirse, kuvvetli ozellikler o kadar yuksek olabilir. Zayif ozellikler ne kadar ortalama seviyede yapilirsa, kuvvetli ozellikler o kadar kuvvetsiz kalir.
Sonucta her oyuncu icin asagi yukari dagitabilecegimiz puan sayisi bellidir. Oyuncularin bazi belirgin ozelliklerini de yuksek seviyede yapabilmek icin, zayif ozelliklerini iyi belirlemek ve zayif yapmak gerekir.
Iyi ozellikler hakkinda da bahsedilebilir. Ancak zaten fiziksel olarak gayet zayif ligimizde, fiziksel ozellikleri ile oldukca one cikan bir oyuncu icin bir kac macta fizigi ile one cikan bir oyuncunun fiziksel ozelliklerin yukseltilmesi gerektigini yazmak analiz eksikligidir. (8.0.2'de Bobo'nun dengesi 16 idi - hic de kucumsenecek bir deger degil ayrica bu konuda ligimizin en iyi 7. oyuncusu ile ayni seviyede)
Eh tabii boyle bir yorum karsisinda karsisinda esasinda yapilmasi gereken en dogru sey belki de sessiz kalmak. Zaten oyle de olmus. Belki de bu sessizlik yuzunden "neden surekli zayif ozellikler konusuluyor" gibilerden bir patlama da meydana gelmis..
Ama bu cikisin cevabi eksik kalmamis.. Esasinda bu cikis da ayni sekilde yukarida yazilanlar gibi dikkate alinmamasi gereken bir cikis. Neden cevap verilmesin diye sorarsaniz cevabi da cok basit. Cunku bunun nedenleri son 1 yilda bir cok defa Besiktas konularinda da, Turksportal Dergisinde de yazildi. Bunun felsefi, ve/veya matematiksel nedenlerini ille de ogrenmek isteyen varsa oyun ciktiktan sonra bir daha sorabilir. Gerekirse bir matematik problemini ortaya atarak kullanilan metodolojinin neden dogru oldugunu da ornekleyebiliriz.
eXcitinG
13.Eylül.2007, 18:23
Biktim artik bu karsilikli atismalardan.
Sirf bu yuzden FM 2009 icin arastirma bolumu acmamayi cok ciddi dusunuyoruz. Ingilicesine guvenen gelir SI forumlarinda yapar tartismasini...
BöyLe birşey yapmak hiçte mantıkLıca birşey değiL. Bu araştırma bu siteye ait birşey ise bu sitede tartışıLır, konuşuLur. İyi tartışmaLarda oLacaktır, kötü tartışmaLarda, yapıcı tartışmaLarda oLacaktır, yapıcı oLmayan tartışmaLarda ama her ne oLursa oLsun burda ki kişiLerin, Fm oyuncuLarını tartışmadan mahkum edemezsiniz.
Diğer bir oLay ise eğer Ömer abi benim yazdığım mesaja arkadaş doğru bir biçimde bir yazı yazsaydı bende cevap verme gereği duymazdım. Herkesin kafasında soruLar var ve bu soruLara da cevapLar buLmak istiyor. PekaLa bende neden sürekLi kötü tarafın araştırıLdığını biLmeye hakkım var. Ama kaLkıpta bana bunun açıkLamasını yapacağına onu saygısızLık yaptığımLa yargıLarsa tabi ki cevap veririm. Diğer arkadaş açıkLama yapmaya çaLışmış ama oda farkLı boyutLara çekmiş oLayı, doğaL oLarak bir tatminsizLik var, ne yani sürekLi susaLım mı ?.
Neyse oLayLarın daha farkLı haL aLmaması açısından uzatmama kararı aLıyorum ve burda kapatıyorum konuyu kendi adıma.
extensor
13.Eylül.2007, 22:00
Görüyoruz kim saygıLı, kim saygısız...
Görmüş bulunuyoruz evet. Okuduğunu anlamıyorsun sen.
Bir sürü farklı platformda bir sürü anlamsız, araştırmayla ilgisiz, sırf eleştireyimde nasıl olursa öyle olsun diye eleştiri yapmaya çalışıyorsun. Hemde haksız yere.
Bende diyorum ki hep arttırın hep arttırın hiç düşürün diyen yok.
Al örnek işte Semih böyle atıyor böyle kaçırmıyor böyle off the ball böyle finishing...(tamam bende diyorum) ee noldu Belçika maçında 3 adım atamadı. Kendisinden 2-3 metre gerideki adamlar anında geldi aldı önünden topu. Ne fiziki mücadeleye gelebildi ne çevikliği yetti ne hızlanması.
Biri de çıksın bunları söylesin biride çıksın Semih'in hızlanması 9 olmalı desin
Neyse efendim ben bunları anlatıyorum sana ve diyorum ki. Gereksiz yere insanları haksız eleştiriyorsun. Sen kalkıp bana laf sokmaya çalışıyorsun. Neyse şu ortamda, yüzyüze gelemeyeceğimiz ortamda konuşmanın bir anlamı yok.
eXcitinG
13.Eylül.2007, 22:46
Bir sürü farklı platformda bir sürü anlamsız, araştırmayla ilgisiz, sırf eleştireyimde nasıl olursa öyle olsun diye eleştiri yapmaya çalışıyorsun. Hemde haksız yere.
