PDA

View Full Version : çarşı artık yok!..

aysem
28.Mayıs.2007, 05:13
Çarşı kendine karşı !..

Beşiktaş'ın ünlü taraftar grubu Çarşı, varlığını sona erdirme kararı aldı.

Çarşı ile ilgili "Asi Ruh" belgeselinin Beşiktaş Kültür Merkezi'ndeki galasında konuşan tribün lideri Alen Markaryan, Çarşı'nın Beşiktaş'ın önüne geçtiği yönündeki eleştiriler ve çeşitli spekülasyonlar sebebiyle "Çarşı kendini feshetmiştir" dedi ve ekledi: "Çarşı artık yok !..".

Çarşı grubunun resmi sitesi forzabesiktas.com'da, Alen Markaryan adına açıldığı belirtilen başlıkta da haberin doğru olduğu teyid edildi ve "Kanallarda ve internet sitelerinde geçen haber doğrudur. Çarşı ismi bitmiştir." ifadesi yer aldı.

Onurap
28.Mayıs.2007, 05:17
Sanmıyorum kapanacağına..Sona ererse çok kötü olur bjk için..

anilton
Bugün galaya gidecektim,ama işim dolayısıyla gidemedim...

Bu haberide duydum,işin aslını az sonra galadaki arkadaşlardan birisini arayıp öğrenicem.Bakalım olayın aslı neymiş?

Ama ne olursa olsun sonuçta aynı kişiler yine tribünde olacak.Sadece isim olmayacak...

El Comandante
Bence bu konunun altinda daha baska seyler var.Yani carsi öyle bir anda kapatilacak bisey degil.

Fernando Gago
28.Mayıs.2007, 05:22
Dünyada veya Avrupada birçok taraftar grubu en az klüpleri kadar ünlüdür Çarşının bu bahanesi sağlam bir bahane değil bence . Geçen sene belirli periyotlarda olan olaylar Çarşı'yı bu kararı almak zorunda bıraktı bence Yönetim'in etkisi olduğunu düşünüyorum ...

World Hollow o1
28.Mayıs.2007, 05:35
Çarşı kapanmaya karşı.. :)

Bence kapanmaz yani sonuçta yıllarını eskikmiş kişiler vardır o grubda bir kerede kapanmaz..

DeNiZ_1903
28.Mayıs.2007, 06:23
Çok çeşitli söylentiler var çArşı'nın resmi sitesinde ve Beşiktaş forumlarında umarım en yakın zamanda açıklığa kavuşur , bazı arkadaşlar çArşı'nın sadece isminin bittiğini faaliyetlerinin bitmediğini dile getiriyor..

onurphaned
28.Mayıs.2007, 07:22
çArşı kendine de karşı... Kepenkler inmesin, çArşı hep açık kalsın :(

anilton
28.Mayıs.2007, 07:25
Evet arkadaşlar,galadan gelen arkadaşlardan "doğru" teyidini aldım.Ancak bu gelişmeler çok şeye gebe olduğunu söylüyor Alen abiye yakınlığı olan abilerimiz.Beklemedeyiz detaylı bir açıklama gelecek...

EreN
28.Mayıs.2007, 08:04
Olan olaylar büyük tehdit. Çünkü çarşı içinde yönetimden gelen paranın dönmesi büyük sorun oluyordu artık. Rant kavgası takıma zarar vermeye başladı sonucunda.

DisCo
28.Mayıs.2007, 14:59
Çeşitli badirelerin, sayısız hüzünlerin ve nice sevinçlerin dışa vurumudur bu film.

Aslında bu film, bir hayatın yollara nasıl aktığının bir belgeselidir de...

Gönül isterdi ki şampiyonlukla kucaklaşılmış bir senede bacak bacak üstüne ataraktan "inanın çocuklar başardık" şarkılarını söyleyerekten ve de şöyle 32 dişimizle gülerekten bir fotoğraf karesinde olalım.

Lakin, çok sakin bir şekilde söyleyelim ki; Beşiktaş Camiası'nı o fotoğraf karesinde buluşturmak istemeyen güçler var.

