View Full Version : Galatasaray Arena Şirketiyle Anlaşıyor...
Selman Ozturk
12.Nisan.2006, 15:55
Seyrantepe projesinde anlaşma sağlanmasının hemen ardından Galatasaray stad yapımı için çeşitli şirketlerle görüşmelere başladı.Bu şirketler arasında en fazla öne çıkan ise Arena şirketi...Dünyadaki birçok büyük stadı inşa eden Arena şirketi Galatasaray ve TOKİ ile fiyat konusunda anlaşmaya vardı.Arena'nın Galatasaray'a sunduğu projede stad kapasitesinin 50.000 olacağı belirtildi.Tribünler sahaya oldukça yakın bir mesafeye konarak stad içi akustiğinin mükemmel olması sağlanacak.Açılır-Kapanır tavan sayesinde de stad her mevsimde kullanılabilir nitelik kazanacak.Stadın şeklinin Amsterdam Arena stadıyla aynı olacağı belirtildi.Şimdi tek netlik kazanması beklenen durum stadın ismi konusu.Galatasaray yönetiminin en sıcak baktığı isim ise ALİ SAMİ YEN ARENA...İşte yakın bir zamanda yapımına başlanacak olan futbol mabedinin görünümü:
http://img142.imageshack.us/img142/5209/arena9to.jpg (http://imageshack.us)
BurakMania
12.Nisan.2006, 16:03
boyle guzel statlar yapılsında ulkemizde dunya kupası seyredelim gs camiası ve turk futboluna hayırlı olsun
jacke
12.Nisan.2006, 16:13
hiçbirşey imkansız değildir ama ben pek inanmiorum çünkü para yok tura yok :) galatasaray stad yaptıracağına ilk başta oyuncalarına olan borcunu ödesin :D:D:D:D
Burak Duran
12.Nisan.2006, 16:23
stadı galatasaray yapmıyor arkadaşım onun için para bizden çıkmıcak yani
kaptanonder
12.Nisan.2006, 16:27
yaparlarsa çok güzel olur ama gercekden bu parayı nerden bulacaklar sanırsam borca girme rekorunu elinde tutmak istiyorlar :D:D insallah yaparlar...
Maymuncuk
12.Nisan.2006, 16:31
Off bu ne..
Helal olsun.!!
Harika bir stada benziyor..Ama istediği kadar kişi olsun adı Ali Sami Yen olduktan sonra farketmez ...
Burak Duran
12.Nisan.2006, 16:33
ALİ SAMİ YEN ARENA gerisi boş isim süper
Maymuncuk
12.Nisan.2006, 16:34
Beyler para Galatasaray'dan çıkmıyor ;)
Arena şirketinden çıkacak...Biz sadece onların isim haklarını stad ismi yaptık o kadar yani bi nevi biz reklamlarını yaptık onlar da stad yapacak ;)
Selman Ozturk
12.Nisan.2006, 16:39
Hayır para Arena şirketinden çıkmayacak.Stadı TOKİ(Toplu Konut İdaresi) yaptırıyor...Karşılığında da Ali Sami Yen'i alıyor...Yani bir nevi eskiyi verip yeniyi alıyoruz :) Galatasaraydan para çıkarsa da sadece stadın içine yapacağı aksesuarların masrafı çıkar o kadar...
Maymuncuk
12.Nisan.2006, 16:44
Ne olursa olsun stad çok güzele benziyor..Umarım sahaya yakın olur Sami Yen gibi...Samiyen'de biraz kale arkaları uzaktı ama..
Selman Ozturk
12.Nisan.2006, 16:44
hiçbirşey imkansız değildir ama ben pek inanmiorum çünkü para yok tura yok :) galatasaray stad yaptıracağına ilk başta oyuncalarına olan borcunu ödesin :D:D:D:D
1.'si yukarıdaki mesajımda da bahsettiğim gibi stadı TOKİ yaptırıyor.Galatasaraydan para çıkmayacak.
2.'si oyuncuların alacaklarının büyük kısmı ödendi.Yarın veya öbürgün diğer kısmı da ödeniyor.Sen rahat ol yani onlar aldı parasını ;;) :cool:
Her neyse şu an konumuz stad...Konuyu dağıtmayalım lütfen.
Burak Duran
12.Nisan.2006, 16:56
İsmi değişmemeli kesinlikle ali sami yeni barındırmalı içinde
VoLkaN BaROs
12.Nisan.2006, 17:04
"Para yok nasıl yapılacak" diyen arkadaşlar mesajı okumadan yazıyor sanırım, para Galatasaray'dan çıkmayacak, Galatasaray üs kullanım hakkından 260 küsür dönümden ve ali samiyen stadının 46 yıllık kirasından vaz geçiyor, onun yerine TOKİ GS nin vazgeçtiği alana hastane yaptıracak ve bunlara karşı kullanım hakkı elde kalan yere de stad inşaa edecek...
Bu stadın planları yıllardır cimbomda duruyordu zaten, umarım en kısa sürede başlanır yapımına da Türkiyenin yüz akı olur ;)
Selman Ozturk
12.Nisan.2006, 17:10
Ne olursa olsun stad çok güzele benziyor..Umarım sahaya yakın olur Sami Yen gibi...Samiyen'de biraz kale arkaları uzaktı ama..
Evet Kerem ilk mesajda da bahsettiğim gibi tribünleri sahaya oldukça yakın inşa edecekler.Aynen aşağıdaki resimlerdeki gibi olacak.Bence bu resimlerdeki yakınlık orayı cehenneme çevirmeye yeter de artar bile:
http://img142.imageshack.us/img142/8871/arena37al.jpg (http://imageshack.us)
http://img142.imageshack.us/img142/5015/arena27tb.jpg (http://imageshack.us)
http://img91.imageshack.us/img91/8130/arena56rm.jpg (http://imageshack.us)
http://img91.imageshack.us/img91/1892/arena42mv.jpg (http://imageshack.us)
Maymuncuk
12.Nisan.2006, 17:12
Buradan Barcelona,Chelsa bile çıkamaz..Zaten çıkamıyorlardı ama ;)
Harika bir stad olacak..(İnşallah)
Cengo
12.Nisan.2006, 17:15
TOKİ o kadar detayı bir stad yapamaz, onun maliyetini karşılayamaz.
Bu yüzden Arena Stadı'na benzeyecekse bile çok daha küçük bir modeli olur kanımca..
Maymuncuk
12.Nisan.2006, 17:16
O da yeter bize :)
Selman Ozturk
12.Nisan.2006, 17:22
Bu yüzden Arena Stadı'na benzeyecekse bile çok daha küçük bir modeli olur kanımca..
Galatasaray'a önerilen proje ve TOKİ'nin de anlaşmaya vardığı proje Amsterdam Arena projesinin kopyası niteliğinde.Minyatürü değil yani. Volkan Baros'un da bahsettiği gibi Ali Sami Yen'e ve 260 dönümlük araziye karşılık olarak TOKİ bu stadı yapacak.Türkiyenin en sağlam temellere oturtulmuş kuruluşlarından biri olduğunu düşünürsek aldıklarına karşılık bu stadı yapmasına hiçbir engel yok.
VoLkaN BaROs
12.Nisan.2006, 17:23
ben 42 bin kişilik die duymuştum ama bilmiyorum ne olur....
Selman Ozturk
12.Nisan.2006, 17:29
Son görüşmeler neticesinde 50.000'e tamamlanacağı belirtildi.
Maymuncuk
12.Nisan.2006, 17:31
Yaw bir daha yapılmayacak önümüzdeki 20-30 yıl boyunca..