SaLLama istersen, farkLı yerLerde, bir sürü araştırma iLe iLgisizmiş. Sen beni Beşiktaş araştırması dışında bir yerde araştırma iLe iLgiLi yazı yazarken gördün mü ? Senin gibi herşeyi çok biLirim havaLarında takıLmam, sadece net biLdiğim ve iLgim oLan yerde takıLırım, yazarım. BiLmediğim şeyLer hakkında hiç yorum yapmam.
Ne bu yahu. ELeştiricem tabi. Sen nasıL biLdiğimi okurum dersen bende eLeştiririm..
Neyse anLaşamıyoruz, daha fazLa uzamasın, kırıLmayaLım, kırmayaLım. Bak ben son nokta dedim sen haLa devam ediyorsun. Bu son oLsun.
OMANA
13.Eylül.2007, 22:56
Bende diyorum ki hep arttırın hep arttırın hiç düşürün diyen yok.
Al örnek işte Semih böyle atıyor böyle kaçırmıyor böyle off the ball böyle finishing...(tamam bende diyorum) ee noldu Belçika maçında 3 adım atamadı. Kendisinden 2-3 metre gerideki adamlar anında geldi aldı önünden topu. Ne fiziki mücadeleye gelebildi ne çevikliği yetti ne hızlanması.
Biri de çıksın bunları söylesin biride çıksın Semih'in hızlanması 9 olmalı desin
Neyse efendim ben bunları anlatıyorum sana ve diyorum ki. Gereksiz yere insanları haksız eleştiriyorsun. Sen kalkıp bana laf sokmaya çalışıyorsun. Neyse şu ortamda, yüzyüze gelemeyeceğimiz ortamda konuşmanın bir anlamı yok.
arkadaşlar sakin olun diyorum...
kimi insan iyiyi yazmaya kimisi kötü yönleri belirtmeye daha meyillidir birbirimizin farklı yönlerini hazmedelim olsun bitsin...
extensor delikanlı çocuksun lafını esirgemezsin bilirim ama germeyelim ortalığı exitingin yazılarınada bak gerçekten bi çok konuda bilgili bir çocuk bence bu kapışmaya bir son veriin..
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,
beşiktaşa sanırım aydın karabulut tartışması yaşanacak bu sene uzunca bir süre...
ben aydını ümit maçlarında izedim öncesinde çok az izleyebilmiştim...
açıkcası ben aydını batuhandan çok daha fazla beğendim...
çünkü batuhan çok savruk oynuyor...
fiziği mükemmel yaşıtlarına göre ....
ama sahada kendinden emin değil...
sanki çok medyatiklik bir anda şöhret batuhanı sadece saha dışında değil saha içindede ne yaptığını bilmez yapmış..ama toparlanırsa mükemmel oyuncu olacağından ve yeteneğinden şüphem yok...
ama aydını batuhandan daha çok beğenmemin sebebi aydının mental olarak batuhandan çok daha iyi görünmesi...
sahada daha bir futbolcu gibi daha fazla ne yaptığını bilen tarzı var..
batuhan işin şovunda ...
aydın ise biraz daha profosyonel....
ayrıca duran top kullanma becerisi içinde yüksek deniyor...
set pieces normalde forvetlerde o kadarda mükemmel değildir...
ayrıca aydını bir güzel yönüde bir kaç mevkiide oynatılır br becerisi ve yapısı var...
herneyse...
batuhan da aydın da umarım yeteneklerinin üstüne koyarak ilerlerlerde bizlerde zevkle seyrederiz...
perpetua
14.Eylül.2007, 02:16
BöyLe birşey yapmak hiçte mantıkLıca birşey değiL. Bu araştırma bu siteye ait birşey ise bu sitede tartışıLır, konuşuLur. İyi tartışmaLarda oLacaktır, kötü tartışmaLarda, yapıcı tartışmaLarda oLacaktır, yapıcı oLmayan tartışmaLarda ama her ne oLursa oLsun burda ki kişiLerin, Fm oyuncuLarını tartışmadan mahkum edemezsiniz.
Arastirma bu siteye air bit sey degil. Bu arastirma gorevi bana ve Vieri'ye verildi, daha dogrusu bu gorevi biz aldik.
Vieri bu sitenin sahibi oldugu icin de arastirma ile ilgili iletisimin en kolay yapilabilecegi yerlerden birisinin burasi oldugunu goz onunde bulundurarak bu bolumu actik.
Bu forumlarda arastirma bolumunun olmasi bir hak degil, bir ayricaliktir. Karsilikli atismalara mudahale etme, sakinlestirme, tartismalari temizleme isi de arastirmaya en ufak yarar katmayan bir yuktur.