Amatör ruh, profesyonel düşünce içinde hazırlanmış bu filmde belki birşeyler hissedeceksiniz.

Kıpır kıpır olan yanınıza kulak verin. Çünkü o yanınız size mutlu bir fotoğraf karesinin adresini söyleyecektir.

Beşiktaş'ı yaşamak, Çarşı'yı hissetmek, tutkunlarına bir peri masalı gibidir.

Dinleyenlerine bir zamk gibi yapışan bu aşk yaşayanlarına neler eylemektedir?

Hiç düşündünüz mü?

Devamlı sırtında kamburla dolaşan, ama negatif ama pozitif mutlaka eleştirilen, her daim içine çomak sokulan, dudak dudağa bile hayalken, göz göze sevişmelerine bile ferman çıkartılan bu coğrafyayı...

Hiç düşündünüz mü?

Bağırıyorken de, bağırmıyorken de her şekilde her dönemde para alıyorlar düye suçlanan, seviyesiz muhabbetlerin odak noktası bu haritanın ızdıraplarını hiç düşündünüz mü?

Ve siz "karşı" olmak ne demektir bilir misiniz?

Düşünün bakalım.

Tam 1,5 saatiniz var.

Mahallenin hep kötü çocuğuyduk.

Hep içimizden, gönlümüzden birşeyler katmaya çalıştık.

Ama yalnızca çalıştık.

Zaman denilen amansız girdapla hep dalga geçtik.

Zamanın tümünü Beşiktaş'la geçiren bu kitlenin ne yaptığını "zaman" bile anlayamazdı eminiz.

İyi, kötü, güzel, çirkin, farklı, ayrıcalıklı, hit ve hep bir numara birçok imzamız oldu.

Her şeyi Beşiktaş için yaptığımıza kalıbımızı basardık.

Hala da basarız.

Lakin bunları yaparken,
galiba
sanırım
zannediyorum
ve hissediyorum ki zarar veriyormuşuz.

Şanlı, şerefli camiamızı rahatsız etmeye başladığımızı hissettik sanki. Biz fazlaysak, biz birilerinin adamıysak, biz Beşiktaş'sız bir hayat yaşamaya başlamışsak ve biz zarar veriyorsak hemen gidebilirdik.

Herşey Beşiktaş için değil miydi?

Aslında herşey geçen sene "satılmış Çarşı" diye bağırıldığında başladı.

Yazık kere yazıktı. Tam bırakıyorduk ki...

24 Saat Beşiktaş'ı yaşarken Beşiktaşsızlık nasıl bir duyguydu ki?

Ve biz nereye gidiyorduk?

Dedik ki zamansız ayrılıkları sevmiyoruz, uygun zamanını bulalım öyle terkedelim diyarı.

Ama baktık ki; hakaret almış başını gidiyor ve dayanılmaz bir ızdırap var içimizde ve biz kimin hakaret ettiğini bile göremiyoruz, masket takmış bir sürü insan atıp tutuyor...

Sessizce ve kimsesizce ayrılmak geçti içimizden, hem bu limandan, hem bu can evimizden.

Bu kararı verirken kaburgamızın tam ortasına saplanan bir hain hançeri sizle paylaşmak istiyorum:

"Çarşı Beşiktaş'ın üstüne geçti"

İşte bu halüsülasyon ve sınırı belli olmayan dedikodulardan dolayı...

Beşiktaş neresiydi, Çarşı kimdi? Bu ne yaman çelişkiydi ki...

Şanlı Beşiktaş olmasa Çarşı olurmuydu ki?

Neyse...
İnşallah geriye bayrağı göklerde, şerefi yedi düvelde bir tribün bırakıyoruz. Dinlenmek ve yapılacakları görmek bizim de hakkımız sanırım.

Hakkımız geçtiyse size hakkınızı helal edin.

Biz bizimkileri sizlere helal ediyoruz.

