Log in

View Full Version : Amigo Tuncay

Universal
23.Mart.2006, 16:59
Hep amatör ruhun öldüğünden, aşırı profeyonelleşmeden, endüstriyel futboldan şikayet eder dururuz. Futbolcuların para için oynadığından, forma aşkının olmadığından vs... Dün akşamki maçtan sonra Ali Sami Yen'de yaşananlar her şeyin bu kadar da kötü olmadığını, bazı özel futbolcuların hala bu ruhu yaşayabildiklerini gösterdi bizlere. Evet Tuncay Şanlı'dan bahsediyoruz... Tuncay, dün yaptıklarınla Fenerbahçe Taraftarının kalbiyle ömür boyu mukavele yaptın... Helal olsun sana, helal olsun !!!

zalayeta
23.Mart.2006, 18:04
Tuncaymı daha yürekli bu konuda Hasan Şaş mı Hasan Şaş ve Hakan Şükür ametör kalpte bir numaralar bence hele Hakan.

mustang
23.Mart.2006, 19:26
Tuncaymı daha yürekli bu konuda Hasan Şaş mı Hasan Şaş ve Hakan Şükür ametör kalpte bir numaralar bence hele Hakan.
sana katılıyorum

barahir
23.Mart.2006, 19:36
Aman Tuncay artık gerçekten ne kadar Fenerbahceli olduğunu kanıtladı bence herkese Helal olsun ona

Selman Ozturk
23.Mart.2006, 19:37
Tuncay'ın hangi tezahüratı yaptığına dikkat ettiniz mi peki??? Profesyonel bir futbolcu tribünlere örnek olmalıdır.Tezahürat yapıyorsa da yaptığı tezahüratı dikkatli seçmelidir.Sonra da yakınır dururuz niye Türkiye'de küfür var diye.Tuncay takdir ettiğim ve profesyonelliğini,centilmenliğini alkışladığım bir futbolcuydu.Yazık ki Tuncay'ı yanlış tanıyormuşum.

TüMeR_yAğıZ
23.Mart.2006, 20:13
tuncay küfürlü bir tezahürat ettirdiyse ayıp yapmış.gönül bağı olarak hakan şükürü tek geçerim adam ağladı sahada resmen,gökhan güleçinde aynı yolda olduğunu görüyorum johnson gibi bir insan azmanının ayağına kafasını uzattı.takdir ettim.

Frank_Castle
23.Mart.2006, 20:42
evet f.akyel denen varlıkta yapardı bunları, hatta rakip oyunculara dalıp, rakip taraftarları bile döverdi ... 2 gün sonra ezeli rakiplerin birine gidip bu lafları yedirebilir, bu yüzden her oyuncuyu hemen başınıza taç etmeyin..

golü enfesti yalnız .. tabi soldan kaçan bomboş nobreye pas atmamasını unutmayalım, o gol olmasa nolurdu acaba maç ;?

senderson
23.Mart.2006, 20:52
küfürlü tezahurat yapmadıki."Bir baba hindi" yi söyledik.Ama artık onunda bir GFBli olduğu anlaşıldı:)

Selman Ozturk
23.Mart.2006, 20:55
küfürlü tezahurat yapmadıki."Bir baba hindi" yi söyledik.Ama artık onunda bir GFBli olduğu anlaşıldı:)

Sakın o tezahüratın içinde küfür olmadığını söyleme :):)

senderson
23.Mart.2006, 20:58
http://rapidshare.de/files/16172784/tuncay_birbabahindi.mpg.html

Selman Ozturk
23.Mart.2006, 21:06
Onur burada söylenen "Cimboma Bi..." kelime grubu küfür kategorisine giriyor ve tuncay gibi bir futbolcuya hiç ama hiç yakışmadı...

senderson
23.Mart.2006, 21:07
merak eden olur diye koydum abi..

nart_susruko
23.Mart.2006, 21:21
...ne ekersen onu biçersin...

Sir DEATH
23.Mart.2006, 21:40
Tuncay'ın oyunu gördüğünüz gibi yapmış olduğu ufak bir hata(!) ile silinmiştir.İşte olay zaten burada başlar.Kimi oyuncular vardır iyi oynarlar, takımı sırtlarlar ama gelin görün ki bunu hazmadeyip hata yapar, kaybolur ya da unutulurlar---gündem onların iyi futbolunu değil yaptığı hareketleri tartışır.Kimi oyuncularda vardir ki; iyi oynar, takımı sırtlar ama bunu hazmeder, profesyonelce davranır, amatör ruhunu kaybetmeden, provake etmeden, olmadan işine konsantre olur ve sonucunda mükafatını alır-- onlar futbollarıyla gündemdedir, attıkları gol, verdikleri pas kazandırdıkları maçla.YAPTIRDIĞI TEZAHÜRATLA DEĞİL!!!

koray_capello
23.Mart.2006, 22:36
bide kaldırsın kaldırsın parmak kaldırsın.. tezahuratını yaptılar.küfür var ama ben koptum ya.ya nolcakki futbolcu küfür edemezmi insan değilmi onlar.biz türküz kardeşim türk insanı küfürü sever.taraftarıda sever futbolcusuda.bence güzel oldu gs yendiği zaman onlarda etsinler nolcak ki.kimse o küfrü üstüne alınmazki zaten bunlar güzel şeyler .eğlence..

londonboy
23.Mart.2006, 22:50
helal olsun kardesıme,,iyi yapmıs..o da insan,,sız 2 saat kufur yıyın bakalım nolcak,,az bile yapmıs

ayva cicek acmis yaz mı gelecek cimbom kadıkoy e nasıl gelecekkkkkk

kaldırsın kaldırsın parmak kaldırsın cımbombomu .... parmak kaldırsın heyy...sıra lig de..

koray_capello
23.Mart.2006, 23:03
tmm abartma sende fazla

perpetua
23.Mart.2006, 23:04
Kufur etmek ayip degil mi? Bir restoranda yemegi begenmediginiz icin **** asci diye bagiriyormusunuz? Bagirirsaniz, asci disari, elinde satir, cikip sizi kovalamaz mi? Peki benzer bir servisi veren futbolculara neden boyle yapilmasi normal karsilanir? Futbolcular bu kufurleri yedikten sonra elinde bicak kufur eden sahislari kovalamiyor diye mi? Bunu durdurmak icin ille de kaba kuvvet mi gereklidir?

Tuncay'in hareketi sevinc aninda yapilmis buyuk bir hatadir. Fenerbahce'li olabilir. Takiminin kazandigi icin cok seviniyor da olabilir. Ancak cikip boyle bir tezahurat yapmis olmasi stadinda kufuru yok etmeye calisan Fenerbahce'nin aleyhinedir. Futbolcu bunu yaptiktan sonra taraftar daha fazlasini yapar. Tuncay'in bu sekilde kotu ornek teskil etme luksu yoktur. Bu yaptigi, kazandigi basariyi hazmedemediginin bir gostergesidir.

Sir DEATH
23.Mart.2006, 23:07
helal olsun kardesıme,,iyi yapmıs..o da insan,,sız 2 saat kufur yıyın bakalım nolcak,,az bile yapmıs

ayva cicek acmis yaz mı gelecek cimbom kadıkoy e nasıl gelecekkkkkk

kaldırsın kaldırsın parmak kaldırsın cımbombomu .... parmak kaldırsın heyy...sıra lig de..

Bu nasıl bir itham, nasıl bir üslup.Burası senin içini döküp, saygısızca yazacağın mesajlar için uygun değil.Sen ve senin gibiler oldukça bu futbol bu zihniyetinizle bir adım ilerlemez.

koray_capello
23.Mart.2006, 23:09
ya küfürü futboldan çıkaramaz kimse buna imkan yok.bunu öncelikle herkes kabul etmeli.bu ülkede hani sizlere göre en iyi yorumculardan biri olan rıdvanın bile futbol yorumlarken her 2 lafından 1 inin o bizim en sevdiğimiz malum laf(a.q) olduğunu bilmiyormusunuz.taraftar rakip takıma nasıl küfür ediyorsa futbolcularda rakip takıma küfür etmiş.bence büyütülmemeli

Universal
23.Mart.2006, 23:10
bir baba hindi geleneksel bir tezahurattır küfür yok ama hakaret şeklinde var yanlış anlaşılmasın sanki gs liler hakketmiyor bir maç boyunca sahaya az kalsın kendilerini atacaklardı...

senderson
23.Mart.2006, 23:17
bir baba hindi geleneksel bir tezahurattır küfür yok ama hakaret şeklinde var yanlış anlaşılmasın sanki gs liler hakketmiyor bir maç boyunca sahaya az kalsın kendilerini atacaklardı...
katılıyorum

Universal
23.Mart.2006, 23:18
+10000000000

tam olarak anlayamadım

perpetua
23.Mart.2006, 23:22
Zaten o geleneklerin bozulmasi lazim ilerleyebilmek icin. Gencler bir baba hindi ile baslar, ana avrata kadar gider. Camialar veya futbolcular mecbur mu bu tip kufurleri hakaretleri yemeye?

Kazanildigi zaman boyle olunca, kaybedilince Turkiye-Isvicre maci gibi olaylar ortaya cikiyor sonra. Batti balik yan gider, biz boyleyiz, tarihimizde var demekle yapilmamasi gereken seyleri savunmak cok buyuk yanlis olur. Bizim tarihimizde hadim etme de var. Bu hala yapiliyor mu? Tarihimizde Turkler iyi ata da binerler. Sehirlerde oturanlarin ne kadari iyi ata biniyor artik? Akil fikir hindi'de :D

Sekopej
23.Mart.2006, 23:37
ben tuncayı attığı gol haricinde oynadığı oyundan ötürü eleştiriyordum ki yaptığı tezahüratı gördüm. ve içimdeki tüm kızgınlığım geçti. tuncay ne kadar bencil ne kadar çok teknik olmasa da gerçek fenerbahçeli olduğunu ve bu takım için elinden geleni yapacağını gösterdi. GS li taraftarlar elenmeyi hazmedemeyip bizim taraftarımız takımımız ve yönetimimizin uyumunu kıskanmaktalar nasıl bozarız diye uğraşıyolar ve o nedenle bu konuyu uzatıyolar.
onlar ne derse bizi asla yıpratamazlar ve tuncay seni çok seviyoruz...

Mod Notu: Fanatizm yapmayalım

nart_susruko
23.Mart.2006, 23:41
tuncay için diyeceğim bişey yok...adam haklı fb en son Türkiye Kupasını aldığında 1 yaşında olan birisi...kupada ezeli rakiplerini elemiş olmanın vermiş olduğu zevk ile böyle şeyler yapabilir...

