PDA

View Full Version : 2040'ın Felaket Seneryosu

fm26mer
23.Mart.2007, 21:53
Dünyanın en önemli iklim bilimcilerinden James Lovelock, küresel ısınmanın artık geri dönüşü olmayan bir yola girdiğini ve dünyanın 2040 yılında çok büyük bir felaketle karşı karşıya kalacağını açıkladı.

Lovelock, insanoğlunun bundan sonra yapacaklarının bu krizi önlemek için yeterli olamayacağını savunarak 32 yıl sonrası için öngörülerini açıkladı.

PEKİ NELER OLACAK?

* Dünyada yaşayan 6 milyar kişi seller, kuraklık ve açlıkla karşı karşıya kalacak.

* Güney Avrupa, Güneydoğu Asya’da yaşayanlar Kanada, Avustralya ve İngiltere’ye göç edecek. Bu insanlar için göçmen kampları kurulacak.

* İklim koşulları yüzünden yaşyanacak etnik gerilimler nedeniyle iç savaşlar çıkacak.

* Bugünden itibaren herkes çevreci teknolojiler kullanmaya başlasa, ya da tam tersine herkes kömür yaksa ve 4x4 arabalar kullansa bile felaketin tarihinde en ufak bir değişiklik olmayacak, çünkü insanoğlu çok geç kaldı.

* Avrupa’da yazların sıcaklık ortalaması 43 ile 49 derece arasında olacak. Sıcak nedeniyle kıta genelinde tarım yapılamayacak.

* Sahra çölünün bir kısmı Orta Avrupa’ya da sıçrayacak. Paris ve hatta Berlin’e kadar ulaşacak.

* İngiltere’de Londra ve Cambridge nehirlerin seviyesinin yükselmesi nedeniyle sürekli sel baskınları ile mücadele etmek zorunda kalacak.

* Çin yaşanmaz hale gelecek. Bu nedenle Çinliler Afrika’ya taşınacak. Zaten şu anda Afrika’yı kolonize etmek için gerekli faaliyetleri gerçekleştiriyorlar.

* Rusya ise Sibirya’yı kolonize edecek. Bangladeş haritadan silinecek.

* Dünyada taşıyabileceğinden yüzde 80 daha fazla insan var. Bu kesim 2040 yılında yok olacak.

zekirdek.com

Onurap
23.Mart.2007, 22:00
Ben inanmıyorum bunlara ama inşallah olmaz..

Universal
23.Mart.2007, 22:03
Dünyada taşıyabileceğinden yüzde 80 daha fazla insan var. Bu kesim 2040 yılında yok olacak.

Hala insanlar çocuk yapıyor. Allah Rıskını verir diye birisi söylemiş. Ama bir gün olsun rıskı verildiği gözlenmemiş. Hala yapın bakalım... Hepsi bunların fazla insan doğumu olması. Dünyada çocuk yapma yasağı getirilmeli. Eğer bir ailenin bir erkek çocuğu var ise diğer çocuğu mutlaka kız olmalı erkek çocuğa izin verilmemeli.

Aykan19o3
23.Mart.2007, 22:15
Umarım doğruluk oranı fazla değildir..

Düşünmesi bile çok kötü.

GebzeLi1907
23.Mart.2007, 22:36
Hala insanlar çocuk yapıyor. Allah Rıskını verir diye birisi söylemiş. Ama bir gün olsun rıskı verildiği gözlenmemiş. Hala yapın bakalım... Hepsi bunların fazla insan doğumu olması. Dünyada çocuk yapma yasağı getirilmeli. Eğer bir ailenin bir erkek çocuğu var ise diğer çocuğu mutlaka kız olmalı erkek çocuğa izin verilmemeli.

Sen yasak getiriLmeLi diyosunda Bizim Başbakanımızda en az 3 cocuk yapın diye teşvik ediyor bi yandan :) Dünyada öyLe dediğin gibi kontroLsüz bi nüfus artışı yok,yaLnız bizim üLkemizde de pLanLı düzenLi bi dogum kontroLü yok genç nufusmz zaten Avrupa ya oranLa çok çok fazLa Avrupa giderek yaşLanıyor,yani dediğin gibi fazLaca bi nufus artışı var denemez..

2040 a kadar ne oLur ne biter kestirmek güç bizim dinimizce inandığımız bir kıyamet kavramı var,onunda ne tarihini biLebiLcek bi güç var dünyada nede tam ne şekiLde oLacağını..Bu açıkLamaLar eLdeki veriLer ışıgında yapıLmış varsayımLar tutar mı tutmaz mı 2040 a kadar yaşarsak görürüz :)

Universal
24.Mart.2007, 00:02
Oda ayrı bir olay, siyasi olmasın diye girmiyorum.

Çin, Hindistan gibi ülkerde nüfus bir milyarı geçti. Bu ülkelerde kontorlsüz doğumun sonucu gözleniyor. Bizim ülkemizde bunun gibi bir duruma neden olabilir. Dikkat etmek lazım.

El Barto
24.Mart.2007, 01:42
Aya gidiyoruz yakında merak etmeyin ben güzel bir köşe kaptım kendime 4 tanede direk çaktım. ;)

Fıratcan Alçınkaya
24.Mart.2007, 06:16
sabah çıplak sokağa çıkcam üzerime bi tabele gibi bişey asıcam 'The End' yazılı :n: 2040 da ben 51 yaşında olcam boşver yaşıcam kadar yaşamışım gençler düşünsün :zuhaha

PesimiSTyLa
24.Mart.2007, 06:21
Off Şu felaket tellalları yok mu kıl oluyorum ! Felaketmiş . Onu düşünceginize asıl felaket düşünülsün "Kıyamet" ;)

King_91
24.Mart.2007, 06:36
Hangisi çıktı ki şu ana kadar..İnsanların ağzı torba değil ki büzesin..herkes birşeyler soyluyor.Bakıp goreceğiz zaten 2040 da 49 yaşında olacağım öyle 100lerce yıl yaşamaya niyetim yok ama nüfus konusunda çok plansız oldugumuz konusuna katılıyorum.bu gidişle 10 sene içinde 1 milyar oluruz :D

mostblow
20.Haziran.2007, 01:12
bakaLım bunLar tutcak mı ??

Estranged
02.Temmuz.2007, 06:44
930 milyon insanın doğacağını düşünmüyorum türkiyede 10 yılda :)

Sanmıyorum ki böyle şeyler 2040 ta olsun.

TR.CaPTaiN
02.Temmuz.2007, 07:30
Hala insanlar çocuk yapıyor. Allah Rıskını verir diye birisi söylemiş. Ama bir gün olsun rıskı verildiği gözlenmemiş. Hala yapın bakalım...

Yunus Suresi 59. Ayet: De ki: "Allah'ın size indirdiği; sizin de, bir kısmını helâl, bir kısmını haram kıldığınız rızıklar hakkında ne dersiniz?" De ki: "Bunun için Allah mı size izin verdi, yoksa Allah'a iftira mı ediyorsunuz?"

İsra Suresi 70. Ayet: Andolsun, biz insanoğlunu şerefli kıldık. Onları karada ve denizde taşıdık. Kendilerini en güzel ve temiz şeylerden rızıklandırdık ve onları yarattıklarımızın bir çoğundan üstün kıldık.

Bazı konular hakkında bin düşünüp bir konuşmak lazım.

hp-fm-gs
02.Temmuz.2007, 08:45

Yok artık. Bunun hakkında böyle bir yorum yapmak çok yersiz olmuş Batuhan.

ThersoN
02.Temmuz.2007, 10:34
bitsin de gidelim :D