ÇARŞI

adına Alen Markaryan

YusufT
28.Mayıs.2007, 15:29
Yazik gercekten yazik.

yunusgs
28.Mayıs.2007, 17:38
Çarşı gibi bir grubun kapanması Beşiktaş'ı zedeleyebilir.

a.arıcı-11
28.Mayıs.2007, 20:31
Benim en beğendiğim taraftar grubuydu.Kapanmasına üzüldüm açıkçası.

BlackEagle19o3
28.Mayıs.2007, 21:20
Konu hakkında detaylı bir bilgimiz yok.İçeriğini oldukça merak ediyorum.İlk duyduğumda şok olmuştum.Bu bir protesto olabilir.Zaten sadece adları silinecek.Çarşı olarak değil de ''Beşiktaş Taraftarı'' olarak anılacaklar.Yine tüm gayeleri takımı desteklemek olacak,tribünde aynı kişiler,kalplerinde aynı sevgi,dudaklarında aynı beste...

anilton
28.Mayıs.2007, 21:54
Arkadaşlar aslında büyütülecek bir durum yok.Çarşı "ismi" sona erdi sadece.Kişiler aynı ve sevdalar aynı...

Bundan sonra Çarşı bunu yaptı,Çarşı şunu yaptı denilmeyecekte,Beşiktaş taraftarı denilecek bu kadar basit...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Çarşı belgeseli "Asi Ruh" galasında,Çarşı grubu kururcularının veda konuşması üzerine yazılmış bir yazı...

Dünya aleme dim dik,tek yürek kafa tutan o adamlar vardı bugün sahnenin önünde.En saydam halleriyle,saymadım,sayamadım,yitip gidenler oldu.Azalmıştı sayıları,hepsi yaşlanmış,saçları ağarmış koca koca adamlar vardı...
http://img186.imageshack.us/img186/7007/dsc8685qb5.jpg

Para ile adamcılıkla suçlanan o adamlar dizilmişti ip gibi.Anarşiyi yüreklerinde yaşayan o isyankar adamlar bir taburun askerleri gibi dizilmişlerdi ilk kez(ve son kez).Karakolda polisin bile arkadaşlar lütfen dediği o adamlar ilk kez bu kadar sessiz ve sakindi.Kimisinin üzerinde bir atleti andıran eski bir t-shirt,kimisinin üzerinde 10 yıllık takım elbise,bizdendi hepsi.Bilmeyenler "aaa" onlar bunlarmı diyordu?Sanki sokaktan geçen 15-20 adamı kolundan tutup getirmişler gibiydi...

HAYATLARINI,YAŞAMLARINI,AİLERİNİ,PARALARINI,MADDİ MANEVİ HERŞEYLERİNİ BİR AŞK UĞRUNA FEDA EDEN BU ADAMLAR EN BÜYÜK VEDAYA HAZIRLANIYORLARDI...

Ve size bir şey söyleyim mi?Kimisi otobüse bindi,kimisi yürüdü evine,hiç biri ferrarisiyle,cebinde tomarları ile gelmedi o galaya.Hiçbirinin üzerinde en kalite kıyafetler yoktu.Kimisinin elinde samsun sigarası vardı.Bu adamlar rantçıydı,bu adamlar para için varlardı dimi?Onlar sahnedeyken ben insanlığımdan Beşiktaşlılığımdan utanıyordum seyirci koltuğumda....

25 yıllık koca bir sevdayı kuran bu adamlar,bugün o sahnede sanki en ağır suçu işlemiş mahkumlar gibi dizilmişti karşımıza.Bir babanın,evladının canı yandığında ki hali vardı hepsinde,başları hala dikti ama bedenleri eğilmişti önlerine...

Kimisi gözündeki yaşı siliyor,kimisi kendini zor tutuyordu ama bir tanesi bile ses etmedi,duruşunu bozmadı öyle bir ağırlık ve hoşgörü vardı ki içlerinde sahneyi terk ederken ÇARŞI BİTMEZ diyenlere Çarşı değil BEŞİKTAŞ diye sesleniyorlardı....