Nedvedmania
24.Mart.2006, 00:03
tuncayın 2. hareketi oldumu hiç yakışmıyo böyle bi futbolcuya

perpetua
24.Mart.2006, 00:15
sekopej:

Olaya hazmetme, etmeme olarak bakma. Mac sonu Galatasaray tur atlasa ve Hasan Sas cikip ayni seyi yapsa yine yanlis oldugunu soylerim. Futbolcularin kufur ve hakaret eden taraftarin seviyesine inmek yerine, taraftari daha yuksek seviyeye cikartacak hareketler yapmaya dikkat etmesi, one gore sozler soylemesi gerekli.

Fenerbahce'nin dun aksam kazandigi basari yari finale cikmak ama yapilan tezahurat Galatasaray'i yendikleri ile ilgili. Biz yari finale ciktik, basardik diye tezahurat yapmak yerine, Galatasaray'i eledik tezahurati yapiliyor. Sevinilen sey ne kadar yanlis. Fenerbahce Sampiyonlar Ligi ceyrek finaline Milan'i eleyip yari finale ciksa, hindi baba.. Milan'a ... diye mi tezhaurat yapmali yoksa yari finale ciktiklari icin tezahurat mi yapmali?

10_Osmanozc
24.Mart.2006, 00:16
Tezahüratını dikkatli seçmeliydi.

mutlee
24.Mart.2006, 00:17
Helal olsun Tuncayima.
O gercek bir Fenerli

koray_capello
24.Mart.2006, 00:29
ya sonuçta ne olursa olsun bunlar devam edecek.çünkü tuncay da biliyorki taraftar bunu istiyor.zaten orayada tuncayı taraftar çağırdı.taraftar bunu istiyor kardeşim.biz pascalı niye seviyoduk bizim gibi olduğu için.biz tribünde ahh şimdi ben o sahada olacamki o hakeminde o futbolcunun da....dediğimiz anda pascal çıkıp bizim istediklerimizi yapıyodu.pascal kırmızı görürken biz tribünde oooooooo çekiyorduk.bu böyledir kardeşim.taraftar bunu istiyor zaten.

Jesus_FB
24.Mart.2006, 00:49
arkadaşlar futbolcular taraftardan daha çok küfür ediyorlar hatta taraftar rakip takıma küfür edince hoşlarına bile gidiyor şimdiye kadar futbolcuların küfür edebildiği 4 tane şampiyonluk kutlamasına katıldım hatta 2001 senesinde şampiyon olduğumuzda kutlamalarda Ercan Saatçi küfürlü tezehurat bile başlatmıştı geçen sene sabah 7'e kadar bağdat caddesinde kutlamalardaydım ve inanın bana ne kadar küfürlü tezehurat edildiyse hepsini futbolcular bşalattı özelliklede genç futbolcular
demek istediğim bunlar olan şeyler ve hepde olucak küfürün önüne geçilmesi imkansız gibi bir şey
sakın yanlış anlaşılmasın ben küfür doğru bir şey demiyorum.
Tuncay da bu yaptığı hareketi 5 sene sonra izleyince ben ne yapmışım diyecektir

EreN
24.Mart.2006, 01:43
Abi her zaman böyle şeyler oluyor!

Galatasaraylı taraftarlar, maç öncesinde Fenerbahçeli futbolcu Tuncay Şanlı'ya koro halinde küfür etti.
Bu not unutulmamalı!
O da bir insan!
ayrıca küfür etmemiş ki Geleneksel bi tezahürattır Bir baba hindi! :)

francesco10
24.Mart.2006, 02:04
tuncay seneye, samiyen de küfür yiyince kimse burda , türk futbolu küfürden kurtulsn die bi yazı yazmasn

konuyla alakası yok ama "gün olur devran döner bunların hesabı sorulur elbet"

saraçoğlunda da hasan nası fb lilere göre hakettiğini bi sonraki maç bulacaksa tuncayda görecek o günleri

perpetua
24.Mart.2006, 02:10
Anlatmak istedigim, ve degistirilmesi gereken olay da bu zaten Jesus_FB. Futbolcular boyle hareketler yapip, sonra seyirciler kufur etmesin demesinden daha abes bir sey yok. Ilk basta futbolcular kendilerine dikkat edecek ki taraftarlar da benzer sacma sapan hareketleri tekrarlamasin.

Genc yasta deli kanli olmalari bunun icin bir mazeret degil. Yillardir yurt disinda oturan kisiler, Turkiye'ye geldiklerinde kullanilan kufur miktarina hayretle bakiyorlar. Bizim zamanimizda Turkiye bu degildi diyorlar. 3 sene oncesi ile bile su an cok farkli. 10-15 sene oncesi ile su ani tartismaya bile gerek yok. Insanlar Turkce nasil yazilir, konusulur hic ogrenmemis sanki. Eminim ki benim jenerasyonum da bir onceki jenerasyon tarafindan benim bir sonraki jenerasyona baktigim gibi bakiyordu.

Gerci bu butun dunyada gozlemlenen bir durum. Ozellikle "serbest" medyanin kaliteyi dusurdugu bir gercek. Yanlis anlasilmasin, basin ozgurlugune karsi degilim. Ancak Tuncay'in bu hakaret tasiyan tezahuratini TV'de gostermek, TV basindaki FB taraftarina futbolcular yapiyor biz de neden yapmayalim demesini saglayacaktir. Genc bir cocuk dusunecektir ki, kazaninca karsi takimla alay etmek normaldir.. Yapilmasi gereken birseydir. Ancak bu tip hareketler sportmenlikle hic bir zaman bagdasmaz. Kazanilan basarinin hazmedilmedigini gosterir.

Ilk ayakta Tuncay'in Hasan Sas ile kurdugu diyalogun ne kadar dogru oldugunu ben vurgulamistim. Ancak bu mac sonunda yaptigiyla o guzel hareketlerine leke surdu. O tezahurati Tuncay cikip Hakan agabeyinin karsisinda yapabilir mi? Size nasil bindik gibi bir uslupla konusabilir mi Hakan'a? Karsi takimi 5-0 yendikten sonra gidip onlarla alay etmek sportmenlikle ne zaman bagdasmistir? Tekrar soyluyorum, Tuncay gibi bir cok taraftarin idolu olan bir futbolcu gidip boyle bir hareket yaparsa, taraftarin nasil daha edepli, nasil kufursuz, nasil yabanci madde atmadan mac seyretmesini bekleyebiliriz? Ilk basta futbolcular kendi hareketlerine dikkat edecek, taraftarlara ornek olacak, ondan sonra taraftardan medeni bir sekilde mac seyretmeyi beklemek dogru olacaktir.

Onumuzde ornek olarak Tuncay oldugu icin ustune bu kadar gittim. Ayni tip hareketleri yapan Hasan Sas, Fatih Akyel veya herhangi bir futbolcunun da bu gibi seyleri yapmamasi gerekir. Bunlarin olmamasi icin de futbolcularin egitim duzeylerinin yuksek olmasi sarttir. Alt yapiya onem vermek de bunun icin cok onemlidir ne kadar genc yasta futbolculara nasil davranmasi gerektigini ogretirsen, o kadar daha kolay bu tip seylerin olmamasi saglar, genclerin karakteri o kadar iyi sekillendirilebilir.

koray_capello
24.Mart.2006, 04:59
perpetua söylediklerinin hepsi gayet güzel şeyler bunlara kimse itiraz bile edemez zaten ama küfürün bitmesi sahaya birşeyler atılmaması kaybedenin rakibini tebrik etmesi büyüklerin küçüklere iyi örnek olması böyle herşeyin pes-pembe olması bunu sende biliyorsun ki bir Ü-TOP-YA dır.dünyanın hiç bir yerinde(futbola ilginin yüksek olduğu) hiçbir yerinde senin bu dediklerin olmaz-olamaz-olmasında zaten.ben eğer bu futbolu seviyorsan bu yüzden seviyorum.zaten aksi halde futbolun hayatımıza bu kadar girmesi düşünülemezdi.ben tabiki rakibimi yendimmi onun eğlencesinide çıkarırım dalgasınıda geçerim yada maçta küfürümüde ederim tıpkı diğerlerininde bize yaptığı gibi.futbol budur zaten aksi düşünülemez.tenis maçı değilki bu.

perpetua
24.Mart.2006, 05:20
koray_capello: Futbol saygisizlik degildir ama. Ilk once insan, ondan sonra takim taraftari oldugunu unutmadigi surece insanoglu, karsi takima ve insana saygi duyar. Nasil kendi futbolcusuna yabanci madde atilmasini, kufur edilmesini istemezse, rakip futbolcuya da atmaz, kufur etmez. Amac karsi takim oyuncusunu oyundan dusurmek ise, yapilabilecek ve insanlik kurallari icinde bir cok sey var. Ama tabii en ucuzu avazin ciktigi kadar kufur etmek.

Bu tip seyler kim bilir ne kadar seyircinin maclara gitmesini engelliyor. Fenerbahce'nin sansi, stadin buyumesi ve yenilenmesi ile, farkli kulturdeki insanlarin artik maclara gitmesi, ve boylece de kufurun azalmasi. Galatasaray'in stad yapmasini da bu nedenle cok acil bir ihtiyac. Takimin bu bir seyirci profili degisimine ihtiyac var. Cunku mevcut seyirci profili, takima para harcayip gelirlerini arttirmaya musait degil.

koray_capello
24.Mart.2006, 05:44
ya tmm anlıyorum seni sen mod olduğun için bu tarz şeyler söleyerek örnek olmak istiyorsun.ayrıca bu saygısızlık değilki.nasıl ki futbolcular sahada rakipleri ile mücadele ediyorsa taraftarda takımının galibiyetine yardımcı olmak için tribünde mücadelesini veriyor.gerekirse maçı almak için küfürde eder,sahaya da girer,yabancı maddede atar.hee tmm bunlar belki öbür maçta saha kapatma yüzünden pahalıya patlayabilir ama şu da kesinki derbi diğer maçlardan daha önemli.o yüzden derbiyi kazanmak için herşey yapılabilir.ayrıca ben eğer kendi sahamda rakibime küfür etmez,yuhlamaz,kafasına su atmaz,onları bunaltmazsam nerde kaldı benim kendi saha avantajım.

perpetua
24.Mart.2006, 09:46
Ilk olarak bunun benim mod olmamla alakasi yok. Mod olmasam da ben boyle dusunurum. Mod olmadan da bu ayni gorusleri belirtirim.

