View Full Version : Google Translate artık Türkçe
Onurap
04.Şubat.2008, 06:12
Arama motoru Google'da süper bir hizmet sunuyor. Yabancı dil bilmiyorsanız bile artık rahat rahat internette gezeceksiniz. Çünkü 40 dildeki tüm yabancı siteler anında Türkçe oluyor... İnternet üzerinden yaptığınız aramalarda karşınıza çıkan web siteleri farklı dillerdeyse, sorun etmeye gerek yok. Çünkü uzun süredir var olan ama Türkçe'yi seçenekler arasına eklemeyen Google Translate, Türkçe olarak da hizmet veriyor.
http://translate.google.com
GeNç KaRTaL
04.Şubat.2008, 06:17
Tam randımanlı çevirmiyor ama hiç anlamamaktan iyidir..Bu kolaylığı sağlayanlara teşekkürler..
The.Crow
04.Şubat.2008, 06:22
Evet haberi dün okumuştum. İyi oldu Türkçe'nin eklenmesi. Denedim bir kaç cümle diğre cümle çeviren programlardan daha iyi . Bayağı işe yarayacak.
Onurap
04.Şubat.2008, 06:29
Tam randımanlı çevirmiyor ama hiç anlamamaktan iyidir..Bu kolaylığı sağlayanlara teşekkürler..
Dilimizin ingilizceyle uyumu sayesinde malesef düzgün bir çevirici olacağını sanmıyorum..Ama Türkçe'nin diğer dillerde çevirilerinde daha iyi sonuçlar verebilir.
GeNç KaRTaL
04.Şubat.2008, 06:38
Dilimizin ingilizceyle uyumu sayesinde malesef düzgün bir çevirici olacağını sanmıyorum..Ama Türkçe'nin diğer dillerde çevirilerinde daha iyi sonuçlar verebilir.
Dediğinde haklı olabilirsin.Almanca'da denemiştim çünkü.Aynı dil ailesinden geliyorlar nede olsa..
Redrum
04.Şubat.2008, 06:40
"Atamayana atarlar" cümlesini herhangi bir dile anlamını bozmadan 4'ten az kelimeyle çevrildiğini görmedim. (hatta 4 kelimeyle de görmedim)
Onurap
04.Şubat.2008, 06:43
"Atamayana atarlar" cümlesini herhangi bir dile anlamını bozmadan 4'ten az kelimeyle çevrildiğini görmedim. (hatta 4 kelimeyle de görmedim)
Eh abi oldu olucak 'şemsi paşa pasajında sesi büzüşesesicileri'i' çevirseydin :)