Vieri
15.Şubat.2008, 02:31
Beşiktaş JK oyuncularının mevki hataları, yetenekleri, oyunda göze çarpan eksiklikleri ile ilgili hataları burada belirtebilirsiniz.
serhat3
15.Şubat.2008, 17:21
Beşiktaşla ilgili en önemli sorun finans problemi.Bilidği üzere Beşiktaş Kayserispor 11 Milyon Euro teklif etti Mehmet Topuz için ama oyundaki finanası çok düşük seviyede.
Ilhan
15.Şubat.2008, 17:42
Sanırım oyunda Beşiktaş'ın finansal bir problemi yok. Belki Yıldırım Demirören sugar daddy yapılabilir, onun dışında değerler gerçekçi.
EL-Hadji
15.Şubat.2008, 17:47
Delgado: Çok güzel yapılmış tek kelimeyle. Gerçekten çok gerçekçi.
Ricardinho: Ca' sı düşürülmüş gerçekçiliği sağlanmış.
Cisse: Bence 144 ca cisse için fazla. Geldiğinde sanırım 130 civarındaydı. Cisse üst düzey bir ön libero değil bence. 135 En uygunu olacaktır.
Bobo: Bobo' nun fiziksel özelliklerindeki değişiklikler de gayet yerinde olmuş.
Toraman: Hızlanması ,hızı ve çevikliği düşürülmüş ve çok yerinde olmuş. Dr: Özelliği 14-15 olabilirdi.
Üzülmez' in de özellikleri düşürülmüş gerçekten başarılı bir çalışma yapmış Koray tebrik ederim.
YusufT
15.Şubat.2008, 19:04
I.Kas cok "abartili" yapilmis dersem? Bir kac maci iyi oynadi diye bukadarda olmaz yaani. Bence gelecekte iyi futbolcu olabiliri, ama suan pekde iyi degil.
BlackEagle19o3
15.Şubat.2008, 19:36
İ.Kaş'ı Bjk Tv'de yayınlanan paf maçlarından beridir takip ediyorum.Bence abartı değil.Milli Takım seviyesinde bir oyuncu için normal;)
Onurap
15.Şubat.2008, 19:56
S.özkanın ca normalde pa bana göre çok az.
perpetua
15.Şubat.2008, 21:50
Belki bir cok Besiktas taraftari bu yazdigimdan hoslanmayacak ancak Serdar Ozkan bana Ayhan Akman'in gencligini hatirlatiyor. Turkiye ligi icin iyi bir futbolcu olacagini dusunuyorum ama daha ustune cikmasi konusunda cok tereddutluyum.
extensor
16.Şubat.2008, 00:09
Delgado: Çok güzel yapılmış tek kelimeyle. Gerçekten çok gerçekçi.
Ricardinho: Ca' sı düşürülmüş gerçekçiliği sağlanmış.
Cisse: Bence 144 ca cisse için fazla. Geldiğinde sanırım 130 civarındaydı. Cisse üst düzey bir ön libero değil bence. 135 En uygunu olacaktır.
Bobo: Bobo' nun fiziksel özelliklerindeki değişiklikler de gayet yerinde olmuş.
Toraman: Hızlanması ,hızı ve çevikliği düşürülmüş ve çok yerinde olmuş. Dr: Özelliği 14-15 olabilirdi.
Üzülmez' in de özellikleri düşürülmüş gerçekten başarılı bir çalışma yapmış Koray tebrik ederim.
doğru söze ne denir kardeş ama bence ibrahim toramanın hız hızlanma cevikliği düşeceğine
pozisyon alma markaj karar verme özellikleri dibe vursaydı daha iyi olurdu gökhan zan içinde aynı şey söz konusu kayseri maçında ki ilk gol neydi öyle bir futbolcu formsuz olabilir ama şampiyonluğa oynayan bir takımın oyuncusu kornerde top uzaklaşınca kaleden uzaklaşacağını nasıl bilmez yaw bakın servet kornerden çıkarken topla ileri bile kat ediyor
servetle toraman gökhan arasında büyük mental farklılıklar var
gökhan ve ibrahim çok iyi fiziklere sahip olmalarına rağmen ne yapacağını bilememek konusunda 3 lig futbolcusuyla aynı durumda
Lionel Andres Messi
16.Şubat.2008, 00:45
serdar özkan'ı çok beğendim tam hakkıyla yapılmış.p.a. ve c.a. çok güzel ayarlanmış.p.a. 143. 150 civarı olabilir di ama böyle de güzel zaten.
baki hafiften aşırılık mı ne var bana öyle geldi genel görünümü gereğinden büyük gibi gözüktü bana.
delgado bobo ricardinho da çok güzel olmuş.delgadonun kafa vuruşları bence güzel 11 yapılabilrdi en azından, bitiricliği bence iyi 11 yerine 12-13 olabilirdi.ricardinhnun pası 19 olmamalı bence 17 yeter.
tellonun or ta yapma ve kornerini 16 16 bekliyordum.