Bu belki de benim safligim ve yapilanlarin ne kadar aptalca ve gereksiz oldugunu anlatma istegim. Her sene benim elimden 400 tane ogrenci geciyor ve biliyorum ki bir insanin gozlerini acmanin tek yolu, daha once dusunmediklerini ortaya koymak ve olaylara baktiklari acidan daha farkli acilarin var oldugunu gostermektir. Ben oyle dedim, o yuzden yapma gibi sozler insanlarin olaylara farkli acidan bakmalarini saglamaz cunku mantikli bir sekilde eger bir insan ozellikle genc bir insan kendisinin yaptiginin dogru olmadigini gormezse daha da asi hale gelir cunku genc bir insanin en son duymak istedigi dusuncesinin yanlis oldugudur. Bosuna soylenmemis ogrenmenin yasi yoktur diye.

Kendi saha avantaji sadece seyirci degildir. Sahanin egimleri cimin saglam veya yumusak oldugu yerleri iyi bilmek, top toplayicilardan toplari daha cabuk almak, tanidigin ve bildigin stad ici nem orani, staddaki acilari ve panolari iyi bilerek bir bakista mesafeleri daha kolay olcebilmek, soyunma odalarinda daha konforlu ortamda olmak, sahanin boyutlarini daha iyi bilmek (ki her sahanin eni ve boyu ayni degildir) futbolu cok etkileyecek ozelliklerdir. Bunlar ciddi boyutta bireysel veya takim sporu yapmis herhangi bir kimsenin cok iyi bildigi seylerdir.

Ancak futbolcularin can guvenliginden suphe etmesini saglamak icin agresif tavirlar takinmak, ustlerine yabanci madde atmak TERORDUR!! Bunun sporda yeri yoktur. Olsa zaten UEFA ve FIFA bu konularda agir cezalar vermez.

Bu son Isvicre macinda olanlarin hic biri birsey ogretmemis belli ki. Eger senin takiminin oyunculari maca konsantre olmak yerine, kenardan birseyler atilmamasi icin kenara kadar gelip bagiriyorsa bu takima yarar vermez, tam tersine zarar verir.

Diyelim ki ogrencisin ve imtihan yaziyorsun. Yaninda oturan ve ayni imtihani yazan ogrencinin ailesi kendi cocuklarina yardim etmek yerine senin ondan daha iyi not almaman icin surekli sesli bir sekilde dikkatini bozmaya calisiyor. Hoca da cikiyor ve devamli seni aileni kontrol altina alman icin uyariyor. Nasil o imtihani yazmaya konsantre olabilirsin? Sonucta sen de yaninda oturan da imtihani gecemez, bir ust sevieyede (Avrupa kupalari) basarili olamaz.

Tam korner atilacak, rakibi iyi marke etmissin karsi takim kesinlikle gol atamayacak, ama seyirciler basliyorlar korner kullanacak oyuncunun kafasina birseyler atmaya. O sirada senin takim, yapmayin etmeyin derken butun konsantrasyonlari bozuluyor bir adam kaciriyor ve gol! Bu mu yardimci olmak? Hem karsi takim hem de kendi seyircisi ile ugrasmak zorunda mi bir futbolcu? Tum konsantrasyonunu sahada olana verse daha iyi performans gostermez mi?

Ayrica diyelim o atilan madde tesadufen bir futbolcuyu yaraladi ve hakem de bunun ustune maci tatil etti. Boylece tuttugun takim da hukmen maglup sayildi. O zaman ne olacak? Belki de maci kazanabilecekken gidip seyircinin zeka noksanligi yuzunden maci hukmen kaybettiler. O zaman ne olacak? Madde isabet eden ve yaralanan oyuncu mu? Maci tatil eden hakem mi? Yoksa takimi hukmen yenik sayan Federasyon'a mi atacak sucu taraftar?

Daha bir cok ornek verebilirim. Ama isin kisasi, taraftar kendisini her ne kadar onemli hissetse de yanlis hareketler yaptigi zaman takimina yararli degil zararli olur. Taraftar, kendi takimina itici guc olmalidir. Karsi takimin can guvenliginden korkmasi icin hareketler yapmak ne spor ahlakina, ne de insanliga sigar.

zalayeta
24.Mart.2006, 10:21
Tuncayın yaptığı amatör kalp değil damamen profesyoıneldir onunla ilgili pek çok makale okudum tamamen star olmaya çalışıomuş bu bağırmalar filan vizyon oluşturma çabası :)

RoCCo_42
24.Mart.2006, 11:12
Bırakın eglensinler adamlar kırk yılın başı yarı finale cıkdı yapmayın biraz heveslerini alsınlar. :D

TUNCAY kadarda balık oyuncu görmedim hadi ALEX atsa adam biliyor dicem ama TUNCAY Atınca kahkahalarla güldüm walla neyse saglık olsun belki kızarsınız ama gercekden bizde bu kupadan cok war ve Zaten dar olan kadromuz ikisini aynı anda götüremezdi simdi 33. haftaya kadar öne geçmemiz lazım geçersek bu film kopmus ve mutlu sona ulasmısızdır demektir.

Bu arada HASAN SAS Tuncay'dan daha büyük ve daha amatör ruhlu bir oyuncu.

HAKAN SÜKÜR FB önüne milyon dolarları sürerken GS Sevgisinden dolayı elinin tersiyle tekliflerini geri cevirdi.İste bu adamlar asıl adam gibi adamdır.Tuncay daha dünkü bir cocuk.Ama yıllar geçtikçe o zaman oda bu gruba girer.

Yani TUNCAY'ın taraftarlıgını öne sürmek için daha yıllar geömesi lazım.

Bide GS taraftarına laf söleyenlerde önce kendi önlerinden yesinler bence KADIKÖY'de yapılanları unuttunuzmu arkadaslar. Ne o GS'li yapınca suc oluyormus dimi.Yapılanları taswip edmiyorum ama önce siz kendi önünüzden yiyeceksiniz ve böle olacagıda apacık ortadaydı ilk maçtan sonra.Helal olsun taraftarıma desteklerınden dolayı.

Koray Düşova
24.Mart.2006, 12:00
Galatasaray derbisinde ilk golü atıp, turda büyük pay sahibi olan F.Bahçeli Tuncay, sarı-lacivertli camiayı ikiye böldü.Tuncay yaptığı hareketlerle bazı futbolseverler tarafından eleştirilirken, sarı-lacivertli taraftar gruplarınca göklere çıkarıldı.

http://www.turksportal.net/tsi/v2/image/haber/manset_tuncayamigo_birbaba.jpg

http://www.turksportal.net/futbolhaber/9289/amigo-tuncay-tartismasi.htm

Universal
24.Mart.2006, 13:49
http://www.antu.com/images/SWF/birbabahindi_tuncay.swf introyo indirmek için sağ tıklayıp farkli kaydet yapiniz(save as)

kaanburak
24.Mart.2006, 14:47
Tuncayın yaptığı masumane bişey.galatasaraylılar ortalığı galeyana getirmeye çalışıyor.zaten her taraftarı başlı başına provokatör olan bi tyakımdan bu beklenir:D

koray_capello
24.Mart.2006, 15:12
ya böyle gerilimler zaten seneden 3-5 kez oluyor.sadece derbilerde oluyor o yüzden ben bunları normal karşılıyorum.

francesco10
24.Mart.2006, 17:14
Tuncayın yaptığı amatör kalp değil damamen profesyoıneldir onunla ilgili pek çok makale okudum tamamen star olmaya çalışıomuş bu bağırmalar filan vizyon oluşturma çabası :)

maç sonrası konuşmalar sahadaki davranışlarının falan önceden belirlendiğini bende bi kaç yerde okumuştm :)

yannız unutmasınki özellikle 3 büyükler arasındaki bu tarz futbolcu çıkışları hiç bir zaman unutulmamıştr, mesela açık olarak söliyeyim ben sırf inönüdeki gs maçına ayhan için gidicem :) umarım bi aksilik olmaz

barahir
24.Mart.2006, 17:34
tüm gs lile burda tuncayı suçluyo. Zamanında Bülent Korkmaz Neler yapıyodu Saraçoğlunda. o zamanda siz göklere çıkardınız o adamı. Aynı şey Arif içinde geçerli bunların ne mal olduklarını biz biliyoruz.

senderson
24.Mart.2006, 17:38
http://upload4.postimage.org/61277/Yuruyoruz.jpg (http://upload4.postimage.org/61277/photo_hosting.html)
http://upload4.postimage.org/61288/Turnikelerde_2.jpg (http://upload4.postimage.org/61288/photo_hosting.html)
http://upload4.postimage.org/61291/Turnikelerde.jpg (http://upload4.postimage.org/61291/photo_hosting.html)
http://upload4.postimage.org/61296/Tribunlerde_2.jpg (http://upload4.postimage.org/61296/photo_hosting.html)
http://upload4.postimage.org/61303/Tribunlerde.jpg (http://upload4.postimage.org/61303/photo_hosting.html)
http://upload4.postimage.org/61306/Sahalar_305_Efendileri.jpg (http://upload4.postimage.org/61306/photo_hosting.html)
http://upload4.postimage.org/61308/KanaryalarIs_305_n_305_yor.jpg (http://upload4.postimage.org/61308/photo_hosting.html)
http://upload4.postimage.org/61310/Huraaaa.jpg (http://upload4.postimage.org/61310/photo_hosting.html)
http://upload4.postimage.org/61316/_oplu_287_eGiriyoruz.jpg (http://upload4.postimage.org/61316/photo_hosting.html)
http://upload4.postimage.org/61318/HadiBa_351_lay_305_n.jpg (http://upload4.postimage.org/61318/photo_hosting.html)

barahir
24.Mart.2006, 17:42
çok güzel fotolar sen ordaydın galiba. Bende orda olmak isterdim. Ama bu yıl kendime sözüm war. şampiyonlukta kesssin bağdat caddesinde olcam o coşkuyu bende yaşıcam:d:D:D:D

Universal
24.Mart.2006, 17:45
fotolar güzel

TüMeR_yAğıZ
24.Mart.2006, 17:46
Küfür olayı ve bu tarz tahrik edici davranışlar için olabilir demek çok yanlış bir düşünce.Herkes kendi kapısının önünü süpürmeli bence.Tuncay'ın hareketini onaylamak kalbimizle mukavele yaptın demek çok acayibime gidiyor demek ki artık futbolcular sözleşmelerini küfürle yapacaklar.Bu şekilde düşünenlere üzülerek bakıyorum.
Taraftarların ettiği küfür ayrı bir dert zaten.Hemen her konuda bunları tartışır hale geldik forumda.Buda türk futbolunun ne hale geldiğini gösteriyor açıkçası.Burada Hasan Şaş'ın müthiş futbolunu,Tuncay'ın harika golünü konuşmak dururken tribün terörünü konuşuyoruz.Tabiki evsahibi ekip bunun avantajını kullanacak.Fakat bilinçli bir şekilde yapmalı,rakip takıma ana avrat sağlı sollu gideceğine ıslık çalsın uğultu oluştursun,kendi takımını motive edici sloganlar söylesin.Sahaya madde atarak en büyük kötülüğü kendi takımına yapıyorlar.Galatasaray çok hızlı gidiyor rakibi bunaltıp hata yapmaya zorluyor sahaya rakip oyuncular yoruluyor üç beş madde fenerin imdadına Galatasaray taraftarı yetişiyor.gs taraftarı feneri çok seviyor bunu son maç bir daha anladım.
Son sözlerim tuncaya.gerçekten şöyle bakıldığında fair play ruhuna uygun mücadele eden hırslı yetenekli örnek olabiliecek bir genç futbolcu yetişiyordu ama benim gözümde sıfırlandı.bir maç önce kendisine faul yapmaya çalışan oyuncuya bile elini uzatıp yerden kaldıran tuncay nasıl iki hafta içinde bu hale geldi anlayamıyorum.bu tür hareketler hem kendine belki olabilecek kötü günlerinde açılacak kapıları yokeder hemde taraflı tarafsız tribünlerdeki kendisine duyulan sempatiyi yokeder.

