View Full Version : Gazanfer Özcan'ı Kaybettik..
Fietra 10
18.Şubat.2008, 04:06
http://profile.ak.facebook.com/object3/1480/86/l22890140119_8870.jpg
Tiyatro sanatçısı Gazanfer Özcan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
El Comandante
18.Şubat.2008, 04:08
Cok üzüldüm :( Büyük bir sanatciydi, büyük bir insandi ...
BeeTLeJuiCe
18.Şubat.2008, 04:10
Bende çok üzüldüm, çok sevdiğim, adam gibi bir sanatçıydı.
Allah rahmet eylesin...
Alicanfmfan
18.Şubat.2008, 04:13
Büyük usta'yı kaybettik kendisine Allahtan Rahmet diliyorum , mekanı cennet olsun , Allah sevenlerine sabır versin.
GodfatheR
18.Şubat.2008, 04:14
Çok üzüldüm :( Çok büyük bir sanatçıydı,çok örnek bir sanatçı,çok örnek bir adamdı.Allah tahsiratını affetsin :(
RaSenGan
18.Şubat.2008, 04:16
Üzüldüm gerçekten.Sevdiğim iyi bir sanatçıydı.Hayatını tiyatroya adamıştı.Allah rahmet eylesin.
Fietra 10
18.Şubat.2008, 04:17
Çok üzüldüm :( Çok büyük bir sanatçıydı,çok örnek bir sanatçı,çok örnek bir adamdı.Allah tahsiratını affetsin :(
ukalalık olarak algılama lütfen..bolca yanlış telafuz edilen bir kelime..ufak bir bilgilendirme diyelim..
allah taksiratini affetsin..
KaPaLı
18.Şubat.2008, 04:17
Abi nasıl olur yaa :confused: Bu adam ölemez yaa :confused:
Allah rahmet eylesin.. Hoşçakal Büyük Usta
scar face
18.Şubat.2008, 04:19
Görünce sok oldum bi ustayı daha kaybettik.Mekanı cennet olsun...Büyük tiyatroculardan biri daha gitti...
KaF KeF
18.Şubat.2008, 04:23
Allah rahmet eylesin..:( Avrupa Yakası yetim kaldı..:/
Aşk-ı Şehir
18.Şubat.2008, 04:24
Gerçekten bir büyük usta daha vefat etti. Allah rahmet eylesin. Herkesin gideceği yere bu büyük ustada gitti. Allah yakınlarına sabır versin...
El Comandante
18.Şubat.2008, 04:24
"Dipcik" gibiydin be usta, neden ayrildin aramizdan ...
GodfatheR
18.Şubat.2008, 04:26
ukalalık olarak algılama lütfen..bolca yanlış telafuz edilen bir kelime..ufak bir bilgilendirme diyelim..
allah taksiratini affetsin..
sadece yalnış harfe basmışım.
PesimiSTyLa
18.Şubat.2008, 04:27
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
Addolorato
18.Şubat.2008, 04:39
Allah rahmet eylesin şok oldum gerçekten çok iyi bir oyuncuydu..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu arada hiç biryerde öldügü haberini göremedim ama kaynak nedir ?
Çok şaşırdım şimdi. Allah rahmet eylesin. :(
Haber şurada var..
http://www.superpoligon.com/haber/8865
bySilver
18.Şubat.2008, 04:50
http://www.ucanfil.com/
burda yazıyor ama :(
Nereye gittin be Gazanfer hoca :(
Fietra 10
Nette çogu yerde var ..Mesela Burada (http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=180031)
fm26mer
Offf haberi görünce tüylerim diken diken oldu:( Mekanı cennet olsun!
Allah Rahmet Eylesin.Mekanı cennet olsun.
Addolorato
18.Şubat.2008, 04:53
Gazanfer Özcan'da 78 Yaşındaymış yahu hiç göstermiyordu.. ben daha genç biliyordum.
GodfatheR
18.Şubat.2008, 04:54
Bir Savaş Dinçel öldüğünde böyle üzülmüştüm =( Harbiden dipçik gibiydin be usta nerelere giittin =(
Since-1907
18.Şubat.2008, 04:55
Allah rahmet eylesin .. Mekanı Cennet olsun.
Nedvedmania
18.Şubat.2008, 04:57
Cidden şok oldum ya. Demekki hastalığı yüzünden Avrupa yakasının son bölümlerinde oynamıyordu. :(
serefcan1996
18.Şubat.2008, 04:58
Çok şaşırdım yaaa!!! ne diyelim Allah rahmet eylesin :(:(:( Seni özliycez Gazanfer Özcan
kaydırı kuppak
18.Şubat.2008, 05:18
noldu ki durup dururken :( çok üzüldüm ..
noldu ki durup dururken :( çok üzüldüm ..