4 büyüklerde beğendiğim en iyi araştırma oyuncuların hakkını teslim etmişler.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
serdar özkan'ı çok beğendim tam hakkıyla yapılmış.p.a. ve c.a. çok güzel ayarlanmış.p.a. 143. 150 civarı olabilir di ama böyle de güzel zaten.
baki hafiften aşırılık mı ne var bana öyle geldi genel görünümü gereğinden büyük gibi gözüktü bana.
delgado bobo ricardinho da çok güzel olmuş.delgadonun kafa vuruşları bence güzel 11(ön eleme maçlarını hatırlayın bir) yapılabilrdi en azından, bitiricliği bence iyi 11 yerine 12-13 olabilirdi.ricardinhnun pası 19 olmamalı bence 17 yeter.
tellonun orta yapma ve kornerini 16 16 bekliyordum.
4 büyüklerde beğendiğim en iyi araştırma oyuncuların hakkını teslim etmişler.
serdar kurtuluşta güzel olmuş
extensor
16.Şubat.2008, 01:38
GENEL YORUMUM
Bana göre :
cisse 135 i geçmez
gökhan zan hem ca sı hem pa sı 135 i geçmez
tello 145 bile olur ama ca sını çogu maçta yansıtamaz istikrar yoktur
toraman ca 130 u pa 135 i geçmez
ORKUN 122 VOLKAN 128 İKEN RÜŞTÜ 135 OLMAMALI KIYASLAMA YAPILMALI
Serdar kurtuluş 125 e 155 olabilirdi tabi dm oynarsa
EL-Hadji
16.Şubat.2008, 01:47
Bence de Rüştü' nün özellikleri biraz düşürülmeli.
bjk_melo_151
16.Şubat.2008, 02:46
Rüştü bence de düşmeli.Ancak Cisse çok iyi olmuş düşürülmesin bence
eXcitinG
16.Şubat.2008, 10:54
Benim tek sıkıntım ve görünce şoke oLmama neden oLayı nasıL oLurda DeLgado nun mevki özeLLikLerinden ''Sık sık adam geçmeyi sever özeLLiği kaLdırıLıyor'' Herşeye bir anLam verdim, tamam eyvaLLah dedim de topu ayağına aLınca akLına iLk geLen adam eksiLteyim, bir kaç kişiyi geçip öyLe pas vericem diyen bir adamın bu özeLLiği kendisinden aLınıyor.
YusufT
16.Şubat.2008, 11:04
[quote=YusufT;1032821]I.Kas cok "abartili" yapilmis dersem? Bir kac maci iyi oynadi diye bukadarda olmaz yaani. Bence gelecekte iyi futbolcu olabiliri, ama suan pekde iyi degil.[/quote
kusura bakmayin, yanlis adama bakmisim :) G.Zan'i I.Kas diye bakmisim :D
Onurap
16.Şubat.2008, 13:19
Beşiktaş çok iyii olmuş oyunda en gerçekçi yapılmış 4 büyükler içerisinde.
koray_capello
19.Şubat.2008, 00:45
Serdar Özkan'ın pa'sını az bulanlar sanırım kendi oyunlarında çıkan değerlere göre yorum yapmışlar, Serdar'a pa olarak -8 verdim yani oyundan oyuna 130 ile 160 arası değerler alacak ki bence de çok ideal gözüküyor. Serdar kesin yıldız olacak diyemeyiz, bir yıldız olabilir ama üzerine pek bir şey katamadan yerinde de sayabilir.
GENEL YORUMUM
Bana göre :
cisse 135 i geçmez
gökhan zan hem ca sı hem pa sı 135 i geçmez
tello 145 bile olur ama ca sını çogu maçta yansıtamaz istikrar yoktur
toraman ca 130 u pa 135 i geçmez
ORKUN 122 VOLKAN 128 İKEN RÜŞTÜ 135 OLMAMALI KIYASLAMA YAPILMALI
Serdar kurtuluş 125 e 155 olabilirdi tabi dm oynarsa
Cisse 135i geçer, niye geçer çünkü sen de demişsin ya kıyaslama yapılmalı, işte o yüzden geçer. Gökhan konusunda düşüncene saygı duyuyorum ama benim düşüncem ne olursa olsun en iyi yerli stoper olduğunu düşünüyorum, zaten o ca'yı o yüzden verdim, Servet'ten yada Toraman'dan iyi olduğunu belirtmek için. Tello konusunda katılmıyorum, Tello Beşiktaş'ın en istikrarlı futbolcularından, 145 verip de istikrarsız yapmaktansa 135 verip istikrarlı yapmak bana daha mantıklı geliyor. Rüştü de zaten indirim yaptık ama senin dediğin rakama çekmek 10 puanlık bir ca indirimi yapmak çok da sağlıklı olmuyor o yüzden yavaş yavaş indiriyoruz. Şuan da Türkiyedeki hangi kaleciden hangi kalecilik vasfı olarak bir eksiği olduğunu söyleyebiliriz ki? Bence hiçbir şey üstüne bir de tecrübesiyle sahip olduğu mental artıları koyarsan hala en iyi kaleci durumunda olması doğal. Şuan formsuz olduğu bir gerçek ama bizim araştırma yaparken her daim aklımızda tutmaya çalıştığımız şeylerden biri de form seviyesini oyuncunun yeteneğiyle karıştırmamaktır. Serdar Kurtuluş geçen sene 125di 120ye indirdim çünkü geçen seneden sonra üstüne birşey katacağı kadar oynamadı ayrıca hep sakat olduğu için tam tersi birşeyler kaybetmesi daha mümkün, pa olarak ona da -8 verdim yani zaten 130-160 arası pa alacak.