60-70 bin yapsalar :)
Burak Duran
12.Nisan.2006, 17:48
valla 50bin iyidir :D
Cengo
12.Nisan.2006, 17:52
Galatasaray'a önerilen proje ve TOKİ'nin de anlaşmaya vardığı proje Amsterdam Arena projesinin kopyası niteliğinde.Minyatürü değil yani. Volkan Baros'un da bahsettiği gibi Ali Sami Yen'e ve 260 dönümlük araziye karşılık olarak TOKİ bu stadı yapacak.Türkiyenin en sağlam temellere oturtulmuş kuruluşlarından biri olduğunu düşünürsek aldıklarına karşılık bu stadı yapmasına hiçbir engel yok.
O para devletin kasasından çıkıyor.
Galatasaray tek para ödemiyor.
Mühendiselere 900 YTL civarı para ödeyen Devlet'in Galatasaray'a bedava stad ve abartılı stad yapmasına hiç bir zaman müsamaha gösteremem!
Devlet'in mali durumu ortada, bunun anlamı halkın cebinki parayı çarçur etmektir!
Herkes kendi stadını parası ile yapmalıdır..
Burak Duran
12.Nisan.2006, 17:55
Mühendiselere 900 YTL civarı para ödeyen Devlet'in Galatasaray'a bedava stad ve abartılı stad yapmasına hiç bir zaman müsamaha gösteremem!
Devlet'in mali durumu ortada, bunun anlamı halkın cebinki parayı çarçur etmektir!
galatasaray onun yerine mecidiyeköydeki araziye devlete bırakıyor daha ne olsun yani onun parasına bize stad yaptırıyolar
Eray Dengiz
12.Nisan.2006, 17:55
Böyle bir stad ülkemiz adına çok yararlı olur.
Resimler hoş gözüküyor umarım böyle bir proje bir an önce faaliyete geçer..
Burak Duran
12.Nisan.2006, 17:57
Yeni stad insaa edilmezse, Galatasaray neden Mecidiyekoy'deki arazinin kullanim hakkini TOKI'ye versin ki?
Simdi diyelim ki Mecidiyekoy'deki arazinin yillik getirisi su anda 40 YTL. Stad kalkip, yerine alisveris merkezi yapilirsa, yillik gelir 100 YTL olacak. Alisveris merkezi yapildiktan sonra kazanilan gelirin bir kismi (diyelim 60%) TOKI'e, bir kismi da Galatasaray'a gidiyor.
Yani TOKI +60YTL, Galatasaray ise +40YTL.
Galatasaray'a giden bu gelirin bir kismini Galatasaray TOKI'ye geri iade ediyor (diyelim %50) ve TOKI bu para karsiliginda Seyrantepe'de yeni stad yapiyor. Yani Galatasaray her yil 20YTL TOKI'ye veriyor.
TOKI +80YTL, Galatasaray ise +20YTL
Diyelim ki Stadin maliyeti 200YTL ve Galatasaray'in Mecidiyekoy'den gelirinden her yil 20YTL keserek TOKI stadi yapiyor. Galatasaray ise stad sayesinde gelirini arttiriyor, diyelim yilda yeni stad'dan 60YTL kazaniyor. Bu insaattan belki TOKI para kazanmiyor (maliyetine yani yilda 20YTL'ye yapiyor)
TOKI +60YTL, Galatasaray +80YTL
Bu proje olmazsa:
TOKI +0YTL, Galatasaray ise +40YTL
Bu proje olursa:
Ilk 10 yil: TOKI +60YTL, Galatasaray +80YTL
ilk 10 yildan sonra: TOKI +60YTL, Galatasaray +100YTL (stad icin TOKI'ye odenen para bundan sonra odenmiyor yani +20YTL daha)
Yani sonucta hem devlet para kazaniyor, hem de Galatasaray. Yeni stad insaa edilmedigi surece TOKI Medidiyekoy'deki araziden gelecek +60YTL'yi kazanamiyor, bu nedenle TOKI'nin insaa etmesi devletin yararina.
Toplamda +40YTL getiren iki arazi, toplamda +160YTL getiren hale getiriliyor.
Tabii buradaki rakamlarin hepsi hayal urunu ancak plan'i aciklayacak nitelikte.
bu yazıyı perpetua nickli modumuz seyrantepede son durum adlı konuda yazmıştır abooo bence yeterince açıklayıcı bir açıklamadır bu senin için
kavara
12.Nisan.2006, 17:58
doru olabilirde baska türlüde olabilir yani konuyu tam bilmiyoruz.mutlaka devletin bir cıkarı vardır... stad galatasaray a hayırlı olur insallah..
(stad dolarmı dolmaz mı bilinmez.. :D )
(Aziz yildirim bu stad ın altinda kalmaz:D ) oda nou camp yaptırırır :D:D:D:D
buda işin şakası :)
Burak Duran
12.Nisan.2006, 18:01
doru olabilirde baska türlüde olabilir yani konuyu tam bilmiyoruz.mutlaka devletin bir cıkarı vardır... stad galatasaray a hayırlı olur insallah..
galatasaray o stadı doldurur merak etme sen ;;)
PhotoGrapher
12.Nisan.2006, 18:11
Devletin cikari olmadan böyle bir ise girisecegini sanmam.Özellikle de Basbakanimiz ezeli rakibimizin taraftariyken:)
Stad simdiden takimimiza hayirli ugurlu olsun:)
10_Osmanozc
12.Nisan.2006, 18:25
Beleş arsa mı ver Galatasaray'a beleş arazi mi ver Galatasaray'a beleş ada mı ver Galatasaray'a oh ne ala memleket.Sonra Trabzonspor 10 yıl Kartal'da benzin istasyonu yaptırmak için uğraşsın.
Burak Duran
12.Nisan.2006, 18:27
Beleş arsa mı ver Galatasaray'a beleş arazi mi ver Galatasaray'a beleş ada mı ver Galatasaray'a oh ne ala memleket.Sonra Trabzonspor 10 yıl Kartal'da benzin istasyonu yaptırmak için uğraşsın.
ya bilip bilmeden yorum yapma bir oku bakalım neler yazılmış neresi beleş ya allah allah
Berkaiser
12.Nisan.2006, 18:28
Eğer proje gerçekleşirse harika olur.
barahir
12.Nisan.2006, 18:29
valla eğer yaparlarsa çok güzel bi stad olur. İtiraf edeyim amsterdam arena fb ninkinden güzel olcak gibi
10_Osmanozc
12.Nisan.2006, 18:31
ya bilip bilmeden yorum yapma bir oku bakalım neler yazılmış neresi beleş ya allah allah
Eee okudum ne olacak?
Jesus_FB
12.Nisan.2006, 18:35
İşşallah bu sefer olur 10. kez falan duyuyoruz da bu Ali Samiyen Arena projelerini ondan diyorum Devletimizinde GS yönetiminden pek farkı yok sözünü tutma konusunda ;)
Burak Duran
12.Nisan.2006, 18:37
Eee okudum ne olacak?
ben burayı oku demedim genel olarak oku dedim. ben senin için ne okuman gerektiğini buldum
İstanbul'da Hazine'ye ait Seyrantepe arazisine Galatasaray için yeni bir stat ve Şişli Etfal Hastanesi için de büyük bir sağlık kompleksi inşa edilecek.
Galatasaray'ın yılan hikayesine dönen Seyrantepe Projesi, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan başkanlığında Ankara'da gerçekleştirilen bir toplantı ile son şeklini aldı.
Toplantıya Unakıtan'ın yanı sıra Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yetkilileri katıldı.
Toplantıda, 2004 yılı Eylül ayında yapılan bir protokol ile irtifak hakkı Galatasaray Kulubü'ne devredilen Hazine'ye ait Seyrantepe arazisinin ne şekilde kullanılacağı konusu masaya yatırıldı.
