PDA

View Full Version : Hani D-Smart Ücretsiz Olacaktı!..?



KaF KeF
07.Ağustos.2007, 19:37
D-Smart'tan ömür boyu filmleri ve maçları bedava seyredeceğini zanneden izleyiciye kontürlü yayın satılmaya başlandı.

Doğan Grubu gazete ve TV’lerin yoğun reklam bombardımanı ile tanıtımı yapılan D-Smart kısa sürede “kutuzedeler” yaratmaya başladı. Geçen yıl D-Smart için ‘Bir kere ödeyin ömür boyu bedava kullanın’ reklamları yapıldı. Yani tüketici bir kere D-Smart aldıktan sonra ömür boyu filmleri ve maçları bedava seyredeceğini zannederek aldatıldı. O dönemde AKŞAM, “İkinci Teleon Vakası” başlığını atmış kamuoyunu uyarmaya çalışmıştı. Çünkü dünyada bu tip yayıncılığı abonelerden para almadan ücretsiz olarak finanse edebilecek bir sistem yok. Geçmişte de “Maçları vereceğim” diye ortaya çıkan Teleon şirketi, sattığı decoderlarla büyük rant elde etmişti. AKŞAM’ın haberi sonrası Doğan Grubu avukatları, “olmamış bir şeyi olmuş gibi gösterdiler” diye dava açıp kendi gazetelerinde haklı olduğunu iddia ettiler...

ZARARINI YİNE VATANDAŞA YIKTI

Oysa AKŞAM, Doğan Grubu’nun geçmişte de böyle başarısız bir işe kalkıştığını, “Free TV” adı ile piyasaya çıkardığı bedava platformun fiyasko ile sonuçlandığını yazmıştı. Şimdi aynı film yeniden oynanıyor. Hem de bu kez daha büyük ve şaşaalı bir reklam kampanyasıyla...

Bu ani dönüşün nedeni D-Smart’ın büyük medya desteğine rağmen istediği satış rakamına ulaşamaması ve büyük zararlar yazması. Uluslararası finans kuruluşları bile raporlarında Doğan Yayın Holding’in en zayıf halkasının D-Smart olduğunu söylüyor, piyasada tutunmasının imkansız olduğunu vurguluyor. Durum böyle olunca D-Smart bu zararı birilerine yıkmak zorunda. Bu da, ‘faturasız’ vaadiyle üye olanlardan içerik satarak aylık tahsilatla gerçekleşiyor.

Kutu alanlar pişman dava açanlar artıyor

Kendisini faturasız olarak konumlandıran D-Smart, bir yılda tüketici için son derece maliyetli hale geldi. Piyasaya çıktığında, o gün için bile oldukça yüksek bir rakam olan 320 YTL’ye uydu sattı. Bu satışlarda 85 YTL’lik kurulum ücreti de yine tüketiciden çıktı. Piyasada daha uygun fiyatta ürün bulunması ve kanal içeriklerinin bir yenilik içermemesi nedeniyle 320 YTL vererek kutu alan eski üyeler şimdi haksızlığa uğradıklarını düşünerek tüketci derneklerine başvuruyor. Faturasız diye yola çıkıp, içeriğinde farklılık olmayan yeni paketlerle faturalı sisteme geçerek de tüketiciyi kandırdı. Tabii, D-Smart sözleşmelerinin bir yerinde küçük puntolarla bu şartların yazılı olması da vatandaşın mağduriyetinin üzerini örtmüyor. D-Smart son olarak, MIX adıyla yine uydu kanallarından oluşan paketi için abonelerden 60 YTL ekstra ücret istiyor...

D-Smart işte böyle kandırdı

D-Smart, ‘özel kanallar’ diye uyduda herkesin ulaşabileceği kanalları kendi içeriği gibi lanse ediyor.

FaturasIz olduğunu vurgulayarak binlerce kutu sattı. Şimdi o ilanlar unutuldu, faturasız olduğunu duyurduğu halde, hem üyelik bedeli hem de fatura göndererek aylık ek ücret talep ediyor.

D-Smart loca adını verdiği sinema kanallarını kontürlü olarak satmaya başladı.

Tüketiciler D-Smart’ın SinemaTV kanalını izlemek için şimdi her ay 20 YTL ekstra ödeme yapmak zorunda.

BİR ara “Turkcell Süper Lig’i biz yayınlayacağız” diye ortaya çıktı, oysa en az iki sezon daha maçlar DIGITURK’te...

ŞİMDİ de “2012’ye kadar UEFA maçları bizde” diye reklam yapıyor. Oysa maçlar statü gereği açık kanalda ve şifresiz. Yani D-Smart’a gerek yok...

(AKŞAM)

ultraslanerdem
07.Ağustos.2007, 20:03
Milleti zorladılar kutu almak için. Parasız olacak daha vermeyeceksiniz dediler kandırdılar. Böylelerinin milleti keriz yerine koydukları gerekçesiyle müebbet hapis yatması gerekiyor...

