PDA

View Full Version : Marlboro Nasıl Tuttu

BaFraLı
21.Aralık.2009, 21:25
Marlboro firması ilk kurulduğunda işleri çok kötü gidiyomuş. Şirket iflasın eşiğindeyken bi adam gelmiş, Satışları bir ayda 3 katına çıkarırım ama bunun karşılığında da şirketin yarısına ortak olurum. Yok çıkaramazsam ömrümün sonuna kadar fabrikada bedava tütün sararım demiş.

Malboranın sahipleri zaten çıkmaz sokaktaymış, Bi haftaya kalmaz batıcaz, kaybedicek neyimiz var ki diyerek kabul etmişler teklifi. Adamın bunlardan tek isteği binlerce boş Malbora kutusuymuş. Zaten depoda milyonlarcası varmış, talebini karşılamışlar hemen. Sonra bizimki bütün paketleri tek tek ezmiş ayağıyla, gece 12den sonra da hepsini uçaktan bütün Amarikanın üstüne atmış.

Sabah millet uyanınca bi bakmış ki her tarafta boş malbuş kutuları. Yav, bu sigara bu kadar çok içildiğine göre vardır bi hikmeti diyerek tekel bayilerine akın etmişler. Şirket o ay 3 değil 5 katı satış yapmış. Taabi bizim adam da şirketin yarısına ortak olmuş. O kişi de Philip Morrisin ta kendisiymiş.

SAİT71
21.Aralık.2009, 21:29
bilmiyorum ama bana biraz efsane gibi geldi.. Sanki hayal ürünü.. Böyle strateji biraz filmlerde tutar gibi ama yinede olur mu olur :D

GeNç KaRTaL
21.Aralık.2009, 21:30
Güzel fikir..:icon_smile:

nerazzuri
21.Aralık.2009, 21:47
yok artık canım. gerçekse muhteşem yani :)

Universal
21.Aralık.2009, 21:55
O yıllarda ABD savaş uçağı bulsa ikinci Dünya savaşı yapardı, kaldı ki bu şirket İtalyan şirketidir, ABD değil.

SAİT71
21.Aralık.2009, 21:59
O yıllarda ABD savaş uçağı bulsa ikinci Dünya savaşı yapardı, kaldı ki bu şirket İtalyan şirketidir, ABD değil.

Bende İngiliz firması diye biliyorum ama..:confused:

RasAnt
21.Aralık.2009, 22:49
Londra temelli sigara üreticisi olan Philip Morris, aralarında Marlboro da olan çeşitli sigara markalarını satmak üzere New York şubesini 1902 (http://forum.turksportal.net/wiki/1902)`de açtı. Böyle yazıyor vikipedi de :D hikayeye gelirsek mantıklı ve guzel :D

LaigLeNoiR
22.Aralık.2009, 00:16
Öte yandan uçaktan atacak kadar çok sigara paketini kendi başına bir gece de nasıl tek tek ezmiş orası da muamma.

Masal.

Alicanfmfan
22.Aralık.2009, 00:19
Hikaye , içiyor muyuz içiyoruz ama ayrı :D

Universal
22.Aralık.2009, 00:20
Sigara kesmiyor beni, eğer bir tütün ürünü içersem ya nargile ya da djarum.

BeeTLeJuiCe
22.Aralık.2009, 01:32
Öte yandan uçaktan atacak kadar çok sigara paketini kendi başına bir gece de nasıl tek tek ezmiş orası da muamma.

Masal.

Üzerinde yuvarlanmıştır belkide :D

Djarum mu sadece kokusu güzel onun :)

Universal
22.Aralık.2009, 01:44
Üzerinde yuvarlanmıştır belkide :D

Djarum mu sadece kokusu güzel onun :)

Bilmiyorum, bende o yüzden içiyorum, rahatsız olmuyorum zaten fiyatıda iyi. O nedenle çok seyrek alıyorum.

Sheriff
11.Ocak.2010, 20:38
Bunu daha önce duymuştum. Gerçek olabilitesi var :)