Yapılan değerlendirmelerin ardından, Galatasaray'ın Seyrantepe'ye ilişkin irtifak hakkından feragat etmesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de hazırlanacak yeni imar planı ile Seyrantepe'yi spor ve sağlık alanı olarak belirlemesi konusunda görüş birliğine varıldı.
Bu çerçevede, Seyrantepe arazisinin 120 dönümü üzerinde Galatasaray'ın yeni stadı inşa edilecek. Geri kalan 264 dönümlük arazi ise Maliye Bakanlığı'nca Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilecek ve burada yeni bir sağlık kompleksi kurulacak. Şişli Etfal Hastanesi de inşaat bittikten sonra buraya taşınacak.
Varılan mutabakat uyarınca, Galatasaray Kulübü, son olarak 1997 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nce 49 yıllığına kendisine tahsis edilen Ali Sami Yen Stadı'nı TOKİ'ye devredecek. TOKİ de, hasılat paylaşımı yoluyla burayı değerlendirecek. Elde edilen kaynağın bir bölümü ile Seyrantepe'de Galatasaray için yeni bir stad yaptırılacak.
Böylece, Galatasaray, Ali Sami Yen'i vererek, Seyrantepe'deki yeni stadına kavuşacak.
yani sami yenin arazisini verip burayı alıyoruz oldu mu şimdi??
Selman Ozturk
12.Nisan.2006, 18:38
İşşallah bu sefer olur 10. kez falan duyuyoruz da bu Ali Samiyen Arena projelerini ondan diyorum Devletimizinde GS yönetiminden pek farkı yok sözünü tutma konusunda ;)
Bu sefer iş sözde değil imzada ortak :) O yüzden bu projeler artık sözde olmayacak çünkü proje imzaya döküldü ve hayata geçirildi. :)
10_Osmanozc
12.Nisan.2006, 18:39
@hurmet
Yoo olmadı.
Burak Duran
12.Nisan.2006, 18:41
sen böle düşünmeye devam et fikrini değiştirmeye uğraşamıcam ama bu arazi beleşe gelmedi
10_Osmanozc
12.Nisan.2006, 18:44
Fikrime saygı gösterdiğin için tşk.
Jesus_FB
12.Nisan.2006, 18:49
Bu sefer iş sözde değil imzada ortak :) O yüzden bu projeler artık sözde olmayacak çünkü proje imzaya döküldü ve hayata geçirildi. :)
o zaman stadın açılış maçına ben bile giderim işallah dediğiniz gibi bu kadar muhteşem bi stad yaparlar
bence diğer takımlara büyük haksızlık var ama olsun galatasaraya yardım etmek lazım bu zor zamanda ;;)
Selman Ozturk
12.Nisan.2006, 18:51
o zaman stadın açılış maçına ben bile giderim işallah dediğiniz gibi bu kadar muhteşem bi stad yaparlar
bence diğer takımlara büyük haksızlık var ama olsun galatasaraya yardım etmek lazım bu zor zamanda ;;)
Buradan sana söz vereyim açılışa beraber gidicez 4 bilet benden :):) ;;) :) Ama sen rahat ol hiç kimseye haksızlık yapılmadı.Galatasaray alacaklarının karşılığını veriyor yukarıda da bahsettiğimiz gibi :)
Maymuncuk
12.Nisan.2006, 18:51
Abi ne konuda haksızlık olabilir ki !!
Biz mabedimizi veriyoruz..
Jesus_FB
12.Nisan.2006, 18:55
ali samiyen''in tapusu galatasaraya mı aitti hayır değil di 49 yıl kiralanmıştı onu alıp seyrantepeyi verdiler daha da büyük bir araziyi bide bunun üstüne stad yapıyorlar bu biraz ters geldi bana
Mesela biz devletin olmasına rağmen stadı baştan aşağı yeniledik ama hala tapusunu bile alamadık
comandante
12.Nisan.2006, 19:19
bu stad yapılsın her sene kombine almazsam adam değilim.
Burak Duran
12.Nisan.2006, 19:30
ya ben okulu bırakır istanbula yerleşirim :D
perpetua
12.Nisan.2006, 19:41
Dunyanin her yerinde, yeni yapilan stadlarda izleme orani artar. Bunun nedeni de bir cok kisinin en azindan meraktan stada gitmek istemesidir.
Ayrica, Ali Sami Yen'in su anki halinde kombine bilet almayan bir cok kisiye, yeni stad'da kombine bilet alma istegi dogacaktir. Saracoglu yenilenince seyirci sayisinin artmasinin bir nedeni de budur.
TOKI'nin bu ise soyunmasina gelince. Bu stadyum'un sadece Galatasaray'a yapildigini dusunmek bence yanlis olur. Dunyanin bir cok yerinde Stadyumlar devlet (ve sehir) destegi ile yapilir cunku yeni stadyum, devlet'e de yeni kaynak demektir. O stadyum'un etrafinda yeni dukkanlar acilir, gayrimenkul degerleri yukselir, vatandaslarin calisacagi yeni isler dogar, etrafa yeni konutlar yapilir ve cansiz olan bir bolgeyi canlandirarak devlet de daha fazla vergi toplama firsati yakalar. Yani bu devlet tarafindan yapilmis bir yatirimdir, Galatasaray'a verilmis bir hediye olarak bakilmamalidir. Herhalde gelecek gelirlerin hesaplari da devletimiz tarafindan yapilmistir bu ise soyunmadan once.
Basit veya kucuk bir stad yapimi konusuna gelirsek. Eger basit veya kucuk bir stad yapilirsa, yukarida belirttigim getiriler orantili olarak daha az olacaktir. Burada devlet karar verecek, ya laf ola stad yapip buradan fazla gelir elde edilmeyecek, ya da ovunulecek bir stad yapip bu bolge'nin degeri daha da fazlalastirilacak, yani daha fazla vergi toplama potansiyeli kazandirilacak. Ayrica siradan yapilan bir stad'in yapiminda belki Migros, Telsim gibi sponsorlar alinamayacak bu da maliyetin tamamen Galatasaray&TOKI ortakligi tarafindan karsilanmasina neden olacak. Bu sponsorlarin alinmasi belki de ayni fiyata daha iyi bir stad yapimini saglayacak. Yani bir bakima kucuk dusunulurse devlet kazanabilecegi paradan daha az para kazanmak durumunda olacak.
nart_susruko
12.Nisan.2006, 19:55
hayırlısı olsun bakalım...daha şimdiden bekliyorum büyük bir iştahla...:D
Eray Dengiz
12.Nisan.2006, 20:02
Perpetua arkadaşımızın dediklerini okursak, kafamızda ki sorunları bi kenara atmış oluruz.
Umarım bu işe gereğinden fazla önem verirler. Eğer böyle bir stad yapılırsa çok güzel olacak.. Hayırlısı diyelim..