O kadar dolu o kadar üzgün o kadar pişman o kadar çaresiz o kadar sinirliyim ki tek tek yitip gidenlerin ardından,sonunda ÇARŞI da yitip gidiyor.Ne basına ne yönetimlere atıp tutun burada.Dönün kendinizle gurur duyun.Yüzüm yerde kendimden nefret ediyorum kendimden utanıyorum.Çarşı bugün 25 yıl sonra bu kararı alıyorsa benimde suçum vardır bunda...

Ne bu yazıya ne bu cümleye devam edebileceğim.Bugün galada gözlerimle şahit olduğum,kulaklarımla işittiğim şeylerden sonra kendime yazıklar olsun dedim.Eve gidene kadar ve şimdi ben dahil hepimize şunu söylüyorum..

ÇALSIN DAVULLAR SAZLAR KİMSENİN YAPAMADIĞINI YAPTIK BİZ YAPTIK BAŞARDIK...

Herkesle baş ettiler 25 yıl boyunca bir kez bile taviz vermeden....
Ama kendi kardeşleriyle,kendi evlatlarıyla baş edemediler,yani bizlerle onlar bir kalemde yıkabilirlerdi alayımızı ama dediler ki; "ne gelecekse sizden gelsin biz hazırız"...

Bizim yaptıklarımızı,üzerimizdeki formanın sevdasına sineye çektiler.HeR tekmemizi,her yumruğumuzu,sırtlarına sapladığımız her hançeri bir abi hoşgörüsüyle kabul ettiler.Bir kez bile bizim gibi olmadılar,çünkü onlar bizim hiç bir zaman olamadığımızı yaptılar BEŞİKTAŞ'lıydılar...

"Alıntıdır"

Anlaşıldığı üzere tribünde "Abi" diye nitelendirilen kişiler artık emekli olma,grup ismine son verme kararı aldılar.Ama tribün yine aynı kalacak,bundan kimsenin şüphesi olmasın...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Alen Markarya'nın resmi açıklamadan sonra basına verdiği ilk demeci buradan izleyebilirsiniz;

http://www.sporx.com/video/tv.php?frm_id=10632

Aykan19o3
29.Mayıs.2007, 04:20
Bugünden itibaren depresyona giricem sanırım..

Bu kadar mı kötü haberler alınır bir günde ya..

RIDVAN TLM
29.Mayıs.2007, 04:28
sırf carsının sovunu ızlemek ıcın maca bjk macına gıttıgımı hatırlarım bı gs lı olarak

RoNNiE91
29.Mayıs.2007, 05:03
Dükkan mı bu ha deyince kapatılsın?

Krusty
29.Mayıs.2007, 05:35
Dükkan mı bu ha deyince kapatılsın?
Açıklamayı okumadın galiba?

Nocna Mora
29.Mayıs.2007, 05:56
Çarşı gibi bir taraftar frubunu kaybettiği için mutlu olmalı Yıldırım Demirören:mad::mad::mad:

DeNiZ_1903
29.Mayıs.2007, 06:07
Bugünden itibaren depresyona giricem sanırım..

Bu kadar mı kötü haberler alınır bir günde ya..

............................................

EreN
29.Mayıs.2007, 06:51
Anıl tribün içinde çıkan son 10 büyük kavganın tamamının para meselesi olduğunu artık her o grubun içindeki kişi biliyor.
Ayrıca sadece isim değişecek çarşı bir ruhtur isimsizde olur gibisinden bir söz söylüyordu arkadaşlar. Tribündeki yerlerini yine alacaklar kişiler. Tribünü bırakma gibi birşey olmayacak bildiğim kadarıyla.