Selman Ozturk
24.Mart.2006, 17:50
Tuncayın yaptığı masumane bişey.galatasaraylılar ortalığı galeyana getirmeye çalışıyor.zaten her taraftarı başlı başına provokatör olan bi tyakımdan bu beklenir:D
Efendi!!! Edebinle adabınla yorum yap yapamıyorsan da kendini dizginleyip susmasını bil!!! Hem futbolcunun yapmış olduğu çirkin bir hareketi savunuyorsun hem de olaylarla alakası olmayan Galatasaray taraftarını asılsız iddialarla suçluyorsun.Bu nasıl bir mantıktır! Bu nasıl bir zihniyetsizliktir. Bir de ligimiz ne zaman kendini aşacak ne zaman gelişeceğiz diye bekler dururuz.Böyle şahsiyetler olduğu sürece bir arpa boyu yol bile alamayız!!!

TüMeR_yAğıZ
24.Mart.2006, 17:52
sana katılıyorum.bu fanatizm devame ettiği sürece daha çok ingiltere ispanya liglerini tvden izleriz.

Universal
24.Mart.2006, 17:53
kusura bakma ama kaanburak hakkında yazdıkların doğru olabilir ama mac boyunca neler yaptılar gsliler

perpetua
24.Mart.2006, 18:06
tüm gs lile burda tuncayı suçluyo. Zamanında Bülent Korkmaz Neler yapıyodu Saraçoğlunda. o zamanda siz göklere çıkardınız o adamı. Aynı şey Arif içinde geçerli bunların ne mal olduklarını biz biliyoruz.
Guzel kardesim. Sen yaptin, ben de yaparim mantalitesi ancak meydan muharabesi ile sonuclanir. Her yeni macta ortam daha da elektiriklenir ve zaten iki taraftar arasinda cok buyuk boyutlara gelmis ayirim daha kotu sonuclara varir.

Ingiltere'nin atildigi gibi senelerce avrupa kupalarindan men edilmesi mi lazim Turkiye'nin insanimizin aklinin basina gelmesi icin?

Galatasaray taraftari bir suru su bardagi atti macta. Iyi halt etti. Bir sonraki macta Fenerbahce taraftari daha beterini yapacaktir. Niye? Kafasina gore oc aliyor. Bu gibi dar goruslu dusunceler, Turkiye'de buyuk boyutlara ulasabilecek futbol endustrisini katlediyor ama tabii kimin umrunda? O $100 milyon olan butcelerin su anda $200 milyon olmamasinin nedeni bu fanatik dusunceler. Sonuc.. Avrupa'da alacagi paranin iki mislini vererek ligimizde oynamasi icin ancak ikna edilen sorunlu starlar.

Taraftari adam etmek icin once futbolcularin duzgun davranmasi daha sonra da belli tip taraftarlarin artik stadyumlarda ya kurallara uymayi ogrenmesi ya da stadyumlardan uzaklastirilmasi gerekli.

Bir cok insan artik Turkiye ligerini takip bile etmiyor. Maclara gitmiyor, lig tv satin almiyor, takim urunu satin almiyor. Guya minyonlarca taraftar var. O milyonlarca taraftarin getirdigi ekonomik guc yok ama. Avrupa ligleri hem futbol kalitesi olarak hem de futbol disi olaylarin aziligi konusunda cok daha ileride. Bunlari goren insanoglu Turkiye liglerindeki bu kor dovusune neden en degerli varligi olan zamani ayirsin veya parasini harcasin ki?

EDIT:

sana katılıyorum.bu fanatizm devame ettiği sürece daha çok ingiltere ispanya liglerini tvden izleriz.
Yukaridaki paragrafi yazarken bu yazini gormemistim. Demek ki ayni boyutlarda dusunmusuz.

barahir
24.Mart.2006, 18:35
ben burda sen yaptın ben yaptın demiyorum zaten Tümerde söledi herkes kendi önünü süpürsün. yazımı ii ce okursan ne demek istediğimi anlarsın zaten. Ben onlar yapıyolar bizde yaparız demedim. Önce onlar temizlensinler sonra bizi temizlemeye kalsınlar

perpetua
24.Mart.2006, 18:44
ben burda sen yaptın ben yaptın demiyorum zaten Tümerde söledi herkes kendi önünü süpürsün. yazımı ii ce okursan ne demek istediğimi anlarsın zaten. Ben onlar yapıyolar bizde yaparız demedim. Önce onlar temizlensinler sonra bizi temizlemeye kalsınlar

Iste buyur. Bu bizim isimiz, bize karisma ile hic bir yere varilmaz. Bu tip seyleri tarafli tarafsiz herkez kinamali. Sadece bir takimin veya taraftar kitlesinin bunu kendi basina becermesi mumkun degildir. Isin ucunda sadece bir takim degil Turk futbolu var.

zalayeta
24.Mart.2006, 19:07

biraz atıyosun Bülent tamamda Arif sahte penaltılırı harici efendi bi kişiliğie sahiptir istediğine sorabilirsin hiçbir çirkefliği olmamıştır bu güne kadar kanıt getir bundan sonra fenerbahçeli olayım bende :) ama yok ole bişey insanları bilmeden suçlamayalım.

TüMeR_yAğıZ
24.Mart.2006, 20:00
eleştirilere açık olmamız lazım.siz kendinize bakın sonra biz bakarız demekle iş çözülmez arkadaşlar.eleştirilere açık olun biraz.tabi eleştirilerde daha bir yapıcı olmalı hakaret içermemeli kesinlikle.

AlicanKidd
24.Mart.2006, 20:24
lan batuhan yine yaptın işini koydun bişey gaza millet birbiriyle laf kavgası yapıyo ulean batu...

Selman Ozturk
24.Mart.2006, 22:16
lan batuhan yine yaptın işini koydun bişey gaza millet birbiriyle laf kavgası yapıyo ulean batu...

Arkadaşım üslûbuna dikkat et.Arkadaşınla sohbet etmek istiyorsan Turksportal Cafe bölümünü kullan lütfen

Sir DEATH
24.Mart.2006, 22:26

Sözlerine biraz daha dikkat edersen--bir kulübe ve taraftarlarına itham ederken seviyeli olursan--forumdaki diğer kullanıcıların yazacağı yorumların serayeti açısından iyi olur diyorum.(bilmem yanlış mı söyledim)

Not: bu arada mod arkadaşımız gerekli cevabı vermiş ama.. sonradan farkettim.

RoCCo_42
25.Mart.2006, 10:16

Kaanburak sana simdi iki tawsiyem olacak uygula bunları kendine gelirsin ha senin gibi düşünen baska arkadaslarda uygulasın.

Simdi iki elini kafana koy sonra sonra sımsıkı bir şekilde bastır sonrada bi salla bak dünyaya geri dönmüş gibi olacaksın.

Ben GS'liyim arkadas provakatörde degilim ama bu demek degilki pislik yapmayana yapmıyacam. Önce kendi önünüzden yiyin.

Zaten yöneticilerin dedigi gibi cok basit eger 3-1 veya 4-1 bitseydi ilk yarı gerçektende malzeme edeceginiz seyler boldu. Sizin statta ne zamandan beri yumurta satısı yapılıyor bakın burada adam gibi yazıoum yazmayada devam edecem elimden geldigince ama asıl provakatör olan sizler sinir düzenimi en üst sınırına getimeyi başardınız. Bundna sonra agzımdan cıkacak her cümle için Yönetimden özür diliyorum.

KAANBURAK Su anlayısını degistirmenide senden kendi açından iyi olacagı için istirham ediyorum.Ve gene son sözüm su FENERBAHCELİ ARKADASLAR ÖNCE KENDİ ÖNÜNÜZDEN YİYİN SONRA DA BİZİM PAYIMIZA ORTAK OLURSUNUZ.

senderson
25.Mart.2006, 13:49
http://www.antu.com/images/fotograf_galerisi/gs_fbkupa/gb_fbkupa6.jpg

RoCCo_42
25.Mart.2006, 14:17
SENDERSON simdi su resimdeki amacı bana bi anlatabilcen mi. merak eddimde konuyla pek alakasını süzemedim.

fatalflex111
25.Mart.2006, 17:13
Fenerliyim hemde koyu bi fenerliyim maçtan sonra arkadaşlarımla çok dalga geçtim hemde bu tezhüratıda söledim arkadaş arasında bu tür takılmalar olur ama 70 milionun izlediği tuncayın böle bi dawranış içinde bulunması pekte doğru değil açıkçası çünkü günümüzde zaten engellenemeyen bi futbol terörü war her ne kadar bu günlerde azalsada ama tuncayın bu hareketi büyük tepki çeker gsli çıkar bişi söler fbli çıkar bişşi söler snnda al sana yine futbol terörü tuncayın sorumlulukları war bunu yapmaması gerekirdi

yinede hala çok sewiom tuncayı:D

barman
25.Mart.2006, 17:56
tuncayınyaptığı hareketlerde pek profesyonel deildi ve ddiğer oyuncularıda unutma hakan şükür,appiah gibi

Eray Dengiz
25.Mart.2006, 18:31
Tuncay Şanlı PFDK'da

Fenerbahçeli futbolcu Tuncay Şanlı, tedbirsiz olarak Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi.