Sir DEATH
12.Nisan.2006, 20:04
Çok olumlu bir gelişme bu.Ö.Canaydın bu işin altından hakkıyla çıkarsa tüm mazisini temizleyip alnı açık bırakacak o koltuğu.Ee bi de şampiyonluğu kazanırsa GS, abartmak değil niyetim ama bi nevi tarih yazacaklar. (bkz:giymeye krampon yok misali:))
gorkemyilmazkarasu
12.Nisan.2006, 20:15
valla iş ciddiye bindi heralde inşallah olurda bizde artık güzel güzel stadımızda maçlarımızı izleriz.
ama ne yalan söyliyim hala inanamıyorum yapılabileceğine çünkü bundan 6 sene öncede aynı böyle stad resimleri falan dergilerde yayınlandı falan filan olmadı sonra...yani ben stada ilk çivi çakılana kadar yaşasın artık bizimde modern stadımız var demicem
Selman Ozturk
12.Nisan.2006, 20:54
valla iş ciddiye bindi heralde inşallah olurda bizde artık güzel güzel stadımızda maçlarımızı izleriz.
ama ne yalan söyliyim hala inanamıyorum yapılabileceğine çünkü bundan 6 sene öncede aynı böyle stad resimleri falan dergilerde yayınlandı falan filan olmadı sonra...yani ben stada ilk çivi çakılana kadar yaşasın artık bizimde modern stadımız var demicem
Görkem artık inanabilirsin çünkü açıklamayı yapan TOKİ sorumlularından biri :)
gorkemyilmazkarasu
12.Nisan.2006, 20:58
ya selman doğruysa (ki sana inanırım bu konularda emin olmadan konuşmazsın) mükemmel bişey olur...
Selman Ozturk
12.Nisan.2006, 21:06
ya selman doğruysa (ki sana inanırım bu konularda emin olmadan konuşmazsın) mükemmel bişey olur...
Ben de birçok kaynağı inceledikten ve bir ön araştırma yaptıktan sonra açtım bu konuyu.Yani eğer TOKİ sözünü tutarsa -ki artık ön görüşmeler bile sonuçlandı geri dönüşü yok projenin- stadın yapımı yakın tarihte başlayacak.
Eray Dengiz
12.Nisan.2006, 21:13
Ayrıca Seyrantepe civarı yani Maslak civarında ev almak lazım :)
Bu stadla birlikte oranın değeri acayip bir artış gösterecektir..
gorkemyilmazkarasu
12.Nisan.2006, 21:15
bi de oaraya biliyosunuz metro falan dahada yayılıcak süper fiyat artar orda dediğin gibi
emirduman
12.Nisan.2006, 21:20
Eğer bu stad olursa, hayali bile güzel....
Müthiş birşey olur...
Maymuncuk
12.Nisan.2006, 21:29
Ben Sarıyer'de oturuyorum :) ..Hemen Kombine alırım ( İnşallah,Allah İzin verirse )
comandante
12.Nisan.2006, 21:36
nerde yapılıyordu bu stad?
Maymuncuk
12.Nisan.2006, 21:41
Seyrantepe-Maslak civarı
4song4
12.Nisan.2006, 22:57
ali samiyen''in tapusu galatasaraya mı aitti hayır değil di 49 yıl kiralanmıştı onu alıp seyrantepeyi verdiler daha da büyük bir araziyi bide bunun üstüne stad yapıyorlar bu biraz ters geldi bana
Mesela biz devletin olmasına rağmen stadı baştan aşağı yeniledik ama hala tapusunu bile alamadık
aslında rayiç fiyatlarına göre galatasarayın seyrantepe arazisini daha ucuza alması gerekiyordu. lütfen seyrantepedeki bir arazinin birim metrekare fiyatıyla, kadıköy yahut mecidiyeköydekini kıyaslayarak düşünelim. haksızlık galatasaray'a yapılmıştır, bu da fenerbahçe lobisinin büyük başarısıdır. çamur atmıyorum, yanlış anlaşılmasın.. fenerbahçe daha iyi politika izliyor bu dönemlerde, suçlayamayız...
kral_67
13.Nisan.2006, 00:39
stada girip maç izlemeden inanmam...
zargı
13.Nisan.2006, 01:40
abi bu ilk sayfada gördüğünüz stadın aynısını bes kuruş para almadan toki yapacak
Aslan41
13.Nisan.2006, 01:49
iyi hoşda bu haber daha hiçbir spor sitesinde yer almıyor..
(TURKSPORTAL DA DAHİL)sen nerden bu haberi buldun????????konunun sahibi......
TaşkınMahmut
13.Nisan.2006, 01:54
akşam gazetesinin sondan ikinci sayfasını aç oku ;)
CeM_85
13.Nisan.2006, 07:43
mükemmel tek kelimeyle harika bi stat böyle şeylerin ülkemizde görmek gerçekten gurur verici
Gravity
13.Nisan.2006, 12:49
bi de oaraya biliyosunuz metro falan dahada yayılıcak süper fiyat artar orda dediğin gibi
Taksim-4. Levent metrosundan bu bölgeye doğru hat uzatma inşaatı başlayalı çok oldu, şimdiden yolu yarıladılar neredeyse :)
Selman Ozturk
13.Nisan.2006, 13:43
iyi hoşda bu haber daha hiçbir spor sitesinde yer almıyor..
(TURKSPORTAL DA DAHİL)sen nerden bu haberi buldun????????konunun sahibi......
Ciner medya organlarını ve diğer spor servislerini araştırırsan görürsün haberi.Ayrıca biz sadece spor gazetelerini veya harhangi bir yayın organını okuyarak konu açmıyoruz.Birtakım araştırmalar,görüşmeler neticesinde üyeleri bilgilendiriyoruz.Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur. :cool:
jacke
13.Nisan.2006, 19:22
inşşallah olur ne diyelim
Maymuncuk
13.Nisan.2006, 19:33
Vay be..Rüya gibi ..
emirduman
13.Nisan.2006, 22:13
Yalnız 1. sayfadaki fotolara bakınca insan heyecanlanıyor, Amsterdam Arena çok güzel bir stad.
Umarım Ali Sami Yen Arena yalan olmaz, hem ülkemiz hem de GS iyi bir stat kazanmış olur...
Ayrıca devletin tamamen çıkarsız bu stadı yaptığını ve GS'ye hediye ettiğini düşünmenin çok büyük bir yanlış olduğunu düşünüyorum, devlet bunu niye yapsın ki, devletin de bu durumdan bir sürü geliri vardır merak etmeyin...
zargı
13.Nisan.2006, 22:33
Yalnız 1. sayfadaki fotolara bakınca insan heyecanlanıyor, Amsterdam Arena çok güzel bir stad.
Umarım Ali Sami Yen Arena yalan olmaz, hem ülkemiz hem de GS iyi bir stat kazanmış olur...
Ayrıca devletin tamamen çıkarsız bu stadı yaptığını ve GS'ye hediye ettiğini düşünmenin çok büyük bir yanlış olduğunu düşünüyorum, devlet bunu niye yapsın ki, devletin de bu durumdan bir sürü geliri vardır merak etmeyin...