SaRPeR1903
29.Mayıs.2007, 07:07
Arkadaşlar,
Çarşı sadece bir isimdir markadır.Arkasında din,dil,ırk ayrımı yapmayan taraftarları vardır sadece.
Çarşı bilmemkimlere de pabuç bırakacak kadar zayıf değildir.26 yıllık bir geçmişi vardır,ilklerin,rekorların taraftar grubudur.Ve bizi birbirimize bağlayan ortak nokta nedir ? BEŞİKTAŞ.Bugün Çarşı gider,binlerce Çarşılar gelir.Beşiktaşlılık bir meslek değildir ki bırakılsın veya devredilsin.İsimlere ve liderlere önem vermeyin.Biz yine kombinemizi alacağız KAPALIDAN yeni desibel rekorlarımızı kıracağız,dosta düşmana karşı.

Peki bu yıkılmanın sebebi neydi ?

+1 yıl önce sivasspor maçında "SATILMIŞ ÇARŞI" diye tezahurat yapan kongre şakşakçıları.
+Çarşı artık Beşiktaş'ın önüne geçti diyen basın.
+Kendisini tribünde ağa ilan etmiş ve Çarşı'nın üzerinden rant sağlayan,tribün ağaları.
+Maça gelmeyi,serserilik sanan içip,kırıp,dökülecek yer sanan çapulcular.

Ve bunlara tek başına göğüs germiş çeyrek asırlık bir Çarşı.Alen'iyle,Optik Başkan'ıyla,Mustafa'sıyla,Bülent'iyle.Çarşı kendini fesh ederek en doğrusunu yapmıştır.Gerçek onuru göstermiştir.Ve söylediklerinin arkasında durmayı göstermiştir.Kurulurken ne denmiştir ? Çarşı Kendine de karşı !

Yepyeni taptaze,çapulcusuz,rantcısız,bu işten gelir sağlamayı kafasından atmış bir Beşiktaş taraftarı geliyor.Bugün bükemedikleri bileği öpmeyenler,arkasından dalga geçenlere haykırmak için.

Çarşı BİR RUHTUR İSİM DEĞİL !

Ortalarda ben Çarşılıyım,asarım keserim diyen serseriler bundan sonra avuçlarını yalayacaklar.

Ayrıca Cumartesi Günü 19:00'da Beşiktaş'ta Barbaros Parkında toplanıyoruz.Durum değerlendirmesi yapmak için.

anilton
29.Mayıs.2007, 07:09
Anıl tribün içinde çıkan son 10 büyük kavganın tamamının para meselesi olduğunu artık her o grubun içindeki kişi biliyor.
Ayrıca sadece isim değişecek çarşı bir ruhtur isimsizde olur gibisinden bir söz söylüyordu arkadaşlar. Tribündeki yerlerini yine alacaklar kişiler. Tribünü bırakma gibi birşey olmayacak bildiğim kadarıyla.

Eren tamamen yanlış düşünüyorsun,bu gelişmede senin gibi düşünenler yuüzünden,bu söylentiler yüzünden oldu zaten.Yönetim ne diye parar verir tribüne gelen adama.Bu kişiler kombinelerini bile kendi cebinden alan adamlar.Kavgalar hep kişisel sebeplerden.Tamam kavga var ama bu "para" kavgası değil.Kim daha önde olacak,kim Çarşı'nın başı olacak,kim önplanda olacak bunun kavgası...

Bu adamlar madem avantadan para kazanıyorlar,yan gelip yatıp keyfine bakacaklarına neden çekiliyorlar.Çok ağır ithamlar bunlar Eren.Elinde hiç bir kanıt yokken,gözünle görmeden bu tirübün emekçilerine böyle söylemen yakışıkalmıyor...

EreN
29.Mayıs.2007, 07:17
Anıl istanbulda oturuyorum, elimden geldiği sıklıkla maçlara gidiyorum ve çarşıdan onlarca tanıdık arkadaşım var. Tribün işi demek para demek bunu her zaman herkes bilir bu gfb'de de böyle , ultraslanda da böyle çarşıda da böyledir. ama hep gizli kalır...
Sarper süper bir noktaya parmak basmış;