Federasyon'dan yapılan açıklamada, Hukuk Kurulu'nun,
sarı-lacivertli futbolcuyu Galatasaray ile yaptıkları Fortis Türkiye
Kupası çeyrek final 2. maçının ardından, Fenerbahçeli taraftarların
bulunduğu tribünün önünde sportmenliğe aykırı sözler sarf etmesi
nedeniyle tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk ettiği belirtildi.

Hukuk Kurulu'nun bu kararı, yayıncı kuruluştan alınan görüntülerin
izlenmesi sonucunda aldığı ifade edildi.

gunners
25.Mart.2006, 19:09
helal olsun tuncaya tum fenerbahce taraftarının gonlunde taht kurdu..bıldıgım kadarıyla bu tezahurat cok eskıden berı var,,hanı o kufur edılmedıgı herkesın yanyana hatta beraber ızledıgı maclardan berii,,demek kı o kadar da tahrık edıcı bısey dıılmıs..ayrıca mac sonu(ozellıkle de 30-40 dakıka sonrası)oyuncu hareketlerı de mı takıp edılıo be,,ne sacma uygulama..ıste cıfte standart bu..

senderson
25.Mart.2006, 20:12
olmuşla ölmüşe birşey yapamaz pfdk en fazla 1 maç ceza verir.Diğer gençler faydalanır bundan.Eğer ceza alırsa Tuncay gs takımınında sahasının kapanması gerekir.....TUNCAY KALBİMİZLE MUKAVELESİNİ YAPTI...

RoCCo_42
25.Mart.2006, 21:59
olmuşla ölmüşe birşey yapamaz pfdk en fazla 1 maç ceza verir.Diğer gençler faydalanır bundan.Eğer ceza alırsa Tuncay gs takımınında sahasının kapanması gerekir.....TUNCAY KALBİMİZLE MUKAVELESİNİ YAPTI...

Bilader işte siz bu mantaliteyle daha çok badireler atlatırsınız en fazla 1 maç ceza gelir ha hiç gelmesin be arkadaş ne gerek war tam tersine her maç 1 gol atmış gibi görünsün olmaz mı.

Tuncay oynamayınca Hangi genci oynatacaksınız onuda bi anlasam ahh ha genç wardır belkide onu oynatacan yürekli antrenörünüz warmı oda ayrı bir mevzu.

Bu mesajına kısaca su smileyle cevap vereyim daha anlasılır olsun. :D

Gravity
26.Mart.2006, 06:26

Peki, kalbinizle mukavele yaptı. Anladık da bu size ne kazandırdı? Sözleşmesi bitince pazarlık etmek için koz kazandı, daha fazla para alacak Fenerbahçe'den eğer sözleşme yenilerse artık Tuncay. Sizin kazancınız ne oldu? Hiç.
Yaptığı hareketin gerçekten taraftarlıktan kaynaklanan bir şey olduğunu mu sanıyorsunuz siz. Ben hiç sanmıyorum. Sadece kendisine kazanç sağlayacağı şeyleri yapıyor Tuncay, üstelik ilk defa da değil. M.United maçıyla başlamış bir şey bu hareketleri. Daha öncesi yoktu. Yetenekli bir oyuncu, kimse bunun aksini iddia edemez. Oyun tarzını sevmiyor olabilirsiniz, örneğin ben sevmiyorum ama iyi bir oyuncu olduğunu da kabul ediyorum. Tuncay bir şeyin farkına vardı ki o da şudur, Türkiye'de iyi oyuncu en çok parayı kazanmaz. Türkiye'de tabir-i caizse "gaza" getiren oyuncu en fazla parayı kazanır. Sadece para kazanmak istiyor Tuncay ve başka bir takım -ki bu tezahuratı yaptırdığı Galatasaray bile olsa- daha fazla para verse ikinci defa düşünmez bile. Bu iş bu kadar basit.

RoCCo_42
26.Mart.2006, 23:12
TUNCAY sahıslı oyuncunun görevi iyi oynamak gol atmak attırmak gidipde GS ye BJK ye dil uzatmak degil eger biri yapacaksa dil uzatmayı onu taraftar yapacak yada amigosu yapacak ama TUNCAY yapamaz arkadaş yaparsada kendi kaybeder ki kaybetti bile. 1 maç ceza ile kurtulur ama allahın sopası yok biyerinden çıkar inşallah bu yapdıgı cirkeflikler.

Jesus_FB
28.Mart.2006, 18:17
http://www.antu.com/images/fotograf_galerisi/sabah_manset.jpg

03.11.1993'te Galatasaray M.United’i elediğinde, Ertesi gün, o sıralarda günde 400.000 adet satan, Türkiyenin en büyük gazetesi Sabah işte böyle başlık atmıştı.

Bugün Tuncay’ı ipe çekmeye çalışanlar, o gün sabah gazetesinin bu manşeti için de bugün söyledikleri şeyi söylemişlermiydi?

Yani onlara göre, hindi ingilize binince iyi, cimboma binince kötümüdür?

Bugün tuncay’ı kınayanlar eğer, 04.11.1993 te sabah gazetesinin bu manşetine itiraz etmediklerini belgeleyemezlerse Sabah gazetesinin önünde Tuncay'dan özür dilemek zorundadırlar. Ve hiç kimse hindi yüzünden tuncay’a ceza veremez.

Kaynak: Antu.com

nart_susruko
28.Mart.2006, 18:36
eğer bi grup olarak düşünecek olursak ben Tuncay'a ceza verilsin diyen grubun içinde değilim öncelikle onu belirteyim...
sadece bir futbolcuya...özelliklede Tuncaya...o genç yaşında Türkiyenin asırlık bir futbol takımının formasını terleten kitleleri peşinden sürükleyen...bir pozisyonda isen yaptığın hareketlere ve konuştuğun sözcüklere dikkat etmek zorundasın...
küfürdür veya değildir ama senin bu sözü söylediğin klüp aynı senin oynadığın klüp gibi...Türkiyenin 1 asırlık futbol geçmişine sahip bir spor klübüdür...
bulunmuş olduğun konum itibariyle senin 1 yaptığın senin aleyhine 10 olarak geri döner...bu kim olursa olsun böyle gelmiştir böyle gidecektir...

üstteki resime gelince...gördüğüm zaman biraz güldüm işin açıkcası...nedeni ise Man. Utd ile fb arasında bağıntı kuramamış olmamdır...
hürmetler bizden...

perpetua
28.Mart.2006, 18:55
1993 ne zaman, simdi ne zaman. Buradaki bir cok kisi 1993 senesinde daha 10 yasinda bile degildi. Futbolun ne oldugunu bile bilmiyordu bir cogu. Bilinmesi gereken su ki, bir bakima bu tip taraftari galeyana getirme amacli medya pompalamalari sayesinde tribun teroru bu gunku hallerine geldi. Medya da sucsuz degil bu konuda.

Bu gune bakiyoruz. Teknik direktorler, medya mensuplari, yoneticiler, futbolcular ve bazi taraftarlar kufuru, saygisizligi ortadan kaldirmak icin bir kampanya baslatmis durumda. Artik bu tip seylerin olmamasini istiyor insanlar hakli olarak ve bunun icin bir ayaklanma var. Bu tip sportmenlik mesajlari veren kendi kulubu ve baska kulup mensuplari ile alay edercesine Tuncay'in yaptigi tezahurat aypitir. Bir cuval inciri berbat eder.

Bir gun kufur olmasin sportmenlik onemli diyen kisinin ertesi gun bu hareketlerini yaptigini gorunce, bir gun onceki sozlerin hepsi unutulur. Macin ilk ayaginda Hasan Sas'a karsi centilmence davranislari Tuncay'in unutulur ve taraftarin aklinda Tuncay'in tezahurati kalir. Bu zaten gergin olan ortami daha da fazla elektiriklendirmekden baska nedir ki?

emirduman
28.Mart.2006, 19:10
Bazı arkadaşların bu konu hakkındaki yorumlarına gülüyorum, arkadaşlar lütfen alınmayın ama birçoğumuz bence hep objektif olmayı unutuyoruz...

Objektif olmayı da unutunca gerçekten çok komik mesajlar yazıyoruz, düşüncelerimizi savunma yöntemlerimiz ya da sarfettiğimiz sözler çok ilginç olabiliyor...

Dediğimi ne kadar dikkate alırsınız ya da uygularsınız bilmem ama lütfen olaylara hiç bir takımı desteklemeyen sadece futbolu seven ve bilen birilerinin gözleriyle bakmaya çalışalım...

Daha güzel ve mantıklı yorumlar çıkacaktır diye düşünüyorum...

meddah
28.Mart.2006, 19:39
Belki söyleyeceklerimi daha önce başkaları yazmıştır..

Evvela Tuncay'ın ceza alması mantık dışı, birilerinin gözünü boyamak için PFDK'ya sevk edilmesi de komedi..
Ama bu Tuncay'ı haklı konuma getirmiyor.. 15 gün önceki maçta yaptığı hareketten dolayı dillere düşmüş bir oyuncunun inadına yapar gibi maç bitip soyunma odasına da gidip geldikten sonra, peşine basın ordusunu takıp böyle bir şey yapması gayet bilinçli bir terbiyesizlik.
Tuncay'ı hırslı ve heyecanlı olduğu zaten malum, maç biter bitmez yapsa savunurdum, Saraçoğlu'ndaki maçta yaptığı hareket de biraz fazla büyütüldü, ona da tamam; ama maç bitmiş, tribünler boşalmış, sen gidip duşunu da alıp gelmişsin.. Daha ne diyeyim?

Murat Özaydınlı'yı da yılın gafili ilan ediyorum..

Jesus_FB
28.Mart.2006, 20:24
Murat Özaydınlı olayı abarttı apaayrı yerlere çekti izlerken şaştım kaldım valla

RoCCo_42
28.Mart.2006, 20:27
Belki söyleyeceklerimi daha önce başkaları yazmıştır..

Evvela Tuncay'ın ceza alması mantık dışı, birilerinin gözünü boyamak için PFDK'ya sevk edilmesi de komedi..
Ama bu Tuncay'ı haklı konuma getirmiyor.. 15 gün önceki maçta yaptığı hareketten dolayı dillere düşmüş bir oyuncunun inadına yapar gibi maç bitip soyunma odasına da gidip geldikten sonra, peşine basın ordusunu takıp böyle bir şey yapması gayet bilinçli bir terbiyesizlik.
Tuncay'ı hırslı ve heyecanlı olduğu zaten malum, maç biter bitmez yapsa savunurdum, Saraçoğlu'ndaki maçta yaptığı hareket de biraz fazla büyütüldü, ona da tamam; ama maç bitmiş, tribünler boşalmış, sen gidip duşunu da alıp gelmişsin.. Daha ne diyeyim?

