View Full Version : İlkokulum Satılıyor...
E.Cartman
08.Temmuz.2008, 09:10
En büyük rant okullarda zaten öğrenciye dayalı sistem budur işte :)
Homer J.S
08.Temmuz.2008, 09:12
Satılıp plazalar falan yapacaklarmış yerlerine.. Beni de satın..
Universal
08.Temmuz.2009, 22:02
İlhami Ahmed Örnek Al tam tamına sekiz yıl okudum, güzel ve kötü anılarım oldu, ama sorsalar bir daha okurmusun, okurum. Çok sevmiştim ilkokulumu ve bugün o okulun satılacağını öğrendim. Bağdat Caddesi'nin en güzel mevkisinde olan ve 40 küsür yıldan daha fazla süredir eğitim veren okulum satılıyor o yetmemiş gibi yanında bulunan Fenerbahçe Liseside satılıyor ve buranın rant değerini söylemeye gerek yok, yazıklar olsun böyle sisteme.
DenizlispoR
08.Temmuz.2009, 22:22
Yazıklar olsun bu sisteme.Batuhan abi eski mezunlardan ünlü falan varsa itiraz eder.Yoksada eski mezunlarla protesto gibi bişey düşünebilirsiniz :).
Oghuse
08.Temmuz.2009, 22:39
Fayda vereceğini sanmıyorum çok karışık işler çok büyük rant olayları oluyor.Maalesef'ki olan okullarımıza oluyor.
E.Cartman
09.Temmuz.2009, 05:18
Orda ki o kadar öğrenciye nolcak düşünen yok...
Oghuse
09.Temmuz.2009, 05:55
Satılan okulun parasıyla yeni okul yaptırmak şartıyla satılıyor genelde okullar..
deniz.91
09.Temmuz.2009, 15:06
Aynı dolaydan dolayı benim okulumda satıldı ve yıkıldı insan üzlüyor gerçekten
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ARkadaşların dediği gibi başka bir yere okul yaptılar en azından
Alicanfmfan
09.Temmuz.2009, 15:11
Benim okullarda satılsa :)
MaTRaKaN
09.Temmuz.2009, 15:17
O okulda okurken bu okul satılsın mı deseler ne derdin ? :n:
El Barto
09.Temmuz.2009, 17:34
Milli Eğitim Bakanlığı, uzun zamandır tartışılan İstanbul'daki bazı okulların satışları için düğmeye bastı. Ancak haber öğle saatlerinde bakanlık tarafından yalanlandı.. Ancak hem öğrencilerin hem de mezunların heyecanı sürüyor..
İstanbul'da, Nişantaşı, Etiler, Ortaköy, Teşvikiye, Ataköy, Erenköy, Çamlıca ve Bağdat Caddesi gibi gözde semt ve caddelerde yüzlerce milyon dolar değerindeki iş merkezleri ve lüks konutların arasında kalan 18-20 dönüm araziler içerisindeki okulların satışı için listeler hazırlandı. Satıştan yaklaşık 5 milyar dolar gelir elde edilmesi bekleniyor.
Gazete Habertürk'ün haberine göre İstanbul'da şehrin göbeğinde kalan ve değeri milyarlarca dolara ulaşan okullarla arazilerinin satışı için start verildi. Şehrin göbeğinde kaldıkları, trafik sıkışıklığına yol açtıkları ve öğrenci sayılarının az olduğu gerekçesiyle satışı önerilen okullar, Kızılcahamam Kampı'nda geçen hafta görüşüldü. Kapalı kapılar ardında, satılacak okulların listesine son şekil verildi. Maddi değerlerinin yanı sıra, ünlü mezunları ve tarihi yapıları ile eğitim tarihinde önemli yer tutan köklü okullar da satış listelerine girdi.