Benim tek sıkıntım ve görünce şoke oLmama neden oLayı nasıL oLurda DeLgado nun mevki özeLLikLerinden ''Sık sık adam geçmeyi sever özeLLiği kaLdırıLıyor'' Herşeye bir anLam verdim, tamam eyvaLLah dedim de topu ayağına aLınca akLına iLk geLen adam eksiLteyim, bir kaç kişiyi geçip öyLe pas vericem diyen bir adamın bu özeLLiği kendisinden aLınıyor.
Maalesef hiç katılmıyorum Hayrettin Abi, Delgado topu her aldığında üstüste adam geçmeyi düşünmüyor sadece gerektiği zaman geçiyor. Dediğin özellik bariz bir şekilde hep adam geçmeyi düşünen oyunculara verilmeli, izledin mi bilmiyorum Afrika Uluslar Kupasında, Gana'da Quincy Owusu vardı, zamanında Holland gençlerinde oynarken de izlemiştim, adam topu her alışında topla adam eksiltip adam geçmeyi düşünüyor, çünkü böyle bir yeteneği var ve çünkü onun dışında pek de bir yeteneği yok. Delgado ise playmaker bir oyuncu, oyunu kanatlara da açıyor, arapasları da bırakıyor, şut da çekiyor, adam da eksiltiyor.. bunların hepsi için tek tek ppm eklemeye gerek yok. Zaten Delgado'nun gerçekte geçtiği adamlar için oyunda run with ball seçeneği yüksek tutmak yeterli olacaktır, her futbolcu adam geçiyor zaten gerektiğinde.
bjk_melo_151
19.Şubat.2008, 08:23
Araştırma gerçekten güzel şişme yada gereksiz kırpmalar yok.Teşekkürler koray_capello.
Sheriff
19.Şubat.2008, 15:33
Batuhan Karadeniz'in gelecekte Türkiye'nin en iyi futbolcusu olacağına inanmıyorum.. Çokta izlemedim ama izlediğim zaman çok çok özel bir futbolcu görüntüsü çizmedi açıkcası gözümde..Genel olarak ufak tefek bir kaç hata dışında Beşiktaş güzel olmuş.. Tebrikler Koray..
Onurap
19.Şubat.2008, 15:52
Bence -9 uygun özellikle yaşıtları arasında oynadımı çok iyi oynuyor u-17 şampiyonasında felan.
YusufT
19.Şubat.2008, 17:18
Batuhan ne diyor: " Kral yapmam, Kral olurum" böyle hic bir yere varamaz..
bjk_melo_151
19.Şubat.2008, 17:20
Bence hakediyor.Çok iyi bir oyuncu.
heimdall
19.Şubat.2008, 20:23
@efenberg
batuhan karadeniz gerçekte de atar 9 maçta 11 golü, fazlasını da atar hatta. hele altyapı derken u20 değil de u18i kastediyosan geçen sene 80 civarı gol atmıştı yanılmıyosam.
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiID=709586
burdan attığı gol sayılarına bakabilirsin.
Biraz bencil bir aciklama ve düsünce, ama bazi kaliteli gölcülerin bu tipleri böyledir ve bundan dolay basarili olmuslardir. Örnegin Zlatan Ibrahimovic(simdilerde biraz daha olgunlasmis olsa da).
anilton
19.Şubat.2008, 21:56
Batuhan'ın böyle bir söylemi olmadı.Basının uydurması,yalanlandı...
bjk_melo_151
20.Şubat.2008, 09:34
Anlamadığım şey bunun incelemeyle ne kadar ilgili olduğu resmen gazete yapıldı konu abuk sabuk yazılar var.Yöneticilerin Allah yardımcısı olsun!
serhat3
21.Şubat.2008, 01:13
Sanırım oyunda Beşiktaş'ın finansal bir problemi yok. Belki Yıldırım Demirören sugar daddy yapılabilir, onun dışında değerler gerçekçi.
Bendemi bir sorun var bu rakamlar gerçekmi denge beşiktaş 3 Milyon Euro civarlarında ile başlıyor transfer bütçesi 2 milyon.Gençlerin büteçesi bile daha iyi.Fenerbahçe neyse Galatasaray 15 denge 13 tranasfer bütçesi ile başlıyor bu anormal uçurumun nedeni ne neye dayanak bu bütçeler hazırlanıyor.Bildiğim kadarıyla son transferi borusso bile para olmadığı için kiralık alındı açıklama bekliyorum.
perpetua
21.Şubat.2008, 01:25
Bendemi bir sorun var bu rakamlar gerçekmi denge beşiktaş 3 Milyon Euro civarlarında ile başlıyor transfer bütçesi 2 milyon.Gençlerin büteçesi bile daha iyi.Fenerbahçe neyse Galatasaray 15 denge 13 tranasfer bütçesi ile başlıyor bu anormal uçurumun nedeni ne neye dayanak bu bütçeler hazırlanıyor.Bildiğim kadarıyla son transferi borusso bile para olmadığı için kiralık alındı açıklama bekliyorum.