Öyle bir dedinki sanki adam 30-40 yaşında.
78 yaşında adam.Her türlü şey olabilir.Ecel bu.
LaigLeNoiR
18.Şubat.2008, 05:42
Bir Savaş Dinçel öldüğünde böyle üzülmüştüm =( Harbiden dipçik gibiydin be usta nerelere giittin =(
Aynen katılıyorum.
Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.
nekop
18.Şubat.2008, 05:49
Çok sevdigim bir oyuncuydu.Allah rahmet eylesin. :(
Üzüldüm ya:( Allah rahmet eylesin.
Sheriff
18.Şubat.2008, 06:57
Allah rahmet eylesin üzüldüm..
I3esiktas
18.Şubat.2008, 07:03
Çok oldumya Aşırı derece üzüldüm. Allah rahmet eylesin, Mekanı cennet olsun.
İsildur
18.Şubat.2008, 13:35
1.5 aydır Amerikan Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren usta oyuncu artık aramızda değil.
http://www.ntvmsnbc.com/news/300581.jpg
Tiyatronun yanı sıra pek çok sinema filminde rol alan; Kuruntu Ailesi dizisindeki “Hüsnü Kuruntu” rolü ile hafızalarda yer eden, son yıllarda ise Avrupa Yakası’ndaki “Tahsin Bey” ile gönüllerde taht kuran Türk sinema ve tiyatrosunun usta ismi Gazanfer Özcan vefat etti.
Torunu Tarık Ündüz’ün açıklamasına göre, Cuma günü sabah saatlerinde yoğun bakıma alınan Özcan’ın beynine giden damarlarda tıkanıklık vardı ve ciğerlerinden rahatsızdı. Oyuncunun yakınları son ana kadar Özcan’dan umudu kesmemişti.
Özcan’ın 27 Ocak’tan itibaren kalp yetmezliği ve iskemik serebral vasküler hastalık tanılarıyla hastanede tedavi gördüğü ve 13 Şubat’tan bu yana yoğun bakımda takip edildiği bildirildi.
Amerikan Hastanesi Başhekimliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Gazanfer Özcan’ın saat 19.22’de vefat ettiği belirtildi.
Sanatçı dostları Gazanfer Özcan’ı anlattı
Açıklamada, 27 Ocak 2009 tarihinden itibaren Amerikan Hastanesi’nde kalp yetmezliği ve iskemik serebral vasküler hastalık tanılarıyla tedavi gören Özcan’ın, 13 Şubat’tan bu yana da yoğun bakımda takip edildiği kaydedildi.
YARIN TOPRAĞA VERİLECEK
Özcan için yarın Haldun Taner Sahnesi’nde özel bir tören planlanıyor.
Sanatçı aynı gün Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
78 YILLIK BİRİKİM
Tiyatro ve sinema sanatçısı Gazanfer Özcan, 27 Ocak 1931’de İstanbul’da doğdu. Cihangir Firuzağa İlkokulu ve Beyoğlu Ortaokulunda okuyan Özcan, Vefa Lisesinden mezun oldu.
Lisedeyken oynadığı “Hisse-i Şayia” adlı oyundaki “Bican Efendi” rolüyle tiyatroyla tanışan Özcan, Şehir Tiyatrolarının Çocuk Bölümüne katıldı.
1955’te Komedi Tiyatrosunda oynanan “Mahallenin Romanı” oyunu, Özcan’ın tiyatro yaşamının dönüm noktası oldu. Bu oyunda rahatsızlanan Reşit Gürzap’ın yerine sahneye çıkıp başarılı olunca kadroya giren Özcan, 1962’ye kadar hem çocuk tiyatrosunda, hem yetişkin oyunlarında görev aldı.
Özcan, 1962 yılında Gönül Ülkü ile evlendi ve “Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu”nu kurdu.
1950’li, 1960’lı yıllarda çok sayıda sinema filminde de rol alan Gazanfer Özcan, uzun bir süre sinemaya ara verdikten sonra 2000 yılında çevrilen “Komiser Şekspir” filmiyle sinemaya döndü.
Pek çok dizide de rol alan Özcan, “Kuruntu Ailesi” adlı dizideki “Hüsnü Kuruntu” rolüyle tanındı, pek çok yapımda ailenin babası rolünü üstlendi. “Avrupa Yakası” dizisindeki “Tahsin Bey” rolüyle de “baba” rolünü sürdürdü.
Gazanfer Özcan, 1998 yılında “Devlet Sanatçısı” unvanını aldı.