Murat Özaydınlı'yı da yılın gafili ilan ediyorum..

Dosdum herseyi gayet iyi bir şekilde özetlemişssin baska bisey dememe gerek yok ama bazı arkadasların gazete küpürlerini örnek göstermesine birkaç cevabım olacak doğal olarak

Arkadaşım bi kere GS FB BJK yada baska bir takım Yabancı bir takım degil bu takımlar ülkemizin bir parçası asırlık cınarları.
İngilizlere ne dense azdır buda ayrı bir gerçek.Ama sen yani bizler türküz vebizim fıtratımız cok ama cok degisik bu adamlardan bizki tv haberlerinde izliyoruz polislere dayılanan onlardan korkmayan bir halkız ve Futbolda biz Türk milletinin cok ama cok deger verdigi bir olay. Ve milyonlarca taraftarı olan 3 tane gözönünde bulunan camia var ve bu camialar gereksiz yere ilişkilerini sertlestiriyor birbirini kırıyorken bir futbolcununda buna tuz biber olması cok kötü bir olay. Simdi Bi ingiliz takımı FB ile eşlesince ve onun tabloid medyası sacma sapan türk halkını küçümseyici manşetler kullanmasına allah askına FB'lisi GS'lisi BJK'lisi artvinlisi konyalısı mersinlisi ve nice halkı sessiz kalabilirmi? Eger kalırsa o adam milliyetçi degil arkadasım milletini satar iki kurusa.

Arkadasım olayı saptırma bence yabancı medyaya yapılan gönderme ile İki türk takımının arasında gecen olayları aynı kefede degerlendirme sen degerlendirsende ben degerlendirmem.

saygılar....

barahir
28.Mart.2006, 20:28

03.11.1993'te Galatasaray M.United’i elediğinde, Ertesi gün, o sıralarda günde 400.000 adet satan, Türkiyenin en büyük gazetesi Sabah işte böyle başlık atmıştı.

Bugün Tuncay’ı ipe çekmeye çalışanlar, o gün sabah gazetesinin bu manşeti için de bugün söyledikleri şeyi söylemişlermiydi?

Bugün tuncay’ı kınayanlar eğer, 04.11.1993 te sabah gazetesinin bu manşetine itiraz etmediklerini belgeleyemezlerse Sabah gazetesinin önünde Tuncay'dan özür dilemek zorundadırlar. Ve hiç kimse hindi yüzünden tuncay’a ceza veremez.

Tebrik ederim çok yerinde bi yazı bulmuşsun. Başarılar gelince taa 1970 lere bakıyoruzda, bu konuda neden 1993 e inmeyelim ki.

Jesus_FB
28.Mart.2006, 20:34
Dosdum herseyi gayet iyi bir şekilde özetlemişssin baska bisey dememe gerek yok ama bazı arkadasların gazete küpürlerini örnek göstermesine birkaç cevabım olacak doğal olarak

Arkadaşım bi kere GS FB BJK yada baska bir takım Yabancı bir takım degil bu takımlar ülkemizin bir parçası asırlık cınarları.
İngilizlere ne dense azdır buda ayrı bir gerçek.Ama sen yani bizler türküz vebizim fıtratımız cok ama cok degisik bu adamlardan bizki tv haberlerinde izliyoruz polislere dayılanan onlardan korkmayan bir halkız ve Futbolda biz Türk milletinin cok ama cok deger verdigi bir olay. Ve milyonlarca taraftarı olan 3 tane gözönünde bulunan camia var ve bu camialar gereksiz yere ilişkilerini sertlestiriyor birbirini kırıyorken bir futbolcununda buna tuz biber olması cok kötü bir olay. Simdi Bi ingiliz takımı FB ile eşlesince ve onun tabloid medyası sacma sapan türk halkını küçümseyici manşetler kullanmasına allah askına FB'lisi GS'lisi BJK'lisi artvinlisi konyalısı mersinlisi ve nice halkı sessiz kalabilirmi? Eger kalırsa o adam milliyetçi degil arkadasım milletini satar iki kurusa.

Arkadasım olayı saptırma bence yabancı medyaya yapılan gönderme ile İki türk takımının arasında gecen olayları aynı kefede degerlendirme sen degerlendirsende ben degerlendirmem.

saygılar....

Bende merakla bekliyordum bu haberi koyduğum için kim bu şekilde tepki vericek diye talihli kişi sen oldun

arkadaşım bunun ingilizlerle ne alakası var ben bunun için mi koydum bu haberi oraya benim demek istediğim 93 yılında bile kullanuılan bir tezehürat bu yıllardır kullanılan bir şey bu bu konu hakkında yazdığım yazıları iyi oku. konuyu başka başka yerlere çekmeye çalışma gazetler bile bu lafı kullanıyor ama tuncay yaptı diye aşırı tepki veriliyor hatta bu saçma bir nedenden ceza alıyor ben buna karşıyım hemen olayı "bizi ingilizlerle bir tutma" demeye getiriyosun

perpetua
28.Mart.2006, 20:36
Tebrik ederim çok yerinde bi yazı bulmuşsun. Başarılar gelince taa 1970 lere bakıyoruzda, bu konuda neden 1993 e inmeyelim ki.
Yazdigimi anlamamissin belli ki. O tarihlerde baslayan bu tip medya pompalamalari bizi bu gunlere getirdi dedim. Devam ederse daha da kotu olacagini anlatmaya calistim. Ilk cumleyi okuyup sonrasinda ne yazdigima bakmadan cevap yazmamani tavsiye ederim.

Bu basariya acligin, ozellikle avrupa takimlari karsisinda hep ezilmis olmanin bir urunu. Bu gazeteleri o gunlerde derleyen kisilerin bir cogu 70'li ve 80'li yillarda Turkiye'nin San Marino, Luxemburg gibi sonuclar aldigi donemlerden kalan ezikligini disa vurmasi. Ayrica Turklere ellerine her gecen sansta isim benzerligi nedeni ile hindi yakistirmasi yapan Ingilizlere bir gonderme. Dogru mu? Hayir bence degil. Baskasi ne yaparsa yapsin, biz de o seviyeye dusmeye zorunlumuyuz?

Tepki Ingiliz medyasina. Yani disa vurulmus. Peki bu tip seyler takimlar arasinda olmali mi? Bir gazete cikip bir baba hindi Fener'e bindi diye baslik atmasi dogru olur mu? O zaman neden TV'de yayin sirasinda bir futbolcu'nun yapmasi normal karsilaniyor?

Bence Tuncay'a mac cezasi verilmesi yanlis olurdu. Ancak bu hareketinden dolay ozellikle Fenerbahce yonetimi Tuncay'in dikkatini cekmesi. Isinin amigo'luk degil futbolculuk oldugunu hatirlatmasi gerekir.

barahir
28.Mart.2006, 20:36
Bende Öyle yapmadım zaten

RoCCo_42
28.Mart.2006, 20:41
JESUS kardesim tepki vermiom ama o senin hüsnü kuruntun diyelim. :D

Tezaharuata laf diyen yok zaten o tezeharuatı ben lisedeyken lise maçlarında kullanırdık bu tezaharuatı cogu kisiden iyi bilirim.Ama bak arada fark var ben taraftarım degilmi.? bana para veren yok taraftarım diye bi oyuncuyla aramızda cok fark war ben medya önündede degilim küfür etsem kimsenin umrunda olmaz bagırsamda kimsenin umrunda olmaz ama Medya önündeki sahsın dikkat etmesi lazım bu tip olaylara münakasa yaratamaması bizide böyle gereksiz bir mevzu için tartısır hale getirmemesi lazım.Ayrıca sana tepki vermiom sadece cevap hakkı dogurtan yazılarına cevap hakkımı kullanarak cevap veriorum.:D

koray_capello
28.Mart.2006, 20:42
ya ben olaya girmek istemiyordum ama mecbur kaldım.gazete bile kullanmış diyosunuzda o gazete ingilizler için kullanmış tuncay ise bjk ve gs için.yani tuncay manchester a 3 gol attığı maçtan sonra bunu yapsaydı bir baba hindi manchester a bindi... diye kimse bişe demiyecekti.ama tuncay bjk ve gs için yaptı bunu.arada dağlar kadar fark var.gazete yazdı diyosun o gazete yazsın bakim manşete bir baba hindi bjk ye gs ye bindi diye o zaman noluyo görürüz işte.aynı şeymi değilmiymiş.

RoCCo_42
28.Mart.2006, 20:44
ya ben olaya girmek istemiyordum ama mecbur kaldım.gazete bile kullanmış diyosunuzda o gazete ingilizler için kullanmış tuncay ise bjk ve gs için.yani tuncay manchester a 3 gol attığı maçtan sonra bunu yapsaydı bir baba hindi manchester a bindi... diye kimse bişe demiyecekti.ama tuncay bjk ve gs için yaptı bunu.arada dağlar kadar fark var.gazete yazdı diyosun o gazete yazsın bakim manşete bir baba hindi bjk ye gs ye bindi diye o zaman noluyo görürüz işte.aynı şeymi değilmiymiş.

güzel ve anlamlı bir tespit.:D demeye calısdıgımda buydu

Jesus_FB
28.Mart.2006, 20:46
o gazete yazsın bakim manşete bir baba hindi bjk ye gs ye bindi diye o zaman noluyo görürüz işte.aynı şeymi değilmiymiş.

Gazetelerin işi objektif olmaktır her tarafa eşit davranmaktır

aman aman yanlış anlaşılmasın çünkü biliyorum yanlış anlamaya yatkın kişiler var ben türk takımları arasında objektiftir diyorum ingilizlerle bir alakası yok;;)

koray_capello
28.Mart.2006, 20:51
Gazetelerin işi objektif olmaktır her tarafa eşit davranmaktır

aman aman yanlış anlaşılmasın çünkü biliyorum yanlış anlamaya yatkın kişiler var ben türk takımları arasında objektiftir diyorum ingilizlerle bir alakası yok;;)

tuncay da eğer profesyonel futbolcuyum diye geçiniyorsa en az gazeteler kadar objektif ve tarafsız olmalı ve bu tarz kendini zor durumda bırakcak işlere karışmamalıdır.

barahir
28.Mart.2006, 21:05
Kendin diyosun Profesyonel Bi futbolcu tarafsız nasıl olcak bunu bana izah edebilen warmı. Sen o klübün sözleşmeli oyuncususun ve FORMASINI giyyosun objektiflik imkansız tamamamen nesnellik olmak zorundadır

koray_capello
28.Mart.2006, 21:16
bak sana açıklıyayim

profesyonellik: para için yapılan.yani sen fenerde oynuyosan fenerlisin ama profesyonel isen akıllı olucan ilerde galatasaraya gidersen o zamanda galatasaraylı olucan.yani artislik yapmıcan.o senin dediğin amatörlerde olur.

