View Full Version : Cepten Mesaj Yazarken Çıkan Sorun
RaSenGan
31.Temmuz.2009, 05:46
Bilmiyorum ne zamandır bu sorun var ama ben son zamanlarda yaşıyorum bu sorunu.Uzun bir mesaj yazdıktan sonra mesajı gönderirken 2 parça halinde gönderiyor mesajın uzunluğuna göre 4 parçaya çıkabiliyor.Daha fazlası da vardır da ben 4 parçasını gördüm.Ve parça parça olunca giden kontör sayısı da artıyor.En az 4 kontöre mâl oluyo mesaj göndermek.Daha 5 gün oldu kontör yükleyeli 50 kontör gitti çok sinir oldum.Bu sorunu yaşayan,bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim..Telefon Samsung M620 bu arada.
GebzeLi1907
31.Temmuz.2009, 05:51
Türkçe karakter problemi olabilir telefonun mesaj yazarken türkçe karakter yazmamaya yada yazma dilini ingilizce yapmayı dene ama sen 160 karakteri aşıp 4 mesajlık karakter kullanıyorsan o zaman normal herhangi bi sms tarifesinide kullanmıyorsan heleki..
Memedov
31.Temmuz.2009, 05:55
aynısı bende de oluyor, türkçe karakter kullandığından dolayı kaynaklanıyor olabilir aygün.
Fietra 10
31.Temmuz.2009, 06:02
yazma dilini İngilizce yap sorun ortadan kalkacaktır destan yazsan bile tek mesaj gidiyor..:D
E.Cartman
31.Temmuz.2009, 06:53
Telefonun mesajdaki karaktar sayısıyla da ilgili olabilir bence çünkü her telefonda mesaj yazarken belli bir karakterden sonra yeni sayfaya geçiyor diye biliyorum ben...
RaSenGan
31.Temmuz.2009, 06:57
yazma dilini İngilizce yap sorun ortadan kalkacaktır destan yazsan bile tek mesaj gidiyor..:D
Hmm denerim çok sağol.
aynısı bende de oluyor, türkçe karakter kullandığından dolayı kaynaklanıyor olabilir aygün.
Sağol Memo yarın bakıcaz artık ondan mı değil mi.
Türkçe karakter problemi olabilir telefonun mesaj yazarken türkçe karakter yazmamaya yada yazma dilini ingilizce yapmayı dene ama sen 160 karakteri aşıp 4 mesajlık karakter kullanıyorsan o zaman normal herhangi bi sms tarifesinide kullanmıyorsan heleki..
160 karakteri aşmışımdır da 4 mesajlık yazmamışımdır.O yazdığım 10 satır falandı çok değildi 4 parçada yolladı.Türkçe sorunundandır heralde.Sağol.
Telefonun mesajdaki karaktar sayısıyla da ilgili olabilir bence çünkü her telefonda mesaj yazarken belli bir karakterden sonra yeni sayfaya geçiyor diye biliyorum ben...
Alt satıra geçiyo böylece bir sayfa daha açılmış oluyo.Sayfaları parça parça yollasa yine olmuyo ben 4 sayfalık yazmadım mesaj.2-3 sayfaydı.Sağol ilgin için.
KaPaLı
31.Temmuz.2009, 11:58
Aygün senin kafanmı güzel olm. 35 Kontr ver mesaj yap ne diye uğraşıyosun. İstersen o 10 satırlık yazıyı heceleye heceleye oda kesmezse tek tek harflerle yolla.
Bekq
31.Temmuz.2009, 17:26
Aygün senin kafanmı güzel olm. 35 Kontr ver mesaj yap ne diye uğraşıyosun. İstersen o 10 satırlık yazıyı heceleye heceleye oda kesmezse tek tek harflerle yolla.
Kesinlikle katılıyorum.:D
RaSenGan
31.Temmuz.2009, 18:42
Türkcell de yok ki o abi (:
Bekq
31.Temmuz.2009, 18:46
Türkcell de yok ki o abi (:
Turkcell'dede 5 mesajdan sonra gece 12'ye kadar bedava değilmi?
RaSenGan
31.Temmuz.2009, 19:10
Turkcell'dede 5 mesajdan sonra gece 12'ye kadar bedava değilmi?