Özcan’ın oynadığı filmler şunlar:
İngiliz Kemal, Lawrence’e Karşı (1952), Çeto Salak Milyoner (1953), Fındıkçı Gelin (1954), Aramızda Yaşıyamazsın (1954), Şimal Yıldızı (1954), Allı Yemeni (1958), Sevdalı Gelin (1959), Garipler Sokağı (1959), Biz İnsan Değil Miyiz (1961), İki Damla Gözyaşı (1961), Utanmaz Adam (1961), Naciyem (1961), Minnoş (1961), Yedi Günlük Aşk (1961), Külkedisi (1961), Damat Beyefendi (1962), Şaka Yapma (1962), Avare Şoför (1963), Vur Patlasın Çal Oynasın (1970), Çılgın Yenge (1971), Televizyon Çocuğu (1975), Tokmak Nuri (1975), Ah Nerede Vah Nerede (1975), Dam Üstüne Çul Serelim (1975), Burnumu Keser Misiniz (1992), Komiser Şekspir (2000), Keloğlan Kara Prens’e Karşı (2005), Beyaz Melek (2007).
http://www.ntvmsnbc.com/news/300582.jpg
Gazanfer Özcan ayrıca, Kuruntu Ailesi, Başımıza Gelenler, Baba ve Avrupa Yakası dizilerinde rol aldı.
http://www.ntvmsnbc.com/news/300583.jpg
Özcan’ın vefat ettiği haberini alan yakınları ve sanatçı dostları hastaneye geldi.
Amerikan Hastanesi’nde gazetecilere açıklama yapan Gazanfer Özcan’ın kızı Fulya Ündüz, babasının bir komedi sanatçısı olduğunu, komedi oynadığı için hasta halini kimsenin görmesini istemediğini belirterek, bu nedenle durumuyla ilgili hiçbir şekilde basına haber vermediklerini söyledi.
Babasının da rol aldığı “Avrupa Yakası” dizisi ekibinin sürekli kendileriyle olduğunu ifade eden Ündüz, “Babamın sanatçı dostları her an bizim yanımızdaydı. Bize her konuda destek verdiler. Acımız çok büyük. Söyleyecek fazla bir şey bulamıyorum” şeklinde konuştu.
Gazanfer Özcan’ın adını taşıyan 21 yaşındaki torunu Gazanfer Ündüz de 21 yıldır onunla olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Onunla birlikte dolu dolu bir hayat geçirdim” dedi.
Gazanfer Özcan’ın 2 aydır solunum yetmezliğiyle ilgili bir sorun yaşadığını ve solunum yetmezliğinden vefat ettiğini kaydeden Ündüz, “Avrupa Yakası’nın tüm oyuncularının kendilerine çok büyük destek verdiğini, bu destek ve yardımları hiçbir zaman unutmayacaklarını” ifade etti.
Gülse Birsel ve Ata Demirer’in de aralarında bulunduğu Avrupa Yakası dizisi ekibi de Özcan’ın vefat ettiği haberini alır almaz hastaneye geldi.
“O, BENİM İÇİN BİR BABAYDI’’
Ata Demirer, gazetecilere böyle bir anda ne söyleyeceğini bilemediğini ifade ederek, “Acımız çok büyük. O benim için bir babaydı. Tüm Avrupa Yakası ekibine ve Türk halkına baş sağlığı
diliyorum. O usta bir oyuncu ve büyük bir sanatçıydı. Onun yeri doldurulamaz” dedi.
Hümeyra da haberi alınca çok üzüldüğünü ve hemen hastaneye koştuğunu söyledi.
Gülse Birsel de gazetecilerin soruları üzerine, Avrupa Yakası ekibi olarak konuyla ilgili daha sonra bir basın açıklaması yapacaklarını bildirdi.
Sanatçı Yılmaz Morgül, Özcan’ın vefat ettiği haberini televizyondan öğrenerek hastaneye geldiğini belirterek, “Her zaman onlarlaydım. Acımız çok büyük. Böyle bir şeye inanamıyorum” dedi.
Behzat Uygur, bir ustalarını daha kaybettiklerini ifade ederek, “Sanat dünyası için çok önemli bir kayıp. Kendisine Allah’tan rahmet, sanat dünyası ve başta ailesi olmak üzere Türk halkına baş sağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.
Süheyl Uygur da ne diyeceğini bilemediğini kaydederek, “O bizim için bir usta, bir öğreticiydi” dedi.
Ünlü tiyatrocu Erol Günaydın, yaptığı açıklamada, Özcan’ın vefatı dolayısıyla çok üzgün olduğunu belirterek, “Gazanfer, ‘perde’ diyerek perdesini kapattı. Birkaç kişi kaldık. Bizler de ‘perde’ deyip kapatacağız perdelerimizi” dedi.
