PDA

View Full Version : Sınıfta Kalmak

Nocna Mora
12.Kasım.2007, 01:19
Arkadaşlar ne kadar çalışmaya çalışsamda şu Fransızca'dan hiç bir şey anlamıyorum ve bu gidişle sınıfta kalacağım gibi duruyor ne yapmamı önerirsiniz?

uAsamet91
12.Kasım.2007, 01:36
AnLamıyosan kalıcaksın yapcak hiç bişe yok

Varonil
12.Kasım.2007, 01:39
Aynı sorunu sayısal öğrencisi olmama rağmen fizik dersi ile yaşıyordum hemen hemen çözdüm gibi.

Öncelikle dersi sevmekle başla.Sevmediğin bir derste ne kadar çalışırsan çalış başarılı olamazsın.

Yabancı bir dil ve yabancı dilde başarılı olmanın önemli etkenlerinden biri kelime hazinenin geniş olması.Fransızca-Türkçe sözcük edin kendine varsa yanından ayırma.

Ayrıca,tek dersten sınıfta kalındığını da ilk defa duyuyorum:p

Addolorato
12.Kasım.2007, 01:42
Fransızca zor dildir taylancığım :) Özel hoca tut bişey yap kafa basmıyorsa dahi geçersin sınıfı. tabi hocanın ödevlerini yapmak kaydı ile :)

Deniz
12.Kasım.2007, 01:44
Aynısı Matematik'te bendede olmuştu.Arkadaşın dediği gibi dersi sevdim.Notum 3'dü geçen sene.0'dan 3'e,3'üde 68 ile almıştım.. :)

Nocna Mora
12.Kasım.2007, 01:50
AnLamıyosan kalıcaksın yapcak hiç bişe yok

Aile faktörü;)

Aynı sorunu sayısal öğrencisi olmama rağmen fizik dersi ile yaşıyordum hemen hemen çözdüm gibi.

Öncelikle dersi sevmekle başla.Sevmediğin bir derste ne kadar çalışırsan çalış başarılı olamazsın.

Yabancı bir dil ve yabancı dilde başarılı olmanın önemli etkenlerinden biri kelime hazinenin geniş olması.Fransızca-Türkçe sözcük edin kendine varsa yanından ayırma.

Ayrıca,tek dersten sınıfta kalındığını da ilk defa duyuyorum:p

Okul fransız okulu olduğundan fransızca ve türkçeden kalmak var sadece bu arada önerin için teşekkür ederim.

Fransızca zor dildir taylancığım :) Özel hoca tut bişey yap kafa basmıyorsa dahi geçersin sınıfı. tabi hocanın ödevlerini yapmak kaydı ile :)

hoca tutacağız haftaya:)

Aynısı Matematik'te bendede olmuştu.Arkadaşın dediği gibi dersi sevdim.Notum 3'dü geçen sene.0'dan 3'e,3'üde 68 ile almıştım.. :)

Senin adına sevindim darısı başıma :)

bySilver
12.Kasım.2007, 02:45
Dersin hocasını sevmiyorsundur büyük ihtimaLLe benimde bahanem buydu. RehberLik öğretmeni var yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez keratayLa :n: Neyse şakayı bırakaLım.. Önce öğretmeni sevmem iLe başLamamı söyLedi ama ben Coğrafya hocasına gıcık kapıyordum haLâ da gıcık oLuyorum ya.. RehberLik hocası sen o öğretmeni nasıL görürsen öyLe düşünürsün gibi gizemLi bi cümLe söyLedi. Şimdi ise düşündükten sonra iyi bir öğretmen oLduğuna inanmaya başLadım ayrıca dersi biLe sevmeye başLadım araya mesafe koymuyorum hocaLarLa argo hariç istediğimiz şey hakkında konuşabiLiyoruz. iLk önce öğretmeni sevmeye bak TayLan ondan sonra zaten çorap söküğü gibi geLiyor ha yapamadım diceksin yapamadım diyebiLirsin bu normaL bende çok diyorum ama asLında yapabiLiyorum sadece inanmak Lazım :)

Nocna Mora
12.Kasım.2007, 02:53
İlham kaynağı oluyorsunuz benim için :) saol :)

bySilver
12.Kasım.2007, 02:58
Yaşına göre benden fazla zekân var gibi duruyor ama biraz tecrübeye ihtiyacın var :D Ben yediğim kazığı yazdım oraya geçen sene coğrafyadan zorLa 2 aLmıştım :D Bu sene iyi gibi görünüyor en azından hocayLa aramız iyi :)

RaSenGan
12.Kasım.2007, 03:19
12 yaşında Lise 1'e gidiyosun ve kafan basmıyo Fransızcaya :p

Addolorato
12.Kasım.2007, 03:20
12 olduğuna bakmayın yahu çocuk benden 1 yaş küçük :p o da 1 sene erken başladı diye :D

bySilver
12.Kasım.2007, 03:26
12 olduğuna bakmayın yahu çocuk benden 1 yaş küçük :p o da 1 sene erken başladı diye :D

Sana soran oLdu mu çakaL :n:

Nocna Mora
12.Kasım.2007, 03:37
Eralp açıklamış olayı ;)

Bursaspor
12.Kasım.2007, 09:31
Taylan,

Dersi sevebileceğin derece bellidir. Kimse senden o dersi başka bir ders gibi sevmeni beklemez, bekleyemez. Zaten zor bir dil Fransızca bir de sevmeyince iyi zorlaşır.