Onurap
07.Ağustos.2007, 20:19
Anti aydın doğan :P Böyle irşey yapacağı belliydi zaten medyayıda ele geçirdi işi dahda kolay..

fmsmyrna
07.Ağustos.2007, 20:41
Biliyordum böyle birşey çıkaracaklarını ondan almadım almam da.2010'dan sonra Süper Lig maçlarını da bunlar alacak ellerinde maddi güç ve diğer bazı güçleri var.Yani 2010'dan sonra Süper Ligi izlemek çok zor olacak.

deniz.91
07.Ağustos.2007, 20:44
Böyle olacağı belli birşeydi.

Wesley Sneijder
07.Ağustos.2007, 20:47
Justin TV'den izlerim maçımı ben. :D Ama insanların kandırılması kötü olmuş.

King_91
07.Ağustos.2007, 20:59
zaten başından beri uyuz oluyorum bu d smart'a . belki de uefa maçlarını şifreli yaptığı içindir ama umarım ligi ligtv den alamaz önümüzdeki yıllarda

Nocna Mora
07.Ağustos.2007, 21:00
Lig TV'den umarım almaz UEFA ve Şampiyonlar Ligi maçlarını alması zaten çok kötü oldu..

PesimiSTyLa
07.Ağustos.2007, 21:03
Tez zamanda Teleon gibi olasınız :p

LaigLeNoiR
07.Ağustos.2007, 21:18
Geçen sezon Bank Asya 1.Lig maçlarını yayınlamıştı DSPOR ve sadece kutu alınıyor para ödenmiyordu.

Bu sene de maçları izlemek için ekstra para mı ödenecek yoksa yine sadece kutu alanlar izleyebilecek mi ? Ben bu ara D-Smart almayı düşünüyordum.Biraz askıya alacağım bu D-Smart alma işini.

Nocna Mora
07.Ağustos.2007, 21:20
Biz de almayı düşünüyorduk ama gördük ki 1-2 sene beklemekte fayda var.

El Barto
07.Ağustos.2007, 21:29
Ömrümde hiçbir paralı yayına para vermedim. TV izlemek için verdiğim tek para kablolu TV'ye aylık 7 liradır. Kusura bakmasınlar ama ben yolunacak kaz değilim.

Birde şöyle bir durum yok mudur? Anlaşmalar ne kadar uzunlukta yapılıyor bu kanalları seyretmek için. Yani mukavelende ekstra ücret ödemeyecektir diye birşey yazmıyor mu?

LaigLeNoiR
07.Ağustos.2007, 21:36
Kesinlikle yazıyor ama o sözleşmelerde genelde yayıncı kuruluş/şirket sözleşme üzerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir gibilerinden yazılarda yazıyor belki diğer yazıya oranla 10'da 1 boyutta oluyor o ayrı.

El Barto
08.Ağustos.2007, 00:02
Ozaman sözleşmeye imza atarken dikkat etmek lazım.

Universal
08.Ağustos.2007, 00:05
Bizde bütün kanallar bedava, o yeni açılan film, eğlencei dizi kanallarıda bedava. Sanırım ilk üye olmamızın avantajını kullanıyoruz.

scar face
08.Ağustos.2007, 00:28
Bu adamlar para kazanmak çin her seyi yapar bi kere kendi yayıncılık ilkerine saygıları yok:(...

KaPaLı
08.Ağustos.2007, 01:19
Bizde dansözlük yok diye reklam çekmeye benzemiomş demi aydın doğan.

Revolution
11.Ağustos.2007, 07:09
Geçen gün aynı konuyu evde konuşuyorduk..El İnsaf yahu..Dakika başı alttan yazı geliyor Loca üyeliği bilmem ne yararlı şöyle böyle.Yok kampanya var kırmızı'ya bas.Film izleyeceksen git kart al.Loca için git kart al..Bilmem ne kanalı için para bas kart al.Recep İvedik sertliğiyle "YUH!" diyorum..Geçen sene aldık bu aleti Galatasaray'ın evdeki maçlarını izlemek için falan.Başka da bir işe yaradığı yok..İnşallah davalar kazanılır da biz de kurtuluruz şu illetten.

Fietra 10
11.Ağustos.2007, 07:16
Bizde bütün kanallar bedava, o yeni açılan film, eğlencei dizi kanallarıda bedava. Sanırım ilk üye olmamızın avantajını kullanıyoruz.

Galiba hayır..Bende D-Smart'ı bayagı önceden almıştım fakat bu kontör sistemi gece kuşagında bir kanalda ve 'Loca'da geçerli mevcuttu galiba..Gece kuşagındaki kanalın adını tam hatırlayamayacagım..Eger sende gece kuşagını kullanmıyorsan sorun yok :) Ama Loca gibi bir sistem parasız fena olmazdı hani...:) tabi 'bugün oraları paralı yapan yarın hangi kanalları yapar ?' sorusu geçmiyor değil insanın aklından..

garydelgadov
11.Ağustos.2007, 08:48
Çevremde tek bir inanda biLe yok.Herkes maçLarı izLeyemediğinden isyan ediyor.Merak ediyordum bu aLeti kuLLanan varmı diye !
TeLeonun yaptığının aynısını yapıyorLar.SonLarı da aynı oLacak !