Log in

View Full Version : film indirmeye ceza

gookhan
18.Nisan.2006, 00:08
İnternet üzerinden bedava film ve müzik indirmeye hapis cezası geldi. Teknolojinin telif haklarını çiğnemesine Almanya'da "dur" denildi. Yasadışı sitelerden film ve müzik parçası indirenler 2 yıl hapis istemiyle yargılanacak.

Almanya'da önceki gün kabul edilen yeni bir yasayla yayımladıkları eserlere telif ücreti ödemeyen yasadışı internet sitelerinden, kişisel kullanım için film ya da müzik parçaları indiren kişiler, 2 yıl hapis istemiyle yargılanacak. Zanlıların indirme eylemini ticari amaçla yaptığı belirlenirse, hapis istemi 5 yıla kadar çıkarılabilecek.
Times gazetesinin haberine göre Avrupa'nın en büyük film endüstrisine sahip olan Almanya'da film yapımcısı şirketlerin büyük çaplı kampanyası sonucunda kabul edilen yasa, kıta genelinde yaptırım açısından emsal teşkil ediyor. 1 Ocak 2007'de yürürlüğe girecek olan yasaya, tüketici haklarını savunan örgütler şiddetle karşı çıkıyor.

Yılda 20 milyon film

Almanya'da her yıl ortalama 20 milyon film internet üzerinden indiriliyor. Ülkede 1998 yılından bu yana bandrollü müzik CD'si satışları yüzde 45 düştü. 2005'te 439 milyon müzik CD'si yasadışı yoldan kopyalandı

Nedvedmania
18.Nisan.2006, 00:12
caza biraz ağır değilmi ya

gerçi bu disiplinde bi almanyada olur

gorkemyilmazkarasu
18.Nisan.2006, 00:22
öyle bişey olursa bana ömür boyu hapis gelir :D :D

gookhan
18.Nisan.2006, 00:22
abi nerden yakalicaklar ki :D

BaTuHN
21.Nisan.2006, 18:28
ya bunun önüne geçebiliceklerini sanmıyorum zatn geçmesinlerde herkes herşeyin orjinalini almak zorunda mı? gerçi almak zorunda ama o da çok pahalı oluyo beeee:D:D:D

kavara
21.Nisan.2006, 18:41
göz korkutmak amacıyla kimse bisi yapamaz

Nedvedmania
21.Nisan.2006, 19:35
abi nerden yakalicaklar ki :D
İP no dan ;;)

MKS_82
22.Nisan.2006, 03:01
bence çok saçma. parası olmayan müziktemi dinleyemicek. madem korsanı durdurmak istiyorlar bu sanatçıların elinde. herseferinde korsan almayın sanatçının emeğine yazık falan derler am acaba sanatçı yada yapımcılar o fiyatları belirlerken bizleri düşünüyorlarmı. ben niye bir cd ye 1 milyon yerine 10 milyon vereyimki? tabi aynı şey film içinde geçerli.

gookhan
22.Nisan.2006, 14:15
İP no dan ;;)modeme reset atarim IP nom deisir o saman ne yapacaklar:D

Nedvedmania
22.Nisan.2006, 16:44
türk insanı bulur onunda bi çeresini gökhan :n:

BurakMania
25.Nisan.2006, 13:54
bizim ülkemizde korsanlar olayı aştı artık kopya cd falan ugrasmıyorlar direk sanatcıların adına album yapıyorlar nitekim karadenizli bir sanatcımıza yapıldıgı gibi korsanlar bu adamın eski sarkılarını bir araya getirmişler photoshop falan birde album kapagı hazırlayıp sanatcının yeni albumu diye piyasaya surmusler

Berkaiser
25.Nisan.2006, 19:19
bizim ülkemizde korsanlar olayı aştı artık kopya cd falan ugrasmıyorlar direk sanatcıların adına album yapıyorlar nitekim karadenizli bir sanatcımıza yapıldıgı gibi korsanlar bu adamın eski sarkılarını bir araya getirmişler photoshop falan birde album kapagı hazırlayıp sanatcının yeni albumu diye piyasaya surmusler

Bunu ilk defa duyuyorum.Zaten bu iş Türkiye'den başka bir yerde yapılamazdı.:D

oytun123
28.Nisan.2006, 21:06
atıyolar yaaa