Editor'de gordugunuz rakamlar Euro degil pound.
Besiktas: 8,000,000 YTL nakit ve 5 milyon YTL transfer butcesi
Fenerbahce: 20,000,000 nakit ve 15 milyon YTL transfer butcesi
Galatasaray: 3.5 milyon YTL nakit ve 2.5 milyon YTL transfer butcesi
Genclerbirligi: 15 milyon YTL nakit ve 7 milyon YTL transfer butcesi ile basliyor.
Genclerbirligi parasi oldugu halde harcamayan bir kulup. Fenerbahce'nin elindeki para sezon basi itibariyle gayet mantikli. Besiktas'in elinde ise hic de azimsanamayacak miktarda para bulunmakta.
serhat3
21.Şubat.2008, 01:25
Bende sorun büyük ihtimal galatasaray dünyanın 3. zengin takımı gözüküyor direk 8.0.2 kurdum editörlede oynamadım ama neden oldu bu ilginç durum anlamadım...
perpetua
21.Şubat.2008, 01:32
Bende sorun büyük ihtimal galatasaray dünyanın 3. zengin takımı gözüküyor direk 8.0.2 kurdum editörlede oynamadım ama neden oldu bu ilginç durum anlamadım...
Bunun nedeni oyun kodundan kaynaklanan finansal sorunu ortadan kaldirmak icin kullandiginiz EDT dosyasi.
serhat3
21.Şubat.2008, 01:38
Editor'de gordugunuz rakamlar Euro degil pound.
Besiktas: 8,000,000 YTL nakit ve 5 milyon YTL transfer butcesi
Fenerbahce: 20,000,000 nakit ve 15 milyon YTL transfer butcesi
Galatasaray: 3.5 milyon YTL nakit ve 2.5 milyon YTL transfer butcesi
Genclerbirligi: 15 milyon YTL nakit ve 7 milyon YTL transfer butcesi ile basliyor.
Genclerbirligi parasi oldugu halde harcamayan bir kulup. Fenerbahce'nin elindeki para sezon basi itibariyle gayet mantikli. Besiktas'in elinde ise hic de azimsanamayacak miktarda para bulunmakta.
Bu şekilde gayet iyi dediğim gibi nedense bende saçma değerler oluşmuş...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
destek bölümü değil ama db içerindeki edt dosyasını napayım siliyimmi düzelmesi için.
perpetua
21.Şubat.2008, 04:06
destek bölümü değil ama db içerindeki edt dosyasını napayım siliyimmi düzelmesi için.
Yeni 8.0.2 yamasini indirmen ve EDT dosyasini silmen gerekli.
anilton
28.Nisan.2008, 00:44
Koray Abi Holosko hakkında düşüncelerini öğrenebilirmiyim?
İzlenimlerim sonucu bitiricilik,yaratıcılık,hız ve hızlanmasında artış olması gerektiğini düşünüyorum...
koray_capello
28.Nisan.2008, 14:41
anilton:
bahsettiğin özellikleri şu şekilde düşünüyorum
acc: 16
pace: 16
finishing: 13
creativity: 12
ayrıca
dribbling: 15 yada 16 (tam karar veremedim)
teknik: 13
eXcitinG
28.Nisan.2008, 14:50
Teknik 13 mü koraycım. Bence bir daha gözden geçir. 13 üzeri bir tekniği hakediyor HoLosko bence.
YusufT
28.Nisan.2008, 15:01
Holosko'ya bence pace 17-18 verilebilir, Flairde 14 olabilir. Teknik 14-15 olur?
eXcitinG
28.Nisan.2008, 15:03
Takım oyunuda yüksek oLmaLı. Yanında ki arkadaşLarını sürekLi gören. Attırmayı seven bir yapısı var. VerkaçLara giren çıkan bir özeLLiğide mevcut. GeLecek yıL oynarken, izLediğimde keyif aLdığım gibi bir HoLosko istiyorum koraycım ona göre :D
anilton
28.Nisan.2008, 15:12
Koray Abi yaratıcılık 14 bitiricilik 14 olmalı bence...
Holosko'nun Beşiktaş'ta attığı gollere bakarsak hep güzel noktalara yapılan vuruşlarla oldu.Ankaraspor kupa maçında tek vuruşla çok iyi yere vurdu,gol oldu.Sivas maçında kalecinin çıkmasına rağmen topun altına çok iyi girdi ve gol(Türkiye'nin en iyi santroforu olarak tanımlanan futbolcular karşı karşıya kaldıklarında ne yapacaklarını bile bilmiyorlar)Son Bursa maçı uzak köşeye ayak içi süper vuruş ve gol.Ben Holosko'nun öyle çok gol kaçırdığı bir maç hatırlamıyorum.Bulduğu pozisyonların çoğunu atıyor...