HEDEFLENEN 45 OKUL
İstanbul'da satılması hedeflenen 45 okuldan 22 lise ve ilköğretim okulu üzerinde satılması amaçlı çalışmalar hızlandırıldı. Kabataş Lisesi ve Pertevniyal Lisesi gibi köklü okulların da yer aldığı 15 okulla ilgili çalışmanın ise sürdüğü öğrenildi. Çamlıca Kız Lisesi ve Kandilli Kız Lisesi gibi toplam 60 bin metrekare alan üzerine kurulu iki köklü okul da satılacak okullar arasında yer alıyor.
İLK SIRADA 22 OKUL
Satış listesindeki 22 okulla ilgili çalışma, Bakan Nimet Çubukçu'ya sunulmak üzere tamamlandı. Çubukçu'nun değerlendirmesi ve Başbakanlığa bilgi vermesinin ardından İstanbul Valiliği, Bayındırlık İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Emlak Daire Başkanlığı ve Umum Emlakçılar Odası'ndan bir ekspertiz ekibi kurulacak. Bazı okullarla ilgili bu saptamaların son 3 aydır sürdüğü öğrenildi.
İMAR PLANLARI DEĞİŞTİRİLECEK
Milli Eğitim Bakanlığı, mülkiyeti İl Özel İdare ve Hazine adına kayıtlı okulları satabilmek için önce Milli Emlak Daire Başkanlığına devredecek. İmar planlarında değişiklik yapılmadan satışa çıkılması halinde, açık artırma yöntemiyle satışa çıkacak okullara talipli çıkmaması veya bedelinin çok altında satılması riski bulunuyor. İstanbul Umum Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş, "Plan tadilatı yapılarak okul alanı dışına çıkartmazlarsa, iş ve alışveriş merkezi yapılamaz. O zaman da o paraları etmezler" dedi.
İSTANBUL'DA SATILMASI PLANLANAN 22 OKUL
http://www.haber3.com/images/news/281531.jpg
MEB: Okul satışı yok
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), halen eğitim hizmeti veren okullar ile tarihi nitelikteki okulların satışına ilişkin hiçbir çalışma bulunmadığını bildirdi.
MEB'den yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede yayımlanan "Sahibinden satılık mektep" başlıklı haberle ilgili açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi.
Bakanlığın kendisine tahsisli Hazine mülkiyetindeki taşınmazlardan, okul alanı olarak kullanılmasına ihtiyaç duyulmayanların Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 51. maddesi gereğince satılarak elde edilecek gelirlerin ihtiyaç duyulan yerlerde okul yapımı ve onarımı amacıyla kullanılmasının uygun olacağının değerlendirildiği belirtilen açıklamada, bu doğrultuda yapılacak işlemlerin anlatıldığı 23 Haziran 2009 tarihli bir genelgenin valiliklere gönderildiği bildirildi.
Genelgede, belirtilen kriterlerde olup, kullanılmasına ihtiyaç duyulmayan taşınmazların belirlenmesinin istendiğine işaret edilen açıklamada, "Bu okullar arasında hiçbir şekilde tarihi eser niteliğindeki okullar yer almamaktadır." denildi.
Açıklamada, bu genelge doğrultusunda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de belirlediği okulların bir listesini hazırladığı ve konuyla ilgili inceleme raporu hazırlanması için İlköğretim Müfettişleri Kurulu Başkanlığına gönderdiği belirtilerek şöyle denildi:
"Ancak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün konuyla ilgili neticelendirdiği ve Bakanlığımıza ulaşan herhangi bir yazısı yoktur. Kaldı ki söz konusu listenin son hali haberdeki gibi olsa bile bu konuda karar verici ve uygulayıcı makam Bakanlık makamıdır.
Halen eğitim hizmeti veren okullarla tarihi nitelikteki okulların satışına ilişkin Bakanlığımızın hiçbir çalışması bulunmamaktadır ve Sayın Bakanımız özellikle tarihi okullar konusunda büyük bir hassasiyet göstermektedir."
changeTarget(document.getElementById("news_content"))
Homer J.S
09.Temmuz.2009, 17:38
Nereye gidiyoruz?.. Yakında insanlarımız satılığa çıkarılacak..