var tabii abi ali sami yen in alanına para basacak mekanlar yapacaklar
Jesus_FB
14.Nisan.2006, 00:55
var tabii abi ali sami yen in alanına para basacak mekanlar yapacaklar
Hastane yapıcaklar oraya para basmaz fazla :D
Selman Ozturk
14.Nisan.2006, 01:00
Hastane yapıcaklar oraya para basmaz fazla :D
Hastaneyi Seyrantepe'ye yeni stadın yanına yapacaklar.Ali Sami Yen'in olduğu yere ise bir Recidance yapılması düşünülüyor.:)
Jesus_FB
14.Nisan.2006, 01:03
Hastaneyi Seyrantepe'ye yeni stadın yanına yapacaklar.Ali Sami Yen'in olduğu yere ise bir Recidance yapılması düşünülüyor.:)
hadi yaa beni mazur görün bugün :D:D
BurakMania
14.Nisan.2006, 01:13
[quote=emirduman]Umarım Ali Sami Yen Arena yalan olmazquote]
olmaz olmaz merak etme işin zor kısmı tamamlanmıs izinler alınmıs yer hazır yapacak adamlar hazır bundan sonra stad ın yapımına baslanması kalmıs sanırım sadece
TüMeR_yAğıZ
14.Nisan.2006, 01:15
maalesef şu anda ezbere konuşarak stad güzelmiş diyoruz.evet tabiki yapılırsa böyle bir stad çok güzel yalnız sanırım işin detaylarını tam bilmiyorsunuz.Ali Sami Yen Stadı, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün malı. Kullanım hakkı ise Galatasaray'da. Yani GS, Ali Sami Yen'de kiracı durumda.Stadın Toki'ye verilebilmesi için Gençlik Spor'un ikna edilmesi gerekiyor. Gençlik Spor yönetimi, Seyrantepe'de yapılacak yeni stadla Ali Sami Yen'i takas etmeye razı görünüyor. Ancak her iki stadın arazi değerinden dolayı Sami Yen'de uygulanacak projeden Gençlik Spor Genel Müdürlüğü de pay isteyebilir.Seyrantepe'nin mülkiyeti ise Milli Emlak'ta.Toki ise aracılık yapıp bütün tarafları memnun etmek zorundadır.Bu arada imar planları ne durumda neye müsait bilmiyorum,belediyelerde işin içine girebilir.Stadın yapımını Toki üstlenecek.Toki ihaleye çıkmadan gidipte herhangi bir firmayla anlaşamaz.O yüzden Arena ile anlaştığı haberi balondur.Medyamız malum :) Önce yukardaki sorunları çözecekler,sonra Toki proje belirleyip ihale açacak,yapacak firma öyle belli olacaktır.Başbakanlığa bağlı olan Toplu Konut İdaresi'nin başka bir prosedür izlemesi söz konusu olamaz.Birde şu var,burada Toki bu işi yaparken aynı zamanda para kazanacak,ucuz konut için fon yaratacak,Tokinin parası Gs'ye stad için gitmeyecek.Yapılacak stadın tapusu gene GSGM'ye ait olacak,Gs'ye kiralanacaktır.
Selman Ozturk
14.Nisan.2006, 01:29
maalesef şu anda ezbere konuşarak stad güzelmiş diyoruz.evet tabiki yapılırsa böyle bir stad çok güzel yalnız sanırım işin detaylarını tam bilmiyorsunuz.Ali Sami Yen Stadı, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün malı. Kullanım hakkı ise Galatasaray'da. Yani GS, Ali Sami Yen'de kiracı durumda.Stadın Toki'ye verilebilmesi için Gençlik Spor'un ikna edilmesi gerekiyor. Gençlik Spor yönetimi, Seyrantepe'de yapılacak yeni stadla Ali Sami Yen'i takas etmeye razı görünüyor. Ancak her iki stadın arazi değerinden dolayı Sami Yen'de uygulanacak projeden Gençlik Spor Genel Müdürlüğü de pay isteyebilir.Seyrantepe'nin mülkiyeti ise Milli Emlak'ta.Toki ise aracılık yapıp bütün tarafları memnun etmek zorundadır.Bu arada imar planları ne durumda neye müsait bilmiyorum,belediyelerde işin içine girebilir.Stadın yapımını Toki üstlenecek.Toki ihaleye çıkmadan gidipte herhangi bir firmayla anlaşamaz.O yüzden Arena ile anlaştığı haberi balondur.Medyamız malum :) Önce yukardaki sorunları çözecekler,sonra Toki proje belirleyip ihale açacak,yapacak firma öyle belli olacaktır.Başbakanlığa bağlı olan Toplu Konut İdaresi'nin başka bir prosedür izlemesi söz konusu olamaz.Birde şu var,burada Toki bu işi yaparken aynı zamanda para kazanacak,ucuz konut için fon yaratacak,Tokinin parası Gs'ye stad için gitmeyecek.Yapılacak stadın tapusu gene GSGM'ye ait olacak,Gs'ye kiralanacaktır.
Sanırım Ankara'daki toplantıda GSGM sorunu çözüldü diye duydum.TOKİ her kanattan bu iş için saldırmaya başladı.Zaten şu an Arenayla görüşüldü ama iş resmiyete binmedi.TOKİ ihaleyi almak için Arena ile anlaşmaya vardı ve bu kozunu kullanıyor.Yani proje hazır,anlaşma hazır,imar planı hazır sadece imzaya kaldı iş...
TüMeR_yAğıZ
14.Nisan.2006, 01:34
Sanırım Ankara'daki toplantıda GSGM sorunu çözüldü diye duydum.TOKİ her kanattan bu iş için saldırmaya başladı.Zaten şu an Arenayla görüşüldü ama iş resmiyete binmedi.TOKİ ihaleyi almak için Arena ile anlaşmaya vardı ve bu kozunu kullanıyor.Yani proje hazır,anlaşma hazır,imar planı hazır sadece imzaya kaldı iş...
Demirhan yanlış anladın herhalde.Sorunlar çözülüp Stad işi Tokiye kaldıktan sonra ihaleyi Toki açacak.Arena ancak o zaman ihaleye katılıp inşaat işini alabilir.Yani şu aşamada Toki'nin arena ile anlaşması söz konusu olamaz.İhaleye Arena katılırsa büyük ihtimalle kazanır zaten.Tabi adil bir ihale olmayıp siyaset karışırsa Altındağ inşaat'ta alabilir :D
dinaMYt
14.Nisan.2006, 01:40
inşaat başlamadan bu haberlere inanmak bana zor geliyor.geçen yıl ö.canaydın elinde üst kullanım hakkıyla ortalara çıkıp en geç mayıs ayında inşaata başalayacağız demişti.sonra eldeki haklarda kaybedildi.
birde ben devletin arena stadı gibi teknolojik bir stata bu kadar bütçe ayırabileceğini pek sanmıyorum.arena stadı sadece bir stat değil aynı zamanda konser gibi etkinliklerde yapılan bir kompleks.inşallah düşündüğüm gibi değildir ama bence arena statı projesi biz galatasaraylılıar için hayalden öteye geçemeyecek biraz zor olaylar.
nic-39
14.Nisan.2006, 14:53
arena stadı gıbı bı stad yapılacaksa ve bu samıyen karsılıgı olacksa bence cok buyuk bı adaletsızlık olur..seyrantepeye hem stad yapılack hem alısverıs merkezı hemde resıdence tarzı bısey karsıılıgı samıyen olcak!!bunun tek adı vardır kayırmaca..samıyen yer olarak belkı cok kıymetlı ama ıslev acısından o kadar degıl..oraya uygun sadece otel veya otopark olur..bunlarında degerı ve getırısı herhalde seyrantepeyle bır degıl!!
bu stad olayı geç olacak ama çoook güzel olacak her şey rayına oturmaya başladı yarında riva için toplanacaklar ...
Burak Duran
14.Nisan.2006, 14:56
arena stadı gıbı bı stad yapılacaksa ve bu samıyen karsılıgı olacksa bence cok buyuk bı adaletsızlık olur..seyrantepeye hem stad yapılack hem alısverıs merkezı hemde resıdence tarzı bısey karsıılıgı samıyen olcak!!bunun tek adı vardır kayırmaca..samıyen yer olarak belkı cok kıymetlı ama ıslev acısından o kadar degıl..oraya uygun sadece otel veya otopark olur..bunlarında degerı ve getırısı herhalde seyrantepeyle bır degıl!!
abi başbakanımızın fenerli olduğunu unutma yani bu hükümet galatasarayın yararına ne yapabilir?? biz bu anlaşmadan zararlı bile çıkıyoruz maddi açıdan ama stadımız olacağı için bu zararları görmüyoruz . ortada kayırmaca falan yok!!
nic-39
14.Nisan.2006, 14:58
gsnın zararı ne soylermısın?
niye fb ye de devletin lisesini verdiler kenan eevren lisesini
nic-39
14.Nisan.2006, 15:01
fb o arazıyı alırken 3 tane okul yapacak devletın gosterdıgı arazı uzerıne artı bellı mıktar da para verecek..sankı bedavaya alcaz arazıyı!!
yoo para verme olayı yok ... ondan eminim sadece 3 okul karşılığı yapacaklar .... ama orası çok değerli bir yer ... 3 okulla falan orası örtüşmez ...