Yaratıcılık konusunuda gelince;Holosko bir çok pozsiyonu yoktan varediyor.Bir Trabzon maçındaki asisti,Bursa maçındaki asisti.İlk geldiği maç Ankara kupa maçında attığı gol,orta sahadan alıyor çalımlarla giriyor,Bobo ile duvar pası ve gol.Denizli maçında yine orta sahadan alıp müthiş çalımlarla pozisyona sokuyor kendisini.Beşiktaş'ın ligin ikinci yarısında girdiği pozisyonların %80'inde Holosko imzası var...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Yazmayı unuttum Hızlanmasının 17 ve ya 18 olması lazım kesinlikle.Holosko boş alanda topu önüne açtığı zaman inanılmaz hızlanabilme yeteneğine sahip.Bir anda sanki vites artırır gibi hızlanıyor ve 1 metre önünde olan adamı arkasına alıyor...
BlackEagle19o3
28.Nisan.2008, 19:28
Finishing : 14
Comporosure : 14
Acceleration :16
Pace :17
Creativity:13
Flair:13
Teknik:14
Dribling:16 olmalı bence Holosko'nun profili ayrıca Agility'si de yüksek;)
Lionel Andres Messi
06.Mayıs.2008, 00:27
Finishing : 14
Comporosure : 14
Acceleration :16
Pace :17
Creativity:13
Flair:13
Teknik:14
Dribling:16 olmalı bence Holosko'nun profili ayrıca Agility'si de yüksek;)
iyi düşünmüşsün.
ama pace 15
flairde 15-16 olur.bence:)
licentia
06.Mayıs.2008, 00:51
Falir 15-16 mu :D ne yaptin sen ya Holosko maximum 13 flair alir ki bence su anda oldugu gibi 11-12 en uygunu daha fazlasi abarti olur.
Lionel Andres Messi
06.Mayıs.2008, 00:54
bende öyle bir izlenim bırakmış:confused:
olursa pekte sorun olmaz bence.:icon_cool:
anilton
06.Mayıs.2008, 01:08
13 Flair iyidir Holosko için...
bjk_melo_151
06.Mayıs.2008, 10:23
15-16 olabilir bence 16 olmasa bile 15 kesin olur.
EL-Hadji
06.Mayıs.2008, 16:19
Hakan Arıkan' ın konsantrasyon özelliği 11-12 ye çıkabilir bunun yanısıra Hava Hakimiyeti düşük olmamalı Topu yumruklamayı bilmiyor bunda sizinle hem fikirim ama Hava hakmiyieti kötü bir kaleci değil çıkıp alabildiğini alabiliyor. Rushing out özelliği de 13' e çıkabilir. Cesaret özelliği ise 16 olabilir. Çok cesur bir kaleci yediği yan top golleri de bu cesaretinden dolayı oluyor. Fazla cesaretli.
koray_capello
06.Mayıs.2008, 17:21
Hakan Arıkan' ın konsantrasyon özelliği 11-12 ye çıkabilir bunun yanısıra Hava Hakimiyeti düşük olmamalı Topu yumruklamayı bilmiyor bunda sizinle hem fikirim ama Hava hakmiyieti kötü bir kaleci değil çıkıp alabildiğini alabiliyor. Rushing out özelliği de 13' e çıkabilir. Cesaret özelliği ise 16 olabilir. Çok cesur bir kaleci yediği yan top golleri de bu cesaretinden dolayı oluyor. Fazla cesaretli.
Hakan'ın hava hakimiyetinin iyi olduğuna katılmıyorum, evet boyu uzun o yüzden alması gereken topları alabilir ki bunun için kaleci olmaya da gerek yok, sadece iyi yükseliyor zaten o yüzden jumping'ine 17 vermiştim. aerial ability yani bahsettiğimiz hava hakimiyetine ise 10 vermişim, hala da çok uygun olduğunu düşünüyorum çünkü daha iyi olsa o boy ve fiziğiyle yan toplarda başarılı bir kaleci diye anılırdı ama tam tersine Hakan'ın yan toplarda zaafı olduğunu biliyoruz. Cesaretine 14 vermişim onu 1-2 puan arttırabilirim ama onun da dışında command of area'ı biraz arttırmayı düşünüyorum çünkü senin de dediğin gibi her topu çıkıp alma gibi bir sevdası var, bu yüzden bir çok kez kaleyi boşaltıp gol bile yedi.
eloy
19.Ağustos.2008, 18:41
Bu konuda coooook uzun uzun yazmistim, biraz geriye dogru bakip, okuyup keske bunlari yazsaydin.
