PDA

View Full Version : Ali Nesin : Vakfa Memurlar, İşçiler, Yani Halktan İnsanlar Daha Çok Bağışta Bulunuyor



Vieri
21.Ekim.2007, 11:03
Ali Nesin : "Türkiye'nin, nereye gittiğini bilmiyorum, ama ekonomik kriz vakfı çok kötü etkiliyor. Ve ben anında görebiliyorum yaşananları. Son 8-9 aydır vakfa yapılan bağışlarda ciddi bir düşüş yaşanıyor."

dahası... (http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=22202)

Ilhan
21.Ekim.2007, 18:15
Aziz Nesin'i çok seven, onun zor bir çocukluktan geçtiği için çocukları çok seven biri olduğunu bilen biriyim. Vakıf bağışlarının halktan gelmesi doğal, çünkü kapitalist bir vakıf değil Aziz Nesin'inki. Ayrıca çocuklara dini sınırlamaların da getirilmediği bir vakıf. Seçim şansları da var yani. Bu yüzden şu anki iktidarın yapısına da ters olduğu için devlet de yardım etmiyordur.

Ekonomik krizi ben de Ali Nesin gibi ekonomik parametrelere bakarak değil de, çevreme bakarak görebiliyorum. Daha geçen sene Ağustos aylarında babamın çalıştığı firma müşterilerine iş yetiştiremeyecek kadar yoğundu. Bu sene işçilerine her ay 1 hafta izin veren bir firma haline geldi. İşçiler daha az çalışırlarsa daha az para alırlar, alım güçleri düşer. Bu da elbette herşeye yansır. Esnaf, çarşı, pazar kötü etkilenir.

Son olarak Aziz Nesin'in çok önemli bir yazar olduğunu hatırlatmak isterim hepinize. Onun kitaplarından alarak da bir çocuğun günlük yeme-içme ihtiyacını karşıladığınızı düşünün. Çünkü kitap gelirleri tamamen vakfa aktarılıyor.

Universal
22.Ekim.2007, 03:57
Ben aslında katılmıyorum. Türkiye'de özellikle İstanbul sosyetesinde bulunan ve maddi olarak zenginlikleri belli olmayan isimler çok fazla kişiyi okutmakta ve insanlara yardım etmektedir. Ama ne yazıkki işçi, memur nüfusunun ülkede çok fazla olması ve bağış yapan kişilerin meslek duruma göre sıralandığında bu sayının zenginlere göre daha çok yukarıda olması doğaldır. Bana göre asıl olan insanların mevkisine değil yaptığı bağışların yararına bakmak gerekiyor. Böyle sıralamalar toplumsal huzuru bozabilir.(Zaten bozulmuş artık bu sıralama bozsa ne olur bozmasa ne olur... :)

Ilhan
22.Ekim.2007, 04:23
Batuhan, zengin sosyete Nesin Vakfı gibi vakıflara yardım etmez bence. Daha kapitalist, daha popüler yardım vakıflarına yardım ederler.

Universal
22.Ekim.2007, 06:57
Bu Ali Nesin Matematik kitabı yazarı değil mi? İsmini hatırlıyorum. Sonuçta yardımın nereye gittiği değil ne amaçla gittiği önemli. Bana göre ona gelen yardımların azalması Ali Nesin'i rahatsız etmiş gözüküyor. Ama şu gerçek artık insanların cebinde para yok ve zenginler fakirlerden daha çok parasını düşünmeye başladı. Çünkü; fakirlerin elinde bişey yok bu yüzden rahatlar. Zenginlerde kaybetmemek için çalışıyorlar...