Jesus_FB
14.Nisan.2006, 15:04
yoo para verme olayı yok ... ondan eminim sadece 3 okul karşılığı yapacaklar .... ama orası çok değerli bir yer ... 3 okulla falan orası örtüşmez ...
3 okul kaç tane öğrenci demek arkadaşım sen parayla mı ölçüyorsun bu değerleri
Burak Duran
14.Nisan.2006, 15:06
Ilk olarak Galatasaray her iki arazi'nin ust kullanim hakki icin bedel odemek durumunda.
Ayrica Galatasaray degerli bir arazi'nin kullanim hakkini devrediyor, ve daha az degerli bir arazi uzerine stadi yaptiriyor. Degerli arazi hem devlet'e hem de Galatasaray'a getiri kazandiracak ve bosta bulunan bir arazi uzerine stad yapilarak degerlendirlecek.
Iki arazi de Galatasaray'a ait olmadigi icin bir bakima Mecidiyekoy'deki arazi'yi daha yararli bir sekilde degerlendirme amaci ile TOKI Galatasaray'dan aliyor ve Galatasaray'in baska bir yere tasinmasini sagliyor. Galatasaray'i baska yere tasimazsa Mecidiyekoy arazisi devlet'e gelir getirmiyor. Getirisi olmayan Seyrantepe gibi bir arsa, ve stadyum olarak degerinin altinda getirisi olan bir Mecidiyekoy arazisi yerine, gelir getirecek iki yer ortaya cikiyor. Yani hem devlet hem de Galatasaray'a yarar getirecek bir proje ortaya cikiyor. Burada devlet'e girecek paranin az bir meblag olacagini da dusunmuyorum cunku Mecidiyekoy arazisi cok buyuk gelir potansiyeli olan bir yer.
Buyur kardeşim Galatasarayın zararı!!
Jesus_FB
14.Nisan.2006, 15:07
tek bir şey sorucam o amsterdam Arena stadının maaliyeti nedir bunu biri bana açıklayabilir mi?
nic-39
14.Nisan.2006, 15:10
mecıdıyekoy dekı arazıye gelırı yuksek ne yapabılırsın bı soylermısn bana?
Burak Duran
14.Nisan.2006, 15:11
çok şey yaparsın kardeşim. otel alışveriş merkezi otopark restoran sağlık merkezi daha sayıyım mı???
nic-39
14.Nisan.2006, 15:15
bı kere alısverıs merkezı yapamzsın..cunku 200 metre ılersınde turkıyenın en buyuk alısverıs merkezı olan Cevahir var!!ayrıca yapsan bıle bu kadar kısa mesafeli bi alana ıkı alısverıs merkezı o bolgenın trafıgını altyapısını alt ust eder,,bu yuzden yapamazsın..hastane de yapamazsın cunku zaten sıslıdekı etfal hastanesı seyrantepeye tasıncak..bolge rahatlasın dıe..ee bı otopark-restoran-otel kalıo gerıye..sen eger bunların gelıtıyle seyrantepeye yapılacxk stadın-resıdence ların degerını bır tutuyorsan ekonomı bılmıosun demektır kusura bakma ama..arazi yer olark degerlı ama ıslevı yok fazla..
ne düşünüyosun kardeşim daha açık yazarmısın devlet gs peş keş mi çekiyor
Burak Duran
14.Nisan.2006, 15:28
sen hiç bi yerde 200 metre arayla alış veriş merkezi görmedin mi? gel izmire gösteriyim çiğli kipa ve carfour aralarında 200 m. var. ayrıca trafiğin rahatlatılması devlete kalmış orayada galatasaray mı yol yapsın be bilader???
nic-39
14.Nisan.2006, 15:33
sen hiç bi yerde 200 metre arayla alış veriş merkezi görmedin mi? gel izmire gösteriyim çiğli kipa ve carfour aralarında 200 m. var. ayrıca trafiğin rahatlatılması devlete kalmış orayada galatasaray mı yol yapsın be bilader???
istanbulu bılmedıgın ıcın bılmeden konusma ıstersen bence..aynı bolgede bırbırıne yakın 3 tane alısverıs merkezı var!akmerkez cevahir metro city..o yuzden 4 olmaz..ayrıca benım gorusum degıl ıstanbul buyuksehır beledıyesı baskanının acıklaması..zaten stad yol ustunde altyapı deerken bunun elektrık-su-ulasım gıbı bırcok alt bransı var sadece yol altyapı degıldır..zaten arapsacı olan mkoy trafıgı daha da artar..ayrıca orası ızmır burası ıstanbull..sehır planlaması denen bısey var..
ayrıca ben devlet gsye peskes cekıo demıorum..gslıler zarardayız dıo ona cevap verıorum..
kardeşim varsa var sanane belki daha iyisini yapacaklar en iyi iş orası yapacak belki oraya otopark belki oel belkide senin benim aklıma gelmeyen bişey yapacaklar hayır anlamadığım bu olay neden seni rahatsız ediyor
yani burda yanlış anlama sanane derken aynı zamanda banane ya da bize ne demek istedim
nic-39
14.Nisan.2006, 15:38
kardeşim varsa var sanane belki daha iyisini yapacaklar en iyi iş orası yapacak belki oraya otopark belki oel belkide senin benim aklıma gelmeyen bişey yapacaklar hayır anlamadığım bu olay neden seni rahatsız ediyor
benım bu mesajlarım senı nıe rahatsız edıosa ondan rahatsız edıo..bılıp bılmeden konusmayın yaparız edrız bısey olmaz mantıgı yuzunden zaten guzel ıstanbulumuz bu halde..ızmırden antalyadan konusmakla olmuo bu ısler..
nic-39
14.Nisan.2006, 15:39
yani burda yanlış anlama sanane derken aynı zamanda banane ya da bize ne demek istedim
peki :) ama ole sana ne bana ne ıle olmuo artık bu ısler zamanında da bole demısler ıste bak sehırlerımız ne halde :)
sen istanbuldan konuşunca mı oluyor yani ne istediğini tam olarak buraya yazsana ben anlamadım ... yani stad mecidiyeköyde mi kalsın
Burak Duran
14.Nisan.2006, 15:41
demin peş keş çekiyo dedin şimdi zarardayız dediği için cvp veriyorum diyosun. bu bilip bilmeden konuşma lafınıda fazla kullanma sen bi çok şeyi bilmeden konuşup biliyorum sanıyosun ortamı fazla germe!!! ben istanbulu bilirim yani mköy tarafını oranın trafiğinide bilirim devlet almıştır yapacağı bişey vardır bu seni ilgilendirmez paco arkadaşımızın dediği gibi... bir kaç cvp önce yazdığım gibi başbakanımız fenerlidir burda galatasarayın hayrına pek iş olmaz
gorkemyilmazkarasu
14.Nisan.2006, 15:49
nic-39 arkadaşım;ben istanbulda oturuyorum eğer sen metrocity,akmerkez,cevahir birbirine yakın diyosan ben sana bişey diyemiyorum çünkü 3üde farklı yerlerde ve müşteri profilleride değişik.
ayrıca galatasarayın türkiyenin tanıtımını nasıl yaptığıda ortada bunu kimse inkar edemez,türkiye hükümeti dünya televizyonlarına 50 milyon dolarlık reklam verse yinede galatasarayın yaptığı tanıtımı yapamazdı.bunun üzerinede bırakta böyle köklü ve büyük bir kulübe türkiye hükümeti azıcıkta olsa yardım yapsın.