Turkcell'den Turkcell'e yollarsan oluyor o.Ama ben Avea'ya yolluyorum :)
ogcj_me
31.Temmuz.2009, 20:47
turkcellde 35 kontöre sınırsız çıkmadan önce her yöne 300 vardı . Hala duruyo olabiir bi bak istersen
RaSenGan
31.Temmuz.2009, 20:49
turkcellde 35 kontöre sınırsız çıkmadan önce her yöne 300 vardı . Hala duruyo olabiir bi bak istersen
Tamam bakarım teşekkürler.
tosunpasa
31.Temmuz.2009, 23:31
mesaj yolladığın kişiyle çok sık mesajlaşıyorsan söyle turkcell alsın. bedaca sms yapın. ya da sen avea al. uğraşma böyle mayg..
RaSenGan
01.Ağustos.2009, 00:36
mesaj yolladığın kişiyle çok sık mesajlaşıyorsan söyle turkcell alsın. bedaca sms yapın. ya da sen avea al. uğraşma böyle mayg..
Çok sık değil tatil falan olunca sıklaşıyo ama Avea'nın baya bir faydaları,beleşleri var.Geçmek lazım ona.
El Barto
01.Ağustos.2009, 00:50
Telefon senin elinde de bu kadar güzel duruyor mu Aygün?
http://www.techno-labs.com/image/index/16/BPhone_1.jpg
RaSenGan
01.Ağustos.2009, 00:52
Telefondan soğudum resmi görünce (: Benim elimde çok süper duruyo Emre abi.
Şimdi mesaj yolladım Türkçe karaktersiz.Yine 2 parça halinde gitti yine 4 kontör gitti.Delircem yakında.
GebzeLi1907
01.Ağustos.2009, 01:06
Telefondan soğudum resmi görünce (: Benim elimde çok süper duruyo Emre abi.
Şimdi mesaj yolladım Türkçe karaktersiz.Yine 2 parça halinde gitti yine 4 kontör gitti.Delircem yakında.
Yazma dili ingilizce mi ?
RaSenGan
01.Ağustos.2009, 01:10
Yazma dili ingilizce mi ?
Değil.Baktım bulamadım nerden ayarladığını.Mesaj ayarlarında falan yoktu.Karakter desteği yazıyor.Benimki GSM Alfabesi.Başka çoklu dil ve otomatik seçenekleri var.Bunlardan birisi oluyo mu ?
GebzeLi1907
01.Ağustos.2009, 01:14
Samsungu bilemiycem yalnız aynı sorun nokia da ayarlar - genel bölümünde yazma dilini ingilizce yaparsan düzeliyor.Samsungda da vardır mutlaka böyle bişey biraz kurcala bulursun bence..Çünkü bu sorunun tek sebebi bu.
RaSenGan
01.Ağustos.2009, 01:19
Yok her yeri didik didik ettim.Netten bakıyım bir de.Sağol yardımın için.
KaPaLı
01.Ağustos.2009, 01:24
Olm sen küçüksün babanın elinden tut gidip avea hat alın. hem arkadaşlarının turkcell - vodafone hatları varsa bol bol kontur kazanırsın :n: 1 Haftada 100 kntr geldi herhalde bana :D
RaSenGan
01.Ağustos.2009, 01:24
Telefon dilini İngilizce yaptım.Anca İngilizce yapınca mesaj da düzeldi.Şimdi Türkçe karakter yok ama telefon da İngilizce.Böyle idare edicez çaresini bulana kadar.
Küçük falan deme :mad: Alırım heralde yakında.Böyle olmıycak.
uAburak89
01.Ağustos.2009, 01:35
Turkcell'de sadece Turkcell için istersen 35 kontöre 10.000 mesaj, her yöne istersen 300 mesaj veriyorlar.
RaSenGan
01.Ağustos.2009, 01:55
Turkcell'de sadece Turkcell için istersen 35 kontöre 10.000 mesaj, her yöne istersen 300 mesaj veriyorlar.
Hmm bilmiyodum bunu.Ya böyle yaparım ya da Avea alırım.Sağol abi.