Jesus_FB
28.Mart.2006, 21:36
bence bu olay kadıköyde olmuş olsaydı bu görüntüler yayınlanmazdı bile

TüMeR_yAğıZ
28.Mart.2006, 22:10

1993'ün gazete küpürünü koyanlardan kaç kişi o günlerde yaşanan olayları tam hatırlıyor biliyor yada yaşadı?gs maçından önce ingiliz gazeteleri akşama menüde hindi var derken,hindiyi kızartalımmı haşlayalımmı diye dalga geçerken(Turkey-ingilizce hindi olduğunu biliyorsunuzdur)sadece galatasaray değil ülkemiz ile de dalga geçiyorlardı.sabah gazeteside madem hindiyiz bizde böyle yaparız diyerek ingiliz gazetelerinin yaptıklarına karşılık bu başlığı atmışlardı.nasıl bu olay çarpıtılıp sabah yaptı tuncayda yapar diye çarpıtılıp ortasından çekilir çarptılır anlayabilmiş değilim.tabi ki sabahın yaptığıda hoş bir şey değildi ama bir gazetenin bir şekilde ingilizlere cevap vermesi lazımdı.ama daha önce bu yaptı bende yaparım demek olurmu hiç?o adam öldürdü bende öldüreyim o küfür etti bende edeyim.böyle zihniyet nasıl olur ya.Tuncaydan yaptığı terbiyesizlik için özür dilemek zorundayız haklısınız daha ağırını yapmalıydı bu halkta yutmalıydı.kimse kusura bakmasın ama tuncay bu ülkeden özür dilemek zorundadır.
ben beşiktaşlıyım,galatasaraylı değilim ama haksızlığa gelemiyorum ve böyle bana dokunmayan bin yaşasın deyip kendi hatalarını görmezden gelenlere örtmek isteyenlere sinirleniyorum.kendi futbolcum yapsa gene bunları yazardım.nouma'yı çok sevmeme rağmen o yaptığı terbiyesizlikten sonra gitmesini en çok ben istemişimdir.Allah'a şükür ki yönetimimiz de taraftarın en çok sevdiği futbolcuyu tam form tutarken gönderme cesareti gösterip yüzümüzü yere eğmemiştir.

Frank_Castle
28.Mart.2006, 23:22
http://www.thuglove.org/stuffz/gordon.jpg

tamam o zaman her oyuncu nah çeksin ..

nart_susruko
28.Mart.2006, 23:33
vay beee...fotoya bak..
ilk defa görüyorum...

TüMeR_yAğıZ
28.Mart.2006, 23:42

yazdıklarımı anlamamışa benziyorsun.bu yapılanda terbiyesizlik başka bişey değil.k.metin'inde yaptığı hareket tuncayında yaptığı terbiyesizlik.aksini düşünen varsa aklından şüphe ederim.
başka gazete küpürü olan varmı :) arkadaşlar çok sevdi bu işi.

Frank_Castle
29.Mart.2006, 00:20
benim cevabım antu yadır zaten..
bundan sonra nah çekilmesi de legal olsun anasını satıyım, hindi binmesi de sinkaf da ..
yalnız gslilere ve bjklilere daha doğrusu fb kimle çekişiyorsa o takımda oynayanlara cezanın alası verilsin , kendilerince adalet sağlansın ..

TüMeR_yAğıZ
29.Mart.2006, 00:33
benim cevabım antu yadır zaten..
bundan sonra nah çekilmesi de legal olsun anasını satıyım, hindi binmesi de sinkaf da ..
yalnız gslilere ve bjklilere daha doğrusu fb kimle çekişiyorsa o takımda oynayanlara cezanın alası verilsin , kendilerince adalet sağlansın ..
yanlış anlamışım,eyvallah :)

gunners
29.Mart.2006, 00:40
gorende ana bacı kufur ettı sanır yaa..yapmayın abartmayın bu kadar tuncay olayını..

meddah
29.Mart.2006, 00:51
Bu gazete hangisi bilemiyoruz ama sayfa yapısı Sabah'a benziyor, Sabah değil tabii de, belki onun yan şubesi bir Spor gazetesidir.
Neyse, haberde bir damga var: "Klas Spor Gazetesi" diye, komik geldi..
Bunun bir haber değeri yok, Tuncay olayının da bir haber değeri yok aslında, ama yukarda dediğim gibi; 15 gün önce bu hususta fırçalanan biri, 15 gün önceki hareketi hırslılığına verildikten sonra yapıyorsa ayrı bir boyut kazanıyor.

Bu arada Tarık (Jesus), bu forumda ilk defa Fenerbahçeli olduğunu açıkça söyleyip, kendi takımını - futbolcusunu - yöneticisini eleştiren birini görüyorum, bunun için sağol..
Özaydınlı'nın çıkışına hak veren arkadaşlar bile vardır.

gunners
29.Mart.2006, 00:59
ozaydınlı uslup olarak hatalı ama bence konu bakımından haklıdır...sırf gs de degıl anadoluda bıcok takımda paralar odenmıo kı sanırsam gsdekı oyuncuların yasamaları ıcın gsden alacagı paralara ıhtıyacı yoktur!!gorende ac falan sancak..ayrıca sunu da anlamıorum bu takımda hıc kımsenın parası kalmamıs bugune kadar,,yaptıkları bence gsyı kucuk dusuruyo..ozaydınlıya gelınce bır takımın oyuncusu eger hakeme 8 aydır para alamıoruz yazık emegımıze dıosa bence de bu fakır fukara edebıyatıdır..

Eray Dengiz
29.Mart.2006, 01:07

Hani derler ya 70 milyonun önünde Ergün Penbe'ye Şükrü Saraçoğlu stadında bir (kendini bilmez) taraftar tarafından el hareketi çekildi..

meddah
29.Mart.2006, 01:16
ozaydınlı uslup olarak hatalı ama bence konu bakımından haklıdır...sırf gs de degıl anadoluda bıcok takımda paralar odenmıo kı sanırsam gsdekı oyuncuların yasamaları ıcın gsden alacagı paralara ıhtıyacı yoktur!!gorende ac falan sancak..ayrıca sunu da anlamıorum bu takımda hıc kımsenın parası kalmamıs bugune kadar,,yaptıkları bence gsyı kucuk dusuruyo..ozaydınlıya gelınce bır takımın oyuncusu eger hakeme 8 aydır para alamıoruz yazık emegımıze dıosa bence de bu fakır fukara edebıyatıdır..

Her iki boyuttan da bana mantık dışı gibi geliyor.

Birincisi, G.saray'ın yaptığı fakir fukara edebiyatı ise, ki futbolcular değil yöneticiler suçlanıyor bu açıklamada, Fenerbahçe'nin yaptığı da parasıyla övünmek olur. İnsan ne cevap verilir diye düşünmeden, rakibine değil, düşmanına böyle yüklenmez, ayıptır..

İkincisi, sen önce kendi futbolcuna kızdın mı, peşinde basın ordusuyla tribünlere gidip böyle bir harekette bulunduğu için, ki sonra bunu yayınlayan basın ordusuna kızabiliyorsun?
Bunu yayınlayan TV kanalına kızdığına göre, hareketi tasvip etmiyor, yoksa çıkıp ne var ki bunda demesi lazım..

perpetua
29.Mart.2006, 02:13

Birincisi, G.saray'ın yaptığı fakir fukara edebiyatı ise, ki futbolcular değil yöneticiler suçlanıyor bu açıklamada, Fenerbahçe'nin yaptığı da parasıyla övünmek olur. İnsan ne cevap verilir diye düşünmeden, rakibine değil, düşmanına böyle yüklenmez, ayıptır..

İkincisi, sen önce kendi futbolcuna kızdın mı, peşinde basın ordusuyla tribünlere gidip böyle bir harekette bulunduğu için, ki sonra bunu yayınlayan basın ordusuna kızabiliyorsun?
Bunu yayınlayan TV kanalına kızdığına göre, hareketi tasvip etmiyor, yoksa çıkıp ne var ki bunda demesi lazım..

Zaten kulup yoneticilerinin yaptigi bu tip tutarsiz aciklamalar da fanatizm'i atesleyen bir baska unsur. Kendilerinin yaptiklari aciklamalarin insanlari ne kadar kotu yonlendirebilecegini dusunmeden sorumsuzca konusuyor bir cok kisi. Bu da tabii tiraj arttirmak isteyen gazetelerin isine geliyor ve gunlerce laf dalasi surup gidiyor.

gunners
29.Mart.2006, 16:11

o zaman her mactan sonra kameralar futbolcuları devamlı takıp etsın,bakalım o zmaan ceza almayan kalcak mı!yasın fbyı kadıkoyde yendıkten sonra yanlıs haturlamıosam kızlıklarını mı namusunu mu aldık dıe bı laf soyledı ama ceza almadı,,veya hıc bı gslı 5-1 lık mactan sonra fb ye laf soylemedımı sızce soyunma odasında!!artı tuncay sahaya cıktıgı ılk andan ıtıbaren yanı yaklasık 130-140 dakıka boyunca sureklı olmasa da kufur yedı protesto edıldı,,ee ıstedıgı kadar profesyonel olsun o da ınsan yanı tepkı vercek..bence buyutuldugu kadar kotu bı hareket yapmadı..
ıkıncısı bence bu olanlar fb oyuncusunda muthıs bı baskı stres yaratıo..cunku onlar paralarını zamanında alan ve paralarını alamayan takımla aynı puanda olan bu yusden basarısızmıs gıbı gorulen futbolcu durumuna dustu...gs futbolcusu da bunu koz halıne getırdı..benım dedıgım bı futbolcu para alamadık egemıze yazık degılmı dıe hakeme soylenıosa bu kendını acındırmadır..objektıf olun kendınızı hakemın veya baska otorıte sahıbının yerıne koyun..bı yandan para alamayan zavallı durumuna dusmus!!!gs lı oyuncular bı yandan parasını sankı sucmus gıbı zamanında alan fb lı oyuncular var..hangısıne daha ımtıyazlı toleranslı davranırsınız??

capriceman
29.Mart.2006, 16:49
Allah size akıl fikir ihsan eylesin.

Yarın devlet götürüp Kıbrısı Rumlara hediye etse, ne bu kadar koyu tartışmalar yaşanır, neden böyle herkes tezler falan hazırlar kendine. Yazık ya altı üstü futboldur bu. Yağmacı Hasan'ın böreği mantığıyla yazık, herkes birşeylere saldırmış.