zaten sadece gsye değil 3 büyüklerin hepsini devlet az çok kayırıyo diğerlerinden.bencede bu çok normal çünkü bu 3 kulüp olmazsa türk futbolu olmaz.
ayrıca olurda ali samiyenin oraya otopark açarlarsa günlüğü 5 ytl den 2 senede stadın parasını çıkarır orası bence.
paceywitter
14.Nisan.2006, 15:54
galatasaray o kadar kötü bir duruma düşmüş ki stadını bile kendi yapamıyor ben bir galatasaraylı olsam çok utanırdım bu durumdan
Burak Duran
14.Nisan.2006, 15:56
galatasaray o kadar kötü bir duruma düşmüş ki stadını bile kendi yapamıyor ben bir galatasaraylı olsam çok utanırdım bu durumdan
elimizdeki araziyi kullanarak bu stadı yaptırıyoruz sonuç olarak
nic-39
14.Nisan.2006, 15:57
demin peş keş çekiyo dedin şimdi zarardayız dediği için cvp veriyorum diyosun. bu bilip bilmeden konuşma lafınıda fazla kullanma sen bi çok şeyi bilmeden konuşup biliyorum sanıyosun ortamı fazla germe!!! ben istanbulu bilirim yani mköy tarafını oranın trafiğinide bilirim devlet almıştır yapacağı bişey vardır bu seni ilgilendirmez paco arkadaşımızın dediği gibi... bir kaç cvp önce yazdığım gibi başbakanımız fenerlidir burda galatasarayın hayrına pek iş olmaz
basbakan fenerlı ordu yonetımı fenerlı yıldırımı kayırıo..ohoo bız ısı yukardan bıtırmısz be!!evet bılıp bılmeden konusmayın derım,,yap demesı kolay zamanında da yapılmıs noldu sımdı ıstanbulda bos yer mı kaldı adam gıbı alt yapı mı var..ortamı gerdıgım falan da yok..mkoyu bılıosan esas bunu soylememen lazım..gsnın zararı falan yoktur bu ıster..basbakan fenerlı dıe de herseyı fb yararına yapcak dıe bısey yok..besıktas beledıye baskanı koyu bjlı hatta eskı yonetıcı ama fulyadakı projeye karsı cıktı..taraftarlıkla ulke yonetılmez..
Burak Duran
14.Nisan.2006, 15:59
diğer arkadaşların yazdıklarından anladığım kadarıyla senden istanbulu bilip bilmeden konuşuyorsun nic-39
isa kardeş siz stad yapmadınız yenilediniz yani baştan yapmadınız arasında çok fark var ...
nic-39
14.Nisan.2006, 16:03
nic-39 arkadaşım;ben istanbulda oturuyorum eğer sen metrocity,akmerkez,cevahir birbirine yakın diyosan ben sana bişey diyemiyorum çünkü 3üde farklı yerlerde ve müşteri profilleride değişik.
ayrıca galatasarayın türkiyenin tanıtımını nasıl yaptığıda ortada bunu kimse inkar edemez,türkiye hükümeti dünya televizyonlarına 50 milyon dolarlık reklam verse yinede galatasarayın yaptığı tanıtımı yapamazdı.bunun üzerinede bırakta böyle köklü ve büyük bir kulübe türkiye hükümeti azıcıkta olsa yardım yapsın.
zaten sadece gsye değil 3 büyüklerin hepsini devlet az çok kayırıyo diğerlerinden.bencede bu çok normal çünkü bu 3 kulüp olmazsa türk futbolu olmaz.
ayrıca olurda ali samiyenin oraya otopark açarlarsa günlüğü 5 ytl den 2 senede stadın parasını çıkarır orası bence.
metro city--akmerkez--cevahir arası arabayla 3-4 dakıkadır..gayet ıyı bılıorum cunku alısverıslerımde bu 3 unu kullanıorum..mkoydekı cevahir gorenler bılır devhasa bir yerdır ve hemen 200 metre ılerısıne yenı aısverıs merkezı yapılamaz..bu beım degıl Kadir toppas ın acıklamasıdır..milliyette haberi var..ayrıca musterı portfoyu o kadar da cok farklı degıl..hepsınde unlu markalar vs var.. benım dedıgım su stad+alısverıs merkezi+residence ın gelırı ıle samıyenın yerıne yapılcak bı otel+otoparkın gelırı bır degıldır..gs bu ıste zararda degıldır ben buunu soyluorum..ayrıca lıse arazısını bıze 3 seneden berı vermeyen bı yonetım gsnın ısını hemen halletti..bu kayırmacadır.
.ama olsun daha oncede yazdıgım gıbı gs yapsın bunalrı gelır saglasın ve fb-gs rekabeti adam akıllı tekrar baslasın
ayrıca ben gsnın basarılarına bı laf demıorum..londrada adıdas magazasında gs formasını gorunce hasetımden catlasamda hosuma gıtmıstır en azından bı turk takımının forması orda vıtrınde..
nic-39
14.Nisan.2006, 16:05
diğer arkadaşların yazdıklarından anladığım kadarıyla senden istanbulu bilip bilmeden konuşuyorsun nic-39
ben gayet ıyı bılıorum merak etme kardesım..ıst a gelırsen senı seve seve gezdırırım..ınan bu 3 unu gorunce bana hak verceksın :)
Burak Duran
14.Nisan.2006, 16:07
ben gayet ıyı bılıorum merak etme kardesım..ıst a gelırsen senı seve seve gezdırırım..ınan bu 3 unu gorunce bana hak verceksın :)
oh be sonunda son yazdıklarını ve bunu beğendim :D tamam gelirsem ararı bi turlarız :D
benide alın gezdirin ben hiç bilmiyorum istanbulu
gorkemyilmazkarasu
14.Nisan.2006, 16:26
metro city--akmerkez--cevahir arası arabayla 3-4 dakıkadır..gayet ıyı bılıorum cunku alısverıslerımde bu 3 unu kullanıorum....
3-4 dakikamı???aynı yerden bahsediyoruz dimi hadi cevahirle metrocity arası metroyla 10 dk. diyelimde akmerkeze ordan nası gidicen?bunu söylerken samiyenin oraya alışveriş merkezi olabilir demiyorum bencede çok saçma olur bunuda belirtiyim.
neyse konuyuda daha fazla dağıtmayalımda deminde dediğim gibi bu sadece gsye yapılan bişey değildir yeri ve zamanı geldiğinde fenerede beşiktaşada bu yapılmıştır,yapılmasıda doğaldır bence...
ayrıca gsnin formayı ingilterede görünce nası göğsün kabarmıştır dimi...inşallah fenerbahçede,beşiktaşta,trabzonda diğer takımlarda avrupada çok büyük başarılara imza atarlar çünkü acil ülke puanımızın artması lazım böyle giderse 3 takımımızın avrupaya gittiği eski yıllara geri dönücez
Selman Ozturk
14.Nisan.2006, 16:36
benım dedıgım su stad+alısverıs merkezi+residence ın gelırı ıle samıyenın yerıne yapılcak bı otel+otoparkın gelırı bır degıldır..
Zaten Recidance Seyrantepe'ye yapılmayacak yanlış biliyorsun.Ali Sami Yen'in bulunduğu araziye inşa edilecek.Yanına da bir otopark veya otel yapılacak.Şimdi bir daha düşün bakalım neresi daha çok gelir getiriyor?