GebzeLi1907
01.Ağustos.2009, 02:05
Avea alma; geçiş yap baya da bi hediye falan veriyor konuşma süresi falan daha avantajlı yani her türlü
Yada arkadaşın turkcelle geçiş yapsın yoksa kontor dayanmaz parça parça yollasada yollamasada :)
RaSenGan
01.Ağustos.2009, 02:17
Avea alma; geçiş yap baya da bi hediye falan veriyor konuşma süresi falan daha avantajlı yani her türlü
Yada arkadaşın turkcelle geçiş yapsın yoksa kontor dayanmaz parça parça yollasada yollamasada :)
Hediye varsa iş değişir (: Öyle yapıyım o zaman.Numaram da güzel zaten boşa gitmesin :) Çok sağol abi yardımın için.
Ama " Numaranızı taşıyabilmek için, numaranın sizin adınıza kayıtlı olması gerekiyor." sorunu var..Alırken açık hat almıştım ben.:(
MoNToLiVo_
01.Ağustos.2009, 07:45
aygün türkçe karakterden dolayı o sorunu yaşıyorsun genelde bende cok yasadım ve bende samsung d880i kullanıyorum cift hatlı olanlardan mesaj yazma kapasitesi cok az ya sesli harflerden calacan yada türkce karakter kullanmayacaksın.. :)
matrockmamy
01.Ağustos.2009, 09:18
Artık SADECE 35 kontöre TAM 1 ay boyunca tüm Turkcell'lilerle istediğiniz kadar mesajlaşabilirsiniz.
Tek yapmanız gereken aylık SMS paketi için AYLIK yazıp 2222'e göndermek. Hemen gönderin, milyonlarca Turkcellli'yle mesajlaşmaya hemen başlayın!
İsteyenler için haftalık paket seçeneği de mevcut, 15 kontöre 1 hafta boyunca Turkcelllilerle mesajlaşabileceğiniz 3.000 SMS için HAFTALIK yazın 2222'e gönderin.
turcell sen, albunu,
parça parça, bütün farketmez :)
RaSenGan
01.Ağustos.2009, 17:28
Artık SADECE 35 kontöre TAM 1 ay boyunca tüm Turkcell'lilerle istediğiniz kadar mesajlaşabilirsiniz.
Tek yapmanız gereken aylık SMS paketi için AYLIK yazıp 2222'e göndermek. Hemen gönderin, milyonlarca Turkcellli'yle mesajlaşmaya hemen başlayın!
İsteyenler için haftalık paket seçeneği de mevcut, 15 kontöre 1 hafta boyunca Turkcelllilerle mesajlaşabileceğiniz 3.000 SMS için HAFTALIK yazın 2222'e gönderin.
turcell sen, albunu,
parça parça, bütün farketmez :)
Ama ben Avea'ya yolluyorum mesaj :)
aygün türkçe karakterden dolayı o sorunu yaşıyorsun genelde bende cok yasadım ve bende samsung d880i kullanıyorum cift hatlı olanlardan mesaj yazma kapasitesi cok az ya sesli harflerden calacan yada türkce karakter kullanmayacaksın.. :)
Kullanmadım ama bir mesajda yine oldu.Sanırım bi harf de olsa kullandım yanlışlıkla.Bundan sonra mesaj yazmadan önce telefonun dilini İngilizce yapıcam (:
RaSenGan
01.Ağustos.2009, 18:39
Telefonun dilini İngilizce yaptım ve öyle uzun bir mesaj yolladım.Tek seferde yolladı.Yeni hat alana kadar böyle idare edicez artık.Teşekkürlerler yardımlarınız için.
El Barto
01.Ağustos.2009, 18:42
Hele şükür.
10 sn.lik çözümü olan bir mesele uzadıda uzadı işin içinde Aygün olunca. İlk cevap yazan arkadaşta aynı şeyi söylemiş. pehhhh.
RaSenGan
01.Ağustos.2009, 21:42
Hele şükür.
10 sn.lik çözümü olan bir mesele uzadıda uzadı işin içinde Aygün olunca. İlk cevap yazan arkadaşta aynı şeyi söylemiş. pehhhh.
O mesaj dilini söyledi.O yapılamayınca uzadı.En sonunda telefon dilini yaptım ben..Kapiş ? :)