Hoca tutmak iyi bir alternatif olabilir, bunun yanında Fransızca filmler izlemeye de çalışırsan daha iyi verim alabilirsin. Fransızca'nı pekiştirici etkinliklerde bulunmaya gayret et.

Nocna Mora
12.Kasım.2007, 13:43
Zaten artık ev fransızca filmlerle dolmaya başladı :) Dersi de elimden gelidğince sevmeye çalılıyorum. Önerin için saol abi :)

RaSenGan
12.Kasım.2007, 23:06
Sevmediğin halde niye Fransız ders veren bir liseye kayıt oldun ki :)

DeNiZ_1903
12.Kasım.2007, 23:34
Zevk almaya bak , Fransızca forumlarda falan takıl , mümkünse özel hoca tut , zaten çok ilgilenirsen o kendiliğinden çeker seni :)

omersal
12.Kasım.2007, 23:44
Fransızca yapamıyorsan fransız okulunda ne işin var anlamadım :S Ben de ing.den 4 senedir aynı sorunu yaşıyorum yapacak bişe yok ya kopya çekecen ya da sınıfta kalacan.Dil derslerinin başka bir imkanı yok maalesef.

Addolorato
12.Kasım.2007, 23:49
Taylan çok güzel fransızca aşk filmleri var öneririm ;;) :p

SiR ToMaSRoSiCkY1
13.Kasım.2007, 03:35
Hava gibi olmasın Fransız bir sevgilim var.Yardımcı olabilirm yani sana:D

IcedEarth
13.Kasım.2007, 03:56
Hocam benim de Almanca ile aynı problemim var. Gayet te geçiyorum yani. Almanca'nın A'sından anlamamama rağmen ( bildiğim tek cümle sanırım Ich bin Göktuğ :zuhaha ) en azından 2 filan alıyorum. Hocayla aranı iyi tutmaya filan bak, derslerine geç kalma, efendi davran hocana, sınavlarına filan biraz olsun çalış, bir kıyak mutlaka yapar.

Nocna Mora
13.Kasım.2007, 04:07
Hocam benim de Almanca ile aynı problemim var. Gayet te geçiyorum yani. Almanca'nın A'sından anlamamama rağmen ( bildiğim tek cümle sanırım Ich bin Göktuğ :zuhaha ) en azından 2 filan alıyorum. Hocayla aranı iyi tutmaya filan bak, derslerine geç kalma, efendi davran hocana, sınavlarına filan biraz olsun çalış, bir kıyak mutlaka yapar.

İnşallah kıyak yapar :)

Hava gibi olmasın Fransız bir sevgilim var.Yardımcı olabilirm yani sana:D

Darısı başıma ;)

Taylan çok güzel fransızca aşk filmleri var öneririm :p

Bir tane seyrettim çok güzeldi :);;)(soğuk duş)

Fransızca yapamıyorsan fransız okulunda ne işin var anlamadım :S Ben de ing.den 4 senedir aynı sorunu yaşıyorum yapacak bişe yok ya kopya çekecen ya da sınıfta kalacan.Dil derslerinin başka bir imkanı yok maalesef.

Çoğu kişi daha önceden Fransızca görmemiş zaten ama çok zor bir dil biz "o" derken adamlar "au","aeux" tarzından da söylenebiliyor o harfi un une des falan zorluyor adamı :)

Zevk almaya bak , Fransızca forumlarda falan takıl , mümkünse özel hoca tut , zaten çok ilgilenirsen o kendiliğinden çeker seni :)

Hoca tutacağız 2 haftaya kadar :)

Sevmediğin halde niye Fransız ders veren bir liseye kayıt oldun ki :)

Şans de geç be Aygün :)

Alicanfmfan
28.Kasım.2007, 09:19
Sınıfta kalmak çok kötü birşey şahsen bu salaklıgı yapmıs biri olarak .Çalış taylan çalışş

Addolorato
02.Aralık.2007, 04:52
Taylan Ne Oldu Geçebilcekmisin Sınıfı ?

Nocna Mora
02.Aralık.2007, 05:05
Geçiş notu 45 ilk dönem karne notu ortalamam büyük bir ihtimalle 40-45 civarı gelecek 2.dönem çok kasacağım;)

Universal
02.Aralık.2007, 05:06
Taylan,

Bir kere istemesende Fransızca eğitim veren bir lisede eğitim görüyorsun. Bu saatten sonra burayı değiştirmen artık imkansız. O nedenle artık mutlaka bu dersi başarman gerekiyor.

Öncelikle Fransızca'yı öğrenmen için ne yapman gerektiğini yaz. Bunları belirledikten sonra ailenle konuş, lisede ki öğretmenlerin ile konuş. Bir çözüm bulmaya çalış. Eğer maddi imkanın var ise özel bir ders almayada başlayabilirsin.