1. Turkiye genelinde ilk lig 1959 yilinda yapildi. 1958-1959 sezonu degildi cunku lig 1959 yilinin ilk baharinda oynandi. 8'er takimli 2 grup'ta oynanan bu ligde gruplarinda birinci olan Galatasaray ve Fenerbahce takimlari finalde karsilastilar var Fenerbahce ilk Milli Lig'in sampiyonu oldu. Bu lig, ilk defa Istanbul, Izmir ve Ankara mahalli liglerinde oynayan profesyonel takimlarin bir arada lig usulunde oynadigi icin de ilk oynanan profesyonel lig olarak kabul edilir.
2. Konu ile ilgili Turkiye Futbol Federasyonu tarafindan yapilmis aciklama (http://turkfutbolu.net/turkiyekupalari/turkiyefederasyonkupasi_TFF.html)
Ozellikle burada yazilmis, "Türkiye Profesyonel Liglerinin 1959 yılında başlamış olduğundan tereddüt yoktur" ve "1956-1957, 1957-1958, 1958-1959 sezonlarında gerçekleşen 'Federasyon Kupası Şampiyonası''nin 1959 yılından sonra devam eden lig şampiyonası veya Türkiye Kupası'nın birinin ilk hali olarak kabul etmek mümkün değildir." kısımları sanıyorum ki yeterince açıklayıcı.
Türkiye Federasyon Kupası Şampiyonasını kazanmış olan Beşiktaş'ın bu başarıları sadece ve sadece yıldız takma sayımı için geçerlidir.
Olayın gelişimi de şudur. TFF, 5 şampiyonluğa 1 yıldız takma izini verdiği dönemde (yani 2002 yılı) Beşiktaş'ın 9 şampiyonluğu vardır. Yani Trabzonspor ve Beşiktaş bir yıldız, Fenerbahçe ve Galatasaray 2 yıldız takma hakkına sahiptir. Bunun üzerine Beşiktaş kulübü 1957 ve 1958 yıllarında Federasyon Kupası Şampiyonasını kazanma başarısının Türkiye Liği Şampiyonluğu olarak tescil edilmesini ve yıldız sayımında Beşiktaş'ın 11 şampiyonluğu olduğunun kabul edilmesi için TFF'na başvurmuştur. TFF bu isteğin ilk kısmını reddetmiştir ve sadece yıldız sayımı için Beşiktaş'ın şampiyonluk sayısının 11 olarak kabul edilmesi kararını vermiştir. Bu karardan bir kaç ay sonda Beşiktaş Turkiye Profesyonel Liglerinde 10. şampiyonluğunu almış ve gerçekten 2. yıldızı takmayı hak etmiştir.
Oyunda 1959 yılından itibaren oynanmış Profesyonel Liglerin Tabloları/Şampiyonları eklenmiştir. Bu tarihten önce yapılmış liglerin eklenmesini gerektirecek bir durum da yok. Zira Türkiye'de Profesyonel liglerin başlangıcı 1959 yılı olarak kabul edilmektedir ve bu tarihten önceki şampiyonalar Turkiye Profesyonel Ligi olarak kabul edilmemektedir.
Biraz geç cevap veriyorum her zaman ki gibi :)
Alıntıdır:
1957-1958 sezonuna kadar UEFA, ülkemizdeki futbol maçlarının bölgesel bir lig şeklinde oynanmasından dolayı bu ligde şampiyon olan takımı, ulusal (ülke çapında) bir ligimiz olmadığı için lig şampiyonu olarak kabul etmemiş ve Şampiyon Kulüpler Kupası na katılmasına izin vermemiştir.1957-58 sezonundan itibaren, gerçek anlamda deplasmanlı, ülke çapında bir lig yapılmış ve o ligde Beşiktaş 2 sezon üst üste şampiyon olmuştur. Bu şampiyonluklar, UEFA tarafından “gerçek bir lig şampiyonluğu” olarak kabul edilmiş ve o iki sezon Beşiktaş Şampiyon Kulüpler Kupası na katılmaya hak kazanmıştır.
1959-60 sezonundan itibaren bu ligin statüsü aynı kalarak sadece ismi değiştirilerek “Türkiye Profesyonel 1. Futbol Ligi” olmuştur. Ancak oynanan lig, daha önceki 2 sezondan farklı değildi. Bu yüzden birkaç yıl önce rahmetli Cenk Koray büyük gayret göstermiş ve Beşiktaş ın ve o dönemdeki futbolcularının emeğinin hakkını almaları için büyük yol kat etmiş ancak ömrü yetmemiştir. Sonuçta UEFA nın da inceleyip onaylamasıyla Federasyon tarafından bu 2 şampiyonluk Beşiktaş a “iade” edilmiştir.
Eğer tersi olsaydı, 2 sezon önce Süper Lig olarak ismi değişen futbol ligimizin de öncesi sayılmamalı ve sadece Fenerbahçe'nin 3 Galatasaray'ın 2 ve BJK nin 1 şampiyonluğu olmalıdır.
Sonuç olarak, lig aynıydı ama sadece ismi değişmişti. Aynen 2 sezon önce Türkiye 1 Futbol Ligi nin, Türkiye Süper Ligi olması gibi...