Nejat Uygur ve Münir Özkul’un sağlığının da kendisininki gibi iyi olmadığını ifade eden Günaydın, şöyle devam etti:
“İşte bu hallere geldik. Bir çağ bitiyor, başka bir çağ başlıyor. Gelip gidiyoruz işte. Gazanfer’i çok severdim, çok üzgünüm. Çok iyi bir dostumdu, çok büyük bir ustaydı. Böyle adamlar bir daha kolay kolay gelmez. Ancak oynadığı filmler ve dizilerde seyredeceğiz. Bundan sonra hayal perdelerinde seyredeceğiz onları.”
Tiyatro sanatçısı Tarık Papuççuoğlu da tiyatroda disiplini Gazanfer Özcan’dan öğrendiğini kaydederek, duygularını şöyle dile getirdi:
“Şimdi onu tanıyanların hepsinin vurguladığı; Gazanfer abinin önemli bir tiyatro duayeni olduğu, hayatını ailesiyle tiyatroya adadığı. Bunların hepsi doğru şeyler. Söyleyeceğim tek şey, tiyatronun bir disiplin işi olduğu. Komedi tarzını benimsemiş bir tiyatro grubunun ne kadar disiplinli hareket etmesi gerektiğini bize öğreten ustamızdı.”
Tiyatro oynarken olması gereken disiplini Gazanfer Özcan’dan öğrendiğini anlatan Papuççuoğlu, “Onun duruşu, Türk tiyatrosuna katkıları bana bunu öğretti. Benim bu anlamda ustam oldu. Ömrümü, yaşama biçimimi tiyatroya vakfetmiş bir insan olarak, çok önemli bir ustamı, ağabeyimi kaybettim. Huzur içinde yatsın” diye konuştu.
“SEYİRCİYE ÇOK BÜYÜK SAYGISI VARDI”
Sanatçı Şemsi İnkaya da Gazanfer Özcan ile 1975-1976 yıllarında “Yağmurdan Kaçarken” ve “Karımın Nişanlısı” adlı oyunlarda birlikte rol aldıklarını anlatarak, şöyle devam etti:
“Gazanfer abiyle ne zaman karşılaşsak, ‘seninle bir daha beraber çalışamadık Şemsi’ derdi bana. ‘Hocam inşallah bir gün çalışırız’ derdim. Haberi duyunca, birden bire hepsi film şeridi gibi gözümün önünden geçti. O ustanın seyirciye büyük bir saygısı vardı. Kadrosuna, seyirciye saygısı olmayan oyuncuyu kabul etmezdi. Çok doğru bir prensipti bu. Biz ondan çok şey öğrendik. Türk tiyatrosunun müthiş ustalarından biri daha gitti. Peş peşe gidiyorlar. Böyle duyduğu zaman insanın içi gidiyor, cız ediyor. Bu usta da bize cız etti ve gitti.”
Tiyatro sanatçısı Sümer Tilmaç, ilk profesyonel olduğu dönemde Gazanfer Özcan’ın tiyatrosunda 10 yıl çalıştığını ifade ederek, “Benim ustam sayılır. Yıllarca komedi dalında tiyatro yapmış, gerçek anlamda bir tiyatro sanatçısıydı. Çok üzgünüm. Büyük bir ustayı kaybettik. Başımız sağ olsun” diye konuştu.
Bizde Turksportal ekibi olarak Gazanfer Özcan'a Allah'tan Rahmet Sevenlerine Başsağlığı Diliyoruz...
World Hollow o1
18.Şubat.2008, 14:05
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=73052
aile konuyu çokdan açtı :)
IcedEarth
18.Şubat.2008, 15:43
Gittiğin yerlerde daha mutlusundur umarım Gazanfer Baba...
BaFraLı
18.Şubat.2008, 16:18
Gerçekten üzüldüm :(..Allah rahmet eylesin.
deniz.91
19.Şubat.2008, 03:15
Duyunca çok üzüldüm ya Allah rahmet eylesin:(
scar face
19.Şubat.2008, 03:25
Uzun zamandır A.Yakasını izlemiyordum 2 yıldır falan ustanın anısına yayınlanan bölümü izliyorum.Çok büyük bir sanatcıydı...
RoSeSHaH
19.Şubat.2008, 03:34
Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin.
Deniz
19.Şubat.2008, 03:42
allah rahmet eylesin..
bugra 1905
20.Şubat.2008, 02:50
Allah Rahmet Eylesin Büyük Sanatçıydı