+Kendisini tribünde ağa ilan etmiş ve Çarşı'nın üzerinden rant sağlayan,tribün ağaları.
+Maça gelmeyi,serserilik sanan içip,kırıp,dökülecek yer sanan çapulcular.
İşte bu iki neden artık qtm'nin eline bol koz veriyordu buda açık şekilde gruba zarar vermeye başladı. Hissedilir derecede yıprattı üst kesimi.
Bu ağalar işte aldıkları bedava biletleri millete vermek yerine satmaya kalkışıyorlardı son zamanlarda. Alen'in verdiği emekleri hiçe saymak demek bu. 2-3 kişi bir araya gelince, biz çarşıdanız diyince sağa sola saldırıyorlardı resmen küfür bu çarşının başlarına.Bu direkt onlara bir tepki ve onları ortada bırakış zaten..

anilton
29.Mayıs.2007, 07:27
Anıl istanbulda oturuyorum, elimden geldiği sıklıkla maçlara gidiyorum ve çarşıdan onlarca tanıdık arkadaşım var. Tribün işi demek para demek bunu her zaman herkes bilir bu gfb'de de böyle , ultraslanda da böyle çarşıda da böyledir. ama hep gizli kalır...

Eren hala aynı şeyi söylüyorsun.Tribün demek para demek değildir,sen Beşiktaş tribününü bilmiyorsun,bizde böyle o zaman her tribünde böyledir mantığıyla böyle düşünüyorsun...

Yukarıda koyduğum yazıda kırmızıyla yazdığım bölümleri tekrar tekrar oku.Sonra resimdeki yüzlere bak,o karedekiler Çarşı'nın kurucuları ve Beşiktaş'ın askerleri.Sefa'nın altında Bmw x5 varken onların arabası dahil yok ve hepsinin kendine ait işleri güçleri var.Köpek gibi çalışıyorlar.Kombineyi bile kendi ceplerinden alıyorlar.Tekrar soruyorum bu adamlar madem avantadan para kazanıyor,neden böyle ballı,kaymaklı bir "mesleği" bırakıp,çekilsinler.Ve ya neden çalışsınlar.Ama sizde haklısınız aramızda öyle simsarlar varki Çarşı kisvesi altında "kara borsacılık" yaparak,bunun Çarşı grubuna mal edilmesini başarıyorlar.İşte bu yüzden,bu karalamalardan dolayı çekiliyor bu insanlar...

EreN
29.Mayıs.2007, 07:34
Anıl biliyorum ki beşiktaşlısın ve ne dersem diyeyim bir şeyi savunacaksın, tamam haklısın kardeşim diyip işin içinden çıkıyorum gece gece uzatmayayım... tamam haklısın tekrardan ok?

eXcitinG
29.Mayıs.2007, 16:23
ALen sonun kadar hakLı söyLedikLerinde. iLk duyduğumda başımdan aşağıya kaynar suLar döküLdü, hemen İst e de ki arkadaşLarı aradım ve bağırdım teLde ''Bunun bir şaka oLduğunu söyLeyin diye'' sonra ses geLmeyince anLadım ki, artık herşey bitmiş. SöyLenecek o kadar şey varkı, Dünya da bir çok takıma örnek oLmuş bir taraftar grubunun sonu bu oLmamaLıydı ama verdikLeri kararda da sonuna kadar hakLıLar aslında bakıLdığında. ÖyLe içimden bir parçam kopmuş gibi ki şu an söyLenecek birşey yok. Çarşı nın oLmayacağını duymak, hissetmek o kadar zoruma ve gücüme gidiyor ki anLatamam. Ama Çarşı da oLmasa yine biz herkese karşıyız işte !

GeNç KaRTaL
29.Mayıs.2007, 23:11
Bu yeniden bir başlangıç ve daha güçlü bir oluşumun ilk adımıdır bence..