El Barto
09.Temmuz.2009, 18:57
Neden olumsuz bakıyorsunuz yahu ne alakası var insanların satılmaya başlanması ile. Bence her "metropol" de olabilecek hadiseler bunlar. Arazi değerli ise orada okulun durma şansı çok az... Bence mantıklı bir iş yaptıkları.
Homer J.S
09.Temmuz.2009, 19:07
Mantıklı?.. Sattıkları şey öğrenim yeri Emre Abi..
DenizlispoR
09.Temmuz.2009, 19:10
Mantıklı?.. Sattıkları şey öğrenim yeri Emre Abi..
Çağdaş'a katılıyorum ;).
ForsakeN
09.Temmuz.2009, 20:05
Neden olumsuz bakıyorsunuz yahu ne alakası var insanların satılmaya başlanması ile. Bence her "metropol" de olabilecek hadiseler bunlar. Arazi değerli ise orada okulun durma şansı çok az... Bence mantıklı bir iş yaptıkları.
Katılıyorum.
Addolorato
09.Temmuz.2009, 20:07
Okulların yerlerine yenisini yapıyorlar merak etmeyin. Bu arada Etiler Lisesi yıkılıyor sonunda içinde ögrenci dışında her şey var o okulun :D
ForsakeN
09.Temmuz.2009, 20:08
Okullar satılınca öğrenciler açıkta kalacak değil ya.Bu büyük bir proje öğrencilerin zor duruma düşmemesi için düşündükleri bir şeyler vardır. Yeni okullar yaparlar. Gelecek para az değil.
matrockmamy
09.Temmuz.2009, 21:07
bizim lisemizi, tuttuğumuz takım yıkıyor ne diosun :D hem de daha okurken :D
Universal
09.Temmuz.2009, 21:33
Hapishane satmıyorlar, okul satıyorlar. Artık gazetede ilan görürüz; "cadde üstünde sahibinden satılık okul". Çok normalmiş gibi birşey...
Sekopej
09.Temmuz.2009, 21:42
Kentlerde dönüşüm yaşanması gerekli. Eğer planı düzgün yapılırsa, hem daha modern okullar öğrencilere sunulmuş olur hem de ek gelir elde edilir. Satılan arazilerin üzerinde yer alan okulların daha modern ve daha yüksek kapasitelisi yapılmadan okullar da yıkılmaz.
Ülkemizde rant olayı çok olduğundan bu konuda güven eksikliği var. Bu olayda da cebini dolduranlar mutlaka olacaktır ama Emre'nin de dediği gibi bu tür metropollerde, bu tür dönüşümler gerekli. Üstelik daha modern olacak yeni yapılacak okullar. Yenisi ve daha iyisi yapılmadan, okul arazisini satılması gibi bir durum yok yani, pkullar kapanmayacak.
Universal
09.Temmuz.2009, 21:46
Satılan yerler, Türkiye'de ki en pahalı yerler. Bağdat Caddesinde İ.Ahmed Örnek Al ve Fenerbahçe Lisesi yan yana, geçen yıl orada bir köşk satın alınıp bir gökdelen diktiler, daire başı 1,5 milyon TL, düşünün orada en az 75-80 daire vardır... Buraya dikecekler bu binayı bu okullar ne olacak kim blir?
Homer J.S
09.Temmuz.2009, 22:10
Geri dönüşümü olacaksa tamam Serkan abi ama hiç zannetmiyorum ki en iyi biçimde geri dönsün..
Sekopej
09.Temmuz.2009, 22:17
Sonuçta satılırsa bu araziler ihale ile satılacak. İhale şartlarına da mutlaka önce yeni okulun yapılması şartı koyulur. Kent planlama açısından baktığımızda doğru ama ülkemizdeki durumda, özelleştirmelerde yaşananları da düşünürsek, rant için neler döndüğünü de düşünürsek insanın içinde şüphe oluşuyor.