Yılda 2-3 milyon dolar para alan Tuncay, zibil kazanıp hayatlarını gün edenler orada, siz kouyu vatan millet sakarya haline sokun.

Bu kafa bizi bu hale soktu. Futbol sahada kalsın, Türk gençlerinin haline bak. Yazık..

meddah
29.Mart.2006, 16:54
Tuncay olayının da bir haber değeri yok aslında, ama yukarda dediğim gibi; 15 gün önce bu hususta fırçalanan biri, 15 gün önceki hareketi hırslılığına verildikten sonra yapıyorsa ayrı bir boyut kazanıyor.

Tekrar özetleyeyim:
Tuncay 15 gün önce yaptğından dolayı tepki çekti ve hırslı - heyecanlı olduğu için yaptı şeklinde savunuldu (Ben de bu güruha dahilim)..
Maç heyecanı - stresi de bitmişken karşısında kameraların olduğunu bile bile bunu yapması nasıl savunulur? Ancak başka birilerine çamur atılarak.. Özaydınlı da bunu yapıyor.

Tekrar sorayım şunun neresi mantık dışı: Olayı görüntüleyen TV kanalına kızıyorsanız demek ki oyuncunuzun yaptığı şeyin doğru olmadığını kabul ediyorsunuz; peki oyuncunuza tepki gösterdiniz mi?

Ve tekrar tekrar belirteyim; adam çıkıp "Tuncay'ın yaptığı yanlış değil" dese kabulüm..

Özaydınlı hala yılın gafili; kabul et gitsin gunners..

Jesus_FB
29.Mart.2006, 18:09
Allah size akıl fikir ihsan eylesin.

Yarın devlet götürüp Kıbrısı Rumlara hediye etse, ne bu kadar koyu tartışmalar yaşanır, neden böyle herkes tezler falan hazırlar kendine. Yazık ya altı üstü futboldur bu. Yağmacı Hasan'ın böreği mantığıyla yazık, herkes birşeylere saldırmış.

Yılda 2-3 milyon dolar para alan Tuncay, zibil kazanıp hayatlarını gün edenler orada, siz kouyu vatan millet sakarya haline sokun.

Bu kafa bizi bu hale soktu. Futbol sahada kalsın, Türk gençlerinin haline bak. Yazık..

buyur burdan yak :D:D:D

pardon abi yanlış yaptık kusurumuza bakma. çünkü bizim daha önemli konuları tartışmamız lazım özellikle boş zamanlarımıza neden futbol tartışalım ki dimi :D:D:D

yaww kardeşim sanane isteyen istediğini tartışır istediği noktaya getirir adı üstünde bu tartışma sen kimsin ki Türk gençliğinin haline bak diyorsun. Burda bu kadar insan bi konu üstünde tartışıyor sen nasıl olurda böyle saygısızlık yaparsın. ne yapmak gerekiyordu böyle bir konu var tartışabilirmiyiz diye gelip senden izin mi almamız gerekiyordu

Burak Duran
30.Mart.2006, 16:31
özaydınlının yaptığı açıklamalar sadece komik daha cezam yeni bitti ondan gerçek düşüncelerimi yazmıcam:D tuncaya cezayıu pfdk değil bence kulübü vermeli çıkıp olay 1 saat sonra oldu deyip tv kanalını suçlamamalı

Burak Duran
30.Mart.2006, 16:57

1- ortamın gerginliği yüzünden taraftar her şeiy yapar onlar taraftardır engellenemez ( ben yapılanlar haklı demiytorum yanlış anlaşılmasın)
2- tuncay bir futbolcudur çıkıp orda hindi baba falan yapamaz bu onun seviyesizliğini gösterir
3- burda demek istediğin galatasaraylılar hakareti hakediyorsa bu kadar iğrenç bir düşünce tarzı olamaz. hiç bir insan hakareti hak etmez eğer bu şekilde düşünüyosan senin adına üzüldüm

birde buradaki gazete küpürü ile ilgili şunları yazmak istiyorum
1- Galatasaray bir ingiliz takımı değildir
2- yurt dışında gazeteler küfürlü manşetler atarken yabancı takımları yendiklerinde hiç bir futbolcunun lig maçında çıkıp taraftarlarıyla karşı takıma hakaret ettiğini görmedim
3- galatasaray manchester maçı öncesi ingiliz basınında çıkanlara bir cevap olarak o başlık atılmıştır. ben maç öncesi hiç kimsenin fenere hindi dediğini sanmıyorum. bence bu hareket savuynulup bu şekilde saçma kanıt peşinde koşulacağına tuncaya kulüpten bir uyarı veya ceza ne ise verilip yönetimden birinin çıkıp özür dilemesi lazımdı ( tuncayın özür dilemesi mantıksız olur çünküher hafta özür dilerse ona kimse inanmaz)
bunlar benim görüşlerim olabildiğince iğneleyici olmamaya çalıştım birilerine birşeyler ters geldiyse ve dokunduysa affola

Sir DEATH
30.Mart.2006, 21:24
Tartışmada geçti mi bilmiyorum ama sanırım bu konuya son noktayı Hıncal Uluö koydu. ''GS'ye mağlup olan FB'li bayram ediyorsa vay fenerin haline'' katılırsınız karılmazsınız, ama turu geçtik deyip atlarsınız ama bir gerçek var ki Hıncal Uluç bu konuya son noktayı koymuştur. (bkz:kim demiş!)

meddah
31.Mart.2006, 00:21
Tersi olsa sanki Galatasaraylılar sevinmeyecekti.

Bu arada sözlük üslubu dikkatimi çekmedi değil..

Burak Duran
31.Mart.2006, 01:04
eledik diye sevinirdim ama maçtan sonrada çıkıp tur atmazdım açıkçası :D

Jesus_FB
31.Mart.2006, 01:12
eledik diye sevinirdim ama maçtan sonrada çıkıp tur atmazdım açıkçası :D

nerde tur atılmış 1-2 kişinin attığı turdan mı bahsediyorsun yoksa :D

Burak Duran
31.Mart.2006, 01:13
nerde tur atılmış 1-2 kişinin attığı turdan mı bahsediyorsun yoksa :D

izmirde yaklaşık 30-40 arabalık bi konvoy geçti kordondan :D:D yani 1-2 kiş değil...

Jesus_FB
31.Mart.2006, 01:14
valla bizim kalemiz Bağdan caddesidir ben maçdan sonra ordaydım ve hiç bi şeyde yoktu
ordan başka yeride pek ciddiye almam doğrusu

Burak Duran
31.Mart.2006, 01:16
ben gördüğüm söylüyorum ve komiğime gitti demekki izmirdeki fenerliler görmemiş :D neyse bu konu zaten tuncay yaptığı ile ilgili konuyu saptırmayalım mod kardeşim :D

Gravity
31.Mart.2006, 03:51
Bir tek ben mi farkettim acaba 1993 yılı manşetindeki alegori*yi. Hani bilmiyorum farkında mısınız ama hindinin İngilizcesi "turkey". Size bir şeyler ifade ediyor mu? Yani başlıkla biraz oynatırsanız "Bir baba Turkey M.United'e bindi." ortaya çıkıyor. Biraz daha oynarsak "Bir baba Türkiye'li M.United'e bindi." çıkıyor. O dönemde İngiliz'lerin Türklerle ve Türk takımlarıyla Turkey - Hindi benzetmesi kullanarak dalga geçtiklerini bir ben mi hatırlıyorum? İki olay arasındaki farkı bir tek ben mi görüyorum yoksa?

*alegori: Bir kelimenin farklı anlamlarını kullanarak yapılan söz sanatı. Örneğin; (lisede edebiyat öğretmenim böyle anlatmıştı ve çok iyi anlamıştım, cümle seçiminde bir kasıt yok yani) "Mala vurmak". Argo olarak sevişmenin sert olanı anlamına gelirken, duvara sıva çekme işlemi sırasında mala (yassı bir inşaat aleti) kullanımını da ifade eder.

TüMeR_yAğıZ
31.Mart.2006, 04:00
1993'ün gazete küpürünü koyanlardan kaç kişi o günlerde yaşanan olayları tam hatırlıyor biliyor yada yaşadı?gs maçından önce ingiliz gazeteleri akşama menüde hindi var derken,hindiyi kızartalımmı haşlayalımmı diye dalga geçerken(Turkey-ingilizce hindi olduğunu biliyorsunuzdur)sadece galatasaray değil ülkemiz ile de dalga geçiyorlardı.sabah gazeteside madem hindiyiz bizde böyle yaparız diyerek ingiliz gazetelerinin yaptıklarına karşılık bu başlığı atmışlardı.nasıl bu olay çarpıtılıp sabah yaptı tuncayda yapar diye çarpıtılıp ortasından çekilir çarptılır anlayabilmiş değilim.tabi ki sabahın yaptığıda hoş bir şey değildi ama bir gazetenin bir şekilde ingilizlere cevap vermesi lazımdı.ama daha önce bu yaptı bende yaparım demek olurmu hiç?o adam öldürdü bende öldüreyim o küfür etti bende edeyim.böyle zihniyet nasıl olur ya.Tuncaydan yaptığı terbiyesizlik için özür dilemek zorundayız haklısınız daha ağırını yapmalıydı bu halkta yutmalıydı.kimse kusura bakmasın ama tuncay bu ülkeden özür dilemek zorundadır.
ben beşiktaşlıyım,galatasaraylı değilim ama haksızlığa gelemiyorum ve böyle bana dokunmayan bin yaşasın deyip kendi hatalarını görmezden gelenlere örtmek isteyenlere sinirleniyorum.kendi futbolcum yapsa gene bunları yazardım.nouma'yı çok sevmeme rağmen o yaptığı terbiyesizlikten sonra gitmesini en çok ben istemişimdir.Allah'a şükür ki yönetimimiz de taraftarın en çok sevdiği futbolcuyu tam form tutarken gönderme cesareti gösterip yüzümüzü yere eğmemiştir.
kardeş böyle yazıp belirtmiştim,hatırlayan biri daha çıktı çok şükür :)

Gravity
31.Mart.2006, 04:14
Gözümden kaçmış, ama en azından yalnız olmadığımı görmüş oldum. Bu da birşeydir.

Burak Duran
31.Mart.2006, 11:14
onun zaten farkındayız kardeş onu belirtmeyi gerek görmedim. bi çok insanın bunu bileceğini düşünerek allah şükür ingilizcemiz var :D

junior_gonzales
31.Mart.2006, 21:34
tuncay yanlış yaptı ama cezasını aldı.

Burak Duran
01.Nisan.2006, 11:41
ihtar bir ceza değildir!!