EreN
29.Mayıs.2007, 23:16
ALen sonun kadar hakLı söyLedikLerinde. iLk duyduğumda başımdan aşağıya kaynar suLar döküLdü, hemen İst e de ki arkadaşLarı aradım ve bağırdım teLde ''Bunun bir şaka oLduğunu söyLeyin diye'' sonra ses geLmeyince anLadım ki, artık herşey bitmiş. SöyLenecek o kadar şey varkı, Dünya da bir çok takıma örnek oLmuş bir taraftar grubunun sonu bu oLmamaLıydı ama verdikLeri kararda da sonuna kadar hakLıLar aslında bakıLdığında. ÖyLe içimden bir parçam kopmuş gibi ki şu an söyLenecek birşey yok. Çarşı nın oLmayacağını duymak, hissetmek o kadar zoruma ve gücüme gidiyor ki anLatamam. Ama Çarşı da oLmasa yine biz herkese karşıyız işte !

Alen sonuna kadar haklı hatta ağır kaçacak belki ama onun kastettiği adamları eşşek sudan gelinceye kadar dövseler az..
Adama şükredeceğine gidip o bileti satıyorsun, tribünde onun nefesini arkana alınca başkalarına dayılanıyorsun... yani resmen burda çarşı ismi kullanılıyordu. Açıkçası bende çok hak veriyorum bu harekete.. Çapulcuları temizleyecekler yeniden doğacaklar ;;)

Universal
30.Mayıs.2007, 00:09
Çarşı kapansa bile, taraftarlar gene kapalıda olacaktır. Bu nedenle Çarşı olmasa bile ruhen yaşayacağı için tribünlerde kendini hissetirecektir. Tarihi bir Taraftar Grubunun kapanması üzücü bir durum. Bu duruma en çok sevinen Yıldırım Demirören olacaktır.

SaRPeR1903
30.Mayıs.2007, 00:15
Ayrıca isim değiştirip dönme gibi birşey olmayacak.Tribün abilerimiz maçlara gelmeyecekmiş.Bu Beşiktaş taraftarının Demirören'e yapabileceği en büyük şey.Belki ortak eylem kararı alıp,tribünler boş bile bırakılabilir.

NisRoc
30.Mayıs.2007, 01:28
Çok saçma bi karar bence.. " Beşiktaş'a zarar verdiğimizi söyledikleri için çArşı grubunu bıraktık" diorlar, demek ki hakkaten zarar veriyorlarmış ki böyle bi karar almışlar.. :)

bjk_melo_151
30.Mayıs.2007, 16:05
Herşeyi de çok biliyorsunuz zaten...

BlackEagle19o3
30.Mayıs.2007, 23:08
Çok saçma bi karar bence.. " Beşiktaş'a zarar verdiğimizi söyledikleri için çArşı grubunu bıraktık" diorlar, demek ki hakkaten zarar veriyorlarmış ki böyle bi karar almışlar.. :)

Ne alaka,''İroni'' mi yapıyorsun?

uAmurat91
30.Mayıs.2007, 23:38
Katılıyorum. Buradan o anlam çıkarıladabilir.. :)

anilton
31.Mayıs.2007, 00:08
Katılıyorum. Buradan o anlam çıkarıladabilir.. :)

Kimse biz zarar veriyoruz,bunu kabul ettk,o yüzden bırakıyoruz demiyor.Zarar verdiğimiz düşünülüyor,Çarşı Beşiktaş'ın önüne geçti dedikoduları var,o zaman biz gidelim bakalım başarı gelecek mi,manasında söylenmiş bir şey bu.Ama anlamak istemediğiniz,at gözlüğüyle baktığınız için farklı şeyler düşünmenizi beklemek hata olur...

Şu yazıyı bir daha oku istersen;;;)

Çeşitli badirelerin, sayısız hüzünlerin ve nice sevinçlerin dışa vurumudur bu film.

Aslında bu film, bir hayatın yollara nasıl aktığının bir belgeselidir de...

Gönül isterdi ki şampiyonlukla kucaklaşılmış bir senede bacak bacak üstüne ataraktan "inanın çocuklar başardık" şarkılarını söyleyerekten ve de şöyle 32 dişimizle gülerekten bir fotoğraf karesinde olalım.

Lakin, çok sakin bir şekilde söyleyelim ki; Beşiktaş Camiası'nı o fotoğraf karesinde buluşturmak istemeyen güçler var.