Bu da bizi yönetenlere duyulan güvensizlikten ki daha fazlası da siyasete girer, fazlasına da girmiyorum.:)
El Barto
10.Temmuz.2009, 01:02
Satılan yerler, Türkiye'de ki en pahalı yerler. Bağdat Caddesinde İ.Ahmed Örnek Al ve Fenerbahçe Lisesi yan yana, geçen yıl orada bir köşk satın alınıp bir gökdelen diktiler, daire başı 1,5 milyon TL, düşünün orada en az 75-80 daire vardır... Buraya dikecekler bu binayı bu okullar ne olacak kim blir?
Zaten yerleri bu kadar değerli diye satılıyor Batuhan. Kimse neden Gaziosmanpaşa Lisesi'nin yıkmayı yerine yenisini başka biryere yapıp o araziyi değerlendirmeyi düşünmüyor? Çünkü oradan gelecek birşey yok. Ama bu araziler senin de dediğin gibi çok değerli.
Sonuçta satılırsa bu araziler ihale ile satılacak. İhale şartlarına da mutlaka önce yeni okulun yapılması şartı koyulur. Kent planlama açısından baktığımızda doğru ama ülkemizdeki durumda, özelleştirmelerde yaşananları da düşünürsek, rant için neler döndüğünü de düşünürsek insanın içinde şüphe oluşuyor.
Bu da bizi yönetenlere duyulan güvensizlikten ki daha fazlası da siyasete girer, fazlasına da girmiyorum.:)
Evet sonuçta bu işler ihaleyle oluyor ama ülkemiz kamu ihalelerinde neler döndüğü kulaktan kulağa dolaşır vaziyette.
Serkan'a sonuna kadar katılıyorum bu durumun bu kadar arızaya dönüşmesinin tek sebebi otoriteye olan güvensizliktir. Yoksa yapılan bence doğru bir harekettir.
BeaT
10.Temmuz.2009, 01:05
Şimdi gördüm 3 senemi geçirdiğim nişantaşındaki Nilüfer Hatunu da satıyorlarmış yazıklar olsun.
Universal
10.Temmuz.2009, 02:59
Tamam satılıyor, belki yerine okuld yapacaklar ama; orada okuyan öğrencilerin anılarıda gidiyor... Benim anım veya başkasının anısının gittiği gibi...
El Barto
10.Temmuz.2009, 03:18
Metropolde yaşıyorsan anıları pek önemsemeyeceksin. Kim bilir o okul oraya yapılmadan önce orada kimlerin ne anıları vardı Batuhan. Duygusal yaklaşmamak lazım olaya. :)
GebzeLi1907
10.Temmuz.2009, 03:23
hiç şaşılacak bişey değil bence beklendik bi hamle
de bari yok parasına peş keş çekilmese o arsalar
satışda çok maharetli ya bizim büyüklerimiz,insan korkmuyor değil
deniz.91
10.Temmuz.2009, 03:32
Satıyolar madem o gelen paranın hepsini eğitime harcaslara içim yanmaz satıyoalr yerine kendi arazilerine başka bir okul yaptırıyolar gelen parada kayboluyor sat sat devlet nasıl kalkınacak bilmiyorum
Universal
10.Temmuz.2009, 03:42
Metropolde yaşıyorsan anıları pek önemsemeyeceksin. Kim bilir o okul oraya yapılmadan önce orada kimlerin ne anıları vardı Batuhan. Duygusal yaklaşmamak lazım olaya. :)
Orada kimsenin anısı yoktu, orası o o okul yapılmadan önce denizdi. Orayı doldurdular, ardından okul yapıldı. :)
Ben bu tarz işleyesen siyasete karşıyım. Daha fazla şey yazamıyorum, site kurallarına ayrıkı olacağı için bu nedenle fikirlerimi belirtemiyorum.