Burak Duran
14.Nisan.2006, 16:56
Zaten Recidance Seyrantepe'ye yapılmayacak yanlış biliyorsun.Ali Sami Yen'in bulunduğu araziye inşa edilecek.Yanına da bir otopark veya otel yapılacak.Şimdi bir daha düşün bakalım neresi daha çok gelir getiriyor?
destek geldi :D evet söle bakalım neresi daha çok gelir getiriyor :D:D
nic-39
14.Nisan.2006, 17:50
dunku mıllıyet gazetesınde konuyla ılgılı haber var..seyrantepeye stad+sıslı etfal+alısverıs merkezı+resıdence yapılack yazıo..samı yen e ne yapılcagı daha bellı degıl..ayrıca samıyen ın oldugu yere hem resıdence hem otel yapılamaz.alan musahıt degıl
emirduman
14.Nisan.2006, 18:46
Birbirine yakın yerlerde alışveriş merkezi yapılmaz demiş bir arkadaş ama şu an Metro City'le aynı yol üzerinde hem de oldukça birbirine yakın olarak Levent Kanyon yapılıyor ve sanırım oldukça gelişmiş bir yer olacak...
Yani birbirine yakın iki büyük alışveriş merkezi yapılabiliyor demek istiyorum...
nic-39
14.Nisan.2006, 19:42
bakın arkadaslar yapılmaz kaldıramaz lafı KADİR TOPBASın bızzat kendı laflarıdır..sehır planlaması ıcınde yer yoktur..
Aslan41
14.Nisan.2006, 19:46
arkadaşalar 2 sene önce İstanbul da bi bölgenin adamı(ismini açıklamıyorum)
bi proje ile her detayı televizyonda açıkladı.....
herşey muhteşem Galatsaray ın cebinden 5 kuruş para çıkmadan stad yapılacak.
ve ali sami yen in olduğu yere muhteşem bi otel altı otopark yapılacaktı buradan her sene 10-15 milyon dolar arası para gelecekti.
o projedeki stadı ise arena şirketi galatarsay a seyrantepe arazisine stad yapacak..
gelirleri büyük kısmını 7 sene içinde alacak stadın yapım masrafını aldıktan sonra stad temelli galatsaray a kalacaktı....
ancak galatsaray başkanı biz galatsaray ın stadını başkasına yaptırmayız diyerek projeyi reddeti.
şimdi deniliyor ki arena firması galatsaray ın stadını yapacak....
değişen ne??????başkan aynı takım aynı gürsoy gitti polat geldi değişen ne??????
bunlarla sadece galatasaray başkanı galatasaray taraftarını ı uyutuyor.
başbakanımız la görüşmesinin nedeni ise başbakan zaman tanıdı.
eğer bu zaman içerisinde galatasaray stadı yapmazsa devlet araziyi geri alacak....
nic-39
14.Nisan.2006, 19:58
sarıgul dımı dedıgın kısı..bende duydum onun cok ıyı bı projeyle geldıgını ama canaydının sımdı olmaz deıdgını..
nart_susruko
14.Nisan.2006, 22:59
bu işte arap saçına döndü...haydi hayırlısı...
Berkaiser
14.Nisan.2006, 23:41
En iyisi stadı Riva'ya yapalım.Ne de olsa arazi bizim.:D
Hadi be... olsun artık şu stad. İNŞALLAH kavuşuruz bu güzel stada :D
olucak zaten merak etmeyin ...
alex_ander
16.Nisan.2006, 15:52
eger galatasaray böyle bir stad yaparsa harika olur heralde ama unutmayın gs bundan sanıyorum 2 veya 3 yıl öncede böyle şeyler çıkarmıştı stada başlamadan fazla emin olmayın derim
gookhan
16.Nisan.2006, 18:29
insallah olur ama olacaina inanasim gelmio malum cok umitlendirdiler ama su ana kadar pek bisi yapamadilar
mgungor
16.Nisan.2006, 19:25
gerçekten çok güzel olur.inşallah gerçekleşir.aslında arena ismi o kadar kötü değil aksine iyi de."alisamiyen arena" kulağa hoş geliyor.
Aslan41
17.Nisan.2006, 11:30
TOKİ Başkanı Bayraktar, "Seyrantepe'ye 150 milyon Euro yatırımla üstü açılıp kapanan, çevresinde ticari kuruluşlar olan bir stat yapacağız. Kore ve Hollanda'daki örneklere bakıyoruz" dedi.
Seyrantepe'deki arazide Galatasaray'ın yeni stadyumunu yapacak olan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) bunun karşılığında alacağı Ali Sami Yen'in yerine ise İstanbul'un yeni simgesini yapacak. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Galatasaray Kulübüyle anlaşmayı imzaladıklarını, Galatasaray'a 150 milyon Euro'luk stat yapacaklarını söyledi. Hafta içi ekonomi gündemini işgal eden Galatasaray ile TOKİ arasındaki işbirliğinin ayrıntıları yavaş yavaş belli oluyor. TOKİ Başkanı Bayraktar, "34 dönüm yerin yanında 2 dönüm de Galatasaray'ın arsası var bunu da alacağız.
Stadın yanındaki Likör Fabrikası'nı da sanırım projeye dahil edeceğiz. Başbakan'ın isteğiyle İstanbul'un yeni simgesi olacak bir eser yapacağız.
Başbakan Zarar İstemiyor
Başbakan bize zarar etmeyeceğimiz şekilde bir proje yapmamızı söyledi. Buradan gelir beklentimiz fazla değil. Yeşil alanı bol olacak. Bizim görevlerimiz arasında bu işlevimiz sayılmıştır" dedi. Seyrantepe ile ilgili olarak da Bayraktar, Galatasaray'a yapılacak olan stadyumun 150 milyon Euro civarında bir yatırım bedeli olduğunu kaydetti. Galatasaray Kulübü'nün girişimleriyle stadyumun nasıl olacağı ile ilgili Kore ve Hollanda'da çeşitli stadyumları incelediklerini kaydeden Bayraktar, "Üstü açılıp kapanır olacak. İncelediğimiz stadyumlarda olduğu gibi bir çok etkinlik yapılabilecek" dedi. Stadyum gelirlerinin Galatarasaray'ın olacağını kaydeden Bayraktar, stadyum çevresinde ticari kuruluşların da bulunacağını ifade etti. Bayraktar, kuruluşların TOKİ'nin zarar etmeyeceği şekilde paylaşılacağını söyledi.
Dresdner'den Kredi
TOKİ'nin kendi kaynakları ile projeler ürettiğini kaydeden Bayraktar, "Artık kaynaklarımızın yetmediği zamanlar oluyor. Bankalarla görüşmelerimiz sürüyor. Dresdner Bank ile 350 milyon Euroluk kredi anlaşmasının sonuna geldik" diye konuştu.
460 şantiyede 172 bin konut yapıyor*
* Yatırım maliyeti yaklaşık 7 milyar YTL (katrilyon TL.) olan 900 ayrı ihale gerçekleştirildi.
* Satışa sunulan 113.060 konuttan 96.890'ı satıldı.
* Hasılat paylaşım modeliyle yapılacak 30.186 konuttan 3 milyar YTL. gelir elde edilecek.
* Önümüzdeki dönem için, 350.000 konutluk projeksiyon yapıldı, 2007 sonuna kadar 250.000 konuta başlanacak.
* Toplam 460 şantiyede 172.459 konuta ulaştı (78 il ve 182 ilçede).
* Alt gelir grubuna ve yoksullara yönelik konut üretimi 40.000 adet oldu.
* 66 belediye ile gecekondu
dönüşüm protokolleri imzalandı, 36 belediye ile 35.000 konutluk uygulama başlatıldı.
NOT :ALINTIDIR....
bu habere ve bu tip haberlere inanalım mı?????????
inş olur. Stad olursa süper olacak...