Amatör ruh, profesyonel düşünce içinde hazırlanmış bu filmde belki birşeyler hissedeceksiniz.

Kıpır kıpır olan yanınıza kulak verin. Çünkü o yanınız size mutlu bir fotoğraf karesinin adresini söyleyecektir.

Beşiktaş'ı yaşamak, Çarşı'yı hissetmek, tutkunlarına bir peri masalı gibidir.

Dinleyenlerine bir zamk gibi yapışan bu aşk yaşayanlarına neler eylemektedir?

Hiç düşündünüz mü?

Devamlı sırtında kamburla dolaşan, ama negatif ama pozitif mutlaka eleştirilen, her daim içine çomak sokulan, dudak dudağa bile hayalken, göz göze sevişmelerine bile ferman çıkartılan bu coğrafyayı...

Hiç düşündünüz mü?

Bağırıyorken de, bağırmıyorken de her şekilde her dönemde para alıyorlar düye suçlanan, seviyesiz muhabbetlerin odak noktası bu haritanın ızdıraplarını hiç düşündünüz mü?

Ve siz "karşı" olmak ne demektir bilir misiniz?

Düşünün bakalım.

Tam 1,5 saatiniz var.

Mahallenin hep kötü çocuğuyduk.

Hep içimizden, gönlümüzden birşeyler katmaya çalıştık.

Ama yalnızca çalıştık.

Zaman denilen amansız girdapla hep dalga geçtik.

Zamanın tümünü Beşiktaş'la geçiren bu kitlenin ne yaptığını "zaman" bile anlayamazdı eminiz.

İyi, kötü, güzel, çirkin, farklı, ayrıcalıklı, hit ve hep bir numara birçok imzamız oldu.

Her şeyi Beşiktaş için yaptığımıza kalıbımızı basardık.

Hala da basarız.

Lakin bunları yaparken,
galiba
sanırım
zannediyorum
ve hissediyorum ki zarar veriyormuşuz.

Şanlı, şerefli camiamızı rahatsız etmeye başladığımızı hissettik sanki. Biz fazlaysak, biz birilerinin adamıysak, biz Beşiktaş'sız bir hayat yaşamaya başlamışsak ve biz zarar veriyorsak hemen gidebilirdik.

Herşey Beşiktaş için değil miydi?

Aslında herşey geçen sene "satılmış Çarşı" diye bağırıldığında başladı.

Yazık kere yazıktı. Tam bırakıyorduk ki...

24 Saat Beşiktaş'ı yaşarken Beşiktaşsızlık nasıl bir duyguydu ki?

Ve biz nereye gidiyorduk?

Dedik ki zamansız ayrılıkları sevmiyoruz, uygun zamanını bulalım öyle terkedelim diyarı.

Ama baktık ki; hakaret almış başını gidiyor ve dayanılmaz bir ızdırap var içimizde ve biz kimin hakaret ettiğini bile göremiyoruz, masket takmış bir sürü insan atıp tutuyor...

Sessizce ve kimsesizce ayrılmak geçti içimizden, hem bu limandan, hem bu can evimizden.

Bu kararı verirken kaburgamızın tam ortasına saplanan bir hain hançeri sizle paylaşmak istiyorum:

"Çarşı Beşiktaş'ın üstüne geçti"

İşte bu halüsülasyon ve sınırı belli olmayan dedikodulardan dolayı...

Beşiktaş neresiydi, Çarşı kimdi? Bu ne yaman çelişkiydi ki...

Şanlı Beşiktaş olmasa Çarşı olurmuydu ki?

Neyse...
İnşallah geriye bayrağı göklerde, şerefi yedi düvelde bir tribün bırakıyoruz. Dinlenmek ve yapılacakları görmek bizim de hakkımız sanırım.

Hakkımız geçtiyse size hakkınızı helal edin.

Biz bizimkileri sizlere helal ediyoruz.

ÇARŞI

adına Alen Markaryan